Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Egyedül Valverdével kapcsolatban nem értek egyet. Nekem nagy kedvenc volt a Reálban 2-3 éve, kifejezetten kedveltem, a hajtását előre-hátra (nagyon szeretem az ilyen hozzáállású embereket), a váratlan bombáit, a sebességét, sokmindent. Tavaly már nem volt annyira jó (bár senki más sem a csapatból kb), viszont idén ez a rendszer kinyírta az erősségeit a középpályán, kicsit olyannak érzem, mint nálunk Araujót. Szerintem ő most halott, ha középen van, szélen viszont hasznos tud lenni. No meg Carvajal és TAA is sérült, szóval valakit muszáj odatenni, és szerintem ő sok szempontból evidens megoldás.PR42 írta: ↑2025.12.09. 15:02:23Akkor igazából egyetértünk nem?
Sok az egó, sok a politika, és a brand prezentáció fontosabb mint az összhang.
Mastóban és se látok semmi különlegeset, pont ez a lényeg, hogy lám még is jobbak vele az eredmények. Felőlem aztán lehet Brahim is szélső és nem 10-es, tök mindegy. Amíg Güler van kiszorítva szélre meg Valverde addig nem fog nekik menni, és igen, Bellingham az egyik ok ami miatt most tumultus van.
Nálunk nincs belőle dráma ha nem kezd Olmo és kezd Fermin, vagy ha kezd Fermin de nem kezd Olmo, vagy ha egyik se kezd és kezd Raphinha, vagy ha nem kezd Raphinha de kezd Rashford. Náluk viszont több embert kötelező felpakolni mint amennyi kiadó hely van![]()
Akkor igazából egyetértünk nem?
Amióta van egy centerük Mbappé személyében Brahim is ugyanúgy szélsőt játszik. Ahogy korábban is írtam én Mastantuono játékában nem látok semmi különöset. Nem is cselez olyan kiugróan, hogy ekkora boost legyen belőle, inkább a szorgalma amit ki lehet emelni, sokat hajt. De egyelőre semmi olyat nem mutat, ami Real kezdővé avanzsálná. Brahim ugyanaz a poszt és kb. egy szinten vannak. Abban, hogy ő kezdett el játszani szerintem Perez keze is benne van.PR42 írta: ↑2025.12.09. 12:08:07A statt teljesen igaz. Amikor kezdett az argentin, akkor jók voltak az eredményeik, mert minden meccsüket megnyerték.Chino írta: ↑2025.12.09. 11:11:33
Én arra reagáltam, hogy felhoztál ez olyan statot, ami nem igaz és mondjuk a helyén játszó Brahimra pedig ráilliki. Játékban nem sok különbség van közöttük, se cselekben sem lövésekben, sőt az utóbbiban Brahim köröket ver az argentinra, ahogy számokban sem, és előbbi szintén egy ballábas jobbszélső.
Lehet, hogy később beverekszi magát a kezdőbe és komoly tényező lesz, de egyelőre nem több, mint a dél-amerikai csodagyerekek nagyobb része.
Roonyt nem hasonlítanám még össze vele, mert a svéd nem kapott, annyi percet, hogy relevánsan össze lehessen mérni őket, de hogy teljesítményben sok különbség nincs köztük az fix.
Ezt arra vezettem vissza, hogy ezeken a meccseken normális szerkezetük volt, mert volt két szélsőjük.
Ez a statt igaz, nem értem miért ne lenne az.
https://www.eredmenyek.com/jatekos/mast ... /tpBPaidM/
Minden meccset megnyertek amin kezdett. Mind a 7-t.
Amin nem kezdett, ott is volt hogy nyertek, de egyből ahogy lesérült azóta 2 GY, 2 V, 3 D.
Sérülése előtt 1 vereség összesen, amikor nem kezdett.
Szerintem pont az a lényeg hogy egy közepes minőségű szélsővel (Masto), aki tényleg szélső, is előrébb lennének mint hogy Güler (10-es), Valverde (box-to-box), Camavinga (mélységi/védekező/box-to-box), Diaz (10-es) játszon szélsőt.
A statt teljesen igaz. Amikor kezdett az argentin, akkor jók voltak az eredményeik, mert minden meccsüket megnyerték.Chino írta: ↑2025.12.09. 11:11:33
Én arra reagáltam, hogy felhoztál ez olyan statot, ami nem igaz és mondjuk a helyén játszó Brahimra pedig ráilliki. Játékban nem sok különbség van közöttük, se cselekben sem lövésekben, sőt az utóbbiban Brahim köröket ver az argentinra, ahogy számokban sem, és előbbi szintén egy ballábas jobbszélső.
Lehet, hogy később beverekszi magát a kezdőbe és komoly tényező lesz, de egyelőre nem több, mint a dél-amerikai csodagyerekek nagyobb része.
