Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.10. 13:05:13

Zozzy 5 írta:
2025.12.10. 12:04:46
Nyögvenyelős volt, de legalább behúzták a srácok. Az utóbbi egy hónap érezhető javuló tendenciája mellett (nagyobb kontroll, több lőtt gól, hatékonyabb védekezés) én nem keseredek el, ennyi belefér, mert nagyon örülök annak, hogy Flick a maga határain belül ugyan, de változtatgat, próbálkozik, kísérletezik. Például olyan gólokat, amitől októberben hülyét kaptam (ellenfél kiugratja a szélsőt és centezeres az addig lesen lévő csatárnak) egyre kevesebbet kapunk.

Ha ezt a szintet tudjuk hozni, mint amit mostanában, akkor nekem inkább jó érzéseim lesznek, akkor is, ha amúgy ezzel a szinttel nem vagyunk BL esélyesek. Ott jutunk ameddig jutunk, ez van, elköltött euró százmilliók nélkül van egy plafon. De a bajnokságban abszolút élvezhető lesz követni a srácokat, ha hozzák az utóbbi hónap átlagát.
Ez utóbbit, ha így nézzük sok top csapat elmondhatja magáról. City legutóbb kikapott a Leverkusentől, döntetlen a Monaco ellen, Chelseanek bukó az Atalanta ellen és döntetlen Kazahsztánban, Poolnak bukó a Galatával és PSV-vel szemben, Internek 0 pont az Atma és Liverpool ellen stb. És sokaknak még most jön a neheze, mint például utóbbi esetében.
Kb. az Arsenal-Bayern-PSG trió, akikre lehet mondani, hogy magabiztosan szerepelnek, de még nekik is lesznek nehéz meccseik, a mi sorsolásunk viszont már nagyon könnyű.

A bajnokságokat figyelembe véve pedig a Bayern mellett talán mi állunk legsimábban, akik viszont bármikor bármennyire erősek tavasszal mindig csődöt mondanak, de még egy PSG is második, Arsenal egy vereséggel 3. helyen találhatja magát. Szóval bárkire azt mondani, hogy esélyes-nem esélyes necces, főleg, hogy jön még egy teljesen új sorsolás, ami mindent megboríthat. Tavaly sem vártak például egy Liverpool vagy Bayern kizúgást a 16-ban .

A forma-sérülések is felülírhatják a dolgokat. Mióta jönnek vissza a kulcsembereink azért nálunk is kicsit máshogy néznek ki a dolgok.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.12.10. 12:30:21

Ember küzdj és bízva bízzál....mindaddig, míg Hansi bírja türelemmel és kitartással.

3 pont és megváltást jelentő hármas bírói sípszó.

A meccs pedig egy jó kis közepes EL színvonalat hozott.
Nem tudom, mi történik Araújo körül, de Koundé mellett támadóként megfontolandó egy utolsó esély, hogy megtalálja önmagát.
Zozzy 5 írta:
De a bajnokságban abszolút élvezhető lesz követni a srácokat, ha hozzák az utóbbi hónap átlagát.
Teljesen egyetértek, de nekem erről az jut az eszembe, amikor egy nehézsúlyú bokszoló alacsonyabb súlycsoportban láthatóan jobban élvezi a versenyzést.
Brugge, Frankfurt, Prága, Köbenhavn....kihívás ez a névsor is, csak az az élvezet még egyelőre hiányzik mellé
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.12.10. 13:05:19-kor.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

Nyögvenyelős volt, de legalább behúzták a srácok. Az utóbbi egy hónap érezhető javuló tendenciája mellett (nagyobb kontroll, több lőtt gól, hatékonyabb védekezés) én nem keseredek el, ennyi belefér, mert nagyon örülök annak, hogy Flick a maga határain belül ugyan, de változtatgat, próbálkozik, kísérletezik. Például olyan gólokat, amitől októberben hülyét kaptam (ellenfél kiugratja a szélsőt és centezeres az addig lesen lévő csatárnak) egyre kevesebbet kapunk.

