Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.11. 12:38:10

Azért a Real nagy ziccert hagyott ki, még ha (papíron) nehéz ellenfelet is kapott. Egy győzelemmel kicsit lenyugtathatták volna a kedélyeket kifelé, de így csak tovább erősödtek a hangok. Bár Mbappé kiesésével nagyon komolyat zuhantak már meccs előtt az esélyeik.
Mr. Aranylabda az utóbbi 12 meccsen (921 perc) 0 gólt és 3 assistot termelt, ha a válogatottat idevesszük akkor ez a minta 15 meccs: 0/3. A BL-ben eddig 0 gól/2 assist. Rodrygo ezelőtt a mérkőzés előtt 32 meccsen zsinórban 0 gól. Bellingham ebben az intervallumban a meccs előttig (987 perc) 4 gól, 2 assist, a Bl-ben a 5 mérkőzés: 1 gól/0 assist.
De az utolsó 8 meccsükön mindössze 11 gólt lőttek, de abből hetet Mbappé vállalt, arról nem beszélve, hogy 7 gólt a Bilbao+Olympiakosz ellen.
Nem igazán tudom, hogyan képzelték, ki fogja majd megynerni a meccset a City ellen.

A védelmük foghíjasságára panaszkodnak és valóban vannak hiányzók ott, de a gólokat nem tudom kitől várták. Ennyit jelent, ha hiányzik a francia. Nagyon elkezdhetnek imádkozni, hogy maradjon egészséges Mbappé, bár eddig is végigjátszatták vele az összes meccset és szerintem nem véltelenül jött elő az izomfájdalom most. Hogy tavaszra mi lesz vele a nagy kérdés.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.09. 15:46:28

PR42 írta:
2025.12.09. 15:02:23
Chino írta:
2025.12.09. 14:45:18
...
Akkor igazából egyetértünk nem?

Sok az egó, sok a politika, és a brand prezentáció fontosabb mint az összhang.
Mastóban és se látok semmi különlegeset, pont ez a lényeg, hogy lám még is jobbak vele az eredmények. Felőlem aztán lehet Brahim is szélső és nem 10-es, tök mindegy. Amíg Güler van kiszorítva szélre meg Valverde addig nem fog nekik menni, és igen, Bellingham az egyik ok ami miatt most tumultus van.

Nálunk nincs belőle dráma ha nem kezd Olmo és kezd Fermin, vagy ha kezd Fermin de nem kezd Olmo, vagy ha egyik se kezd és kezd Raphinha, vagy ha nem kezd Raphinha de kezd Rashford. Náluk viszont több embert kötelező felpakolni mint amennyi kiadó hely van :D
Egyedül Valverdével kapcsolatban nem értek egyet. Nekem nagy kedvenc volt a Reálban 2-3 éve, kifejezetten kedveltem, a hajtását előre-hátra (nagyon szeretem az ilyen hozzáállású embereket), a váratlan bombáit, a sebességét, sokmindent. Tavaly már nem volt annyira jó (bár senki más sem a csapatból kb), viszont idén ez a rendszer kinyírta az erősségeit a középpályán, kicsit olyannak érzem, mint nálunk Araujót. Szerintem ő most halott, ha középen van, szélen viszont hasznos tud lenni. No meg Carvajal és TAA is sérült, szóval valakit muszáj odatenni, és szerintem ő sok szempontból evidens megoldás. :) Én legalábbis nem tudnék kit odatenni még elméletben sem, főleg, hogy a középső védőik is elfogytak, mert előrre még kirakhattad az egyiket.

Egyébként Tchouameni az, aki viszont abszolút életre kelt az új rendszerben, sorra klasszis teljesítményeket rak az asztalra, madridi fórumokon Mbappé mellett bőven őt dicsérik a legjobban, legstabilabban.

Ezen kívül igen, Xabi szerintem nem gondolta, hogy ennyi mindennel kell foglalkoznia, sok ez így, egy ilyen szintű csapatnál még pusztán a natúr edzői munka is kőkemény, de mikor szabad kezd sincs, és ennyi egóval meg politikával kell foglalkozni, az horror lehet, pláne fiatal edzőként.

