Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.08. 20:58:08

Chino írta:
2025.12.08. 18:28:11

Az Atletico ellen Gülert váltotta az 59. percben 3:2-nél. De ennyi erővel például Brahim vagy Ceballos jobb játékosok.
Nem azt mondtuk hogy a copyzás nélkül leírhatatlan argentin jobb mint bárki.
Egyszerű, ő jobbszélső. Bal lábas. Tud cselezni és tartja a szélességet hogy széthúzza az ellenfelet.
Ezért hasznos, jól működik vele a csapat és jobb a szerkezet.

Azt tudom mondani hogy prime Ibrahimovicot is betehetnéd oda jobbszélsőnek, ugyanolyan értelmetlen lenne mint Gülert vagy Valverdet odatenni. Nekik is lesznek jobb meccseik, de tartósan nem működik.

Minden meccsen ahol rendes szerkezetük volt, ott jó eredményeik voltak.
Ahol meg nem, ott nem.
Ez egybeesik azzal hogy mikor kezdett az argentin és mikor nem. Nem azért mert az argentin jobb mint bárki.

Szóval ja, én visszatenném.. de a politika és az egók nem engedik. Bellingham, Vini, Mbappé fix kezdő, de ha akarod hogy legyen középpálya és védelem akkor Valverde a leírhatatlan nevű francia és Güler is kell hogy játszon, mivel utóbbi az egyetlen aki tudja valamennyire forgatni a csapatot. Így Masta gyerek és Rodrygo már nem fér el az fix, de tök mindegy, mert aki felfér, az se a posztján játszik.

Nekünk csak jó.

Egók és brand nélkül biztos vagyok benne hogy Alonso is máshogy képzelné el.
Peter
Director del Fútbol

2025.12.08. 19:10:26

csababarca írta:
2025.12.08. 16:48:02
De maradjanak csak az ilyen karakterek ott, addig nekünk csak jó.
Nem gondolom másként én sem.
Amíg önmagukkal is meg kell küzdeniük, addig csak éljünk ezzel és maxoljuk ki a felkínált lehetőséget.
Pontokban, nyugalomban, felkészültségben, mindenben, amiben csak lehet.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.08. 18:52:22

A mundo meg a marca is ultimátumról ír Alonso kapcsán,ha nem nyernek a city ellen, akkor olaj.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.08. 18:28:11

PR42 írta:
2025.12.08. 18:21:17
Chino írta:
2025.12.08. 14:07:30

Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.

Rosszul emlékszel!
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=QL8zvv16

Ahogy én is írtam Bence előtt, az argentinnel kifejezetten jók voltak:
https://www.eredmenyek.com/jatekos/mast ... /tpBPaidM/
Az Atletico ellen Gülert váltotta az 59. percben 3:2-nél. De ennyi erővel például Brahim vagy Ceballos jobb játékosok.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.08. 18:21:17

Chino írta:

Mastantuonóval kikaptak az Atma ellen, de pl. Ceballosszal vagy Brhaimmal nincs vereségük, illetve akkoriban mikor az argentin padozott is hozták az pontokat. Itt komplex probléma van. De lehetne mondani, hogy Bellingham nélkül mindig nyertek stb., kismillió ilyen stat van, de ezek nem relevánsak.

Rosszul emlékszel!
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=QL8zvv16

Ahogy én is írtam Bence előtt, az argentinnel kifejezetten jók voltak:
https://www.eredmenyek.com/jatekos/mast ... /tpBPaidM/
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.08. 18:05:14

https://www.givemesport.com/fears-refer ... elta-vigo/

Érdekes hír, főleg annak fényében, amit a Real TV minden héten próbál elhitetni a nagyvilággal.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.08. 17:38:45

Szerintem sem, rájuk tennék top8 tekintetében, de semmiképp sem tekinteném lefutottnak, vagy lényegtelennek emiatt a mai meccset, leginkább így értettem. :)

Meg persze a maradék két meccs nagyon sokára lesz, addig sokféle gondjuk megoldódhat, akár sérülések terén is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 17:06:07

Hat azert ennyire nem rosszak :) Mbappe egyedul elrakja a Benficat(sztem)
bence0330

2025.12.08. 17:01:51

Ki tudja. Ha kikapnak, necces lehet nekik, a Monaco és a Benfica azért nem tuti 4 vagy 6 pont, ami kellene nekik. Esélyesebbek lennének persze továbbmenni a 8-ba de semmiképp nem lenne lefutott.

