Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
ktm
Capitá del Barça

2025.11.26. 18:26:27

torotam írta:
2025.11.26. 18:16:13
Christensen nálam is kezdő játékos lenne. Na ezt sem értem miért mellőzi ennyire Flick.
Valoszinuleg Christensen mar "Ter Stegen"-i palyan van, ha konzekvensek a vezetok.
torotam
Jugador d'estrella

2025.11.26. 18:16:13

Ahogyan itt többen írtátok, komolyat nyílt az olló a PL és a LaLiga csapatai között.
Arsenal simán verte az Atleticot.
Liverpool simán verte a Realt (és verte az Atletit is)
Man.City simám verte a Villarealt
Chelsea simán vert minket.
Ez azért csak mutat valami trendet a Liga vezetőinek is.

Tegnap a De Jong - E. Garcia nem működött, egy spanyol csapat ellen még oké is lehet, de BL-ben sajnos kevés.
Viszont szerintem így is közel lettünk volna ha Araujonak van kis esze. Ha a 2. félidőben elkezdte volna Flick 11v11-ben bepakolni az Olmo, Casado, Rashford, Raphinha és Roony sort, lehetett volna keresnivalónk. Egy döntetlenre jók lehettünk volna szerintem.
Kounde nagy talány, a meccset nem kezdte rosszul, de elég nagyot zuhant közben. Mi lehet vele ez a nagy formahanyatlás?
Christensen nálam is kezdő játékos lenne. Na ezt sem értem miért mellőzi ennyire Flick.

A Chelsea tegnap meg olyan tempót nyomott, hogy a Realt vagy az Atletit is letolta volna a pályáról.
Visca el BARCA!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.26. 17:58:49

Kovbal88 írta:
2025.11.26. 17:46:10
Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.

Szóval, úgy számolok, a legjobb nyolcba kerülni csak úgy van egy minimális esélyünk, ha nyerjük mind a három meccset. Ami benne van a pakliban, hogy össze jöhet. De ebből idén ugy néz ki, hogy rájátszás lesz, és akadnak ott nagy nevek, Juve, Atletico, Benfica, Brugge, Monaco, Napoli.
Nem én számolok, ez az Opta számítása, elég pontosak. :)

https://theanalyst.com/articles/champio ... -knockouts

Az, hogy 10 pontos több csapat, önmagában nem jelent semmit. Sok csapatnak az első 4-5 meccse volt könnyebb, és a végén jönnek a nehezek egymással, másoknak meg fordítva (mint pl. nekünk). A hátralévő meccseken rengeteg múlik. Nem fogom egyenként megnézni, de sanszos, hogy a 10 pontos csapatok játszanak még akár egymással is, nemhogy más erős csapatokkal, Nekünk meg a papírforma azért alapvetően a maradék 3 meccsen 9 pont, a 3 legkönnyebb csapat pont a végére került a sorsolásunknál. Nyilván nem tuti, hogy mind megverjük, de azért van rá reális esély.

A 14 pontos csapatok 28% eséllyel mennek tovább (azaz alighanem nem érnénk el a top8-at ebben az esetben, de kizárni sem lehet egy jó gólkülönbséggel, ha jól alakulnak más meccsek), a 16 pontos csapatok meg konkrétan matematikailag 98%-os eséllyel mennek tovább. Ha megverünk mindenkit (ami alapvetően papírforma, még ha nyilván nem is biztos), akkor gyakorlatilag biztos a top8, nem minimális az esély.

Ha egy döntetlen becsúszik, akkor 72%, hogy sajna rájátszás lesz, alapvetően lehet ezzel számolni, ha meg 7 pontnál kevesebbet szerzünk, akkor nincs is mit számolgatni.

Ha rájátszás lesz, akkor meg szurkolni kell, hogy minél több nagy név kússzon fel a 9-16 közé, legalább a Napoli-Juve-Benfica trió, akkor őket nem laphatjuk legalább. De szerintem ettől még messze vagyunk, abban azért joggal lehet hinni, hogy megverjük a 3 kiscsapatot.

