Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.12.14. 20:10:47

Sajnos, már nem meglepő, hogy Cubarsi teljesítményét többen leszóljátok!
Elcsúszott? El! A legnagyobbakkal is előfordul.
Természetesen mindenkinek megvan a saját vélemény róla.
Az enyém az, hogy személyében egy olyan stabilitást biztosító védőnk van, amilyen Puyol óta nem volt. A srác kora ellenére, egyszerűen világklasszis a posztján.
Kíváncsi lennék, hogy mégis mit várnátok még tőle!
A koránál fogva, még szerénytelen kísérlete lenne, ha elkezdené dirigálni a csapatot, pedig az intelligenciája, a helyzetértékelési képessége a játéktudása és a játékostársak iránti tisztelete bőven megvan hozzá. A jövő kiváló csapatkapitányát is látom benne.
Örüljünk, hogy a Barcát erősíti!
Okoska
Capitá del Barça

2025.12.14. 17:41:51

Azért a győzelem ellenére szeretném megemlíteni, hogy érdekes bírói ítéletek születtek.
Pl. Ferran gólja előtt a VAR vonalazása elég megmagyarázhatatlan. Nem véletlenül csak egy pillanatra mutatták. Rashford felrúgása meg állítólag valami fifa-szabály miatt nem volt tizi- merthogy véletlenül akasztotta meg, hátulról. Állítólag valami ilyen indok volt.
Most hasonlóra kapott tizit a Bilbao.

Raphina nem jó középen, ő szélen él.
Nehéz meccs volt, 9 emberrel a tizin álltak, nehéz így gólt lőni, de sikerült
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.12.14. 10:04:30

Én nagyon rossz meccsünket láttam. Nem értem Flick mitől van ennyire elájulva. Ha nem kapunk gyors gólt, akkor az egész játékunk nem pörög föl, és elmegy egy teljes félidő érdemleges támadások és veszélyes helyzetek nélkül.
Magasztaljuk Pedrit, de tőle azért gólokat nem nagyon várhatunk. Ezért hiányzik nagyon Olmo a középpályáról, akiben mindig ott van a gól. Ha kiveszem Raphinját a csapatból, akkor ez a meccs null-null. Ferran ma nem a góllövő formájában volt, Yamalt meg végig hárman négyen fogják.
Cubarsi dicsérete sem érthető számomra. Szürke teljesitményt nyújtott, kicsit nehézkes, gondolkodásban lassú, szögleteknél veszélytelen kapura. Balde nem jó védő, és az előre játéka sem volt most hasznos, kiszámitható a csapat számára.
Nagy rejtény még Fermin anti focija. Becserélik, de ötlettelen, észrevehetetlen, értékelhető megoldások nélkül.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.14. 06:15:40

Lehet,hogy büszkék Cubarsi sikereire,magukénak érzik,elvégre 18 évesen stabil játékos a Barcában,a válogatott környékén tart,és ők nem csereszintnek gondolják. Ezek mellett lehet,hogy aktív a helyi közösségben,részt vesz szociális programokban,támogatja a fiatalokat,közvetlen,szimpatikus,ilyesmi.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.12.14. 01:02:56

Atis710 írta:
2025.12.13. 21:55:08
Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy amikor Pedrit és Raphinhat lecserélték, csak Pedrit éltette a közönség. Ne értsen félre senki, megérdemelte, de Raphinha is megérdemelte volna. Szerintem ez volt látható Raphinha arcán a közelieken. Neki sem tetszett.
Azért az elmúlt hetekben nyilvánvaló volt, hogy a Barca jobban függ Raphinhatól és Pedritől mint Yamaltol.
És akkor itt jön az, hogy mért Yamal lett a meccs embere. Ez teljesen érthetetlen számomra.
Akkor nem csak nekem ütött szemet. Nem értem ezt a dolgot. Pedri és Cubarsit éltették a brazilt nem. Cubarsi azon kívül, h sajátnevelés számomra egy csere védő semmi több. G Martin is jobb az utóbbi meccseken mint ő
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.13. 23:39:10

Hát, alapvetően egy embert lehet éltetni ilyen rövid idő alatt, és azért lehet, hogy az egész meccset tekintve Pedri volt a jobb, mert azért Rapha a két gólján kívül túl sok jó megmozdulást nem produkált. Persze azért két gól egy nehéz meccsen kb kiegyenlíti a mérleget, de Pedri legalább annyira megérdemelte, az biztos, megint nagyon jó volt.

