Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.22. 18:08:00

Hétvégén nem akartam belemenni a bírózásba, mert én nem láttam nagy hibát

Archivo Var
szerint tegnap és hétvégén is hibázott a VAR a lesek (Sociedad-Yamal, Praha-De Jong/Lewy) tekintetében.

Rashford tegnapi góljával 4 gól 4 gólpassznál jár a BL-ben, ezzel ez a legeredményesebb szezonja góloontok tekintetében
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.22. 14:24:09

Rossznak én sem mondanám, de nem tudott hozzátenni sem. Azért voltak nagyon fura döntései és helyezkedési gondjai a tizenhatoson belül, amiket eddig nem nagyon láthattunk tőle. Az tény, hogy ebben a káoszban nehéz lehet, de szerintem több ilyen jellegű hibát láttunk tőle az elmúlt 2 meccsen. Nem uralta úgy a terepet, mint szokta.

Araujo viszont tényleg nagyon jól nézett ki, a végén azt a sprintet más játékosunk nem tudta volna megcsinálni. Ő akkor is kell, ha néha hibázik majd, mert a többiek biztos, hogy többet fognak hibázni, talán EG kivétel, de ő biztosan kell majd a középpályára a követkető 1-1,5 hónapban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.22. 13:59:02

ocsike83 írta:
2026.01.22. 12:56:36
Több hozzászólásban is olvasom, hogy nem volt az utóbbi 2-3 meccse túl jó.
Szerintem a gólok nagy részéről nem tehetett.
A Sociedad első góljánál kb 3 méterről , kapásból, izomból verték be neki. A második gólnál az egész védelem kuka volt, fogalmuk sem volt merre kellene rúgni a labdát.
Tegnap az első gól bohózatba illő. Sokat nem tudott volna tenni, konkrétan a csávó labdával együtt bedöntötte a kapuba.
A másodiknál meg a saját csatárunk csúsztatta be a kapuba a labdát.

Nem voltak rossz meccsei. Azért nem lehet kellemes ilyen fogalmatlan átjáróház előtt teljesíteni.
Egyetértek, semmi probléma JG-vel, a formájával sem, előtte a Cubarsi, Maldini-Kounde-Balde négyes képességei, tudása és főleg formája a probléma.
tomiie6
Barça C

2026.01.22. 13:12:50

8. forduló Barca szempontból, "lőtávolságon" belül lévő csapatok és mérkőzéseik:

Kód: Egész kijelölése

3. Real Madrid       15p   +11   Benfica         – Real Madrid
 4. Liverpool         15p    +6   Liverpool       – Qarabag
 5. Tottanham         14p    +8   Frankfurt       – Tottenham
 6. PSG               13p   +10   PSG             – Newcastle
 7. Newcastle         13p   +10   PSG             – Newcastle
 8. Chelsea           13p    +6   Napoli          – Chelsea
 9. Barcelona         13p    +6   Barcelona       – Kobenhavn
10. Sporting          13p    +5   Athletic Bilbao – Sporting
11. Manchaster City   13p    +5   Manchester City – Galatasaray
12. Atletico          13p    +3   Atlético Madrid – Bodo/Glimt
13. Atalanta          13p    +1   Saint-Gilloise  – Atalanta
A biztos kiesők csak a Frankfurt, Praha, Villareal és a Kairat, a biztos 1-2. az Arsenal és a Bayern, mindenki más számára téttel bír az utolsó forduló. Ami biztos, hogy a PSG és a Newcastle közül legalább az egyiket meg fogjuk előzni, döntetlen esetén mindkettőt. Reális esélye lehetne a Sportingnak és a Citynek a gólarány javításával az előzésre, emiatt érdemes nekünk is minél több góllal nyerni, főleg mert mi pedig a Chelsea-t előzhetjük ilyen módon, az egymás elleni eredmények nem számítanak a rangsorolásban.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2026.01.22. 13:11:40

MessiNeymarSuarez írta:
2026.01.22. 11:05:57
Elnézve a tabellát a tegnapi eredmények után, szerencsére sokkal nagyobb az esélyünk mint a forduló előtt tűnt.
Inter, Atletico és a City is bukott, Bilbao is megtette azt a szívességet hogy váratlanul elverte az Atalantát a saját stadionjában, így ők most a rájátszásra hajtva nem lesznek könnyű ellenfelek a Sportignak, a Sporting aligha fogja több góllal legyőzni őket mint mi egy esetleges győzelem esetén a Koppenhágát egy Bl-ben újranyitó Camp Nou-ban.

