Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nem én számolok, ez az Opta számítása, elég pontosak.Kovbal88 írta: ↑2025.11.26. 17:46:10Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.
Szóval, úgy számolok, a legjobb nyolcba kerülni csak úgy van egy minimális esélyünk, ha nyerjük mind a három meccset. Ami benne van a pakliban, hogy össze jöhet. De ebből idén ugy néz ki, hogy rájátszás lesz, és akadnak ott nagy nevek, Juve, Atletico, Benfica, Brugge, Monaco, Napoli.
Azért tragédia, mert mi nem a Psg vagyunk, itt kiesik egy-két ember sérülés eltiltás miatt, nincs aki pótolja, rossz pillanatban kapunk el egy egy Benficat, Monaco, Psv, Napoli csapatot, akit amúgy illene megverni már csomagolhatunk is. Mint korábban írtam, valahol, 8 és 16 között lenne a helyünk, szerencsés sorsolással, ahogy tavaly meg még akár a döntőbe is el lehet jutni, ott meg egy meccsen bármi lehet.ab1daL írta: ↑2025.11.26. 14:17:48Már tavaly sem értettem, miért akkora tragédia, ha egy csapat nincs a top 8ban, és kell még 2 meccset játszania a nyolcaddöntőért..
Tökéletes példa volt erre a PSG.. Sokáig úgy nézett ki, akár még a top24 sem lesz meg nekik, a végét pedig ismerjük a történetnek.. És pont a Pool az ellenpélda.. MEgnyerték az alapszakaszt, megspóroltak 2 meccset ők is, aztán pont a PSG lett a végzetük már a nyolcaddöntőben.
Nem tudom, hogy számolsz, de a 10 pontos csapatokat aligha fogjuk tudni elkapni és ebben a pillanatban már van 6 ilyen csapat. A maradék két helyre meg szerintem hamarabb oda fog érni a Real, Liverpool, Psg, Tottanham négyes mint mi, főleg, hogy ma még játszanak.Ha egy döntetlen becsúszna, és 14 pontunk lenne, akkor még mindig nem teljesen esélytelen a dolog, 28%-ot ír a gép, de akkor mindenképp meg kell szórni nagyon 1-2 csapatot a gólkülönbség miatt, hogy egyáltalán az esély meglegyen, amire azért képesek vagyunk. De remélem megverjük ezt a 3 csapatot, és kész.
Hát azért az nagyon fájna, ha ez a mostani Ajax el tudna minket kapni.Kovbal88 írta: ↑2025.11.26. 12:13:45Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.Troym írta: ↑2025.11.26. 10:29:49A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.
Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.
Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.
A legjobb 8 ba innen már nagyon nehéz lesz bekerülni, pont pár pont fog hiányozni, viszont a 9-24 között lesz érdekes a dolog. Simán, jöhet egy Juve, Atletico, Monaco, Napoli, Ajax, stb akik két meccsen el tudnak kapni mindket, ha sérülés eltiltás, bármi miatt úgy jön ki a lépés. Persze fordíva is igaz. Szóval a tegnapi 1 pont és a belgák elleni 2 nagyon fog hiányozni. DE hát ez van.
A nagyon nehéz azért túlzás, de már nem evidens, ja. Szerintem jelenleg kb 50-60% esélyünk van bejutni, ha valamire fogadnom kéne, akkor megtenném a top8-at.
Szerintem valahol összeségében a legjobb 8 csapat között vagyunk, a BL győzelem nem realitás.Troym írta: ↑2025.11.26. 10:29:49A csapat a múlt héten, ma és jövő héten (sőt előző szezonban is) kb BL nyolcaddöntő-negyeddöntő erősségű, nem látom a tragédiát, emberhátrányban kikaptunk a klub világbajnoktól idegenben. BL playoff úgyis meglesz, akkor 2vel több meccs, túlélik.
Araujo szerintem végleg kiírta magát a csapatból, (szerintem Kounde is, de nyilván ő marad kezdő) ahogy Ferran sem kéne többször a kezdőbe.
Télen meg hozzunk valakit, ha csak 1 fér bele, akkor 1 embert.
Ahogy írod is a Liga topicban, ez szerintem így nem fenntartható. Pont abba a topicba hoztam be nemrég a La Liga csapatok teljesítményét a PL csapataival szemben.
Igen, jó, hogy kifejtetted, alapvetően így értettem, hogy ez nem feltétlenül fekszik a csapatnak (legalábbis támadó szempontból), nincs meg a kapocs, szétszakadunk, nem tudjuk átvinni a támadásokat a támadókig, el vannak szigetelve, kapnak néha 1-1 random felívelt labdát, amit egyedül kell megoldaniuk, mert nincs a környéken senki még egy visszapasszra sem, és amúgy sem ebben a legjobbak. Lewy ehhez elég fizikális, de már lassú, Yamal ehhez nem elég fizikális, leszedik a labdáról, a kiugrásokhoz meg nem elég gyors, Ferrán meg szintén nem elég fizikális, Rashi sem, de Rapha se lett volna. Szerintem Flick sem találja erre a megfelelő stratégiát, meg a középpályássorunk skilljei sem nagyon elegek (Pedrivel nyilván egy fokkal lehetett volna jobb azért, meg néha meglett volna vele a kontroll kicsit). Newcastle ellen sem volt meg. Attól még nyerhetünk ezzel is épp, mert nyilván stabilabbak vagyunk, csak a támadójátékunk automatikusan meghal, szóval bízni kell benne ilyenkor, hogy 1-2 gól elég. Benfica, Atleti, Newcatle ellen pl. elég volt, ez a CFC viszont sokkal jobb csapat, mint azok voltak.Zozzy 5 írta: ↑2025.11.25. 23:41:32szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban. szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.
szerintem ez így nem teljesen igaz, mert bár a védelmi vonalat tényleg kicsit hátrébb húzta meg az idő egy részében (persze azért így is volt bőven félpályán táncoló, kicentizős momentum), de a támadókat nem húzta visszább, ők ugyanúgy fent voltak, amiből így lett is egy szétszakadt csapat, jó nagy űrrel a középpályán, és nem meglepő módon a Caicedo-James páros megette reggelire De Jongékat ebben a szituban (már a piroslap előtt is, az utána történtekről felesleges agyalni). szóval nem azzal volt a gond sztem, hogy a védelmi vonalunk nem sátrazott le a felezőnél, hanem hogy nem voltunk kompaktak.