Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
torotam
Jugador d'estrella

2025.12.02. 23:49:44

Na ez jó kis meccs volt!
Kounde végre hozott valamit a tavalyi jó formájából, GM számomra meglepően jól tolta khv-ben, de szerintem Flick is jól hangolt a védekezésen. Lehet ez a hangolás összefügg Kounde feljavulásával, nem tudom.
Pedri nagy mágus, de nekem Olmo játéka ma is tetszett, remélem nem dől ki hosszú időre.
Yamal szerintem ma látványosan többet hajtott, mint az eddigi meccsek nagyrészén. Agilisen letámadott, sok mozgása volt, vissza is lépett többször Koundenak segíteni, jól nyomta.
Raphinha pedig a vezérbika, mikor lecserélték látszott ahogy tüzeli a beszálló Casado és Dro párost, nagyon jó volt ezt látni. Ő a kapitánya ennek a csapatnak, nincs kétség. (Mikor a Leedsből kiemeltük én ezt nem gondoltam volna megmondom őszintén.)
Nagyon fontos győzelem és fontos 3 pont, le a kalappal a fiúk előtt! =D>
Visca el BARCA!
sansz
Entrenador del Barça

2025.12.02. 23:36:32

Nnnna, ez meccs volt! Ez van, amikor Yamal, Pedri, Raphinha ott van. Ha ők nagyjából épek, akkor tényleg bárkit meg tudunk verni és az is mindegy szinte,hogy a keretből kik vannak mellettük. Na, a kapus nem mindegy, de a többiek...
Lewa fantasztikus volt, a sutasága és a labdakezelési tehetségtelensége gólpasszt adott. Ferran szépen csinálta, de én most is azt mondom,hogy a góljaik ellenére nem jók ide. Egy technikás és gólerős támadó kéne helyettük. Rashfordot is előbb nézném meg ott, ő amúgyis nagyon kioltja a szélen Baldet.

Sokszor szidjuk a védelmet, én ilyenkor a támadóinkat hibáztatom: ha elől Yamalék folyamatosan veszélyesek,ha nincs náluk a labda letámadnak, akkor az atleti a kapunk közelébe se kerül. Ha lemennek a jó támadók,akkor, jönnek az ellenfél helyzetei. Ezért tüntetek Lewa és Ferran ellen,mert ha nincs mellettük Raphinha és Yamal,akkor ballasztol csupán.
Rashfordot tényleg nem bántani akarom, de az átlag focistához képest sem egy észlény,ahogy a 93-ik percben a labda eldugása helyett lő esélytelenük. Az ellentámadásból majdnem gól lett.
Kiemelném Raphinhát,hogy mennyit számít: jött egy labda, nem is tudom honnan, esélytelen volt Raphának, 20 méterre volt a labdától, az ellenfél 5 méterre. Tényleg nem érhetett oda,mégis futott mintha az élete múlt volna rajta, a végére már csak 2 méter hátránya volt és úgy rontott az ellenfélre,hogy nagy nehezen elrúgta a labdát vaktában -nekünk. Na ennyit számít. Ha nem Rapha van ott,hanem bárki más, akkor nyugodtan átveszik a labdát, és pontosan indítanak,átlőve a középpályát, a tökig feltolt védelmünk mögé,aztán lehet elővenni a miliméterpapírt,hogy van-e les. És persze szerintem is ügyi volt Eric is, de Rapha és Yamal nélkül súlytalan ő is. Olmot ezerszer jobban kedvelem,mint Fermint,remélem nem sérült nagyon meg. Dro pedig, nem tudom,szegény srácnak mi a skillje? Semmit nem látok belőle..

