Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Az olló nyílás pont ezt jelenti, hogy a különbség egyre nagyobb,nagyobb, mint eddig volt. Az elmúlt 5-6-7 év arról szólt, hogy vagy PL csapat (többször házidöntővel) vagy az egy szem Madrid nyeri. Nyilván a PSG ebbe most beleszólt, ők voltak a világ legjobb csapata, de ez nem jelenti, hogy a L1 a legjobb liga. Az egy szem Madrid meg nem a La Liga, hanem egy darab csapat, szemben azzal a 4-5-6 PL csapattal, akik eljuthatnak az elődöntő-döntőig. No meg nem csak a BL-t és nem csak a győztest kell nézni, rendre az angolok vannak ott legtöbben a végjátékban, legyen az negyeddöntő, elődöntő. Kivétel van, de a legtöbb év ilyen, a tendencia nagyon-nagyon látványos a számok alapján. Az EL és a konferencia is egy inkább ilyen, tavaly pl. mindkettőt PL csapat nyerte. Pont azért, mert annyi jó csapatuk van már, hogy rendes fluktuácó van, top csapatok indulnak el még lejjebb is, nem mindig, de egyre inkább. Itt meg az első 2-3 csapat oké, BL szintű, vagy akár esélyes is a végjátékra, de az utána lévők lassan már pofozógépek. Nem csak mert gyengék, hanem mert ők sem tudnak erősíteni/mélyíteni, meghalnak, ha két fronton kell játszani.Alcantara írta: ↑2025.11.26. 18:52:31A "nagy ollónyílásról" beszéltek itt páran, a csoda PL csapatok javára. Akkor a nyáron lerabolt Leverkusen hogyan tudta a Cityt Manchesterben simán verni? Vagy az utóbbi 10 évben miért csak 3 BL győzelem a PL eredménye? Minden ősszel lefutják páran ezt a PL imádatot, La Liga siratóval, tavasszal meg sorban hullanak ki a biztos győztesek a BL-ből. Az Arsenaltól van itt aki rendszeresen elájul, közben meg 20 éve még a PL-t sem tudták megnyerni.
Nem szándékozom ezzel magyarázni a vereséget. Ez egy érdekesség, amivel szerintem hamarabb lehet magyarázni a jelenlegi helyzetet, mintha Flick feltolt taktikájára, letámadásra, Araujo/Ferran/Lewy stb. hibáira, elküldésére, fizikai felkészítésre/alapozásra/sérülésekre fogjuk rá.Troym írta: ↑2025.11.26. 17:35:44Szerintem nem jó út, hogy azzal relativizáljunk már bármilyen vereséget, hogy kevesebbért igazolhatunk, ez csak arra jó, hogy mindig másban keressük a hibát.
Amúgy a Chelsea és a Barca kerete is 1,1mrd értékű, övék a 6., mienk a 7. legértékesebb keret, szóval nem indokolja ezt a kisebbrendűségérzést semmi, simán kikaptunk, ahogy hasonló csapatok esetén idegenben az emberhátrányban játszó csapat legtöbbször kikap.
Nem én számolok, ez az Opta számítása, elég pontosak.Kovbal88 írta: ↑2025.11.26. 17:46:10Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.
Szóval, úgy számolok, a legjobb nyolcba kerülni csak úgy van egy minimális esélyünk, ha nyerjük mind a három meccset. Ami benne van a pakliban, hogy össze jöhet. De ebből idén ugy néz ki, hogy rájátszás lesz, és akadnak ott nagy nevek, Juve, Atletico, Benfica, Brugge, Monaco, Napoli.
Azért tragédia, mert mi nem a Psg vagyunk, itt kiesik egy-két ember sérülés eltiltás miatt, nincs aki pótolja, rossz pillanatban kapunk el egy egy Benficat, Monaco, Psv, Napoli csapatot, akit amúgy illene megverni már csomagolhatunk is. Mint korábban írtam, valahol, 8 és 16 között lenne a helyünk, szerencsés sorsolással, ahogy tavaly meg még akár a döntőbe is el lehet jutni, ott meg egy meccsen bármi lehet.ab1daL írta: ↑2025.11.26. 14:17:48Már tavaly sem értettem, miért akkora tragédia, ha egy csapat nincs a top 8ban, és kell még 2 meccset játszania a nyolcaddöntőért..
Tökéletes példa volt erre a PSG.. Sokáig úgy nézett ki, akár még a top24 sem lesz meg nekik, a végét pedig ismerjük a történetnek.. És pont a Pool az ellenpélda.. MEgnyerték az alapszakaszt, megspóroltak 2 meccset ők is, aztán pont a PSG lett a végzetük már a nyolcaddöntőben.
Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.Ha egy döntetlen becsúszna, és 14 pontunk lenne, akkor még mindig nem teljesen esélytelen a dolog, 28%-ot ír a gép, de akkor mindenképp meg kell szórni nagyon 1-2 csapatot a gólkülönbség miatt, hogy egyáltalán az esély meglegyen, amire azért képesek vagyunk. De remélem megverjük ezt a 3 csapatot, és kész.
Hát azért az nagyon fájna, ha ez a mostani Ajax el tudna minket kapni.Kovbal88 írta: ↑2025.11.26. 12:13:45Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.Troym írta: ↑2025.11.26. 10:29:49A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.
Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.
Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.
A legjobb 8 ba innen már nagyon nehéz lesz bekerülni, pont pár pont fog hiányozni, viszont a 9-24 között lesz érdekes a dolog. Simán, jöhet egy Juve, Atletico, Monaco, Napoli, Ajax, stb akik két meccsen el tudnak kapni mindket, ha sérülés eltiltás, bármi miatt úgy jön ki a lépés. Persze fordíva is igaz. Szóval a tegnapi 1 pont és a belgák elleni 2 nagyon fog hiányozni. DE hát ez van.
A nagyon nehéz azért túlzás, de már nem evidens, ja. Szerintem jelenleg kb 50-60% esélyünk van bejutni, ha valamire fogadnom kéne, akkor megtenném a top8-at.
Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.Troym írta: ↑2025.11.26. 10:29:49A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.
Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.
Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.