A nap jelenete
Joan Garcia sacrificed Gerard Martin to make the save pic.twitter.com/OAE1f1tIlp
— Berneese (@theberneese) January 3, 2026
Sportszakmai szempontból Perez és Laporta a két ellenpólus és ezért lehetünk sokszor sikeresebbek. De mondhatnám ezt mondjuk a Bartomeu-féle szemléletre is. Laporta nem szól bele az edzők vagy azoknak az embereknek a munkájába akiknek külön feladata van. Pepnek is teljesen szabad kezet adott, egy Perezről nem tudom elképzelni, hogy a legnagyobb sztárjait engedné kidobni, főleg, egy addig noname edzőnek. Ez kb. olyan, mintha most kinevezné Arbeloát és a kérésére Mbappét és Viniciust elhajtaná. A legkomolyabb baj náluk, hogy sportigazgatói pozíció legfeljebb névlegesen van, az igazolásokért egyszemélyben az elnök a felelős, még a scoutrendszerben is az aktuális legnagyobb sztártehetségek érkeznek vagyonokért (Endrick, Mastantuono, Güler stb.). Nálunk is voltak ilyen időszakok Laporta első regnálása után, mint Coutinho, Griezmann, de azért jóval kevesebb. Bár ez köszönhető részben a Masiának is. Viszont a scoutok, sportigazgató és edző szempontjai is figyelembe vannak véve.sansz írta: ↑2026.01.14. 10:31:59Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg. Ronaldinho elvileg csak Perez miatt nem lett Realos, mert Pereznek a szőke-fehér Beckham jobban illett a képbe, mint egy "szakadt" brazil... Nem mondom, Beckham kb az egyetlen angol játékos, akit tisztelek és a Realban sem volt rossz, de az akkori Realban nagyon ült volna Ronaldinho és nekünk nagyon-nagyon kellemetlen évek jöttek volna. Perezen kívül akkoriban mindenki Ronaldinhora szavazott volna...grgly50 írta: ↑2026.01.14. 10:14:14
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Viszont ez az ego, felsőbbrendűség és társai, éppenséggel Laporta ugyanez, csak mostanában kicsit talán csendesebb. Az arrogancia egyáltalán nem áll távol sem Laportától, sem Pereztől, sőt. Édestestvérek. És egyébként ilyen tekintetben a pályán sem olyan a Barca mint látni szeretném(bár magasan van a léc, elismerem)...szerintem valahol Puyol kiesésével vesztettük el az erkölcsi gerincünk felét a pályán. Amikor ott volt, akkor még a nagy szájkaratésainkat is el-elhúzta. Aztán volt egy korszak, amikor tényleg gyomorforgató volt, ahogy rendre lerohanták a bírót a nagyembereink fröcsögő nyállal (Alba, Busi, Piqué stb) minden kis vacak szituációért is, nézni is kellemetlen volt.
Abból szerencsére már kigyógyultunk, de azért Fermin kifejezetten sportszerűtlen, a többiek nagy átlagban rendben vannak, de nem érzek olyan erkölcsi fölényt, ami a puyolos korszakban volt.
Teljes mértékben egyetértek. Másik topickban írtam mennyire toxikus a spanyol "szakújságírók" véleménye.grgly50 írta: ↑2026.01.14. 10:14:14Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg. Ronaldinho elvileg csak Perez miatt nem lett Realos, mert Pereznek a szőke-fehér Beckham jobban illett a képbe, mint egy "szakadt" brazil... Nem mondom, Beckham kb az egyetlen angol játékos, akit tisztelek és a Realban sem volt rossz, de az akkori Realban nagyon ült volna Ronaldinho és nekünk nagyon-nagyon kellemetlen évek jöttek volna. Perezen kívül akkoriban mindenki Ronaldinhora szavazott volna...grgly50 írta: ↑2026.01.14. 10:14:14
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.davi10 írta: ↑2026.01.13. 21:56:28Szerintem az elnök a nagyobb probléma most. Amíg Perez a sajtóban való rinyálással van elfoglalva ahelyett, hogy rendet vágna a csapaton belül (mind karakterekben, mind összetételben nagyon félrement az a keret), addig szerintem teljesen mindegy ki az edző. Évek óta látszanak a lyukak, a játékosokra meg igenis Perez-nek is rá kéne pirítania.
Ha Perez beállt volna Xabi mögé, nyáron okosan igazolnak, elzavarnak 1-2 egot, ebből simán egy sokkal versenyképesebb csapat lehetett volna jövőre, vagy akár már a téli átigazolási ablak után.

Sport-on is fent van a Cope híre:bence0330 írta: ↑2026.01.13. 18:20:45Nekem is fura, sőt. Előtte is jöttek a hírek, hogy szoros vereségnél biztos nincs veszélyben Xabi állása, meg utána is közvetlen, rá pár órára meg jött a bejelentés. Én még mindig nem tudom, mi történt, nem is találtam egyértelmű hírt arról, hogy kirúgták, csak ez a szokásos közös megegyzéses maszlag.
Nekem is fura, sőt. Előtte is jöttek a hírek, hogy szoros vereségnél biztos nincs veszélyben Xabi állása, meg utána is közvetlen, rá pár órára meg jött a bejelentés. Én még mindig nem tudom, mi történt, nem is találtam egyértelmű hírt arról, hogy kirúgták, csak ez a szokásos közös megegyzéses maszlag. Talán sosem tudjuk meg, talán pár hónap múlva Xabi elmondja, de nekem továbbra is inkább van az az érzésem, hogy ő mondott fel, elege lett a játékosokból, Perezből, az egész környezetből. Aztán lehet nem így van, vagy ha valaki tud egyértelmű cikket arról, hogy kirúgták, érdekelne.
bence0330 írta: ↑2026.01.13. 13:58:19Ja, vagy egy akkora név kell, mint Zidane, akinek pluszban az aurája is durva (Xabiban ez nincs meg, hiába legenda), de hagyja őket focizni, vagy nekem is Conte ugrott be. Bár szerintem Perezzel 3 hét után már több balhéja is lenne, ő nem tűri meg, ha beleugatnak a dolgába.
