Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.11.06. 21:06:32

Idei evben azzal lepnenk meg az ellenfelet,ha kicsit visszaallnank.Evekig ilyen iramot nem lehet tolni,de nyugodtan alapozhatunk arra,h az ellen kihagy mindent,h tobbet lovunk,csak igy tovabbi 10evig nem nyerunk blt…
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.06. 20:43:21

Zozzy 5 írta:
2025.11.06. 18:19:08
Meddő, de jelenleg még érdekes. Bocsi, mert hosszú lesz.

Kontroll példák többi csapat

A PSG stb példák nem érdekelnek, mert kiragadott félinformációk. A PSG speciel 5 vereséggel zárta a tavalyi BL szezont.
Az Inter az utolsó 3 tavalyi BL meccsén kapott összesen 11 gólt.
Pedig jól védekeznek, az egyik mélyen, a másik magasan. Most akkor mi van? :D
A Liverpool elvert annyi pénzt egy nyáron mint mi az utóbbi 7 évben összesen (saccoltam, és lehet hogy keveset mondtam), maradt az edző és a fő játékosok, van pár sérült de nem annyi mint nálunk, aztán még is elvesztették a community shieldet, kiestek a liga kupából, kikaptak a BL-ben a Galatától, és összejött a bajnokságban is zsinorban 4 vereség. Most éppen megverték a Madridot szóval lehet tapsolni, de könyörgöm az a csapat szenved és rosszabb mint tavaly ne tegyünk már úgy mintha ők lennének az ideálok.
Ahogy a Liverpool egyik percben még kikapott a sima közép csapat Brentfordtól aztán másik percben lesimázta a Madridot, úgy mi is egyik percben "örülhetünk" az X-nek Belgiumban de lehet hogy holnap gáláznánk Madridban. Ilyen a foci.

Bárki hozhat bármilyen stattot.
Persze hogy több kaput eltáláló lövésük volt, hát ha volt helyzetük az egyből nagy helyzet, mert így játszunk. Nekünk a bunker ellen máshogy működik ez, sokszor el se jutunk lövésig vagy blokkolják de közben ott vagyunk a 16-oson belül és 3 cm-n múlik a gól csak éppen statisztikában meg se jelenik.

A szememnek hiszek, és az is azt mondja hogy rosszul játszunk, szóval valahol egyetértek, csak nem mindegy mire vezetjük vissza.

Több esélyünk volt mint nekik, de rosszul használtuk ki őket, ez tény. Nem tudom emlékszel-e Yamal a kapuval szemben 10 méterről a kapusba lőtte, Ferran elemelte a kapus és a kapu mellett is, mellé volt a Yamal gól és a Ferran gól két egyaránt szép akcióból, plusz Fermin hozott rossz döntéseket a kapu előtt... Ez önmagában elég 5 gólra, és mellé volt a 3 kapufa meg a többi.
Yamal, lövések, mi számít, miért így számít?

Most miért nem számít a Yamal zsenialitás? Miért kicsinyled le ezt is... Miért, szerinted a Brugge balszélsője minden héten ad olyan labdát kontrából amiből ellépett a portugál gyerek? Az tőle fix, és nem a saját szintje zsenije volt, vagy mi a logika pontosan?
Vagy az nem zseni a kapusuk részéről amikor kitolta Yamal tekerését? Két lehetőség van, nem zseni tőle mert minden héten megteszi, de ha így lenne, akkor a Brugge világverő csapat lenne, vagy zseni volt tőle, szóval ezesetben vagy beszámítod ezt is és Yamal gólját is, vagy egyiket se.
Konzisztencia.

Most komolyan az a bajod hogy beálltak védekezni, ezért mi átlövéssel próbálkoztunk? Miért kicsinyeskedsz hogy távolról találtuk el a kapufát, így kissebb balszerencse mint közelről vagy mi?
Koundé lövése még csak nem is volt távolról, egyedül Ericé. De tényleg nem értem. Régen pont az volt a baja mindenkinek hogy csak a tili-toli megy és senki se bátor ellőni távolról... most ellőtük, veszélyes is volt, de ez sem elég...
Egyszerű váltani vagy sem? Flick kritika