Jól meg kell nyomni otthon, minél több gólt rúgni(és persze minél kevesebbet kapni) és akkor megérdemeljük a továbbjutást és 2 meccs helyett pihenhetünk.
A Chelsea-Sportingot túl kell lőni gólaránnyal, a Newcastle-PSG kettősből valamelyiket minimum előzzük, így akkor sem lesz probléma ha esetleg a City vagy az Atletico kitömi az ellenfelét és megelőz minket.
Nem gondoltam volna, pár fordulóval ezelőtt, hogy lesz realis esélyünk a legjobb 8 ba kerülni, de lett, szóval
nyerni kell mindenféleképpen az utolsó fordulóban, ami persze nem lesz könnyű de nem is lehetetlen hazai pályán.
HA szerencsésen alakulnának számunkra a dolgok akkor egy sima győzelem elég.
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.22. 12:56:36

Yokozuna írta:
2026.01.22. 11:04:38
....de a kapusunk szögleteknél betöltött szerepét tisztázni kéne. Nem tudom, hogy nálunk van-e pontrugás szakértő, de lenne mit gyakoroltatnia a védelmünkkel.....
Több hozzászólásban is olvasom, hogy nem volt az utóbbi 2-3 meccse túl jó.
Szerintem a gólok nagy részéről nem tehetett.
A Sociedad első góljánál kb 3 méterről , kapásból, izomból verték be neki. A második gólnál az egész védelem kuka volt, fogalmuk sem volt merre kellene rúgni a labdát.
Tegnap az első gól bohózatba illő. Sokat nem tudott volna tenni, konkrétan a csávó labdával együtt bedöntötte a kapuba.
A másodiknál meg a saját csatárunk csúsztatta be a kapuba a labdát.

Nem voltak rossz meccsei. Azért nem lehet kellemes ilyen fogalmatlan átjáróház előtt teljesíteni.
Més que un club :P
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.01.22. 11:05:57

Elnézve a tabellát a tegnapi eredmények után, szerencsére sokkal nagyobb az esélyünk mint a forduló előtt tűnt.
Inter, Atletico és a City is bukott, Bilbao is megtette azt a szívességet hogy váratlanul elverte az Atalantát a saját stadionjában, így ők most a rájátszásra hajtva nem lesznek könnyű ellenfelek a Sportignak, a Sporting aligha fogja több góllal legyőzni őket mint mi egy esetleges győzelem esetén a Koppenhágát egy Bl-ben újranyitó Camp Nou-ban.

Jól meg kell nyomni otthon, minél több gólt rúgni(és persze minél kevesebbet kapni) és akkor megérdemeljük a továbbjutást és 2 meccs helyett pihenhetünk.
A Chelsea-Sportingot túl kell lőni gólaránnyal, a Newcastle-PSG kettősből valamelyiket minimum előzzük, így akkor sem lesz probléma ha esetleg a City vagy az Atletico kitömi az ellenfelét és megelőz minket.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.22. 11:04:38

Lewy borzalmas napot fogott ki, a saját kapunkra veszélyesebb volt mint a csehekére. A két Garcia közül Eric jó osztályzatot érdemel, de a kapusunk szögleteknél betöltött szerepét tisztázni kéne. Nem tudom, hogy nálunk van-e pontrugás szakértő, de lenne mit gyakoroltatnia a védelmünkkel.
De Jong jól játszott, lehet hogy fázott, mert rengeteget volt játékban.Az első félidőben Fermin, a másodikban Olmo tetszett még.
Jól állt be Araujo a meccs végén. Sürgősen vissza kéne építeni őt a védelembe, gyorsasága és fizikai ereje nagyon sokat lendítene a gyengélkedő védelmen.
bence0330