Sokszor szokták éltetni meccs közben, meg lecserélésekor is, nagyon elismeri már a közönség. Remélem, hogy nem az volt a baja, hogy ez egyszer elmaradt.

Yamalra nincs még kitalálva a megfelelő ritmus, ő skalndálást nem kap (csak úúzást, meg áázást, meg tapsot), legalábbis nem emlékszem rá.

Utóbbinál továbbra sem, értem, miért játssza végig majdnem az összes meccset. Idén remek cseréje van, jobban lehetne vigyázni rá. Még az is lehet, hogy ezzel függ össze a brazil idegessége, hogy miért mindig őt szedik le.

Bármelyik is, Raphinha néha kb egy ijesztően megszállott játékosnak tűnik a pályán, iszonyat intenzív, és hébe-hóba ez tök feleslegesen, de érthető módon átcsap a túloldalra, nekem ilyen fokű tűzzel meglepő, hogy nincs vele több ilyen jellegű gond, évi 1-2-3 alkalommal el tud szállni, akkor se túl veszélyesen, szerintem kb belefér, látva azt, milyen a pályán. Flick ezeket a kisebb súrlódásokat ráadásul valahogy mindig jól rendezi le szerintem házon belül, szerencsére nincsenek nálunk balhék, bármelyik játékosunk is morog a bajsza alatt lecserélésekor (jellemzően a két fő szélsőnk, néha esetleg Lewy).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.13. 22:57:19

Atis710 írta:
Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy amikor Pedrit és Raphinhat lecserélték, csak Pedrit éltette a közönség. Ne értsen félre senki, megérdemelte, de Raphinha is megérdemelte volna. Szerintem ez volt látható Raphinha arcán a közelieken. Neki sem tetszett.
Azért az elmúlt hetekben nyilvánvaló volt, hogy a Barca jobban függ Raphinhatól és Pedritől mint Yamaltol.
És akkor itt jön az, hogy mért Yamal lett a meccs embere. Ez teljesen érthetetlen számomra.
. Ezek szerint nem csak én gondoltam így. Totál ideg volt Raphinha. Biztos nem a cserètől, mert őt ez nem szokta zavarni. Cubarsit is éltette a közönség mikor lejött, pedig ő messze van a sztár kategóriától teljesítményben is.
Atis710
Jugador del Barça

bence0330

2025.12.13. 20:34:44

Az tipikusan az a csapat volt, akik ellen nagyon nehéz játszani, vagy leglábbis fölényesen nyerni. Ehhez képest nem volt rossz.

Yamal lett az MVP, én azért a két gól miatt Raphának, amúgy meg Pedrinek, Ericnek, vagy akár Martinnak is adtam volna hamarabb (jópár passzt fülelt le), nem nagyon értem, szerintem jó volt, de nem kiemelkedő, inkább látványos.

Egyben vagyunk, tudunk nyerni, most épp gólt se kaptunk. Tetszik, amit hetek óta látok a csapattól.

A Madrid botlása jelen állapotukban nem zárható ki, szurkolni kell.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.13. 20:32:18

Hoztuk a kötelezőt, nincs sérült, ettől több ma nem kellett.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.13. 17:57:29

soadroli írta:
2025.12.13. 17:16:07
Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Eric, Pedri, Raphinha - Lamine, Rashford, Ferran
Érdekes, hogy már a negyedik ember elssz idén, aki 10-es pozícióban játszik.
Minden mindegy alapon be kell húzni a meccset clean sheettel vagy anélkül, jó lenne előnnyel szünetre menni, mert a Villarreal idegenben nem lesz egyszerű. Kell egy kis nyomás is a Realra, kár, hogy az Alavessel játszanak plusz a Villarreal sem valószínű, hogy botlik a Levante ellen
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.12.13. 17:16:07

Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Eric, Pedri, Raphinha - Lamine, Rashford, Ferran
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.08. 12:53:35

Peter írta:
2025.12.08. 11:28:28
Barcaforever írta:
2025.12.07. 20:00:42
Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Kb teljesen rendben van, igen.
Ez a jelenlegi önerő ilyen, ahogy tavaly sem volt más és el kell fogadni, de a "taktika/védelem" helyett a teljes keret kifejezést használnám ebben az összefüggésben mindenképp.

