Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2026.01.05. 11:08:35

bence0330 írta:
2026.01.05. 10:25:23
Eric mondjuk szerintem elég régóta hibátlan szinten tolja, tegnapelőtt is a legjobbnak gondoltam a csapatban a hősünk után. Szerintem a kijelölt középpályásunknál stabilabb vele a pálya közepe kicsit, kivéve nyilván Pedrit. Raphával nem tudom mi van, az elmúlt években szinte bármikor odatették tizesbe, komoly szintet hozott, idén szerintem most tették oda másodszor (lehet harmadszor), és köze nem volt egyiken sem a meccshez.
Szerintem kicsit túl van tolva ez a gyenge védekezés. Egy jó kapussal látszik, hogy mennyire más ez. A Real például szeretne ilyen védelmet.
Csak összehasonlításképp. Mióta Garcia visszatért (7 meccs) a gólarányunk 21-5, míg nekik 15-7 és sokkal erősebb csapatokkal játszottak, mint mi. Arról nem is beszélve, hogy Raphinha is azóta épült fel és vele 6 meccsen 2 gól. Ebben az intervallumban az egész Ligában, csak az Espanol kapott kevesebbet (4 gól)
Courtois a Realt szintén rengetegszer kihúzta a bajból. Tegnap is, ha a Betis nem ilyen vak, elrakhattak volna jó pár gólt. A belga is hozta a bravúrokat, plsz volt 2 kapufájuk is). 3:1-nél például kiírták a helyzetek számát, 6-4 volt a Betis javára. Ha az xG nézzük is, a Real baromira túllőtte magát, míg a Betisnél ez durván a fordítottja.

Ami viszont tetszik, hogy Flick nagyon kritikus, az ilyen meccsek után, simán megmondja ha nagyon elégedetlen és nem csak a sablonokat nyilatkozza, hogy "jó volt az ellenfél, de nem adtuk fel és nyertünk" vagy "harcoltunk a végéig és ezzel behúztuk a 3 pontot" stb. A Rayo meccs után is kerek perec megmondta, hogy örülhetünk a végeredménynek. Nekem bejön, hogy nem beszél félre, hanem fehéren feketén elmondja amit gondol, még ha az nem hízelgő a csapatra nézve.

Sajnos nem tudni mi zajlik edzéseken, a német folyamatosan kiemeli az edzések fontosságát, így kérdőjel Raphinha és Rashford szerepeltetése. Az szinte biztos volt, hogy Olmo nem kezd, Ferminnel nem tudom mi lehetett a helyzet. Az mindenesetre örömteli, hogy a padról beszállva is el tudnak dönteni meccset a játékosok. Remélem Olmo kicsit állandósítani tudja ezt a formát, bőven benne van az X, ha kevésbé hullámzó lenne megkockáztatom padra tehetné Fermint.
Pedri remélerm csak óvatosságból nem kezdett, a Bilbao ellen megnéznék egy EG-Pedri-Olmo középpályát, hogy tud-e ez folytatódni
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.05. 10:25:23

Eric mondjuk szerintem elég régóta hibátlan szinten tolja, tegnapelőtt is a legjobbnak gondoltam a csapatban a hősünk után. Szerintem a kijelölt középpályásunknál stabilabb vele a pálya közepe kicsit, kivéve nyilván Pedrit. Raphával nem tudom mi van, az elmúlt években szinte bármikor odatették tizesbe, komoly szintet hozott, idén szerintem most tették oda másodszor (lehet harmadszor), és köze nem volt egyiken sem a meccshez.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.05. 10:06:16