No de lányeg a lányeg, ez igazi foci volt,élmény volt a játék és az eredmény is. Újabb 3:1 és biztosan marad az előny nálunk.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.02. 23:31:59

Megdolgoztak a srácok a sikerért,kevesebb a művész a mostani Barcában,mintahogy azt korábban megszokhattuk,de feltűntek azok(Eric,G.Martin,de én Ferrant is ide veszem),akik akarással,kaparással kompenzálják a képességbeli hiányokat,ez most ilyen. Nálam Rashford lenne a jelenlegi keretből a kezdő center,erős,dinamikus,nem ügyetlen,mer lőni,akár izomból is,és előbb-utóbb jönnének a gólok is tőle.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.02. 23:12:44

Mennyire más a játékunk Pedri és Raphina visszatérèsèvel. Nem beszélve Joan Garcia kijöveteleivel. Kounde ma kifejezetten jól játszott. Cubarsi és Lewa volt aki gyenge volt ma. Nagy gratula a csapatnak. Remélem abba marad a fórumon a szezonsiratás ezután.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.02. 23:12:34

.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2025.12.02. 23:14:25-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.02. 23:12:28

Jó meccs volt, még akkor is, ha rezgett a léc. Egy csúcsformában lévő Atleti alig jutott el a kapunkig, főleg, amíg ak ulcsjátékosaink a pályán voltak. Utána persze már jobbak voltak, de 1-2 parádés támadást vezettünk a végén így is. Rashi nagyon jól szállt be, Dro szegény kereste a helyét folyamatosan, ez nem az a szint és meccs, ahol pusztán a labdaügyesség elég.

Rapha visszatért és 2-ből 2-szer MVP, bár most én inkább adtam volna Ericnek vagy Pedrinek, de akár Olmónak is de azért nála sincs rossz helyen.

Nálam Eric magához képest kimagaslott a csapatból, nagyon, de nagyon tetszett, amit csinált. Nem mondom, hogy Pedrinél jobb volt, csak tőle ez alap. :) Garciához hasonló a helyzet Martinnal, nagyon jó volt. Joan Garcia is, de alapvetően csak egyszer kellett résen lennie az első félidőben, de akkor nagyon, meg 1-2-szer szükség volt arra, hogy jól jöjjön ki beíveléseknél, ezt is megoldotta, ebben óriási segítség lesz ő.

Lewyt gyorsan le kell ültetni a padra 1-2 meccsen, és majd visszatér megújultan. Ő lógott ki egyedül lefelé ma, a csere Drón kívül.

5 meccs zsinórban, le a kalappal a csapat előtt. 4 pont előny ideiglenesen, és ami legalább olyan fontos, a lassan veszélyesen közeledni látszó Atleti is leszakadt így kicsit. Remélem igazuk lesz azoknak, akik nehéz meccset sejtenek a Madrid részére a Bilbao ellen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.12.02. 23:12:53-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.02. 23:11:08

Szerintem megérdemelt győzelem, ilyen arányban is. Remélem Olmo nem sérült le hosszabb időre, 6 pontot hozott az utóbbi 2 meccsen. Nagyon nem hiányozna, de tartok tőle, hogy ez 1 hónap.
Azért húzós volt a vége, látszik, hogy sok pénzt elköltött a keretére az Atleti, mi pedig Droval és Casadoval stabilizáljuk a csapatot. Rashford rutinja nagyon kellett, szépen odatette magát, ennyit ér(ne)ha tudnánk erősíteni. Nagyon fontos 3 pont. Azért látszik, hogy szükség lenne erősíteni a kereten. Yamal szerintem most nem játszott jól, túl sok labdát vesztett néha a saját térfelén. Pedri nagyon kellett, remélem semmi komoly, nagyon kellene a játéka.
A meccs embere díjat Gerard Maldininek adnám :)
Hihetetlen, hogy ő teljesít szerintem legjobban a védelemben már nem először

Szerk: olvasom a kommenteket, hol lenne GM szerelése piros? Nagyon kellett, mert elhúzhattaj volna a szélen, sokszor pontosan ezek a taktikai szabálytalanságok hiányoznak.
Olvassátok el, mi az a DOGSO, ez biztosan nem volt nyilvánvaló gólszerzési lehetőség
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.12.02. 23:14:47-kor.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.02. 23:09:18

Ez nagy meccs volt! Le a kalappal =D> Pedrinek pedig orok szerzodest(rem nem serult le megint)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.12.02. 23:09:11

hú de jó kis meccs volt, nem a mostanában egyre gyakoribb la liga lötyögés. és mi is feljavultunk végre, ez a Pedri-Raphinha-Joan Garcia hármas nagyon más szintre emel. Flick munkája a védekezés kapcsán is érezhető, kicsit talán kevesebb védelem mögé belőtt labdát engedtünk és kompaktabbak is voltunk. szép volt, így tovább, és adja az Isten, hogy Pedrinek semmi baja ne legyen, különben vígünk :)
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.12.02. 23:07:27

Szekeres azt mondja a stúdióban hogy sokkal reálisabb lett volna a 2-2 a játék képe alapján.

