Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... ormal.html
Nemrég szállt le Yamal Barcelonában. (Madridból)
A bezzeg érvelés szerintem akkor veszíti el a "bezzegségét", ha kifejezetten egy csapatra éleződök ki hasonló viselkedésformánál a média, stb. Ez szerintem olyankor megfordul, és bezzegérvelés helyett lesz egy kettős mérce. Ha megint rajtunk csapódik ez le, hogy milyen szemetek vagyunk, mint már sokadik alkalommal, közben meg a másik csapat is hasonlóan viselkedik, velük kapcsolatban meg csend van, az szerintem nem korrekt.Andris írta: ↑2025.11.11. 12:04:02Ha jól tudom, ez nem újságírói információ, hanem a szövetség orvosi részlegének a közleménye, hogy egyáltalán nem értesítették őket. Ha nem fals valahol az info, akkor elvileg tegnap, már a válogatott összetartás délutánján értesültek csak róla, hogy amúgy beavatkozáson esett át egy kulcsjátékosuk aznap délelőtt, akinek meg kellett volna jelennie az összetartáson.
Ez a nagyobbik baj, nem az, hogy egy bevatkozás pont a válogatott szünetre esik. Bár, mivel már így is jelentős és kiélezett konfliktus volt a szövetség és a klub közt ugyanennek a játékosnak a kapcsán, szerintem kellőképp gáz az is, hogy vasárnap késő este még vígan résztvesz és lejátszik 90 percet (tudhatóan ennek a sérülésnek a birtokában), de aztán már fél nap se telik el, és halaszthatatlan a beavatkozás. És mit ad isten, pont annyi pihenő is kell utána, hogy a válogatott szünet utolsó napján a Barca edzéseire már visszérkezzen edzeni.
Szerintem két nagyon fontos dolgot muszáj lenne tudatosítani annak ellenére, hogy Barca szurkolók vagyuk:
1.
Amíg Yamal le nem mondja a válogatottságot, addig mindegy, hogy ki fizeti őt, és ki nevelte ki, pontosan ugyanannyira a spanyol válogatott, mint a Barca játékosa. Pont ugyanolyan fontos egy VB selejtező, mint egy spanyol bajnoki. Pont ugyanolyan fontos a válogatott kijutása, mint a Barca bajnoki esélyei. Nem neked, nem nekem, nem a klubnak, de jogilag, morálisan, és Yamal számára viszont egyértelműen. Szóval bocsi, de szerintem ez egy fals érv, hogy mi neveltük, mi fizettük, és ezért mi mondhatjuk meg orvosi szakvéleményektől függetlenül, hogy mikor elérhető és mikor nem. Egész egyszerűen ez nem így működik, ez nem igazságos, és nem sportszerű. Legkevésbé sem.
2.
Jogilag valószínűleg egy szürkezónába kerültünk ebben a konkrét helyzetben, szóval tulajdonképp védhető a klub megoldása. És persze Barca szurkolói szemmel ez egy rövidtávon kifizetődő húzás. Sőt: én személyesen is örülök a ténynek, hogy vasárnap még játszohatott, annak is hogy végre kapott valami kezelést, és annak is, hogy a Bilbao meccsre kipiheni magát remélhetőleg.
De, ha az összképet (big picture) próbáljuk nézni, középtávon és hosszútávon egyáltalán nem jó az, hogy a klub látványosan és tudatosan betart a spanyol válogatottnak, spanyol szövetségnek. Még rövidebben: ez szerintem nekünk is rossz. Rövidtávon valamekkora profit (remélhetőleg), hosszútávon viszont kockázat.
Másként: ha elvárnánk a szöv kaptól, hogy lefutott vagy tét nélküli meccseken gondoljon a játékosainkra, mert a klubjaikban is pályára kell hamarosan lépniük, akkor szerintem fordítva is elvárható, hogy az ő igényeik is figyelembe legyenek véve. Ha mi nem kezeljuk fontosként a válogatottbeli pályáralépést, akkor ők se fogják a klubszerepléseket.
Nem győzöm hangsúlyozni: hiába miénk a játékjoga, hiába nálunk veszi fel a havi fizut, attól még egyformán mindkét csapat játékosa. Így működik ugyanis a dolog, ez nem egy doboz sör, amit ha kifizettél, onnantól a tiéd és nincs több kérdés.
(a bezzeg érvelés részre inkább nem is reagálok, de annyit azért megjegyeznék, hgoy a szövetség szerintem igenis fúj a madridra is..)
Laporta politikus. Ezzel a két szóval mindent leírtam, miért történnek ezek.Troym írta: ↑2025.11.11. 14:36:51Baromi unalmas a konstans balhé a csapat körül, legyen szó pénzügyekről, igazolásokról, szerződésekről, szponzorokkal való trükközésekről, kamu ügyletekről, stadionépítési botrányról és legújabban a válogatott elleni hadjáratról.
Én tényleg nem értem mire jó mindenkivel háborúzni, minden témában újabb ellenségeket szerezni.
Én magam nagyon bízom, hogy eltakarítják ezt a vezetőséget a csapat éléről jövőre.