Azért nekünk a sorsoláskor is látszott, hogy ilyenkorra jó eséllyel rosszul fogunk állni (bár ennél jobb is lehetett volna, de ilyenkorra top8-ba semmiképp se raktam volna magunkat), és a végére nyomunk majd egy talajvizest.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.11.26. 17:46:10

ab1daL írta:
2025.11.26. 14:17:48
Már tavaly sem értettem, miért akkora tragédia, ha egy csapat nincs a top 8ban, és kell még 2 meccset játszania a nyolcaddöntőért..
Tökéletes példa volt erre a PSG.. Sokáig úgy nézett ki, akár még a top24 sem lesz meg nekik, a végét pedig ismerjük a történetnek.. És pont a Pool az ellenpélda.. MEgnyerték az alapszakaszt, megspóroltak 2 meccset ők is, aztán pont a PSG lett a végzetük már a nyolcaddöntőben.
Azért tragédia, mert mi nem a Psg vagyunk, itt kiesik egy-két ember sérülés eltiltás miatt, nincs aki pótolja, rossz pillanatban kapunk el egy egy Benficat, Monaco, Psv, Napoli csapatot, akit amúgy illene megverni már csomagolhatunk is. Mint korábban írtam, valahol, 8 és 16 között lenne a helyünk, szerencsés sorsolással, ahogy tavaly meg még akár a döntőbe is el lehet jutni, ott meg egy meccsen bármi lehet.
Ha egy döntetlen becsúszna, és 14 pontunk lenne, akkor még mindig nem teljesen esélytelen a dolog, 28%-ot ír a gép, de akkor mindenképp meg kell szórni nagyon 1-2 csapatot a gólkülönbség miatt, hogy egyáltalán az esély meglegyen, amire azért képesek vagyunk. De remélem megverjük ezt a 3 csapatot, és kész.
Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.

Szóval, úgy számolok, a legjobb nyolcba kerülni csak úgy van egy minimális esélyünk, ha nyerjük mind a három meccset. Ami benne van a pakliban, hogy össze jöhet. De ebből idén ugy néz ki, hogy rájátszás lesz, és akadnak ott nagy nevek, Juve, Atletico, Benfica, Brugge, Monaco, Napoli.
bence0330

2025.11.26. 17:38:31

Én Troym-el és FcBarcelonával egyetértek abban (még ha más megközelítésből is írtátok), hogy alapvetően nagy dolog nem történt tegnap, legalábbis olyan dolog nem, amit ne lehetett volna tudni/sejteni. Ja, jó csapatunk van, de nem igazi BL esélyes, max surranópályán, óriási extra lenne. Nem annyira váratlan ez, meg a kiállítás nélkül azért 3 gól se lett volna közte, + Raphina/Pedri közül legalább az egyikkel meg alighanem szorosabb lehetett volna, a meccskép miatt inkább Pedri hiánya volt nagyobb most. Vagy ha nem idegenben játsszuk, hanem itthon, vagy oda-vissza, akkor alighanem megint szűkül az olló kicsit. De jobb a CFC, csak ennyivel azért nem.

Egy BL top8-ra méltán esélyes csapatunk van, ez reális, van 6-7 klub, amelyik előrébb tart mint mi, az idei CFC ezek közül az egyik, a klubvilágbajnok, aki még a verhetetlen PSG-t is megverte, és 2. helyen áll a legerősebb bajnokságban. A keretünk meg inkább top10-12, mint top8, ki kell maxolni a keretünket, hogy sokáig menjünk, tavaly ez sikerült, idén egyelőre ettől nagyon messze vagyunk sajna. A sérülés nélküli alapkezdőnk megvan top8, ezen fog múlni minden. 3-4 ember kéne alsó hangon erősítésként, hogy tényleg esélyesként vágjunk neki a dolognak.

Álmodozni ettől még lehet, ha ott vagyunk a top16-8 környékén márciusban, akkor már bármi megtörténhet, ahhoz elég jók vagyunk, hogy viszonylag egészséges kerettel, jó napot kifogva, pici szerencsével megverjünk akárkit, de nem mi vagyunk a favoritok jópár csapat ellen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.26. 17:35:44

Szerintem nem jó út, hogy azzal relativizáljunk már bármilyen vereséget, hogy kevesebbért igazolhatunk, ez csak arra jó, hogy mindig másban keressük a hibát.
Amúgy a Chelsea és a Barca kerete is 1,1mrd értékű, övék a 6., mienk a 7. legértékesebb keret, szóval nem indokolja ezt a kisebbrendűségérzést semmi, simán kikaptunk, ahogy hasonló csapatok esetén idegenben az emberhátrányban játszó csapat legtöbbször kikap.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.26. 17:24:43

https://www.transfermarkt.com/statistik/einkaufswert
Chelsea 1.
Barca 16.
A keretre fordított összegben.
9 PL csapat van előttünk ezen tekintetben.

