Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.20. 08:46:33

FcBarcelona1 írta:
2026.01.20. 06:25:05
...vagy jönnének az újabb okosságok...
Szerintem erre mindenki tudja a választ. Majd kiderül, hogy egy 0 lemaradt.
Més que un club :P
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.20. 06:25:05

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125851689
Nem tudom hová tenni ezeket a híreket, ezt Dávid Bernabeu írta, őt elég megbízhatónak tartom.
Szóval szerinte 14 millióra van a klub az 1/1-hez.

Az a vicc, hogy ha igaz, ekkora összeg miatt elmehet az egész szezon, mert nem tudtunk, tudunk egy minőségi középhátvédet igazolni.

Jó kérdés, ha valaki távozna 20+ millióért, akkor elérnénk a kánaánt :) és normálisan lehetne igazolni (Schlotterback, Julian Alvarez 100+), vagy jönnének az újabb okosságok...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.19. 14:55:32

Alcantara írta:
2026.01.19. 14:05:53
bence0330 írta:
2026.01.19. 13:35:00
Tény, hogy Flick jó ideje perceket sem ad az utánpótlásból (persze az alap keretünk is eleve az, nehéz kárhoztatni), nem csodálom, hogy sokan reménytelennek látják kicsit a jövőt.
Szerintem nem a jövővel van itt gond, hiszen máshol még úgysem pakolják tele a csapatot 17 évesekkel, mint nálunk.
Ez konkrétan a pénzről szól. Egyébként én is azt vallom menjen, aki menni akar. Kevesen lettek sokkal jobbak a távozás után.
Persze, annyira én sem kritikának szántam, hanem tényleg az van, hogy nálunk a fél felnőtt keret eleve "odavalósi", nehéz így elképzelni egy fiatalnak a jövőt, mert már így is túl sokan vannak a csapatban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.19. 14:15:53

Alcantara írta:
2026.01.19. 13:11:52
Okoska írta:
2026.01.19. 12:47:09
Úgy néz ki nem csak Dro az egyetlen, akinek nincs türelme kivárni a sorát
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125814986
Mellé pedig a Mundo szerint felkészül Guille Fernandez.
A két eset azért teljesen más. Pedrot felhozta Flick, kapott is lehetőséget, számolt vele, míg Cuenca és Guille edzéseken sem nagyon volt fent. Előbbinél inkább az a gond, hogy lejár a szerződése és két lehetősége van, vagy hosszabbít itt, hogy esetleg majd észreveszi Flick, de utána már neccesebb lesz klubot váltani vagy nem hosszabbít és máshová ír alá, a Como pedig amúgy is jó ugródeszka a fiataloknak (bár ha minden igaz először kölcsönbe menne). Ráadásul nem is hallottam, hogy a klub tolná alá a szerződést. Az érdekes viszont az hogy Mbacké is lép, így mínusz 2 belső védője lesz Bellettinek. Ha még lenne egy év a szerződéséből szerintem biztosan maradna.
Guille pedig szintén más eset. Őt már tavaly nyáron vinni akarták, több klub is bejelentkezett, viszont inkább maradt. Illetve tavaly alapembere volt az Atleticnek és többször is az első csapat keretében volt, most Belletti sem számol vele annyira, emiatt az U19-es válogatottbeli szerepe is csökkenhet. Vele viszont nagyon jó lenne inkább egy kölcsönszerződést kötni.
Dro ellenben egyértelműen Flick embere volt, lehetőséghez mérten kapott is szerepet, de a nyarat sem várta meg, hogy láthassa mire számíthat.

Casadó iránt újra elkezdett érdeklődni az Atma, akár télen is vinnék, ha jó áron vihetik, de nyáron mindenképp szeretnék megszerezni Garragher utódjaként, a másik kiszemeltjük Joao Gomes, illetve Éderson, de ők elég drágák lennének. Viszont a PL-ből is van érdeklődő, többek között a Wolves, akitől ha viszik a portugált, mindenképpen kelleni fog egy hasonló profil. Én csak akkor engedném el, ha jó pénzt kapnánk és Goretzkát sikerül elcsábítani, akkor viszont jól járhatunk.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.19. 14:05:53

bence0330 írta:
Tény, hogy Flick jó ideje perceket sem ad az utánpótlásból (persze az alap keretünk is eleve az, nehéz kárhoztatni), nem csodálom, hogy sokan reménytelennek látják kicsit a jövőt.
Szerintem nem a jövővel van itt gond, hiszen máshol még úgysem pakolják tele a csapatot 17 évesekkel, mint nálunk.
Ez konkrétan a pénzről szól. Egyébként én is azt vallom menjen, aki menni akar. Kevesen lettek sokkal jobbak a távozás után.
Cseri
Entrenador del Barça

