Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
torotam
Jugador d'estrella

2026.01.21. 19:44:19

Ha úgy nézzük a tavalyi szezonhoz képest 3 belső védő gyakorlatilag kiesett: Inigo, Christensen és Araujo. Ez a névsor azért feljebbi polcon van, mint a Cubarsi, Gerard Martin és Eric Garcia hármas.
De ha hozzáveszem Kounde jelentős visszaesését is, akkor inkább 4 védővel lettünk kevesebben...
LaLiga alsóházi vagy alsóközép csapatok ellen még oké is a Cuba, G.M., Eric hármas.
Liga felsőházi+BL csapatok ellen nem túl acélos.

Nagyon sokszor a tàmadók (és kp) góltermése elfedi, de minimum árnyalja a védelem gyengébb teljesítményét illetve egyéni hibàit. Nem véletlenül itt a fórumon már szállóige lett, hogy a túlrugjuk az ellenfelet.

Cancelo érkezett legalább, ez pozitív. Flicknek ezzel az alapanyaggal kell a tavasznak nekimennie.
Visca el BARCA!
Andrsika
Jugador d'estrella

2026.01.21. 08:57:16

Zoldbela írta:
2026.01.20. 20:32:13
Úgy szapuljátok Cubarsit és Koundét, mintha a védők húzhatnának egy vonalat, amin az ellenfél támadója nem megy át!
Hát nem!
A gólok többsége úgy születik, hogy valamely támadó helyzetbe kerül. Nem igazságos, ha úgy tekintjük, hogy a gólszerző csatárunk zseniális, viszont ha az ellenfél szerez gólt, akkor a védőnkben van a hiba.
Kounde általában teljes hosszában és a pálya közepéig bejátsza a teljes jobboldalt, ami rendkívül hasznos.
Flick nem véletlenül játszatja.

Vegyük tudomásul: ha bármilyen zseniális védőkből álló védősorunk lesz, akkor is fogunk gólokat kapni!

Ha a védőt átjátszanak az esetenként súlyos következménnyel (kapott góllal) járhat, míg ha egy csatár kihagy egy helyzetet (ami semmivel sem kisebb hiba) gyakorlatilag következmények nélkül marad, ezért jobban elnézzük.
Ha egy csapat gólt kap az a csapat hibája, ha gólt rúg az is. De, ha egy támadó kihagy egy rakat ziccert az a csatár hibája nem a csapaté! Viszont, ha egy védő hibázik egy közel sem nehezen megoldható védekezésben egy meccs alatt többszőr is az bizony az ő hibája! Koundé és nálam főkent Cubarsi borzasztó amit művel és még Balde hónapok óta tartó borzasztó formáját is homályba fedik.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2026.01.20. 20:32:13

Úgy szapuljátok Cubarsit és Koundét, mintha a védők húzhatnának egy vonalat, amin az ellenfél támadója nem megy át!
Hát nem!
A gólok többsége úgy születik, hogy valamely támadó helyzetbe kerül. Nem igazságos, ha úgy tekintjük, hogy a gólszerző csatárunk zseniális, viszont ha az ellenfél szerez gólt, akkor a védőnkben van a hiba.
Kounde általában teljes hosszában és a pálya közepéig bejátsza a teljes jobboldalt, ami rendkívül hasznos.
Flick nem véletlenül játszatja.

Vegyük tudomásul: ha bármilyen zseniális védőkből álló védősorunk lesz, akkor is fogunk gólokat kapni!

Ha a védőt átjátszanak az esetenként súlyos következménnyel (kapott góllal) járhat, míg ha egy csatár kihagy egy helyzetet (ami semmivel sem kisebb hiba) gyakorlatilag következmények nélkül marad, ezért jobban elnézzük.
Tobias88
Entrenador del Barça

2026.01.20. 14:03:00

Andris írta:
2026.01.19. 10:30:00
Mindenki Yamal lesgólját (3.) mutogatja ahogy látom, de a VAR grafika szerintem kicsit rossz, a kimerevített élőképen inkább tűnt lesnek, nem csak fél milivel, hanem inkább egy lábfejjel. Nem véletlen, hogy a partjelző be is intette, automata nélkül.
Én azt az egyet nem értem, hogy miért nem lehet csapatonként más cipőszínt használni a VAR-nál. Semmibe nem kerülne. Az egyik maradhat fekete, de a másik legyen már sárga vagy akármi.
94:39 6 - 1
Sonoma
Capitá del Barça

2026.01.19. 20:48:43

Chino írta:
2026.01.19. 13:19:45
Ez szerintem pont nem igaz, hogy nem voltak váratlan húzások és nem is egy vezér jelentette volna itt a megoldást. Yamalt elővenni pedig most lehet a legkevésbé. Rengeteg helyzetet kidolgozott a társaknak, 80 %-os sikerességet hozott 14 cselre, a helyzeteink minimum felében, de inkább kétharmadásban benne volt.