Utóbbi 5 év eladás vétel aránya
Barca +6 millió
https://www.transfermarkt.com/laliga/fu ... bewerb/ES1
Chelsea -757 millió
https://www.transfermarkt.com/premier-l ... bewerb/GB1
20 PL csapat fordított többet a keretre (átigazolási mérleg, igaz a Brightoné is pozitív egyedül a PL-ben) :)

Így tényleg nehéz versenyezni.
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.26. 16:31:03

Inigot azért kár visszasírni, mert ő maga is azt mondta nyáron, hogy nem hiszi, hogy lenne benne még egy ilyen év, a tavalyi szezont kimaxolta, az volt a hattyúdal, és a szezon végére ki is fulladt.
Amúgy Kounde a tavaszi sérülése óta keresi önmagát, Balde is halvány és Cubarsi hullámzó játéka is február óta tart, szóval nem annyi a megoldás, hogy most rossz a védekezés, az egész Inigo távozása miatt van, mert már előző szezonban is megvoltak a jelek és 4 gólt lőtt nekünk a Benfica, 7-et az Inter, 3 meccsen 8at a Real, egyszerűen többnyire túllőttünk mindenkit, amikor meg nem sikerült kiestünk az elődöntőben.

Gyenge védelmünk és középpályás védekezésünk van Xavi bajnoki szezonja óta, de Flick az all-in támadójátékkal eltüntette, csak most sérültek/felépülőben a támadók.
vg99
Capitá del Barça

2025.11.26. 15:58:35

Szerintem ha Inigo irányítaná a védelmet akkor a szélsőhátvéd helyzet sem lenne ilyen rossz.
Azért emlékszem rá Yamallal Koundé mit csinált tavaly.
Egyébként nem kellene óriási pénz a megoldáshoz, egy Dumfries, illetve Grimaldo simán megfizethető. lenne...
mondjuk nálam a középhátvéd-vezér is ugyanennyire hiányzik.
aztán deJong és a kcs..
2 milliós igazolásokkal és 17 évesekkel nehéz előrelépni, vagy a versenyhelyzetet fokozni.
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.26. 14:28:09

Egyetértek azokkal, akik szerint kell két szélső védő. GM. nem az a szint, Balde meg támadásban már többet tud nyújtani, mint védekezésben, mert ott valahogy elvesztette a formát.
Kounde nem jobbhátvéd. Ez tény. Hogy voltak, vannak jobb meccsei, oké, de ha lenne oda egy klasszikus jhv, akkor ő be tudna menni a saját helyére, jobb teljesítményre lenne képes. Dani Alves óta nincs ennek a csapatnak egy normális jhv.-je. Cancelo lett volna, de ő meg nem ott játszott :)
Ameddig ilyen fegyelmezetlenségek történnek, addig elég nehéz lesz BL. álmokat szövögetni. Valahogy úgy érzem, hogy az egyszerű csapat ellenfél megjelölés itt eléggé nem látható a látottak alapján. Hogy kit kellene verni, meg nem verni, azt jobb nem előre beskatulyázni, mert szomorú vége lehet. Innen már a BL. meccseket úgy kell venni, mintha a döntő lenne a tét! Nagyon komolyan és véletlenül se nagy mellénnyel. Azért mert nincs mire nagy mellénnyel lenni...
ab1daL
Director del Fútbol

2025.11.26. 14:17:48

Már tavaly sem értettem, miért akkora tragédia, ha egy csapat nincs a top 8ban, és kell még 2 meccset játszania a nyolcaddöntőért..
Tökéletes példa volt erre a PSG.. Sokáig úgy nézett ki, akár még a top24 sem lesz meg nekik, a végét pedig ismerjük a történetnek.. És pont a Pool az ellenpélda.. MEgnyerték az alapszakaszt, megspóroltak 2 meccset ők is, aztán pont a PSG lett a végzetük már a nyolcaddöntőben.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.26. 13:47:11

