Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Egyfelől ha hosszabbít, az nyilván sokkal magasabb fizetéssel fog járni, a csapata legjobbja, csk is lesz jövőre simán, meglepődnék, ha nem kapná meg alsó hangon a másfélszeresét. Már ez is bökkenő, onnantól nem nagyon tudjuk túllicitálni. És még ehhez 1:1-ben is kéne lenni, hogy egyáltalán matematikailag lehetséges legyen.
Nyilván nem pontos a Capology, de ott pl Frenkie bére 19m+6m bónusz, Dominiké meg cca 8 millió. Adjanak elé egy 19+6 milliós ajánlatot (vagy amennyi Frenkie bére), vagy akár csak azt a 14 millió körüli összeget, amit Rashfordnak adunk és nézzük meg mit reagál....
Szerintem kb az 5 legelérhetetlenebb játékos között van a világon jelenleg. Ha hosszabbít végül (úgy néz ki, fog), akkor mindenképp.
Róla nem hallottam, Uruguayból anno Santi Bueno érkezett belső védőként nagy reményekkel, hatalmas tehetségnek tűnt, de sem az U19-ben, sem a B-ben nem igazán jutott szóhoz, inkább ment folyamatosan kölcsönbe. Azt hiszem a Gironában kötött ki aztán onnan ment a PL-be és már nemcsak korosztályos, hanem felnőtt válogatott is lett.Alcantara írta: ↑2026.01.24. 17:33:06Ez a Tavares valóban nagy fogásnak tekinthető, remélhetőleg töretlen lesz a fejlődése.
Van még egy igazolás is a láthatáron, a Mundo és a Sport is lehozta már: Patricio Pacífico, aki uruguayi balhátvéd és középső védő, de középpályás poszton is jó. 19 éves, U20-as válogatott, de Bielsa már meghívta a felnőttek közé edzeni. Így már értem miért engedték el ezt a Cuenca gyereket. Ígéretesnek hangzik, az uruk sok jó védőt neveltek már nagycsapatoknak.
Pontosan. Roonyt ugyanennyiért hoztuk, ráadásul "próbaidő" nélkül, itt még ennél is kisebb a rizikófaktor. Aztán nem lehet tudni, nyilván csak akkor tartjuk meg, ha tényleg nagyon jó, nem ilyen so-so téma. Így legalább van rá egy minimális esély, hogy belenyúlunk a tutiba. Ha nem is erre van a legnagyobb sansz, de semmi nem zárja ki, hogy ő legyen mondjuk egy új Etta Eyong vagy Panichelli, akiért 10-30 millió között kéne adni. Még az is egy lehetőség, hogy egész jó lesz, de nem Barca szint, aktiváljuk az opciót, és továbbadjuk nyereséggel.
Nem kis idő kellett, míg sikerült elintézni, már a repülőn volt a kofferja, csak aztán az Al-Ahly szerződést akart hosszabbítani, hogy ha nem érvényesítjük az opciót ne legyen lejáró szerződése, amit az apja nem akart.
70%, hogy senkit nem győz meg, de ha mégis, akkor 3+2 millióért van egy játékosunk, jobb, mint 30+30ért Roquet hozni
Kíváncsi leszek ő ebben a kölcsönszerződésben kit fog meggyőzni? Volt már itt japán, török, német szupertehetség. Ma már egyik sincs itt. A saját fiataljaink sem kapják meg a játékperceket, nem látom, hogy egy teljesen más kultúrából érkezővel ez miért lenne másképpen.Troym írta: ↑2026.01.23. 10:10:18Barça Atlètic have signed Hamza Abdelkarim from Al-Ahly.
It's a loan deal until the end of the season win an optional purchase clause of €3m + €2m.
mundo
Van rá 3 lyukas garasom, hogy lesz ő még a felnőtt csapat tagja is a szezonban, nem a negyedosztályra vesszük már erre a szezonra sem.
Persze, annyira én sem kritikának szántam, hanem tényleg az van, hogy nálunk a fél felnőtt keret eleve "odavalósi", nehéz így elképzelni egy fiatalnak a jövőt, mert már így is túl sokan vannak a csapatban.
A két eset azért teljesen más. Pedrot felhozta Flick, kapott is lehetőséget, számolt vele, míg Cuenca és Guille edzéseken sem nagyon volt fent. Előbbinél inkább az a gond, hogy lejár a szerződése és két lehetősége van, vagy hosszabbít itt, hogy esetleg majd észreveszi Flick, de utána már neccesebb lesz klubot váltani vagy nem hosszabbít és máshová ír alá, a Como pedig amúgy is jó ugródeszka a fiataloknak (bár ha minden igaz először kölcsönbe menne). Ráadásul nem is hallottam, hogy a klub tolná alá a szerződést. Az érdekes viszont az hogy Mbacké is lép, így mínusz 2 belső védője lesz Bellettinek. Ha még lenne egy év a szerződéséből szerintem biztosan maradna.Alcantara írta: ↑2026.01.19. 13:11:52Mellé pedig a Mundo szerint felkészül Guille Fernandez.Okoska írta: ↑2026.01.19. 12:47:09Úgy néz ki nem csak Dro az egyetlen, akinek nincs türelme kivárni a sorát
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125814986
Szerintem nem a jövővel van itt gond, hiszen máshol még úgysem pakolják tele a csapatot 17 évesekkel, mint nálunk.
Mellé pedig a Mundo szerint felkészül Guille Fernandez.Okoska írta: ↑2026.01.19. 12:47:09Úgy néz ki nem csak Dro az egyetlen, akinek nincs türelme kivárni a sorát
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125814986
Amúgy csapatszinten érdekes ez a mérlegelés, egyensúlyozgatás, ahogy JG példa is mutatja, bizony egy jól eltalált pozíció is komoly változással jár.
Gavi a keret mélységét tekintve egy nagyon láncszem. A jelenlegi játékosok közül a kp-n ő áll legközelebb, hogy pótolja Pedrit, de szinte bármelyik poszton bevethető a középpályán. Akárhogy is tér vissza mindenképp segítség lesz és már nem áll távol a visszatérése, tavaszra pedig a legfontosabb, hogy minél mélyebb legyen a keret.Troym írta: ↑2026.01.18. 08:07:20Gavival semennyire nem szabadna számolni jelenleg, először épüljön fel a sérülésből, bírjon ki egész meccset a pályán és utána lehet gondolkodni, mennyire jó, vagy nem jó ide hozzánk, milyen poszton használható, mennyire esett vissza a játéka a sérülése előtthöz képest stb.
Lehet visszatér a szezonban, lehet nem, lehet rásérül, lehet nem, én őt most nem venném bele a keretkialakítás során hozott döntésekbe. Ha nagyon jó állapotban térne vissza, akkor 2-3 poszton is használták már, de addig még nagyon sok a kérdőjel.
Goretzka meg egy nagyon ritka piaci lehetőség lenne, 30-31 éves európai topcsapat alapembere ritkán megszerezhető ingyen, mindenképp kéne ajánlatot tenni neki. A felmerült ingyenes igazolások (Vlahovic, Senesi, Goretzka) közül talán ő lenne, aki a legnagyobbat szól és legkisebb lutri.
Írom ezeket annak ellenére, hogy nálam is egy 9-es és szélsőhátvéd poszt valós megerősítése a fő kérdőjel.