A védelemmel olyan hatalmas gond nem volt, mint az itt hangoztatva van. Ők 2-3 helyzetből szereztek két gólt, ami gyakorlatilag Koundé egyéni hibája volt, azon kívül nem volt igazán necces szitu. Ennyit minden csapat ellen kidolgoznak, az átmenetek sem okoztak gondot, nem kerültek a védelem mögé, számban is rendre megvoltunk.

Nem tudom, hogy elfelejtsem-e ezt a meccset vagy egy gálaként fogjam fel. Olmo is érdekes, mert szerintem nem játszott rosszul és könnyen a meccs embere lehetett volna, így pedig a negatív hősök között van. Az meg pláne pech, hogy Remiro szó szerint élete meccsét játssza. 8 nagy védeéssel, 7 kidolgozott nagy helyzetből egyet szerezni a mindent elmond.
Yamal tényleg jobb volt az elmúlt mérkőzésekhez képest, nem rajta múlt a vereség, a többi támadó mélyen tudása alatt teljesített.

Pont ez a baj a védelmünkkel, hogy 2-3 helyzetből is kapunk 2 gólt, míg az ellenfél meg 1-et a sok kidolgozottból. Akkor az ő védelmük (ezen logika mentén) köröket ver a miénkre. Lassan visszatértünk azokhoz a időhöz, amikor rettegünk az ellenfél támadásaitól, mert amelyikből sikerül egy beadást kihozni az gól. Nagyon gyengének találom a védősorunkat, plusz maga visszarendeződésünk is az.

Olmo: tavaly is az volt az érzésem, hogy ez az ember jó minőségi csere, amikor az utolsó 30 percre beállva kell az ellenfelet megtörni, de alkalmatlan kezdő játékosnak. Egy jóra három halovány jut kezdőként. Ezt tegnap is bizonyította. Ugyanez a helyzet Torresnél is.
PR42
Jugador d'estrella

2026.01.19. 16:49:37

Ilyen meccsek sajnos mindenkinek vannak, van hogy nem akar bemenni a labda.
Én a többedik elvett találat és Lewy kapufája után éreztem belül hogy ez ma nem lesz meg, játszhatnánk hajnalig akkor se lenne meg.

A Sociedad remekül küzdött, több nagyszerű egyéni teljesítménnyel akik közül Remiro így is kiemelkedett.
Tipikus esete annak hogy megcsinálták a maguk szerencséjét, és éltek is vele.

Én ezt a meccset teljesen elfogadom ahogy van, ez belefér egy szezonba, nekem érzésre teljesen más volt a Sevilla vagy Brugge elleni meccsekhez, mert ott rosszak voltunk, itt viszont 5 percenként indultak közepet kezdeni aztán mindig megúszták valahogy.

Felemelt fejjel mehetünk tovább mert bár nem nyertünk, de a focinkkal nem volt baj.
Peter
Director del Fútbol

2026.01.19. 16:32:01

Amikor csak egyetlen gólt szereztünk ebben az idényben bajnoki meccsen :
- x Rayo 1-1
- vereség Real 1-2
- vereség Sevilla 1-4
- vereség Soci 1-2

Kettő szerzett gólt minden egyéb meccsen minimum szereztünk.

A jelenlegi Barca algoritmusa szerint a szerzett gól, gólok hiányoztak tegnap, míg a védekezésben semmi különös, semmi szokatlan nem történt.