Ha teszem azt 12. helyen megyünk tovább és játszani kell egy Monaco, PSV, Atalanta, stb egyikével a rájátszásban és nem megyünk rajtuk tovább, akkor meg mit akarnánk amúgy is BL-ben?
Nem tudjuk ezt a szintet sem megugrani, de a Bayernt megvernénk?
Szerintem ránk fér még 2 éles BL meccs, a csapat nagy része nem tudja kezelni és inkább gyakorolják, hogy kell fejben hozzáállni ilyenhez, mert különben a nagyok ellen kellene tanulni ezt.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.11.26. 12:54:55

Kovbal88 írta:
2025.11.26. 12:13:45
Troym írta:
2025.11.26. 10:29:49
A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.

Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.

Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.
Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.
A legjobb 8 ba innen már nagyon nehéz lesz bekerülni, pont pár pont fog hiányozni, viszont a 9-24 között lesz érdekes a dolog. Simán, jöhet egy Juve, Atletico, Monaco, Napoli, Ajax, stb akik két meccsen el tudnak kapni mindket, ha sérülés eltiltás, bármi miatt úgy jön ki a lépés. Persze fordíva is igaz. Szóval a tegnapi 1 pont és a belgák elleni 2 nagyon fog hiányozni. DE hát ez van.
Hát azért az nagyon fájna, ha ez a mostani Ajax el tudna minket kapni. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2025.11.26. 12:50:12

Kovbal88 írta:
Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.
A legjobb 8 ba innen már nagyon nehéz lesz bekerüln
A nagyon nehéz azért túlzás, de már nem evidens, ja. Szerintem jelenleg kb 50-60% esélyünk van bejutni, ha valamire fogadnom kéne, akkor megtenném a top8-at.

Nekünk a top csapatok a sorsolás elején jöttek sorra, még a kiscsapatokból is a legnehezebb, a tavalyi top16-os is itt volt (Bruges). Ha megverjük a Frankfurt-Slavia-Koppenhága triót, akkor 16 pontunk lesz, a kalkulációk szerint ez 98%-os továbbjutás. Ha meg ezt a 3 csapatot nem tudjuk megverni, akkor nem is érdemeljük meg, és teljesen jogos lesz a rájátszás. A Frankfutot ráadásul még biztosan kizárólag hazai szurkolókkal fogadjuk, mert addig tuti nem lesz 1C fázis, a három meccs közül ez lehetne talán a legneccesebb, de így azért ez se tűnik rettenet nehéznek.

Ha egy döntetlen becsúszna, és 14 pontunk lenne, akkor még mindig nem teljesen esélytelen a dolog, 28%-ot ír a gép, de akkor mindenképp meg kell szórni nagyon 1-2 csapatot a gólkülönbség miatt, hogy egyáltalán az esély meglegyen, amire azért képesek vagyunk. De remélem megverjük ezt a 3 csapatot, és kész.

Ha meg véletlen nem jönne össze, akkor is a top16 biztosan meglesz, jó eséllyel viszonylag egyszerű ellenfelet kapunk majd a 17-24. csapatok közül, most nem nagyon vannak a top csapatok a tabella alján, mint tavaly.
Kovbal88
Entrenador del Barça

Troym írta:
A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.

Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.

A legjobb 8 ba innen már nagyon nehéz lesz bekerülni, pont pár pont fog hiányozni, viszont a 9-24 között lesz érdekes a dolog. Simán, jöhet egy Juve, Atletico, Monaco, Napoli, Ajax, stb akik két meccsen el tudnak kapni mindket, ha sérülés eltiltás, bármi miatt úgy jön ki a lépés. Persze fordíva is igaz. Szóval a tegnapi 1 pont és a belgák elleni 2 nagyon fog hiányozni. DE hát ez van.
Khyzz
Barça B

