Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.14. 21:57:55

Troym írta:
2026.01.14. 21:51:44
Ez az Albacete ugye Iniesta kölyökkori csapata, aminek most a tulajdonosa?
Igen. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.14. 21:51:44

Ez az Albacete ugye Iniesta kölyökkori csapata, aminek most a tulajdonosa?
bence0330

2026.01.14. 21:51:08

Francba, ki kellett volna húzniuk ezt már, remélem a Madrid nem kezdi el megint konstansan ezt a hosszabbítás utolsó perces góllövést.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.14. 21:43:47

Szerintem ennél azért több emberből áll a klubvezetés, tagja a vezetőségnek a 2. ember Butrageeno, Iker Casillas a helyettese, Solari a sportigazgató, plusz nyilván egy vagon név, akik sokat nem mondanak, de lehet értik a munkájukat,

Vezet az Albacete :D
bence0330

2026.01.14. 21:39:39

Eltelt 40 perc, 4-4 a kapuralövések aránya, 0-0 az állás az Albacete ellen.

Szóval eddig nem egy sikersztori a dolog, bár félig-meddig a B sor játszik, az tény, meg az is, hogy vagy esik az eső, vagy rettentően túlvizezték a pályát.

Közben vezet az Albacete, jobbak is. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2026.01.14. 21:43:49-kor.
Peter
Director del Fútbol

2026.01.14. 21:32:45

Nem ismerem a Real belső hierarchiáját, de egy elnöknek az a dolga, hogy elsősorban Elnök legyen.
A lenti idézeten kívül vegye körül magát megfelelő szakemberekkel, legyen alatta megfelelőlen "piramisban" az építmény, ami emiatt szilárd és stabil.
Ha az elnök alatt mindenki bábú vagy éppen bólogató jános, vagy csak légüres tér van alatta, akkor előbb vagy utóbb megette a fene az egészet és összecsuklik, mint a kártyavár.
sansz írta:
2026.01.14. 10:31:59
Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.14. 13:19:25

sansz írta:
grgly50 írta:
2026.01.14. 10:14:14

Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg. Ronaldinho elvileg csak Perez miatt nem lett Realos, mert Pereznek a szőke-fehér Beckham jobban illett a képbe, mint egy "szakadt" brazil... Nem mondom, Beckham kb az egyetlen angol játékos, akit tisztelek és a Realban sem volt rossz, de az akkori Realban nagyon ült volna Ronaldinho és nekünk nagyon-nagyon kellemetlen évek jöttek volna. Perezen kívül akkoriban mindenki Ronaldinhora szavazott volna...

Viszont ez az ego, felsőbbrendűség és társai, éppenséggel Laporta ugyanez, csak mostanában kicsit talán csendesebb. Az arrogancia egyáltalán nem áll távol sem Laportától, sem Pereztől, sőt. Édestestvérek. És egyébként ilyen tekintetben a pályán sem olyan a Barca mint látni szeretném(bár magasan van a léc, elismerem)...szerintem valahol Puyol kiesésével vesztettük el az erkölcsi gerincünk felét a pályán. Amikor ott volt, akkor még a nagy szájkaratésainkat is el-elhúzta. Aztán volt egy korszak, amikor tényleg gyomorforgató volt, ahogy rendre lerohanták a bírót a nagyembereink fröcsögő nyállal (Alba, Busi, Piqué stb) minden kis vacak szituációért is, nézni is kellemetlen volt.

