Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ezt amúgy nagyon adom. Valóban ez a helyzet. Mindig Koundé vagy Baldé az aki nem lépik jó ritmusban és beragad. Ezt folyamatosan a belső védőkre kenik, pedig ők pont jól csinálják. Araujo is egyre inkább érzi a mozgásokat, amire inkább figyelni kell, hogy a támadók ne indulhassanak a saját térfélről. Tegnap is látványosan ezt próbálgatta a Celta, de a letámadás miatt nem tudtak pontosan indítani.Troym írta: ↑2025.11.10. 10:33:33
A másik érdekesség számomra, hogy szerintem az utolsó 3-5 meccsen én azt látom, hogy amikor nem működik a lescsapdánk, az 90%-ban nem a középső védőkön múlik, hanem szélsőhátvédek, akár középpályások ragadnak be, csak nekem tűnik így? Szerintem nem Cubarsi, EG, Araujo ragad be, hanem legtöbbször Balde, néha Kounde, néha más, de szélen van a probléma.
Baldé - Rashford dolgot nagyon jól látod, igazad van.ocsike83 írta: ↑2025.11.10. 08:19:04
Ami engem zavar még: a Balde-Rashford kapcsolat abszolút nem működik. Vagy nem nyitnak egymásnak területet, vagy inkább mindegyik megpróbálja magának megoldani. Olyan, mintha Balde folyton Rashford helyén lenne, vagy össze-vissza, cél nélkül szaladgálna. És elég sokszor az ő helyén mennek a kontrák.
Egyetértek, a Sevilla meccs hasonló volt, de a Levante is vezetett 2-0-ra.Troym írta: ↑2025.11.10. 10:33:33Nekem ez a meccs nagyon hasonlított a Sevilla ellenihez, csak a meccset eldöntő kulcseseménynél tegnap belőttük a 3. gólt, ott meg kimaradt a tizenegyes.
A "ha" mondatoknak nincs sok értelme, de mégis érzésre behúztuk volna azt a meccset, ha megvan a tizi és kikapunk tegnap, ha Yamal nem lövi be a megpattanó beadást.
Ezzel csak annyit akartam, hogy szerintem nem lettünk sem jobbak, sem rosszabbak, szerintem cca ugyanott tartunk, mint pár hete.
A másik érdekesség számomra, hogy szerintem az utolsó 3-5 meccsen én azt látom, hogy amikor nem működik a lescsapdánk, az 90%-ban nem a középső védőkön múlik, hanem szélsőhátvédek, akár középpályások ragadnak be, csak nekem tűnik így? Szerintem nem Cubarsi, EG, Araujo ragad be, hanem legtöbbször Balde, néha Kounde, néha más, de szélen van a probléma.
A meccseink 80+ százaléka ilyen. Tavaly is így nézett ki sok az év második felében. Átfutnak rajtunk 1-2-szer az első félidőben, meg még majdnem 1-2-szer, olyankor alig hiszi el az ember, hogy nem kapunk 8 gólt a végéig, aztán mindig igazítunk a dolgon annyit, hogy ezt annulláljuk, a második félidőre meg általában már az erejük is elfogy, és megszűnnek a kontrák.
De, szerintem tudatosan enyhébb lett, mélyebbek lettünk és nem is nagyon rohantak át a védelmünkön. Valahogy az egész mérkőzés megnyugodott, az a vad rodeo abszolút elmúlt, ami az eslő félidőt jellemezte.
Az sem mindegy, hogy az ellenfél, vagy mi futunk az eredményért. Előnyben többször vissza tudtunk állni, labdát járatni, vagy éppen elengedni a letámadást és az ellenfél térfelének közepére visszajöttek a támadóink, hagyva hátul passzolgatni az ellenfelet.

Direkt utánanéztem Raphinhának, mert a tf-en átjavították sérültnek (ő az utóbbi pár napban égészségesnek volt feltüntetve, bár az az oldal elég megbízhatatlan, ami a sérüléseket illeti), azt hittem, hogy megint visszaesett, de aztán utánakerestem a legfrisebb híreknek róla, 2-3 naposakat találtam kb. 4 forrásból és mindegyik ugyanezt mondta, hogy a felépülése a végső stádiumban van és csak az orvosok engedélyére vár. A Celtát bizonytalanra írták, sőt inkább minimális eséllyel, de utána már elvileg teljesen felépül.bence0330 írta: ↑2025.11.07. 15:35:43Hát én teljesen mást olvastam, a brazilnál még az is kérdéses, hogy a szünet után a Bilbao ellen ott lehet-e a keretben. AS, meg egyéb lapok is kiírták, hogy a hétvégén esélytelen.Chino írta: ↑2025.11.07. 15:07:27Christensen felépült, már teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, elvileg EG is játékra kész, de csak védőmaszkban játszhat. A források arról is beszámoltak, hogy akár Raphinha is ott ülhet a padon, bár én nem sok esélyét látom, a játékát pedig szinte kizártnak. Kétszer olyan óvatosak vele, mert túl hamar engedték vissza az intenzív edzésekre, hogy a Real ellen ott lehessen és ez lett a veszte.
Ami nem jó hír, hogy Koundé nem edzett. A Brugge ellen a lábához is kapott egyszer, le is ült a fűre az ellenfél térfelén és nehezen állt fel, azt hittem ott neki is annyi, de végül nem is jött hír róla, hogy gáz lenne kicsit megnyugodtam, de lehet, hogy végül mégis történt valami komolyabb.
Koundénál Eric fél lábon, törött orral is jobb jelenleg, szóval ha amúgy CB poszton megvagyunk (úgy tűnik), akkor Koundé kihagyása miatt félek a legkevésbé. Sőt, ha nem komoly a sérülése, csak egy meccses diszkomfort, akkor örülök is neki. Hetek óta a keretben alig szabadna lennie, nemhogy a kezdőben. Ráférne a pihi.
Viszont most nézem, a Celta megnyerte az utolsó 5 meccsét (oké, egy alacsonyabb osztályú csapat is volt ebben a kupában), és 8 meccse nem kaptak ki.Szóval ahogy nézem, bombaformában kapnak meg egy ingatag lábakon álló Barcát.
Simán benne van egy vereség, Aspas mumus, a formánk meg ipari hulladék, továbbra is.bence0330 írta: ↑2025.11.07. 15:35:43Hát én teljesen mást olvastam, a brazilnál még az is kérdéses, hogy a szünet után a Bilbao ellen ott lehet-e a keretben. AS, meg egyéb lapok is kiírták, hogy a hétvégén esélytelen.Chino írta: ↑2025.11.07. 15:07:27Christensen felépült, már teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, elvileg EG is játékra kész, de csak védőmaszkban játszhat. A források arról is beszámoltak, hogy akár Raphinha is ott ülhet a padon, bár én nem sok esélyét látom, a játékát pedig szinte kizártnak. Kétszer olyan óvatosak vele, mert túl hamar engedték vissza az intenzív edzésekre, hogy a Real ellen ott lehessen és ez lett a veszte.
Ami nem jó hír, hogy Koundé nem edzett. A Brugge ellen a lábához is kapott egyszer, le is ült a fűre az ellenfél térfelén és nehezen állt fel, azt hittem ott neki is annyi, de végül nem is jött hír róla, hogy gáz lenne kicsit megnyugodtam, de lehet, hogy végül mégis történt valami komolyabb.
Koundénál Eric fél lábon, törött orral is jobb jelenleg, szóval ha amúgy CB poszton megvagyunk (úgy tűnik), akkor Koundé kihagyása miatt félek a legkevésbé. Sőt, ha nem komoly a sérülése, csak egy meccses diszkomfort, akkor örülök is neki. Hetek óta a keretben alig szabadna lennie, nemhogy a kezdőben. Ráférne a pihi.
Viszont most nézem, a Celta megnyerte az utolsó 5 meccsét (oké, egy alacsonyabb osztályú csapat is volt ebben a kupában), és 8 meccse nem kaptak ki.Szóval ahogy nézem, bombaformában kapnak meg egy ingatag lábakon álló Barcát.