2025.11.26. 11:20:21

Elég látványosan kijött tegnap, hogy a fél csapat formán kívül van a másik fele pedig sérült/sérülésből jött vissza... A formán kívüliséget abszolút nem értem, egész nyár az övék volt...
Kounde nem találja a tavalyi formájának közelét se egész szezonban. Araujo nagy meccsen stabilan hozza a hibákat, nem játszatható. Balde baloson Raphina védekezési segitsége nélkül könnyen átjátszható. Ericnek túl nagy falat volt ezen a meccsen a középpálya, láthatatlan volt mind labdás mind anélküli játékban. FdJ-t a védelmembe venném, egyedül ő melózott a kp-n és látványosan magányos volt. Fermin gyenge ha nem juttatják el hozzá a labdát, itt ez történt ebben fejlődnie kéne, sokadik meccs amikor kijön, hogy ilyen tipusú meccseken láthatatlan. Lamine-nak kéne adni egy hatalmas pihenőt tegnap is elég 0 volt és nem mert próbálkozni (inkább a sérülésének tudfom be mint, hogy betojt volna egy Chelseatől). FT érthetetlen, hogy azt a helyzetet, hogy tudta kihagyni.

Pedri hiánya nagyon érződött. Christensen nálam kezdő lenne, ő megbízható teljesítményt szokott nyújtani. Raphi nagyon kell, ő hajt kapra megy és tüzeli a csapatot, belerakja a melót védekezésben is és hasznosan teszi mindezt. Casadot megértem, hogy nem játszott egész szezonban sajnos nagyon gyenge, tavaly sokkal jobb volt. Bernal padoztatását nem értem. Cubarsi szerintem stabilan jó szokott lenni, de kell mellé egy vezér 19 évesen ne neki kelljen már irányitani a védelmet, egy vezető/irányitó védő mellett sokkal jobb (ahogy ez tavaly is látszott Inigo mellett)

Nálam kezdő mostantól nagyjából igy nézne ki: JG - Eric,Chris,Cubarsi,Balde - FdJ,Pedri,Fermin - Raphi,Lewa/FT, Bargdhij/Rashford (amig Lamine túl nem lesz ezen az egészen)

Amit el kell kezdeni nézegetni: egy vezér a védelembe és két valós alternativa a szélső hátvéd posztokra.
Araujotól szalagot elvenni és eladni, fejben nem bírja a nagy meccsekkel járó nyomást.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.11.26. 11:14:22

Ez az EG-De Jong - Fermin KP igazi nudli volt, Bl esélyeket el is lehet felejteni ha Pedri a tavasszal is megsérül/kipukkad és hasonlóval kell felállnunk.Mindent elmond arról hogy a BL-ben sokszor lassúnak talált DJ volt a legaktívabb és legtöbbet dolgozó. spanyol kiscsapatok ellen legalább tudjuk hozni Pedri nélkül, de ide nem elég.

Illetve vissza kell térni ahhoz ami tavaly hozta a sikereket: Pedri- Casado - Fermin-féle felállással, feltéve ha Casado nem felejtett el azóta focizni mert nagyon jegelve van és messze van a tavalyi játékától.
Fermin is nagyon hasznos, de csak ha vannak kreatív társai akik oda rakják a kapu közelébe a labdát neki ahol veszélyes.

Emellett szemléletet kell váltani, a spanyol bajnokság(többnyire hála Tebasék tevékenységének) borzasztóan csúszik lefele, így ha azt vezetjük vagy az első hely közelében vagyunk, jók vagyunk a riválisok ellen az nem azt jelenti mint régebben hogy akkor a BL-ben is komoly tényezőnek számító csapatok ellen vagyunk ilyen jók, sokkal inkább Ligue1 szint mint a PL-el egyenértékű. Az Atleti is 6 pontos 4 meccs alatt, a RM-ot a mostani hullagyenge Liverpool is elverte, a Bilbao pedig a 30-adik helyezett Slavia Praga ellen játszik 0-0-t, a Villarreal szintén Pafos FC-k ellen kap ki, ez minden csak nem veretes eredmény.

Araujora meg tényleg nincsenek szavak, a védők Higuainja lett, el kell felejteni fontos téttel bíró meccseken, sajnos ez már világosan látszik hogy a tavalyi gyenge szereplése nem egyszeri, új rendszerbe beilleszkedés-sérülés miatt került ki.