Abból szerencsére már kigyógyultunk, de azért Fermin kifejezetten sportszerűtlen, a többiek nagy átlagban rendben vannak, de nem érzek olyan erkölcsi fölényt, ami a puyolos korszakban volt.
Sportszakmai szempontból Perez és Laporta a két ellenpólus és ezért lehetünk sokszor sikeresebbek. De mondhatnám ezt mondjuk a Bartomeu-féle szemléletre is. Laporta nem szól bele az edzők vagy azoknak az embereknek a munkájába akiknek külön feladata van. Pepnek is teljesen szabad kezet adott, egy Perezről nem tudom elképzelni, hogy a legnagyobb sztárjait engedné kidobni, főleg, egy addig noname edzőnek. Ez kb. olyan, mintha most kinevezné Arbeloát és a kérésére Mbappét és Viniciust elhajtaná. A legkomolyabb baj náluk, hogy sportigazgatói pozíció legfeljebb névlegesen van, az igazolásokért egyszemélyben az elnök a felelős, még a scoutrendszerben is az aktuális legnagyobb sztártehetségek érkeznek vagyonokért (Endrick, Mastantuono, Güler stb.). Nálunk is voltak ilyen időszakok Laporta első regnálása után, mint Coutinho, Griezmann, de azért jóval kevesebb. Bár ez köszönhető részben a Masiának is. Viszont a scoutok, sportigazgató és edző szempontjai is figyelembe vannak véve.
Nem tudom ki hallotta Tebas nyilatkozatát nemrég, amiben reflektált Perez Negreia-üggyel kapcsolatos ténykedéséről, de azért ebben van valami. 2008 és 2013 között rengeteg bottrány volt eladott meccsekkel kapcsolatban, illetve a Herculesnél a kikerült telefonbeszélgetés (erre speciel még én is emlékszem), akkor Perez nem sérelmezett semmit vagy sürgetett volna bármilyen kivizsgálást vagy szankciót, illetve amíg a Szuperligával kapcsolatban Laporta Perez mellett állt szóba sem kerult részükről a Negreia-ügy, ahogy ebből a Barca vezetőség kihátrált egyből jött a felháborodás meg a pereskedés.
Bár ebben könnyen lehet, hogy az is közrejátszik, hogy próbál port hinteni a szemekbe, hogy ne kerüljön előtérbe a klub egy részének külső befektetőknek való eladása, amiből elég nagy botrány tört ki és a sociok, szurkolók nagyon nekimentek emiatt Pereznek. Emiatt talán még kapóra is jött Xabi távozása, mindenki azzal foglalkozik, míg az előbbi ténykedése háttérbe szorult.

Ami az arroganciát és hasonlót illeti a különbség az, hogy a Barca nem nyomatja lépten-nyomon, hogy ők az úriemberek klubja, példamutatóan viselkednek stb., mert ezzel nem csak a pályán illetve pályán kívül (pl. RealTV) csinálnak gusztustalan dolgokat, hanem nyíltan szembe is köpik magukat. A pályán ugyanakkor most szerintem nálunk nincs igazán gond, nem igazán tudok mondani olyat akivel probléma lenne. Yamal csinál olykor hülyeségeket, de egy 18 éves könyök és inkább csak butaságok és ártalmatlanabb dolgok. Korábban valóban voltak, Alves, Alba, Piqué, de azért sokáig volt mellettük egy Xavi, Puyol, aki rendet tudott vágni az öltözőben. Náluk régóta nincs, még a csk, saját nevelés stb. Carvajal is rengetegszer viselkedik patkányként.

Ilyeneket például nálunk jelenleg nem tudok elképzelni vagy éppen Rüdiger- féle megmozdulásokat:

https://www.facebook.com/reel/1151931511026941
Forca Barca!!!!
Khyzz
Barça B

2026.01.14. 13:11:42

A RM ott szállt el amikor annyira őrülten kampányoltak Vini aranylabdájáért és nem jött össze és megsértődtek az egész világra. Ott valami nagyon eltört, Viniből is és a klubból is nagyon rosszat hozott elő. Az egész csapat szerintem nagyon fej nehéz (támadók) és sok nagy ego ráadásul sokszor nagyon hasonló vagy azonos poszton nem fér meg a jelenlegi helyzetben kiegyensúlyozottan.

Engem megdöbbentett, hogy Carreras csak a meccs vége felé kapott sárgát már rég kellett volna kapnia.

A bírói nyomásgyakorlás is amit csinálnak kontraproduktív és maguk alatt vágják a fát vele.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.14. 11:23:10

grgly50 írta:
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Teljes mértékben egyetértek. Másik topickban írtam mennyire toxikus a spanyol "szakújságírók" véleménye.

Ezen az sem segít, hogy hatalmas befolyással van a madridi médiára. Ott egy személyben mindent ő irányít, nincs ellenfele a választásokon sem.