Kicsit úgy érzem de tévedhetek mintha szerinted olyan egyszerű lenne visszaállni mint fifába, 1 gomb és megy a szerkezetváltás meg a tolódás és a visszasorolás is.. de a valóság nem ilyen.
Pl most volt egy gyors emberük, az összes többi belgánál gyorsabbak voltak a védőink. Ok, az az 1 portugál gyerek elfutott többször, mert rosszul hajtottuk végre a meccstervet, van ilyen, mostanában sokszor.
Akkor képzeljük el hogy visszább állunk. Az egy gyors gyerek mellett volt legalább 3 két méteres állatuk is, akiket megígérem neked hogy Garcia egyszer se verne légipárbajban.
Szóval mi történne ha visszább állunk? Az hogy a felíveléseik és a beadásaik lettek volna veszélyesebbek. Így nem voltak azok.
Így az elfutásaik voltak veszélyesek, szóval tűnhet úgy hogy tök mindegy, de nem az. Ez számított rizikó, amire edzünk, csak rosszul csináljuk. A másik ellen sose fogunk tudni védekezni, hacsak nem cseréljük ki a csapatot.
Ezen a szinten, BL-ben van ellenfél is a pályán, saját erősségekkel és akarattal. Ez valóban meglátszott, szóval ennyiből tényleg nem voltunk kontrollban, de lehetett volna rosszabb is ha engedjük őket bedobásokhoz és beadásokhoz jutni a 16-os magasságában.

A másik dolog pedig hogy Flicknek kvázi két utat látok, és valahol értem hogy mit próbál csinálni.
1. taktikát vált, bár se tapasztalata másban, se játékosai hozzá, se ideje hogy leedze az új tervet. Ez nem finomhangolás, hanem váltás.
2. marad az amit tud, a saját legalább 7 éve használt filozófiája, mert ehhez ért, a játékosok ehhez szoktak hozzá, ezen javítgatni lehet hétről hétre, bár lassú, de lehetséges. Ez a finomhangolás.

Azt már korábban beláthattuk hogy a nyárral kapcsolatban valami félrement, ez fix. Sok a sérülés, nem jó az intenzitás, sokszor fejetlenség van a pályán. El lett rontva a felkészülés, de ha ebből indulok ki, akkor úgy érzem hogy látni se akarom hogy mi lenne ha most hirtelen máshogy/mást kellene játszani. Akkor mekkora lenne a fejetlenség...
A játékosaink egymáshoz képest felvett poziciója rendre rossz, és ez így lenne akkor is ha mélyebben vagyunk.
Szóval szerintem Flick úgy van vele hogy csiszoljuk tovább amihez ő ért, igyekezzünk javulni és előbb utóbb hátra eljutunk arra a szintre ahol voltunk.
Biztos vagyok benne hogy a makacsság és a büszkeség is tényező abban hogy nem változtat, de van ott logika is és vannak körülmények is. Nehéz, komplex helyzet.

Én is kritizálom Flicket, mert elrontotta a nyarat. Azt viszont valahol megértem, hogy miért azzal próbálkozik amihez ért.

Finomhangolás lenne az hogy 20-30m-rel hátrébb megyünk vagy drasztikus változás?
Szerintem egyértelműen drasztikus változás, a támadók helyzetétől kezdve a kapus feladatain át mindenben változást jelentene.
Szóval szerintem nem megy most jól, de fog ez javulni, vissza fognak térni a sérültek és a jó formák is, addig meg marad a szenvedés.
Ez a meccs semmivel se volt másabb mint a tavalyi Benfica elleni 4-5, csak akkor berúgtuk a helyzeteket.
Pont emiatt úgy gondolom, hogy elég lesz az, hogy visszatérnek a sérültek és megjön a forma, és akkor ugyanúgy be fognak menni a gólok, és eredményes szórakoztató játékunk lesz, ami aztán vagy elég valamire, vagy sem.

Tavaly novemberben is lehetett volna változást kérni, sokan tették is, de nem lett változás és nyertünk. Lehet hogy idén nem fogunk, de szerintem ez ok, nem mindig jön ki a lépés.
Lehet hogy majd jövőre megint kijön, ilyen ez a foci.
Eleve ott vagyunk hogy a BL-ben évről évre csak 1 csapatnak jön ki jól a lépés, pedig szokszor több csapat is kiváló munkát végez egész évben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PR42 2025.11.06. 21:14:35-kor.
Peter
Director del Fútbol

2025.11.06. 19:50:02

Zozzy 5 írta:
azt értem kontroll alatt, hogy nem engedünk egy belga csapatnak 2.14es xG-t (az egy félidőt emberhátrányban játszó Bayern idegenben a PSGnek 1.95öt, a Pool a Madridnak 0.45öt engedett),10 lövést, nem ugyanannyi kaput eltaláló lövésünk van (6-6), és nem hoznak össze eggyel több nagy helyzetet (5-4 oda).

