Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Persze, annyira én sem kritikának szántam, hanem tényleg az van, hogy nálunk a fél felnőtt keret eleve "odavalósi", nehéz így elképzelni egy fiatalnak a jövőt, mert már így is túl sokan vannak a csapatban.
A két eset azért teljesen más. Pedrot felhozta Flick, kapott is lehetőséget, számolt vele, míg Cuenca és Guille edzéseken sem nagyon volt fent. Előbbinél inkább az a gond, hogy lejár a szerződése és két lehetősége van, vagy hosszabbít itt, hogy esetleg majd észreveszi Flick, de utána már neccesebb lesz klubot váltani vagy nem hosszabbít és máshová ír alá, a Como pedig amúgy is jó ugródeszka a fiataloknak (bár ha minden igaz először kölcsönbe menne). Ráadásul nem is hallottam, hogy a klub tolná alá a szerződést. Az érdekes viszont az hogy Mbacké is lép, így mínusz 2 belső védője lesz Bellettinek. Ha még lenne egy év a szerződéséből szerintem biztosan maradna.Alcantara írta: ↑2026.01.19. 13:11:52Mellé pedig a Mundo szerint felkészül Guille Fernandez.Okoska írta: ↑2026.01.19. 12:47:09Úgy néz ki nem csak Dro az egyetlen, akinek nincs türelme kivárni a sorát
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125814986
Szerintem nem a jövővel van itt gond, hiszen máshol még úgysem pakolják tele a csapatot 17 évesekkel, mint nálunk.
Mellé pedig a Mundo szerint felkészül Guille Fernandez.Okoska írta: ↑2026.01.19. 12:47:09Úgy néz ki nem csak Dro az egyetlen, akinek nincs türelme kivárni a sorát
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -125814986
Amúgy csapatszinten érdekes ez a mérlegelés, egyensúlyozgatás, ahogy JG példa is mutatja, bizony egy jól eltalált pozíció is komoly változással jár.
Gavi a keret mélységét tekintve egy nagyon láncszem. A jelenlegi játékosok közül a kp-n ő áll legközelebb, hogy pótolja Pedrit, de szinte bármelyik poszton bevethető a középpályán. Akárhogy is tér vissza mindenképp segítség lesz és már nem áll távol a visszatérése, tavaszra pedig a legfontosabb, hogy minél mélyebb legyen a keret.Troym írta: ↑2026.01.18. 08:07:20Gavival semennyire nem szabadna számolni jelenleg, először épüljön fel a sérülésből, bírjon ki egész meccset a pályán és utána lehet gondolkodni, mennyire jó, vagy nem jó ide hozzánk, milyen poszton használható, mennyire esett vissza a játéka a sérülése előtthöz képest stb.
Lehet visszatér a szezonban, lehet nem, lehet rásérül, lehet nem, én őt most nem venném bele a keretkialakítás során hozott döntésekbe. Ha nagyon jó állapotban térne vissza, akkor 2-3 poszton is használták már, de addig még nagyon sok a kérdőjel.
Goretzka meg egy nagyon ritka piaci lehetőség lenne, 30-31 éves európai topcsapat alapembere ritkán megszerezhető ingyen, mindenképp kéne ajánlatot tenni neki. A felmerült ingyenes igazolások (Vlahovic, Senesi, Goretzka) közül talán ő lenne, aki a legnagyobbat szól és legkisebb lutri.
Írom ezeket annak ellenére, hogy nálam is egy 9-es és szélsőhátvéd poszt valós megerősítése a fő kérdőjel.
Van versenytársa, Gavi az. Annak az esélye, hogy idejön egy külsős és beválik és annak az esélye h Gavi nem sérül le, nálam egy szinten van.Peter írta: ↑2026.01.18. 00:40:38Nekem már az előző szezon második felében is ez volt a csapat leggyengébb láncszeme.FcBarcelona1 írta: ↑2026.01.17. 12:09:05Szerintem érdemes lenne igazolni egy minőségi játékost Pedri/De Jong mellé
Én a fiatalok közül is VKP-t néznék meg, tkp-s fronton jól állunk
Nagyot tudna változni a helyzet, ha FdJ kapna egy igazi versenytársat, legalább olyan látványos változást jelentene, mint JG a kapuban.