2026.01.19. 14:04:31

Én ezt nem élem meg tragédiának, fiatalok, akik még nem képesek a késleltetésre. Sok sikert nekik máshol! A futball világ egyik legnagyobb műhelye a Barcáé, nem félek, hogy nem lesz utánpótlás. Mindig voltak korszakos zsenik, akik aztán messze nem futották be a nekik jósolt karriert, persze az is lehet, hogy, ha maradnak se lett volna belőlük ász. Kíváncsi vagyok, hogy Dro mivel lesz előbbre a PSG-ben ahol egy Barcola nem fér be a kezdőbe.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.19. 13:11:52

Okoska írta:
Mellé pedig a Mundo szerint felkészül Guille Fernandez.
Okoska
Capitá del Barça

Peter
Director del Fútbol

2026.01.18. 17:38:55

Troym írta:
2026.01.18. 08:07:20
Írom ezeket annak ellenére, hogy nálam is egy 9-es és szélsőhátvéd poszt valós megerősítése a fő kérdőjel.
Amúgy csapatszinten érdekes ez a mérlegelés, egyensúlyozgatás, ahogy JG példa is mutatja, bizony egy jól eltalált pozíció is komoly változással jár.

Egy beszámítható, életerős 9-es léte, akinek nem kell pszichológus és a góllövőcipő folyamatos keresgélése, aki mellett még azért Raphi, Yamal, Olmo és Fermín góljaival is lehet számolni, akár el is bírható a jelenlegi huzatos, átjáróház középpálya is.
A többet rúgni, mint kapni foci pedig látványos és szórakoztató, amiből ráadásul kicsúszhat adott körülmények mellett a BL siker is.

Ugyanakkor egy folyamatosan stabil, szilárd, bárki ellen bármikor esélyes, ütésálló, erős csapat létéhez valóban elengedhetetlen lenne a kapun kívűl minden sorhoz 1-1 valós erősítés.
De akkor meg már talán az izgalmakből lenne kevesebb.... :D
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.18. 16:24:25

Troym írta:
Gavival semennyire nem szabadna számolni jelenleg, először épüljön fel a sérülésből, bírjon ki egész meccset a pályán és utána lehet gondolkodni, mennyire jó, vagy nem jó ide hozzánk, milyen poszton használható, mennyire esett vissza a játéka a sérülése előtthöz képest stb.
Lehet visszatér a szezonban, lehet nem, lehet rásérül, lehet nem, én őt most nem venném bele a keretkialakítás során hozott döntésekbe. Ha nagyon jó állapotban térne vissza, akkor 2-3 poszton is használták már, de addig még nagyon sok a kérdőjel.

Goretzka meg egy nagyon ritka piaci lehetőség lenne, 30-31 éves európai topcsapat alapembere ritkán megszerezhető ingyen, mindenképp kéne ajánlatot tenni neki. A felmerült ingyenes igazolások (Vlahovic, Senesi, Goretzka) közül talán ő lenne, aki a legnagyobbat szól és legkisebb lutri.

Írom ezeket annak ellenére, hogy nálam is egy 9-es és szélsőhátvéd poszt valós megerősítése a fő kérdőjel.
Gavi a keret mélységét tekintve egy nagyon láncszem. A jelenlegi játékosok közül a kp-n ő áll legközelebb, hogy pótolja Pedrit, de szinte bármelyik poszton bevethető a középpályán. Akárhogy is tér vissza mindenképp segítség lesz és már nem áll távol a visszatérése, tavaszra pedig a legfontosabb, hogy minél mélyebb legyen a keret.
Goretzkával kapcsolatban nekem is ez a véleményem. Már most "legálisan" fel lehetne vele venni a kapcsolatot, mivel már csak fél év van a szerződéséből, és szinte 100%, hogy lépni fog. Állítólag a Bayern csupán legfeljebb egy éves szerződést kínálna, de Kompany sem ragaszkodik igazán hozzá, ráadásul mind Kompanyval, mind a klubbal nagyon megromlott a kapcsolata és szeretne váltani. Ami matt talán meghiúsulhatna az a fizetése, habár könnyen lehet, hogy Chris lép, Lewy vagy lead a fizetéséből vagy megy, Rashford vagy megy vagy komolyat esik a fizetése, MAtSszal is lehet valami, így elég sok pénz felszabadulhat a bérek terén. Az ingyenes igazolásoknak sajnos ez a hátulütője, a bérük magasabb, mint ha "sima" igazolás lenne.