Hát én teljesen mást olvastam, a brazilnál még az is kérdéses, hogy a szünet után a Bilbao ellen ott lehet-e a keretben. AS, meg egyéb lapok is kiírták, hogy a hétvégén esélytelen.Chino írta: ↑2025.11.07. 15:07:27Christensen felépült, már teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, elvileg EG is játékra kész, de csak védőmaszkban játszhat. A források arról is beszámoltak, hogy akár Raphinha is ott ülhet a padon, bár én nem sok esélyét látom, a játékát pedig szinte kizártnak. Kétszer olyan óvatosak vele, mert túl hamar engedték vissza az intenzív edzésekre, hogy a Real ellen ott lehessen és ez lett a veszte.
Christensen felépült, már teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal, elvileg EG is játékra kész, de csak védőmaszkban játszhat. A források arról is beszámoltak, hogy akár Raphinha is ott ülhet a padon, bár én nem sok esélyét látom, a játékát pedig szinte kizártnak. Kétszer olyan óvatosak vele, mert túl hamar engedték vissza az intenzív edzésekre, hogy a Real ellen ott lehessen és ez lett a veszte.bence0330 írta: ↑2025.11.07. 14:21:10Casadó nagyot esett vissza tavaly óta, de ja, azért most se rossz. Én attól félek, hogy Bernalnak jelenleg köze nincs az élfocihoz, fizikailag.Chino írta: ↑2025.11.07. 13:17:53Amúgy Pedri távollétében el lehetne kezdeni próbálgatni Bernalt Casadó helyett. Nem mintha gyenge lenne az utóbbi, de azt a pluszt ritkábban látni benne, amit tavaly folyamatosan nyújtott. Nagy kockázat biztos nem lenne benne és könnyen lehet, hogy Bernal megmutatja mi van benne, akkor pedig simán átveheti a helyét és nagyot nyerünk vele, ha Pedri visszatér lenne Frenkienek egy olyan helyettese, akivel bátrabban lehet rotálni vagy sérülés esetén bedobni. Mert az eddigiek alapján benne van a pakliban nála is egy kidőlés, akkor pedig olyan állhat a helyére, aki igazi minőséget jelent.
Flicknek szem előtt kell most tartania, hogy egyre tisztább legyen benne, hogy ki az aki a leginkább bevethető ha gond van.
Erre a Marquesre vagyok most kíváncsi, sok cikk szólt róla, hogy akár keretbe is kerülhet, és nagyon jól néz ki minden szempontból, a B-s teljesítménye és a kp hiány is amellett szól, hogy legalább a padon ott üljön, és akár debütáljon is.
Meg reménykedjünk, hogy Cubarsi készenáll a kezdésre, különben GM-et nézhetjük kh poszton.
Casadó nagyot esett vissza tavaly óta, de ja, azért most se rossz. Én attól félek, hogy Bernalnak jelenleg köze nincs az élfocihoz, fizikailag.Chino írta: ↑2025.11.07. 13:17:53Amúgy Pedri távollétében el lehetne kezdeni próbálgatni Bernalt Casadó helyett. Nem mintha gyenge lenne az utóbbi, de azt a pluszt ritkábban látni benne, amit tavaly folyamatosan nyújtott. Nagy kockázat biztos nem lenne benne és könnyen lehet, hogy Bernal megmutatja mi van benne, akkor pedig simán átveheti a helyét és nagyot nyerünk vele, ha Pedri visszatér lenne Frenkienek egy olyan helyettese, akivel bátrabban lehet rotálni vagy sérülés esetén bedobni. Mert az eddigiek alapján benne van a pakliban nála is egy kidőlés, akkor pedig olyan állhat a helyére, aki igazi minőséget jelent.
Flicknek szem előtt kell most tartania, hogy egyre tisztább legyen benne, hogy ki az aki a leginkább bevethető ha gond van.
Egy kis magánéleti változás, és "csak" olvasó maradtam sokáig, aztán most megtört a jég..