Ha ezt a szintet tudjuk hozni, mint amit mostanában, akkor nekem inkább jó érzéseim lesznek, akkor is, ha amúgy ezzel a szinttel nem vagyunk BL esélyesek. Ott jutunk ameddig jutunk, ez van, elköltött euró százmilliók nélkül van egy plafon. De a bajnokságban abszolút élvezhető lesz követni a srácokat, ha hozzák az utóbbi hónap átlagát.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.10. 11:13:13

bence0330 írta:
2025.12.10. 10:13:57
Cseri írta:
2025.12.10. 07:15:34
Újra hárányból nyertünk,lehet menni tovább.

Szerintem is fogjuk meg innen. Kapu előtt ugyan gyengék voltak a támadónk, ez tény, de ez relatív ritkán van így (pláne, hogy kb mindegyik), és még így is sikerült megfordítani a meccset, ami ha innen nézzük, egész komoly fegyvertény.

Kb csak annyi lehet a hátrány, hogy két meccsünk maradt megszórni az ellenfeleinket a kötelező győzelmek mellett, amire a gólarány miatt szükség is lehet akár. Valamelyiknek el kell rakni egy ötöst, idegenben a Prága talán ehhez necces, otthon a Koppenhága inkább.
Elég felemás volt a meccs, főleg a két félidőt figyelembe véve. Ami az elsőben tetszett, hogy nagyon ült a visszatámadás. Ahogy elvesztettünk egy labdát másodpercekkel később vissza is szereztük. Ugyanakkor -magunkhoz viszonyítva- kevés helyzetet tudtunk kialakítani, ziccerek pláne nem jöttek.
A második félidőben viszont futószalagon jöttek a lehetőségek, nem egy ziccer, viszont mindent sikerült elrontani. Az 60. perc körül kétszer is 3vs2-ben mehettünk kapura, de azt sem sikerült megoldani, már az első passznál elhalt a támadás vagy emberbe vezettük.

Fermin hozta a hétvégi formáját. Olmo hiányában jó lenne, ha visszatalálna a korábbi önmagához, mert ez nagyon kevés lesz.

Ami ugyanakkor ambivalens módon tetszett, az Baldé a Frankfurt góljánál. Gyorsan kellett döntenie, de nem ment bele egy kockázatosabb szerelésbe, ami akár be is jöhetett volna vagy erőszakosabban odalépni Knauffnak, inkább csak zavarta, nem akarta minden áron megakadályozni, hogy helyzetbe kerüljön. Lehet mondani, hogy az ő hibája, mert nem állította meg a támadót, de nagyon könnyen kiállíttathatta volna magát, ami relatíve korán 0:0-nál végzetes is lehetett volna.
Ami miatt leginkább kritikus vagyok, hogy nem zártuk le a meccset, pedig nagyon sok esélyünk volt a 3:1-re, ahonnan már nem tudom elképzelni, hogy visszajöttek volna a németek.
A továbbjutás szempontjából pont ettől féltem. Nagyon gyenge a gólkülönbségünk. Nem lenézve a következő két csapatot, de ha az utolsó két fordulóban 5-6-tal nem toldjuk meg a jelenlegit, akkor szerintem sansztalan a top8. Rengeteg csapat esélyes a 16 pontra, bár még korai de szerintem közülük csak 1-2 mehet tovább.

A jó hír, hogy a nehezén most már tényleg túl vagyunk, míg másoknak azért lesznek kemény meccseik.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.10. 10:13:57

Cseri írta:

Szerintem is fogjuk meg innen. Kapu előtt ugyan gyengék voltak a támadónk, ez tény, de ez relatív ritkán van így (pláne, hogy kb mindegyik), és még így is sikerült megfordítani a meccset, ami ha innen nézzük, egész komoly fegyvertény. Az elmúlt meccseken jobb, meggyőzőbb játékot mutattunk, mindig nem lehet. Ilyen németbe oltott catenaccio ellen meg általában nehezebb is. A Frankfurt nem volt olyan öngyilkos hajlamú, mint pl. a Bilbao meg a Valencia, akik nem voltak hajlandóak lejjebb adni a támadó játékukból és a magas védekezésből. Ők úgy döntöttek, hogy szép, nem szép, betolják a buszt, és mindenki dolgát megnehezítik, függetlenül attól, hogy nem ez a játékuk. Látszott a csapatunkon, hogy meg is lepődtek, asszem Pedri is nyilatkozta, hogy nemerre számítottak (joggal). Az ilyenek ellen lehet nyerni, de gálázni azért ritkán.