Vlahovicról legutóbb azt lehetett olvasni, hogy már megegyezett egy másik klubbal. Én örülök is neki, mivel ha nem jön be akkor egy újabb magas fizetésű játékos marad a nyakunkon. A jövő évet még ki lehet bírni egy Torressel és mondjuk elhozni egy Etta Eyongot 10-12 millióért minimális fizetéssel, aki akár robbanthat is. Egy évvel később pedig már lehet pénz egy klasszisra, aki valóban sok évre meghatározó lehet.

Ugyanakkor még nem beszéltünk egy posztról, ami legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint egy kh, center vagy középpályás. Mégpedig a csere balszélső kérdés. Ha ezt nem oldjuk meg az nagyon durva ütés lehet. Raphinha már egyszer kiesett huzamossabb időre, most is probléma van. Megfelelő helyettes nélkül biztosan nem itt tartanánk a bajnokságban, sőt megkockáztatom a Bl is lehetne rosszabb.
Forca Barca!!!!
Okoska
Capitá del Barça

2026.01.18. 13:01:58

Most olvasom, sajtóhírként persze, hogy Drot a PSG akarja leigazolni. Miért van olyan érzésem, hogy ez Neymar 2.0?

Az igazolások meg... szomorú hogy ennyire szűkösek a pénzügyi kereteink, ugyanakkor dicsérendő, hogy ebből is kihozzák a maximumot, és milyen jól szerepel a csapat.
Troym
Llegenda del Barça

Gavival semennyire nem szabadna számolni jelenleg, először épüljön fel a sérülésből, bírjon ki egész meccset a pályán és utána lehet gondolkodni, mennyire jó, vagy nem jó ide hozzánk, milyen poszton használható, mennyire esett vissza a játéka a sérülése előtthöz képest stb.
Lehet visszatér a szezonban, lehet nem, lehet rásérül, lehet nem, én őt most nem venném bele a keretkialakítás során hozott döntésekbe. Ha nagyon jó állapotban térne vissza, akkor 2-3 poszton is használták már, de addig még nagyon sok a kérdőjel.

Goretzka meg egy nagyon ritka piaci lehetőség lenne, 30-31 éves európai topcsapat alapembere ritkán megszerezhető ingyen, mindenképp kéne ajánlatot tenni neki. A felmerült ingyenes igazolások (Vlahovic, Senesi, Goretzka) közül talán ő lenne, aki a legnagyobbat szól és legkisebb lutri.

menczel
Entrenador del Barça

2026.01.18. 05:40:23

Peter írta:
2026.01.18. 00:40:38
FcBarcelona1 írta:
2026.01.17. 12:09:05
Szerintem érdemes lenne igazolni egy minőségi játékost Pedri/De Jong mellé
Én a fiatalok közül is VKP-t néznék meg, tkp-s fronton jól állunk
Nekem már az előző szezon második felében is ez volt a csapat leggyengébb láncszeme.
Nagyot tudna változni a helyzet, ha FdJ kapna egy igazi versenytársat, legalább olyan látványos változást jelentene, mint JG a kapuban.
Már egy Goretzka-val is beérném a nyáron, ha már ez a Casado/Bernal duó jelenleg berozsdásodott.
Van versenytársa, Gavi az. Annak az esélye, hogy idejön egy külsős és beválik és annak az esélye h Gavi nem sérül le, nálam egy szinten van.
Igazság szerint másik is van, Eric Garcia.
Nálam továbbra is 1. középcsatár 2. jobbhátvéd/középhátvéd lenne a prió.