Nem volt ez olyan rossz meccs úgy összességében. Az Espanyol nagyon bekezdett és agresszív focival nem hagyta kibontakozni a mi játékunkat.
Talán az a tanulság az egészből, hogy nem jó felhigítani a középpályánkat akkor, mikor rendelkezésre állnak az egyébként oda való emberek. Eric és Rapha nagyon jó játékosok, de nem a középpályás játék a fő erényük, ezért nem jó húzás Flicktől ott játszatni őket. Errre ott vannak a középpályásaink, erősorrendben de Jong, Olmo, Pedri, Fermin, Casado, Bernal.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.04. 15:22:25

https://barcauniversal.com/hansi-flick- ... -espanyol/
A tegnapi volt a bajnokságban a 39. meccs sorozatban, ahol a csapat gólt szerzett. Ezzel megdöntötte a Tito Vilanova féle csapat 38 meccsen át tartó gólszerzési rekordját.
bence0330

2026.01.04. 14:22:33

Ja, ezen sokan röhögnek, de meg lehet nézni az ilyen Roma féle csapatok ellen kieséseket, milyen nagy százalékuk történt komoly esőben, igenis a játszó csapatnak az komoly hátráltató tényező. Erre persze lehetne meccstervben is reagálni.

És ez egy igazi rangadó volt, a jelenlegi egyik legjobb spanyol csapat ellen, akik kiválóan védekeztek. De valóban, a mieink sem voltak ritmusban ezen túl sem, lehet picit félrecsúszott a szünet után valami, nem hinném, hogy komolyan jelzésértékű dologról lenne szó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2026.01.04. 13:17:23

Nem mentegetozeskeppen mondom, de azt azert ne feledjuk el, hogy zuhogott az eso vegig, az nekunk nem szokott fekudni...
Chino
Llegenda del Barça

2026.01.04. 13:03:28

Kovbal88 írta:
2026.01.04. 09:47:51
baas11 írta:
2026.01.03. 23:37:49
Hat nem játszottuk jol sőt főleg az első félidőben …
Joan García aki parádés volt azert ezt el kell ismerni Decoknal is. ( ugy h a padon ül egy TS meg SzCsecsnyi) nélküle sima bukó es ezek megérdemeljük e a győzelmet ? … hat ez a klasszik nagy csapat attitűd legalábbis ezt mondjak a szakik!

Nagyon kene egy jo januári erősítés itt !!! Hátha összejön …

Nem tudom van egyáltalán név pletyka bármi ?
Bajnokságban fontosabb a három pont, mint a szép játék, így év elején rendben van ez a produkció, nekem a védelem az ami nagyon nem tetszett. Ide mindenképpen erősítés kell.
Ami leginkább zavar, hogy pár játékos nem kapja meg a megfelelő perceket,
Torrents Jofre még fiatal de kb semmit se játszik
Bernal Marc azt vártam idén berobban tavalyi sérülése után, hát sajnos szintén semmi
Casado tavaly végignyomta az egész szezont zseniális volt, ahhoz képest hogy akkor került fel, komoly szerepe volt a jól sikerült szezonban idén szintén epizódszereplő
Bardghji Roony kb annyit játszott hogy legalább már felismerem
utóbbi három játékost jó lenne többet látni a pályán mert megérdemelnének.
Engem az első félidőben inkább azu aggasztott, hogy támadásban teljesen veszélytelenek voltunk. Egy ilyen taktikában, amiben mi játszunk ez nem megengedhető.
A második félidőben már alakult, hajlamosak vagyunk JG-re koncentrálni, miközben Dmitrovicnak is oda kellett tenni magát és ha nem is jutottunk kapura lövésig voltak veszélyes szituációkig. Ugyanakkor ha ehhez hozzávesszük hogy Garciának hogyan kellett teljesíteni a győzelemért nem volt túl meggyőző meccs. Ráadásul kicsit a játék is ezt tükrözte.

Ha Joan Garciát leszámítjuk az első félidőben Baldé talán a legjobbunk volt, de azért Yamalt ki kell emelni. Támadásban egyedül többet csinált, mint a Raphinha-Rashford-Ferran trió együttvéve, ha ehhez még hosszávesszük, hogy Pedri sem volt a pályán a meccs megtekintése nélkül is nagyon neccesnek tűnik.
Amúgy Pedri felrúgását csak én láttam tizenegyesnek?! Már akkor találkoztak a lábak, mielőtt a labda odaért volna. Nagyon meg is ijedtem, nem nézett jól ki, ahogy Pedri reagált.

Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy ez egy nagyon erős Espanol, nem is emlékszem, hogy mikor láttam utoljára ilyet, még a Tamudos időszakban sem. Ráadásul idegenben mindig nagyon megszenvedünk velük, számunkra mindig borzasztóan nehéz pálya, az egyik legkeményebb a szezonban. Nem nagyon szoktunk gálázni itt.
Emiatt nem vonnék le komoly következtetést.

Én is hiányolom a fiatalokat, de az utóbbi 5 meccsen egyedül az Osasuna volt (papíron) könnyebb, a másik négy a 3.-4.-5. helyezett ellen volt. Egyedül a Betis ellen sikerült viszonylag korán lezárni a meccset, akkor pedig Roony, Bernal, Jofre is játszott, előbbi ráadásul kezdőként.

Joan Garciára kitérve, most látjuk mondjuk a Real is hogyan teljesít, folyamatosan számolhatnak a belgával. Nekünk már olyan régóta volt ilyen kapusteljesítményünk, hogy teljesen elszoktunk tőle. Ahogy mondjuk az Inter ellen Sommer is parádézott, nagyon komolyan benne volt a továbbjutásban, míg nálunk Tek inkább potyázott. Ha akkor JG lett volna velünk, nem hiszem hogy komoly kérdés lett volna a döntőbe jutás.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2026.01.04. 09:47:51

baas11 írta:
Joan García aki parádés volt azert ezt el kell ismerni Decoknal is. ( ugy h a padon ül egy TS meg SzCsecsnyi) nélküle sima bukó es ezek megérdemeljük e a győzelmet ? … hat ez a klasszik nagy csapat attitűd legalábbis ezt mondjak a szakik!
-
Ami + az első félidőben a szinte semmin kívül :
Joan García
Eric García
Kounde, stabilizálódik
a többiek eleg gyengék voltak a Rashford Torres Yamal trióval az élen es Raphinha sem jo igazán 10 es poszton

2. felido

Pedrire mindig szükség van ez alap
Dani csodás gólt rúgott
Ferminnek ( ahigy Olmonak is )megvannak az alap skillje a 10 es poszthoz ez jol látszott az első gólnál is, de egy ekkora klubnál a rossz hír h ezt minden heten hizni kell nem lehet eltűnni ezen a poszton
Lewa ? :-) jo az öreg a háznál mert amit tud azt nem lehet elvenni tőle , mas kérdés h mar jelenleg ez kb az utolso erintes
Raphinha + Yamal: nem ment ma nekik , rengeteg rossz passz, megoldás főleg Yamalnal mar meccsek óta

Jo lenne behúzni a szuperkupat de az egy biztos h egy 18 éves Cubarsi es 23 ( tapasztalatban szinten 18 ) éves Gerard Martin belső védő párossal bohózat lesz neki menni egy tavasz BL menetelesnek!
Lehetetlen…

Bajnokságban fontosabb a három pont, mint a szép játék, így év elején rendben van ez a produkció, nekem a védelem az ami nagyon nem tetszett. Ide mindenképpen erősítés kell.
Ami leginkább zavar, hogy pár játékos nem kapja meg a megfelelő perceket,
Torrents Jofre még fiatal de kb semmit se játszik
Bernal Marc azt vártam idén berobban tavalyi sérülése után, hát sajnos szintén semmi
Casado tavaly végignyomta az egész szezont zseniális volt, ahhoz képest hogy akkor került fel, komoly szerepe volt a jól sikerült szezonban idén szintén epizódszereplő
Bardghji Roony kb annyit játszott hogy legalább már felismerem
utóbbi három játékost jó lenne többet látni a pályán mert megérdemelnének.
baas11
Entrenador del Barça

