Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.30. 05:48:32

Gauchomester írta:
2026.01.29. 22:28:01
Valaki segítsen nekem megérteni azt, hogy 3-2-es Benfica vezetésnél, a hosszabbításban hogyan hihették azt a portugálok, hogy elég nekik az 1 gólos győzelem.
A kapusuk húzta az időt, José cserélt kettőt is, a meccs után lenyilatkozta, hogy az időhúzás miatt beküldött védők becserélése után szóltak neki, hogy kell még 1 gól...
Követtem az összes meccs eredményét, miközben a mi meccsünk ment a TV-ben, de esküszöm nem emlékszem, hogy melyik másik meccs hajrájában történt olyan esemény, ami a Benficát hirtelen a kieső helyekre sodorta volna.
https://www.espn.com.au/football/story/ ... liy-trubin
Nem tudom ki számolta el, de azt nyilatkozta Mourinho, hogy azt mondták neki, 1 gól elég. 2-t cserélt, betolni a buszt, aztán szóltak neki, hogy mégis kell még egy gól.

Sok kép van a neten, hogy a Real 4 emberrel védekezett a szabadrúgásnál, gondolom ők vittek volna egy kontrát, de jött a kapus, akit felküldtek.

Guardiola is azt nyilatkozta, hogy fogta a fejét, mit csinál Mourinho, ha kapnak egy gólt, kiesik a City a 8-ból.
Rdinho10
Entrenador del Barça

2026.01.29. 23:08:54

Gauchomester írta:
2026.01.29. 23:07:44
Rdinho10 írta:
2026.01.29. 23:02:27
Ha jol tudom a Marseille meccs alakulasan mulott,vezetett a Brugge 3-0ra ,Benfica golaranyuk egal volt 3-2 nel..Marseille a 79.percben kapta a 3.golt,de ez szamomra is erthetetlen,hogy a padon nem kovettek az esemenyeket Mourinhoek?!
Ez így rendben is lenne, de ott a Brugge már a 79. percben kialakította a végeredményt.
Igen kozben javitottam,vegeredmenyt nem,mert ,ha lott volna egyet a Marseille akkor kiesik a Benfica.Erdekes,h nem szoltak Mounak,h kene meg egy gol,de valoszinu a gyozelemre ment ra,nem szamolt a tovabbjutassal csak a legvegen
Gauchomester
Entrenador del Barça

2026.01.29. 23:07:44

Rdinho10 írta:
Ha jol tudom a Marseille meccs alakulasan mulott,vezetett a Brugge 3-0ra ,Benfica golaranyuk egal volt 3-2 nel..Marseille a 79.percben kapta a 3.golt,de ez szamomra is erthetetlen,hogy a padon nem kovettek az esemenyeket Mourinhoek?!
Ez így rendben is lenne, de ott a Brugge már a 79. percben kialakította a végeredményt.
Rdinho10
Entrenador del Barça

Ha a Marseille rug egy golt,kiesnek.Marseille a 79.percben kapta a 3.golt,de ez szamomra is erthetetlen,hogy a padon nem kovettek az esemenyeket Mourinhoek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2026.01.29. 23:07:55-kor.
Gauchomester
Entrenador del Barça

2026.01.29. 22:28:01

Valaki segítsen nekem megérteni azt, hogy 3-2-es Benfica vezetésnél, a hosszabbításban hogyan hihették azt a portugálok, hogy elég nekik az 1 gólos győzelem.
A kapusuk húzta az időt, José cserélt kettőt is, a meccs után lenyilatkozta, hogy az időhúzás miatt beküldött védők becserélése után szóltak neki, hogy kell még 1 gól...
Követtem az összes meccs eredményét, miközben a mi meccsünk ment a TV-ben, de esküszöm nem emlékszem, hogy melyik másik meccs hajrájában történt olyan esemény, ami a Benficát hirtelen a kieső helyekre sodorta volna.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.29. 12:42:34