2026.01.22. 10:30:32

Troym írta:
2026.01.22. 08:51:57
MichaaBee írta:
2026.01.22. 00:06:29
Ha jól számolok, akkor az utolsó fordulóban 3 pont és gólkülönbség kell a top8-hoz. A PSG-Newcastle meccsen az egyik előttünk lévő fixen botlani fog, úgyhogy a házi feladat csak megverni a Koppenhágát otthon, és lehetőleg jó sok góllal, hogy mögöttünk senki ne előzzön be.
Szerintem 1-0 is elég és a 3 pont, kizárt, hogy mindenki nyerjen előttünk, mögöttünk. Többen olyanokkal játszanak, akik 20-28 helyen állnak és kaparnak a playoffért, az semmivel sem lesz könnyebb.
Szerintem is, ráadásul nem elég, hogy mindenki nyerjen, de legalább egynek mögülünk gólkülönbséget is kell javítania (Cityben benne van), de azért nem egy világrengető elvárás őket elkapni 3-4 góllal. Azért ez a Barca olyan, hogy még ha döcög is, akkor is legrosszabb esetben a második félidőben bedarálja az ellent, és egy ponton túl már nem bírnak a tűzerővel. Még ennyire alulteljestő támadókkal is ez volt a helyzet. Az elmúlt hetekben a gyengébb védekezés mellé kifejezetten pechünk is volt pár kapott góllal, ott a Reál góllal, vagy tegnap ezekkel a fura flipperekkel, ez sem lesz minden nap, meg Ezen a meccsen Pedri hiányát sem nagyon szabadna megérezni, 3 góllal szerintem nyerni kellene.

Mínusz 6 fokban sem nagyon játszottak még a játékosaink szerintem életünkben, max síelni lehettek hasonló közegben. Otthon azért ez a meccs is sokkal simább lett volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
drobika
Entrenador del Barça

2026.01.22. 10:06:21

Mi a kabaré gól definíciója?

Az első kapott gól lehetne egy pontos definició.
Nem az első, le nem védekezett beadás, szöglet a hosszú jobb oldalon Kounde oldalán. a kabaré az volt a mi hibánk mellett, ahogy a cseh fickó azt bevitte a kapuba.
Második kapott gól valóban balszerencse volt, kabaré abból a szempontból, ahogy azt Lewy ( akit én sokra tartok mai is) talán életében először ilyen módon fejelt öngólt.
Ezen a második gólon túl lehet szó nélkül lépni, de az elsőn semmiképp, mert az rendszerhiba volt. A védelmünk sajnos minden csapattól képes gólt kapni. Legyen az akárki, akármilyen osztályból. Ezen kellene változtatni, legfőképp a jhv poszton. Úgy vagy 10 éve.
gy
Jugador del Barça

2026.01.22. 09:28:02

drobika írta:
2026.01.22. 06:57:13
Véleményem szerint a Pedrit ért múlt heti belépő után, ebben a hideg fagyos környezetben, ismerve az izomproblémáit is, az orvosoknak pihenésre, vagy tartaléknak kellett volna javasolni. Ehhez azéet nem kellene professzori tudás. Olmo kezdhetett volna simán. Számomra ez egy ki nem kényszerített hiba.
Az eredmény jó, és nagyjából ennyi is, mert a két kapott kabaré gól, az erősen lehúzza az értékelést, és az első félidő 30 percéig, komolyan azt hittem, hogy ebből még akár betli is lehet.
Mi a kabaré gól definíciója? Mindkettő szögletből jött, mindkettő rettentő szerencsétlen játék helyzet után, egyikről sem mondanám hogy a védelem borzalmas hibája okozta. Ráadásul pontrúgás, abban mindig benne van a kavarodás, az, hogy ez kétszer is előfordult egy meccsen kb a vak véletlen esete.

Ezzel nem azt akarom mondani hogy jó a védelmünk, de ez a narratívába illesztve minden gól után vicc vagyunk, így nem lehet, kabaré, stb se visz semerre.

Pont a tegnapi gólokba nem kéne sokat belelátni hanem legyinteni egyet és lapozni. Ezt dobta a gép. Cserébe ismét visszajöttek két mentálisan nehéz meccshelyzetből, örüljünk ennek a jövőre nézve
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.22. 08:51:57

MichaaBee írta:
Ha jól számolok, akkor az utolsó fordulóban 3 pont és gólkülönbség kell a top8-hoz. A PSG-Newcastle meccsen az egyik előttünk lévő fixen botlani fog, úgyhogy a házi feladat csak megverni a Koppenhágát otthon, és lehetőleg jó sok góllal, hogy mögöttünk senki ne előzzön be.
Szerintem 1-0 is elég és a 3 pont, kizárt, hogy mindenki nyerjen előttünk, mögöttünk. Többen olyanokkal játszanak, akik 20-28 helyen állnak és kaparnak a playoffért, az semmivel sem lesz könnyebb.

Szerintem a Napoli nyer a Chelsea ellen és döntetlen lesz a Frankfurt-Tham, de a Bilbao-Sporting is inkább hazai és a 22. PSV is hajt majd ezerrel a BM ellen.
Ha nyerünk, akkor megvan a 8.
gg86
Jugador d'estrella

2026.01.22. 08:15:31

FcBarcelona1 írta:
2026.01.21. 23:13:02
Sajnos Pedri kidőlt, szerintem sajnos ez egy hónap.
Kíváncsian várom az orvosi jelentést, de Pedri esetében nem lennék meglepve, ha legalább két hónap kihagyással kell majd számolni...
drobika
Entrenador del Barça

2026.01.22. 06:57:13

Véleményem szerint a Pedrit ért múlt heti belépő után, ebben a hideg fagyos környezetben, ismerve az izomproblémáit is, az orvosoknak pihenésre, vagy tartaléknak kellett volna javasolni. Ehhez azéet nem kellene professzori tudás. Olmo kezdhetett volna simán. Számomra ez egy ki nem kényszerített hiba.
Az eredmény jó, és nagyjából ennyi is, mert a két kapott kabaré gól, az erősen lehúzza az értékelést, és az első félidő 30 percéig, komolyan azt hittem, hogy ebből még akár betli is lehet.
MichaaBee
Llegenda del Barça

Troym írta:
2026.01.21. 23:10:47
Finoman szólva sem játszottunk jól, de megvan a győzelem, azért a Ferminator villant :D Közel a top8, ez mindenképp jó hír.
A Pedri-Frenkie hiány azért kemény kihívás lesz a következő meccsen.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
bence0330

2026.01.21. 23:26:13

Pedri és Rapha szerintem nem volt 100%-os állapotban. Előbbitől ennyi eladott labdát utoljára másfél éve a Monaco ellen láttam, Rapha meg pár szép passzon kívül csak árnyék volt, látszott a sprintjeinél is, hogy azért nincs teljesen rendben.
Roony a legrosszabb meccsét játszotta az elmúlt pár hónapban. Lewy is. Azért szerintem a mínuszos téma is kicsit közrejátszhatott az általánosan rossznak tűnő egyéni teljesítményekben.

Na de még így is alapvetően csak azért lett szenvedős a meccs, mert kaptunk két bohócgólt, még a mi szintünkhöz mérve is. Egy számunkra kellemetlen, szívos, Sevilla-szerű csapat ellen. +2 gólkülönbség, lehet aláírtam volna az elején, még ha reménykedtem is nagyobb difiben. De sokat elmond a csapatról, hogy nem kóser kulcsjátékosokkal is megoldottuk, ennek lehet örülni, akkor is, ha néztünk már ki jobban. X faktor most gyakorlatilag nem is volt a pályán, talán Fermín.

Joan Garcia elmúlt két meccse elég aggasztó volt azért.

EG volt a legjobb nálam, persze a két góljával Fermín sincs messze.

Érdekes lehet a következő meccs. Gondolom Eric előrelép, kiválóan osztogatott amúgy is, mellé Olmo majd hátralép. Remélhetőleg lesz annyira sima meccsképe a hazai Koppenhága meccsnek, hogy megoldjuk, ha beszorítjuk őket rendesen, akkor lehet egy Olmo még 1-1 ilyen meccsen hasznosabb is tud lenni a plusz tűzerejével.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.21. 23:13:02

Számunkra elég jól alakult a többi meccs. Sajnos Pedri kidőlt, szerintem sajnos ez egy hónap. De Jong lett volna nálam a meccs embere, de butaságot csinált, és nehéz lesz a következő meccs nélküle és Pedri nélkül, szerencsére Yamal már lesz. Így megérdemelten Fermin a meccs embere, nagyon fontos gólokat szerez. Olmo csak megint bizonyított a kritikusoknak. Rashfordot ezért hozták, nem értem miért szorult háttérbe. Kedvelem Roonyt, de sokkal jobb az angol jelenleg. Raphinha nagyon gyenge volt, lehet Rashford és Lewy mellett inkább Roonyt kezdetném az Oviedo ellen.
Jövő héten meg ami a csövön kifér, jó lenne vagy 3 góllal nyerni, és jó esély lenne bekerülni a 8-ba.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.21. 23:10:47

Finoman szólva sem játszottunk jól, de megvan a győzelem, azért a Ferminator villant :D Közel a top8, ez mindenképp jó hír.
A Pedri-Frenkie hiány azért kemény kihívás lesz a következő meccsen.
bence0330

2026.01.21. 19:53:20

Hát, Cuba kimaradása meglepő, de időszerű (vagy van vele valami?) ezen túl kérdés gyakorlatilag csak centerposzton lehetett, látom ott Flick kb szó szerint felváltva játszatja őket.

Hajrá, remélem jól működik majd minden elől, és elteszünk 5-6 gólt.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.21. 19:47:20

Joan García; Kounde, Eric, Gerard Martin, Balde; Frenkie, Pedri; Roony, Fermín, Raphinha; Lewandowski
Kép
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2025.12.12. 16:28:48

bence0330 írta:
2025.12.12. 12:23:15
drobika írta:
2025.12.12. 12:08:02
Bármilyen felállásban kapnánk a gólokat? Mert a védőink nem sztárok?
Nos, ez az a szőnyeg alá söprése a problémának. Néhányszor nem jött már be, hogy mindig hátrányból hozzuk a meccset, és néhányszor már nem jött össze a 2-3 rúgott gól, és voltak akik kihasználták a lehetőségeiket az ellenfelek közül. Ez egyre inkább így lesz a BL-ben is, ahogy megyünk előre egyre komolyabb csapatok ellen.
Ennyi gólt nem lehet kapni, egyszerűen nem komolyabb szinten. A spanyol tabellát nézve, nézzük már meg, hogy ott mi a helyzet. Elképesztő számú kapott gól ellenére vezetjük a Ligát! Ott egyelőre ez még megy, és ez az oka, hogy a feltolt eszetlen védekezésre van magyarázat. Pedig ez nem más, mint önbecsapás. Komoly csapatok ilyen védekezést nem csinálnak sehol a világon. Nem véletlenül. Nyilván, aki ilyen módon védekezik az otthoni ligában ezt tolja a BL-ben is. Szólok, nem fog bejönni.
Hogyne lehetne, sőt. Nem stílusfüggő, ki fog nyerni, van, hogy kontracsapat nyer, van hogy agresszív, feltolt védelmű. Egyfelől azon fog múlni, milyen jól csinálod, milyen jó vagy fejben a nehéz pillanatokban (nyilván egy tinicsapat egy gm-el nagyobb eséllyel követ el egy 93. perces hibát), és hogy kinek mennyi a sérültje a kulcsmeccseknél. Utóbbinál sajna mi húztuk a rövidet, mindkét (csere nélküli) szélsőbekkünk megsérült, és egy széljátékban erős csapat valahogy megvert minket, akik amúgy rutinos, tökéletes korú állománnyal rendelkeznek, és ez alighanem fejben is mellettünk döntött kicsit.

Ha az alapján vonod le a következtetést, hogy 2 db csapat tovább jutott, mint mi, az szerintem rögtön mutatja, hogy nem épp jó az az érvelés, hogy azért nem nyerünk BL-t, mert high line.

Jelenleg is ez a helyzet, csak tényleg borzasztó sérüléshullámmal küszködtünk, ezért lejjebb vagyunk a tabellán. Nézd meg, hol volt tavaly a Reál meg a PSG pl, amíg nem álltak össze, vagy a Juve, BM, nem végeztek a 8 között. Sok közülük sokkal biztonságibb játékot játszó csapat. Akkor miért végeztek ennyire hátul? Miért végeznek hátul most is biztonságibb játékot játszó csapatok? Védekezve is lehet sok gólt kapni, vagy keveset rúgni, összességében simán kikapni, vagy nem elég jónak lenni.

Amióta a támadóink visszatértek, sokkal jobb a védekezésünk, jellemzően az első 5-10 percben vannak kavarodások csak.

És igen, amikor egy 18 éves Cubarsi a védelem vezére egy nemrég még harmadosztályú Martin mellett (aki amúgy egész korrekten belenőtt a szerepbe, akkor igen, nem klasszis a védelmünk. :D Salibával és Gabriellel egy fokkal könnyebb stabil védelmet fenntartani.
Ha csak ezt az egy dolgot kiemelem már lehet látni, hogy nem lehet ezt így a véddekezésre fogni.

Tek: Bajnokság: 6 meccs O clean sheet 11 kapott gól
BL: 3 meccs 0 clean sheet 6 kapott gol

Joan Garciánál ez a stat: Bajnokság 10/4/9
BL: 3/0/5

É az ellenfelek között sem volt komoly eltérés. A lengyelnél volt egy Real és egy PSG, ami komoly, JG-nél Chelsea, Newcastle, Atma.

A két kapus kapott gólaránya minden sorozatot figyelembe véve: TEK: 1,889, J. GARCIA: 1,077
A bajnokságban a két kapus statja: Tek:1,833 míg Joan Garciánál 0,9. Kétszer hatékonyabban véd a spanyol, mint a lengyel.

Azért ez nem lehet véletlen, ne mindig a védelem stratégiájában keressük a hibát.

És akkor ebbe nincs belszámolva mondjuk Raphinha kidőlése, ami szintén sokat számított vagy Frenkie, Pedri.
És erre sem lehet ráhúzni, hogy ebből mennyi (állítólag) feltolt védelem miatt, ahogy azt sem lehet megmondani hogy ha nem ezt alkalmazzuk mennyit kapunk. És akkor számítsd azt, hogy valamennyivel kevesebb gólt is lönnénk és az hogyan befolyásolná az összképet.
Vagy a Betis ellen is fel lehet hozni, hogy kaptunk 3 gólt, de akkor tegyük mellé, hogy volt tizenegyes, szöglet, megpattanó assist, ahogy számos mérkőzésen.
Kapnánk ugyanúgy gólokat, az is lehet, hogy többet, de az teljesen egyértelmű, hogy miben, mennyit ad hozzá a játékhoz.

És valamilyen ismeretlen oknál fogva, hiába kap a liga csapatainak egy része kevesebb gólt, a Villarrealt és a Realt leszámítva már szinte behozhatatlanul kullognak mögöttünk.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.12. 13:26:16

Amíg Flick itt van mindig ezt fogjuk hallani mert ezt írja a nemzeti sport is.

Előtte meg izmos lehetőleg fekete ütköző középpályás kellett volna Busi helyett és akkor fix +5 BL-t nyerünk.

Valamit mindig kitalálnak, az meg senkit se érdekel hogy a valóságnak semmi köze a média hülyeségeihez.

A Chelsea meccset nézze vissza aki szerint a feltolt védelem miatt kapunk gólokat.
Tessék figyelni hol helyezkednek a Chelsea védői, és milyen aggresszíven támadnak le ők minket.
Kutyafüle a mi letámadásunk ahhoz képest amit mi kaptunk tőlük, és ebbe a védelem tagjainak kitámadása és a védelem feltolása is beletartozik.

Egyszer majd a szemünket is használjuk ne csak a olvassuk a híreket és a károgókat.

Hol kapjuk mi sorra a 3 gólokat?
https://www.eredmenyek.com/csapat/barce ... redmenyek/

Egyedül a Sevilla és a Brugge rúgott nekünk 3 vagy több gólt rendesen.
A Betis úgy lőtte hogy már rég nyertünk 1-5, a Chelsea meg emberelőnyben játszott több mint egy fél meccset, ezek nem elhanyagolható tényezők.
Ok, az a kettő se kellett volna hogy megtörténjen, de ez akkor se a világ vége, nem értem miért teszünk úgy mintha krízis lenne.
Ennyit érünk jelenleg, ennyit tudtunk ennyi sérülttel. Az érmeket tavasszal osztják, majd meglátjuk akkor mennyit érünk.

A feltolt védelem megfolytotta a Frankfurtot, az Atléticót is és a Bilbaot, is csak az utóbbi pár meccset nézve, és amikor egy meccsnek a 99%-t domináljuk akkor az a taktika működik és jó.
Igen, kaphatunk 1 gólt mert egyszer elcsúszik a letámadás, de közben meg ~90 percig az ellenfél létezni nem tud miattunk. Akkor minek változtatni? Nem változtatni kell, hanem még jobban csinálni és kevesebbet hibázni. Elől belőni a helyzeketeket amiből mindig több van mint az ellenfélnek, és akkor az is belefér egy egyszer hibázunk hátul.

Egyszerű ez, nem kell ide taktikai forradalom.
Főleg most hogy megint elkezdtünk jól játszani és nyerni, a klasszikó óta szerintem rohadt jók vagyunk, ha eddig kitartottunk a stílus mellett, most aztán főleg semmi okunk variálást kérni.

Szerk: kicsit belejavítottam és amúgy Bence szépen összefoglalta a lényeget, sokkal jobban mint én.
bence0330

2025.12.12. 12:23:15

drobika írta:
Nos, ez az a szőnyeg alá söprése a problémának. Néhányszor nem jött már be, hogy mindig hátrányból hozzuk a meccset, és néhányszor már nem jött össze a 2-3 rúgott gól, és voltak akik kihasználták a lehetőségeiket az ellenfelek közül. Ez egyre inkább így lesz a BL-ben is, ahogy megyünk előre egyre komolyabb csapatok ellen.
Ennyi gólt nem lehet kapni, egyszerűen nem komolyabb szinten. A spanyol tabellát nézve, nézzük már meg, hogy ott mi a helyzet. Elképesztő számú kapott gól ellenére vezetjük a Ligát! Ott egyelőre ez még megy, és ez az oka, hogy a feltolt eszetlen védekezésre van magyarázat. Pedig ez nem más, mint önbecsapás. Komoly csapatok ilyen védekezést nem csinálnak sehol a világon. Nem véletlenül. Nyilván, aki ilyen módon védekezik az otthoni ligában ezt tolja a BL-ben is. Szólok, nem fog bejönni.
Alapvetően értem, miről írsz, de szerintem ez így iszonyat leegyszerűsítése a problémának. Tavaly elődöntősök voltunk ezzel, kb 1 percre a döntőtől, nűanszokon múlt. Mint ahogy másoknál is, pl. a Liverpoolnál is 1-2 büntetőn múlt végül. Két top csapat között sok esetben ennyi döntött, a PSG-nél is így volt kétszer. A legjobb 4 csapatba jutottunk a 36 résztvevő közül. Ha csak a top klubokat nézzük, legalább 4-5 kiesett hamarabb, mint mi, 2 akkor, amikor mi (velünk együtt, persze), és összesen 2 jutott messzebb, mint mi. Akik a döntő előtt kiestek, azok között voltak atom beton védekezésűek is, vagy legalábbis olyanok, akik komolyabb hangsúlyt fektettek rá, mint mi. Mégis kiestek. Arsenal, Pool, ATMA, Reál, BM(ők mondjuk pont hasonlóan játszanak, mint mi), Juventus.
Ők akkor miért estek ki? Stabil védekezéssel nem lehet?