Már egy Goretzka-val is beérném a nyáron, ha már ez a Casado/Bernal duó jelenleg berozsdásodott.
Nagyon-nagyon adja magát minden szempontból Marques. Szerintem bemutatkozott volna, ha lezárjuk időben a Racing meccset. Én személy szerint rég vártam ilyen lelkesen B-s kölyköt, főleg a profilja miatt. Remélem, hogy Flick megadja neki az esélyt, egyfelől mert nagyon jól néz ki, és végre lenne egy saját Goretzka-féle verőemberünk, aki emellett komolyan meg is tud lódulni néha, (már ha bejön, nyilván), másfelől meg neki sem jó ebben a korban, ha konstansan ott ül a nagyoknál a padon, és sosem kap lehetőséget. Így, hogy Dro megy, és sanszos, hogy ideiglenesen Bernal is, utóbbi helyét átvehetné játékpercekben ilyen 10-20 perces csereként néha, aztán tavaszra kiderülne, van-e benne spiritusz. Bernal jelenleg még csak csereként sem üti meg a szintet, szerintem hosszú út áll előtte még, hogy elérje a sérülése előtti formáját. Szerintem őt muszáj kb kölcsönadni, mindenkinek ez az érdeke, bizonyítson helyette valaki más (Marques) időhúzó csereként, nyáron meg rá is vissza lehet térni, lehet őszre már megüti a Barca szintjét. Drónak a 80 percét meg kapja meg a névrokona.FcBarcelona1 írta: ↑2026.01.17. 12:09:05Én a fiatalok közül is VKP-t néznék meg, tkp-s fronton jól állunk
Nekem már az előző szezon második felében is ez volt a csapat leggyengébb láncszeme.FcBarcelona1 írta: ↑2026.01.17. 12:09:05Szerintem érdemes lenne igazolni egy minőségi játékost Pedri/De Jong mellé
Én a fiatalok közül is VKP-t néznék meg, tkp-s fronton jól állunk
Dro most kapott volna szerződést, így ez a 6 millió elég korrekt.davi10 írta: ↑2026.01.17. 10:39:36Nem teljesen értem a döntést, kölcsönbe is mehetne, ha nagyon akarna. De én olyan nagyon sokat nem láttam a gyerekbe, Toni nekem is igéretesebbnek tűnt. Viszont ha Ő is és Bernal is lép nyáron az minusz 2 ember a kp-ra, ennyire nem biztos hogy érdemes karcsúsítani a keretet, mégha csak kiegészítő emberekről is beszélünk.
A 6 misis kivásárlási árat nem értem, ha valakiben látunk valamit, játszik az első csapatba is, akkor simán feljebb kéne vinni. Guiu-val is ez volt, nem váltja meg a világot a Chelsea-ben, de bőven többet ki lehetett volna belőle hozni.
Nekem is a kölcsön jutott eszembe, ha nagyon akarnak fejlődni, persze miután hosszabbított.davi10 írta: ↑2026.01.17. 10:39:36Nem teljesen értem a döntést, kölcsönbe is mehetne, ha nagyon akarna. De én olyan nagyon sokat nem láttam a gyerekbe, Toni nekem is igéretesebbnek tűnt. Viszont ha Ő is és Bernal is lép nyáron az minusz 2 ember a kp-ra, ennyire nem biztos hogy érdemes karcsúsítani a keretet, mégha csak kiegészítő emberekről is beszélünk.
A 6 misis kivásárlási árat nem értem, ha valakiben látunk valamit, játszik az első csapatba is, akkor simán feljebb kéne vinni. Guiu-val is ez volt, nem váltja meg a világot a Chelsea-ben, de bőven többet ki lehetett volna belőle hozni.