A mi csapatunk jelenleg amellett, hogy sokkal szebb focit játszik, és a meccsink nagy része ünnep, nem szenvedés, mint odaát, százszor szerethetőbb, és százszor jobb a miliő. Lehet szidni Laportát, vannak rossz húzásai, de ha Perezhez hasonlítom, akkor kb egy angyal. Amennyire látom, beleszólni se nagyon szeret a mindenkori edző dolgába, ilyen csöves okokat kivéve, mikor Lewynek az utolsó 1-2 meccsen nem szabadott x gólnál többet lőnie, hogy spóroljunk pár millát. :D De ez szerintem érthető. Nem akarja leuralni az egészet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.09. 15:22:15

Több forrás is lehozta (marca, as, sport stb.) hogy kérdéses Mbappé játéka a City ellen. Komoly izomfájdalmakkal küszködik (plusz a gyűrűsujja is eltört), a mai edzésen sem vett már részt. Egyelőre bent van a keretben, de ez holnap változhat. Ha játszani is fog nem valószínű, hogy az egész meccsen fent tud majd lenni a pályán.
Ha ő kipottyan nagyon komoly bajban lesz a Reál, nem nagyon aki gólokat tudna lőni. Az eddigi 12 góljukból kilencet vállalt Persze 3 büntető van benne, de úgy is durva, hogy az egész csapat 5 meccsen mindössze 3 akciógolt tudott összekaparni, de azt is a Kairat meg a Juve ellen.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.09. 15:02:23

Chino írta:
...
Akkor igazából egyetértünk nem?

Sok az egó, sok a politika, és a brand prezentáció fontosabb mint az összhang.
Mastóban és se látok semmi különlegeset, pont ez a lényeg, hogy lám még is jobbak vele az eredmények. Felőlem aztán lehet Brahim is szélső és nem 10-es, tök mindegy. Amíg Güler van kiszorítva szélre meg Valverde addig nem fog nekik menni, és igen, Bellingham az egyik ok ami miatt most tumultus van.

Nálunk nincs belőle dráma ha nem kezd Olmo és kezd Fermin, vagy ha kezd Fermin de nem kezd Olmo, vagy ha egyik se kezd és kezd Raphinha, vagy ha nem kezd Raphinha de kezd Rashford. Náluk viszont több embert kötelező felpakolni mint amennyi kiadó hely van :D
Chino
Llegenda del Barça

PR42 írta:
2025.12.09. 12:08:07
Chino írta:
2025.12.09. 11:11:33

Én arra reagáltam, hogy felhoztál ez olyan statot, ami nem igaz és mondjuk a helyén játszó Brahimra pedig ráilliki. Játékban nem sok különbség van közöttük, se cselekben sem lövésekben, sőt az utóbbiban Brahim köröket ver az argentinra, ahogy számokban sem, és előbbi szintén egy ballábas jobbszélső.
Lehet, hogy később beverekszi magát a kezdőbe és komoly tényező lesz, de egyelőre nem több, mint a dél-amerikai csodagyerekek nagyobb része.
Roonyt nem hasonlítanám még össze vele, mert a svéd nem kapott, annyi percet, hogy relevánsan össze lehessen mérni őket, de hogy teljesítményben sok különbség nincs köztük az fix.
A statt teljesen igaz. Amikor kezdett az argentin, akkor jók voltak az eredményeik, mert minden meccsüket megnyerték.
Ezt arra vezettem vissza, hogy ezeken a meccseken normális szerkezetük volt, mert volt két szélsőjük.

Ez a statt igaz, nem értem miért ne lenne az.
https://www.eredmenyek.com/jatekos/mast ... /tpBPaidM/
Minden meccset megnyertek amin kezdett. Mind a 7-t.
Amin nem kezdett, ott is volt hogy nyertek, de egyből ahogy lesérült azóta 2 GY, 2 V, 3 D.
Sérülése előtt 1 vereség összesen, amikor nem kezdett.

Szerintem pont az a lényeg hogy egy közepes minőségű szélsővel (Masto), aki tényleg szélső, is előrébb lennének mint hogy Güler (10-es), Valverde (box-to-box), Camavinga (mélységi/védekező/box-to-box), Diaz (10-es) játszon szélsőt.
Amióta van egy centerük Mbappé személyében Brahim is ugyanúgy szélsőt játszik. Ahogy korábban is írtam én Mastantuono játékában nem látok semmi különöset. Nem is cselez olyan kiugróan, hogy ekkora boost legyen belőle, inkább a szorgalma amit ki lehet emelni, sokat hajt. De egyelőre semmi olyat nem mutat, ami Real kezdővé avanzsálná. Brahim ugyanaz a poszt és kb. egy szinten vannak. Abban, hogy ő kezdett el játszani szerintem Perez keze is benne van.

