Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.29. 21:04:03

3-1-re megvertünk egy csapatot, akik eddig nem kaptak ki két góllal senkitől, és egyszer kaptak 1 gólnál többet.

Olyan nagyon nem dőlnék a kardomba. Ráadásul az egyik félidő kifejezetten szórakoztató volt, részünkről elég biztató jelekkel.

Csere védő és kp sorral, alighanem soha még egyszer nem fogunk így felállni, hiányzott Ara, DJ, kezdőként Pedri. Joan Garcia lerázta azt a rozsdát, amit a CFC ellen még ott volt kicsit.

A támadóknál meg mind volt pozitívum, amire lehet építeni. Rapha jelenléte a letámadásnál és egyéb mozgásoknál komoly impact volt, sőt, állattá változtatta Olmót és Yamalt is, mellette nem tudsz lustálkodni, mert rádkiabál, ha mégis. Yamal pont egy olyan helyzetet lőtt be, amit tavaly még kihagyogatott (érik a kapu előtt hétről hétre), Olmo is lehet áttörte a falat.

Lewy zsinórban két meccsen teljes zéró (most volt egy okés fejese), de mondjuk neki nem is szabadna 3-4 meccsen kezdeni zsinórban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.29. 21:00:45

3 pont a zsebben, egész nézhető volt a meccs, nincs több igényem jelenleg, én elégedett vagyok.
=D>

Amúgy ezek az apró dolgok sem evidencia: (3pont, nézhető meccs, ha nem is teljesen sima, de elfogadhatóan sima győzelem)

A BL-ben "irigyelt" nagyok ma azért nem brillíroztak.
A PSG ma kapott ki a Monacotól, a Bayern 90+ percben bírta belőni a győztes gólt, a ManCity leadott 2 gólos előnyt egy újonc ellen és szintén 90+ perces góllal gyötörte ki a 3 pontot
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.29. 20:28:06

vg99 írta:
2025.11.29. 20:02:34
Ha Yamal belövi korán, 3-1, akkor nem kellett volna izgulni.
A sok saját nevelés jó,
De a Bernal -Casado és Cubarsi-GM páros azért elég gyenge. Momentán legalábbis.
Mindnek nagyobb füstje mint a lángja, vannak bíztató megmozdulásaik, de rengeteg gyermeteg, amatőr szintű berögződéseik is.
Leon írta:
2025.11.29. 20:06:09

Adom. Velük nem égtünk volna angolföldön. Talán még Arauzsó sem jutott volna olyan helyzetbe hogy kibal..szkodja magát...
Hát igen, de ilyet nem állítanék, sajnos az uru teljes homály fejben, pedig nagyon jó adottságokkal megáldott védő, de egyszerűen van egy gát fejben, ami miatt sose lesz top-top.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Leon
Director del Fútbol

2025.11.29. 20:06:09

csababarca írta:
2025.11.29. 19:45:29
Azért egy jó Pedri-Raphinha kettőssel jobb lesz a játék idővel, ez biztos.
Csak maradjanak egészségesek.
Kb két olyan játékos a keretből, akire rá tudom mondani, hogy focisták, és megfelelnek a kor körülményeinek.

3 pont, lapozzunk.
Adom. Velük nem égtünk volna angolföldön. Talán még Arauzsó sem jutott volna olyan helyzetbe hogy kibal..szkodja magát...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
vg99
Capitá del Barça

2025.11.29. 20:02:34

Ha Yamal belövi korán, 3-1, akkor nem kellett volna izgulni.
A sok saját nevelés jó,
De a Bernal -Casado és Cubarsi-GM páros azért elég gyenge. Momentán legalábbis.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.29. 19:45:29

Azért egy jó Pedri-Raphinha kettőssel jobb lesz a játék idővel, ez biztos.
Csak maradjanak egészségesek.
Kb két olyan játékos a keretből, akire rá tudom mondani, hogy focisták, és megfelelnek a kor körülményeinek.