Kb csak annyi lehet a hátrány, hogy két meccsünk maradt megszórni az ellenfeleinket a kötelező győzelmek mellett, amire a gólarány miatt szükség is lehet akár. Valamelyiknek el kell rakni egy ötöst, idegenben a Prága talán ehhez necces, otthon a Koppenhága inkább.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
drobika
Entrenador del Barça

2025.12.10. 07:03:48

Megint hoztuk a meccset, unalomig megszokott forgatókönyvvel. Minden rendben van tehát. Szőnyeg sem púposodik. Az ellenfél se tudja minden ziccerét gólra váltani, amiket ajándékozunk. De egy Arsenal. PSG, Bayern és lehetne sorolni sem fogja?
Lehet ezt csinálni, Sorg szerint is ez van, más nincs.
Mennyire életszerű, hogy Kounde hoz két gólt egy BL meccsen?
Szóval hoztunk egy nagyon fontos 3 pontot, él a remény, hogy benne lehetünk a 8-ban, de...
ALEXDP
Capitá del Barça

2025.12.10. 00:52:04

Rdinho10 írta:
2025.11.27. 13:16:49
Azt hozzatennem,h a Var idejeben a madrid a 3bl bol max 1et nyert volna…Meg most is felfoghatatlan mennyi hibak,les golok ,kamu tizik jottek nekik.
A VAR semmit nem változtatott, nem következetes nincs felelősségrevonás lehetőség.... Látszat intézkedés.
Ugyanúgy történnek értelmezhetetlen dolgok, magyarázhatatlan bírói döntések stb...
Szabályokat betartva valóban minimum - 2 bl.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.12.09. 23:29:55

Kínkeserves szenvedés volt egy nulla csapat ellen, otthon, gálakezdővel. A végén azon kellett izgulni, nehogy kiegyenlítsenek.

Nem értem, miért nem cserélt előbb Flick, ezeknek az utolsó 5 perces cseréinek semmi értelme.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
ikajli
Capitá del Barça

2025.12.09. 23:28:54

Győztünk, ezért nem illik fanyalogni. Szerintem nem is volt könnyű meccs, jól védekeztek a németek. Azért remélem meggyőzőbb játékot is fogunk mutatni a BL-ben. Rashford altalában jó hatással van a támadó játékunkra.
bence0330

2025.12.09. 23:01:35

Nem volt fényes, több támadónk sem volt ma sajna jó, igazából mindenki a szintje alatt tolta (Rapha tán a leginkább? Vagy Fermín?), de azért bőven megérdemelten győztünk.

Koundé állat volt ma előre. Ma is sok hibát vétett védekezésben, de ilyen gyorsan két gólt lőni védőként egészen hihetetlen teljesítmény. :)

Joan Garcia nagyon jó volt. Extra védései ma nem voltak, de a csisszes beadásokat rendre jól kezelte le, nem látványosan, de hozzájárult a meccshez.

Nekem Eric ma megint kifejezetten tetszett, persze Pedri is. Az első pár perc után azért elég durván kontrolláltuk a meccset.

A 3 meccs közül talán a legnehezebb megvan, maradt kettő.