Persze ha továbbjutás alatt a top24-et érted, akkor az talán már matematikailag is meg van, bár nem néztem utána.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 16:57:44

City az tipik,vagy nagyon kiszakad vagy [auto_cenzúra],de igazabol lenyegtelen kb a tovabbjutas szempontjabol
bence0330

2025.12.08. 16:48:46

Alcantara írta:
2025.12.08. 16:30:57
bence0330 írta:
2025.12.08. 00:36:53

És jön a komoly formába lendült City. Reijnders-Cherki-Doku-Haaland-Foden közül akármelyik 4 lesz a pályán (vagy 5), kizártnak érzem, hogy ne rúgjanak legalább 4-5 gólt.
Nehezen tudom ezt elképzelni. Ennyire nem kellene lenézni őket.
Lehet, de alig maradt védőjük, és eddig is hadilábon álltak idén a védekezéssel, ahol sokszor a kiscsapatok támadósorainak minőséghiánya miatt nem kaptak többet. Militaónak megint jó időre annyi, aki alapkezdő volt idén, alighanem a legjobb formában lévő kh volt a keretben. Huijsen sem fog még visszatérni, maradt igazából Asencio és Rüdiger, nem vészes, de nem is elit, viszont onnan már nem dőlhet ki senki. Mindkét jobb bekkjük sérült, a két balbekkjük meg eleve nem feltétlenül a legerősebb pontjuk. Nehezen bírtak random kiscsapatok támadóerejével is egy ideje már, a City meg nagyon más szint. Nyilván tuti nincs, de szerintem a papírforma az kb 4 City gól, viszont mivel az ő védekezésük is igencsak gyengének tűnik, ez még győzelmet se feltétlen jelentene egy jó napot kifogó Mbappéval.

A morál meg eleve elég mélyen van, ezzel együtt becsültem 4-5-6 gólra a kapottak számát. 3 nagycsapattal találkoztak idén, PSG 4, Atleti 5 gólt vágott nekik, mi meg a B sorunkkal álltunk kb fel mélyponton, ők meg akkor voltak talán a legjobbak, mi akkor nem voltunk elég nagycsapatosak. 3 rangadóból 2 volt olyan, amiben legalább 4 gólt kaptak, szóval azért nem alaptalan a dolog.

Aztán persze lehet előhúznak valami top bunkerfocit, meg a City történelmi okokból szétremegi a meccset.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.12.08. 16:48:02

Mondjuk a city is bárkitől bármikor képes benyelni 2-3 gólt, és leolvadni akár meccsen belül, szóval bármi benne van abban a meccsben.

Kloppot is megennék az ilyen Rüdiger, Vini féle bomlasztó karakterek, bár rövidtávon ennél jobb lenne valószínűleg.

De maradjanak csak az ilyen karakterek ott, addig nekünk csak jó.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.12.08. 16:44:57

Alcantara írta:
bence0330 írta:

És jön a komoly formába lendült City. Reijnders-Cherki-Doku-Haaland-Foden közül akármelyik 4 lesz a pályán (vagy 5), kizártnak érzem, hogy ne rúgjanak legalább 4-5 gólt.
Szerintem simán benne van. A Pool ellen is nagy megúszás volt, pedig ők messze nem voltak olyan jó formában.

Vinicius pedig a majdnem aranylabdás szezonja óta nagyon gyengén muzsikál, cserébe viszont bomlaszt. Ha van eszük, minél gyorsabban kirakják.