Összes lövés 19-7, kaput eltaláló 6-2, xG 4-1
:mrgreen:

Jó hogy ő a szakértő. Volt az Atletinek a végén 10 perce amikor nyomtak, ezen kívül végig sokkal jobbak voltunk.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.02. 23:05:56

Sok volt az egyéni hiba de az ötletek jók voltak és a rendszer tetszett.

Raphinha és Yamal sok helyzetet kihagyott, Lewy tizi fölé, GM majdnem piros, Cubarsiról majdnem kaptunk egy gólt stb stb.

Eric kiváló volt. Elképesztő védekezésben.
Pedri az Pedri, mágus.
Olmo tizit harcolt ki és rúgott egy gólt, az is erős.
GM sok labdát elfelejt és aktív volt védekezésben, de az az egy hiba beárnyékolja a meccsét. Szerintem megköszönheti a bírónak hogy pályán maradt.

Jó meccs egy erős ellenféllel szemben.

Sérülteknek mielőbbi felépülést, kelleni fognak.
Ha kövi meccsen se Pedri, se Fermin se Olmo, (se Gavi...) akkor az fix bukta (bocsi Dro de nem bízok benned).
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.12.02. 23:04:54

Nah ez fas. zipántos volt! Viszont a betegszobai válogatott megint erősödött és ez kib. dühítő már...

Grat a csapatnak, ez kellett már!
torotam
Jugador d'estrella

2025.12.02. 21:02:11

Saviola írta:
2025.12.02. 20:45:04
Ez a védelem... Atyaég.
Szeretünk veszélyesen élni, nah. :mrgreen:
Visca el BARCA!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.12.02. 20:45:04

soadroli írta:
2025.12.02. 19:43:30
Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Pedro, Eric, Olmo - Yamal, Raphinha, Lewandowski
Ez a védelem... Atyaég.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.12.02. 19:43:30

Joan García - Koundé, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Pedro, Eric, Olmo - Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.12.02. 16:50:52

Chino írta:
2025.12.02. 15:22:14
Ami még komoly félelmem, hogy ha jól tudom az a De Burgos Bengoetxea fogja vezetni, aki hétvégén a Girona-Realt. Úgy beleálltak a madridiak, hogy nem fog semmi kockázatot vállalni, nehogy tetézze a bajt magának. Az 50-50%-os megítélések biztos az Atleticonak fognak kedvezni.
Én is ettől tartok. A mostani még a Real TV/Chiringuito TV-től is durva volt, "Negreira fiai miatt 4 pontot buktak" stb. :)
A VAR szobában Pablo Gonzalez Fuertes, rajta azt vettem észre, semmiért nem jelez.

Nem hiányzott De Jong kiesése. Ennek ellenére nem kockáztatnám még Pedri kezdetését, nem hiányzik, hogy kiessen a fontos BL meccsek előtt.

Én így állnék ki
J. Garcia
Kounde-Cubarsi-Christensen-Balde
Garcia-Olmo
Raphinha
Yamal-Lewy-Rashford

Valószínűleg inkább Gerard Martin fog kezdeni kh-ként, nagy teszt lesz ez neki az Atletico támadósora ellen. Casadot gondolom nem kezdeti a tavalyi meccs után.