A Pool a semmiből megverte az Intert, ez nekünk inkább jó, mint nem, az olaszokat szerintem előzni fogjuk így már, ha hozzuk a maradék két meccsen a papírformát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.12.09. 19:48:08

Joan García; Kounde, Cubarsí, Gerard Martin, Balde; Eric García, Pedri; Lamine Yamal, Fermín, Raphinha; Lewandowski
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.12.09. 17:12:02

ocsike83 írta:
2025.12.09. 15:00:12
Ma a Sport 1 élőben adja a Frankfurt elleni meccsünket,
És nem csak az eredmenyek.com szerint van így, hanem a tv műsorában is benne van. :lol:
Ha, ma este nyerünk utolsók már nem lehetünk, viszont a legjobb nyolchoz innentől, már egy kisebb fajta csoda kell, majd meglátjuk. Ha nem akkor sincs akkora tragédia, okosan játszva két meccsen, barki ellen magunkat mondanám esélyesnek.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.12.09. 15:00:12

Ma a Sport 1 élőben adja a Frankfurt elleni meccsünket,
És nem csak az eredmenyek.com szerint van így, hanem a tv műsorában is benne van. :lol:
Més que un club :P
Peter
Director del Fútbol

2025.12.05. 23:03:10

Pótselejtező? (ha nem ez a hivatalos neve, sorry mindenkitől) Matek?
Majd a pálya kimondja az ítéletet.

Csak a tavalyi PSG útja villan be....ráadásul a pótselejtező után azonnal az akkoriban "hírhedt" pool jött velük szembe.

Előbb meg kell tennünk azt, ami a tőlünk telhető max, azaz a három győzelem, lehetőleg minél nagyobb gólkülönbségekkel. A továbbiak tekintetében már kristálytisztán sajnos nem a saját kezünkben van a sorsunk, azt bizony a Brugge ellen elengedtük, mégha mások lehetnek olyan kegyesek is, hogy visszadobják azt nekünk.... :D
bence0330

2025.12.05. 09:57:04

Hiába hihetőek az eredmények, annak az esélye, hogy ez így jön össze, rettentő csekély, hiszen mindennek úgy kéne kb történnie. Ettől még megeshet, ha így lesz, akkor jó nagy pechünk lesz, hogy matematikailag egy szélsőséges év jött ki idén. :) És akkor reménykedni kell, hogy egy Pafos-Qarabag féle csapatot kapunk rájátszásban.

Én most szintén kitöltöttem egyet anélkül, hogy megnéztem volna, kinek kéne hol kikapnia, nehogy elfogult legyek, ott 3 győzelem esetén 8. helyre csúsznánk be.

Az biztos, hogy ha meglesz a 16 pontunk, akkor elég sokmindennek kéne összejönnie, hogy ne jussunk tovább.
ktm
Capitá del Barça

2025.12.05. 08:55:20

17 pontra mit mond a szuperszamitogep? Az Uefa honlapjan van egy "Result Simulator" opcio, ahol meg lehet adni, hogy mik az eredmenyek a hatralevo meccseken es aszerint updateli a tabellat az oldal. En kb. hiheto eredmenyekkel kitoltottem(golkulonbseget nem neztem, csak 1-0-k:)), amivel a Leverkusen 17 ponttal 9. lett. Top 12 pontok ezek lettek sorban: 22,21,21,18,17,17,17,17,17,16,16,15
bence0330

2025.12.04. 18:25:29

Chino írta:
2025.12.04. 15:48:11
City, Atalanta, Pool, Atletico, BVB, Newcastle simán esélyes a 16 pontra és közöttük még körbeverés sincs. De akár kis körbeveréssel ott lehet az Inter, Spurs stb, ugyanakkor további fordulókban is alakulhatnak még a dolgok. És a többségüktől gólkülönbségben le vagyunk maradva. Szóval kelleni fog. Még 3 forduló ugyan hátra van, de szerintem a top8-ban legfeljebb két-három 16 pontos juthat majd tovább. Fermin felépül a Frankfurtra, ma már az edzés egy részén is együtt edzett a csapattal, akár a Betis ellen is kaphat perceket, de a 100%-ot keddre jósolják.
Megtörténhet, de elég extrém forgatókönyv, nem véletlen az a 98% esély a szuperszámítógépeknél. De hát a 2% is létezik.