Barcelonát mindíg is a támadójátéka határozta meg.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.19. 15:29:57

Cubarsi egy ügyes gyerek, remek lábbal és látásban, vannak jó védő skilljei is, de azért elég gyerekcipőben járnak. Ha ő ugyanezt egy angol alsóházban hozná, soha az életben észre sem vennénk, és nem akarnánk leigazolni, jelenlegi korában legalábbis. Egyszerűen most még(?) nem ez a szint. Kóvályog, elég könnyű megverni a földön és a levegőben, nem túl gyors (azért nem is lassú), és nagyon hullámzóan teljesít. A skilljeit inkább a támadásépításnél tudjuk kihasználni. Ha a klub normál helyzetben lenne, akkor sokadik csere lenne. Egy Arsenalban percekhez sem nagyon jutna, max valami kupameccsen. De ez van, egy szűk közepes szintet kb megüt, nyilván Flick rendszere az ő gyengeségeit is felnagyítja, így kicsit igazságtalan a hibái számát nézni, más rendszerben el lehetne azt osztani kettővel, ingyen volt, alapvetően szerencse, hogy van, csak örülnék, ha nem ez lenne a helyzet, és nálunk is 4.-5. belső védő lenne, akiet percenként próbálunk beépítgetni néha. Remélem telik majd egy klasszis belső védőre valamikor, kár hogy ezen a télen igazi minőséget esélytelen volt elhoznunk oda. Araujóban kell reménykedni, meg EG-ben, Christensen esete meg az elmúlt évek egyik legnagyobb érvágása, ha ő konstansan egészséges lenne, akkor teljesen máshogy nézhetne ki a védelem. Pech.

Az említett esetnél tényleg össze-vissza mozgott ő is, de mondjuk ki nem, teljes volt a fejetlenség hátul, szerintem még magunkhoz képest is extrém volt az a mindenki fusson amerre lát style.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.19. 15:21:51

Chino írta:
2026.01.19. 14:33:26

Szefrintem összekvered Gárciával.
Nem keverem össze. Amit leírtam az Cubarsi volt. Nehéz is lenne összekeverni, mert Garcia maszkban van, jól látszik a videón.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.19. 14:53:42

Chino írta:
Ha Cubarsit ennyire elő akarod venni, EG-t pláne elő lehet venni
Épphogy azt írtam, hogy a védelem tette a dolgát, és most őket nem lehet elővenni.
Ha kielemezzük a második gólt, akkor sem ők a fő felelősök. Az igaz, hogy Koundé mellett sikerült beadni, de nem lesz minden sikeres beadásból gól. Pedri viszont nem a fejesre beérkező embert próbálta megakadályozni, hanem kifelé tekintgetett, és nem tudom minek, de gyönyörűen hátratette mindkét kezét, hogy végigcsodálhassa, ahogy a kapus mellkasáról elpattant a labda, aki ezután lepke hajkurászásba kezdett kifelé irányba, ahelyett, hogy a kapuját védte volna a későbbi szituációban.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.19. 14:33:26

Alcantara írta:
2026.01.19. 14:03:21
Chino írta:
..... Ha Cubarsit ennyire elő akarod venni, EG-t pláne elő lehet venni, mert például az egyik kapott gólnál ő ragadt be, a másiknál pedig Cubarsi ott volt szorosan az emberén Garcia pedig szépen végigmozizta, ahogy középről Guredes belövi üres kapura.
Nem értem miért írod ezt le? Konkrétan nem így volt. Nézd meg a linket, 2 perc 16 másodpercnél. Semmilyen emberén nem volt, konkrétan azt csinálta, amit lejjebb írtam részletesen.

https://www.youtube.com/watch?v=lpXKkClTI5k
Szefrintem összekvered Gárciával. Együtt voltak Soleren aki fejelt, a kipattanónál pedig Cubarsi ment vele az alapvonalig, onnan kanalazta be valahogy Guedesnek, eközben EG szépen megállt az ötös sarkán és végigmozizta az egészet.
Mondjuk ott Joan Garciát sem igazán értettem miért mozdult ki és hagyta az egész kaput üresen. Semmi valós oka nem volt rá, de ezért nyilván nem venném őt elő.
De ez is annyira tipikus volt. A mi kapunknál a kipattanó pont hozzájuk kerül, az övékénél az összes a védőkhöz.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.19. 14:03:21

Chino írta:
..... Ha Cubarsit ennyire elő akarod venni, EG-t pláne elő lehet venni, mert például az egyik kapott gólnál ő ragadt be, a másiknál pedig Cubarsi ott volt szorosan az emberén Garcia pedig szépen végigmozizta, ahogy középről Guredes belövi üres kapura.
Nem értem miért írod ezt le? Konkrétan nem így volt. Nézd meg a linket, 2 perc 16 másodpercnél. Semmilyen emberén nem volt, konkrétan azt csinálta, amit lejjebb írtam részletesen.

