Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nem azt mondtuk hogy a copyzás nélkül leírhatatlan argentin jobb mint bárki.
Nem gondolom másként én sem.csababarca írta: ↑2025.12.08. 16:48:02De maradjanak csak az ilyen karakterek ott, addig nekünk csak jó.
Az Atletico ellen Gülert váltotta az 59. percben 3:2-nél. De ennyi erővel például Brahim vagy Ceballos jobb játékosok.PR42 írta: ↑2025.12.08. 18:21:17Chino írta: ↑2025.12.08. 14:07:30
Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.
Rosszul emlékszel!
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=QL8zvv16
Ahogy én is írtam Bence előtt, az argentinnel kifejezetten jók voltak:
https://www.eredmenyek.com/jatekos/mast ... /tpBPaidM/
Chino írta: ↑2025.12.08. 14:07:30
Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.
Lehet, de alig maradt védőjük, és eddig is hadilábon álltak idén a védekezéssel, ahol sokszor a kiscsapatok támadósorainak minőséghiánya miatt nem kaptak többet. Militaónak megint jó időre annyi, aki alapkezdő volt idén, alighanem a legjobb formában lévő kh volt a keretben. Huijsen sem fog még visszatérni, maradt igazából Asencio és Rüdiger, nem vészes, de nem is elit, viszont onnan már nem dőlhet ki senki. Mindkét jobb bekkjük sérült, a két balbekkjük meg eleve nem feltétlenül a legerősebb pontjuk. Nehezen bírtak random kiscsapatok támadóerejével is egy ideje már, a City meg nagyon más szint. Nyilván tuti nincs, de szerintem a papírforma az kb 4 City gól, viszont mivel az ő védekezésük is igencsak gyengének tűnik, ez még győzelmet se feltétlen jelentene egy jó napot kifogó Mbappéval.
Szerintem simán benne van. A Pool ellen is nagy megúszás volt, pedig ők messze nem voltak olyan jó formában.
Egy Sorloth legfeljebb Vinicius kárára játszhatna, ami még nagyobb feeszültséghez vezetne plusz ki tudja mit szólna hozzá Perez-papa, az ilyen ívelgetések pedig ki tudja mit szülnének, ráadásul rajta kívül nincs aki célpont lehetne.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 11:01:23Ez az egyik gond (bár 32 meccse nem lőtt gólt Rodrygo, egy ilyen szintű játékosnál ez egészen elképesztő stat), az agyat még valamennyire pótolhatná félig-meddig Bellingham (jövőre Szobi lesz sajna szerintem belőle), de én ugyanakkora gondnak látom Mbappé centerként való játszatását. Egész más szint lenne a szélen, nem gólok számában persze, azt most kimaxolja így, hanem a meccsre való ráhatásában. Persze ehhez kellene egy center, amive nem foglalkoznak. Szerintem ha akár csak egy Sorloth lenne náluk, vezetnék a bajnokságot. Az elmúlt 3-4 meccsen a sérüléséig pl. TAA nagyon komoly labdákat szórogatott előre, most nem rémlik, talán még így is lett belőle gól, de pl. az ő erősségeinek kihasználásához pont kéne egy magas center. Persze a sérülésével mindegy is.Barcaman1993 írta: ↑2025.12.08. 10:17:47A Rodrygo-Vinicius konfliktus helyzet viszont Xabi Alonsonak köszönhető. Carlonál semmi probléma nem volt, és volt a csapatnak jobb oldala. Most nem látom, hogy melyik opció működik jobban a tavalyi Rodrygonál, tejesen egyértelműen egyoldalas lett a csapat. Azt is hozzátenném, hogy a Kroos-Modric páros kreativitása nem lett pótolva. Meg is látszik a támadójátékon.
Van két tehetséges fiatal center, azt megértené az ember, ha nem alapkezdők, de sokkal többet kéne játszaniuk. Valamiért Xabi szerintem megrettent, és nem mer a fiatalokhoz nyúlni, kockáztatni.
Van amúgy egy nagyon érdekes stat. A Madrid Mastantuonóval megnyerte az összes meccsét idén. A sérülése óta meg ugye 1/5. Szóval alighanem ő is nagyon fontos visszatérő lehet, a támadójáték megszűnik majd féloldalasnak lenni. Közben meg mondjuk kidőlt a védelem idei legjobbja.

Ez az egyik gond (bár 32 meccse nem lőtt gólt Rodrygo, egy ilyen szintű játékosnál ez egészen elképesztő stat), az agyat még valamennyire pótolhatná félig-meddig Bellingham (jövőre Szobi lesz sajna szerintem belőle), de én ugyanakkora gondnak látom Mbappé centerként való játszatását. Egész más szint lenne a szélen, nem gólok számában persze, azt most kimaxolja így, hanem a meccsre való ráhatásában. Persze ehhez kellene egy center, amive nem foglalkoznak. Szerintem ha akár csak egy Sorloth lenne náluk, vezetnék a bajnokságot. Az elmúlt 3-4 meccsen a sérüléséig pl. TAA nagyon komoly labdákat szórogatott előre, most nem rémlik, talán még így is lett belőle gól, de pl. az ő erősségeinek kihasználásához pont kéne egy magas center. Persze a sérülésével mindegy is.Barcaman1993 írta: ↑2025.12.08. 10:17:47A Rodrygo-Vinicius konfliktus helyzet viszont Xabi Alonsonak köszönhető. Carlonál semmi probléma nem volt, és volt a csapatnak jobb oldala. Most nem látom, hogy melyik opció működik jobban a tavalyi Rodrygonál, tejesen egyértelműen egyoldalas lett a csapat. Azt is hozzátenném, hogy a Kroos-Modric páros kreativitása nem lett pótolva. Meg is látszik a támadójátékon.
A spanyol bírók híresen önérzetesek, a legapróbb reklamálásra is villantják a lapokat. Mondjuk Carreras sokkal jobban járt, hogy azonnali pirosat kapott, mintha két sárgával állítják ki, mert akkorl továbbiakat szedett volna be.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 09:11:52Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat. Szerintem Kloppon túl leginkább Zidane-ban gondolkodnak. Ő azért keményebb, és még nagyobb klublegenda, többszörös BL győztes és elbírt még CR egójával is.
Ha Inzaghi nem keresne ilyen döbbenetes mennyiségű pénzt, talán még ő lehetne lehetőség.
Jól néztek ki ez igaz, de jópár olyan meccsük volt az elején, ahol pontokat veszíthettek volna, de egy-egy góllal valahogy mindig sikerült behúzniuk a meccseket. Ott lett volna néhány pontvesztés, más lenne a leányzó fekvése. Most pont nem nekik jött ki a lépés.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 09:11:52
Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat.
Igen, és ráadásul továbbra is Negreiráznak, miközben pont hogy ők azok akik nyilvánosság előtt befolyásolják a bírókat. Az előbbi továbbra is csak pletyka, 0 bizonyítással, az utóbbi pedig mindenki előtt nyilvános. Jó lenne amúgy ha a klubok ez ellen is nyíltan kiállnának amúgy, nem csak akkor amikor ellenünk kell valami miatt.(Mint a múltkori, Villarreal meccs miatt sztrájkolt hogy "hogymerészeljük",miközben az egész liga profitálna abból ha egyre inkább el sikerülne terjeszteni Amerikában a La Liga-t, ezzel együtt a focit is, de azzal nem volt gondjuk hogy a SPANYOL szuperkupa döntőt azt pl a világ végére viszik a sivatag közepébe viszik)bence0330 írta: ↑2025.12.08. 00:36:53Igen, az összefoglalót tényleg érdemes megnézni, már csak a két gól miatt is, nem minden nap lát ilyeneket az ember.
Főleg a második pirosnál persze lehet, hogy túlzásba esett a bíról, de mivel nem tudjuk, mit mondott, azért óvatos lennék ezzel is. No meg akkor már ennek jelentősége sem igsazán volt, max nem kapták volna be a másodikat.
De az van, hogy baromira megérdemelnék, hogy elkezdjenek ellenük fújni. A játékosok nem feltétlen, a klub igen. Heti szinten alázzák a bírókat, és nem csak a nem hivatalos csatornájukon, hanem maga Perez is. Gusztustalan, amit művelnek, függetlenül attól, hogy milyen a spanyol játékvezetés színvonala, idén amúgy mintha kevésbé lenne vészes eddig.
Konstansan reklamálnak akkor is, mikor látványosan nekik fújnak. Ha már reklamálnak, akkor meg már legyen is miért. De nem tudom, ez milyen döntés volt, és szerintem kb senki nem tudja, max Carreras és a bíró. Az biztos, hogy Flick egy ilyen mozdulatért pirosat kapott, és ő még csúnyát se mondott hozzá elvileg, szóval kettős mércéről nem nagyon lehet szó, max durcizós bírókról. He ez nálunk piros, akkor Madridban is.
Én azt hittem, hogy Perez undormánya csak mentálisan fog rosszul hatni a csapatra, ahogy legyűrűzik. Ez látványosan megvan, tényleg olyannak tűnnek a játékosok, akik alanyi jogon várják a győzelmeket a pályán sétálgatva (amíg hátrányba/emberhátrányba nem kerülnek, akkor hirtelen rendre iparkodni kezdenek), de úgy tűnik, meg fog szűnni a hátszelük is a bírók részéről, szerintem nagyon elegük van már abból, amit heti szinten kell eltűrniük, akár madridi származásúak, akár nem.
Amúgy kb olyan, mintha fura módon Mbappé lenne az egyetlen, akiben van tűz meccsről meccsre. Pedig azért ő a legjobb játékosuk, nem feltétlen neki kéne a legjobban bizonyítania. Lehet őt amúgy jelenleg legalább az aranylaszti lehetősége motiválja.
4 pont az előny, igazából ez tényleg nem sok, a kontextust nézve meg persze hihetetlen teljesen, főleg, hogy pont nekünk jöttek sorra a nehezebb meccsek. Mi egy ATMA-Bilbao-Betist tartalmazó sor ellen hoztuk az utolsó 5 meccsünket, nekik meg Elche-Rayo-Bilbao-Girona-Celta sorból sikerült egyet nyerniük, ez így nagyon kemény.
És jön a komoly formába lendült City. Reijnders-Cherki-Doku-Haaland-Foden közül akármelyik 4 lesz a pályán (vagy 5), kizártnak érzem, hogy ne rúgjanak legalább 4-5 gólt.
Ja, amúgy szegény Militaót sajnálom, csóri már nem nagyon lesz focista. Pedig idén amúgy elég jó volt.
Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat. Szerintem Kloppon túl leginkább Zidane-ban gondolkodnak. Ő azért keményebb, és még nagyobb klublegenda, többszörös BL győztes és elbírt még CR egójával is.