Tudom, nem is az a szint, meg amúgy sem téma, de nagyon megnézném, mit kapna ez a keret Bielsától.Főleg ha kapna pár hónapnyi szabad kezet tényleg Pereztől...
Bence: Talán Zidane lehetne egy olyan edző, hogy ezt a csapatot sikerre vinné (plusz Perez is mellé állna), de azt tegyük hozzá, hogy neki volt egy állandóan sikerre éhes C. Ronaldoja, aki hajtotta űzte a többieket a mérkőzések alatt. Amíg Perez a játékosoknak ad igazat az edző helyett, nem lesz olyan edző, akinek behódolnak a játékosok és azt teszik, amit ő mond.Chino írta: ↑2026.01.13. 15:22:37A Realnak egy olyan edző kellene, aki mind a játékosokkal, mind Perezzel meg tudja értetni magát plusz szállítja a sikereket, sőt folyamatosan a szép játékot.
...Perez hamarabb csapná ki az edzőt, minthogy egy Viniciust, Mbappét, Bellinghamet stb. elküldjön a kedvéért.
Habár azután már lehetett valamit sejteni, hogy az edző azt mondja, hogy maradjanak kint, de a játékosok inkább Mbappét követik. Ha Xabi mondott fel, szerintem ez volt neki az utolsó csepp a pohárban. Több hasonló eset előfordult már, mint például a Clasicón Vinicius balhéja és megeshet, hogy ezzel végleg elege lett a dologból, Perez pedig nem marasztalta.
Mindenesetre szerintem ezzel lábon lőtték magukat. Lehet, hogy ereményesség terén pozitívan jönnek ki, de a klub megítélése erősen csorbul. Plusz minden edző kétszer is meggondolja majd, hogy odamenjen.
Szerintem Klopp vagy Conte bukta lenne a Realnál. Sőt, nem is hiszem,hogy el akarnának jönni. Nem csak, hogy kemények, de olyan szempontból makacsok, hogy nem tűrnék, hogy belepofázzanak a munkájukba, Pereznél pedig ez nem férne bele. Az előbbi ráadásul nem is akar egy ideig edzősködni, megkockáztatom nem is fog egy jó ideig. Pont ezért jött hagyta ott a Poolt és lett inkább a Red Bull nemzetközi sportigazgatója. Azt pedig alapból nem egyszerű ott hagyni ezért is foglalták be a szerződésébe, hogy akkor hagyhatja ott ha Nagelsmann megy és ő veheti át a németeket.bence0330 írta: ↑2026.01.13. 13:58:19Ja, vagy egy akkora név kell, mint Zidane, akinek pluszban az aurája is durva (Xabiban ez nincs meg, hiába legenda), de hagyja őket focizni, vagy nekem is Conte ugrott be. Bár szerintem Perezzel 3 hét után már több balhéja is lenne, ő nem tűri meg, ha beleugatnak a dolgába.
Tudom, nem is az a szint, meg amúgy sem téma, de nagyon megnézném, mit kapna ez a keret Bielsától.Főleg ha kapna pár hónapnyi szabad kezet tényleg Pereztől...
Ha Ancelottihoz legközelebbi témát akarnék gyorsan hozni, a játékosok jelenlegi állapotát és igényét figyelembe véve, ilyen nagyapa típust, akár ideiglenesen fél évre, akkor nem is gondolkodnék, és hívnám Ranierit, kvázi szabad is, valami advisor a Rómánál. Iszonyat jól kommunikál az emberekkel, szerintem az egyik legjobb ezen a téren, és bárhová ment, rendet tudott tenni, mindenki tiszteli is. Top klubnál persze nem sok esetben volt, de én benne nem sok rizikót látnék néhány hónapra, pláne nem egy harmadosztályú lutri edzővel összehasonlítva. Aztán meg rá lehet repülni egy top edzőre nyáron.
Andris: Állítólag Arbeloa nem ilyen jófej laza arc, kemény gegenpresszing a terv, és állítólag nagyon kemény is. Nem ismerem, csak madrid fórumokon plusz cikkekben olvastam.
Én úgy gondolom, hogy ellenféltől függetlenül, ha egy kupadöntőben vereséget szenvedsz, akkor illik a tiszteletet megadni a győztes félnek. Ez nem feltétlenül sorfalat jelent, de a sorfal jelentésének meg utána kéne nézni, hogy milyen történelmi múltja. Ha ez a viselkedés a kultúra része, akkor úgy gondolom, hogy Mbappé lehet bárki, ezt illene megadni. Ez természetesen fordítva is igaz, ha ők győznek egy kupadöntőben. Az úriemberek klubjáról beszélünk, ezzel nyilván ők is tisztában vannak.
Átmeneti egészen addig amíg Zidane vagy Klopp fel nem veszi a telefont nekiFcBarcelona1 írta: ↑2026.01.13. 06:17:42AS szerint nem átmeneti, szerintem Pereznél nem lehet tudni, egyszemélyben dönt mindenről.
Biztosan nagy lökést ad az új edző a csapatnak, még ha minőségben jócskán el is marad Alonsotól. Alonsonak nem volt még a türelem, hosszútávon valószínűleg egy jó focit játszó csapatot rakott volna össze.
Rövidtávon kiderül meg tudják e menteni a szezonjukat, a keret és a minőség szerintem még van hozzá