Két dolog, próbálom nagyon tömören:
Ha jól tudom, ez nem újságírói információ, hanem a szövetség orvosi részlegének a közleménye, hogy egyáltalán nem értesítették őket. Ha nem fals valahol az info, akkor elvileg tegnap, már a válogatott összetartás délutánján értesültek csak róla, hogy amúgy beavatkozáson esett át egy kulcsjátékosuk aznap délelőtt, akinek meg kellett volna jelennie az összetartáson.bence0330 írta: ↑2025.11.11. 11:38:08Szégyelljük magunkat, hogy az általunk kinevelt és fizetett játékost akkor műtjük(? nem néztem utána, ezt vettem ki a szavaidból), amikor van két hét pihenő, és a legkevesebb sportszakmai és anyagi kárt okozza nekünk a kimaradása? Szemben a spanyol válogatottal, akiknek már majdnem mindegy (kb ne kapjanak ki 6 gólnál többel a törököktől), és millió játékos közül válogathatnak? Mindezt azután, hogy legutóbb fájdalomcsillapítókkal játszatták, és ott keletkezett az egész kavalkád?Andris írta: ↑2025.11.11. 11:19:39De az, hogy NYILVÁNVALÓAN kivárjuk Yamal sérülésének kezelésével a válogatott szünetet, ami biztosan nem lett sürgősebb a Celta meccs óta, és a szövetség és válogatott értesítése nélkül(!) végeznek rajta kieséssel (pihentetéssel) járó beavatkozást... ez kb nyílt hadüzenet a spanyol szövetségnek. Vagy ha nem is hadüzenet, de nyílt kommunikációja annak, hogy semmilyen szinten nem tekinti őket a klub partnernek, a jelentős közös játékosállomány ellenére.
(az info forrása most a Cruyffista blog, de amúgy Mundo címlapon is ott van)
És akkor csodálkozunk, hogy spanyolországban mindenki fúj ránk, senki se szeret minket, és nehéz navigálni minden kérdéses vagy megoldandó szituációban.![]()
Ennél nagymamaeltevősebb lekvárt nehéz már elképzelni. Ezt még madrid drukkertől is nagyon durvának érezném.
Mi az, hogy az értesítésük nélkül? Gondolom sokáig ment a tanakodás, mert 50-50-ben álltak, hogy maradjon-e a konzervetív terápia, vagy nem, aztán végül eldöntötték, hogy legyen. Bár ez is olyan hír, hogy megnézem azt az újságírót, aki tudja, hogy nem értesítették a válogatottat.Biztos lehallgatták mindenki telefonját, ugyebár.
Bezzeg a Reál játékosai sokszor indoklás nélkül teljesen egészségesen visszamondják az adott válogatott szünetet (helyesen). Őrájuk ki fúj emiatt?
Szégyelljük magunkat, hogy az általunk kinevelt és fizetett játékost akkor műtjük(? nem néztem utána, ezt vettem ki a szavaidból), amikor van két hét pihenő, és a legkevesebb sportszakmai és anyagi kárt okozza nekünk a kimaradása? Szemben a spanyol válogatottal, akiknek már majdnem mindegy (kb ne kapjanak ki 6 gólnál többel a törököktől), és millió játékos közül válogathatnak? Mindezt azután, hogy legutóbb fájdalomcsillapítókkal játszatták, és ott keletkezett az egész kavalkád?Andris írta: ↑2025.11.11. 11:19:39De az, hogy NYILVÁNVALÓAN kivárjuk Yamal sérülésének kezelésével a válogatott szünetet, ami biztosan nem lett sürgősebb a Celta meccs óta, és a szövetség és válogatott értesítése nélkül(!) végeznek rajta kieséssel (pihentetéssel) járó beavatkozást... ez kb nyílt hadüzenet a spanyol szövetségnek. Vagy ha nem is hadüzenet, de nyílt kommunikációja annak, hogy semmilyen szinten nem tekinti őket a klub partnernek, a jelentős közös játékosállomány ellenére.
(az info forrása most a Cruyffista blog, de amúgy Mundo címlapon is ott van)
És akkor csodálkozunk, hogy spanyolországban mindenki fúj ránk, senki se szeret minket, és nehéz navigálni minden kérdéses vagy megoldandó szituációban.![]()

Áthozom.
Alemany munkáját szakmai szempontból dicsértem meg, ez meg pénzügyi téma.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.09. 18:55:05Ezzel összefügg a (szinte semmit nem érő)Barca Studios felértékelése, eladása és most elértéktelenedése, ami egy részéből dícsérted Alemany által hozott Ferran, Lewy, Raphinha, Kounde, Kessie, Alonso, Christensen, Bellerin regisztrálását.
Valamit valamiért.
Szerintem pénzből lehet pénzt csinálni, amit a La Liga és a szurkolók úgy néz ki nem akarnak elfogadni
160 millióval tartozunk, mert így működik a piac (amortizáció), nekünk is tartoznak 65 millióval (emlékezetből, Sport-on fent van).
Nem mentegetésből írom.
Kicsit nekem is lejjebb hagyott a szabadságharcos lelkesedésem az utóbbi évek eseményei után.
1. Fejre állhat a liga, ha nemet mondunk, akkor nem kéne mennünk, ezt bíróságon bármikor megnyertük volna és az UEFA engedélyhez is mi kellettünk.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.09. 15:38:42Laporta:
“UEFA and La Liga have approved it, and we will do what is required of us. If they say Miami, we will go to Miami"
https://barcauniversal.com/laporta-addr ... -required/
Persze ott van, hogy új piac, BLM szárnyal, ott a gazdasági jelentés. Az új Nike üzlettel nőnek a kereskedelmi bevételek.
Villarreal elnöke nyilatkozott, hogy új piacra léphetnek.
Real részéről is inkább gazdasági szempontból rossz, ezért vannak annyira ellene.
Most húzunk vissza az UEFA felé, és a La Ligának is próbákunk 1-2 éve megfelelni.
Én személy szerint a Szuperliga mellett, USA meccsek ellen voltam, de az utóbbi évek politikai, gazdasági helyzetét figyelembe véve teljesen megértem a vezetőség döntését.
Mivel az UEFA és a La Liga a "munkáltató", szerintem jobb jóban lenni velük.