-
Ami + az első félidőben a szinte semmin kívül :
Joan García
Eric García
Kounde, stabilizálódik
a többiek eleg gyengék voltak a Rashford Torres Yamal trióval az élen es Raphinha sem jo igazán 10 es poszton

2. felido

Pedrire mindig szükség van ez alap
Dani csodás gólt rúgott
Ferminnek ( ahigy Olmonak is )megvannak az alap skillje a 10 es poszthoz ez jol látszott az első gólnál is, de egy ekkora klubnál a rossz hír h ezt minden heten hizni kell nem lehet eltűnni ezen a poszton
Lewa ? :-) jo az öreg a háznál mert amit tud azt nem lehet elvenni tőle , mas kérdés h mar jelenleg ez kb az utolso erintes
Raphinha + Yamal: nem ment ma nekik , rengeteg rossz passz, megoldás főleg Yamalnal mar meccsek óta

Jo lenne behúzni a szuperkupat de az egy biztos h egy 18 éves Cubarsi es 23 ( tapasztalatban szinten 18 ) éves Gerard Martin belső védő párossal bohózat lesz neki menni egy tavasz BL menetelesnek!
Lehetetlen…

"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
torotam
Jugador d'estrella

2026.01.03. 23:25:52

bence0330 írta:
2026.01.03. 23:06:42
Nem láttam, de ugye megkapta ez a spiderman-superman fúzió az MVP címet?

Beteges volt, amit művelt. Sokadszor. Simán túlnőheti TC-t azzal, hogy a védése mellett top szint lábbal, ami a belgánál azért gyengeség.
Bizony, ő lett a meccs embere, megkapta a címet.
Van klasszis kapusunk a követetkező jópár évre és várhatóan hamarosan ő lesz a spanyol válogatott elsőszámú kapusa is.
JG érdeme, hogy ismét egy kapott gól nélküli mérkőzést hozott le a csapat. A védelem sajnos többször megingott, de JG mindent kompenzált.
Dani Olmo gólja gyönyörű volt. Állítgatás nélkül felrakta a ficakba, nagyon szép volt!
Én örülök Lewa góljának is, kell is a lelkének.
Amúgy ez nagyon jellemző a Flick csapatra: ha a kezdőknek nem megy, akkor a padról rendre érkezik az extra teljesítmény. Ez ma Fermin és Olmo voltak.

Jelenleg 7 pont a Madrid előtt, meglátjuk mire mennek holnap Bappe nélkül a Betis ellen.
Visca el BARCA!
bence0330

2026.01.03. 23:06:42

Nem láttam, de ugye megkapta ez a spiderman-superman fúzió az MVP címet?

Beteges volt, amit művelt. Sokadszor. Simán túlnőheti TC-t azzal, hogy a védése mellett top szint lábbal, ami a belgánál azért gyengeség.

A teljes kezdő támadósorunk nem tudta, milyen rendezvényen van (Yamalnak legalább néha volt villanása, az a DJ-nak adott passza gólt érhetett volna...), a két tízesünk viszont nagyon komolyat hozott csereként, legalábbis amikor kellett. Olmóban idegesítő, hogy ennyire benne van az x, de ilyen-olyan okokból ennyire ritkán jön ki, reméjük állandósul kicsit a forma.

Részemről a kezdőből az evidens személyen kívül azért Eric Garcia volt magasan a legjobb, nagyon sok jó megoldása és labdaszerzése volt, azzal együtt is, hogy csapatszinten gyenge volt a védelmünk.

Ez az Espanol szerintem jelenleg top4 szintű csapat, ne nézzük le őket, korrekt, hogy csak szenvedve nyertünk úgy, hogy sokan nem voltak jók egyénileg. Ha nem lennének ekkora tahók, szurkolnék nekik a 4. helyért. Nem lepne meg, ha végül az EL meglenne nekik. Az edzőjük nagyon komoly munkát végzett, jól védekeznek, jól támadnak, nagyon egységesek, le a kalappal a munkája előtt.