Ugyanis ez a "taktika/védelem" éppen a keret képessége, minősége, szerkezete és struktúrája miatt ilyen és próbálja játszani azt a focit, amilyet hétről hétre látunk.

Adott körülmények között persze kicsúszhat valami extra is, de ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy a rajtunk kívülálló tényezők a kezünkre játszanak, amit fel kell tudni majd adott esetekben ismerni és ki kell tudni használni.
Szerintem elég tényező lenne, ha a kulcsjátékosaink egészségesek maradnak. Azért egy Raphinha-Joan Garcia stabil játék a bekapott gólokban is megmutatkozna.
Tavaly egy végig egészséges Pedri-Raphinha-Yamal trió eléggé odavert annak, hogy hoztuk a pontokat, ahogy idén is akkor jöttek a rosszabb eredmények, amikor a fontos embereink nem voltak.
Az,hogy mi történik nemzetközi szinten pedig egy hatalmas zsákbamacska. Egy pillanat dönthet továbbjutásról/kiesésről/helyezésről. A Chelsea ellen elég volt Araujo megmozdulása és elszállt a meccs, viszont ez nem csak nálunk van így, hanem szinte minden csapatnál. Esetleg a Brugge elleni X, amit ha behúzunk a top4-re is komolyesélyünk lehetne. Tavaly a Liverpoolnak, aki toronymagas esélyes volt, elég volt egy rossz büntető és nincs lehetőség javítani. Ahogy egy sérülés is mindent átírhat.
A BL ezért lutri szinte minden csapatnak. Ráadásul nagyon függesz a többi csapattól. Lehet, hogy ha végigvered az összes utadban álló csapatot rosszabbul jársz, mintha kettőt vesztenél. Ezért kell újra nagy szerencse a tavaszhoz. Ha előrébb végzel nyilván elvileg jobb az esélyes, de ez sem feltétlenül igaz. Az Atletico negyedikként kapott egy Realt, Pool Psg-t, Leverkusen Bayern-t stb., a "kicsúszott" BVB meg összeállt a Lille-el.
Itt már nincs meg a javítás lehetősége senkinek, mint a bajnokságban. Nincs az az ember, aki a csoportmeccsek után egy Inter-PSG döntőt vizionált volna, de bármelyiket is döntőbe várni.
Szóval hiába menetel a bajnokságban valaki átlag 0,2 kapott, 4 lőtt góllal, a BL-ben semmire sem biztosíték. Lásd a Bayernt, aki félgőzzel is rommá nyeri minden évben a Bundesligát, nemzetközi szinten egy negyeddöntő szinte mindig megálló. Vagy idén a PSG aki egyszer bukott a németek ellen és csak ellenünk izzadtak meg kicsit (valószínűleg többé nem is fognak az alapszakaszban), otthon 15 meccs után van 2 vereségük és három döntetlenjük, második helyen állnak a Lens mögött. Ahogy egy Aston Villával is inkább játszanának, mint egy Pool, Chelsea, Nemcastle trió ellen.
Ha a BL-mezőnyt nézzük az Atma, Pool, Barcxa, City stb. sem a legmeggyőzőbb, de azért mindre várat a top8, tavaszi formától/szere3ncsés sorsolástól függően pedig egy elődöntő, ahonnan már ki tudja lesz.
Plusz még nagyon sok van hátra az alapszakaszból, rengeteg dolog átíródhat még.

