Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

10 éve sem jutottunk ki VB-re, ma sem, miközben nőtt a kijutók létszáma és bővült a kijutási lehetőségek formája is egyben. Ha hozzuk a szintet, ami megszokott, abban semmi fejlődés nincsen. Ha a játék minőségének a fejlődése 10 éves távlatban nem jár az eredményesség javulásával, fejlődésével, akkor erősen megkérdőjelezhető az a bizonyos minőségi fejlődés.Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 13:00:28Vegyél egy 10 éves viszonylatot. Mondd azt, hogy 10 éve jobban játszottunk mint tegnap. Számomra irreleváns lenne. Hogy a foci önmagában 10 évet fejlődött 10 év alatt? Lehet, és mi csak hozzuk a szintet ami amúgy megszokott volt. Lehet.
Kiforgatjátok részben a szavaim, tudjátok mit akartam leírni. De viszont olyan érzésem van, hogy itt sokan nemtudják mit akarnak vagy mit várnak. De ha azt gondoljuk, hogyha nem lesz nyomva a foci vagy a sportnak bármelyik más ágazata, hanem az adó a kórházakra fog menni, akkor szvsz tévedésben vagyunk. Párttól függetlenül. De ez már offtopic, nem is kell folytatni, méltatlan is lenne, ne is tegyétek.
De igazából mindegy ha kijutunk ha nem, mi magyarok vagyunk. Ismétlem, nekünk semmi se jó. Nem is lesz soha.
Első mondattal egyetértek, mélyebben szerintem se menjünk itt bele, de nem véletlenül említette meg mindenki itt, egyszerűen ennyire összfonódott a magyar focival, hogy nem lehet nagyon elmenni mellette teljesen érintetlenül hagyva. Nem véletlen, hogy a többség emiatt dühös/emiatt nem érdekli a magyar foci, stb. Egyszerűen senki nem akarja azt látni, hogy a befizetett adó egy kézzelfogható részéből lesz egy hangyányival jobb válogatott, mint 10-15 éve volt. Szerintem érthető, hogy ez sok embert zavar, és onnantól kezdve a második mondat meg elvesztette az értelmét, mert ez most tuti, hogy nem az a "sohasemminemjó" életértzés, amiről beszélsz, hanem egy elég jogos kiritika valamiről, amibe az emberek többsége tényleges pénzt tett bele. Kivéve persze a focistáinkat.Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 13:00:28De ez már offtopic, nem is kell folytatni, méltatlan is lenne, ne is tegyétek.
De igazából mindegy ha kijutunk ha nem, mi magyarok vagyunk. Ismétlem, nekünk semmi se jó. Nem is lesz soha.
Vegyél egy 10 éves viszonylatot. Mondd azt, hogy 10 éve jobban játszottunk mint tegnap. Számomra irreleváns lenne. Hogy a foci önmagában 10 évet fejlődött 10 év alatt? Lehet, és mi csak hozzuk a szintet ami amúgy megszokott volt. Lehet.Peter írta: ↑2025.11.17. 11:58:28Miben, milyen, mihez képest és mióta tartó fejlődést vettél észre és mi az a "valami", ami ezt kiváltotta?Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 09:11:22Azt konstatáltam, hogy én észre vettem fejlődést, amit valami kiváltott.
(csak a pályán konstatált fejlődésre vagyok kiváncsi)
6 egymástól teljesen különböző meccs volt, egymástól teljesen különböző körülmények között, különböző helyzsíneken, különböző lehetőségekkel, amire összesen minimum 540 perc mindenkinek egyformán a rendelkezésére állt.
Valóban ebből csak egyetlen perc(ecske) hiányzott volna?
Az ezt megelőző 539 perc alkalmával, lehetőségeivel mi történt?