elvileg mi lescsapdára építünk,
A kontroll fogalma alatt kb ugyanazt értem én is, amit írtál.
Ez teljesen tiszta, ugyanakkor a jelenlegi Barcától már egy kevésbé hatékony kontroll elérése esetén is piszkosul tudnék örülni.
Miért? A választ számomra egyértelműen az egyéni képességek adják, mégpedig a fenti csapatok állományát meghatározó játékosok javára.
Hozzáteszem, tavaly sem volt ez másként, csak akkor a körülmények együttállásából jól sikerült kijönni, képesek voltunk élni a lehetőségeinkkel, Lewa és Raphi rendkívüli formája is sokmindent elfedett.

Szerintem sosem építettünk lescsapdára, hanem ezt maximum, mint egy hatékony kompenzáló eszközt alkalmazzuk.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

PR42 írta:
2025.11.06. 16:06:10
Zozzy 5 írta:
2025.11.06. 15:58:42

mind1 is, teljesen meddő ez a vita. én szívesebben látnám, ha több kontrollunk van, nem áldozzuk fel magunkat az idealizmus oltárán és nem végletekben gondolkodunk, de értem, hogy van ebben valami szerethető. egy pontig nekem is tetszik ez, de a kis csapatoktól kapott sakk matt gólok inkább idegesítenek.
Tényleg meddő a vita, mert 76%-os labdabirtoklás, 23 lövés, 3 gól, 3 kapufa és tömérdek ziccer és helyzet mellett valaki szívesebben látna több kontrollt.

Mit értesz kontroll alatt?
Mit áldoztunk fel az idealizmus oltárán?
Mi volt amiben végletekben gondolkodtunk?

Ha inkább az a kérdés hogy mit lehetett volna jobban csinálni, akkor a válasz az hogy lehetett volna több gólt rúgni akkora fölényből.
Most nem sikerült. Mostanában nem sikerül, sőt, sokszor még fölényünk sincs.

Ilyen egyszerű.
azt értem kontroll alatt, hogy nem engedünk egy belga csapatnak 2.14es xG-t (az egy félidőt emberhátrányban játszó Bayern idegenben a PSGnek 1.95öt, a Pool a Madridnak 0.45öt engedett),10 lövést, nem ugyanannyi kaput eltaláló lövésünk van (6-6), és nem hoznak össze eggyel több nagy helyzetet (5-4 oda). elvileg mi lescsapdára építünk, ehhez képest lesek aránya a meccsen 1-1... a 3 kapufánk jól hangzik, ebből kettő egy lövés kicsit messziről meg nagyon messziről. nekünk volt egy kidolgozott gólunk, mellette egy yamal zsenialitás meg egy bemákolt öngól, nekik mindhárom sakk matt. ennyire érthetetlen, hogy ez miért nem kontrollált és ledominált meccs?

azt áldozzuk fel az ilyen meccseken az idealizmus oltárán és azért gondolkodik jelenleg Flick végletekben, mert nekünk VÉGIG EGYFÉLEKÉPPEN kell játszani, mert ez dnsünk/filozófiánk/identitiásunk stb., függetlenül attól, hogy milyen játékosok állnak rendelkezésre, hány gólt kapunk, mennyire hajtjuk vele tropára a játékosokat, és hogy nekünk egy BL elődöntőben a lefújás előtt 1 perccel akkor is félpályán kell védekezni, ha amúgy továbbjutásra állunk... oké, erre mondtam, hogy ebben van szerethető, de ne kelljen már megmagyarázni, hogy ez miért végletes és idealista, könyörgöm.

de mind1, tényleg befejeztem, mert úgy érzem, hogy a hibákról való gondolkodás és a játékkép értelmezési kísérlete miatt bekerülök a "Flicket semmibevevő károgó" szerepébe, aki nem jól szurkol, hiszen szerinted a szurkoló feladata az, hogy bízik az edzőben, és így felesleges erről beszélgetni. szerintem szurkoló sokféleképpen lehet az ember, és én attól még bízok abban, hogy lesz Flickkel jobb, illetve az erényeit is elismerem, hogy most nagyon markánsnak érzem a hiányosságokat és Flick merevségét, hovátovább ezt még egy fórumra is leírom. de nálam ez a kettő megfér egymás mellett.
mahitoo
Entrenador del Barça