Zsinórban 9. győzelemnél tartunk, holnap meg a Madridnak a Betist kéne vernie, hát...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.03. 23:05:30

Szerintem így igazságos, Joan Garcia megérdemli a meccs embere díjat, és az Espanol szurkolók is :)
Olmo klasszis, Suarez díjas gólt lőtt. :)
Csak jó, hogy itt van, ha jól emlékszem zsinórban a 3. győztes gólja azokon a meccseken, ahol játszott. Jó lenne végre, ha egészséges tudna maradni, mert ő még a keretben aki extrát tud nyújtani, és ez nagyon hiányzik a jelenlegi keretből. Csapatként viszont nagy dícséretet érdemelnek a srácok. Fermin kicsit felidegesített, mert megint eltűnt a meccsen, aztán kiosztott 2 gólpasszt, remélem ez jót tesz az önbizalmának. Nem volt jó meccs, de nagyon fontos ez a 3 pont. Joan Garcia meccsben tartotta a csapatot, a többiek megköszönhetik neki, senkinek nem volt ma túl jó meccse.
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.03. 23:03:27

Nagy küzdelem volt, a kapusunk extra, a többiek kicsit rozsdásan kezdték az évet.
Ami gond, a védelem, ahol folyamatosan ugyanazok a problémák kerülnek elő, ami nagy piros pont, Flick nagyon jól nyúlt bele a meccsbe, jól sikerültek a cseréi.
Peter
Director del Fútbol

2026.01.03. 22:58:52

Na, minden jó, ha a vége jó....(?)....én nem tudom eldönteni, de nyerni is tudni kell, ha már az éppen aktuális ellenfeled ehhez megadja a lehetőséget.

Statisztika : 3 pont, sima győzelem.... :D

A részletekre már ne legyen senki kiváncsi.
bence0330

2026.01.03. 19:49:03

Hát, ez a 4 támadó több módon is összeállhat, kíváncsi vagyok. Leglogikusabb persze az ha a brazil lesz a 10-es, Rashford meg balszél. De foroghatnak közben az biztos.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.03. 19:47:27

Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Eric, De Jong - Lamine Yamal, Rashford, Raphinha; Ferran
Kép
bence0330

2025.12.22. 18:44:36

Chino írta:
2025.12.22. 18:15:55
Érdekes összehasonlítás tavalyhoz képest:

2024/2025. 18. forduló 35 pont
2025/2026.18. forduló. 46 pont
És hozzátenném, hogy egy távozó Inigo, egy keveset bevethető Christensen, meg egy sajna mentálisan megtört Araujóval a sorainkban (az első 15 meccsen rémisztően rossz Koundéról nem is beszélve) egy góllal kevesebbet is kaptunk, mint tavaly ilyenkor, illetve 5 góllal lőttünk többet.

Szóval nem hinném, hogy kiismerték volna a taktikát, vagyis pontosabban, hogy megtalálták volna ellene a megoldást. Főleg, hogy a kulcstámadóink mennyivel többet hiányoztak, mint tavaly.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.22. 18:15:55

Érdekes összehasonlítás tavalyhoz képest:

2024/2025. 18. forduló 35 pont
2025/2026.18. forduló. 46 pont

Pedri
2024/2025 18 meccs/18 pályárlalépés
2025/2026: 18/14

Raphinha
2024/2025: 18/18
2025/2026: 18/11

Yamal
2024/2025: 18/18
2025/2026: 18/14

Összesen:

Pedri
2024/2025 25/25
2025/2026: 25/19

Raphinha
2024/2025: 25/24
2025/2026: 25/15

Yamal
2024/2025: 25/20
2025/2026: 25/20

Bőven nehezebb dolgunk volt idén, szóval csak van valami előrelépés.
Forca Barca!!!!
Asensi
Jugador del Barça