Roonyt nem hasonlítanám még össze vele, mert a svéd nem kapott, annyi percet, hogy relevánsan össze lehessen mérni őket, de hogy teljesítményben sok különbség nincs köztük az fix.
Szerintem azon a ponton lehetünk már, ahol ez is kontraproduktív lehet. A közhangulat , legalábbis bírói oldalon most inkább a Madrid ellen van, azzal együtt, amit a TV-jüktől kell már eleve rendszeresen elszenvedniük. Ha vegzálnának valakit, mert tette a dolgát, lehet, hogy inkább váltana ki felháborodást, mint félelmet. Nem biztos, de ez már szerintem elsülhet így is akár.FcBarcelona1 írta: ↑2025.12.09. 11:05:18Ezzel várnék még, linkeltem, nem tudom mennyi igazság van benne, de ha tényleg megbüntetik a bírót (tavaly Munuera ellen eljárás indult, lecserélték a bírói szövetség teljes vezetését stb.)
akkor azzal befolyásolhatják egész szezonra a bírók hozzáállását, hasonlót szerintem tavaly is láthattunk a bajnoki visszavágón és a kupadöntőn.
Mondjuk nem hiszem, hogy ilyen hangvélettel, hogy pontosan ezzel a szóhasználattal mondta. Méterekről szólt oda a bírónak, amikor az távolodott, szóval lehetett ott valami.bence0330 írta: ↑2025.12.09. 09:49:19Yep. A bíró pedig megtisztelte őket azzal, hogy nem kivételezett velük, hanem a szabályok szerint járt el. Mint ahogy a barátod meg a párod is megtiszteled azzal, hogy elmondod neki, ha nagy baromságot csinált, ez sokkal inkább a másik tiszteletben tartása, mint elhümögni az egészet.grgly50 írta: ↑2025.12.09. 06:41:52„Tiszteletet kell mutatnod, nézd meg, hol vagy. Tiszteletet kell mutatnod”
ismételte meg a brazil csatár, a fűre és a mezén lévő címerre mutatva. (Rodrigo)
Carreras lépett először a játékvezetőhöz , és azt mondta neki: „Egész meccsen ilyen voltál”, utalva a meccs alatti folyamatos játékmegszakításokra. Ezután Valverde érkezett , hogy közölje a játékvezetővel: „Nem állíthatod ki.” Ez sárga lapot hozott az uruguayi játékosnak. Rodrygo Goes is kapott egyet
Idézet a MARCA-ból
Ez a felfogás mindent elárul a Real Madridról Undorító.
Remélem megtanulja a bagázs most, hogy nem lehet bármit, kösz Perez, hogy ezt megoldottad, remélem sokáig maradsz még.
Aki meg összeesküvést sejt, tényleg nézze meg a Flick pirosat, és vesse össze a kettőt. De gondolom ennek úgy kéne lennie, hogy mi egy intésre pirosat (második sárgát) kapunk, ők meg nem. Ez végre megszűnni látszik, köszönjük a végre tököt növesztő bíróknak.
Én arra reagáltam, hogy felhoztál ez olyan statot, ami nem igaz és mondjuk a helyén játszó Brahimra pedig ráilliki. Játékban nem sok különbség van közöttük, se cselekben sem lövésekben, sőt az utóbbiban Brahim köröket ver az argentinra, ahogy számokban sem, és előbbi szintén egy ballábas jobbszélső.PR42 írta: ↑2025.12.08. 20:58:08Nem azt mondtuk hogy a copyzás nélkül leírhatatlan argentin jobb mint bárki.
Egyszerű, ő jobbszélső. Bal lábas. Tud cselezni és tartja a szélességet hogy széthúzza az ellenfelet.
Ezért hasznos, jól működik vele a csapat és jobb a szerkezet.
Azt tudom mondani hogy prime Ibrahimovicot is betehetnéd oda jobbszélsőnek, ugyanolyan értelmetlen lenne mint Gülert vagy Valverdet odatenni. Nekik is lesznek jobb meccseik, de tartósan nem működik.
Minden meccsen ahol rendes szerkezetük volt, ott jó eredményeik voltak.
Ahol meg nem, ott nem.
Ez egybeesik azzal hogy mikor kezdett az argentin és mikor nem. Nem azért mert az argentin jobb mint bárki.
Szóval ja, én visszatenném.. de a politika és az egók nem engedik. Bellingham, Vini, Mbappé fix kezdő, de ha akarod hogy legyen középpálya és védelem akkor Valverde a leírhatatlan nevű francia és Güler is kell hogy játszon, mivel utóbbi az egyetlen aki tudja valamennyire forgatni a csapatot. Így Masta gyerek és Rodrygo már nem fér el az fix, de tök mindegy, mert aki felfér, az se a posztján játszik.