https://www.youtube.com/watch?v=lpXKkClTI5k
Chino
Az Év Fórumozója 2025

Yokozuna írta:
2026.01.19. 09:46:38
Sok ilyen vereség nem fog beleférni a bajnoki címhez vezető úton, bár nem volt annyira csúnya mint a sevillai zakó. Látszik, hogy lelkesedésben nem tudjuk felvenni a harcot sokszor egy alsó házi csapattal sem.
Játszottuk a játékunkat, talán nem is rosszabbul mint máskor, de nem volt vezér, nem volt váratlan húzás, nem volt kapu előtti határozott döntés. Nem volt Raphinha?
Yamal sem játszott rosszul, de kevés a gólveszély tőle, és mikor elkerült a szélről, nem akadt jó megoldása. A védelem sem volt rosszabb mint máskor, de most egy betliző kapus volt a kapunkban a rövidre kapott góllal és a melléről kipattanó labdás szituációban való tétlenkedéssel.
Flick gyakran mondja, hogy csak magunkra figyelünk. Most olyan szoros lett az élen, hogy már az ellenfélre is kell sajnos.
Ez szerintem pont nem igaz, hogy nem voltak váratlan húzások és nem is egy vezér jelentette volna itt a megoldást. Yamalt elővenni pedig most lehet a legkevésbé. Rengeteg helyzetet kidolgozott a társaknak, 80 %-os sikerességet hozott 14 cselre, a helyzeteink minimum felében, de inkább kétharmadásban benne volt.
Csak egy kis érdekesség. Yamal xA mutatója 0,72 (!) volt, a második legtöbb Ferminé 0,34-el.
Ez egy borzasztó peches meccs volt és még a játékra sem lehet panaszunk. Minden ült, ami el volt tervezve, Flicket szerintem ki is lehet emelni, arról ő tehet a legkevésbé, hogy futószalagon maradtak ki a ziccerek, kapufák, amik mindig rossz számunkra szerencsétlen helyre pattantak ki (náluk pont az ellenkezője, pl. a gól), mm-es les előzi meg a gólunkat stb. Ha Cubarsit ennyire elő akarod venni, EG-t pláne elő lehet venni, mert például az egyik kapott gólnál ő ragadt be, a másiknál pedig Cubarsi ott volt szorosan az emberén Garcia pedig szépen végigmozizta, ahogy középről Guredes belövi üres kapura.
3,68-as xG-re sikerült berámolni egy gólt, míg ők 1,01-re kettőt. 25 kapuralövés, amiből ráadásul 18 a tizenhatoson belülről mewnt szerintem no comment kategória.
A védelemmel olyan hatalmas gond nem volt, mint az itt hangoztatva van. Ők 2-3 helyzetből szereztek két gólt, ami gyakorlatilag Koundé egyéni hibája volt, azon kívül nem volt igazán necces szitu. Ennyit minden csapat ellen kidolgoznak, az átmenetek sem okoztak gondot, nem kerültek a védelem mögé, számban is rendre megvoltunk.
Nem tudom, hogy elfelejtsem-e ezt a meccset vagy egy gálaként fogjam fel. Olmo is érdekes, mert szerintem nem játszott rosszul és könnyen a meccs embere lehetett volna, így pedig a negatív hősök között van. Az meg pláne pech, hogy Remiro szó szerint élete meccsét játssza. 8 nagy védeéssel, 7 kidolgozott nagy helyzetből egyet szerezni a mindent elmond.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.19. 13:05:45

Cubarsí: 7

Egyszer lemaradt az emberéről, ami nagy helyzethez vezetett, ezt leszámítva nem hibázott, továbbá láttunk tőle kapott gólt megakadályozó fejest is. 98%-os sikerességgel passzolt (40/41), viszont hosszú labdákkal nem jeleskedett (1/1 sikeres).