Mindenképp alakalmas rá a focink, hogy három csapatból kettőt nagyon megszórjunk, úgyhogy végülis tegyük meg, és akkor sok kérdés nem maradhat. :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.04. 15:48:11

bence0330 írta:
2025.12.04. 15:26:16
Garantálni tudom kb, hogy 16 pontot szerezve lényegtelen lenne a gólkülönbség. :) A matematika még mindig 98%-os továbbjutást mutat ennyi ponttal szinte biztos, hogy lesz csapat a top9-ben, amelyik kevesebbet szerez. Ha megnyerjük mind a három meccsünket, ott leszünk, az majdnem biztos. Persze ha a gólkülönbségünket kimagaslóra javítjuk, akkor az a 98% inkább 100 lesz már. Még a legrosszabb esetben, amire eleve 2% esély van is csak 1 16 pontost kéne megelőzni, nem az összeset (várhatóan lenne ebben az esetben több több).

Ahol valamennyire reális lenne a pontveszteség, az a jövő heti Frankfurt szerintem, tőlük el tudok képzelni 2-3 kapott gólt, amit túl kell túgni, de jelenleg a Yamal-Rapha tengellyel ez elég sanszos, mondjuk akkor még Fermín is max percekre lesz elérhető, úgyhogy azon a poszton lesz egyedül gond kicsit.

Viszont pocsék formában a németek is, gyenge most az a csapat, de az a fajta, akik azért veszélyesek 1-1 meccsen, mint egy Atalanta, vagy hasonló.
City, Atalanta, Pool, Atletico, BVB, Newcastle simán esélyes a 16 pontra és közöttük még körbeverés sincs. De akár kis körbeveréssel ott lehet az Inter, Spurs stb, ugyanakkor további fordulókban is alakulhatnak még a dolgok. És a többségüktől gólkülönbségben le vagyunk maradva. Szóval kelleni fog. Még 3 forduló ugyan hátra van, de szerintem a top8-ban legfeljebb két-három 16 pontos juthat majd tovább. Fermin felépül a Frankfurtra, ma már az edzés egy részén is együtt edzett a csapattal, akár a Betis ellen is kaphat perceket, de a 100%-ot keddre jósolják.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.12.04. 15:26:16

Garantálni tudom kb, hogy 16 pontot szerezve lényegtelen lenne a gólkülönbség. :) A matematika még mindig 98%-os továbbjutást mutat ennyi ponttal szinte biztos, hogy lesz csapat a top9-ben, amelyik kevesebbet szerez. Ha megnyerjük mind a három meccsünket, ott leszünk, az majdnem biztos. Persze ha a gólkülönbségünket kimagaslóra javítjuk, akkor az a 98% inkább 100 lesz már. Még a legrosszabb esetben, amire eleve 2% esély van is csak 1 16 pontost kéne megelőzni, nem az összeset (várhatóan lenne ebben az esetben több több).

Ahol valamennyire reális lenne a pontveszteség, az a jövő heti Frankfurt szerintem, tőlük el tudok képzelni 2-3 kapott gólt, amit túl kell túgni, de jelenleg a Yamal-Rapha tengellyel ez elég sanszos, mondjuk akkor még Fermín is max percekre lesz elérhető, úgyhogy azon a poszton lesz egyedül gond kicsit.

Viszont pocsék formában a németek is, gyenge most az a csapat, de az a fajta, akik azért veszélyesek 1-1 meccsen, mint egy Atalanta, vagy hasonló.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.04. 13:25:37

Peter írta:
2025.12.04. 12:48:43
Egy meccsből - főleg nem a szezon első ilyen meccséből - azért nem feltétlen ajánlatos kiindulni középtávra sem, de ha csak megközelítően képes lesz a csapat folytatni az Atleti ellen mutatott teljesítményt, akkor a 9 ponthoz az utolsó 3 fordulóban sok kétség nem igazán férhet.