2025.11.06. 16:51:52

Lehet itt vitatkozni Flicken, taktikán, sérülteken, a Dalai Lámán, de ennyire kevés szerzett labdával ilyen szinten magasan védekezni egyszerűen értelmetlen. És hiába lenne itt Inigo, állandóan a félpályán próbájuk meghúzni a vonalat, és az A.I. elmondta az ellenfeleknek, hogy saját térfélről indulva nincs les.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.06. 16:06:10

Zozzy 5 írta:

mind1 is, teljesen meddő ez a vita. én szívesebben látnám, ha több kontrollunk van, nem áldozzuk fel magunkat az idealizmus oltárán és nem végletekben gondolkodunk, de értem, hogy van ebben valami szerethető. egy pontig nekem is tetszik ez, de a kis csapatoktól kapott sakk matt gólok inkább idegesítenek.
Tényleg meddő a vita, mert 76%-os labdabirtoklás, 23 lövés, 3 gól, 3 kapufa és tömérdek ziccer és helyzet mellett valaki szívesebben látna több kontrollt.

Mit értesz kontroll alatt?
Mit áldoztunk fel az idealizmus oltárán?
Mi volt amiben végletekben gondolkodtunk?

Ha inkább az a kérdés hogy mit lehetett volna jobban csinálni, akkor a válasz az hogy lehetett volna több gólt rúgni akkora fölényből.
Most nem sikerült. Mostanában nem sikerül, sőt, sokszor még fölényünk sincs.

Ilyen egyszerű.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

PR42 írta:
2025.11.06. 15:45:56
"Now that we're winning, the system seems good to you. It's not questioned. But we're not going to win all the time. Then the doubts will come. That will be the moment when we need to trust our style of play more than ever, because the temptation to stray from it will be very strong."

— Pep Guardiola

https://x.com/BarcaUniversal/status/1986362922596245863

Mindig ugyanaz történik minden évben amikor van egy kis hullámvölgy.

Ez most egy nagyobb hullámvölgy, gyengék vagyunk, de maradunk őszinték. Ez a mi focink, így nyerünk, így veszítünk.

Nem tudok mit kezdeni a "de miért nem megyünk hátrébb" kérdésekkel. Miért miért?
Mert nem tudunk. - se játékosállományban, se gyakorlatban se edzői tapasztalatban
Mert nem akarunk. - makacsságból
Mert tudjuk hogy azzal sem lennénk előrébb, csak máshogy szenvednénk.
Mert őszinték vagyunk, őszintén játszunk és azt az eredményt érjük el vele amit érdemlünk.

Tegnap lőttünk 3 kapufát, kihagytunk több ziccert és 3-3 lett a vége egy szórakoztató meccsen.
Én megtapsolom az ellenfelet mert lelkesek, szervezettek és kemények voltak.

Játszhattunk volna máshogy, Lehetett volna 1-1 vagy 0-1 is, de egyetlen klub vezető, edző vagy törzs szurkoló se akar olyan típusú 1-1-eket nézegetni.
Kösz, de nem kösz a válasz.
na mondjuk Pep nem tudom hány évvel ezelőtti mondása a nem tudom hány évvel ezelőtti foci világából nem tudom mennyire releváns érvelés, miközben épp idén nyáron vett magának egy olyan kapust, amivel teljesen szembement az addigi filozófiájának, illetve ő egyébként folyamatosan megújul és változtat.

Peter
Director del Fútbol

2025.11.06. 15:52:38

Troym írta:
2025.11.06. 12:47:40
Amiben bízhatunk, hogy visszatér JG, Pedri, Raphinha, mellettük Yamal belelendül, a két kilences egyike elér egy konstansabb formát, akkor jönnek majd a győzelmek, de a védekezést rendberakására 0% az esély.
Azt gondolom én is, hogy pontosan ezzel a fenti gondolatcsokorral lehet esély az idei szezonból kihozni a legtöbbet és/vagy a Fermín - Olmo páros hatékonyabb lesz gólszerzésben.
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.06. 15:45:56

"Now that we're winning, the system seems good to you. It's not questioned. But we're not going to win all the time. Then the doubts will come. That will be the moment when we need to trust our style of play more than ever, because the temptation to stray from it will be very strong."

— Pep Guardiola

https://x.com/BarcaUniversal/status/1986362922596245863

Mindig ugyanaz történik minden évben amikor van egy kis hullámvölgy.

Ez most egy nagyobb hullámvölgy, gyengék vagyunk, de maradunk őszinték. Ez a mi focink, így nyerünk, így veszítünk.