2025.12.21. 22:53:28

Az utóbbi időben már kevesebb meccset nézek. Nem izgatnak olyan csapatok, mint a Getafe és társai. Sőt a Margit sem izgat... De ez egy kifejezetten jó meccs volt a kiállításig.A ki állítás jogos volt, és ott el is dőlt a meccs. De addig... A 0-1 ellenére lehet, hogy jobb is volt a Villarrreal. Lehet, hogy többet birtokoltuk a labdát, vezettünk is, de olyan hibákat vétettünk, amiből az ellenfél pillanatok alatt a kapunknál volt, és a leshelyzetek, Joan Garcia és a szerencse óvott meg a góltól. De ezzel együtt egy színvonalas, gyors ki-ki meccs volt 40 percig. Több ilyen kellene.
bence0330

2025.12.21. 21:49:22

Jó meccs volt, az emlékeimben kicsit összefolyik, hogy Joan Garcia nagy védéseiből mennyi volt felesleges (szerintem elég sok, ez persze nem von le abból, mennyire jó, max a fontossága miatt számít), emiatt nem tudom eldönteni, őt jelölném-e MVP címre, talán. A két gólszerzőnk is lehetne az, ezen túl szerintem mindenki inkább hozott egy erős közepest, mint kiemelkedőt. Ferrán és Fermín voltak talán a gyengébbek.

Kicsit az elején gondban voltunk a labdakihozatalokban Pedri hiányában, de összességében azért DJ egyre jobban megoldotta ezt, ahogy ment előre a meccs, neki ez mindenképp erőssége.

Szerencse, hogy Koundé gólját elvették, nagyon érzi a saját kaput, ritka peche van az öngólokkal.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.12.21. 15:05:33

Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Eric, De Jong, Fermín - Lamine Yamal, Raphinha, Ferran
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.20. 16:44:38

bence0330 írta:
2025.12.20. 14:43:50
Chino írta:
2025.12.20. 14:08:52
Pedri könnyebb sérüléssel küszködik, de Flick semmi kockázatot nem akar vállalni, nehogy komolyabb baj történjen vele, ezért kihagyja a Villarreal elleni keretből. Könnyebb nem lesz dolgunk az biztos, de legalább Lewandowski visszatért a sérüléséből.
https://www.transfermarkt.com/villarrea ... erein/1050
8 sérültjük van, és 2-en az Afrika kupán vannak.
Jó lenne behúzni ezt a meccset, mert az Espanol jön a következő fordulóban, az pedig a spanyol lapok szerint is kiemelt kockázatú meccs lesz, remélem Joan Garciát nem fogják inzultálni.
Pedri nélkül is hozni kell a meccset, a Villarreal játszó csapat, csak 1-el többet kell majd lőni :)
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... broma.html
Mai sajtótájékoztató
Flick szerint is vicc, hogy Raphinha nem került be a FIFA legjobb 11-be.
Elnézést, hogy OFF-os, nem akarom külön Flick topicba vinni, inkább ezt szerkesztem
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... razon.html
A héten felmerült, hogy Flickkel 2028-ig hosszabbítanak, én személy szerint nagyon örülnék neki, elég stabil a csapat idén is a bajnokságban, a BL-ről már sokat írtam (keret minőségével kapcsolatban)
Én örülök neki, ha Flick tényleg boldog, kicsit aggasztó volt a Raphinhaval a kispados csüggedt beszélgetés
bence0330