Ezzel a taktikával amúgy meglehetett volna egy döntetlen Pedri-Raphinhával (és persze Araujo nélkül) is akár, ami egy egyenes kieséses szakaszban például jó eredmény lenne egy ilyen terepen, egy olyan Chelsea ellen akik a friss BL győztes PSG-nek is vertek 3-mat 40 perc alatt, de ahhoz el kell felejteni ilyenkor Lewandowskit, azt hogy Torres balszélső mert focizni is elfelejt stb.
Troym
Llegenda del Barça

Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.11.26. 09:17:59

A kiállításig is kaptunk jópár gólt amit visszavonogattak, de nem nézett jól ki a csapat. A kiállítás utáni akaratgyenge teljesítmény nagyon elszomorító.
Ezt a védelmet nem lehet megerősíteni szükség esetén sem. A két szélsőhátvédünk nagyon könnyen átjátszható, Cubarsi még jó iparosnak sem nevezhető, vagy ő vagy Baldé mindig belóg a lesre állításoknál. A középpálya De Jongból áll, Yamal ezt látva elkedvetlenedik, Lewa labda közelébe sem jut, Ferrant meg tíz perc után le kellett volna cserélni.
Ebbe a csapatba érkeztek a cserék, látványosan eredmény nélkül. Ránk nézve hízelgő ez a három gólos vereség.
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.26. 08:53:04

Olyan nincs, (vagy mégis ?) hogy egy top csapat, csak egy fajta játékot tud magas szinten játszani. Hiába mondja Sorg, hogy nem lehet mást játszani. Ha hátrébb állunk, akkor is kell tudni játszani előre, mintha eleve az ,, eszement,, előre toltat nyomjuk tudni kellene védekezni. Olyan sincs, hogy valaki mindig arra játsszon, hogy majd rúg minden meccsen 2-3 gólt.. Azzal meg majd hozza a meccseket. Hát nem. Nem hozza, az esetek egy részében. És ez pont elég ahhoz, hogy nagyon nagyban ne gondolkodjunk. Persze a másik oldalon ott van, hogy szórakoztató focit játszunk, ez fokozott elvárás Barcelonában, senki sem akar olasz egy gólos meccseket nézni, annak nem kell 100 ezres stadion. De a másik oldalon meg ott van az eredménykényszer, ami a pénzt hozza. Ahhoz meg nem lehet ész nélkül nyomulni. Nem könnyű ez persze, de ilyenekkel, mint tegnap is, csak magunkat hozzuk lehetetlen helyzetbe.
Leon
Director del Fútbol

2025.11.26. 08:09:31

Ahogy az élőben is írtam semmi keresnivalója ennek a csapatnak ez európai topfociban.
Tavaly volt meg a nagy esély, minden egyben volt. Azt kellett volna kihasználni.De akkor is közbe jött a magyar válogatott szindróma: essünk ki az utolsó pillanatban.
Úgy vélem megint évek fognak eltelni mire megint odaérhet a brigád egy BL Top4-be.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.26. 07:26:47

Mint a dolgozatban, próbáltam kitalálni, mire gondolt a költő? Ha csk. vagyok, akkor teátrális mozdulatokkal hívhatom tetemre a bírót, nekem mindent szabad? Aztán meg elfelejtem, hogy nemrég épp kaptam egy sárgát, és ilyen eszement önmagában is narancssárga belemenést csinálok? Elfelejtette a sárgát? csk. nem egy példakép? Nem neki kellene a legjobban ,, viselkednie,, gondolkodnia a csapat érdekében? szépen elintézte a meccset! Milyen mentális állapotban van ? Csak úgy kérdezem? Chelsea ellen Londonban 10 emberrel ennyi időre! Nem ezen a meccsen kell taktikai elemeket, hibákat keresni, mert ezzel a kiállítással alapvetően nullázta le a csapatot egy mentálisan alkalmatlan ember. Az utóbbi időben mutatott védőmunka, azt most ne is elemezzük. Nem ide tartozik. Nyilván nem vagyunk BL esélyesek, aki ezt hiszi, súlyosan téved, de ilyen cselekedetek nem férnek bele! Nyilván az első kapott gól is maga egy kabaré, de ilyen van a fociban a legmagasabb szinten is. De ha egy csapat és annak a ,, vezetője,, ilyeneket csinál, az nem más mint önsorsrontás.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.26. 06:53:06