Nem tudok mit kezdeni a "de miért nem megyünk hátrébb" kérdésekkel. Miért miért?
Mert nem tudunk. - se játékosállományban, se gyakorlatban se edzői tapasztalatban
Mert nem akarunk. - makacsságból
Mert tudjuk hogy azzal sem lennénk előrébb, csak máshogy szenvednénk.
Mert őszinték vagyunk, őszintén játszunk és azt az eredményt érjük el vele amit érdemlünk.

Tegnap lőttünk 3 kapufát, kihagytunk több ziccert és 3-3 lett a vége egy szórakoztató meccsen.
Én megtapsolom az ellenfelet mert lelkesek, szervezettek és kemények voltak.

Játszhattunk volna máshogy, Lehetett volna 1-1 vagy 0-1 is, de egyetlen klub vezető, edző vagy törzs szurkoló se akar olyan típusú 1-1-eket nézegetni.
Kösz, de nem kösz a válasz.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.11.06. 15:39:22

76%-os labdabirtoklas mellett kaptunk három gólt, plusz mennyit nem. Szóval, kevesebb több lenne, celta ellen ne ismételjük ezt meg.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.11.06. 15:05:43

bence0330 írta:
2025.11.06. 11:19:19
Szóval összességében nem tudom, jelen állapotunkban mitől lenne jobb bármi más megoldás, mikor gyengék jelenleg egyénileg a játékosaink, vagy nem is elérhetőek.
ezzel nem találom fel a spanyol viaszt, de szerintem már annyi is elég lenne, ha nem akarnánk 90 percig tövig nyomni a pedált, amikor amúgy is tele vagyunk sérültekkel, hanem csak időszakosan lennénk ennyire fent. Arsenal, tavalyi Pool, újabban már a City és Alonso Madridja is olyan, hogy nem akarnak egész meccsen dominálni, hanem megelégszenek időszakosan a kontrollal is, ami nem ugyanaz. például tegnap miért nem lehetett az elején egy kicsit óvatosabban, középső blokkba visszaállva kivárni, hogy mit is akar játszani a másik fél? ehelyett az történt, hogy próbáltunk letámadni meg feltolni agyig mindenkit, hogy majd dominálunk, csak éppen egyáltalán nem ment, a labda keveset volt nálunk az első 20 percben, mivel lazán kipasszolgattak minket, az ő letámadásuk sokkal hatékonyabb volt, de azért a védelmünk a félpályán táncikált megint. aztán meg is kaptuk a szokásos bohóc gólt: szélső ember kiugratása, nálunk les integetés, ja nem les, hoppá [auto_cenzúra]. és ez történik tendenciózusan már nem tudom hányadik meccse. ennek így mi értelme van? oké, nincsenek klasszis embereink hátul, ezt én is írtam korábban, de azért ne essünk már át a ló túloldalára, mondván, annyira gatya mindenki hátul, hogy csak az marad, hogy rohanunk előre aztán hátha többet rúgunk.

szóval persze, nyilván jobban leszünk, egyrészt mert sosem marad semmi ugyanolyan, másrészt mert a kulcs játékosok visszajönnek (és remélehetőleg nem sérülnek le megint a nagy intenzitásban...), de egyszerűen annyira sablonszerűen kapjuk ugyanazokat a gólokat meccsről meccsre kiscsapatok ellen is, hogy sztem egyszerűen luxus, ha erre annyi a válasz, hogy a sérültek, meg amúgy is gyengék a játékosok, na meg az intenzitás, aztán majd jobb lesz. sztem egyszerűen csak muszáj feltenni azt a kérdést is, hogy mennyiben járul hozzá a filozófia és a rendszer pl. a sérülésekhez, a fizikális gyengeségekhez és egyes játékosok drámai formahanyatlásához (a tavalyi év legjobb jobbhátvédje elfelejt focizni), illetve mentális állapotához. nem kell temetni a csapatot, meg Flicket se, csak remélem, hogy a háttérben azért nagyobb önkritkát gyakorol, mint a sajtóban, mert most már nagyon látványos, ahogyan taktikailag az ellenfelek több muníciót kapnak az edzőjüktől ellenünk, mint fordítva.
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.06. 12:47:40

Az alapvetően is botrányos védekezésünk miatt panaszkodtam én például egész nyáron, hogy szélsővédők kellenek. Tavaly sem véletlen kaptunk átlag 2 gólt, holott szinte EL erősségű egyenes kiesésű ágon mentünk az elődöntőig.

A vezetés döntése az volt a nyáron, hogy nincs alternatívája Yamalnak, Raphinhának, úgyhogy a kapusposzt után minden pénzt Rashfordra költöttek, ami önmagában nem hiba, még be is vált a srác, de mitől oldódna meg bármilyen tavaly is létező védelmi problémánk, ha nem érkezett senki és nem is fog?