Stabilan és folyamatosan legalább ezt a szintet kitartva tavasszal pedig kevés olyan csapat lesz, aki örömmel látna minket majd sorsoláskor.
Ebben az a legszebb, de a leginkább pikáns is, hogy ehhez először saját magunkat kell majd legyőzni.
Most nem csak az lenne a fontos, hogy behúzzuk a 3 pontokat (persze az ami kötelező), hanem, hogy sokgólos meccseken verjük őket, ami egy Slavia, de méginkább egy hazai Koppenhága ellen esélyes lehet. Még messze a vége, de szerintem elég sok csapat fog 16 ponttal állni, ami jó gólaránnyal top8 lehet.
A Realt én nem venném ilyen biztosra. Ez a City vízválasztó lehet. Ha kikapnak még meleg is lehet. Egy Monaco vagy idegenbeli Benfica az idei BL-t és ezt a Madridot nézve akár benne is lehet. Az Inter, BVB, Sporting akikkel a jelenlegi top8-ból nem hiszem, hogy lehet számolni, a Citynek szintén a következő meccse lesz a döntő. Aminek kell szurkolni, hogy ne legyen X, de a mi szempontunkból igazából egy Real győzelem lenne a jobb.
Ez a Brugge elleni döntetlen nagyon sokba kerülhet, 3 ponttal nagyon komoly esély lenne az első nyolcra, sőt szinte borítékolható. Persze ehhez még a következő hármat hozni kell és lehetőleg nagy gólaránnyal.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.12.04. 12:48:43

Egy meccsből - főleg nem a szezon első ilyen meccséből - azért nem feltétlen ajánlatos kiindulni középtávra sem, de ha csak megközelítően képes lesz a csapat folytatni az Atleti ellen mutatott teljesítményt, akkor a 9 ponthoz az utolsó 3 fordulóban sok kétség nem igazán férhet.

Stabilan és folyamatosan legalább ezt a szintet kitartva tavasszal pedig kevés olyan csapat lesz, aki örömmel látna minket majd sorsoláskor.
Ebben az a legszebb, de a leginkább pikáns is, hogy ehhez először saját magunkat kell majd legyőzni.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.11.30. 10:18:10

bence0330 írta:
2025.11.28. 01:34:47
Kovbal88 írta:
2025.11.26. 17:46:10
Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.
Bocs, válaszoltam már, csak most ránéztem 1-2 csapat sorsolására, akik nagyon elöl vannak.

10 pontos csapatot írtál, én meg még emelem is a tétet, szerintem 12 pontos csapatot is megelőzhetünk, mert ebben a rendszerben ilyen különbségek vannak a sorsolásban. Példának hozom az Intert, aki 12 pontos.

Fogalmam sincs, idén mennyire veszélyesek a nagycsapatokra Inzaghi távozása óta, lehet, hogy most is giant killerek, akkor tovább fognak jutni. De ha nem, akkor mutatom a sorsolásukat:

Liverpool, Arsenal, Dortmund.

Simán benne van, hogy 4 ponttal megússzák. (Az is, hogy 1-el, meg az is, hogy 7-9-et húznak, mert ez csupa rangadó és ki-ki meccs, de szerintem a 4 egy elég reális tipp). Közben ott vannak az ütközések is, a Dortmund is előttünk van, ők reálisabban foghatóak, ha az Inter nyer, akkor a Dortmund kerül rossz helyzetbe, ha a Dortmund, akkor az Inter. Ezért nem lehet kalkulálni nagyon.

A mi sorsolásunk: Frankfurt, Slavia, Koppenhága.

5 ponttal vagyunk mögöttük. Ha mindet húzzuk, ami lehetséges, ők meg tényleg bukdácsolnak majd (kár, hogy a Pool most robbant le... :( ) reálisan akár előzhetünk is. Ők a 4. helyen állnak, szóval alapvetően nem kell őket megelőzni, csak egy példa, mennyire nem jelent semmit, ki 10 meg 12 pontos jelenleg. Ha a régi rendszer lenne, ahol adott 3 ellenfél, akikkel lesz egy visszavágó, akkor féltávnál már reálisabb kép alakul ki, kiegyensúlyozott mindig a sorsolás első és második fele, hiszen ugyanazok a csapatok a kétszer hármas etapban. Itt meg nagyon nem így van.