Kedves Majoros Áron!
Nem tudom, hogy olvasod e ezeket a hozzászólásokat, de amit értékelés címszó alatt írtál Cubarsiról, hát finoman fogalmazva nincs köszönöviszonyban a valósággal. Mindenképpen nézd vissza a második gólt.
A szitu: Elsőre lefejeli a Sociedad játékos Cubarsit úgy 18 méterre a kaputól, miután mindketten felugranak. Szokás szerint Cubarsi lepattan az ellenfeléről (mint az összes Madrid elleni ütközésnél). Ezután beszalad Cubarsi a tizenhatoson belülre, ahol kb. akkorát emelkedik a beadásra, hogy egy újság fér el a talpa alatt. Ezt követően beszalad a kapuba, ahol a röviden már áll egy Barca játékos a blokkolásra készen. Cubarsi nem mellé áll, hanem konkrétan bebújik mögé, miközben üres a kapu közepe és a hosszú oldal. Mivel a góllövő kissé eltörte a labdát, földre rúgta, ha nem bújik el csak megáll, simán tisztáz.

Ezeken felül semmi köze nem volt a második kapott gólhoz való igaz.
Initom
Entrenador del Barça

2026.01.19. 11:47:03

Egyet aludván a tegnapi meccsre azt gondolom, nagy baj igazából nem történt.

A lesekkel és a nem megadott góllal balszerencsénk volt, de emlékezzünk vissza, hogy az előző évben hány de hány ilyen 1-2cm-es les mentett meg minket jó pár kapott góltól.
Várható volt, hogy előbb utóbb ez visszafelé is el fog sülni.
Az is hatalmas balszerencse volt, hogy a rúgott gólra egyből bekaptuk a 2-at. Ha az a gól nem jön a Soci részéről állítom, hogy simán nyerünk.

A játék képe teljesen rendben volt, küzdöttek és hajtottak a játékosok egytől egyig. Ha majdnem 4-es XG-re csak egy gólt tudsz rúgni hátul pedig hibázol ekkorát akkor nem csoda , hogy nem nyersz...

Nekünk most egész könnyű lesz a sorsolásunk, érzésre a Mardidé nehezebb úgyhogy bőven lehet bizakodni.
Abi & Tito
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.19. 10:36:33

Igen, Gil Manzano lehet, hogy egy paraszt (nyilván nem csak velünk), a spanyol bírók többségében komoly felsőbbrendűségi érzés lehet, nem csoda, hiszen zéró következménnyel vezetnek meccseket, kb csak a madrid tv haragjától kell félniük. De már nem először téved drasztikusan a mi javunkra, kb mindent felénk ítélt ma, amit csak lehetett. Részéről egy VAR előtti meccsen ez egy fölényes Barca győzelem lett volna.

Nem mellesleg kb minden lényegi döntése tévedés volt. A pirosnál tévedett egyedül ellenünk, de hát arra is ott volt a VAR. Rettenetesen vezetett meccs volt, de nem ellenünk. Mondjuk a legtöbbnél nem hibáztatom, iszonyú necces helyzetek voltak, pályán a többségüket lehetetlen lett volna biztoan megítélni.

Joan Garciánál reméljük ez csak egy ritka kivétel volt, minden esetben nagyon nehéz dolga volt, de azért nem volt épp letisztult sem amit csinált.

Ha meg Rapha nincs, akkor Rashfordot kell a kezdőbe jelölni, ezzel szerintem nem nagyon szabad szórakozni. Olmo és Fermín csak váltogassák egymást.

Nem tudom Roony csereként nem vethető-e be a túloldalon is, egyszer meg lehetne próbálni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

2026.01.19. 10:30:00

grgly50 írta:
2026.01.19. 10:18:34
Olvasgatom a kommenteket, s nagyjából egyezik a véleményem. Annyit tennék hozzá, hogy szerinet a cserék valahogy nem voltak átgondoltak. Inkább olyan kétségbe esett kevésbé átgondoltnak tüntek.
Lehet, hogy csak én láttam úgy, de Yamal az utosó húsz percre elfáradt. Már nem jöttek be a cselek, sokszor elveszítette a labdát.
Remélem lesz még szerencsésebb napunk is.
Én is így láttam a cserék is összevisszaságot sugároztak kicsit, Yamal pedig valóban elfáradt.

Frenkie reakcióját megértem, vagy fogalmazzunk úgy: Gil Manzanoról simán elképzelhetőnek tartom, hogy egy felsőbbrendűségi komplexusos paraszt.