- EG kapja legtöbbször a dicséreteket, ez mindent elárul milyen állapotok uralkodnak ott. Nincs vele nagy bajom, de tipikus Laliga szinten közepes védő, akit már mindenhova is megoldó embernek küldünk
- Chris egészségileg nem alkalmas ide
- Araujo fejben van szétesve, 2-3 jó meccs után csinál valami orbitális marhaságot
- Cubarsinál szerintem a fórumon találnék gyorsabban futni képes embereket, szerintem alkalmatlan lenne emberfogásra, területvédekezésre, mert annyival lassabb a mai támadóknál, marad a lescsapda
- Kounde meg gyakorlatilag 7 hónappal a sérülése után is olyan játékban, mint aki sérülésből tér vissza
- Balde maximum csereszint
- GM meg az sem

Ezt szerintem Flick úgy gondolja, hogy bárhogy csűrjük csavarjuk, toljuk előre, vonjuk vissza, variáljuk az embereket, akkor sem lesz jó védelem, szóval marad a támadósor.
Nincs minőségi bhv, jhv, Pedri hiányában középpályás védekezés sem.

Amiben bízhatunk, hogy visszatér JG, Pedri, Raphinha, mellettük Yamal belelendül, a két kilences egyike elér egy konstansabb formát, akkor jönnek majd a győzelmek, de a védekezést rendberakására 0% az esély.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.11.06. 12:15:15

Tetszett az ellenfél tudatos támadó játéka, azt a portugál támadó gyereket a mi csatársorunkban is el tudnám képzelni. A betömörülő védekezést is nagyon jól csinálták, és Yamal második félidei játéka nélkül még a döntetlen sem lett volna meg.
Az első bekapott gól nagyon lesnek tűnt, de ha mi tudatosan ilyen taktikát választunk, akkor le kell szoktatni a játékosokat a teljesen fölösleges integetésről, mert ez csak elvonja a figyelmet a további hatékony védekezési feladatokról. Araujo például inkább a beadásba való belevetődéssel lehetett volna elfoglalva a levegőben kalinpálás helyett.
Sokan írtak a két szélső hátvédünk gyenge teljesítményéről, amivel teljesen egyetértek. Baldé úgy játszik, mintha Flick úgy küldené pályára, hogy ne törődj semmivel, futkározz amerre akarsz, ha van kedved néha próbálj meg védekezni. Így aztán nem könnyű Eric Garciáék dolga, és úgy tűnhet hogy ők is csak céltalanul forgolódnak, mikor próbálják megállítani az üresen maradt, széleken egyedül előretörő támadókat.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.06. 12:07:01

Troym írta:
2025.11.06. 11:37:25
Amúgy meg 2 pontra van a 4. hely a BLben, azért ne temessük már magunkat hetente többször is, annyi a feladat, hogy 8 között legyünk, ott is leszünk a csoportkör végén, nem kell ennyire magunkba zuhanni.
Én most úgy 50-50-re tenném a top8-at. A CFC sem szárnyal, pont most ikszeltek a Qarabaggal, de azért ott lehet akár vereséggel is számolni, még se Pedri, se Raphinha nem lesz, vagy max csereként, esetleg egy Joan Garciával leszünk többen. Tippre mondjuk ott Flick majd tol egy Newcastle meccs féle visszaállt témát. Fontos lenne legalább az x, mert ők közvetlen riválisok a top8-ért, és épp előttünk állnak, plusz döntő faktor lehet még ezen túl is.

7 pontunk van. Az elemzések szerinta a 16 pont 98%, a 15 pont 73%, a 14 pont 28% eséllyel továbbjutás, szóval alapvetően 15-nek kell lennie, azaz még 8 pont kell.

Ha a CFC-től kikapnánk, akkor nincs mese, be kell húzni mindhárom kiscsapat elleni meccset, ami azért jelenleg necces, bár kettő ebből már január után van, addigra lehet más világ lesz az állományban.

Ha a CFC-vel leikszelnénk, akkor egy döntetlen még jó eséllyel beleférne utána.