bence0330 írta:
2025.11.25. 23:48:20
Ahogy írod is a Liga topicban, ez szerintem így nem fenntartható. Pont abba a topicba hoztam be nemrég a La Liga csapatok teljesítményét a PL csapataival szemben.
Ok, ez a két véglet, különösen a Barca és a Chelsea költés szempontjából. A PL költekezései sem fenntarthatóak, a tulajok nyelik be a kiadásokat, vagy trükköznek, vagy eladósodnak. A La Liga ezzel szemben igazolni sem enged, úgy pedig nehéz bevételekre szert tenni, eladni ha nincs helyettük igazolás, eleve csak nyomott áron.
Szerintem ez összefügg a taktikánkkal is. Nemrég nyilatkozta Sorg, ha feladjuk ezt a taktikát máshol üt vissza, szerintem tegnap is látszott. Akkor lehet nem egy meccset néztem másokkal, persze a lestaktika, letámadás fix, de a támadóink is a kp közepén húzták meg a vonalat, Kounde hátul maradt 3. védőnek, és mélyebben védekeztünk. Alig volt támadásunk. Akkor inkább játsszunk szórakoztatóan, ha már úgyis kapjuk a gólokat, mert nincs elég mély keret, variációs lehetőség, ütközni, védekezni tudó emberek és egyáltalán igazolni sem tudunk. Így legalább a játékosaink is jobbnak tűnnek, mert a tegnapi a régebbi időket idézte.
Persze lehet, ha nincs kiállítás, kihoztuk 1-1-re, de reális esély nincs a BL győzelemre. Azzal egyetértek Torotammal hogy kellenek a BL bevételek, de a játék minősége több szurkolót, és marketing bevételt hoz magával.
De szerintem általában egyetértünk, és te is írtál már ezekről.

Szerk: ez a Caicedo, Enzo, James+Palmer, Santos, Lavia, Essugo Kp-a elég jól néz ki, nehéz a La Masiáról vagy apróért ilyet összeállítani.
bence0330

2025.11.25. 23:48:20

Zozzy 5 írta:
2025.11.25. 23:41:32
bence0330 írta:
2025.11.25. 23:25:30
Pedig Flick hátrébb is állt, ahogy várható volt. Szerintem ez amúgy nem fekszik a csapatnak túlságosan, a Newcastle ellen sem tudtunk támadásokat vezetni, de így megúszhatjuk 1-2 kapott góllal (11vs11-ben) az tény.
szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban. szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
Igen, jó, hogy kifejtetted, alapvetően így értettem, hogy ez nem feltétlenül fekszik a csapatnak (legalábbis támadó szempontból), nincs meg a kapocs, szétszakadunk, nem tudjuk átvinni a támadásokat a támadókig, el vannak szigetelve, kapnak néha 1-1 random felívelt labdát, amit egyedül kell megoldaniuk, mert nincs a környéken senki még egy visszapasszra sem, és amúgy sem ebben a legjobbak. Lewy ehhez elég fizikális, de már lassú, Yamal ehhez nem elég fizikális, leszedik a labdáról, a kiugrásokhoz meg nem elég gyors, Ferrán meg szintén nem elég fizikális, Rashi sem, de Rapha se lett volna. Szerintem Flick sem találja erre a megfelelő stratégiát, meg a középpályássorunk skilljei sem nagyon elegek (Pedrivel nyilván egy fokkal lehetett volna jobb azért, meg néha meglett volna vele a kontroll kicsit). Newcastle ellen sem volt meg. Attól még nyerhetünk ezzel is épp, mert nyilván stabilabbak vagyunk, csak a támadójátékunk automatikusan meghal, szóval bízni kell benne ilyenkor, hogy 1-2 gól elég. Benfica, Atleti, Newcatle ellen pl. elég volt, ez a CFC viszont sokkal jobb csapat, mint azok voltak.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.11.25. 23:41:32

bence0330 írta:
2025.11.25. 23:25:30
Pedig Flick hátrébb is állt, ahogy várható volt. Szerintem ez amúgy nem fekszik a csapatnak túlságosan, a Newcastle ellen sem tudtunk támadásokat vezetni, de így megúszhatjuk 1-2 kapott góllal (11vs11-ben) az tény.
szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban (már a piroslap előtt is, az utána történtekről felesleges agyalni). szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
Válasz küldése