Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Szerintem mást játszó csapatban lehet nagyon jó is, simán megérhet(ne) 30-40et egy olasz jobb csapatnak vagy egy angol középnek.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 18:23:44Fabrizio felrakott egy hírt pár napja, amit páran továbbosztottak, de aztán 1-2 órával később leszedett. Valami olyasmi volt már akkor, hogy Araujó 100%, hogy távozik januárban. Gondolom azért szedte le, mert kiderült, hogy nem volt elég hiteles a forrás, de azért ha egyáltalán ez képbe/szóba került, akkor már valaminek történnie kellett.
Ha szigorúan csak az ő fejével gondolkodnék, én mennék. Két ok miatt. Egyfelől eleve nem fekszik neki Flick stílusa, és amiben világklasszis (volt?), azt nem nagyon tudja a pályára tenni, amiben meg nem olyan erős, az kidomborodik.
Másfelől meg nyilván az, hogy neki alighanem tényleg környezetváltozás kell mentális okokból is.
Szóval ezen két okból szerintem neki igazán újjáépíteni a karrierjét csak máshol van esélye.
Ha távozna, foglalmam sincs, mekkora összegre lehetne belőni, azért a CFC meccs előtt nem hozott rossz szezont, a képességei alapján meg világklasszis, de azért jelenleg messze nem az, az ára ezt gondolom tükrözni fogja.
30-35 talán egy PL klubtól?

Szerintem nem a lestaktika a problémája, az ominózus meccsen se abba hibázott bele, hanem hogy fejben gyenge, és elveszíti a fókuszt sokszor.Andris írta: ↑2025.12.01. 17:04:57
Ha össze tudná szedni magát, mondjuk egy pszichológussal, esetleg némi külön felkészítéssel a fegyelmezettséget, fókuszt illetően, akkor szerintem még maradhat hasznos tagja a keretnek.
Valószínű sose lesz annyira tökéletes ehhez a lestaktika dolghoz, mint mondjuk Cubarsi, aki kb képtelen belehibázni abba a részbe, de ha hozná fizikálisan és mentálisan a vadállatot amit ismerünk, közben pedig egy kicsit tudatosabban játszana, még komoly dolgora lehetne képes.
Én nagyon nem szeretném őt távozni látni, ennyire könnyen nem szabad lemondani a játékosainkról. Ezt a szurkolókra értem, ugyanis a klub jelenleg nem produkál semmi kiábrándítót vele kapcsolatban.
Ha össze tudná szedni magát, mondjuk egy pszichológussal, esetleg némi külön felkészítéssel a fegyelmezettséget, fókuszt illetően, akkor szerintem még maradhat hasznos tagja a keretnek.Araújo és ügynöke időt kértek a klubtól
A Mundo szerint - melyet Carlos Monfort felvételei is alátámasztanak - Ronald Araújo ügynöke ma meglátogatta a klubvezetést, ahol arról tárgyaltak, hogyan segíthetnének a válságba került uruguayi védőn.
A játékos és képviselője időt kértek a Barcelonától, hogy lelkileg felépüljön abból a traumából, amit a Chelsea elleni kiállításával elszenvedett. Kérését a klub teljesítette, mindenben támogatják a csapatkapitányt.
A végére álljanak itt a cikk írójának, Fernando Polónak a szavai, amivel magam is teljes mértékig azonosulni tudok:
„Araujo most az érzelmi felépülésére fog összpontosítani, hogy maga mögött hagyja a stresszt családjára, ügynökeire és csapattársaira támaszkodva, akik már tudják, hogy nehéz időszakon megy keresztül, és teljes mértékben támogatják őt. Ronaldot nagyon kedvelik az öltözőn belül, mert törődik a csapattársaival, amint az a közelmúltban, az otthonában megszervezett csapatépítő vacsora is jól jelez. Itt az ideje, hogy támogassuk Araujót és tiszteletben tartsuk a helyzetét.”
Úgy érzem, amikor az mondtam mindenkinek jobb lenne, ha elmenne, akkor támogató voltam. Lehet, hogy az az összezördülés Gündogannal nagyobb hatású volt mint hittük... Nem tudom , mennyire bátran rakja be az edző egy komoly meccsen. Mennyire bíznak meg a társak benne. Neki mekkora az önbizalma egy kiesésről döntő meccsen?
Ronald Araujo in big games:
Szerintem ezzel a mondattal teljes mértékben megmagyarázható minden, de a makacs szót elhagynám, ugyanis amennyiben sikerült volna a 90 perccig az a fajta labdatartás, amiben Flick bízott, teljesen más meccs lett volna.
Miért akart rotálni? Hogy a Sevilla ellen frissebb legyen Araujo?Troym írta: ↑2025.10.02. 18:13:36
Szerintem túlgondolta Flick, rotálni akart, csak nem jött be, ebben a szezonban általánosságban is túl van tolva a rotálás hátul, emiatt nincs összhang. Nekem mindegy kik az alap középhátvédjei, de őket jóval többet kéne együtt pályán tartani, minimum a játékidő 60-70%ban.
Taktikailag nem volt indokolt padon jegelni az urut, nem kell minden játékosunknak fülén pörgetni a labdát, amúgy meg a labdaügyes védőinkkel sem uraltuk jobban a meccset, de még csereként is hozni lehetett volna a 60. perc környékén, egyrészt támadtak épp eleget a Párizsiak, plusz a támadó szögleteinkben is lett volna több kakaó.
Aztán lehet teljes tévúton járok és simán nem tudott mit kezdeni Flick E.Garciával, mert egész jó a szezonban (mondjuk inkább jhv poszton), de szélen akarta tudni Koundét Barcolával versenyfutni és hülyén nézett volna ki padoztatni EG-t, emiatt nem a Cubarsi-Araujo páros kezdett.
Amúgy abban egyetértek, hogy egy védő legyen beton védő, és aztán labdazsonglőr (megértem a másik oldalt is, de nálam így van), viszont ha EG-vel veted össze a milettvolnaha Araujót, akkor nem volt rossz döntés a padoztatása, állítom, hogy Eric a legjobb játékosunk volt a pályán. De hogy a legjobb védő, az tuti, nem is kicsivel. Araujós dolgokból csinált többet is.Troym írta: ↑2025.10.02. 18:13:36Aztán lehet teljes tévúton járok és simán nem tudott mit kezdeni Flick E.Garciával, mert egész jó a szezonban (mondjuk inkább jhv poszton), de szélen akarta tudni Koundét Barcolával versenyfutni és hülyén nézett volna ki padoztatni EG-t, emiatt nem a Cubarsi-Araujo páros kezdett.
Egyetértek. Araújóban is benne volt a hiba a közelmúlt rangadóiban, megértem, hogy Flick nem erőltette. Nekem Christensen és Martinez hiányzik, szerintem ez lehetett volna a legerősebb páros, Martinez az előző szezonban számos rangadón tanár volt (el clasicók, Bayern ellen stb), ha pedig már így alakult, hogy elengedtük, én mindent feltettem volna Tah-ra.
Szerintem túlgondolta Flick, rotálni akart, csak nem jött be, ebben a szezonban általánosságban is túl van tolva a rotálás hátul, emiatt nincs összhang. Nekem mindegy kik az alap középhátvédjei, de őket jóval többet kéne együtt pályán tartani, minimum a játékidő 60-70%ban.