Nehéz meccsnek ígérkezik, még az is lehet, hogy az Atletico befut szezon végén elsőnek (nem gondoltam volna szezon elején). Elvertek majdnem 400 milliót 2 év alatt, gondolom az új tulajok télen is erősítik a csapatot.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.02. 16:24:23

Chino írta:
2025.12.02. 16:05:28
Deluigi írta:
2025.12.02. 15:50:17
Olmo miert ne jatszana?
Játszik, de nem elérhető, hogy pótolja Pedrit, mivel Fermin hiányzik nem rendelhető hátrébb. Legfeljebb ha Raphinhát beteszi 10-es pozícióba, de ezt látszólag Flick nem favorizálja, még amikor a brazil és Rashford egyaránt egészségesek voltak. Valamikor a szezon elején játszottak így, de meccs közben át is variálta.
Én sem tudom, mennyire lenne sztenderd a dolog, de szerintem most szükségből Rapha lesz a 10-es. Aztán majd kiderül. A két center kérdéses, a savat Ferrán kapta az elmúlt két meccsen, miközben Lewynak ezen időszakban még momentumig se sikerült eljutnia, az elmúlt két meccsen mindketten nagyon gyengék voltak. Én elöl Rashford-Rapha-Yamal sorra szavazok, előttük Ferránnal. Ebben a felállásban Yamalon kívül bárki felbukkanhat bárhol, elég dinamikus lehetne a dolog.

Nem mondom, hogy ezt csinálnám mindig, de ahogy írod/írjátok, elfogytak a középpályásaink kicsit. Ha Pedri kezd, akkor persze kevésbé igaz ez, de akkor is meggondolnám, hogy egy darab jó meccs után Olmo lenne-e a kezdő tizesem.

Tippre az egyik belső védőnket látjuk majd DJ helyén, valószínűleg Garcia, de Chris is mindig oda állt be, szóval egy meglepi akár lehetne is, de nem valószínű. Ha Pedri nem kezdő szint még, akkor EG-Olmo duplapivot lenne a tippem most.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.02. 16:23:03

Emlékeim szerint az esetek többségében félünk ettől a párosítástól, de ha jól emlékszem Simeone tiszteletre méltó matracos edzői karrierjében finoman szólva se nyerni jár Camp Nou-ba, talán Koeman érába nyert itt először és nagyjából utoljára. Ettől függetlenül tényleg jobb passzban vannak, mint mi, és lehet, hogy simán zacskó lesz.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.02. 16:05:28

Deluigi írta:
Olmo miert ne jatszana?
Játszik, de nem elérhető, hogy pótolja Pedrit, mivel Fermin hiányzik nem rendelhető hátrébb. Legfeljebb ha Raphinhát beteszi 10-es pozícióba, de ezt látszólag Flick nem favorizálja, még amikor a brazil és Rashford egyaránt egészségesek voltak. Valamikor a szezon elején játszottak így, de meccs közben át is variálta.
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

Olmo miert ne jatszana?
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.02. 15:22:14

Troym írta:
2025.12.02. 13:31:11
Frenkie de Jong has fever and is out of the game tonight.

Szerintem a Masia védelmünket megeszik reggelire, egy AtMa ellen nagyon harmatos ez a Balde, GM, Cubarsi, EG névsor fizikálisan és tempóra is.
Ebből szerintem egy Koundé-Cubarsi-GM-Baldé védősor lesz, előttük EG-Pedri, Casadót nem hiszem hogy kezdetné. Csak az a kérdés Pedri mennyit bír majd, mert így abszolút nincs, aki helyettesítse, mert még Fermin is sérült. Nagyon nem kellett ez pont most Frenkietől, 3 ember van akit be lehetne rakni Pedri helyére (Gavi, Olmo, Frenkie) erre egyik sem elérhető.
Jó lenne, ha Flick végre használná Christ, akár kp-n, de inkább a védelemben, főleg, hogy Araujo valószínűleg padon sem lesz. Az ügynökével beszéltek a klubvezetéssel, hogy szeretne egy kis időt, hogy mentálisan és lelkileg össze tudja szedni magát és állítólag a vezetőség ebben mellé állt.
Vicces, hogy a meccs vége felé már lehet, hogy a 8. számú csapatkapitányunkon lesz majd a szalag. (ter Stegen, Araujo, De Jong, Raphinha, Pedri, Gavi, Lewy, Koundé? Fermin?Olmo?)
Mondjuk az jó hír, hogy Flick szerint Raphi képes végigjátszani a meccset csak kérdés, hogy a vége felé milyen fizikai állapotban lesz, lehet, hogy akkor már Rashford is többet használna.
Ami viszont nem túl jó jel, hogy Lewy az utóbbi meccseken elég sokat játszott, ő mindig akkor a legélesebb, ha kipihenten csak néhány perccel a lábában lép pályára.
Mindenkitől átlag feletti teljesítmény fog kelleni, a kulcsjátékosoktól pedig plusz is. Simeone nem hiszem, hogy el fogja engedni a lovakat, az elég kockázatos, de a letámadás biztos erős lesz. A másik pedig a kapu előtti hatékonyság. Hiába nem a legjobb időszakát éli idén Unai Simon, de nem hiszem, hogy beleférne, ha 3-4 helyzet kell majd egy gólhoz.