bence0330 írta:
2026.01.29. 11:20:19
Chino írta:
2026.01.29. 10:44:24
A meccsünk után egyből átkapcsoltam a Madrid meccsére, már a hosszabbítás ment, amikor Mourinho felküldte Trubint elfogott a gyomorgörcs. Emberhátrány ide vagy oda csak egy szabadrúgás volt. Ha nem jön be simán egyenlíthet a Real, akkor pedig a gólaránnyal éppen beelőznek minket. Imádkoztam hogy legyen kirúgás aztán fújják le a meccset nehogy egy kontrából lőjenek egyet. Amikor befejelte Trubin nem is tudtam, hogy röhögjek vagy megkönnyebbüljek. Szépen belerúgtak még egyet a Reálban a földön. Nem tudom, hogy az alapszakaszban volt-e ennél epicebb pillanat. Nagyon sanszos, hogy nem és jó eséllyel ezután sem lesz.
Ugyanakkor az összefoglaló meg az elmondottak alapján kb. ez volt a reális eredmény, lemosták a portugálok a Madridot.
Én meg szoktam nézni madrid szurkolói csatornákat, akik nem olyan rettenet elfogultak, és igazából azt mondták, többen, ami látható volt az összefoglalón, kb 8 gólt kellett volna kapniuk, csak a Benfica végigbénázta a meccset elöl, vagy épp TC hárított nagyokat, elvileg erről szól a portugálok idei szezonja általánosságban is.

Ja, az ritka, hogy eleve vereségre állsz egy kisebb csapat ellen, és még így is ők kaparnak és vágnak neked még egyet a végén a kapusuk révén. :D Ennél megalázóbb helyzetet nehéz elképzelni, ezen a szinten.

Ritkán mondok ilyet, mert igyekszem félig-meddig megadni a tiszteletet, viszont ahogy láttam, a saját szurkolóik is pontosan ezen a véleményen vannak: megérdemelték. És nem azért, mert Barcás vagyok, és ők a nemezis, akkor csak azt mondanám, hogy örülök. De ennyira tahó bandát ennyire rémisztően rossz hozzáállással nem nagyon láttam még. Mbappét sajnál, meg TC-t, ők mennek és meg is teszik, amit kell, 1-2 peremember még hajt, de mindenki más duzzog, sétálgat, morog, mint egy rakat sértődött kisgyerek. Nem nagyon érdemlik meg a madridi mezt jelen pillanatban. Függetlenül attól, hogy ettől még a sok klasszis támadó és a kapus miatt simán megnyerhetik akár a bajnokságot is.
Viniék még hagyján, de Bellingham pl. még tavaly is kihajtotta a belét, Valverde meg az egyik legjobb munkamorállal rendelkezett Európában. És még ezek ketten is tengenek-lengenek, tényleg néha olyan, mintha azt hinnék, hogy kimennek a fehér mezben, és vörös szőnyeget várnak. Ilye néha más nagcsapatokkal is megtörténik, de náluk eljön a meccsnek az a pontja, amikor megrémülnek, hogy ma ez nem így van, és elkezdenek a mezükhöz méltóan focizni. Itt ennek a nyoma sincs.

Tényleg grat Pereznek, igazi métely közösséget sikerült létrehozniuk. Tényleg a legküzdősebb játékosokat is bedarálta, Mbappé szerintem csak azért nem fog ebbe belesüppedni, mert nagyon akarja az aranylabdát.