Nyilván ha valahogy nyernénk, akkor onnantól kezdve elég jók lennének az esélyeink, de azért most ezzel nem kalkulálnék feltétlen, de ez sem kizárt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.06. 12:00:21

Troym írta:
Volt 3-4 kapufánk, lőttünk 3 gólt, egyszerűen nem dobott a gép, nem kell megfejteni a világot, tavaly egy Zvezda, Atalanta, Benfica is simán meglőtte ellenünk a 2-3-4 gólokat, csak túllőttük őket, most meg 1-2 szinttel gyengébb a helyzetkihasználás, kevesebb a szerencsefaktor.
Ez meg annyiból fakad, hogy a támadósor fogyott el idénre minőségben, nincs 40 gólos Lewa, helyette lett egy félnyugdíjas cserecsatár állapotú és formájú játékos belőle, a tavaly god-modeban játszó Raphinha, játszott 7 meccset talán, így hiába fejlődik Yamal, ameddig nincs megfelelő minőségű társa elöl, de még ő is volt kétszer sérült.
Rashford és Ferran nem rossz, de továbbra sem gondolom európai topcsapat kezdőjébe egyiket sem.
Hosszútávon sose volt életképes az a taktika, hogy kaphatunk akármennyit, majd elől megoldják.
Elég a BL-ben egy meccs, amikor ez nem sikerül, és akkor kicsengettek.

Én értem, hogy ez a koncepció, de erre hosszútávon építeni nem lehet. A védekezést mindenképpen helyre kell tenni, mert ott van dolog.
Elől majd megjönnek a gólok, de 3-4 gólt folyamatosan elvárni nem lehet, most meg minimum ennyi kell egy nyugodt meccshez, vagy ennyi se elég.
A tavalyi szezon egy álom volt, de az nem elvárható, se a csapattól, se Raphinha-Yamal kettőstől, hogy így termeljenek gólokat, asszisztokat.
Ezért a védelem/védekezés rendezése alapvető létkérdés jelenleg.

Vagy az intenzitást kell elől növelni és a kp-n, hogy kevesebb lehetősége legyen az ellenfélnek. Mindegy, de valamit ki kell találni, mert most idén eddig az ellenfelek berúgják ugyanazokat a helyzeteket, amiket tavaly rendre kihagytak, ugyanilyen botrányos volt a védekezésünk tavaly is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Troym
Llegenda del Barça

Volt 3-4 kapufánk, lőttünk 3 gólt, egyszerűen nem dobott a gép, nem kell megfejteni a világot, tavaly egy Zvezda, Atalanta, Benfica is simán meglőtte ellenünk a 2-3-4 gólokat, csak túllőttük őket, most meg 1-2 szinttel gyengébb a helyzetkihasználás, kevesebb a szerencsefaktor.
Ez meg annyiból fakad, hogy a támadósor fogyott el idénre minőségben, nincs 40 gólos Lewa, helyette lett egy félnyugdíjas cserecsatár állapotú és formájú játékos belőle, a tavaly god-modeban játszó Raphinha, játszott 7 meccset talán, így hiába fejlődik Yamal, ameddig nincs megfelelő minőségű társa elöl, de még ő is volt kétszer sérült.
Rashford és Ferran nem rossz, de továbbra sem gondolom európai topcsapat kezdőjébe egyiket sem.

Amúgy meg 2 pontra van a 4. hely a BLben, azért ne temessük már magunkat hetente többször is, annyi a feladat, hogy 8 között legyünk, ott is leszünk a csoportkör végén, nem kell ennyire magunkba zuhanni.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.11.06. 11:33:20

PR42 írta:
2025.11.06. 08:08:58
Valahogy túl kell élni amíg újra megjön a forma addig pedig minden edzés egy mennyei óázis amin lehet dolgozni mert most biztos vagyok benne hogy Flick-ék kínkeservesen keresik a megoldást hogy miként lehetne az összhangon és intenzitáson javítani.
....... továbbra is bízok a csapatban és az edzőben hogy meg tudják fordítani a helyzetet. Ettől vagyok szurkoló, ez a dolgom.
Körülbelül szórol szóra egyezik a véleményem veled ebben a tekintetben. November eleje van, mi van akkor, ha nem vagyunk a csúcsformánkban? A címeket nem most osztják. Majd akkor érdemes ekézni az edzőt, ha április környékén még ugyanez lesz a helyzet. Ki fogunk jönni a hullámvölgyből és tavaszra brutál csapatunk lesz ismét.
bence0330

2025.11.06. 11:19:19

Én értem a kritikákat, de jelenleg nem vagyunk jó formában, és hetek óta kulcsjátékosaink hiányoznak. Sőt, kb egész szezonunkban. Meg valamiért eleve nem sikerült a felkészülés úgy, ahogy tavaly.