Jelenleg szerintem 3 csapat nem előzhető, mert túl jók és sok pontjuk van egyszerre: Arsenal, PSG, BM. A Madrid még majdnem ez a kategória pluszban a mentális erejük miatt, bár nekik nem lesznek könnyű meccseik, illetve a City szerintem majdnem biztos, mert van két könnyű meccsük, de ki tudja, ők se tutik. A többiek mind foghatóak, és sokan egymást tolják ki majd, nálunk ilyen gond nincs, mert nincs reangadó már.
Értem, hogy mit mondasz, van benne logika, viszont pont hogy egymás ellen játszanak akkor az egyik alapból hoz három pontot ha nyer a másik ellen.
Nézem a tabellát az ötödik a Real 12 ponttal őket, már aligha lehet utolérni csak összeszednek 4 pontot három meccsen.
A tízpontosok közül mondjuk lehet elkapható egyik másik, persze csak ha mind a három meccset hozzuk, de már közülük sincs mind benne az első nyolcban. És akkor még ott vannak ilyen csapatok mint, City, Atletico, Liverpool, Tottenham, Leverkursen, még őket is meg kellene valahogy előzni. Ennek jelenleg rájátszás szaga van, még ha matematikailag van is esély a legjobb nyolcba kerülni.
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.28. 08:30:13

Tavaly 16 pont kellett a 8 közé.
Nekünk most 7 van, 3 hátralévő meccsel.

Egyszerű a matek.

Aztán lehet hogy nem nyerünk 3x, lehet hogy idén nem elég 16 pont... és az is lehet hogy kell plusz 2 meccset játszanunk.

Annyi baj legyen.
A versenynaptár szoros de +2 meccs bele kell hogy férjen ha úgy alakul.
Magyarán, nem dől össze a világ akkor se ha selejtező lesz.
bence0330

2025.11.28. 01:34:47

Kovbal88 írta:
2025.11.26. 17:46:10
Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.
Bocs, válaszoltam már, csak most ránéztem 1-2 csapat sorsolására, akik nagyon elöl vannak.

10 pontos csapatot írtál, én meg még emelem is a tétet, szerintem 12 pontos csapatot is megelőzhetünk, mert ebben a rendszerben ilyen különbségek vannak a sorsolásban. Példának hozom az Intert, aki 12 pontos.

Fogalmam sincs, idén mennyire veszélyesek a nagycsapatokra Inzaghi távozása óta, lehet, hogy most is giant killerek, akkor tovább fognak jutni. De ha nem, akkor mutatom a sorsolásukat:

Liverpool, Arsenal, Dortmund.

Simán benne van, hogy 4 ponttal megússzák. (Az is, hogy 1-el, meg az is, hogy 7-9-et húznak, mert ez csupa rangadó és ki-ki meccs, de szerintem a 4 egy elég reális tipp). Közben ott vannak az ütközések is, a Dortmund is előttünk van, ők reálisabban foghatóak, ha az Inter nyer, akkor a Dortmund kerül rossz helyzetbe, ha a Dortmund, akkor az Inter. Ezért nem lehet kalkulálni nagyon.

A mi sorsolásunk: Frankfurt, Slavia, Koppenhága.

5 ponttal vagyunk mögöttük. Ha mindet húzzuk, ami lehetséges, ők meg tényleg bukdácsolnak majd (kár, hogy a Pool most robbant le... :( ) reálisan akár előzhetünk is. Ők a 4. helyen állnak, szóval alapvetően nem kell őket megelőzni, csak egy példa, mennyire nem jelent semmit, ki 10 meg 12 pontos jelenleg. Ha a régi rendszer lenne, ahol adott 3 ellenfél, akikkel lesz egy visszavágó, akkor féltávnál már reálisabb kép alakul ki, kiegyensúlyozott mindig a sorsolás első és második fele, hiszen ugyanazok a csapatok a kétszer hármas etapban. Itt meg nagyon nem így van.

Jelenleg szerintem 3 csapat nem előzhető, mert túl jók és sok pontjuk van egyszerre: Arsenal, PSG, BM. A Madrid még majdnem ez a kategória pluszban a mentális erejük miatt, bár nekik nem lesznek könnyű meccseik, illetve a City szerintem majdnem biztos, mert van két könnyű meccsük, de ki tudja, ők se tutik. A többiek mind foghatóak, és sokan egymást tolják ki majd, nálunk ilyen gond nincs, mert nincs reangadó már.
Válasz küldése