3 pont, lapozzunk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.29. 18:32:07

Saviola írta:
2025.11.29. 18:22:13
Szerintem botrányos volt az egész, J. Garcia tartott minket meccsben.

Rengeteg pontatlanság, gyenge megoldás, rossz passz. Egy alaves ellen.

Nagyon fel kell javulni keddig. Le fogok róla maradni sajnos, remélem fel tudunk nőni a feladathoz.
Elmondta a kommentátor, hogy 1 gólnál többel még nem kaptak ki. Getafe 2.0 csapat. A bíróról már írtam, engedte a rugdosódást.

Számomra aggasztó, hogy a Bilbao ellen egy büntető elmaradt kezezés miatt, most 3 gyanús szituáció volt.
Idén nem vagyunk olyan jók, mint tavaly, hogy széllel szemben is nyerjünk valamit.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.11.29. 18:22:13

Szerintem botrányos volt az egész, J. Garcia tartott minket meccsben.

Rengeteg pontatlanság, gyenge megoldás, rossz passz. Egy alaves ellen.

Nagyon fel kell javulni keddig. Le fogok róla maradni sajnos, remélem fel tudunk nőni a feladathoz.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2025.11.29. 18:19:41

Olmo-Yamal-Rapha 2-2-2 gólpont, lerendezték egymás között. :)

Rapha kapta az MVP címet (szerintem kaphatta volna a másik két gólpontosunk és Joan Garcia is, 25-25-25-25% nálam). De az első félidőre gyakorolt hatása talán neki volt a legnagyobb.

Olmo végre bizonyított a posztján, Yamal is sokszor remekelt.

Bernal egyelőre sehol nincs a tavalyi formájához képest, Casadó okés volt, de ő sem túl jó.

A második félidőben annyira nem iparkodtunk, nem tudom, szándékosan őriztük-e az eredményt, vagy nem, de így azért veszélyes volt a dolg, de így, hogy nyertünk, nem ártott meg az kicsit alacsonyabb fordulatszám.

Pedri látszólag jól tért vissza. Mindhárom nagy visszatérőnk jó volt, komoly hatással a játékra, ez azért nem rossz jel a kövi meccsekre, Olmo formája sem, Fermín kidőlésével ez nagyon fontos volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2025.11.29. 16:00:43

Nem semmi kezdő, elég bátor. Ful Masiás hátvéd és középpályássorral, 8-an a kezdőben összesen. :)

Bernalra kíváncsi vagyok, ez az első meccse gyakorlatilag, azok a pár perces kameók a meccsek végén nem sokat árulnak el. Gondolom Casadóval is azért kezdenek együtt, mert (régen?) érezték egymást nagyon. Ericnek örülök a jobbhávéd poszton. Rapha remélem tényleg kezdő szint fizikálisan.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.11.29. 15:56:52

Nagyon várom Bernal játékát, hiányzik egy olyan fizikális középpalyas, mint ő.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.11.29. 15:01:35

mai kezdő: Joan García - Eric, Cubarsí, Gerard Martín, Balde - Casadó, Bernal, Olmo - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
bence0330

2025.11.29. 01:30:51

Nem tudom, hogy rakja fel a középpályát Flick. Ha Rapha kezdhet, gondolom ő lesz a tízes Fermín hiányában. De ha nem... Olmót hamarabb raknám nyolcasba, mint oda, esküszöm elgondolkodnék Ericen a center mögött, nagyon jó kis passzokat, kényszerítőket látni tőle, mikor felkeveredik, a defenzív részével meg nyilván nem lenne gond. Nem sok esélyt látok rá, de szerintem egy opció lehetne akár, meghúzta már korábban Flick 1-2 alkalommal. Vagy Olmo kap ott egy utolsó esélyt.