Azért ez a szuperkupa (persze tőlünk nem szégyen kikapni)-Albacete-Benfica sor komoly volt.
A Madrid jelenleg azért van még versenyben a sorozatokban (már ami megmaradt nekik), mert Mbappénak nem volt komolyabb sérülése, illetve nagyobb hullámvölgye. Amikor az ő teljesítménye is visszaesett hullajtották is a pontokat, a Bl-ben pedig amikor hiányzott szintén vereség (a kupában detto). És most jön még a szezon érdemi része és eddig semmi pihenőt nem kapott. Még az Olimpakosz ellen 5:0-nál is fent hagyták a Kairat ellen is 10 perc pihenőt kapott, a bajnokságban összesen kb. fél órára tették padra. Komoly böjtje lehet ennek, ha lesérül szinte biztos, hogy kiesnek. Érdekes egy Gonzalo Garciával pótolni. Nem véletlen, hogy a védekezése/letámadása zéró, még ha akarna sem hiszem hogy tudna. Aztán ott a Vinicius-faktor, ami tovább rombolja a csapatot és ehhez csatlakoznak mások is. Így nem nagyon lehet csapatként játszani, a padra pedig leültettek egy bábot.
Nem tudok teljes mértékben örülni ennek, mert sok lyuk is van a csapatban. Ha pedig Perez úgy dönt, hogy hallgat az edzőre vagy ami nyilvánvaló oda szerez embert és nagyra nyitja a pénztárcát nagyon megerősödhetnek, esetleg sikerül egy olyan edzőt hozni aki össze tudja rakni a csapatot. Ha nem lenne ott ekkora balhé vagy látványos hiány bizonyos posztokon és az eredményekkel sem lenne akkora baj, nem lennének ekkora pofonok, mint a kupa, Benfica, Szuperkupa, Atletico stb.nem valószínű, hogy 3-400 milliót kicsengetne megfelelő játékosokra, így viiszont benne lehet a pakliban.
Mondjuk kell minimum két belső védő nekik, jobbjátvéd, szélső, de mindenekelőtt egy mélységi irányító. A bajnokságban elevickélhetnek, akár bezsebelhetnek egy címet, de a BL-ben halálra vannak ítélve. Korábban is volt, hogy távolról sem esélyesként nyertek Bl-eket, de akkor komplett csapat voltak, olyan játékosokkal, mint Modric, Kroos, Benzema, akik rendben tudták tartani az embereket, együtt voltak.

A Bajnokok Ligájában is csak ilyenek tudnak érvényesülni. Egy PSG-ben is vannak sztárok, egyéniségek, de van csapatmorál, ahogy egy Arsenal sem lenne anélkül itt, akiknél azért vannak minőségibb, mélyebb keretű csapatok.
A Villarreal viszont hatalmas csalódás számomra. Egy Napoli, Ajax vagy PSV sem teheti ki az ablakba az eredményeit, de a kötelező győzelmeket vagy akár 1-2 meglepetést fel tudnak mutatni. És azt sem lehet mondani, hogy a tavalyihoz képest annyival gyengébbek lennének, mint mondjuk a Bilbao vagy tavaly a Girona, sőt még talán jobbak is, de az, hogy 36 csapat közül csak a Kairatot tudják maguk mögé utasítani, de őket is csak gólkülönbséggel, azzal nem csak magukat, hanem a spanyol focit is lejáratják.
Aki amúgy kifejezetten kellemes meglepetés volt az a Brugge. Elég durva sorsolásuk volt (Bayern, Barca, Atalanta, Arsenal), de amit kellett azt nagyon magabiztosan hozták és még egy meglepetést is sikerült, méghozzá rendre jó játékkal. Egyedül a Sporting ellen lehetnek csalódottak, akárkit kapnak nem lesznek esélytelenek, ahogy a portugálok is nagyot mentek. A PSG skalpjával bekerülni a 8 közé, az nem semmi.
Forca Barca!!!!
Rdinho10
Entrenador del Barça

2026.01.29. 12:25:43

En meg azt mondom,h ilyen jatekkal nem erdemlik meg,h csak 1 pont a hatranyuk a bajnoksagban.Remelem hetvegen a Rayo rater a helyes utra es vegre nyernek (vagy X) nyilnia kene annak az ollonak.
Bl ben nekem teljesen mindegy,h kit kapunk,ha meg akarjuk nyerni verni kell barkit.(iden annyira nem erzem)
Tavaly hokiagon nem sikerult,iden lehet,h pont a nehezebb ag lesz a szerencses.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.29. 11:20:19