Az pedig totál nem segít a helyzeten, (nem azért írom, mert egyfajta "katalán kisebbségérzetem" lenne)
hogy minden nagy szövetség vezetője Real Madridhoz köthető ember.
Oké, Tebas néha lenyilatkozta, hogy Real szurkoló, de nem ért egyet vele, vagy akár szemben is áll.
Közben "munkáltatóként" olyan szavakat használ a Real Madriddal szemben, hogy "nyomásgyakorlás", "kényszerítés", "zsarolás", és ezek ellen a nyilatkozatokon és közösségi média huszárkodáson kívül mégsem tesz semmit.
Belső/külső szemlélőként vajon mi jön le ebből?
sansz
Entrenador del Barça

grgly50 írta:

Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg. Ronaldinho elvileg csak Perez miatt nem lett Realos, mert Pereznek a szőke-fehér Beckham jobban illett a képbe, mint egy "szakadt" brazil... Nem mondom, Beckham kb az egyetlen angol játékos, akit tisztelek és a Realban sem volt rossz, de az akkori Realban nagyon ült volna Ronaldinho és nekünk nagyon-nagyon kellemetlen évek jöttek volna. Perezen kívül akkoriban mindenki Ronaldinhora szavazott volna...

Viszont ez az ego, felsőbbrendűség és társai, éppenséggel Laporta ugyanez, csak mostanában kicsit talán csendesebb. Az arrogancia egyáltalán nem áll távol sem Laportától, sem Pereztől, sőt. Édestestvérek. És egyébként ilyen tekintetben a pályán sem olyan a Barca mint látni szeretném(bár magasan van a léc, elismerem)...szerintem valahol Puyol kiesésével vesztettük el az erkölcsi gerincünk felét a pályán. Amikor ott volt, akkor még a nagy szájkaratésainkat is el-elhúzta. Aztán volt egy korszak, amikor tényleg gyomorforgató volt, ahogy rendre lerohanták a bírót a nagyembereink fröcsögő nyállal (Alba, Busi, Piqué stb) minden kis vacak szituációért is, nézni is kellemetlen volt.

Abból szerencsére már kigyógyultunk, de azért Fermin kifejezetten sportszerűtlen, a többiek nagy átlagban rendben vannak, de nem érzek olyan erkölcsi fölényt, ami a puyolos korszakban volt.
grgly50
Capitá del Barça

davi10 írta:
2026.01.13. 21:56:28
Szerintem az elnök a nagyobb probléma most. Amíg Perez a sajtóban való rinyálással van elfoglalva ahelyett, hogy rendet vágna a csapaton belül (mind karakterekben, mind összetételben nagyon félrement az a keret), addig szerintem teljesen mindegy ki az edző. Évek óta látszanak a lyukak, a játékosokra meg igenis Perez-nek is rá kéne pirítania.
Ha Perez beállt volna Xabi mögé, nyáron okosan igazolnak, elzavarnak 1-2 egot, ebből simán egy sokkal versenyképesebb csapat lehetett volna jövőre, vagy akár már a téli átigazolási ablak után.
davi10
Llegenda del Barça

2026.01.13. 21:56:28

Szerintem az elnök a nagyobb probléma most. Amíg Perez a sajtóban való rinyálással van elfoglalva ahelyett, hogy rendet vágna a csapaton belül (mind karakterekben, mind összetételben nagyon félrement az a keret), addig szerintem teljesen mindegy ki az edző. Évek óta látszanak a lyukak, a játékosokra meg igenis Perez-nek is rá kéne pirítania.
Ha Perez beállt volna Xabi mögé, nyáron okosan igazolnak, elzavarnak 1-2 egot, ebből simán egy sokkal versenyképesebb csapat lehetett volna jövőre, vagy akár már a téli átigazolási ablak után.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.13. 19:12:53

bence0330 írta:
2026.01.13. 18:20:45
Chino írta:
2026.01.13. 15:22:37
Ami nekem kicsit furcsa, hogy hiába egy elbukott döntő volt, viszont nem 4-5:0-ra lettek lealázva. Ha ez történik még valahol meg is értem, de egy viszonylag szoros meccsen maradtak alul (bár az elődöntő baromi necces volt).
Nekem is fura, sőt. Előtte is jöttek a hírek, hogy szoros vereségnél biztos nincs veszélyben Xabi állása, meg utána is közvetlen, rá pár órára meg jött a bejelentés. Én még mindig nem tudom, mi történt, nem is találtam egyértelmű hírt arról, hogy kirúgták, csak ez a szokásos közös megegyzéses maszlag.
Sport-on is fent van a Cope híre:
COPE has now shed more light on Xabi Alonso’s sacking, revealing the key reason for Real Madrid to make such an abrupt decision.