Ha már itt tartunk akár balhátvéd is. Baldé sérülékeny, és hiába 'veszélyes' érzésre, ez nem manifesztálódik valódi helyzetekben, assistokban. Érdekes lenne egy stat, ha létezik olyan, hogy a beadásai mennyire hatékonyak, amikor beadni készül én már azt nézem, hogy rendezett-e a védelmünk.
bence0330

2026.01.18. 00:51:53

FcBarcelona1 írta:
Nagyon-nagyon adja magát minden szempontból Marques. Szerintem bemutatkozott volna, ha lezárjuk időben a Racing meccset. Én személy szerint rég vártam ilyen lelkesen B-s kölyköt, főleg a profilja miatt. Remélem, hogy Flick megadja neki az esélyt, egyfelől mert nagyon jól néz ki, és végre lenne egy saját Goretzka-féle verőemberünk, aki emellett komolyan meg is tud lódulni néha, (már ha bejön, nyilván), másfelől meg neki sem jó ebben a korban, ha konstansan ott ül a nagyoknál a padon, és sosem kap lehetőséget. Így, hogy Dro megy, és sanszos, hogy ideiglenesen Bernal is, utóbbi helyét átvehetné játékpercekben ilyen 10-20 perces csereként néha, aztán tavaszra kiderülne, van-e benne spiritusz. Bernal jelenleg még csak csereként sem üti meg a szintet, szerintem hosszú út áll előtte még, hogy elérje a sérülése előtti formáját. Szerintem őt muszáj kb kölcsönadni, mindenkinek ez az érdeke, bizonyítson helyette valaki más (Marques) időhúzó csereként, nyáron meg rá is vissza lehet térni, lehet őszre már megüti a Barca szintjét. Drónak a 80 percét meg kapja meg a névrokona.
Peter
Director del Fútbol

2026.01.18. 00:40:38

FcBarcelona1 írta:
Szerintem érdemes lenne igazolni egy minőségi játékost Pedri/De Jong mellé
Nekem már az előző szezon második felében is ez volt a csapat leggyengébb láncszeme.
Nagyot tudna változni a helyzet, ha FdJ kapna egy igazi versenytársat, legalább olyan látványos változást jelentene, mint JG a kapuban.
Már egy Goretzka-val is beérném a nyáron, ha már ez a Casado/Bernal duó jelenleg berozsdásodott.
bence0330

2026.01.17. 21:50:37

Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy még ha be is futna valahol(kétlem), akkor sem valószínű, hogy nálunk ezt megtette volna Fermín és Olmo mögött. Szóval szerintem a 6 misi ajándék érte így. Sok lehetőséget nem kapott volna valószínűleg, és van nála szemre ügyesebb a korosztályában.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.17. 20:31:40

Kb még a fórumon is mindenki "úgyse hallunk róla", "nem láttam benne sokat" stb jellemzéssel írja le, akkor meg simán jó az érte kapott 6 millió, itt se kapott volna ez alapján lehetőséget, nem?

Vagy szinte senki nem lát benne semmit, de berobbant volna, szerintem nehezen hihető. Kapott 3-4 meccsen 70 percet, több, mint korrekt a 6 millió nekünk.

Torre szerintem jobb volt, 5 millióért ment el, Virgiliben szintén sokan láttak lehetőséget, ő pl 3 millióért ment el, Unai Hernandez 4,5 millióért, Pau Prim ingyen, de még anno Jutgla is 5 millióért ment el ebből a liftező kicsit nagycsapat-kicsit B csapat szerepkörből.

Vegyük meg az egyiptomi csatár srácot ebből és kész.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.17. 19:17:06

davi10 írta:
2026.01.17. 10:39:36
Nem teljesen értem a döntést, kölcsönbe is mehetne, ha nagyon akarna. De én olyan nagyon sokat nem láttam a gyerekbe, Toni nekem is igéretesebbnek tűnt. Viszont ha Ő is és Bernal is lép nyáron az minusz 2 ember a kp-ra, ennyire nem biztos hogy érdemes karcsúsítani a keretet, mégha csak kiegészítő emberekről is beszélünk.