Ami még komoly félelmem, hogy ha jól tudom az a De Burgos Bengoetxea fogja vezetni, aki hétvégén a Girona-Realt. Úgy beleálltak a madridiak, hogy nem fog semmi kockázatot vállalni, nehogy tetézze a bajt magának. Az 50-50%-os megítélések biztos az Atleticonak fognak kedvezni.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.02. 15:20:21

Nem a védelem a legnagyobb gond, hanem a középpálya. Pedri nem tud hozni 90+percet jelenleg az tuti. Nincs De Jong, Fermin. Minőségi cseréink nincsenek itt. Szóba jöhető cserék közül Cassado gyenge és kevés ebben a szezonban. A dán meg többnyire talány, hogy játszik-e, hol és mennyit. Érdekes meccs lesz, előnyünk a hazai pálya, a visszatérők, Raphinha, Joan Garcia és Pedri. Remélem egy szűk győzelemmel behúzzuk a meccset.
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.02. 13:31:11

Frenkie de Jong has fever and is out of the game tonight.

Szerintem a Masia védelmünket megeszik reggelire, egy AtMa ellen nagyon harmatos ez a Balde, GM, Cubarsi, EG névsor fizikálisan és tempóra is.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.02. 11:05:19

Saviola írta:
2025.12.02. 07:41:02
Aggaszt az esti, mint mindegyik, igazából. Az előző meccsből kiindulva sok jóra nem számítok, ráadásul még nézni sem tudom, de lehet Lindemannal háttérben elindítom. :D

Remélem villantunk!

Visca!
Baromi kíváncsi vagyok Simeone mivel áll elő, ha tippelnem kellene egy 4-1-4-1-féle taktikára gondolok, vagy 4-2-3-1-re Barrios-Koke szűrőpárossal. Neheze3n tudom elképzelni, hogy Alvarez mellé akár Griezmannt, akár Sorlothot betenné.
Remélem Yamal kifog egy jó meccset kellemetlenségek nélkül és 2-3 gólpontot hoz majd, se Galán se Ruggeri nem lehetetlen küldetés, ha pedig Lenglet kezd majd külön öröm lesz (bár sokkal valószínűbb Hancko).
Talán Raphinha lesz már olyan állapotban, hogy kb. 65-70 percet jó iramban, fáradtság nélkül le tudjon hozni, nagyon fontos lenne, ahogy Pedri állapotáról is jó lenne többet tudni. Azt a Gerard Martin-Cubarsi duót pedig remélem elfelejti Flick elég ingatag és főleg elég kísérleti fázis, ahhoz hogy egy ilyen rangadón használja.
Jó lenne, ha az Atma nem ezen a meccsen találna magára idegen környezetben, de az biztos, hogy az elsőtől az utolsó percig oda kell figyelni. Egy nagy gálára 3-4 gólos győzelemmel nem igazán számítok, valahogy húzzuk be, tartsuk nyomás alatt a Realt, mert az őszi szezont ezután sem a legkellemesebb ellenfelekkel zárjuk.
Forca Barca!!!!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.12.02. 07:41:02

Aggaszt az esti, mint mindegyik, igazából. Az előző meccsből kiindulva sok jóra nem számítok, ráadásul még nézni sem tudom, de lehet Lindemannal háttérben elindítom. :D

Remélem villantunk!

Visca!
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Válasz küldése