Ara nem lesz ott betegség miatt, lehet végre az egyetlen igazán jó védőnk is bekerül végre a kezdőbe. Nálam Roony kezdene a múltkori meccs után kérdés nélkül, akár sérüléssel bajlódik Yamal, akár nem (ha igen, akkor azért, mert nem normális dolog egy full egészséges 18 évest se ennyit tolni, hát még egy sérült 18 évest, ha nem, akkor azért, hogy kicsit tanuljon meg kaparni, és ne alanyi jogon járjon neki a kezdőtagság egy emberhátrányban végigsétált meccs után + Roony is megérdemelné) de ez gondolom 100%, hogy nem így lesz, amíg járni tud, kezdő lesz.
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.24. 07:18:54

Valóban több örömteli. reményre adó dolog történt ezen a meccsen az eredményen túl.
E.G. Akit ne felejtsük Lenglet, Pique korban már temettünk, kölcsön is adtunk, a középpályán ,, Busqets ,, feladatban ezen a meccsen elég jól teljesített, bizonyítva, hogy a középpályás védekező ember elengedhetetlen. Hogy ez a taktika marad e, és tudja e ezt hozni jól, az a jövő zenéje. Nem is hozták ránk a frászt 10x, mint eddig minden meccsen. Nem is voltunk fent olyan magasan.
Nagyon jó volt, hogy a VAR szólt a bírónak a sárga lapnál, hogy ez nem az a kategória. Megengedhetetlen egy megmozdulás volt, igazi agybeteg, ilyen 3 meccses eltiltást érdemel. Nálam.
Végre volt tűz és lelkesedés azon a szinten, amit szeretek.
bence0330

2025.11.23. 21:33:15

89 éve volt olyan utoljára, hogy 9 katalán (születésű) játékos volt egyszerre a pályán a csapatban. :)
bence0330

2025.11.23. 01:25:22

torotam írta:
2025.11.22. 20:50:35
- Nem rohantak a kapusunkra 30 métereket, a védekezésünk most mélyebb volt (talán egy teszt a Chelsea meccs előtt).
...
Balderol van valami hír?
Nem tudom, mennyire volt tudatos, a Bilbao elég magasan támadott le, szerintem nem is nagyon volt esélyünk feljebb meghúzni a vonalat. De lehet tudatos is volt. Abban már egy ideje biztos vagyok, hogy a CFC ellen visszább fogunk állni, mint a Newcastle ellen, meglepődnék, ha nem így lenne, de majd kiderül.

Fejsérülés miatt kellett végül levinni, concussion-t emlegetnek (Javi Miguel pl.), puszta elővigyázatosságból ment le, Flick már említette, hogy minden rendben vele. :)

Sok fejtörést fog adni Flicknek ez a mai csapat így, hogy ennyire működött. Fogalmam sincs, kit fog innen kivenni, ez az egész úgy ahogy volt, egy jól olajozott gépezet volt, tényleg csak Olmót venném ki, de az DJ visszatérésével mondjuk evidens is. Garcia-DJ lesz középen? Pedri gondolom még max csere lesz.

A támadósor is remekelt, azon sem módosítanék sokat, de közben meg Rashford is nagy formában. Talán Rapha még csak csere lesz, ha igen, akkor legalább rajta nem kell gondolkodni, de ha ő is kezdhet már, akkor plusz egy kellemes fejfájás. De Ferrán rendre sok gól lő amikor Lewyvel van egyszerre a kezdőben, mert akkor sokkal inkább árnyékékként működhet, ami alapvetően jól áll neki.