Miben, milyen, mihez képest és mióta tartó fejlődést vettél észre és mi az a "valami", ami ezt kiváltotta?Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 09:11:22Azt konstatáltam, hogy én észre vettem fejlődést, amit valami kiváltott.
6 egymástól teljesen különböző meccs volt, egymástól teljesen különböző körülmények között, különböző helyzsíneken, különböző lehetőségekkel, amire összesen minimum 540 perc mindenkinek egyformán a rendelkezésére állt.
Románok is pótselejtezősök. Nl csoport miatt..Troym írta: ↑2025.11.17. 09:05:32Nem VB-re kijutás a mértékegység, de azért árulkodó:Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 08:37:50Szakmaiaság hiányával egyetértek. Ez Közép-Európa szinten gondd szerintem. Valahol kissebb, valahol nagyobb.
- Horvátország VB ezüst, VB 4, simán kijutott
- Ausztria általában ott van a VB-ken, most is kijutott
- Szlovákia ugyanannyi ponttal áll, mint a németek, még nem dőlt el, hogy egyenes ágon kijut, vagy pótselejtez
- Lengyelország pótselejtezős
- Bosznia pótselejtezős
- Csehország pótselejtezős
- Albánia v Szerbia pótselejtezős
- Észak Macedónia pótselejtezős
- Koszovó pótselejtezős
- Ukrajna pótselejtezős
Akik számára befejeződtek a küzdelmek: Magyarország, Románia, Bulgária
Én azt gondolom elvárás kellett volna legyen a pótselejtező (szerintem az is volt) és az arról lemaradás kudarc, a sokadik.

Nem VB-re kijutás a mértékegység, de azért árulkodó:Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 08:37:50Szakmaiaság hiányával egyetértek. Ez Közép-Európa szinten gondd szerintem. Valahol kissebb, valahol nagyobb.
Hiába néznél meg fordított tükörképet, ugyanis 40 éve nem sikerül kijutni, noha már 48 csapat delegálhat a VB-re. 10 éve is ugyanitt voltunk, csak akkor 32 csapat mehetett és a csoportban volt 5 csapat, akiből max. 1 hurka volt. Lehet, hogy te szerinted 1 percen múlott, szerintem meg azon, hogy a 70. perctől levegőt alig kaptak az itthon játszogató akadémista sztárok, miközben a PL és Championship játékosai simán nyomták volna a 120 percet is. Egyszerű, buta ír focival operáltak, de törvényszerű volt, hogy gólt kapjunk ilyen erőnléti állapotban. Most 1 perc hiányzott szerinted, máskor meg 20 perc, de a lényeg, hogy mindig van indok.Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 07:22:36Azért megnéznék egy fordított tükörképet, mit írnátok akkor, ha végül simán kijutottunk volna pótselejtezőkön keresztül. Evidens volt, hogy a portugálok fogják megnyerni a csoportot és az Írekkel kell megküzdeni, de azt felfogjátok amúgy, hogy 1 perc hiányzott?
Próbáljátok csak összehasonlítani az 1 évtizeddel ezelőtti játékot, és a mostanit.
Nyilvávnvaló az, hogy a keret szűk, és hiányzik a minőség, de ha nem teszel pénzt az akadémiákba, meg unblock a sportrba, eredmények se fognak sose jönni. Nem ebben az országban, itt nem mindenki születik foci tehetségnek. Nem védem a rendszert, ne hogy azt hidd, de ha nem próbálsz semmit akkor semmit sem kell várnod cserébe. Gondolod, ha nem lenne La Masia jó lenne a Barcelona? Abba nem volt pénz fektetve?
Magyar ember valamint szurkoló egyaránt nehéz eset. Néha úgy érzem, hogy magyar embernek nem is lehet megfelelni. Elvárások frankón az egekben, de ha neked kéne mozdítanod érte valamit, azt már azért nem![]()

Hát azért néhány észrevételt ehhez muszáj fűzni.Rewolution5 írta: ↑2025.11.17. 07:22:36Nem védem a rendszert, ne hogy azt hidd, de ha nem próbálsz semmit akkor semmit sem kell várnod cserébe. Gondolod, ha nem lenne La Masia jó lenne a Barcelona? Abba nem volt pénz fektetve?
Magyar ember valamint szurkoló egyaránt nehéz eset. Néha úgy érzem, hogy magyar embernek nem is lehet megfelelni. Elvárások frankón az egekben, de ha neked kéne mozdítanod érte valamit, azt már azért nem![]()

Nem tudom sajnálni, mert tökéletesen belesimul ebbe a közegbe, és ő is állandóan csak a szurkolók felnyalásával van elfoglalva.Mascherano14 írta: ↑2025.11.16. 21:11:29A magyar foci egy tömegszerencsétlenség. Reménytelen, sok politika, sok pénz, semmi verseny, semmi szorgalom, szaktudás az nem is volt. Szegény Szoboszlai hibába küzdötte ki magát ebből, ha a válogatott ennek a mérhetetlen dilettanciának a csúcsa, ahol rengeteg pénzzel meg szerencsével néha el lehet fedni a valóságot.
Ezzel én is így vagyok, mint ti.
Engem a komplett magyar labdarúgás hidegen hagy szőröstül, bőröstül pontosan azért, amit írtál.