A jelenlegi helyzetben Xabit sajnálom ott. Szerintem egész jól kezdett, látszott a fejlődés Carlohoz képest, erre kb. megfúrják néhány shrekkkfej. Nekünk mondjuk az lenne a jó szvsz, ha ő húzná a rövidebbet, és a bomlasztók maradnának. Onnan azért megnézném, melyik edző csinál belőlük csapatot.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 16:43:49

Sztem is kizart,h a City lo otot..city vedelem
is ingatag es sztem nincsennek olyan atom formaban,barmi lehet.
Alcantara
Director del Fútbol

bence0330 írta:

Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.12.08. 11:01:23
Barcaman1993 írta:
2025.12.08. 10:17:47
A Rodrygo-Vinicius konfliktus helyzet viszont Xabi Alonsonak köszönhető. Carlonál semmi probléma nem volt, és volt a csapatnak jobb oldala. Most nem látom, hogy melyik opció működik jobban a tavalyi Rodrygonál, tejesen egyértelműen egyoldalas lett a csapat. Azt is hozzátenném, hogy a Kroos-Modric páros kreativitása nem lett pótolva. Meg is látszik a támadójátékon.
Ez az egyik gond (bár 32 meccse nem lőtt gólt Rodrygo, egy ilyen szintű játékosnál ez egészen elképesztő stat), az agyat még valamennyire pótolhatná félig-meddig Bellingham (jövőre Szobi lesz sajna szerintem belőle), de én ugyanakkora gondnak látom Mbappé centerként való játszatását. Egész más szint lenne a szélen, nem gólok számában persze, azt most kimaxolja így, hanem a meccsre való ráhatásában. Persze ehhez kellene egy center, amive nem foglalkoznak. Szerintem ha akár csak egy Sorloth lenne náluk, vezetnék a bajnokságot. Az elmúlt 3-4 meccsen a sérüléséig pl. TAA nagyon komoly labdákat szórogatott előre, most nem rémlik, talán még így is lett belőle gól, de pl. az ő erősségeinek kihasználásához pont kéne egy magas center. Persze a sérülésével mindegy is.

Van két tehetséges fiatal center, azt megértené az ember, ha nem alapkezdők, de sokkal többet kéne játszaniuk. Valamiért Xabi szerintem megrettent, és nem mer a fiatalokhoz nyúlni, kockáztatni.

Van amúgy egy nagyon érdekes stat. A Madrid Mastantuonóval megnyerte az összes meccsét idén. A sérülése óta meg ugye 1/5. Szóval alighanem ő is nagyon fontos visszatérő lehet, a támadójáték megszűnik majd féloldalasnak lenni. Közben meg mondjuk kidőlt a védelem idei legjobbja.
Egy Sorloth legfeljebb Vinicius kárára játszhatna, ami még nagyobb feeszültséghez vezetne plusz ki tudja mit szólna hozzá Perez-papa, az ilyen ívelgetések pedig ki tudja mit szülnének, ráadásul rajta kívül nincs aki célpont lehetne.
Egy olyan játékossal előrébb lehetnének, akivel 2 csatáros lehet játszatni, de nem tudom ki lehet minőségben elérhető. Plusz, akkor Mbappé sem lenne ilyen gólerős, de a Vinicius faktor mindent felülír, Perez pedig nem engedi, hogy kicsit is háttérbe szoruljon a brazil..

Nem hiszem, hogy annyira azért elkezdenék ezek után szórni a pontokat, ha mi mondjuk legközelebb X-elünk a Villarreallal, máris jó helyzetbe kerülnek, de az utóbbiak amúgy sem hiszem, hogy sokáig tapadni tudnának. Ha hasonló ütemben szerezzük a pontokat hiába van messze, a tavaszi Clasicó is nagyon fontos lehet, sok mindenről dönthet. Ráadásul nekünk is jöhet még egy rövidzárlat, ahogy tavaly is megtörtént, hasonló időszakban. Egy ilyen pedig mindent átírhat.

A City elleni meccs szerintem kifejezetten jókor jött nekik. Most megkapták a lehetőséget, hogy egy győzelemmel elhalkítsák a hangokat, Alonso is teljesen biztosan érezhesse magát, ráadásul hazai pályán. A Bilbao ellen is egyből happy lett minden és elhallgattak a vészharangok. Persze egy vereség nyomhatja kicsit a víz alá őket, de valahogy nem érzem ezt a Cityben, főleg ha rájönnek a Real játékosok, hogy most nagy a gáz, muszáj győzelmeket hozni, mert kifelé és befelé is baj lehet.
Alonso leváltását nem tudom elképzelni. Ő azért nem egy Lopetegui, nagyobb a neve Madridban és az eredmények sem olyan gyengék, Perezt pedig annyira nem érdekli, hogy milyen a játék vagy nincs rendben az öltöző, amíg nem süllyednek olyan mélyre eredményekben.
Forca Barca!!!!
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 11:51:41

Siman instahuszarok,oriasi egokkal…Egyedul Carvajal maradt a vezer naluk,tobbi kiment.Nehez ugy, mert egy 180millas vinit nem raksz padra,elrg egyszer elszaladnia.Mbappe viszont csendben teszi a dolgat,nem megy bele a balhekba,nem gondoltam rola…Olyan jatekosok kellenenek nekik,akik “meghalnak” a csapatert es nem egy zsoldos hadsereg.legtobb jatekosuk meg sem uti a szintet,Bellingham arcedulaja is full fals,elso felevben komolyat tolt,azota kb abbol el,de legalabb o hajt.
Kb 4-5-6 jatekost cserelniuk kene,de kb lehetetlen egy nyar alatt.
Feast4
Director del Fútbol

2025.12.08. 11:12:01

Van egy Real fun barátom és szerintem Ő mondta ki a tutit. Kroos elment sem képességben sem mentalitásban nem sikerült pótolni. Modrich még ott volt tavaly, aki bűr annyit már nem volt pályán, de a személyisége hozzátett annyit az egész csapathoz, hogy egyben maradtak, de már Ő sincs, egók meg maradtak. Láthatóan több játékosnak nem fekszik a játék, van aki kifejezettem rossz lett. Valverde és Bellinghem pl. kifejezetten unottan és lemdület nélkül sétálgat a pályán. Rordygo nem játszik, Vini az agyát játsza úgy, hogy a kisteknősnek egyébként a cipőjét sem viheti, valódi centerük nincs a védelmükben sok a sérülés. Így kb. körül is értünk.

Szerintem nekik a középpálya új agyának megtalálása, a széljáték megfelelő felépítése és egx mormális center megvétele kellene. Mert totál egyoldalas az egész játékuk sétálgató középpályával.
Kép
bence0330

2025.12.08. 11:01:23

Barcaman1993 írta:
A Rodrygo-Vinicius konfliktus helyzet viszont Xabi Alonsonak köszönhető. Carlonál semmi probléma nem volt, és volt a csapatnak jobb oldala. Most nem látom, hogy melyik opció működik jobban a tavalyi Rodrygonál, tejesen egyértelműen egyoldalas lett a csapat. Azt is hozzátenném, hogy a Kroos-Modric páros kreativitása nem lett pótolva. Meg is látszik a támadójátékon.
Ez az egyik gond (bár 32 meccse nem lőtt gólt Rodrygo, egy ilyen szintű játékosnál ez egészen elképesztő stat), az agyat még valamennyire pótolhatná félig-meddig Bellingham (jövőre Szobi lesz sajna szerintem belőle), de én ugyanakkora gondnak látom Mbappé centerként való játszatását. Egész más szint lenne a szélen, nem gólok számában persze, azt most kimaxolja így, hanem a meccsre való ráhatásában. Persze ehhez kellene egy center, amive nem foglalkoznak. Szerintem ha akár csak egy Sorloth lenne náluk, vezetnék a bajnokságot. Az elmúlt 3-4 meccsen a sérüléséig pl. TAA nagyon komoly labdákat szórogatott előre, most nem rémlik, talán még így is lett belőle gól, de pl. az ő erősségeinek kihasználásához pont kéne egy magas center. Persze a sérülésével mindegy is.

Van két tehetséges fiatal center, azt megértené az ember, ha nem alapkezdők, de sokkal többet kéne játszaniuk. Valamiért Xabi szerintem megrettent, és nem mer a fiatalokhoz nyúlni, kockáztatni.

Van amúgy egy nagyon érdekes stat. A Madrid Mastantuonóval megnyerte az összes meccsét idén. A sérülése óta meg ugye 1/5. Szóval alighanem ő is nagyon fontos visszatérő lehet, a támadójáték megszűnik majd féloldalasnak lenni. Közben meg mondjuk kidőlt a védelem idei legjobbja.
Peter
Director del Fútbol

2025.12.08. 10:51:02

Nem különösen mozgat meg a sztorijuk, főleg azért, mert mostanában nincs bennük semmi olyan, amiből kívülről bármilyen pozitívumra érdemes lenne odafigyelni.
Semmiben sem képesek bármi figyelemfelkeltőt produkálni.

Van egy közismert márkanév és van szándék, próbálkozás összehozni alá valamilyen tartalomjegyzék félét, ami jelenleg nem igazán látszik úgy, hogy alakulna is.

Előző szezon és a közelmúlt eseményei, teljesítménye, eredményei alapján ez nem hullámvölgynek tűnik náluk, hanem inkább egy gödör széli egyensúlyozásnak, ahol egyelőre közelebb vannak a gödörhöz, mint ahhoz a széléhez, ahol meg lehetne kapaszkodni.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy egyáltalán nem Carlo papa volt ott a leggyengébb láncszem.
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.08. 10:49:53

Ritkán örülök ennyire amikor kiderül hogy nem volt igazam :D :D

Teljesen leolvadtak. Én ugye azt vártam hogy összeszoknak, új taktika új edző és egyre jobbak lesznek. Hát nem.

Az egók és a politika veri őket meg.

Év elején rendszeresen az új argentín srác játszott jobbszélsőt, Mastantuono. Nem sok gólpontot hozott de veszélyes volt és sokat cselezett, volt vele jobboldaluk.
Most nem tudom mi van vele, de szezon elején kezdett sokat, utána a Juve ellen és ellenünk padon volt, pedig előtte jó volt, aztán ágyéksérülés és most 3 meccsen kispad végig.
Nem hiszem hogy az a sérülés eddig tartott volna, szerintem egyszerűen borult a rendszer.

Alonso szerintem azt teszi fel amit megkövetel a brand, nem azt ami hatékony.

Ettől függetlenül nem féltem őket, a hullámzás benne van.
Tavaly mi is nagy rajt, nagy előny, aztán leolvadás és féltávnál hátrány és 3. hely, aztán nagy hajrá és végül szoros befutó mellett megnyert hazai klasszikón kb el is dőlt.

Az hogy mi is most hátrányból feljöttünk ez semmi, még simán lehet bármi.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.08. 10:42:50

bence0330 írta:
2025.12.08. 09:11:52
Cseri írta:
2025.12.08. 08:40:16
Tartok tőle,hogy ha nem kezdenek jönni az eredmények,a világ pénzét is bedobják Kloppért.
Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat. Szerintem Kloppon túl leginkább Zidane-ban gondolkodnak. Ő azért keményebb, és még nagyobb klublegenda, többszörös BL győztes és elbírt még CR egójával is.

Ha Inzaghi nem keresne ilyen döbbenetes mennyiségű pénzt, talán még ő lehetne lehetőség.
A spanyol bírók híresen önérzetesek, a legapróbb reklamálásra is villantják a lapokat. Mondjuk Carreras sokkal jobban járt, hogy azonnali pirosat kapott, mintha két sárgával állítják ki, mert akkorl továbbiakat szedett volna be.

Az egyértelmű, hogy az öltöző nagyon félrement náluk, de ez nem két napja történt. Másrészt Alonso nem a játékosokhoz igazítja a taktikát, hanem megpróbál valamit erőltetni, amihez alkalmatlanok, főleg, hogy megvannak azok az emberek akiket muszáj játszatni és megadni nekik, amit akarnak. Ez tegnap is látszódott, mikor inkább Asenciót rakta jobb hátvédnek és Carrerast középre, ahelyett hogy Valverdét húzta volna hátra, ahogy Ancolotti és a szezon elején Alonso is csinálta. Pont emiatt volt köztük nézeteltérés. Vinicius a balhéja után nemhogy a lelátóra vagy padra került volna ment vissza a kezdőbe 90 percekre. Amikor a brazil nyilvánosan elnézést kért még a szerzátosról is bocsánatot kért a viselkedése miatt, csak Alonsót hagyta ki.
Játékban sem nagyon képes hatékony változást hozni. Güler is például elég jó volt szezon elején, aztán mióta Bellingham visszatért szintekkel esett vissza. De úgy en bloc az egész játékuk nem javult Ancelottihoz vagy akár a szezon elejéhez képest, csak amíg jöttek az eredmények voltak villanások lehetett azt mondani, hogy kell még idő stb. De mióta hullanak a pontok ezek a problémák előjönnek.
De leginkább a Mbappé faktor, ami betesz nekik. Az első 11 fordulóban egy meccs volt amikor a francia nem lőtt gólt, de azt is szűkösen húzták be. Az utóbbi 5 meccsen a Bilbao ellen talált be, amit meg is nyertek, a többin nem volt egy akciógólja sem (csak egy Vinicius által kiharcolt tizenegyes) és mindegyik X vagy vereség. 4 meccsen mindössze három gólt rúgtak, minimálisan sem képesek pótolni, az egók mégis megvannak
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

bence0330 írta:

Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat.
Jól néztek ki ez igaz, de jópár olyan meccsük volt az elején, ahol pontokat veszíthettek volna, de egy-egy góllal valahogy mindig sikerült behúzniuk a meccseket. Ott lett volna néhány pontvesztés, más lenne a leányzó fekvése. Most pont nem nekik jött ki a lépés.

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.12.08. 09:56:17

bence0330 írta:
Igen, az összefoglalót tényleg érdemes megnézni, már csak a két gól miatt is, nem minden nap lát ilyeneket az ember. :)

Főleg a második pirosnál persze lehet, hogy túlzásba esett a bíról, de mivel nem tudjuk, mit mondott, azért óvatos lennék ezzel is. No meg akkor már ennek jelentősége sem igsazán volt, max nem kapták volna be a másodikat.

De az van, hogy baromira megérdemelnék, hogy elkezdjenek ellenük fújni. A játékosok nem feltétlen, a klub igen. Heti szinten alázzák a bírókat, és nem csak a nem hivatalos csatornájukon, hanem maga Perez is. Gusztustalan, amit művelnek, függetlenül attól, hogy milyen a spanyol játékvezetés színvonala, idén amúgy mintha kevésbé lenne vészes eddig.

Konstansan reklamálnak akkor is, mikor látványosan nekik fújnak. Ha már reklamálnak, akkor meg már legyen is miért. De nem tudom, ez milyen döntés volt, és szerintem kb senki nem tudja, max Carreras és a bíró. Az biztos, hogy Flick egy ilyen mozdulatért pirosat kapott, és ő még csúnyát se mondott hozzá elvileg, szóval kettős mércéről nem nagyon lehet szó, max durcizós bírókról. He ez nálunk piros, akkor Madridban is.

Én azt hittem, hogy Perez undormánya csak mentálisan fog rosszul hatni a csapatra, ahogy legyűrűzik. Ez látványosan megvan, tényleg olyannak tűnnek a játékosok, akik alanyi jogon várják a győzelmeket a pályán sétálgatva (amíg hátrányba/emberhátrányba nem kerülnek, akkor hirtelen rendre iparkodni kezdenek), de úgy tűnik, meg fog szűnni a hátszelük is a bírók részéről, szerintem nagyon elegük van már abból, amit heti szinten kell eltűrniük, akár madridi származásúak, akár nem.

Amúgy kb olyan, mintha fura módon Mbappé lenne az egyetlen, akiben van tűz meccsről meccsre. Pedig azért ő a legjobb játékosuk, nem feltétlen neki kéne a legjobban bizonyítania. Lehet őt amúgy jelenleg legalább az aranylaszti lehetősége motiválja. :)

4 pont az előny, igazából ez tényleg nem sok, a kontextust nézve meg persze hihetetlen teljesen, főleg, hogy pont nekünk jöttek sorra a nehezebb meccsek. Mi egy ATMA-Bilbao-Betist tartalmazó sor ellen hoztuk az utolsó 5 meccsünket, nekik meg Elche-Rayo-Bilbao-Girona-Celta sorból sikerült egyet nyerniük, ez így nagyon kemény.

Ja, amúgy szegény Militaót sajnálom, csóri már nem nagyon lesz focista. Pedig idén amúgy elég jó volt.
Igen, és ráadásul továbbra is Negreiráznak, miközben pont hogy ők azok akik nyilvánosság előtt befolyásolják a bírókat. Az előbbi továbbra is csak pletyka, 0 bizonyítással, az utóbbi pedig mindenki előtt nyilvános. Jó lenne amúgy ha a klubok ez ellen is nyíltan kiállnának amúgy, nem csak akkor amikor ellenünk kell valami miatt.(Mint a múltkori, Villarreal meccs miatt sztrájkolt hogy "hogymerészeljük",miközben az egész liga profitálna abból ha egyre inkább el sikerülne terjeszteni Amerikában a La Liga-t, ezzel együtt a focit is, de azzal nem volt gondjuk hogy a SPANYOL szuperkupa döntőt azt pl a világ végére viszik a sivatag közepébe viszik)

Perezék jól felhergelték a csapatot és mindenki mást, tényleg elhitték magukról hogy ők felsőbbrendűek, és ha egy meccsen csak egy ajándék tizit kapnak és mellé legalább 1 kétes dolgot ellenük fújnak akkor már Negreirázás, "mindenkiellenünkvan"-ozás van, most viszont megérzik hogy milyen amikor a bírók nem félnek a következményektől és ellenük is mernek fújni.
Azt sem tartom kizártnak hogy valami a bírók között háttérben zajlott le, és mostantól nem félnek hogy "mileszha...", hanem egyöntetűen kiállnak és ha kell akkor a RM ellen itélnek.

Amúgy meg nagyon szép teljesítmény, tele voltunk sérülésekkel, problémákkal, mégis sikerült a Clasico utáni összeomlás és 4-5 pontos hátrányból szűk 1.5 hónap alatt 4 pontos előnyt kovácsolni, és Pedriék és a többi kulcsemberek is visszatértek(reméljük nem lesz újabb sérült), most kell Flicknek jól beosztani az energiát.

Cseri
: Simán kinézném én is belőlük, viszont Klopp tipikus olyan aki világverő csapatot össze tud rakni, DE ehhez több év kell, amihez egy RM-Barcánál aligha van türelem.
bence0330

Cseri írta:
2025.12.08. 08:40:16
Tartok tőle,hogy ha nem kezdenek jönni az eredmények,a világ pénzét is bedobják Kloppért.
Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat. Szerintem Kloppon túl leginkább Zidane-ban gondolkodnak. Ő azért keményebb, és még nagyobb klublegenda, többszörös BL győztes és elbírt még CR egójával is.

Ha Inzaghi nem keresne ilyen döbbenetes mennyiségű pénzt, talán még ő lehetne lehetőség.
Válasz küldése