Chino írta:
A meccsünk után egyből átkapcsoltam a Madrid meccsére, már a hosszabbítás ment, amikor Mourinho felküldte Trubint elfogott a gyomorgörcs. Emberhátrány ide vagy oda csak egy szabadrúgás volt. Ha nem jön be simán egyenlíthet a Real, akkor pedig a gólaránnyal éppen beelőznek minket. Imádkoztam hogy legyen kirúgás aztán fújják le a meccset nehogy egy kontrából lőjenek egyet. Amikor befejelte Trubin nem is tudtam, hogy röhögjek vagy megkönnyebbüljek. Szépen belerúgtak még egyet a Reálban a földön. Nem tudom, hogy az alapszakaszban volt-e ennél epicebb pillanat. Nagyon sanszos, hogy nem és jó eséllyel ezután sem lesz.
Ugyanakkor az összefoglaló meg az elmondottak alapján kb. ez volt a reális eredmény, lemosták a portugálok a Madridot.
Én meg szoktam nézni madrid szurkolói csatornákat, akik nem olyan rettenet elfogultak, és igazából azt mondták, többen, ami látható volt az összefoglalón, kb 8 gólt kellett volna kapniuk, csak a Benfica végigbénázta a meccset elöl, vagy épp TC hárított nagyokat, elvileg erről szól a portugálok idei szezonja általánosságban is.

Ja, az ritka, hogy eleve vereségre állsz egy kisebb csapat ellen, és még így is ők kaparnak és vágnak neked még egyet a végén a kapusuk révén. :D Ennél megalázóbb helyzetet nehéz elképzelni, ezen a szinten.

Ritkán mondok ilyet, mert igyekszem félig-meddig megadni a tiszteletet, viszont ahogy láttam, a saját szurkolóik is pontosan ezen a véleményen vannak: megérdemelték. És nem azért, mert Barcás vagyok, és ők a nemezis, akkor csak azt mondanám, hogy örülök. De ennyira tahó bandát ennyire rémisztően rossz hozzáállással nem nagyon láttam még. Mbappét sajnál, meg TC-t, ők mennek és meg is teszik, amit kell, 1-2 peremember még hajt, de mindenki más duzzog, sétálgat, morog, mint egy rakat sértődött kisgyerek. Nem nagyon érdemlik meg a madridi mezt jelen pillanatban. Függetlenül attól, hogy ettől még a sok klasszis támadó és a kapus miatt simán megnyerhetik akár a bajnokságot is.
Viniék még hagyján, de Bellingham pl. még tavaly is kihajtotta a belét, Valverde meg az egyik legjobb munkamorállal rendelkezett Európában. És még ezek ketten is tengenek-lengenek, tényleg néha olyan, mintha azt hinnék, hogy kimennek a fehér mezben, és vörös szőnyeget várnak. Ilye néha más nagcsapatokkal is megtörténik, de náluk eljön a meccsnek az a pontja, amikor megrémülnek, hogy ma ez nem így van, és elkezdenek a mezükhöz méltóan focizni. Itt ennek a nyoma sincs.

Tényleg grat Pereznek, igazi métely közösséget sikerült létrehozniuk. Tényleg a legküzdősebb játékosokat is bedarálta, Mbappé szerintem csak azért nem fog ebbe belesüppedni, mert nagyon akarja az aranylabdát.

Azért ez a szuperkupa (persze tőlünk nem szégyen kikapni)-Albacete-Benfica sor komoly volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Az Év Fórumozója 2025

bence0330 írta:
2026.01.29. 00:19:34
Hát ez kemény volt. 98. percben a kapus továbbjuttatja a Benficát... milyen érdekes lehetett amúgy egy olyan 3-2-es állás, ahol mindkét csapat egy gólt rúgva érhette (volna) el a célját.

Reál 9. a 3. helyről, nem semmi. Ha jól értem, Benfica vagy a Bodo jön nekik, még az utóbbi is veszélyes lehet, sorra gyilkolták itt a végén az óriásokat.

