Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Én decemberig, a hullámvölgyünk kezdetéig (15 forduló) szoktam nézni, úgy talán tisztább képet ad. Pontokban ugyanígy álltunk, idén 42/17, akkor 43 /18-as gólaránnyal (ebben nincs a Betis és Osasuna), az összes kulcsjátékosunk egészséges volt végig. Amiben jobbak voltunk az a Clasicó, de azért ebben erősen benne van az utóbbi faktor, illetve egy jóval gyengébb Madrid volt.bence0330 írta: ↑2025.12.16. 02:27:31Igen, ez komoly stat. Most ősz közepén volt egy kisebb hullámvölgy, tavaly meg november-decemberben, és az tovább tartott.menczel írta: ↑2025.12.16. 02:20:31Ezt ajánlom azok figyelmébe akik mindig a félig üres poharat látják:
17 mérkőzés után a 2025–26-os szezonban a Barca 43 ponttal áll, a gólkülönbsége +29 (49 rúgott és 20 kapott gól).
Ugyanebben a szakaszban az előző idényben a Barca 38 ponttal és +31-es gólkülönbséggel állt (50 rúgott és 19 kapott gól).
Mindezt úgy, hogy Rafinha, Pedri és egy sor más fő és mellékszereplő sérült volt huzamosabb ideig.
A BL persze más tészta, ott jobban büntették a csapatok a hiányzókat, sajnos. Szerintem a tavalyi fullos csapattal ott is lenne 3-4 ponttal több, legalább egy Brugge győzelem és egy CFC/PSG x, főleg az utóbbi, ott még hiányzókkal is mi voltunk jobbak egy félidő erejég.
Amúgy én is pont ugyanolyannak látom a játékunkat, mint tavaly mínusz kulcshiányzók. Az idei bajnoki teljesítmény még komolyabb is ennek fényében, még stabilabbak vagyunk.
Nem ismertek ki jobban, vagy semmi ilyesmi, tavaly is tudták, mit kell játszani, csak javarészt túl jók voltunk, idén is ez a helyzet, egyszerűen néha kevesebb minőségi játékosunk volt. A kapott gólok 1-2 meccs kivételével simán a kalkulált rizikófaktor keretein belül maradtak, ameddig ezt nem szokjuk meg, sok mini szívroham lesz, főleg a meccs első részében.![]()
Igen, ez komoly stat. Most ősz közepén volt egy kisebb hullámvölgy, tavaly meg november-decemberben, és az tovább tartott.menczel írta: ↑2025.12.16. 02:20:31Ezt ajánlom azok figyelmébe akik mindig a félig üres poharat látják:
17 mérkőzés után a 2025–26-os szezonban a Barca 43 ponttal áll, a gólkülönbsége +29 (49 rúgott és 20 kapott gól).
Ugyanebben a szakaszban az előző idényben a Barca 38 ponttal és +31-es gólkülönbséggel állt (50 rúgott és 19 kapott gól).
Mindezt úgy, hogy Rafinha, Pedri és egy sor más fő és mellékszereplő sérült volt huzamosabb ideig.
Yamal tul hamar adta vissza a labdat a brazilnak, ezert volt lesen a szogletzaszlonal, meg belogott a sarka. Szoval szabaly szerint ez pont jo itelet volt. Persze ha mar itt tartunk, modosithatnak a les szabalyt ugy, hogy visszafele passznal nem lehet les es akkor ez a szituacio atmenne, mas eseteket pedig nem igen befolyasolna.Okoska írta: ↑2025.12.14. 17:41:51Azért a győzelem ellenére szeretném megemlíteni, hogy érdekes bírói ítéletek születtek.
Pl. Ferran gólja előtt a VAR vonalazása elég megmagyarázhatatlan. Nem véletlenül csak egy pillanatra mutatták. Rashford felrúgása meg állítólag valami fifa-szabály miatt nem volt tizi- merthogy véletlenül akasztotta meg, hátulról. Állítólag valami ilyen indok volt.
Most hasonlóra kapott tizit a Bilbao.
Raphina nem jó középen, ő szélen él.
Nehéz meccs volt, 9 emberrel a tizin álltak, nehéz így gólt lőni, de sikerült
Akkor nem csak nekem ütött szemet. Nem értem ezt a dolgot. Pedri és Cubarsit éltették a brazilt nem. Cubarsi azon kívül, h sajátnevelés számomra egy csere védő semmi több. G Martin is jobb az utóbbi meccseken mint őAtis710 írta: ↑2025.12.13. 21:55:08Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy amikor Pedrit és Raphinhat lecserélték, csak Pedrit éltette a közönség. Ne értsen félre senki, megérdemelte, de Raphinha is megérdemelte volna. Szerintem ez volt látható Raphinha arcán a közelieken. Neki sem tetszett.
Azért az elmúlt hetekben nyilvánvaló volt, hogy a Barca jobban függ Raphinhatól és Pedritől mint Yamaltol.
És akkor itt jön az, hogy mért Yamal lett a meccs embere. Ez teljesen érthetetlen számomra.
. Ezek szerint nem csak én gondoltam így. Totál ideg volt Raphinha. Biztos nem a cserètől, mert őt ez nem szokta zavarni. Cubarsit is éltette a közönség mikor lejött, pedig ő messze van a sztár kategóriától teljesítményben is.Atis710 írta: ↑2025.12.13. 21:55:08Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy amikor Pedrit és Raphinhat lecserélték, csak Pedrit éltette a közönség. Ne értsen félre senki, megérdemelte, de Raphinha is megérdemelte volna. Szerintem ez volt látható Raphinha arcán a közelieken. Neki sem tetszett.
Azért az elmúlt hetekben nyilvánvaló volt, hogy a Barca jobban függ Raphinhatól és Pedritől mint Yamaltol.
És akkor itt jön az, hogy mért Yamal lett a meccs embere. Ez teljesen érthetetlen számomra.
Érdekes, hogy már a negyedik ember elssz idén, aki 10-es pozícióban játszik.

Szerintem elég tényező lenne, ha a kulcsjátékosaink egészségesek maradnak. Azért egy Raphinha-Joan Garcia stabil játék a bekapott gólokban is megmutatkozna.Peter írta: ↑2025.12.08. 11:28:28Kb teljesen rendben van, igen.Barcaforever írta: ↑2025.12.07. 20:00:42Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Ez a jelenlegi önerő ilyen, ahogy tavaly sem volt más és el kell fogadni, de a "taktika/védelem" helyett a teljes keret kifejezést használnám ebben az összefüggésben mindenképp.
Ugyanis ez a "taktika/védelem" éppen a keret képessége, minősége, szerkezete és struktúrája miatt ilyen és próbálja játszani azt a focit, amilyet hétről hétre látunk.
Adott körülmények között persze kicsúszhat valami extra is, de ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy a rajtunk kívülálló tényezők a kezünkre játszanak, amit fel kell tudni majd adott esetekben ismerni és ki kell tudni használni.
Kb teljesen rendben van, igen.Barcaforever írta: ↑2025.12.07. 20:00:42Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Igen, azért ez nem a szokványos felállás volt, szerintem ha nagyon akarjuk, kihúzzuk 1 kapottal, de nagyon helyesen nem ez volt a prioritás, hanem azon emberek pihentetése, akik miatt pont kihúztuk volna.