Megint egyetlen dologba kötnék bele amúgy, az Yamal végigjátszatása. Minek? Főleg 3-0 után... Tényleg a szertáros is pályán lehetett volna már. Roony nagyon jól néz ki eleve, pont azért van itt, hogy végre ne nonstop játsszon a 18 éves, amúgy pubalgiával küzdő generációs tehetségünk, amely sérülés eleve legalább részben a fiatalkori túljátszatás miatt alakul ki. Nagyon két végén égetjük azt a Yamal-gyertyát, ráadásul tényleg tök felesleges szitukban, mert érteném, miért hagyja fel valaki egy szoros meccs végén, de így...
Peter
Director del Fútbol

2025.11.22. 21:47:43

Volt élet a játékban, ezt leginkább Fermín tette bele, de ami szokatlan volt és kellemesen meglepett az a középpálya kevésbé huzatos átjárhatósága, amiről leginkább Eric Garcia gondoskodott.
Nem forgolódott, nem tekeredett rá a labdára, progresszívan szemben az ellenfél kapujával játszott.

Nekem Frenkie egyáltalán nem hiányzik a középpályán, sőt!
Olmonak még el kell kapnia a fonalat, láthatóan keresi ő is, de még nem találta meg.
Koundé szerintem apró, de határozottan javuló lépéseket mutatott az elmúlt időszakához képest.
Stílszerűen kezdhettem volna vele is, Joan Garcia puszta jelenléte is növeli a hátsó alakzat fajsúlyát.

Sokkal simább meccset láttam, mint amire számítottam.
baas11
Entrenador del Barça

2025.11.22. 20:59:48

Jo ujra otthon :-)

Nekem nagyon meggyőző volt Eric García ott vkp ban…nem csak labdaszerzesekben hanem passzokban is es azert a Bilbaói közepén mindenképp mérce lehet!

Remelem Flicknek is mert most azt mondom, best kp. amit megnéznék:

—————Eric —————-
Pedri —————De Jong

Ahol eleg nagy kever kavaras van meccse rol meccsre az a két belső védő poszt, itt azert Flick is csak tippelget.

Nekem van egy ilyen kattanason h bal oldalt bal labas kell nos Gerard Martin az, őt is megnézném meg itt …

Szoba került Christensen , aki nyilván jobb … csak hiába, mert nem sokra megyunk vele !
Ma jo elkezdesz építeni ra aztan 2 hónapra megint eltűnik
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
torotam
Jugador d'estrella

2025.11.22. 20:50:35

A kezdőt látva kicsit aggódtam, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, de végül egy sima 4-0 lett, gratula a csapatnak! Amiknek én a legjobban örülök:
- Visszatértünk a Camp Nouba, ennél jobb hír talán nem is lehetne. A hangulat is fantasztikus volt még így foghíjas lelátóval is.
- Végre egy meccs, amit kapott gól nélkül lehoztunk.
- Nem rohantak a kapusunkra 30 métereket, a védekezésünk most mélyebb volt (talán egy teszt a Chelsea meccs előtt).
- Eric Garcia teljesítménye. Ha ezt a srácot felrakná Flick csatárnak, lehet ott is hozna egy extrább teljesítményt... :D
- Joan Garcia visszatérése. Végre van kapusunk!
- Raphinha visszatérése. Jó volt újra látni a pályán, a tüzet a tekintetében és azt is, ahogy a szurkolók felállva tapsoltak neki és a nevét skandálták!
- Játékvezetés+VAR rendben volt.

Sima három pont Pedri és DeJong nélkül. Fontos volt a győzelem, hogy a Realra nyomást gyakoroljunk.

Balderol van valami hír?
Visca el BARCA!
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.11.22. 19:50:19

Szerintem túl szigorúak vagytok Koundéval!

Igen, annál a bizonyos eredménytelen felugrásnál valóban vészhelyzet alakult ki, de éppen ő mentett.

Beadásnál valahol lennie kellett, hát épp nem érte el fejjel a labdát, ami szerintem nem hiba, ráadásul sokkal nagyobb területet játszik be mint ami egy szélső védőtől elvárható.

Lehet, hogy a "szakma" nem ért hozzá(?), de talán nem véletlenül hosszabbítottak vele 2030-ig! Koundé nagyon fontos értéke a Barcának.

Ha valaki mai teljesítményét kifogásolni lehet, az talán egyedül Olmo.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2025.11.22. 19:34:59

bence0330 írta:
2025.11.22. 18:19:43
Kellemes, langyos szombat délutáni matiné volt, a támadóink sziporkáztak, Eric szintén, uralta a középpályát előre-hátra, Pedri szintű előadás volt. Fermín kapta az MVP címet, részemről szorosan, de Eric megelőzte volna. Mindenki jó volt, Koundét kivéve, szegényem még az ugrást is rossz ütemben kivitelezte, olyan, mintha fejben nem lenne idén ott, remélem helyrerakjuk valahogy, mert szükség lesz rá. Olmo 8-as poziban mutat életjeleket, de az önbizalma a kapu előtt továbbra is béka feneke alatt van, persze a mostani posztján ez nem olyan nagy gond. Rapha úgy sprintelt, mintha 100%-os lenne, remélem tényleg így van.

Yamal igazi zseni, egy gyenge meccsén is villant két hatalmasat, ennél komolyabb mérce nem is nagyon van arra, ki mennyire jó.
Nekem ma Olmo annyira rossz volt, hogy talán jobb lett volna, ha csak 10-en vagyunk nélküle..
Szinte az összes megmozdulása rossz volt! 😥
Remélem azért hagyta fent Flick szinte végig, mert nem fog kezdeni kedden.
Koundé volt még, aki pocsék volt, de inkább az első félidőben..a többiek rendben voltak..
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
bence0330

2025.11.22. 18:19:43

Kellemes, langyos szombat délutáni matiné volt, a támadóink sziporkáztak, Eric szintén, uralta a középpályát előre-hátra, Pedri szintű előadás volt. Fermín kapta az MVP címet, részemről szorosan, de Eric megelőzte volna. Mindenki jó volt, Koundét kivéve, szegényem még az ugrást is rossz ütemben kivitelezte, olyan, mintha fejben nem lenne idén ott, remélem helyrerakjuk valahogy, mert szükség lesz rá. Olmo 8-as poziban mutat életjeleket, de az önbizalma a kapu előtt továbbra is béka feneke alatt van, persze a mostani posztján ez nem olyan nagy gond. Rapha úgy sprintelt, mintha 100%-os lenne, remélem tényleg így van.

Yamal igazi zseni, egy gyenge meccsén is villant két hatalmasat, ennél komolyabb mérce nem is nagyon van arra, ki mennyire jó.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.11.22. 17:13:28

Koundé kezdi visszanyerni a klasszis formáját.
bence0330

2025.11.22. 15:17:53

Az a védősor és duplapivot nem semmi. Rossz formában lévő játékosok tömkelege, Eric nem feltétlenül az, de alighanem középpályás lesz. Nekem még mindig hihetetlen, hogy egy ilyen formában játszó Koundéval, Cubarsival, Martinnal felálló sorral hogy ülhet Christensen a padon, aki szerintem kb a mai napig nem hibázott, jól játszott a válogatottnál is pár napja, én személy szerint toronymagasan a legjobb védőnknek tartom jelenleg. Értem, hogy nem mindig bevethető, még azt is megértem, hogy emiatt hosszútávon nem számolunk vele, de ha itt van és egészséges, akkor szerintem nagyon ki kéne használni.

Olmo meg nem tudom, a múltkor ígéretes volt nyolcasként, de azért a Bilbao ellen ez egy komolyabb teszt lehet neki, jóval masszívabb csapat, mint a Celta, remélem, bejön a dolog.

Baldé szerintem ma fel fog éledni Ferrán mellett.

Reméljük Joan Garcia jó formában tér vissza, és Yamal sem fájdalmakkal játszik.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.11.22. 15:13:54

Érdekes kezdő, főleg a hátsó alakzat a pivotig. Elég sebezhetőnek tűnik, de reméljük tudunk többet lőni, mint kapni. #story of the season
Válasz küldése