Tényleg nagyon izgalmas volt ez az utolsó kör, Barca-drukkerként meg kb tökéletes volt.

Közben nézegetem a coefficienseket a Liga potenciális 5. BL helye miatt, újabb horror nap volt a spanyolok számára, mindenki kikapott rajtunk kívül, az angolok kb már elérhetetlenek, a németeknek meg jó napjuk volt, ők is eléggé elhúztak, sőt, még a portugálok is előztek, bár az gondolom nem lesz tartós.

Anglia 20.069
Németország 15.285
Portugália 14.700
Spanyolország 14.375
Olaszország 14.250

Ha a két nagy erőset menne, meg a EL-konferenciában jók lesznek a spanyolok, talán még befoghatjuk a németeket, de necces.

A Bilbaot viszont nagyon sajnáltam. Az alapszakakasz második felében már felnőttek a feladathoz, a Slavia ellen hagytak ki egy hatalmas ziccert, de bőven volt esélyük még elkapni tegnap a Sportingot. Mondjuk azzal az utolsó perces portugál góllal sem lett volna meg a továbbjutás, de gondolom a végén már mindent feltettek egy lapra. Kicsit Deja vum volt a tavalyi spanyol szerepléssel, akkor egy olyan Girona került be a BL-be, akit már úgy leraboltak, hogy a bajnokságban is a bentmaradásért küzdött, az idei Bilbaot pedig szintén nem lehet ahhoz hasonlítani, akik kvalifikálták magukat a Bl-be.

Nem tudom ez a sorsolás hogy megy vagy milyen sorsolás lesz, de a PSG nagyon valószínűnek tűnik. Tavaly az 5. Atma megkapta a 11., illetve 22. helyezett győztesét, ami a Real valamint a City volt, jelenleg ez a PSG-Quarabag. A hatodik Leverkusen a 12. és 21. (Bayern-Celtic) továbbjutóját, ami most a Newcastle Monaco. Nekem valami azt súgja, hogy 50-50 % van, hogy az angolokat vagy a franciákat kapjuk. (már ha a papírforma teljesül, ami oda-visszavágón szinte biztos) A Chelsea ugyanúgy. (lehet, hogy mégsem jártunk olyan jól a Newcastle-PSG X-el)
Könnyen meglehet, hogy velünk is az lesz, mint tavaly a Liverpoollal, hiába lettek elsők, a legrosszabb ágat kapták.
A Newcastle oda-visszavágós rendszerben szerintem nem jelent hatalmas gondot, a hazai pályában azért bízhatunk. (13 győzelem 1 vereség)

Nekem tetszik is meg nem is ez a lebonyolítás. Az nagyon jó, hogy az utolsó fordulókig izgalmas, a 18.-ból kb. 3 meccs volt "tét nélküli", de az előző forduló is nagyon kiélezett volt, míg korábban a csoportmeccsek többnyire 3-4 forduló alatt eldőlnek. Ugyanakkor ez a sorsolás nagyon sok esetben azoknak tesz be, akik jó eredményeket értek el és azoknak kedvez akik épp hogy bejutottak az első 8-ba. Tavaly is akik komolyan erőn felül teljesítettek, vagy brutális sorozatot hoztak le, a 16 között minimálisra csökkent az esélyük. Egy Bayern, BVB stb. meg röhögött a markába.
Aztán meglátjuk végül mit hoz a sors és tényleg így lesz-e.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.01.29. 09:18:24

Azért ez a csoportkör egy kisebb erődemostráció volt a PL-től, mind az 5 csapatuk van a top 8-ban, a top 4-ben is 3. :shock: Az is érdekes, mennyire más kávéház a a bajnokság és BL, pl. a Pool és Spurs is szenvednek előbbiben, itt meg simán ott vannak elől.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.29. 00:19:34

Hát ez kemény volt. 98. percben a kapus továbbjuttatja a Benficát... milyen érdekes lehetett amúgy egy olyan 3-2-es állás, ahol mindkét csapat egy gólt rúgva érhette (volna) el a célját.