Kicsit eltértem a tárgytól, de a lényeg az, hogy nem szabad összemosni sem játékban sem eredményben sem statokban a bajnokságot a nemzetközi színtérrel, teljesen más a két dolog. A Real egy ilyen sorozattal már búcsúzhatott volna, de még így is meleg lehet a pite.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.12.08. 11:28:28

Barcaforever írta:
Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Kb teljesen rendben van, igen.
Ez a jelenlegi önerő ilyen, ahogy tavaly sem volt más és el kell fogadni, de a "taktika/védelem" helyett a teljes keret kifejezést használnám ebben az összefüggésben mindenképp.

Ugyanis ez a "taktika/védelem" éppen a keret képessége, minősége, szerkezete és struktúrája miatt ilyen és próbálja játszani azt a focit, amilyet hétről hétre látunk.

Adott körülmények között persze kicsúszhat valami extra is, de ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy a rajtunk kívülálló tényezők a kezünkre játszanak, amit fel kell tudni majd adott esetekben ismerni és ki kell tudni használni.
drobika
Entrenador del Barça

2025.12.08. 08:13:17

Többet vártam volna a Betistől. Eléggé sima liba volt ez, ha az eredményből nem is úgy néz ki. de ahogy kialakult az mindent elmond. Yamal nekem eléggé furcsa egy ilyen Messi helyen. Kinek jöhetett ez a gondolata ? :)
Madridi eredmény ismeretében végre egy kis lélegzetnyi előny!
bence0330

2025.12.07. 21:47:59

Deluigi írta:
2025.12.07. 21:19:13
Harombol ketto gol 5-1 utan esett, amikor mar tartalekoltunk a BL-re.
Igen, azért ez nem a szokványos felállás volt, szerintem ha nagyon akarjuk, kihúzzuk 1 kapottal, de nagyon helyesen nem ez volt a prioritás, hanem azon emberek pihentetése, akik miatt pont kihúztuk volna.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.12.07. 21:19:13

Harombol ketto gol 5-1 utan esett, amikor mar tartalekoltunk a BL-re.
Barcaforever
Director del Fútbol

Engem sokkal inkább zavar a 3 bekapott gól. Olyan szinten nincs védelmünk, hogy a bal bekk pozícióra kevés embernek kell középen lennie. Ok nyertünk, rúgtunk 5 gólt. De pont az ilyen szituk miatt nem vagyunk esélyesek a BL-ben. Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.12.07. 18:17:31

Az igaz Ferrannal kapcsolatban, hogy ő vagy nagyon jó és akkor minden bejön, vagy katasztrófálisan gyenge.
Ő ilyen szélsőségek között mozog folyamatosan.
Idén azért főleg inkább jó mint rossz, már most van annyi gólja mint tavaly, amikor már a világ leggólerősebb csatára volt vagy mittomén milyen jelzőket dobáltak rá, idén simán übereli.

Valahogy nála ezt Flicknek be kell lőnie, hogy mikor melyik arcát mutatja, egyelőre jól ráérez a német meg kell hagyni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2025.12.07. 16:22:55

Peter írta:
2025.12.07. 15:54:34
Yokozuna írta:
2025.12.07. 10:17:41
Aztán, ha rossz napot fog ki, az hamar kiderül nála, mert olyankor értékelhetetlen amit csinál, és szívfájdalom nélkül le lehet cserélni.
Valahogy így van, igen, azzal a további kiegészítésekkel, hogy a fajsúlyosabb ellenfelek elleni jó nap kifogása még várólistán van nála, amit persze tartósítani is szükségeltetne legalább középtávra.
Elmúlt másfél év nagyobb csapatok elleni meccsei, ahol kezdett, és betalált:

Idén: PSG, ATMA
Tavaly: Reál visszavágót ideteszem, nem talált be, de szerintem 3 gólpassz kiváltja, és kiváló teljesítményt nyújtott, ez a lényeg, ATMA La Liga visszavágó, ATMA CDR visszavágó, Reál CDR döntő. (5+1)

Elmúlt másfél év nagyobb csapatok elleni meccsei, ahol kezdett, és nem talált be:

Idén: CFC, Reál
Tavaly: Inter visszavágó, ATMA liga odavágó, ATMA CDR odavágó. (5)

Több meccsen hozott perdöntő teljesítményt nagyok ellen, mitn nem, ez elég komoly ám. A várólista nem túl hosszú nála ezen a téren sem. Tartom, hogy Messi szintűek az elvárások, olyanok, amiket Haaland sem tud hozni. Jelenleg talán Kane.

Cserként is betalált még nagyobb csapatok ellen, de azt nyilván konstansra nehét elvárni 10-20 percek alatt.
Peter
Director del Fútbol

2025.12.07. 15:54:34

Yokozuna írta:
Aztán, ha rossz napot fog ki, az hamar kiderül nála, mert olyankor értékelhetetlen amit csinál, és szívfájdalom nélkül le lehet cserélni.
Valahogy így van, igen, azzal a további kiegészítésekkel, hogy a fajsúlyosabb ellenfelek elleni jó nap kifogása még várólistán van nála, amit persze tartósítani is szükségeltetne legalább középtávra.
Ezzel a hamar kiderül-lel pedig az a veszélyes a csapatra nézve, hogy amikor hamar kiderül, az bizony van amikor már késő.

A meccs az szórakoztató volt, a Betis pedig ügyelt arra, hogy a végére véletlenül se bóbiskoljon el aki a Barcának szurkol.
Okoska
Capitá del Barça

2025.12.07. 11:15:19

EG a lecserélésénél mintha húzta volna a lábát.
Ez a kp poszt nagyon jól áll neki
Rashford meg... talán ez is közre játszhat abban, hogy nem veszik meg, hogy nem értik meg egymást.
Koundet meg valahogy nem lehetne 1-2 meccsre leültetni?
bence0330

2025.12.07. 10:39:20

Okoska írta:
2025.12.07. 10:27:56
Érdekes volt Yamal ezen a Messi-féle szabad poszton.
Valahogy gördülékenyebb volt így a támadás szerintem. És Rooney-vel úgy láttam, jól megértették egymást.
Viszont így meg eléggé egyoldalú lett a támadójáték.
Egy (ellenünk) komolyabb csapat ellen is megnézném, mert itt a Betis tényleg annyi helyet hagyott mindenkinek, amit kb semelyik csapat nem fog megtenni nekünk. Ha a zártabb rendszerekből, meg jobb emberfogásokból is így fordul ki, remek alternatíva lehet ott is.

Az egyoldalúságban mondjuk szerepe volt annak is, hogy a túloldalon egy pocsék napot kifogó Rashford játszott, akik Baldéval továbbra is ütik sajna egymást (volt tegnap egy eset, mikor konkrétan majdnem egymásba mentek, meg egy olyan mikor mindketten a másikra vártak. :D ), azért ha ugyanez a felállás ott egy Raphával megspékelve, az egy durván dinamikus rendszer lehetne, konkrétan mind a 4 játékos elöl feltűnhetne akárhol, Roony is simán lehet 10-es percekre, Rapha is, mindkettő lehet jobbszélen, ha ott töltenék túl a terepet, Ferrán átsunnyogna balra, és onnan indulna üresbe.
Okoska
Capitá del Barça

2025.12.07. 10:27:56

Érdekes volt Yamal ezen a Messi-féle szabad poszton.
Valahogy gördülékenyebb volt így a támadás szerintem. És Rooney-vel úgy láttam, jól megértették egymást.
Viszont így meg eléggé egyoldalú lett a támadójáték.

Koundenál is azt látom, amit Baldeval is már kifogásoltak többen: a támadásoknál dokkal hasznosabb már, mint védekezésnél
Yokozuna
Entrenador del Barça

Ez a Ferran annyira kiszámíthatatlan, hogy nehéz lehet vele tervezni. De ha megy neki, akkor minden bepattan róla, és háromig meg sem áll. Flick szerintem jól látja, a kezdőben a helye a srácnak. Aztán, ha rossz napot fog ki, az hamar kiderül nála, mert olyankor értékelhetetlen amit csinál, és szívfájdalom nélkül le lehet cserélni.
Válasz küldése