Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Ha egy csapat gólt kap az a csapat hibája, ha gólt rúg az is. De, ha egy támadó kihagy egy rakat ziccert az a csatár hibája nem a csapaté! Viszont, ha egy védő hibázik egy közel sem nehezen megoldható védekezésben egy meccs alatt többszőr is az bizony az ő hibája! Koundé és nálam főkent Cubarsi borzasztó amit művel és még Balde hónapok óta tartó borzasztó formáját is homályba fedik.Zoldbela írta: ↑2026.01.20. 20:32:13Úgy szapuljátok Cubarsit és Koundét, mintha a védők húzhatnának egy vonalat, amin az ellenfél támadója nem megy át!
Hát nem!
A gólok többsége úgy születik, hogy valamely támadó helyzetbe kerül. Nem igazságos, ha úgy tekintjük, hogy a gólszerző csatárunk zseniális, viszont ha az ellenfél szerez gólt, akkor a védőnkben van a hiba.
Kounde általában teljes hosszában és a pálya közepéig bejátsza a teljes jobboldalt, ami rendkívül hasznos.
Flick nem véletlenül játszatja.
Vegyük tudomásul: ha bármilyen zseniális védőkből álló védősorunk lesz, akkor is fogunk gólokat kapni!
Ha a védőt átjátszanak az esetenként súlyos következménnyel (kapott góllal) járhat, míg ha egy csatár kihagy egy helyzetet (ami semmivel sem kisebb hiba) gyakorlatilag következmények nélkül marad, ezért jobban elnézzük.
Én azt az egyet nem értem, hogy miért nem lehet csapatonként más cipőszínt használni a VAR-nál. Semmibe nem kerülne. Az egyik maradhat fekete, de a másik legyen már sárga vagy akármi.
Yamal tényleg jobb volt az elmúlt mérkőzésekhez képest, nem rajta múlt a vereség, a többi támadó mélyen tudása alatt teljesített.Chino írta: ↑2026.01.19. 13:19:45Ez szerintem pont nem igaz, hogy nem voltak váratlan húzások és nem is egy vezér jelentette volna itt a megoldást. Yamalt elővenni pedig most lehet a legkevésbé. Rengeteg helyzetet kidolgozott a társaknak, 80 %-os sikerességet hozott 14 cselre, a helyzeteink minimum felében, de inkább kétharmadásban benne volt.
A védelemmel olyan hatalmas gond nem volt, mint az itt hangoztatva van. Ők 2-3 helyzetből szereztek két gólt, ami gyakorlatilag Koundé egyéni hibája volt, azon kívül nem volt igazán necces szitu. Ennyit minden csapat ellen kidolgoznak, az átmenetek sem okoztak gondot, nem kerültek a védelem mögé, számban is rendre megvoltunk.
Nem tudom, hogy elfelejtsem-e ezt a meccset vagy egy gálaként fogjam fel. Olmo is érdekes, mert szerintem nem játszott rosszul és könnyen a meccs embere lehetett volna, így pedig a negatív hősök között van. Az meg pláne pech, hogy Remiro szó szerint élete meccsét játssza. 8 nagy védeéssel, 7 kidolgozott nagy helyzetből egyet szerezni a mindent elmond.
Épphogy azt írtam, hogy a védelem tette a dolgát, és most őket nem lehet elővenni.
Szefrintem összekvered Gárciával. Együtt voltak Soleren aki fejelt, a kipattanónál pedig Cubarsi ment vele az alapvonalig, onnan kanalazta be valahogy Guedesnek, eközben EG szépen megállt az ötös sarkán és végigmozizta az egészet.Alcantara írta: ↑2026.01.19. 14:03:21Nem értem miért írod ezt le? Konkrétan nem így volt. Nézd meg a linket, 2 perc 16 másodpercnél. Semmilyen emberén nem volt, konkrétan azt csinálta, amit lejjebb írtam részletesen.
https://www.youtube.com/watch?v=lpXKkClTI5k
Nem értem miért írod ezt le? Konkrétan nem így volt. Nézd meg a linket, 2 perc 16 másodpercnél. Semmilyen emberén nem volt, konkrétan azt csinálta, amit lejjebb írtam részletesen.
Ez szerintem pont nem igaz, hogy nem voltak váratlan húzások és nem is egy vezér jelentette volna itt a megoldást. Yamalt elővenni pedig most lehet a legkevésbé. Rengeteg helyzetet kidolgozott a társaknak, 80 %-os sikerességet hozott 14 cselre, a helyzeteink minimum felében, de inkább kétharmadásban benne volt.Yokozuna írta: ↑2026.01.19. 09:46:38Sok ilyen vereség nem fog beleférni a bajnoki címhez vezető úton, bár nem volt annyira csúnya mint a sevillai zakó. Látszik, hogy lelkesedésben nem tudjuk felvenni a harcot sokszor egy alsó házi csapattal sem.
Játszottuk a játékunkat, talán nem is rosszabbul mint máskor, de nem volt vezér, nem volt váratlan húzás, nem volt kapu előtti határozott döntés. Nem volt Raphinha?
Yamal sem játszott rosszul, de kevés a gólveszély tőle, és mikor elkerült a szélről, nem akadt jó megoldása. A védelem sem volt rosszabb mint máskor, de most egy betliző kapus volt a kapunkban a rövidre kapott góllal és a melléről kipattanó labdás szituációban való tétlenkedéssel.
Flick gyakran mondja, hogy csak magunkra figyelünk. Most olyan szoros lett az élen, hogy már az ellenfélre is kell sajnos.
Én is így láttam a cserék is összevisszaságot sugároztak kicsit, Yamal pedig valóban elfáradt.grgly50 írta: ↑2026.01.19. 10:18:34Olvasgatom a kommenteket, s nagyjából egyezik a véleményem. Annyit tennék hozzá, hogy szerinet a cserék valahogy nem voltak átgondoltak. Inkább olyan kétségbe esett kevésbé átgondoltnak tüntek.
Lehet, hogy csak én láttam úgy, de Yamal az utosó húsz percre elfáradt. Már nem jöttek be a cselek, sokszor elveszítette a labdát.
Remélem lesz még szerencsésebb napunk is.