Reál 9. a 3. helyről, nem semmi. Ha jól értem, Benfica vagy a Bodo jön nekik, még az utóbbi is veszélyes lehet, sorra gyilkolták itt a végén az óriásokat.

Tényleg nagyon izgalmas volt ez az utolsó kör, Barca-drukkerként meg kb tökéletes volt.

Közben nézegetem a coefficienseket a Liga potenciális 5. BL helye miatt, újabb horror nap volt a spanyolok számára, mindenki kikapott rajtunk kívül, az angolok kb már elérhetetlenek, a németeknek meg jó napjuk volt, ők is eléggé elhúztak, sőt, még a portugálok is előztek, bár az gondolom nem lesz tartós.

Anglia 20.069
Németország 15.285
Portugália 14.700
Spanyolország 14.375
Olaszország 14.250

Ha a két nagy erőset menne, meg a EL-konferenciában jók lesznek a spanyolok, talán még befoghatjuk a németeket, de necces.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.28. 23:33:45

Peter írta:
2026.01.28. 23:29:40
Ez így előre ennyire, hogy????
Sorsolás megszűnt?
Azt sorsolják, hogy PSG-Qarabag vagy PSG-Monaco lesz és Newcastle a másikkal játszik.

Az 100%, hogy a 4 csapat egyike jön majd.

https://www.sport.es/es/noticias/champi ... -126152122
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.01.28. 23:32:39

Pénteken lesz a sorsolás, de ennyire előre megszabott hogy hanyadik kit kap?
Andrsika
Jugador d'estrella

2026.01.28. 23:32:23

Köszi az útbaigazítást. Az kemény lesz akkor. Psg-t jó lenne elkerülni, de ez a Newcastle sem egy lebecsülendő team az egyszer fix
Peter
Director del Fútbol

2026.01.28. 23:29:40

Ez így előre ennyire, hogy????
Sorsolás megszűnt?

Így elég simán is alakulhat az elődöntőig minimum
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2026.01.28. 23:32:48-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.28. 23:26:59

Andrsika írta:
2026.01.28. 23:23:33
Troym írta:
2026.01.28. 23:11:30
16 között közülük kapunk valakit:
• PSG
• Newcastle United
• AS Monaco
• Qarabag
Ez fix? Tuti Psg lesz ebből.
Igen, a playoffban a PSG vagy a Monacoval, vagy a Qarabaggal játszik és a Newcastle a másikkal.
A két továbbjutó közül kapjuk az egyiket.

8 között Bruges, Galata, Juve, Atma, Liverpool, Tham egyike jönne
Andrsika
Jugador d'estrella

2026.01.28. 23:23:33

Troym írta:
• PSG
• Newcastle United
• AS Monaco
• Qarabag
Ez fix? Tuti Psg lesz ebből. És Real a Benficaval??mekkora
Troym
Llegenda del Barça

• PSG
• Newcastle United
• AS Monaco
• Qarabag
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.28. 23:09:29

Nagyon izgalmas lett ilyen formában a BL lebonyolítása, szó szerint a végére is maradtak izgalmak
Fecooo
Llegenda del Barça

2026.01.28. 23:07:16

Tudjátok mi az este slusszpoénja? A playoffot is a Benficával tolják :lol: :lol: :lol:
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.28. 23:06:34

Azért ez a Bodø sem gyenge..City után az Atma is megvan.
Andrsika
Jugador d'estrella

2026.01.28. 23:05:38

Ès a kapus is gól rúg ( fejel) ilyet a világon, ha lehetne smile jelet…
dingdong
Capitá del Barça

2026.01.28. 23:05:14

Na ilyenek miatt érdemes a BL-t nézni. Hegyit megvárom :DDD
Rdinho10
Entrenador del Barça

2026.01.28. 23:04:32

Hatalmas:D nem birom Mourinhot,de le a kalappal =D>
Nagyot mentek
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.28. 23:04:05

Na hiába hosszabbítottak a hosszabbításban is, benyeltek mègegyet.
Válasz küldése