2025.12.20. 14:43:50

Chino írta:
Pedri könnyebb sérüléssel küszködik, de Flick semmi kockázatot nem akar vállalni, nehogy komolyabb baj történjen vele, ezért kihagyja a Villarreal elleni keretből. Könnyebb nem lesz dolgunk az biztos, de legalább Lewandowski visszatért a sérüléséből.
Nagyon kíváncsi vagyok a meccsre, mert egyáltalán nem értem a Villarrealt. Komolyabb csapatok ellen láttam 2 meccsüket végig, meg kb még 2 meccsüket átpörgetve/bővített highlightsban, és kivétel nélkül mindegyiken nagyon gyenge csapat képét keltették, a Reál is játékban őket simázta le a legjobban talán egész évben, közük nem volt nagycsapathoz fél év alatt se szintben, sem eredményben. Ha csak ezeket látom, azt mondanám, valahol a bennmaradásért kaparnak. A kicsiket viszont elképesztő stabilitással végigverik, fogalmam sincs, mi náluk az igazság, milyen szintű most ez a csapat.

Lewy meg 1-2 padon töltött meccs után szokott 2-3 gólt verni, remélem most is így lesz.
Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.16. 16:43:47

bence0330 írta:
2025.12.16. 02:27:31
menczel írta:
2025.12.16. 02:20:31
Ezt ajánlom azok figyelmébe akik mindig a félig üres poharat látják:

17 mérkőzés után a 2025–26-os szezonban a Barca 43 ponttal áll, a gólkülönbsége +29 (49 rúgott és 20 kapott gól).
Ugyanebben a szakaszban az előző idényben a Barca 38 ponttal és +31-es gólkülönbséggel állt (50 rúgott és 19 kapott gól).

Mindezt úgy, hogy Rafinha, Pedri és egy sor más fő és mellékszereplő sérült volt huzamosabb ideig.
Igen, ez komoly stat. Most ősz közepén volt egy kisebb hullámvölgy, tavaly meg november-decemberben, és az tovább tartott.

A BL persze más tészta, ott jobban büntették a csapatok a hiányzókat, sajnos. Szerintem a tavalyi fullos csapattal ott is lenne 3-4 ponttal több, legalább egy Brugge győzelem és egy CFC/PSG x, főleg az utóbbi, ott még hiányzókkal is mi voltunk jobbak egy félidő erejég.

Amúgy én is pont ugyanolyannak látom a játékunkat, mint tavaly mínusz kulcshiányzók. Az idei bajnoki teljesítmény még komolyabb is ennek fényében, még stabilabbak vagyunk.
Nem ismertek ki jobban, vagy semmi ilyesmi, tavaly is tudták, mit kell játszani, csak javarészt túl jók voltunk, idén is ez a helyzet, egyszerűen néha kevesebb minőségi játékosunk volt. A kapott gólok 1-2 meccs kivételével simán a kalkulált rizikófaktor keretein belül maradtak, ameddig ezt nem szokjuk meg, sok mini szívroham lesz, főleg a meccs első részében. :)
Én decemberig, a hullámvölgyünk kezdetéig (15 forduló) szoktam nézni, úgy talán tisztább képet ad. Pontokban ugyanígy álltunk, idén 42/17, akkor 43 /18-as gólaránnyal (ebben nincs a Betis és Osasuna), az összes kulcsjátékosunk egészséges volt végig. Amiben jobbak voltunk az a Clasicó, de azért ebben erősen benne van az utóbbi faktor, illetve egy jóval gyengébb Madrid volt.
És ha azt nézzük, amit folyamatosan felhoznak, hogy rossz a védelem, meg kiismertek stb. Garciával a kapuban 11 meccs alatt 9 gólt kaptunk, illetve volt 5 clean sheet, (Tek-et ki lehet számolni), szerintem a jövőre nézve ez is biztató.

A Villarreal meccset akárhogy, de be kell húzni, az egyik legfontosabb idén. Kicsit leráznánk egy másik közvetlen üldözőt, aki még így is ott lenne szorosan a Real nyakában és nyomást gyakorolna rá. (ne felejtsük, a Villarreal két meccsel kevesebbet játszott és 4 pontra van a Madridtól)
Nyugodtabban mehetnénk szünetre, ráadásul egy idegenbeli városi derbi előtt sem jönne rosszul egy magabiztos vezetés.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése