Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.09. 14:48:34

Yokozuna írta:
2026.01.09. 14:24:27
Nekem a Liverpool még kevésbé tetszett. Az a töketlen passzolgatás amit hátul, sokszor az ellenfél térfelén bemutattak nagyon idegesítő volt, amire ugyan sajnos nem volt válasza a tegnapi Arsenálnak, de összességében ez a passzív, kapura totál veszélytelen alibi foci nem volt bajnokcsapathoz, de még egy első osztályú csapathoz sem méltó.
Bár lehet, hogy csak a tehetetlen Arsenálon idegesítettem fel tegnap annyira magamat.
Ők sem voltak kiválóak, mert azért az Arsenal is komoly csapat, ennyit hagytak a másiknak. Pár éve a Pool-City csúcsrangadókon volt néha az, hogy egy taktikai harcot láttunk a pályán kevés támadással, nézőként borzasztó volt. Néha két jó csapat eléggé be tudja fullasztani egymást, főleg, ha egyik sem akar mindent feladva nyerni. Idén nem az első eset ott sem.

A mi meccseink alatt persze ilyesmin nem kell aggódni. :D A szórakozás garantált.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.09. 14:24:27

bence0330 írta:
2026.01.09. 09:21:01
Gyengék voltak, de azért a Liverpool bajnokcsapathoz méltó szinten focizott.
Nekem a Liverpool még kevésbé tetszett. Az a töketlen passzolgatás amit hátul, sokszor az ellenfél térfelén bemutattak nagyon idegesítő volt, amire ugyan sajnos nem volt válasza a tegnapi Arsenálnak, de összességében ez a passzív, kapura totál veszélytelen alibi foci nem volt bajnokcsapathoz, de még egy első osztályú csapathoz sem méltó.
Bár lehet, hogy csak a tehetetlen Arsenálon idegesítettem fel tegnap annyira magamat.
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.09. 13:52:29

bence0330 írta:
2026.01.09. 13:39:08

Igen. Ez már kicsit gyomorforgatóvá kezd válni. Csóró Barcásként ugye pláne rossz ezt nézni. Néha persze meg is szívják, lásd Palmer, aki azóta is világklasszis. Csak közben meg a másik gyomorforgató csapatnál az. :D

Nem mondom, hogy a másik két nagy csapat nem költött mostanában hasonlóan sokat, de ott azért nem is az ment, hogy "meguntam a régi játékot és kidobom az ablakon, apa úgyis vesz újat", hanem azért tömködni is kellett a lyukakat.
Teljesen igazad van.
Ez annak fényében is nagyon szomorú, hogy ott, ahogy írod, "majd apu vesz egy másikat". Itt meg a 2 madridi csapaton kívül mindenki rakosgatja az Euró centjeit. Mint a szegény ember hónap végén a csekkjeit.
De lassan már egy PL 10-12. csapattal sem tudunk versenyezni, mert anyagilag olyat tudnak ígérni, amit mi szerintem a következő 5 évben sem.

Nem tartom túl fair-nek, hogy ott az olajmilliárdokból 40-50 fős keretek vannak. Itt meg sokan örülnek, ha megvan a 18 fős, felnőtt játékosokból álló keretük a szezonkezdetre.
Ha megnézem csak ennek a 2 , fent említett gyomorforgató csapatnak a keretét. Csak a partvonalra került játékosokból ki lehetne állítani egy masszív PL csapatot. Az ,meg, hogy nekünk mekkora kincsek lennének....
Més que un club :P
bence0330

2026.01.09. 13:39:08

ocsike83 írta:
2026.01.09. 13:33:52
bence0330 írta:
2026.01.09. 12:39:39
Semenyo elvileg hivatalos, a City megint megvette a liga jelenlegi egyik legjobb játékosát. Azért nem lehet rossz így edzőnek lenni, hogy a fizud is kemény, és gyakorlatilag bárkit megkaphatsz, akire rámutatsz, akár olyan posztra is, ahol eleve klasszisod van.
Nekem egy kicsit szomorú, hogy mennyi jó játékos megy a kukába, vagy a partvonalra. Doku, Savinho, Marmoush, Bobb, Rico Lewis, stb...
Megveszik, van pár rossz meccse, megy a levesbe, jön helyette új.
De ugyanez pepitában a Chelsea is. Egyiket sem sajnálom majd, amikor kiesik a BL-ből.
Igen. Ez már kicsit gyomorforgatóvá kezd válni. Csóró Barcásként ugye pláne rossz ezt nézni. Néha persze meg is szívják, lásd Palmer, aki azóta is világklasszis. Csak közben meg a másik gyomorforgató csapatnál az. :D

Nem mondom, hogy a másik két nagy csapat nem költött mostanában hasonlóan sokat, de ott azért nem is az ment, hogy "meguntam a régi játékot és kidobom az ablakon, apa úgyis vesz újat", hanem azért tömködni is kellett a lyukakat.

Nyilván Pep edzői képességeiből ez az egész nem von le, mert azért látjuk más csapatoknál, hogy hiába a sok pénz, mégsem működik a csapat, és kiváló edző, hazai bajnokságok szintjén egyértelműen a 21. század, sőt, talán a valaha volt legjobbja, de azért ez így nagyon nem szimpatikus már. Tényleg örültem volna neki, ha utánunk legalább egy pár évet nem egy egyeduralkodó, vagy az adott ország magasan legtöbbet költő csapatához került volna, hanem mondjuk megnézni, mit csinál egy ilyen billegő BL-szintű kerettel, mint egy Tottenham, Milan, vagy hasonló. Az a baj, hogy kb már csak a PSG-t tudom elképzelni neki az előzmények alapján, ahová elmenne, ott aztán együtt áll az egyeduralkodás és a végtelen pénz is. (LE nem biztos, hogy marad.)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.09. 13:33:52

bence0330 írta:
Semenyo elvileg hivatalos, a City megint megvette a liga jelenlegi egyik legjobb játékosát. Azért nem lehet rossz így edzőnek lenni, hogy a fizud is kemény, és gyakorlatilag bárkit megkaphatsz, akire rámutatsz, akár olyan posztra is, ahol eleve klasszisod van.
Nekem egy kicsit szomorú, hogy mennyi jó játékos megy a kukába, vagy a partvonalra. Doku, Savinho, Marmoush, Bobb, Rico Lewis, stb...
Megveszik, van pár rossz meccse, megy a levesbe, jön helyette új.
De ugyanez pepitában a Chelsea is. Egyiket sem sajnálom majd, amikor kiesik a BL-ből.
Més que un club :P
bence0330

bence0330

2026.01.09. 09:21:01

Gyengék voltak, de azért a Liverpool bajnokcsapathoz méltó szinten focizott, és azért az Arsenal sem nyerhet meg minden egyes meccset, azt is nagy focival. A City ugyanilyen ötlettelen volt tegnap, csak sokkal gyengébb csapat ellen, ez alapján aztán nekik pláne nem kéne nyernie.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.09. 09:05:21

Kiábrándító volt tegnap az Arsenal. Már az első félidőben sem tetszett amit csináltak, de akkor még úgy látszott, hogy focizni akarnak és szeretnék megnyerni a meccset. De amit a második félidőben előadtak, az a foci megcsúfolása volt. A City döntetlenje után, ilyen kényelmes helyzetben csak ennyire legyenek képesek, ez a saját szurkolóikkal szemben is méltatlan. Képtelenek voltak a labdát megtartani, egymáshoz passzolni, valamiféle domaninanciát vagy nyomást fenntartani.
Az Arsenalt kedvelem, de ezek után nagyon nem bánnám, ha a Manchester City lenne végül a befutó.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.08. 18:12:43

Chino írta:
2026.01.08. 15:14:39
Amúgy nem igazán értem Pep-et. Sírnak, hogy nincs egészséges belső védőjük, de inkább kiteszi Akét a balosra, és a 21 éves Kushanov mellé felhív az utánpótlásból egy 0 km-es 20 éves védőt, miközben ott egy O'Reilly a a padon.
Én sosem értettem Guardiolat. Jó edzőnek tartom, de nekem túl absztrakt a munkássága. :)
Lehet, hogy ő látja, mit miért variál, rengetegen nyilatkozták, hogy mindent előre eltervez, nekem jobban tetszik a Flick féle Barcás foci. Nekem direktebb, és olyan a taktikája, akár a cseréi, mintha teljesen egyértelmű lenne minden. Nem beszélve arról, hogy erősítéseket kér (most Semenyorol, Guehiről írnak télen) és kap, van akikről pedig teljesen megfeledkezik.
Flick valahogy jobbá teszi a játékosokat.
Ha Rashfordot nem szerződtetjük, Savinho szerintem nyáron viszonylag jó áron távozni fog, ez az idény neki nagy visszalépés, a tavalyi, vagy Gironai évéhez képest.
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.01.08. 16:27:02

Igen, érdekes, hogy tűnt, beindul a gőzhenger. Aztán érdekes hírek jöttek Pep távozásáról (ugye Marescát boronálták össze a Cityvel), és ezzek együtt nagyon látványos visszaesés. Azt már Kloppnál és Xavinál is láttuk, hogy nem szerencsés edzőkérdést szezon közepén oldani, amikor még igazából bármi lehet.

Mindenesetre, ha Pep megy, amire most már tényleg komoly esély lehet, egy korszak véget ér....
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.08. 15:14:39

bence0330 írta:
2026.01.08. 00:07:58
Ha valaki szép gólokat akar látni, javaslon a Bournemouth-Tham meccs összefoglalóját. Frank mondjuk szerintem 1 vagy 2 héten belül lapátra kerül, teljesen értékelhetetlen, amit kihoz ebből az elég komolyan megerősített keretből.

A City megint ikszelt egy középcsapattal, szóval az Arsenalnak most még akár egy botlás is beleférne holnap a Pool ellen. És még a Villa is ikszelt. És még a CFC is kikapott, meg a MU is döntetlent játszott. Akár nagyon el is húzhatnak Artetáék. Persze a Liverpool is felzárkózhatna a 2.-3. helyezettekre egy győzelemmel, a két csapat közül az egyik óriási nyertese lehet a fordulónak.
Amúgy nem igazán értem Pep-et. Sírnak, hogy nincs egészséges belső védőjük, de inkább kiteszi Akét a balosra, és a 21 éves Kushanov mellé felhív az utánpótlásból egy 0 km-es 20 éves védőt, miközben ott egy O'Reilly a a padon. Ráadásul egy kulcsfontosságú meccsre. Meg is látszott a káosz a védelemben.
És még hozzátartozik, hogy a góljukat is tizenegyesből szerezte Haaland.

Amikor már úgy nézett ki, hogy rendesen összeáll a City visszatérnek a tavalyi szezonhoz.
Forca Barca!!!!
bence0330

2026.01.08. 00:07:58

Ha valaki szép gólokat akar látni, javaslon a Bournemouth-Tham meccs összefoglalóját. Frank mondjuk szerintem 1 vagy 2 héten belül lapátra kerül, teljesen értékelhetetlen, amit kihoz ebből az elég komolyan megerősített keretből.

A City megint ikszelt egy középcsapattal, szóval az Arsenalnak most még akár egy botlás is beleférne holnap a Pool ellen. És még a Villa is ikszelt. És még a CFC is kikapott, meg a MU is döntetlent játszott. Akár nagyon el is húzhatnak Artetáék. Persze a Liverpool is felzárkózhatna a 2.-3. helyezettekre egy győzelemmel, a két csapat közül az egyik óriási nyertese lehet a fordulónak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.01.05. 13:51:09

Ez már érett bizony. Felkészül Slot.
bence0330

2026.01.05. 11:23:19

Hát, gondolom a történelmi szinten mélyrepülést folytató gyakorlatilag már kiesett Wolves és a 16. Leeds elleni x egymás után már sok volt nekik. :D

No meg tegnap kicsit be is szólt a vezetőségnek sajtótájékoztatón, lehet az ürügy ez lett végül.

Romano szerinte Xavi elvállalná. Hát, nem tudom, nagyon hasonló helyzet lenne, mint amit nálunk kapott, nyugisabb melót kívánok neki elsőre.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.05. 11:11:28

Amorimot kirúgták. Miért pont most azt nem tudom :lol:
Kép
bence0330

2026.01.05. 10:17:57

Én sem értettem, mi volt az. A vonalak alapján is lesnek nézett ki. Asszem tavaly, vagy tavalyelőtt volt egy olyan elég komoly közfelháborodást kiváltó hiba, amikor a kiszivárgott felvételből lejött, hogy egyszerűen összekeverték a két csapat játékosát leshelyzetnél, aztán lehetett hallani, ahogy 1-2 perccel később jöttek rá, és nem tudták, mit csináljanak, amikor leesett nekik. Simán lehet, hogy itt is valami hasonló történt. Kísértetiesen hasonlított a Bigfoot Lewy esetre is a dolog.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.05. 09:47:00

Nem hiszem, hogy létezik olyan hogy VAR csalás, de a Liverpool egyenlítő gólját valahogy így adhatták meg. A megállított kép alapján egészen egyértelmű les volt, mire aztán kivonalazták, meg a védő lábánál befirkáltak valamit.
Lehet, hogy a Chelsea nem érdemelt döntetlent, de profi módon hajtottak az utolsó percig és ráéreztek arra, hogy van keresni valójuk a sérülések miatt meggyengült belső védőpárossal szemben. És milyen megnyugtató ez az Arsenalnak, és a bajnokságért áhítozó szurkolóknak.
bence0330

2026.01.04. 21:20:39

A CFC szépen besegített az Arsenalnak itt a City meccs utolsó perceiben, 6 pont a különbség. Persze ez itt még mindig nem jelent semmit, de kezd kézzelfoghatóvá válni a dolog.

A Pool meccs komoly lett a végére, főleg azzal a bombával zárásképp.
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.01.03. 15:27:15

bence0330 írta:
2026.01.02. 00:23:09

Nem értem az idei ligát, oké, van 3 kiemelkedő csapat eddig, de utána lévő mezőny nem tudom, hogy idén rosszabb, mint szokott, vagy jobb, és ezért szoros, mindenki botladozik össze-vissza, és pocsék sorozatokkal is BL-helyen vannak csapatok.
Az 5. és a 14. hely között 5 pont különbség van. Kb minden fordulóban teljesen átrendeződik az egész.
Szerintem a középmezőny egyre erősebb, a legtöbb csapatnál van pénz, szakmai háttér, jó játékosok. Fél gőzzel nem lehet ellenük focizni, a nagyoknak oda kelle tenniük magukat ellenük, mert egy rosszabb teljesítmény pontokba kerül. A Nottinhgam Forrest milyen jól futott tavaly, idén meg kis gyengülés és rosszabbforma, aztán ott vannak a 17. helyen.
bence0330

2026.01.02. 00:23:09

Senki nem mond semmit a sajtónak, mindenhol ilyen polkorrekt "közös megegyezést" írnak, én valamiféle komoly személyi ellentétre tippelnék, itt se edzőnek, se klubnak nem volt érdeke a válás normál esetben.

Amúgy botrány egy este volt, végigültem 2 borzasztó szenvedős 0-0-át, gondoltam na, a City meccsét kellett volna néznem, ott biztos volt legalább pár gól, ha nem is volt izgalmas, erre látom az is 0-0. :D Lehet ezt az újévi focit el kéne felejteni, vagy nem tudom, ennyire birzalmas PL estére kb nem is emlékszem.

Az Arsenal így megint elhúzott kicsit. A City még mindig nem állt össze gyilkológéppé, pedig vannak jelei a dolognak.

A Pool meg még ezzel együtt is negyedik. :D Nem értem az idei ligát, oké, van 3 kiemelkedő csapat eddig, de utána lévő mezőny nem tudom, hogy idén rosszabb, mint szokott, vagy jobb, és ezért szoros, mindenki botladozik össze-vissza, és pocsék sorozatokkal is BL-helyen vannak csapatok.
Az 5. és a 14. hely között 5 pont különbség van. Kb minden fordulóban teljesen átrendeződik az egész.
Peter
Director del Fútbol

2026.01.02. 00:06:55

Én csak tőletek olvastam Maresca távozásáról, így az sem tiszta nekem, hogy kirúgták vagy ő akart lépni, ezért tettem a korábbi posztomban is a kérdőjeleket.....de írjátok mi a helyzet Liverpoolban, arról nem is szólva, hogy korábban volt ott valami ultimátum féle már....és az vajon teljesen ördögtől való avagy kizárt lehet, hogy Maresca megegyezett a Poollal, elköszönt a Chelseatől és napokon belül övé lesz a Pool kispad?

Számomra ugyanis minden józan észnek ellentmond, hogy a Ch kirúgta Marescát. Ennek egyszerűen józan ésszel nem lehet megtalálni az értelmét ugyanakkor, ha Maresca esetleg nem érezte igazán jól magát bármilyen okból kifolyólag is a Ch kispadján, neki kapóra jöhetett egy "idő előtti" ajánlat Liverpoolból..... :mrgreen:

Nincs rálátásom, de csettintésre két ilyen klubhoz a szezon kellős közepén szabad edzőkből nem hinném, hogy a túljelentkezés állapota a jellemző.
Ha pedig mégis kirúgta a Ch Marescat, talán egy liverpooli ajtó ki is nyílhat előtte ezután....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2026.01.02. 00:23:12-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.01. 22:48:45

LG írta:
2026.01.01. 22:22:46
Szerintem Xavinak olyan csapat kéne, ahol kap elég időt és bizalmat az építkezésre.
Én kedvelem is és bízom benne, hogy Xavi befut valahol, de racionálisan ő se válogathat nagyon.
Van 2,5 szezonja az európai élfociban, ahol felmutathat 1 nagyon keményen behúzott bajnoki címet, utána egy visszaesést a bajnokságban, nemzetközileg meg inkább félig üres a pohár.

Szerintem Olaszország egy edzőtemető, Németország szerintem a stílusához nem illik, Spanyolországban ő nem akar edzősködni, így marad a PL.
Ott azért szerintem szinte mindegy, hogy a Pool, MU, Chelsea, Tham padjára hívják, most már el kell vállalnia valamit, ahonnan jó eséllyel őt is elküldik előbb-utóbb, ahogy az edzők 95%-át. (ha ettől fél, akkor rossz szakmát választott)
A nagyobb csapatok közül talán a Chelsea az egyetlen, ahol nem kell levezényelni még egy generációváltást, vagy totális morális szétesést is. Ha még vár 2-3 évet, akkor viszont lassan marad neki a szakkommentátor szerepkör, azért Pep ekkora szünetet 14 kupa után csinált,
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.01.01. 22:22:46

Troym írta:
2026.01.01. 13:36:06
Maresca távozik minden jel szerint a Chelseatől.

Na ez a nagybetűs lehetőség Xavinak, fiatal, nagy keret, nem elvárás a bajnoki cím, BL-ben még versenyben.
Szerintem Xavinak olyan csapat kéne, ahol kap elég időt és bizalmat az építkezésre. A Chelsea ennek szöges ellentetje. Semmi türelem, ha nem jönnek azonnal az eredmények, akkor hoznak új edzőt, új játékosokat, aztán kezdődik előről az egész. De ha éppen van egy edzőjük, akivel elindul valami, akkor is ugyanez ez van az első komolyabb hullmámvölgy után. Most is ez történt. Ha reálisan néznék a dolgokat, akkor semmikép nem tekinthetnék bukásnak az idei szezonra. Becsúsztak ugyan gyengébb eredmények, de abszolút nem rossz a csapat, hosszútávon pedig javulhatnának is. De nem, megint lerombolják, ami eddig épült, és indul előről az egész...

A Liverpoolt viszont máshogy látom. Ott szerintem ordít, hogy az edző édes kevés ehhez a kerethez. Legkésőbb a PSV elleni hazai szégyen után fel kellett volna állítani Slotot. Akkor pedig lehet mostanra már valami épülne. :roll: De majd jön van 2 kiszenvedett győzelem, és kihúzza a holland tavaszig. Ott meg minket váltani. #-o
bence0330

2026.01.01. 22:05:09

Hát igen, mikor ennyi sztár közül senki nem teljesít egyénileg, az edzői gond, emellé még csapatszinten is vannak gondok, teljesen elvesztették az identitásukat.

Ilyenkor nem tudok nem arra gondolni, hogy te atyaég, ha Flick kaphatna egy Wirtzet tizesbe, egy Frimpongot jobbszélre, vagy Pedri mellé akármelyiket a 3 top középpályásuk közül... tudna mit kezdeni velük.

Őket meg gondolom majd Frank követi, jól erősítettek, 6.-7. legjobb keretük van kb, kupahelyekre oda kéne tudni érniük, de nagyon rosszak.
PR42
Jugador d'estrella

2026.01.01. 21:16:48

Azt hiszem a Chelsea padja után a Liverpoolé is hamarosan megüresedik.

Otthon gól nélküli döntetlen a 16. Leeds ellen.
Pár hete Leedsben egy 3-3 lett, most 0-0.

Ez már régen több mint rossz forma, teljesen szétesett a csapat és a morál is.
Nem vagyok híve a rúgjuk ki az edzőt és egy csapásra minden jobb lesz mentalitásnak, de egyértelmű hogy itt most nagy bajok vannak.
Válasz küldése