DE, amúgy szerintem a bírók nem hibáztak. GM hibázott, többször is, de mindig a mi javunkra, és jogosan javított a VAR. Kivéve a piros, ott ellenünk tévedett, és azt is korrigálta a VAR.
Mindenki Yamal lesgólját (3.) mutogatja ahogy látom, de a VAR grafika szerintem kicsit rossz, a kimerevített élőképen inkább tűnt lesnek, nem csak fél milivel, hanem inkább egy lábfejjel. Nem véletlen, hogy a partjelző be is intette, automata nélkül.

Pechesek voltunk elől-hátul, az elmúlt évek egyik legszerencsétlenebb meccse, jó játékkal.. ennyi.
Első meccs volt a féltávon túl, úgyhogy még egyáltalán nem katasztrófa a pontvesztés.

Yamal sokat nyújtott, de rengeteget hibázik is, és valóban kiszámítható, sablonos. Még így is megemelik a képességei annyira, hogy rengeteg hasznára van a csapatnak, de azt érzem, hogy a tehetséggondozásunk rendkívüli módon akadozik. Ferminnél is, Baldénál is, Cubarsinál is.. nem hibáztatom Flicket, mert sok szempontból nagyon rossz állapotok uralkodnak, csoda hogy top szinten tart egy ilyen messze nem top klubot, ami a pályát illeti. Nyilván nincs további kapacitás rá, hogy foglalkozzon velük. Pedig jó lenne, ha klubnál erre külön részleg és sok-sok ember lenne tartva, ezeknek a srácoknak szerintem mindennapi pszichológus, külön gyakorlatok, külön elméleti felkészítés is kéne.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
grgly50
Capitá del Barça

2026.01.19. 10:18:34

Olvasgatom a kommenteket, s nagyjából egyezik a véleményem. Annyit tennék hozzá, hogy szerinet a cserék valahogy nem voltak átgondoltak. Inkább olyan kétségbe esett kevésbé átgondoltnak tüntek.
Lehet, hogy csak én láttam úgy, de Yamal az utosó húsz percre elfáradt. Már nem jöttek be a cselek, sokszor elveszítette a labdát.
Remélem lesz még szerencsésebb napunk is.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.19. 09:46:38

Sok ilyen vereség nem fog beleférni a bajnoki címhez vezető úton, bár nem volt annyira csúnya mint a sevillai zakó. Látszik, hogy lelkesedésben nem tudjuk felvenni a harcot sokszor egy alsó házi csapattal sem.
Játszottuk a játékunkat, talán nem is rosszabbul mint máskor, de nem volt vezér, nem volt váratlan húzás, nem volt kapu előtti határozott döntés. Nem volt Raphinha?
Yamal sem játszott rosszul, de kevés a gólveszély tőle, és mikor elkerült a szélről, nem akadt jó megoldása. A védelem sem volt rosszabb mint máskor, de most egy betliző kapus volt a kapunkban a rövidre kapott góllal és a melléről kipattanó labdás szituációban való tétlenkedéssel.
Flick gyakran mondja, hogy csak magunkra figyelünk. Most olyan szoros lett az élen, hogy már az ellenfélre is kell sajnos.
drobika
Entrenador del Barça

2026.01.19. 07:09:36

Amikor olvastam, hogy GM. lesz a bíró, tudtam, hogy ebből semmi jó nem lesz.
Végül is lett. Szerencsére nem tört el a lába Pedrinek. Kíváncsi leszek hány meccs eltiltást ér egy ilyen belépő. Lehet, ha a bírót elküldi valaki egy meleghelyi nyaralásra hosszabb eltiltást kap. Egyébként a meccsről annyit, hogy aki ennyi helyzetből nem tud érvényes gólokat rúgni, annak ez a sorsa. Pláne úgy, hogy az ellenfelek, a jobb ellenfelek ott verik át ezt a védelmet, ahol akarják, és csak és kizárólag a kapusunkon múlik minden. Szerintem az elmúlt 20 év messze leggyengébb védelme most van. Persze nem egyedül Kounde a hibás, hogy épp miatta nem volt les, épp miatta volt Oyarzabal az ő oldalán teljesen szabadon, második góljuk előtt is ott volt a kiinduló probléma, nem csak az ő hibája, hogy a Madrid elleni meccsen is egy ép védekező megmozdulása nem volt, de rakjuk folyamat oda, hátha. Hát nem. A vezetés, aki 10 éve nem talál egy jhv-et a posztra, nem kicsit problémás. Amig Kounde marad ott, semmi jóra ne számítsunk, de mondom, ez nem csak az ő hibája. Gondoltam beáll Cancelo, hát be is állt bal oldalra. Olyan hihetetlenül idegen volt ott, hogy megmozdulási után azt gondoltam, hozzánk állt be egyáltalán? De ez még nyilván majd javulni fog. Olmo és Balde cseréjét sem értettem, míg azt sem, hogy Ferran miért volt a pályán addig, amíg volt. Ugyanis a mai meccsen -1 embert jelentett. az ellenfél kapusa. Persze, tud egy kapus jól védeni. Amit mi csináltunk, az nem őt emeli ki az esetek legalább felében, hanem amiket nem rúgtunk be, azok égbekiáltó balfékségek voltak. Szerintem egyébként Lewy fogott fejese sem lett volna érvényes gól, mert les volt.
Innen ismét meleg. De jól van ez így, legalább izgalmas.
vg99
Capitá del Barça

2026.01.19. 06:56:32

Azért tegnap is bebizonyodott, hogy Flick miért kér egy db nyomorult középhátvédet.. dehát nincs lové arra sem.. viszont 2038ban talán visszatérünk az 1:1be..
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.19. 06:21:03

Nagyon peches meccs volt. 3 elvett gól, 4 kapufa, lesz miatt elvett büntető. Még a nagy helyzeteknél is, lövésnél felpattant a labda, Lewy fejesnél les, kisodródott helyzetből, szögletből kapufa.
Sajnos a lehetséges győzelem ott ment el, hogy az egyenlítés után Cubarsi nem tudta elfejelni a labdát, az esetleges döntetlen pedig amikor nagyot ment a bal oldal, gól, kapufa, Kounde kapufa után Flick átvariálta a cserékkel, (GM balra, Cancelo jobbra, Roony be) onnantól helyzet is alig akadt, persze nagyon a vége volt már.
Frusztráló volt rendesen, Remiro is jó napot fogott ki, de nem véletlenül ölelgette a bal kapufát.
A Sociedad nagy napot fogott ki, jól használták ki a szűkös helyzeteiket. Ha ilyen formában játszanának a BL indulásért harcolnának, nem a kiesés ellen, szerintem a keretük jobb, mint az Espanolé vagy a Bilbaoé. A vicc az, hogy így is sokkal jobb volt a Barca, de tegnap ez kevés volt
Peter
Director del Fútbol

2026.01.19. 02:55:21

A gólok számában mindenképpen fölénk nőttek és amennyire sokat jelent számunkra JG a kapuban, most ugyanezt az ellenfél oldaláról is megtapasztaltuk.

Ugyan a csapat együtt nyer és veszít, de Torres jelenléte emberhátrány volt, még az érvénytelen gólok közreműködésében sem vett részt, miközben éppen az ilyen jellegű meccseken szokott Lewaról befelé pattanni ilyen olyan lecsurgó.
Ez a meccs tipikus olyan bajnoki volt, azzal a meccsképpel, amikor pontosan csak az az egy-két valahogy bepattanó, begyömöszölt szerzett gól hiányzott.

A Ligában 2-3 szerzett góllal jellemzően nagyon ritka, talán nem is volt pontvesztésünk, ezzel szoktuk hozni a meccseket, na ma éppen ez hiányzott.
Cseri
Entrenador del Barça

2026.01.18. 23:52:46

Néha kell egy pofon a sportban,hosszabb távon használhat. Semmiben nem nőttek főlénk mégis nyertek, normál esetben 5-2 ide. Ma a rossz végén álltunk,lehet menni tovább.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2026.01.18. 23:21:22

Yamal ezekkel az állandó ugyanúgy betekerem labdákkal a vak tyúk is talál szemet tipikus esete. Jó lenne kicsit kevésbé sablonosnak lenni, mert néha talál embert, de többször lőhetne is pl.

Lesajnált, válságban lévő madrid, ahonnan kivágták az edzőt is 1 pontra van.
Nem nagyon férnek ezek bele, de ha valahol Sociedadban ki lehet kapni, csak hát nem így azért.
De a kapusgyerek megérdemli a tapsot, retromezben, lehúzta a rolót rendesen.

Védelem/védekezés katasztrófa, de ezt tudjuk másfél éve, semmi nem változik ott, annyi plusz van erre a szezonra, hogy JG érkezett, aki sokkal többet kompenzál mint TEK, mondjuk ma ő se tudott mit tenni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése