Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Peter
Director del Fútbol

2025.12.08. 11:28:28

Barcaforever írta:
2025.12.07. 20:00:42
Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Kb teljesen rendben van, igen.
Ez a jelenlegi önerő ilyen, ahogy tavaly sem volt más és el kell fogadni, de a "taktika/védelem" helyett a teljes keret kifejezést használnám ebben az összefüggésben mindenképp.

Ugyanis ez a "taktika/védelem" éppen a keret képessége, minősége, szerkezete és struktúrája miatt ilyen és próbálja játszani azt a focit, amilyet hétről hétre látunk.

Adott körülmények között persze kicsúszhat valami extra is, de ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy a rajtunk kívülálló tényezők a kezünkre játszanak, amit fel kell tudni majd adott esetekben ismerni és ki kell tudni használni.
drobika
Entrenador del Barça

2025.12.08. 08:13:17

Többet vártam volna a Betistől. Eléggé sima liba volt ez, ha az eredményből nem is úgy néz ki. de ahogy kialakult az mindent elmond. Yamal nekem eléggé furcsa egy ilyen Messi helyen. Kinek jöhetett ez a gondolata ? :)
Madridi eredmény ismeretében végre egy kis lélegzetnyi előny!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.07. 21:47:59

Deluigi írta:
2025.12.07. 21:19:13
Harombol ketto gol 5-1 utan esett, amikor mar tartalekoltunk a BL-re.
Igen, azért ez nem a szokványos felállás volt, szerintem ha nagyon akarjuk, kihúzzuk 1 kapottal, de nagyon helyesen nem ez volt a prioritás, hanem azon emberek pihentetése, akik miatt pont kihúztuk volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.12.07. 21:19:13

Harombol ketto gol 5-1 utan esett, amikor mar tartalekoltunk a BL-re.
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.12.07. 20:00:42

Engem sokkal inkább zavar a 3 bekapott gól. Olyan szinten nincs védelmünk, hogy a bal bekk pozícióra kevés embernek kell középen lennie. Ok nyertünk, rúgtunk 5 gólt. De pont az ilyen szituk miatt nem vagyunk esélyesek a BL-ben. Ha ez így rendben van és elfogadjuk, hogy a jelenlegi taktikával/védelemmel csak a hazai kupákra van esélyünk akkor ok.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.12.07. 18:17:31

Az igaz Ferrannal kapcsolatban, hogy ő vagy nagyon jó és akkor minden bejön, vagy katasztrófálisan gyenge.
Ő ilyen szélsőségek között mozog folyamatosan.
Idén azért főleg inkább jó mint rossz, már most van annyi gólja mint tavaly, amikor már a világ leggólerősebb csatára volt vagy mittomén milyen jelzőket dobáltak rá, idén simán übereli.

Valahogy nála ezt Flicknek be kell lőnie, hogy mikor melyik arcát mutatja, egyelőre jól ráérez a német meg kell hagyni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2025.12.07. 16:22:55

Peter írta:
2025.12.07. 15:54:34
Yokozuna írta:
2025.12.07. 10:17:41
Aztán, ha rossz napot fog ki, az hamar kiderül nála, mert olyankor értékelhetetlen amit csinál, és szívfájdalom nélkül le lehet cserélni.
Valahogy így van, igen, azzal a további kiegészítésekkel, hogy a fajsúlyosabb ellenfelek elleni jó nap kifogása még várólistán van nála, amit persze tartósítani is szükségeltetne legalább középtávra.
Elmúlt másfél év nagyobb csapatok elleni meccsei, ahol kezdett, és betalált:

Idén: PSG, ATMA
Tavaly: Reál visszavágót ideteszem, nem talált be, de szerintem 3 gólpassz kiváltja, és kiváló teljesítményt nyújtott, ez a lényeg, ATMA La Liga visszavágó, ATMA CDR visszavágó, Reál CDR döntő. (5+1)

Elmúlt másfél év nagyobb csapatok elleni meccsei, ahol kezdett, és nem talált be:

Idén: CFC, Reál
Tavaly: Inter visszavágó, ATMA liga odavágó, ATMA CDR odavágó. (5)

Több meccsen hozott perdöntő teljesítményt nagyok ellen, mitn nem, ez elég komoly ám. A várólista nem túl hosszú nála ezen a téren sem. Tartom, hogy Messi szintűek az elvárások, olyanok, amiket Haaland sem tud hozni. Jelenleg talán Kane.

Cserként is betalált még nagyobb csapatok ellen, de azt nyilván konstansra nehét elvárni 10-20 percek alatt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.12.07. 15:54:34

Yokozuna írta:
Aztán, ha rossz napot fog ki, az hamar kiderül nála, mert olyankor értékelhetetlen amit csinál, és szívfájdalom nélkül le lehet cserélni.
Valahogy így van, igen, azzal a további kiegészítésekkel, hogy a fajsúlyosabb ellenfelek elleni jó nap kifogása még várólistán van nála, amit persze tartósítani is szükségeltetne legalább középtávra.
Ezzel a hamar kiderül-lel pedig az a veszélyes a csapatra nézve, hogy amikor hamar kiderül, az bizony van amikor már késő.

A meccs az szórakoztató volt, a Betis pedig ügyelt arra, hogy a végére véletlenül se bóbiskoljon el aki a Barcának szurkol.
Okoska
Capitá del Barça

2025.12.07. 11:15:19

EG a lecserélésénél mintha húzta volna a lábát.
Ez a kp poszt nagyon jól áll neki
Rashford meg... talán ez is közre játszhat abban, hogy nem veszik meg, hogy nem értik meg egymást.
Koundet meg valahogy nem lehetne 1-2 meccsre leültetni?
bence0330

2025.12.07. 10:39:20

Okoska írta:
2025.12.07. 10:27:56
Érdekes volt Yamal ezen a Messi-féle szabad poszton.
Valahogy gördülékenyebb volt így a támadás szerintem. És Rooney-vel úgy láttam, jól megértették egymást.
Viszont így meg eléggé egyoldalú lett a támadójáték.
Egy (ellenünk) komolyabb csapat ellen is megnézném, mert itt a Betis tényleg annyi helyet hagyott mindenkinek, amit kb semelyik csapat nem fog megtenni nekünk. Ha a zártabb rendszerekből, meg jobb emberfogásokból is így fordul ki, remek alternatíva lehet ott is.

Az egyoldalúságban mondjuk szerepe volt annak is, hogy a túloldalon egy pocsék napot kifogó Rashford játszott, akik Baldéval továbbra is ütik sajna egymást (volt tegnap egy eset, mikor konkrétan majdnem egymásba mentek, meg egy olyan mikor mindketten a másikra vártak. :D ), azért ha ugyanez a felállás ott egy Raphával megspékelve, az egy durván dinamikus rendszer lehetne, konkrétan mind a 4 játékos elöl feltűnhetne akárhol, Roony is simán lehet 10-es percekre, Rapha is, mindkettő lehet jobbszélen, ha ott töltenék túl a terepet, Ferrán átsunnyogna balra, és onnan indulna üresbe.
Okoska
Capitá del Barça

2025.12.07. 10:27:56

Érdekes volt Yamal ezen a Messi-féle szabad poszton.
Valahogy gördülékenyebb volt így a támadás szerintem. És Rooney-vel úgy láttam, jól megértették egymást.
Viszont így meg eléggé egyoldalú lett a támadójáték.

Koundenál is azt látom, amit Baldeval is már kifogásoltak többen: a támadásoknál dokkal hasznosabb már, mint védekezésnél
Yokozuna
Entrenador del Barça

Ez a Ferran annyira kiszámíthatatlan, hogy nehéz lehet vele tervezni. De ha megy neki, akkor minden bepattan róla, és háromig meg sem áll. Flick szerintem jól látja, a kezdőben a helye a srácnak. Aztán, ha rossz napot fog ki, az hamar kiderül nála, mert olyankor értékelhetetlen amit csinál, és szívfájdalom nélkül le lehet cserélni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.07. 09:46:17

FcBarcelona1 írta:
2025.12.07. 07:38:38
Troym írta:
2025.12.06. 20:36:57
Jó meccs volt, élmény volt nézni, lőttünk 5-t, megvan a 3 pont, frankó volt.
Ha jól számolom
FT 3g
Roony 1+1
Pedri 2a
Yamal 1g
Jól nézett ki az előre játék, a védelemmel meg nem foglalkoznék, minden héten többen megírják mi a probléma, nem tudok hozzátenni.
Egyetértek, különösen végével.

Max annyit tennék hozzá, hogy Koundeval valamit kezdeni kellene, elküldeni pszichológushoz, vagy nem tudom. Benne azért jóval több van, ezt láthattuk.
Bence írta az első gólnál, nekem is a hozzászólása nem tetszett, a büntetőnél semmi értelme nem volt becsúszni.
Én az utolsó résszel azért vitatkoznék. Mindenki azt mondja, hogy nem működik a lescsapda meg a magas letámadás, stb. de azért nem ártana egy másik aspektust is figyelembe venni.
Joan Garcia eddig a bajnokságban még a tegnapi hárommal együtt is, ami komoly részét teszi ki, 10 meccsen hozott 4 clean sheetet és kapott 9 gólt. Tek-nél ez 6 meccs 0 clean sheet 11 gól.
Elég komoly különbség van a két játékos és ezek csak a statok, a játék minden más aspektusában is veri a lengyelt. Tek átlagban ketszer annyi gólt kap, mint Garcia. Ez kicsit árnyalja azt a "rengeteg" benyelt gólt és szűkíti a hasadékot a Reallal, Courtois számai és teljesítménye azért nem ugyanazok, mint Tek-é

De ami az egyik legfontosabb és leglátványosabb, hogy amellett, hogy bravúrokban, kijövetelekben, lábbal való játékban stb. sokkal hatékonyabb, kiválóan együtt él a játékkal. A Betis is nagyon sokszor próbálkozott hosszú, védelem mögé belőtt labdákkal, Garcia folyamatosan kilépett és tisztázott (egyik gólt sem ilyenből kaptuk). 7-nél hagytam abba számolást. Nincs semmi gondom Tek-kel, de nála szerinten a feléből ziccer lett volna. Az Atma is sokat operált ezzel.

Tegnap mondjuk a második gólért elő lehet venni, visszatáncolt, pedig arra ki kellett volna jönnie.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.07. 07:38:38

Troym írta:
Ha jól számolom
FT 3g
Roony 1+1
Pedri 2a
Yamal 1g
Jól nézett ki az előre játék, a védelemmel meg nem foglalkoznék, minden héten többen megírják mi a probléma, nem tudok hozzátenni.
Egyetértek, különösen végével.

Max annyit tennék hozzá, hogy Koundeval valamit kezdeni kellene, elküldeni pszichológushoz, vagy nem tudom. Benne azért jóval több van, ezt láthattuk.
Bence írta az első gólnál, nekem is a hozzászólása nem tetszett, a büntetőnél semmi értelme nem volt becsúszni.
ikajli
Capitá del Barça

2025.12.06. 20:56:03

Hát ez fura meccs volt. 5-1 nél minden szuper volt, de ez után annyit idegeskedtem, mint egy vesztes meccsen. Nagyon leeresztettek az ötödik után. Azért jó lesz ez.
Troym
Llegenda del Barça

Ha jól számolom
FT 3g
Roony 1+1
Pedri 2a
Yamal 1g
bence0330

2025.12.06. 20:34:08

Ez a Betis roppant szimpatikus csapat, csakúgy, mint a Valencia, kb ugyanazt játsszák, csak valamivel jobban, jobb támadóik vannak mellé. De ellenünk ezt nem lehet, nem is értem, mit gondolnak. Iszonyat szellősek, nagyon nem kompaktak, tálcán kínálják a zsenijeinknek a 20 méteres területeket, Yamal ellen ez öngyilkosság.

A második félidőt kb elengedtük, talán kicsit el is fáradtunk, de semmiképp sem hajtottunk, részemről ez rendben van.

Yamal, Roony, Ferrán részemről mind lehetne MVP, akár Pedri is, de 5 gólos meccsen azért támadónak illik adni.

Bernalt szegényt párszor eléggé megforgatták/szerelték, látszik, hogy nincs még a tavalyi szintjén.

Pedri lemenetelénél megint elvesztettük kontrollt, de azért jó lenne, ha a csúcsfizetésű 70 milliós játákosunk ilyenkor kicsit átvenné a stafétabotot, legalább félig, de Pedri nélkül DJ nem túl jó sajnos.

Jó kis Frankfurt előtti bemelegítő meccs volt.

Rapha remélem elővigyázatosságból ült. Roony remélem több esélyt kap, és remélem, hogy nem szórakozunk többet a lengyellel a kezdőben, legalábbis egymás után több meccsen.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.12.06. 18:06:12

Szerintem Raphina pihen, nehogy raserüljön. Futásban elég jó a Yamal, Rashford, Ferran trió, csak akarat is legyen.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.12.06. 17:24:11

soadroli írta:
2025.12.06. 17:16:46
Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Eric, Pedri, Roony - Lamine Yamal, Rashford, Ferran
Raphinával mi van? Roony kp?
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.12.06. 17:16:46

Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Eric, Pedri, Roony - Lamine Yamal, Rashford, Ferran
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.05. 14:28:07

A Betisből úgy tűnik Isco, Amrabat és Bellerin is hiányozni fog, míg Frenkie meggyógyult és Fermin ma már telejes értékűen edzett a csapattal, szinte biztos, hogy a padon már ott lesz, aztán, hogy mennyit vagy egyáltalán fog-e játszani az kérdés. Lehet, hogy egy 12-13 perces "mozgás" így a Frankfurt előtt nem lenne rossz, hogy jobban felvegye a ritmust.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça

2025.12.04. 13:40:28

Nem Sorloth topik, de most ellenünk játszott és a bajnokikon ellenünk korábban is nagyot alakított. Sajnos, ez pontokba is került nekünk korábban, most szerencsére nem. Szerintem nálunk az ATM-el szemben lehetne egy igazi átmeneti megoldás Lewy mellett, helyett is egyszer. Nálunk is vannak beadások a szélről, sok labdát el tudna tenni, mert nem csak fejjel jó a srác. Nem tudom, eladó e, lehet nem is az, de egy ilyen karakterű ember klasszikus 9-be nekünk nagyon kéne. A védekezése 0, de valljuk be Lewyé is az :) Erős, magas, kellően gyors is. Mégsem kerül szerintem a világba.
A decemberi bajnoki menet, az erős lesz...fontos volt itt nagyon most a 3 pont egy közvetlen riválissal szemben.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.04. 11:39:50

drobika írta:
2025.12.03. 13:08:42
Behúztunk egy olyan meccset, ami nagyon fontos volt. Szerintem az, hogy nem sikerült a döntetlent elérni az ATM.nek főleg a kényszerű Pedri csere után, különösen emeli ennek a jelentőségét. Pedrivel előre játékban, labdatartásban fényévekkel előbb járunk, mintha ő nincs a pályán. S ameddig nálunk a labda, addig nincs a másiknál. Amint lement, mindjárt sokkal többet is volt a labda náluk. Nem tudtuk előre játékot nyomni. Nagyon féltem, hogy az egyébként szerintem nagyon jó Sorloth mumusunk, megint valamit alakít a végére. Nem kellene esetleg nekünk megszerezni ezt a csávót, csak egy kérdés:)
Tegnap megint belefért valami olyan, aminek általában nem kellene. Kapott szokásos ,, öngólunk ,, csak, hogy hátrányba lehessünk, meg a tizi. Amúgy a hozzáállás olyan volt, amit szeretek látni.
Nagy lesz majd a verseny a Ligában ezt, is szeretem látni :)
Több okból is nagyon fontos volt ez a meccs. Kiderülhetett hol is tartunk a visszatérő kulcsjátékosainkkal, még ha nem is 100%-osak, ezzel leszakítottunk egy riválist, amivel csökkentettük a nyomást, mentálisan komoly erőt adhat egy komoly csapat elleni magabiztos győzelem, de méginkább a decemberi menetrend miatt. Ebben a hónapban olyan derbik jönnek a bajnokságban mint a Betis, Villarreal, Espanol idegenben, amik amellett, hogy mindig kemények, nagyon jó formát hoznak. Zsinórban játszunk/játszottunk a 4., 5., 3. és 6. helyezett ellen (utóbbi három idegenben), egyedül egy Osasuna ami könnyebbnek ígérkezik. Én nem venném készpénznek ebből a négyesből a 12 pontot. És még közben van egy Frankfurt elleni BL is.
Azért nem nézett volna jól ki, ha hirtelen az első helyről a 4.-re esünk vissza és minden meccsre úgy kell kimenni, hogy csak a 3 pont az elfogadható mert még egy pontvesztéssel a 2. helytől is messze kerülünk. Így azért egy kis lélegzethez tudtunk jutni.

Sorlothtal kapcsolatban szerintem teljesen logikusan bánt Simeone. A védekezése 0 és az ívelgetések sem akkora fegyverei már az Atleticonak és lehet, hogy a mumusunk, de abban az évben, amikor 42 meccsen (bajnoki+kupa), alig 2000 játékperccel eltett 22 gólt. Az idei szezonban eddig úgy van 14 meccsen 4 gólja, hogy az előző fordulóban az Oviedo ellen duplázott. Én azért vagyok kicsit a leigazolása ellen, mert kevésbé látnék itt szívesen egy statikusabb centert, ezen szerintem változtatnunk kellene , legfeljebb egy Larsson-féle szerepkörre, mert kezdőnek szerintem kevés, kérdés, hogy elfogadna-e, plusz ha egy ilyen csatár kellene inkább tartsuk meg Lewyt, aki egy fillérünkbe nem kerülne.

Nem lesz a sevillai kirándulás sem egy sétagalopp, főleg, hogy Isco is felépült, illetve Antony is letöltötte az eltiltását. Győzelemre számítok, viszont egy szoros meccsen, Olmo és Fermin nélkül pláne és biztosra veszem, hogy nem lesz belőle egy kulcsjátékosokat pihentető mérkőzés.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça

2025.12.03. 13:08:42

Behúztunk egy olyan meccset, ami nagyon fontos volt. Szerintem az, hogy nem sikerült a döntetlent elérni az ATM.nek főleg a kényszerű Pedri csere után, különösen emeli ennek a jelentőségét. Pedrivel előre játékban, labdatartásban fényévekkel előbb járunk, mintha ő nincs a pályán. S ameddig nálunk a labda, addig nincs a másiknál. Amint lement, mindjárt sokkal többet is volt a labda náluk. Nem tudtuk előre játékot nyomni. Nagyon féltem, hogy az egyébként szerintem nagyon jó Sorloth mumusunk, megint valamit alakít a végére. Nem kellene esetleg nekünk megszerezni ezt a csávót, csak egy kérdés:)
Tegnap megint belefért valami olyan, aminek általában nem kellene. Kapott szokásos ,, öngólunk ,, csak, hogy hátrányba lehessünk, meg a tizi. Amúgy a hozzáállás olyan volt, amit szeretek látni.
Nagy lesz majd a verseny a Ligában ezt, is szeretem látni :)
Andris
Adminisztrátor

2025.12.03. 12:39:07

Stalkyard írta:
2025.12.03. 12:00:56

Ez nem barokkos túlzás hanem a személyes véleményem, akár tetszik neked, akár nem.

Szerintem az, hogy a lelkét kitette nem teszi önmagában alkalmassá egyik játékost sem a csapatkapitányi posztra. Egyébként sem kérdőjeleztem meg ezt egyi kjátékosnál sem tudtommal, tehát nincs szükségem kioktatásra.

Ezzel a részével alapvetően egyetértek, elsőként azzal, hogy a csapatnak kell megválasztania a kapitányokat. Az ő választásuk valószínűleg mérvadóbb, mint az én véleményem, és ez így is van jól, ettől függetlenül az én véleményem ugyanaz.

Egyetértek azzal is, hogy a vezérség és a csapatkapitányság nem feltétlenül kell, hogy egybeessen, és lehet valaki a pályán és azon kívül is vezér attól függetlenül, hogy nem ő a CSK. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy a mindenkori csapatkapitánynak kell egy bizonyos fokú mentális erővel rendelkeznie és ezt tudnia kell a pályán is sugároznia a többiek felé. Én elég sok alkalommal tapasztaltam már fontos kiélezett meccseken hogy a három megnevezett úriember ennek sajnos híján van. Araujo, aki a jogos kritikák hatására mentálisan összeomlik épp és nem edz. Kíváncsi lennék, ha a felét megkapná annak, mint mondjuk Maguire nemrég. Ott kezdődik a mentális erő. Mint ember sajnálom őt, de mint élsportoló, nem alkalmas erre a szintre, ha ennyi kritikától képtelen konkrétan végeznie a munkáját.
Őszintén szólva szerintem igenis barokkos túlzás. "roszul vagyok" Én értem és tiszteletben tartom a véleményed, de az egy dolog. Az egy tök másik (és ne haragudj, hogy ilyet feltételezek), hogy szinte biztos vagyok benne, hogy nem öklendeztél éveken keresztül minden héten a tv előtt ülve, csak mert Marc vagy Ronald viselte a szalagot (többnyire valamelyikük mindig pályán volt az utóbbi években, kivéve az elmúlt tizenpár hónapot, amikor meg azért nem lehettél rosszul, mert legtöbbször nem ők viselték, kevésszer voltak pályán. De mindegy, kár ezen lovagolni, csak legyen tiszta: nem a tartalommal volt gondom, hanem a (szerintem) indokolatlanul hatásvadász, és eléggé rosszindulatúan hangzó megfogalmazással. No offense, de képzeld el milyen ezt valakinek olvasni, aki esetleg nagyra becsüli ezeket a játékosokat, például TS-t aki kb egy évtizeden keresztül húzóembere volt a csapatnak, még ha idősebb korára meg is kopott az egészsége és formája. Vagy Frenkie-t, aki (mikor játszik) többnyire kulcsembernek bizonyul, és ráadásul minden meccset lógó nyelvvel nyom végig.

Értem, sőt egyetértek, ahogy a további mondataimnál olvashattad is: az, hogy a lelkét kiteszi, nem teszi önmagában alkalmassá. Csak nekem nagyon úgy tűnt, hogy azért tartod épp Raphit alkalmasabbnak, mert példás a munkabírása, a hozzáállása, a mentalitása a pályán. És pont ezek az említett jelenlegi csapatkapitányoknál is ugyanígy voltak-vannak, még ha adott esetben kevésbé látványosabb is, vagy sokkal kevesebbet sérültek. Viszont cserébe sokkal régebb óta és hosszabb időn keresztül voltak a csapat húzóemberei, mindhárman.

Az utolsó nagy bekezdés: szerintem embere válogatja, hogy ki hogy reagál a rázúduló gyűlöletcunamira, ami messze nem hétköznapi jelenség, és szerintem nem kell alapkövetelmény legyen sem a játékosok, sem a csapatkapitányok számára. Sztem ami Barcelonában és a Barca körül globálisan folyik, az kirívó és elszomorító. Lehet, hogy vannak még hasonló példák, hasonló klubok, de a többség szerintem nem ennyire gáz, nem ennyire koncentrált és nem ennyire globális.. de akárhogy is, ez szerintem messze nem normális.
Ettől függetlenül nyilván kell egy átalános mentális erő egy csapatkapitánynak, csak hogy ami Araujoval történik, az szerintem nem ennek az alapvető attribútumnak a hiányáról árulkodik.
Sőt, talán azt is mondhatjuk, hogy felelősségteljes (kapitányi?) hozzáállás az, hogy visszavonul, külön edz, és professzionális segítséget vesz igénybe, nem pedig a csapatot húzza vissza egy olyan lélektani padlózással, amit saját magának kell megoldania valahogy. Meglátjuk, hogy alakul az ő sorsa.
De csak hogy kicsit "visszalőjek": Raphi korábbi viselkedésmintáiból kiindulva (főként indulatkezelési problémák) szerintem nála még egy Araujohoz képest is sokkal nagyobb leolvadás lenne valószínűsíthető, ha rossz formába kerülne, a taktika következtében egyéni képességeinél fogva háttérbe szorulna, ezek tetejébe elkövetne esetleg 1-2 látványosabb hibát, és aztán nyakába kapná azt a mennyiségü savat.

Btw, te jogos kritikának hívod, de szerintem amit Araujo kapott, az messze távol áll attól, hogy emberek tiszteletteljesen megfogalmaznak vele szemben akár erőteljes kritikákat is, akár tömegével. Elég (lett volna) csak itt a fórumon szétnézned, nem győztem törölgetni, keresztbe hosszába repkedtek a takarodj-ok, idióták, bohócok, retardáltak, agyatlanok, és még olyanok is amiket nem akarok leírni.
Ha ezt kapta a nyakában globális skálán is (vagy akár még rosszabbat), az szerintem messze túlmutat azon, ami normális, vagy aminek az elviselése alapelvárás egy embertől, még akkor is ha profi sportolóról van szó.

Amúgy szerintem többé kevésbé egyetértünk, és nem akartalak kioktatni sem, sajnálom, hogy ha így érezted, ha ilyenre sikerült volna a hozzászólásom akaratomon kívül.

Végezetül, konklúzióként: szerintem a csapatkapitány és a vezéregyéniség egyáltalán nem kell egybeessen.. és szurkolóként szerintem nem érdemes (de persze lehet) elmélkedni se a csk kilétéről, mert se elég infónk, se szavazatunk, ráadásul ahogy írtam - szerintem félreértés, össszekeveredés van. A csapattagok magukank választanak kapitányt, nem nekünk, és nekik nem feltétlen (sőt talán egyáltalán nem) az a döntő szempont, hogy valakinek másokhoz képest egészen kimagasló-e a munkamorálja és teherbírása.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Válasz küldése