Hogyne lehetne, sőt. Nem stílusfüggő, ki fog nyerni, van, hogy kontracsapat nyer, van hogy agresszív, feltolt védelmű. Egyfelől azon fog múlni, milyen jól csinálod, milyen jó vagy fejben a nehéz pillanatokban (nyilván egy tinicsapat egy gm-el nagyobb eséllyel követ el egy 93. perces hibát), és hogy kinek mennyi a sérültje a kulcsmeccseknél. Utóbbinál sajna mi húztuk a rövidet, mindkét (csere nélküli) szélsőbekkünk megsérült, és egy széljátékban erős csapat valahogy megvert minket, akik amúgy rutinos, tökéletes korú állománnyal rendelkeznek, és ez alighanem fejben is mellettünk döntött kicsit.

Ha az alapján vonod le a következtetést, hogy 2 db csapat tovább jutott, mint mi, az szerintem rögtön mutatja, hogy nem épp jó az az érvelés, hogy azért nem nyerünk BL-t, mert high line.

Jelenleg is ez a helyzet, csak tényleg borzasztó sérüléshullámmal küszködtünk, ezért lejjebb vagyunk a tabellán. Nézd meg, hol volt tavaly a Reál meg a PSG pl, amíg nem álltak össze, vagy a Juve, BM, nem végeztek a 8 között. Sok közülük sokkal biztonságibb játékot játszó csapat. Akkor miért végeztek ennyire hátul? Miért végeznek hátul most is biztonságibb játékot játszó csapatok? Védekezve is lehet sok gólt kapni, vagy keveset rúgni, összességében simán kikapni, vagy nem elég jónak lenni.

Amióta a támadóink visszatértek, sokkal jobb a védekezésünk, jellemzően az első 5-10 percben vannak kavarodások csak.

És igen, amikor egy 18 éves Cubarsi a védelem vezére egy nemrég még harmadosztályú Martin mellett (aki amúgy egész korrekten belenőtt a szerepbe, akkor igen, nem klasszis a védelmünk. :D Salibával és Gabriellel egy fokkal könnyebb stabil védelmet fenntartani.
drobika
Entrenador del Barça

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.11. 20:00:36

bence0330 írta:
2025.12.11. 19:34:42
Ezt így nem lehet számolni. Egyfelől gólerősebbek is vagyunk emiatt, mint a többiek, másfelől meg azért a védelmünket nem elit játékosok alkotják, bármilyen felállásban kapnánk gólokat.

Az ATMA többet kapott, nem feltolt védelemmel. A Juve annyit kapott, mint mi, nem feltolt védelemmel. Ha nem így kapjuk, máshogy kapjuk. Amúgy az elmúlt meccseken a lesreállítás is egyre jobban működött.

Ha nem toljuk fel ennyire, honnan tudhatjuk, nem kaptunk-e volna ugyanennyit? Vagy csak 1-2-vel kevesebbet, cserében kevesebb lőtt góllal.

Amúgy meg kb feleennyit kaptunk volna, ha nem sérül le a kezdőnk fele közben, beleértve a kapusunkat. Megnézném, melyik csapat nem kapna így gólokat, mindegy, milyen taktikával.
Lehet minőségibb védőkkel kevesebbet kaptunk volna, és nem lenne ennyire látványos. Pl. Frankfurt ellen GM (esetleg egy jobb védő) vagy el tudja rúgni a labdát, vagy fut tovább a támadóval, és megnehezíti a lövést. Chinoval egyetértek, legalább Balde nem szabálytalankodott, egy kiállítással nehezebb lett volna.

Élőben írtam, hogy a BL-ben a visszafogott játékkal a támadásaink is gyengébbek, az sem mindegy, hogy a Frankfurt 11 emberrel védekezett, nekünk kellett a győzelem, régen is feltoltuk ilyenkor a védelmünket az ellenfél térfelére. Az sem elhanyagolható, hogy állandóan mi kapjuk az első gólt, és futni kell az eredmény után, jó kérdés ez a feltolt védelem, vagy annak minősége miatt van e.
Válasz küldése