Nekünk csak jó.
Egók és brand nélkül biztos vagyok benne hogy Alonso is máshogy képzelné el.
Ezzel várnék még, linkeltem, nem tudom mennyi igazság van benne, de ha tényleg megbüntetik a bírót (tavaly Munuera ellen eljárás indult, lecserélték a bírói szövetség teljes vezetését stb.)bence0330 írta: ↑2025.12.09. 09:49:19Yep. A bíró pedig megtisztelte őket azzal, hogy nem kivételezett velük, hanem a szabályok szerint járt el. Mint ahogy a barátod meg a párod is megtiszteled azzal, hogy elmondod neki, ha nagy baromságot csinált, ez sokkal inkább a másik tiszteletben tartása, mint elhümögni az egészet.
Remélem megtanulja a bagázs most, hogy nem lehet bármit, kösz Perez, hogy ezt megoldottad, remélem sokáig maradsz még.
Itt lehet a kutya elásva. 10 évig cél, sőt, szinte kontrafoci ment Madridban, Ancelotti óta pláne. Ehhez is alakították a keretet az évek alatt, és ez jól is működött. Valverde pl. egy vadállat abban a rendszerben, világklasszis. Idén meg nulla, legalábbis középpályán. Ebbe jött Xabi, aki azért ennél modernebb focit akar, presszinggel (ami szintén nem volt évekig), jobban oda akarja szegezni az ellent, kisebbek a területek, a keret meg tényleg nem feltétlenül erre alkalmas.
Értelek, valóban több probléma is van mint a szerkezet, és nem oldaná meg önmagában egyedül a problémát az hogy egy embert kicserélsz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.12.09. 06:30:26
Ezzel nem értek egyet, mármint a szerkezettel. A Clasico óta romlott a formájuk. Tudtommal ott biztosított először Camavingával jobb szélre. Ott bejött, a kis csapatok ellen nem feltétlenül.
Hogy miért? Lehet ezt a presszingelős stílust próbálja meghonosítani Madridban, valahogy kompenzálni kell Vinicius és Mbappe védekezésének hiányát. Rengetegszer jött velem mostanában szembe videókon, hogy dobálják magukat a 16-on belül, és ehhez társul a klubjuk kommunikációja, és latszólag Xabi Alonsoval is van valami problémájuk és a hozzáálásra is folyamatosan panaszkodik a madridi sajtó.
Nem biztos, hogy ezt a helyzetet egy jobb szélső játszatása megoldaná, főleg ha az sem teljesíti Alonso elvárásait.
Yep. A bíró pedig megtisztelte őket azzal, hogy nem kivételezett velük, hanem a szabályok szerint járt el. Mint ahogy a barátod meg a párod is megtiszteled azzal, hogy elmondod neki, ha nagy baromságot csinált, ez sokkal inkább a másik tiszteletben tartása, mint elhümögni az egészet.grgly50 írta: ↑2025.12.09. 06:41:52„Tiszteletet kell mutatnod, nézd meg, hol vagy. Tiszteletet kell mutatnod”
ismételte meg a brazil csatár, a fűre és a mezén lévő címerre mutatva. (Rodrigo)
Carreras lépett először a játékvezetőhöz , és azt mondta neki: „Egész meccsen ilyen voltál”, utalva a meccs alatti folyamatos játékmegszakításokra. Ezután Valverde érkezett , hogy közölje a játékvezetővel: „Nem állíthatod ki.” Ez sárga lapot hozott az uruguayi játékosnak. Rodrygo Goes is kapott egyet
Idézet a MARCA-ból
Ez a felfogás mindent elárul a Real Madridról Undorító.
Ezzel nem értek egyet, mármint a szerkezettel. A Clasico óta romlott a formájuk. Tudtommal ott biztosított először Camavingával jobb szélre. Ott bejött, a kis csapatok ellen nem feltétlenül.
Nem azt mondtuk hogy a copyzás nélkül leírhatatlan argentin jobb mint bárki.
Nem gondolom másként én sem.csababarca írta: ↑2025.12.08. 16:48:02De maradjanak csak az ilyen karakterek ott, addig nekünk csak jó.
Az Atletico ellen Gülert váltotta az 59. percben 3:2-nél. De ennyi erővel például Brahim vagy Ceballos jobb játékosok.PR42 írta: ↑2025.12.08. 18:21:17Chino írta: ↑2025.12.08. 14:07:30
Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.
Rosszul emlékszel!
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=QL8zvv16
Ahogy én is írtam Bence előtt, az argentinnel kifejezetten jók voltak:
https://www.eredmenyek.com/jatekos/mast ... /tpBPaidM/
Chino írta: ↑2025.12.08. 14:07:30
Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.