A 6 misis kivásárlási árat nem értem, ha valakiben látunk valamit, játszik az első csapatba is, akkor simán feljebb kéne vinni. Guiu-val is ez volt, nem váltja meg a világot a Chelsea-ben, de bőven többet ki lehetett volna belőle hozni.
Dro most kapott volna szerződést, így ez a 6 millió elég korrekt.
Flicket teljesen megértem, kiemelte a nagy semmiből, még Sanchez és Mina sem tudta kicsoda, de Belletti sem bízott benne, aztán fél év múlva dobbant. Még azt sem tudhatta milyen szerepet kaphat. Én mindenesetre nem sajnálom, ahogy anno Guiut sem, így ott lehet helyette Toni és még pénzt is kaptunk. Moriba más volt, miatta keserű volt a szám íze, de az apja hozzáállása miatt jobb is volt így, a német "karrierjét" tekintve pláne.
Guiut nem elengedtük, akkor kapott volna felnőtt szerződést, ahogy pl. Fort, Bernal stb., ráadsul mindegyikőjük közül ő kapta volna a legtöbbet. A Chelsea többet adott neki, az meg fontosabb volt.

Fájó szívvel, de én elengedném Casadót. 30-35 milliót kaphatnánk érte, a helyére pedig elhozni ingyen Goretzkát. Nem hosszabbít, táadásul ide is akar jönni, ahogy Flick is szeretné, állítólag kapcsolatfelvétel is volt köztük. Akkora kockázat sincs benne, Flick azért bőven ismeri, Frenkie és Pedri helyén is szerepet kaphat. Igaz, nem a legfiatalabb, de 2-3 év magas szinten simán benne van.
Szerintem ez jó deal lehetne. Végre Pedri mögött is lenne ember, plusz még pénzt is kapnánk.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.17. 15:48:40

PSG-be még úgysem fog beférni. Kölcsön lesz abból úgyis, tehát ezek szerint a pénz miatt váltott. Ez a kifizetem a kivásárlási áramat, éppen PSG szintű eligazolás. Nyilván nem ő nyúl a zsebébe. Sok szerencsét neki, remélem itt nem látjuk többet. Flick elég kemény reakciót közölt vele kapcsolatban.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.17. 13:03:20

Szerintem sem tudható mi lesz vele, mert sokan mondják Guiut, Moribát, de a túloldalon ott van EG, Olmo,, Fabregas, vagy Nico.

Ma már úgy néz ki a PSG a célállomás.
tomiie6
Barça C

2026.01.17. 12:13:00

Nem lehet tudni biztosra ebben a korban, hogy hova futnak ki, még fejlődnek fizikálisan és mentálisan is. A potenciál van meg benne is, a 6M valójában igen szép összeg, ott van Roony, aki 2M volt, a "használati értéke" pedig messze meghaladja Dróét. Eleve hogy is lehetett volna feljebb tornászni, ha nem akart hosszabbítani?!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

davi10 írta:
2026.01.17. 10:39:36
Nem teljesen értem a döntést, kölcsönbe is mehetne, ha nagyon akarna. De én olyan nagyon sokat nem láttam a gyerekbe, Toni nekem is igéretesebbnek tűnt. Viszont ha Ő is és Bernal is lép nyáron az minusz 2 ember a kp-ra, ennyire nem biztos hogy érdemes karcsúsítani a keretet, mégha csak kiegészítő emberekről is beszélünk.

A 6 misis kivásárlási árat nem értem, ha valakiben látunk valamit, játszik az első csapatba is, akkor simán feljebb kéne vinni. Guiu-val is ez volt, nem váltja meg a világot a Chelsea-ben, de bőven többet ki lehetett volna belőle hozni.
Nekem is a kölcsön jutott eszembe, ha nagyon akarnak fejlődni, persze miután hosszabbított.
Most azt írják a PSG-be igazol.
Tudtommal 18 éves korában kaphat valaki Spanyolországban felnőtt szerződést, így ezt ki lehet használni.
Szerintem Bernal is nagyot esett vissza a sérülése előtt tényleg nagyon jónak tűnt. Az is lehet, hogy Casado is távozik.
Szerintem érdemes lenne igazolni egy minőségi játékost Pedri/De Jong mellé, Gavi is kérdéses ilyen sérülés után.

Szerk: most nézem 5 napja ünnepelte a csapat a 18. szülinapját, utána bejelentette, hogy kivasárolja magát (valamelyik csapat leteszi a kivásárlási árát)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2026.01.17. 12:33:10-kor.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.17. 11:41:30

Hansi Flick is very DISAPPOINTED with Dro Fernández’ decision!
He has told his entourage that he has suffered ‘the biggest disappointment of his life’, reports Diario Sport.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.17. 11:37:22

Moriba jóval előrébb volt játékban annak idején. Ma a Celta szürke középpályása lett. Ez a gyerek még annyit sem fog elérni.
Válasz küldése