De akkor van egy jobb stat. Mikor Bellingham hiányzott és Güler játszott a helyén volt zsinórban 7 győzelmük. Amikor visszatért az angol a kezdőbe egyből jött az Atletico elleni pofon. Utána volt 5 győzelem majd jött a Pool és megindult a lavina. Ha ezt nézzük egyértelműen az következik, hogy az angollal gyengébb a csapat a padra kellene vágni és jönnének az eredmények. Viszont ha ez történik sem változtatott volna a pontokon, sőt lehet, hogy azok a döntetlenek is vereségekké válnak.
De sokatmondóbb Mbappé statja. Mikor gólt lőtt 12 meccs: 10 győzelem, 1, döntetlen, 1 vereség, amikor gól nélkül maradt: 4 mérkőzés: 1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség. És utóbbiak voltak zsinórban.

Viszont a csapaton belüli problémák amik, talán a legmeghatározóbbak. Amikor kezdett szétesni, és ránőttek a játékosok Alonso fejére egyre gyengült a teljesítmény. Össze-vissza mozgás a pályán, mindenki azt csinálja, amit igazán akar, nincs hajtás. Szerintem ott rontotta el igazán, amikor a Clasico után nemhogy padra vagy lelátóra küldte volna Viniciust, hanem még jobban bebetonozta a kezdőbe. Bár ez gondolom inkább Pereznek tudható be. Valverde, aki legjobban tudja pótolni a jh-kat nem hajlandó ott játszani, inkább Asenció megy ki és Carreras középre, Rodrygoval folyamatos megy a harc, főleg, hogy a jobboson akar játszani stb. Az ilyen dolgok kijönnek a pályán. Ráadásul már ő is felült a buszra és kezd bírózni, már az Elche elleni meccset követő nyilatkoztában is előhozta.
Ha a játékosok összeszedik magukat, nem akarják még ideiglenesen sem a harmadik helyet nagyon komoly versenyfutás lesz, akár hamarosan
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.09. 12:08:07

Chino írta:

Én arra reagáltam, hogy felhoztál ez olyan statot, ami nem igaz és mondjuk a helyén játszó Brahimra pedig ráilliki. Játékban nem sok különbség van közöttük, se cselekben sem lövésekben, sőt az utóbbiban Brahim köröket ver az argentinra, ahogy számokban sem, és előbbi szintén egy ballábas jobbszélső.
Lehet, hogy később beverekszi magát a kezdőbe és komoly tényező lesz, de egyelőre nem több, mint a dél-amerikai csodagyerekek nagyobb része.
Roonyt nem hasonlítanám még össze vele, mert a svéd nem kapott, annyi percet, hogy relevánsan össze lehessen mérni őket, de hogy teljesítményben sok különbség nincs köztük az fix.
A statt teljesen igaz. Amikor kezdett az argentin, akkor jók voltak az eredményeik, mert minden meccsüket megnyerték.
Ezt arra vezettem vissza, hogy ezeken a meccseken normális szerkezetük volt, mert volt két szélsőjük.

Ez a statt igaz, nem értem miért ne lenne az.
Minden meccset megnyertek amin kezdett. Mind a 7-t.
Amin nem kezdett, ott is volt hogy nyertek, de egyből ahogy lesérült azóta 2 GY, 2 V, 3 D.
Sérülése előtt 1 vereség összesen, amikor nem kezdett.

Ezek a tények, és mivel a vele/nélküle kontraszt ennyire szembevágó, ezért kerestem rá logikus magyarázatot.

Roonynak ehhez mi köze? Semmi, nem is értem miért hoztad fel.

Nem az argentínről beszélek. Nem rá van kihegyezve a téma. A Real Madrid taktikai hiányosságairól beszélek, ami legfőképpen az, hogy belső középpályásokat erőltetnek jobbszélsőnek, miközben padoztatnak egy igazi jobbszélsőt, illetve egy balszélsőt aki igazából évek óta jobbszélsőt játszott.
Ez az ami szerintem hülyeség, de a politika a brand és az egók ezt eredményezik.

Brahim 3 meccsen kezdett, 300 perce van. Ebből az elsőn egyből Xeltek. Nem tudom jó-e vagy sem, stabilabb-e a csapat vele vagy sem.

Ami számomra egyértelmű hogy stabilabbak Gülerrel és Mastoval, mint a sztárokkal, de a sztároknak kell játszania.
Hát örüljünk neki aztán játszanak csak, nekünk addig is csak jó.

Szerintem pont az a lényeg hogy egy közepes minőségű szélsővel (Masto), aki tényleg szélső, is előrébb lennének mint hogy Güler (10-es), Valverde (box-to-box), Camavinga (mélységi/védekező/box-to-box), Diaz (10-es) játszon szélsőt.
bence0330

2025.12.09. 11:16:46

FcBarcelona1 írta:
2025.12.09. 11:05:18
Ezzel várnék még, linkeltem, nem tudom mennyi igazság van benne, de ha tényleg megbüntetik a bírót (tavaly Munuera ellen eljárás indult, lecserélték a bírói szövetség teljes vezetését stb.)
akkor azzal befolyásolhatják egész szezonra a bírók hozzáállását, hasonlót szerintem tavaly is láthattunk a bajnoki visszavágón és a kupadöntőn.
Szerintem azon a ponton lehetünk már, ahol ez is kontraproduktív lehet. A közhangulat , legalábbis bírói oldalon most inkább a Madrid ellen van, azzal együtt, amit a TV-jüktől kell már eleve rendszeresen elszenvedniük. Ha vegzálnának valakit, mert tette a dolgát, lehet, hogy inkább váltana ki felháborodást, mint félelmet. Nem biztos, de ez már szerintem elsülhet így is akár.
Miniben ez lehet már olyan hasonló jelenség, mint egy diktarúra utolsó, leköszönő időszaka, mikor már nincs ereje a hatalomnak, de erőből akarnak megoldani valamit, és fordítva sül el. Nyilván a hasonlat itt tényleg csak hasonlat, nem metafora, de ott is az van, hogy a vegzálásra csak egyre több ellennállás érkezik, ilyen értelemben értettem, nem úgy, hogy Perez egy diktátor. :D

Szerintem ezt a gödröt most ők egyre mélyebbre fogják ásni maguknak, amíg rá nem szól valaki Perezre, hogy hagyja abba végre, vagy amíg le nem állítják a Madrid TV-t valamilyen indokkal. Függetlenül attól, hogy mi lesz egy specifikus játékvezetővel.

(Amúgy szerintem a pirosak hiába voltak jogosak, a meccset tényleg nem vezette jól, de ez klasszik spanyol szint, visszafújt feleselges dolgokat, hagyta a játéktördelést, stb. Én alapból örülnék, ha ez megváltozna, de ez ellenünk is ilyen sajna ilyen a spanyol játékvezetés alap hangneme...)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.12.09. 09:49:19
grgly50 írta:
2025.12.09. 06:41:52
„Tiszteletet kell mutatnod, nézd meg, hol vagy. Tiszteletet kell mutatnod”
ismételte meg a brazil csatár, a fűre és a mezén lévő címerre mutatva. (Rodrigo)
Carreras lépett először a játékvezetőhöz , és azt mondta neki: „Egész meccsen ilyen voltál”, utalva a meccs alatti folyamatos játékmegszakításokra. Ezután Valverde érkezett , hogy közölje a játékvezetővel: „Nem állíthatod ki.” Ez sárga lapot hozott az uruguayi játékosnak. Rodrygo Goes is kapott egyet
Idézet a MARCA-ból
Ez a felfogás mindent elárul a Real Madridról Undorító.
Yep. A bíró pedig megtisztelte őket azzal, hogy nem kivételezett velük, hanem a szabályok szerint járt el. Mint ahogy a barátod meg a párod is megtiszteled azzal, hogy elmondod neki, ha nagy baromságot csinált, ez sokkal inkább a másik tiszteletben tartása, mint elhümögni az egészet.

Remélem megtanulja a bagázs most, hogy nem lehet bármit, kösz Perez, hogy ezt megoldottad, remélem sokáig maradsz még.

Aki meg összeesküvést sejt, tényleg nézze meg a Flick pirosat, és vesse össze a kettőt. De gondolom ennek úgy kéne lennie, hogy mi egy intésre pirosat (második sárgát) kapunk, ők meg nem. Ez végre megszűnni látszik, köszönjük a végre tököt növesztő bíróknak.
Mondjuk nem hiszem, hogy ilyen hangvélettel, hogy pontosan ezzel a szóhasználattal mondta. Méterekről szólt oda a bírónak, amikor az távolodott, szóval lehetett ott valami.
Amúgy meg a meccs kimenetele szempontjából semmit nem számított, 2 perccel a hosszabbítás vége előtt, emberhátrányban, nem hiszem hogy szorzott vagy osztott volna. Inkább azért volt idióta, mert így el lresz tiltva a következő meccsről Fran Garciával együtt.

Ilyenek amúgy minden meccsen előfordulnak, csak a 2-3 nagy esetében lesz visszhangja. Lewy orrvakarása és számos hasonló esetnél sújtottak minket is rendesen, de mindig az aktuális van elővéve.
PR42 írta:
2025.12.08. 20:58:08
Chino írta:
2025.12.08. 18:28:11

Az Atletico ellen Gülert váltotta az 59. percben 3:2-nél. De ennyi erővel például Brahim vagy Ceballos jobb játékosok.
Nem azt mondtuk hogy a copyzás nélkül leírhatatlan argentin jobb mint bárki.
Egyszerű, ő jobbszélső. Bal lábas. Tud cselezni és tartja a szélességet hogy széthúzza az ellenfelet.
Ezért hasznos, jól működik vele a csapat és jobb a szerkezet.

Azt tudom mondani hogy prime Ibrahimovicot is betehetnéd oda jobbszélsőnek, ugyanolyan értelmetlen lenne mint Gülert vagy Valverdet odatenni. Nekik is lesznek jobb meccseik, de tartósan nem működik.

Minden meccsen ahol rendes szerkezetük volt, ott jó eredményeik voltak.
Ahol meg nem, ott nem.
Ez egybeesik azzal hogy mikor kezdett az argentin és mikor nem. Nem azért mert az argentin jobb mint bárki.

Szóval ja, én visszatenném.. de a politika és az egók nem engedik. Bellingham, Vini, Mbappé fix kezdő, de ha akarod hogy legyen középpálya és védelem akkor Valverde a leírhatatlan nevű francia és Güler is kell hogy játszon, mivel utóbbi az egyetlen aki tudja valamennyire forgatni a csapatot. Így Masta gyerek és Rodrygo már nem fér el az fix, de tök mindegy, mert aki felfér, az se a posztján játszik.

Nekünk csak jó.

Egók és brand nélkül biztos vagyok benne hogy Alonso is máshogy képzelné el.

Az utóbbi meccseken sem egy-egy játékossal volt a baj náluk (kivéve Mbappét), hanem kb. mindenki bóklászott jobbra balra, nem volt lendület, a labda nélküli játék kb. megszűnt és a mentalitással is komoly bajok vannak. De leginkább Mbappé góltalansága, ami miatt ilyen eredményeket hoznak. Az utóbbi öt bajnokin csak egyszer lőtt gólt (az Elche elleni tizenegyest nem venném ide, nem is ő harcolta ki és bárki lőhette volna helyette), azt meg is nyerték, a többin 3 döntetlen, 1 vereség, Öt kapott és mindössze 3 lőtt gól négy meccs alatt. Előbbi még nem is annyira vészes, de az utóbbi alapján még örülhhetnek is ezeknek az eredményeknek.
Nincs olyan hatalmas különbség a korábbi meccseikhez képest. Eddig is volt bőven hasonló, csak akkor jött a francia és villant, ezért senki sem foglalkozott velük. Most ez nála sem jön, nincs aki átvegye a feladatot egyből hullanak is a pontok. Félre ne értsen senki, nem akarok megmondóember lenni, de korábban pont ezt említettem, hogy hozhat a francia bármilyen számokat, de túlságosan rá vannak utalva, még CR-re sem voltak ilyen mértékben, így ha a francia formája visszaesik vagy lesérül nagyon nagy gond lesz és amennyire csapácsasra hajtották csak idő kérdése volt mikor történik valamelyik.

Teljesen világos az is, hogy Güler és Bellingham nem férnek meg egyszerre a pályán, de mindenképp erölteti Alonso. Persze utóbbinak muszáj mindig kezdenie és kapni a 90 perceket, de akkor a törökkel nem lehet mit csinálni. Aztán mágnestáblán fel lehet rakni a jobb oldalra vagy belekényszeríteni egy nyolcas pozícióba, de ugyanúgy a centrális zónába, kapuhoz közelebb fog húzni. Az ember szemét kiverte, hogy míg sérült volt az angol, Güler lubickolt. Jól játszott, jöttek a gólok, gólpasszok, mióta visszajött stabilan Bellingham durva lejtmenet a töröknél. Annyira hasonló profilok és a skilljeik abszolút ugyanazok, hogy nem férnek meg együtt. Ha hozzák Nico Pazt pedig örülni fogok, még egy hasonló játékos.
A kp-ról is iszonyatosan hiányzik egy olyan játékos, aki tudja építeni a támadásokat, hátrébb tud lépni, felvenni a labdát és onnan szervezni, építkezni. Ez kb. Tchouameni most náluk, de ehhez ő kevés. Ahogy Vaalverdenek sem ez a profilja. Egy Pedriért ordít az a csapat.

De ez csak egy a több aspektusból, ami gondot eredményez.
Viszont nem igazán tudom elképzelni, hogy ez sokáig kitartson. Akárhogy is, de hozzák majd újra a pontokat. Lehet, hogy nem 8-9 meccses győzelmi sorozatokkal, de biztos vagyok benne, hogy végig nagyon szoros lesz a bajnokság is és a Clasicó is rengeteget jelent majd. Nekünk is volt egy nagyon komoly formahanyatlásunk tavaly, de sikerült megoldani.
Egy City elleni győzelem is elhallgattathatja a hangokat, már a bilbaoi győzelem után is nagy mértékben megszűnt a zúgolódás, akkor egy MC után mi lehet majd.

Alonsot nem tudom elképzelni, hogy leváltsák év közben bármennyire is a fejére nőttek a játékosok és nem bír az egokkal. A számok még nem olyan katasztrofálisak, mint mondjuk Lopetegui alatt, akit év közben küldtek el. Plusz már vagy két éve Messiásként várják, ennyivel nem intézik el. Azon kívül max. egy Raul-Arbeloa-féle edzővel tudnák pótolni.
Zidane-al kapcsolatban azért sok mindent megszépít az élet. Az utolsó évében, amikor minden fronton égtek, az öltözővel szintén nem volt túl jó a hangulata a játék képéről ne is beszéljünk. Kergették el őt rendesen. Amellett kimondva-kimondatlanul a Deschamp-éra végét várja/várják, ami hamarosan, akár már a VB-t követően bekövetkezhet. A közvéleményben is erősen benne van és egyrtelműen ő a legesélyesebb utódjelölt.
Egy fél évre pedig nem hiszem hogy visszajönne, egy elég problémás csapathoz, ráadásul az elválás sem volt olyan szép.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.09. 11:05:18

bence0330 írta:
Yep. A bíró pedig megtisztelte őket azzal, hogy nem kivételezett velük, hanem a szabályok szerint járt el. Mint ahogy a barátod meg a párod is megtiszteled azzal, hogy elmondod neki, ha nagy baromságot csinált, ez sokkal inkább a másik tiszteletben tartása, mint elhümögni az egészet.

Remélem megtanulja a bagázs most, hogy nem lehet bármit, kösz Perez, hogy ezt megoldottad, remélem sokáig maradsz még.
Ezzel várnék még, linkeltem, nem tudom mennyi igazság van benne, de ha tényleg megbüntetik a bírót (tavaly Munuera ellen eljárás indult, lecserélték a bírói szövetség teljes vezetését stb.)
akkor azzal befolyásolhatják egész szezonra a bírók hozzáállását, hasonlót szerintem tavaly is láthattunk a bajnoki visszavágón és a kupadöntőn.
bence0330

2025.12.09. 10:36:16

PR42 írta:
2025.12.09. 10:27:18
Nekik az megy ha cipelni kell a labdát sprintben 30 métert meg 1-2 passzból átlépni egy egész félpályát.
Itt lehet a kutya elásva. 10 évig cél, sőt, szinte kontrafoci ment Madridban, Ancelotti óta pláne. Ehhez is alakították a keretet az évek alatt, és ez jól is működött. Valverde pl. egy vadállat abban a rendszerben, világklasszis. Idén meg nulla, legalábbis középpályán. Ebbe jött Xabi, aki azért ennél modernebb focit akar, presszinggel (ami szintén nem volt évekig), jobban oda akarja szegezni az ellent, kisebbek a területek, a keret meg tényleg nem feltétlenül erre alkalmas.

Persze emellett ott van még az egók kérdése, meg tényleg az a bomlasztó Perez viselkedés, ami szerintem a rákfenéje a Madridnak egy ideje már, de keretileg szerintem kb ilyesmi lehet tényleg a gond. A 2-3 legjobbjuk nem ilyen rendszerre termett.

Lehet, hogy Xabi tényleg nem tudja ezzel a kerettel megoldani, amit szeretne, félig önhibáján kívül.
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.09. 10:27:18

FcBarcelona1 írta:
2025.12.09. 06:30:26

Ezzel nem értek egyet, mármint a szerkezettel. A Clasico óta romlott a formájuk. Tudtommal ott biztosított először Camavingával jobb szélre. Ott bejött, a kis csapatok ellen nem feltétlenül.
Hogy miért? Lehet ezt a presszingelős stílust próbálja meghonosítani Madridban, valahogy kompenzálni kell Vinicius és Mbappe védekezésének hiányát. Rengetegszer jött velem mostanában szembe videókon, hogy dobálják magukat a 16-on belül, és ehhez társul a klubjuk kommunikációja, és latszólag Xabi Alonsoval is van valami problémájuk és a hozzáálásra is folyamatosan panaszkodik a madridi sajtó.

Nem biztos, hogy ezt a helyzetet egy jobb szélső játszatása megoldaná, főleg ha az sem teljesíti Alonso elvárásait.
Értelek, valóban több probléma is van mint a szerkezet, és nem oldaná meg önmagában egyedül a problémát az hogy egy embert kicserélsz.
Szerintem nagyon fontos tényező az egyoldalusságukban az hogy nincs igazi jobbszélső, és az eredmények alapján is ez látszik.

Nem néztem minden meccsüket, Transfermarkt szerint Camavinga csak ellenünk és a Pool ellen játszott jobbszélsőt, amúgy Valverde/Güler van ott erőltetve. Én kifejezetten erre hegyeztem ki a kommentem, hogy nekik középen kellene játszani, mögéjük Csúámeni, két szélre két rendes szélsőt, előre akár Mbappé akár egy rendes csatár és mindjárt rendes csapat formájuk lenne.

Az hogy a letámadás nem megy nekik az elég fix, nevetségesen könnyen passzolta ki őket a Celta többször is. Ment a cicázás, sok klippet láttam.
A Madrid játékosokat rondoban biztos agyonvernénk :D

Nekik az megy ha cipelni kell a labdát sprintben 30 métert meg 1-2 passzból átlépni egy egész félpályát.
bence0330

grgly50 írta:
ismételte meg a brazil csatár, a fűre és a mezén lévő címerre mutatva. (Rodrigo)
Carreras lépett először a játékvezetőhöz , és azt mondta neki: „Egész meccsen ilyen voltál”, utalva a meccs alatti folyamatos játékmegszakításokra. Ezután Valverde érkezett , hogy közölje a játékvezetővel: „Nem állíthatod ki.” Ez sárga lapot hozott az uruguayi játékosnak. Rodrygo Goes is kapott egyet
Idézet a MARCA-ból

Aki meg összeesküvést sejt, tényleg nézze meg a Flick pirosat, és vesse össze a kettőt. De gondolom ennek úgy kéne lennie, hogy mi egy intésre pirosat (második sárgát) kapunk, ők meg nem. Ez végre megszűnni látszik, köszönjük a végre tököt növesztő bíróknak.
grgly50
Capitá del Barça

Idézet a MARCA-ból
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.09. 06:30:26

PR42 írta:
Egyszerű, ő jobbszélső. Bal lábas. Tud cselezni és tartja a szélességet hogy széthúzza az ellenfelet.
Ezzel nem értek egyet, mármint a szerkezettel. A Clasico óta romlott a formájuk. Tudtommal ott biztosított először Camavingával jobb szélre. Ott bejött, a kis csapatok ellen nem feltétlenül.
Hogy miért? Lehet ezt a presszingelős stílust próbálja meghonosítani Madridban, valahogy kompenzálni kell Vinicius és Mbappe védekezésének hiányát. Rengetegszer jött velem mostanában szembe videókon, hogy dobálják magukat a 16-on belül, és ehhez társul a klubjuk kommunikációja, és latszólag Xabi Alonsoval is van valami problémájuk és a hozzáálásra is folyamatosan panaszkodik a madridi sajtó.

Nem biztos, hogy ezt a helyzetet egy jobb szélső játszatása megoldaná, főleg ha az sem teljesíti Alonso elvárásait.
Szerintem ebből váltás lesz, a csapatot nem tudják lecserélni, Zidane kinevezése nagyot dobhatna a játékukon, valószínűleg tudná kezelni az egokat, és nem ezzel a stílussal próbálkozna. Remélem egy jó darabig marad még Xabi Alonso, nekem szimpatikus is, rövidtávon nem biztos hogy hozná az eredményeket, hosszútávon sokat javulhatna a játékuk minősége, de nem hiszem, hogy türelmesek lesznek vele.

Nálunk ha hiányzik is néha a minőség, az akarással és csapatként tudjuk ezt kompenzálni, a támadók is nagy melót beletesznek a védekezésbe, Flick jól pakolja össze a csapatot, és a kölcsönös tiszteletet is látni vélem. Valamint talán 36+ meccse lövünk gólt a bajnokikon (Chelsea ellen a sorozat megszakadt a BL-ben), ami előnyös a La Ligában ahol a költekezés hiányában a taktikusság a fő szempont.

Szerk: a feltolt védelmünk miatti látványos bekapott gólok tekintetében (általános kritika mindenhol), és a szervezettebb Real védelem esetében érdemes megnézni mindenkinek a Celta elleni bekapott gólokat. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.12.09. 06:55:46-kor.
bence0330

2025.12.09. 00:03:57

Mastantuono szerintem be fog férni sajna, eddig is befért, őt bírja szerintem Xabi :). Igen, ő amellett, hogy azért egy kifejezetten jó játékos, hasonló okokból az egyik legfontosabb, mint nálunk Baldé, nincs más opció oda (Güler nekem nem jobbszélső, Rodrygo is csak kényszerből, de az a hírhedt 32 meccses góltalan sorozata elég ijesztő, ez még egy hátvédnél is kellemetlen néha). Senki nem tenné Baldét a top6-7-be se nálunk, de tavaly lehet, hogy az ő hiánya volt a legdurvább, vagy legalábbis top3 ilyen szempontból simán.

Még hozzátenném, hogy azóta kísérletezget Xabi kétcsatáros felállásokkal (nem mindig), ami látványosan nem működik. Az argentin visszatérésével gondolom visszaáll majd, talán ott a 4-2-3-1 és 4-3-3-as meccseknél volt csúcson a Reál idén, nagyon sokat kísérletezik ezzel Alonso, és az egyik fő oka ennek pont Mastantuono.
PR42
Jugador d'estrella

Chino írta:

Az Atletico ellen Gülert váltotta az 59. percben 3:2-nél. De ennyi erővel például Brahim vagy Ceballos jobb játékosok.

Azt tudom mondani hogy prime Ibrahimovicot is betehetnéd oda jobbszélsőnek, ugyanolyan értelmetlen lenne mint Gülert vagy Valverdet odatenni. Nekik is lesznek jobb meccseik, de tartósan nem működik.

Minden meccsen ahol rendes szerkezetük volt, ott jó eredményeik voltak.
Ahol meg nem, ott nem.
Ez egybeesik azzal hogy mikor kezdett az argentin és mikor nem. Nem azért mert az argentin jobb mint bárki.

Szóval ja, én visszatenném.. de a politika és az egók nem engedik. Bellingham, Vini, Mbappé fix kezdő, de ha akarod hogy legyen középpálya és védelem akkor Valverde a leírhatatlan nevű francia és Güler is kell hogy játszon, mivel utóbbi az egyetlen aki tudja valamennyire forgatni a csapatot. Így Masta gyerek és Rodrygo már nem fér el az fix, de tök mindegy, mert aki felfér, az se a posztján játszik.

Nekünk csak jó.

Egók és brand nélkül biztos vagyok benne hogy Alonso is máshogy képzelné el.
Peter
Director del Fútbol

2025.12.08. 19:10:26

csababarca írta:
2025.12.08. 16:48:02
De maradjanak csak az ilyen karakterek ott, addig nekünk csak jó.
Nem gondolom másként én sem.
Amíg önmagukkal is meg kell küzdeniük, addig csak éljünk ezzel és maxoljuk ki a felkínált lehetőséget.
Pontokban, nyugalomban, felkészültségben, mindenben, amiben csak lehet.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.08. 18:52:22

A mundo meg a marca is ultimátumról ír Alonso kapcsán,ha nem nyernek a city ellen, akkor olaj.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

PR42 írta:
2025.12.08. 18:21:17
Chino írta:
2025.12.08. 14:07:30

Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.

Rosszul emlékszel!
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=QL8zvv16

Ahogy én is írtam Bence előtt, az argentinnel kifejezetten jók voltak:
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.08. 18:21:17

Chino írta:
2025.12.08. 14:07:30

Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.

Rosszul emlékszel!
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=QL8zvv16

Ahogy én is írtam Bence előtt, az argentinnel kifejezetten jók voltak:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.08. 18:05:14

https://www.givemesport.com/fears-refer ... elta-vigo/

Érdekes hír, főleg annak fényében, amit a Real TV minden héten próbál elhitetni a nagyvilággal.
bence0330

2025.12.08. 17:38:45

Szerintem sem, rájuk tennék top8 tekintetében, de semmiképp sem tekinteném lefutottnak, vagy lényegtelennek emiatt a mai meccset, leginkább így értettem. :)

Meg persze a maradék két meccs nagyon sokára lesz, addig sokféle gondjuk megoldódhat, akár sérülések terén is.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 17:06:07

Hat azert ennyire nem rosszak :) Mbappe egyedul elrakja a Benficat(sztem)
bence0330

2025.12.08. 17:01:51

Ki tudja. Ha kikapnak, necces lehet nekik, a Monaco és a Benfica azért nem tuti 4 vagy 6 pont, ami kellene nekik. Esélyesebbek lennének persze továbbmenni a 8-ba de semmiképp nem lenne lefutott.

Persze ha továbbjutás alatt a top24-et érted, akkor az talán már matematikailag is meg van, bár nem néztem utána.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 16:57:44

City az tipik,vagy nagyon kiszakad vagy [auto_cenzúra],de igazabol lenyegtelen kb a tovabbjutas szempontjabol
Válasz küldése