Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nem tudom, mennyire volt tudatos, a Bilbao elég magasan támadott le, szerintem nem is nagyon volt esélyünk feljebb meghúzni a vonalat. De lehet tudatos is volt. Abban már egy ideje biztos vagyok, hogy a CFC ellen visszább fogunk állni, mint a Newcastle ellen, meglepődnék, ha nem így lenne, de majd kiderül.
Nekem ma Olmo annyira rossz volt, hogy talán jobb lett volna, ha csak 10-en vagyunk nélküle..bence0330 írta: ↑2025.11.22. 18:19:43Kellemes, langyos szombat délutáni matiné volt, a támadóink sziporkáztak, Eric szintén, uralta a középpályát előre-hátra, Pedri szintű előadás volt. Fermín kapta az MVP címet, részemről szorosan, de Eric megelőzte volna. Mindenki jó volt, Koundét kivéve, szegényem még az ugrást is rossz ütemben kivitelezte, olyan, mintha fejben nem lenne idén ott, remélem helyrerakjuk valahogy, mert szükség lesz rá. Olmo 8-as poziban mutat életjeleket, de az önbizalma a kapu előtt továbbra is béka feneke alatt van, persze a mostani posztján ez nem olyan nagy gond. Rapha úgy sprintelt, mintha 100%-os lenne, remélem tényleg így van.
Yamal igazi zseni, egy gyenge meccsén is villant két hatalmasat, ennél komolyabb mérce nem is nagyon van arra, ki mennyire jó.

Mire gondolsz balos középpálya alatt? A rendszerünkben ilyen nemigen van. A két pivot (általában Pedri-DJ) közül a baloldalit?andras953 írta: ↑2025.11.19. 16:34:01Baldét szerintem a balos középpályán kellene játszatni, mert (most sarkítva fogalmazok:) védekezése nulla, elől sem sokat ér, viszont kiemelkedő gyorsasággal és cselekkel képes kihozni-felvini egyedül a labdákat az ellenfél kapujáig, ebben verhetetlen, aranyat ér, építeni kellene erre a képességére! (amikor előretörései során faképnél hagy 2-3 embert, akkor gyakorlatilag tálcán kínál a támadásunkhoz 1-2 fős emberelőnyt, amit elpocsékol a csapat, mert leállunk körbepasszolgatni.)
Ezt amúgy nagyon adom. Valóban ez a helyzet. Mindig Koundé vagy Baldé az aki nem lépik jó ritmusban és beragad. Ezt folyamatosan a belső védőkre kenik, pedig ők pont jól csinálják. Araujo is egyre inkább érzi a mozgásokat, amire inkább figyelni kell, hogy a támadók ne indulhassanak a saját térfélről. Tegnap is látványosan ezt próbálgatta a Celta, de a letámadás miatt nem tudtak pontosan indítani.Troym írta: ↑2025.11.10. 10:33:33
A másik érdekesség számomra, hogy szerintem az utolsó 3-5 meccsen én azt látom, hogy amikor nem működik a lescsapdánk, az 90%-ban nem a középső védőkön múlik, hanem szélsőhátvédek, akár középpályások ragadnak be, csak nekem tűnik így? Szerintem nem Cubarsi, EG, Araujo ragad be, hanem legtöbbször Balde, néha Kounde, néha más, de szélen van a probléma.
Baldé - Rashford dolgot nagyon jól látod, igazad van.ocsike83 írta: ↑2025.11.10. 08:19:04
Ami engem zavar még: a Balde-Rashford kapcsolat abszolút nem működik. Vagy nem nyitnak egymásnak területet, vagy inkább mindegyik megpróbálja magának megoldani. Olyan, mintha Balde folyton Rashford helyén lenne, vagy össze-vissza, cél nélkül szaladgálna. És elég sokszor az ő helyén mennek a kontrák.
Egyetértek, a Sevilla meccs hasonló volt, de a Levante is vezetett 2-0-ra.Troym írta: ↑2025.11.10. 10:33:33Nekem ez a meccs nagyon hasonlított a Sevilla ellenihez, csak a meccset eldöntő kulcseseménynél tegnap belőttük a 3. gólt, ott meg kimaradt a tizenegyes.
A "ha" mondatoknak nincs sok értelme, de mégis érzésre behúztuk volna azt a meccset, ha megvan a tizi és kikapunk tegnap, ha Yamal nem lövi be a megpattanó beadást.
Ezzel csak annyit akartam, hogy szerintem nem lettünk sem jobbak, sem rosszabbak, szerintem cca ugyanott tartunk, mint pár hete.
A másik érdekesség számomra, hogy szerintem az utolsó 3-5 meccsen én azt látom, hogy amikor nem működik a lescsapdánk, az 90%-ban nem a középső védőkön múlik, hanem szélsőhátvédek, akár középpályások ragadnak be, csak nekem tűnik így? Szerintem nem Cubarsi, EG, Araujo ragad be, hanem legtöbbször Balde, néha Kounde, néha más, de szélen van a probléma.
A meccseink 80+ százaléka ilyen. Tavaly is így nézett ki sok az év második felében. Átfutnak rajtunk 1-2-szer az első félidőben, meg még majdnem 1-2-szer, olyankor alig hiszi el az ember, hogy nem kapunk 8 gólt a végéig, aztán mindig igazítunk a dolgon annyit, hogy ezt annulláljuk, a második félidőre meg általában már az erejük is elfogy, és megszűnnek a kontrák.
De, szerintem tudatosan enyhébb lett, mélyebbek lettünk és nem is nagyon rohantak át a védelmünkön. Valahogy az egész mérkőzés megnyugodott, az a vad rodeo abszolút elmúlt, ami az eslő félidőt jellemezte.