In the wake of the increasing injury problems, Madrid president Florentino Perez asked Alonso to integrate Antonio Pintus as the fitness coach, however, the former Bayer Leverkusen boss declined, insisting that he only wanted to continue with his coaching staff.

Perez reportedly became disappointed by Alonso’s stance and eventually made the call to part ways with the head coach just six months after his appointment, while promoting Castilla’s Alvaro Arbeloa as his successor.

AS szerint a játékosokkal való nézeteltérés és a szuperkupa vereség (szegény Pereznek gratulálni kellett Laportának :) )
Volt a másik két indok (fizikai felkészülés, sérülések mellett)

Sport szerint 42 millióba került a Realnak (Tebas, FFP??? :) )
Kivásárlás, kifizetése erre a szezonra, Ancelotti végkielégítése. Ma Kloppról (nyilatkozott Klopp, hogy biztos vannak bajok, ha fél év után kirúgták Alonsot, és jól érzi magát a Red Bullnál) és Marescaról cikkeztek a spanyol lapok következő edzőről. Megnézném Klopp gegenpresszingjét a jelenlegi keretükkel, Arbeloa-tól is ezt várják.

Nem is értem, úgy várták Alonsot mint a megváltót, hogy majd meghonosítja a spanyolok sokpasszos, domináns focit, majd fél év múlva rájönnek, hogy jó lesz az is, amivel a hosszú évek alatt a sikereket elérték. :)
bence0330

2026.01.13. 18:20:45

Chino írta:
Ami nekem kicsit furcsa, hogy hiába egy elbukott döntő volt, viszont nem 4-5:0-ra lettek lealázva. Ha ez történik még valahol meg is értem, de egy viszonylag szoros meccsen maradtak alul (bár az elődöntő baromi necces volt).
Nekem is fura, sőt. Előtte is jöttek a hírek, hogy szoros vereségnél biztos nincs veszélyben Xabi állása, meg utána is közvetlen, rá pár órára meg jött a bejelentés. Én még mindig nem tudom, mi történt, nem is találtam egyértelmű hírt arról, hogy kirúgták, csak ez a szokásos közös megegyzéses maszlag. Talán sosem tudjuk meg, talán pár hónap múlva Xabi elmondja, de nekem továbbra is inkább van az az érzésem, hogy ő mondott fel, elege lett a játékosokból, Perezből, az egész környezetből. Aztán lehet nem így van, vagy ha valaki tud egyértelmű cikket arról, hogy kirúgták, érdekelne.

Persze lehet, hogy félig-meddig tényleg közös volt, valami ilyesmit még el tudok képzelni, hogy Perez már nagyon inigott vele kapcsolatban, odasétált hozzá, ha már úgyis ott voltak egy helyen, megkérdezte, hogy folytatni akarod-e, Xabi meg azt mondta, hogy nem.
Sonoma
Capitá del Barça

2026.01.13. 18:07:10

bence0330 írta:
2026.01.13. 13:58:19
Ja, vagy egy akkora név kell, mint Zidane, akinek pluszban az aurája is durva (Xabiban ez nincs meg, hiába legenda), de hagyja őket focizni, vagy nekem is Conte ugrott be. Bár szerintem Perezzel 3 hét után már több balhéja is lenne, ő nem tűri meg, ha beleugatnak a dolgába.

Tudom, nem is az a szint, meg amúgy sem téma, de nagyon megnézném, mit kapna ez a keret Bielsától. :D Főleg ha kapna pár hónapnyi szabad kezet tényleg Pereztől...
Chino írta:
A Realnak egy olyan edző kellene, aki mind a játékosokkal, mind Perezzel meg tudja értetni magát plusz szállítja a sikereket, sőt folyamatosan a szép játékot.

...Perez hamarabb csapná ki az edzőt, minthogy egy Viniciust, Mbappét, Bellinghamet stb. elküldjön a kedvéért.

Habár azután már lehetett valamit sejteni, hogy az edző azt mondja, hogy maradjanak kint, de a játékosok inkább Mbappét követik. Ha Xabi mondott fel, szerintem ez volt neki az utolsó csepp a pohárban. Több hasonló eset előfordult már, mint például a Clasicón Vinicius balhéja és megeshet, hogy ezzel végleg elege lett a dologból, Perez pedig nem marasztalta.
Mindenesetre szerintem ezzel lábon lőtték magukat. Lehet, hogy ereményesség terén pozitívan jönnek ki, de a klub megítélése erősen csorbul. Plusz minden edző kétszer is meggondolja majd, hogy odamenjen.
Bence: Talán Zidane lehetne egy olyan edző, hogy ezt a csapatot sikerre vinné (plusz Perez is mellé állna), de azt tegyük hozzá, hogy neki volt egy állandóan sikerre éhes C. Ronaldoja, aki hajtotta űzte a többieket a mérkőzések alatt. Amíg Perez a játékosoknak ad igazat az edző helyett, nem lesz olyan edző, akinek behódolnak a játékosok és azt teszik, amit ő mond.
És sikeres csapatot meg nem nagyon látni gyengekezű edzővel nyerni.
Remélem egy új MU-t látunk kibontakozni, mert megérdemelnének egy méretes pofont az élettől, akkora lett az arcuk.

Chino:
Olyan Zidane-on kívűl nincs, akinek esélye lenne, plusz ahogy írod Perez papa mindig Mbappé és Vinicius mellé állna az edzővel szemben. Jól van ez így, mert addig is magukkal tolnak ki, edzői taktika nélkül nem fognak semmit nyerni idén, mert nagy esély vna rá, hogy Arbelolát is megeszik.

Alonso helyében én is felmondtam volna, az egyik legnagyobb megalázása az edzőnak, ha a játékosok nyíltan az ellenkezőjét csinálják, amit kér az edző. innen nem volt visszaút Alonsonak. A leviccesebb, hogy Mbappé nem is vette észre, mit csinált (a búcsúlevele alapján).
sansz
Entrenador del Barça

2026.01.13. 15:41:54

Most nem tudom jól, vagy rosszul jártunk-e. Szenvedgetett a Real, de minden lényegi helyen ott vannak, ez a négypontos hátrány semmi. A Barcában is benne van a botlás simán.

Amúgy nem tudjuk miért rúgták ki..öltöző, persze... Nem vagyunk ott, lehet Xabi tényleg nem volt jó, lehet a saját ötletei tényleg nem ültek volna. Ki tudja? Annyit mondjátok Vinit, szerintem túl is toljátok, ahogy Yamalt is érzésem szerint sokkal rosszabbnak állítják be sokan.
Vini nem egy szent srác, viszont nem is kifejezetten alattomos, Yamal meg pláne nem. Ellenünk Vini volt a legjobb, nálunk meg Yamal az egyik legjobb. Csak sokan nem akarják észrevenni, hogy Yamal nélkül alig van értelmes támadásunk. Rá ketten figyelnek állandóan, rengeteg-rengeteg támadásunk egyáltalán azért tud elindulni, mert Yamal úgy veszi át a labdát, úgy passzol, vagy úgy indul meg.

Vininek minden kiabálását nagyítóval nézik, közben mikor ő rángatja el a balhézó játékosait arról nincs szó. Ellenünk korrekten támadott és védekezett is. Szóval nem hiszem, hogy ő tehet Xabi kirúgásáról is, vagy ha igen, nem biztos, hogy nem volt igaza.
Viszont, szerintem ezerszer nehezebb dolgunk van idén a Reallal, mint Carloval, pedig a keretük nem túl acélos. Azt mondanám, hogy hiányosabb, mint a miénk.
Az új edző okozhat szárnyalást, ha a játékosok felszabadulnak, de törést is, ha Xabi rendszeréről nem állnak át rendesen... Azt viszont remélem, hogy nem egy Klopp-féle agresszív focit toló edző jön, mert az lehet passzolna hozzájuk.

Bbappé viselkedésén is kár megbotránkozni (bár ezt főleg a sajtó teszi). Én abszolút elvárom a sportszerűséget, de pont ez a sorfal állás ilyen döntőknél..hát nem tudom. Felesleges érzelmeket gerjeszt. Pár képkockán látszott, hogy sok Real játékos megtapsolta a katalánokat, utána mentek el a pályáról, szerintem ennyi amit el kéne várni.

Xabi viszont, bár semleges volt nekem, azért megérdemelte kissé a kirúgást azért a mondatáért, hogy ez a kupa volt a legjelentéktelenebb. Ja, annyira jelentéktelen volt, hogy pályára küldte a legjobb játékosát sérülten és aztán kirúgták.. Egy játékon belül mindennek annyi jelentősége van, amennyit tulajdonítunk neki. Ha ez a döntő ellenünk, ahol mindent bevet, akkor nagyon nem elegáns azzal védekezni, hogy nem is volt fontos... Abban a kilencvenpár percben ez a meccs volt a mindennél fontosabb.
Attól nem féltem(sajnos), hogy a nemzetközi megítélése a Realnak olyan lett most, ami miatt nem vállalnák az edzők. Hát a Barca mit művelt a játékosokkal, edzőkkel? Aki fölött hatalmuk van Laportáéknak, megtesznek mindent, olyan sárdobálást kap a játékosunk, hogy nem igaz. A Xavi eset is milyen volt. Idekönyörgik, majd amikor már rég el kellett volna küldeni, akkor nem küldik, helyette duzzogva bejelenti maga Xavi, hogy elmegy, majd visszakönyörögjük, így meggondolja magát, hogy aztán kirúghassuk, amint Flick képbe került.
Ha így is Flicket le tudjuk akasztani, akkor ki ne merne a Reralhoz menni edzőnek?
Chino
Az Év Fórumozója 2025

bence0330 írta:
Ja, vagy egy akkora név kell, mint Zidane, akinek pluszban az aurája is durva (Xabiban ez nincs meg, hiába legenda), de hagyja őket focizni, vagy nekem is Conte ugrott be. Bár szerintem Perezzel 3 hét után már több balhéja is lenne, ő nem tűri meg, ha beleugatnak a dolgába.

Tudom, nem is az a szint, meg amúgy sem téma, de nagyon megnézném, mit kapna ez a keret Bielsától. :D Főleg ha kapna pár hónapnyi szabad kezet tényleg Pereztől...

Ha Ancelottihoz legközelebbi témát akarnék gyorsan hozni, a játékosok jelenlegi állapotát és igényét figyelembe véve, ilyen nagyapa típust, akár ideiglenesen fél évre, akkor nem is gondolkodnék, és hívnám Ranierit, kvázi szabad is, valami advisor a Rómánál. Iszonyat jól kommunikál az emberekkel, szerintem az egyik legjobb ezen a téren, és bárhová ment, rendet tudott tenni, mindenki tiszteli is. Top klubnál persze nem sok esetben volt, de én benne nem sok rizikót látnék néhány hónapra, pláne nem egy harmadosztályú lutri edzővel összehasonlítva. Aztán meg rá lehet repülni egy top edzőre nyáron.

Andris: Állítólag Arbeloa nem ilyen jófej laza arc, kemény gegenpresszing a terv, és állítólag nagyon kemény is. Nem ismerem, csak madrid fórumokon plusz cikkekben olvastam.
Szerintem Klopp vagy Conte bukta lenne a Realnál. Sőt, nem is hiszem,hogy el akarnának jönni. Nem csak, hogy kemények, de olyan szempontból makacsok, hogy nem tűrnék, hogy belepofázzanak a munkájukba, Pereznél pedig ez nem férne bele. Az előbbi ráadásul nem is akar egy ideig edzősködni, megkockáztatom nem is fog egy jó ideig. Pont ezért jött hagyta ott a Poolt és lett inkább a Red Bull nemzetközi sportigazgatója. Azt pedig alapból nem egyszerű ott hagyni ezért is foglalták be a szerződésébe, hogy akkor hagyhatja ott ha Nagelsmann megy és ő veheti át a németeket.
A Realnak egy olyan edző kellene, aki mind a játékosokkal, mind Perezzel meg tudja értetni magát plusz szállítja a sikereket, sőt folyamatosan a szép játékot. Egy Conte, Bielsa nem ilyen, talán pont Flick lenne ez a típus, még szerencse, hogy itt van. Egy Klopp, Conte-féle keménykezű edző könnyen viisszafelé is sülhetne el még ha szabad kezet is kapna. Ilyen állapotban, ilyen játékosokkal simán el tudom képzelni, hogy inkább feszültség lenne az öltözőben, mint meghunyászkodó egók. Nem tudom elképzelni, hogy majd Perez bárkinek is megengedi, amit mondjuk Laporta Pepnek. Nekik tényleg az kellene, hogy a kártékony elemek kivágják, mint Guardiola tette, viszont Perez hamarabb csapná ki az edzőt, minthogy egy Viniciust, Mbappét, Bellinghamet stb. elküldjön a kedvéért.
Lehet, hogy nem rossz edző Alonso, de szerintem kicsit túl van fújva, abból az egy szezonjából él, a többi, illetve a nemzetközi színpad már nem volt olyan sikertörténet.

Arbeloáról nem sokat tudok mint edző, játékosként egy féreg volt, de egy utánpótlás csapatot nem ugyanaz irányítani, mint egy ilyen öltözőt, szakmai szempontból pláne. Remélem nem úgy sül el, mint nálunk kétszer is.

Ami nekem kicsit furcsa, hogy hiába egy elbukott döntő volt, viszont nem 4-5:0-ra lettek lealázva. Ha ez történik még valahol meg is értem, de egy viszonylag szoros meccsen maradtak alul (bár az elődöntő baromi necces volt). Habár azután már lehetett valamit sejteni, hogy az edző azt mondja, hogy maradjanak kint, de a játékosok inkább Mbappét követik. Ha Xabi mondott fel, szerintem ez volt neki az utolsó csepp a pohárban. Több hasonló eset előfordult már, mint például a Clasicón Vinicius balhéja és megeshet, hogy ezzel végleg elege lett a dologból, Perez pedig nem marasztalta.

Mindenesetre szerintem ezzel lábon lőtték magukat. Lehet, hogy ereményesség terén pozitívan jönnek ki, de a klub megítélése erősen csorbul. Plusz minden edző kétszer is meggondolja majd, hogy odamenjen. Főleg, hogy Alonso egy klublegendaként érkezett és úgy várták, mint a Messiást, nem egy Benitez, Lopetegui-féle kinevezés volt.
Forca Barca!!!!
bence0330

Ha Ancelottihoz legközelebbi témát akarnék gyorsan hozni, a játékosok jelenlegi állapotát és igényét figyelembe véve, ilyen nagyapa típust, akár ideiglenesen fél évre, akkor nem is gondolkodnék, és hívnám Ranierit, kvázi szabad is, valami advisor a Rómánál. Iszonyat jól kommunikál az emberekkel, szerintem az egyik legjobb ezen a téren, és bárhová ment, rendet tudott tenni, mindenki tiszteli is. Top klubnál persze nem sok esetben volt, de én benne nem sok rizikót látnék néhány hónapra, pláne nem egy harmadosztályú lutri edzővel összehasonlítva. Aztán meg rá lehet repülni egy top edzőre nyáron.

Andris: Állítólag Arbeloa nem ilyen jófej laza arc, kemény gegenpresszing a terv, és állítólag nagyon kemény is. Nem ismerem, csak madrid fórumokon plusz cikkekben olvastam.
Andris
Adminisztrátor

2026.01.13. 13:55:45

Rövidtávon lehet, hogy jobban járnak amúgy, jön egy kvázi noname arc, aki meg se kísérli majd a teljes csapatot menedzselni. Vinicius és Mbappe fix kezdő, azt csinálnak amit jólesik, és körülöttük meg kell próbálni a legstabilabb, legjobban alárendelt alapokat megteremteni.

Hosszútávon viszont rendkívül káros, legalábbis Vinicius jelenléte biztosan, meg az is, hogy semennyi időt nem hagynak egy edzőnek. Még azt is kevesellni szoktam, amit nálunk szokás adni, ráadásul nálunk sokkal gázabb a helyzet, konkrétan anyagilag vagyunk rászorulva az eredményességre. De hogy fél éve legyen valakinek a 2026os real padján, az szerintem égbekiáltó nonszensz, éppen ezért csodálatos döntés! [-o<
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.13. 12:17:18

Legalább Xabi még lehet edzőnk 10 év múlva, ha Flick nyugdíjba ment és épp 2 edző között vagyunk, nem lesz kizáró érv, hogy 187 évig volt a Real edzője :D
Szerintem szimpatikus, normális, még a játékstílus se lett volna rossz, amit a balerina társulattal játszatni akart.

Oda meg a játékosok alapján egy sokkal primitívebb (agresszívebb), vagy nagyon magas pedagógiai érzékű edző lehetne jó, mint Conte, vagy maga Ancelotti, akit elzavartak értelmetlenül, vagy elküldeni 3-5 embert a nagy hangadók közül.
Leon
Director del Fútbol

2026.01.13. 11:33:40

Mondjuk az kemény, hogy az elmúlt 6 klasszikusból 5-öt behúztunk, ráadásul ebből 3 döntő volt. :D
Nem értem amúgy ezt a kirúgást. A BL- ben ott vannak elöl, a bajnokságban is csak 4 pont a hátrányuk.
De azzal, hogy odaraknak szezon közbe egy full 0 km-es arcot, nagyon jót tettek nekünk.
Klopp 100 hogy nem megy oda, Perezt az első alkalommal agyonrúgná ahogy bele pofázna a dolgába.
Szerintem legalább nyárig megpróbálják sokadszorra is vissza könyörögni Zidane-t.
Mbappe dühét megértem, nélküle kb már novemberben repült volna Alonso és sehol nem lenne a csapat.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2026.01.13. 10:07:33

bence0330 írta:
2026.01.13. 09:55:02
Amit nem értek, hogy miért volt akkora a hatalma, hogy a játékosok hallgassanak rá... Gülernek ott volt az a röhejes dühös rúgása, amiben hanyatt esett, őt még látom, miért állt be a sorba, de a többiek?
Én úgy gondolom, hogy ellenféltől függetlenül, ha egy kupadöntőben vereséget szenvedsz, akkor illik a tiszteletet megadni a győztes félnek. Ez nem feltétlenül sorfalat jelent, de a sorfal jelentésének meg utána kéne nézni, hogy milyen történelmi múltja. Ha ez a viselkedés a kultúra része, akkor úgy gondolom, hogy Mbappé lehet bárki, ezt illene megadni. Ez természetesen fordítva is igaz, ha ők győznek egy kupadöntőben. Az úriemberek klubjáról beszélünk, ezzel nyilván ők is tisztában vannak.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

2026.01.13. 09:55:02

Ja, a legnagyobb baj az egókkal volt, akik egy klublegendának is a képébe röhögtek kb. Arbeloa meg állítólag gegenpresszinges, hát, sok sikert kívánok neki, hogy rávegye erre a sok arcot.

Bár érdekes, hogy ha a 3 igazi világsztárukat veszem, akkor Bellingham és Mbappé azért belerakta a melót a nagy arc mellett is. Valahogy mindig Vininél lyukad ki az ember. Talán Güler ilyen még, de ő fiatal.

Mbappét amúgy kicsit legalább megértem, hogy elborult, akkor is, ha tahó volt, de legalább volt egy kis oka rá, amikor gyönyörűen szerelte Yamalt, elfutott volna, és félsérülten durván beleszálltak a lábába, tényleg nem volt szép jelenet, de hát meg is kaptuk a pirosat. (Szemben azzal, amikor Carreras szándékosan odataposott Yamal bokájára.)
Amit nem értek, hogy miért volt akkora a hatalma, hogy a játékosok hallgassanak rá... Gülernek ott volt az a röhejes dühös rúgása, amiben hanyatt esett, őt még látom, miért állt be a sorba, de a többiek?
Andris
Adminisztrátor

2026.01.13. 09:51:06

Tulajdonképpen nekünk ez így jó, minél látványosabb a káosz és a játékosuralom odaát, annál jobb.
Én nem bánom, ha van egy egyenlő ellenfél, de ahhoz méltó ellenfélnek is kell lennie. Van néhány játékos, akikhez még a mi pimaszabbjaink sem érnek föl, messze nem... és Perez utóbbi 1-2 éves munkássága pedig örök kárhozatra predesztinálná a madridot, ha van isten. Remélem, hogy amíg le nem váltják, nem lesz több sikerük.
Amgy sajnálom őket, mert kifejezetten szimpatikus játékosaik is vannak.

Xabi Alonso is egy szimpatikus srác volt mindig is, sajnáltam hogy elvállalta a melót, örülök hogy hamar vége. Így még van is esélye máshol tiszta lappal kezdeni.
Meggyőződésem, hogy Mbappé és Vinicius kirakásával egy rohadt ütős csapatot tudott volna csinálni jövő év elejére, de megérdemli a madrid, hogy nem így fog történni. Szenvedjenek csak a galaktikus sztár egókkal, az való pereznek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

2026.01.13. 09:43:12

Tavaly Pintus volt naluk,lathattuk mit er..kenyelmes,iq harcosok gyulekezete.Hajra nyomjak csak,rem vinicius megkapja 2050ig a szerzodest :)
Válasz küldése