Sok gólt kapunk. Oké. Sokat is rúgunk. Ha egy átlagosabb támadó, vagy akár defenzív taktikával rendelkező csapat elveszti pár kulcsjátékosát, és amúgy nincs is rossz passzban, nem kaphat ki ugyanúgy? Vagy nem ikszelhet ugyanúgy? Lehet ha visszaállunk, 1-1 a vége, az eredmény ugyanaz, stablabbnak tűnünk, de igazából nem feltétlenül. Mitől működnénk jobban visszaállva ennyi problémával?

Szerintem csak annyi, hogy ezzel a stílussal látványosabbnak tűnik kicsit a holtpont, mert több gólt kapunk, mint amikor esetleg egy Allegri féle Juve szenved kicsit, akik olyankor gólt nemigen kapnak, de nem is lőnek.

Szóval összességében nem tudom, jelen állapotunkban mitől lenne jobb bármi más megoldás, mikor gyengék jelenleg egyénileg a játékosaink, vagy nem is elérhetőek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.06. 10:55:29

Zozzy 5 halálpontosan leírta, hogy miként játszák ki, most már játszi könnyedséggel a védekezésünket. Gyanítom nem végzett kategóriás edző, nem is kell annak lenni ahhoz, hogy valaki lássa. Csak van aki nem akarja látni! Sérültekre, formán kívüliekre, stadion hiányára fogja, és azt mondja: hogy ej lesz ez másként megint.
Sem Raphihna, sem Pedri, sem Olmo, sem Lewy ezen a védekezésen nem tud javítani! Ezen nincs mit javítani. Ja és a kapuban is állhat akárki. Ezt le kell váltani. Nem lehet ennyire feltolni a védekezést, meg kell teremteni a távolságot a középpálya és a védelem közt előre játékban és labdavesztés esetén védekezésben is.
Ameddig 40-50 méteres üres területek lesznek a kapunk előtt, teljesen mindegy, hogy a jelenlegi keretből ki van pályán. Csak az a kérdés, mire jutnak elől, hogy kompenzálják a kapott gólokat.
Ez a rendszer megbukott, konyec, vége. Ezzel el lehet lenni a spanyol bajnokságban valahol, meg a nemzetközi mezőnyben valahol. Néha itt, néha ott.
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.06. 10:13:28

ocsike83 írta:
2025.11.06. 09:24:49
De már akkor kongatták a vészharangot, hogy a Bayernnél is besült a 2. éve,mert nem volt képes változtatni.
Ez akkor is hülyeség volt, most is az, és lehet hogy örökké az lesz.

Hányszor kell még ezt leírni?
Már volt hogy mod figyelmeztetett valakit hogy ilyen hazugságokat ne toljunk már folyamatosan tényként a fórumon.

Hihetetlen hogy ugyanazok a blikk szintű dolgok jönnek újra és újra elő.
vg99
Capitá del Barça

2025.11.06. 09:50:08

Sokkal jobb volt tavaly nézni a csapatot, bár akkor is voltak hibák, szerencsék, óriás fordítások,
de amennyire akkor kijött minden, most inkább nem,
rengeteg a kulcs hiányzó, Inigo elment, igazolni kb. soha senkit sem tudunk, vagy ha igen, akkor sem sikerült, lásd Roque és Olmo.
Azért ennyi idő után nem kellene temetni Flicket. Nincs előre Raphi és Lewa, hány gólt lőttek tavaly? Yamal meg elszállt, mint Neymar vagy Vini. Tavaly Koundé és Yamal milyen volt már együtt. De Flick kért jobbhátvédet, kapott? jobb szélsőnek meg jött egy 2 millió eurós játékos.. Védekező kp? DeJong továbbra is középszer, Casado kb ennyit tud, Gavi sérült, Bernalnak lehet oda az el sem kezdődött karrierje. Középcsatár jött? Megint bedobják Alvarezt és Haalandot, aztán lesz belőle egy spanyol kiscsapat csatára, vagy a 33-34 éves Kane egy szezonra. A kapusunk meg 1,5 éve visszavonult. A stadionba meg 1 éve folyamatosan visszatérünk, majd mégsem.
Azért ebben a káoszban nem könnyű dolgozni..
A Real meg kb egy Mbappéval és a bírókkal jobb nálunk.
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.11.06. 09:04:39

A fejekben meglévő problémát két ember tudja megoldani a pályán, és ebből 1 remélhetőleg hamarosan, a másik sajnos soká fog visszatérni:
Gavi az, akire bármit lehet mondani, de hogy Puyol vére van benne, az hótziher... Tavaly Inigo volt az alfahím, idén sajnos Raphinha kiesése óta senki!
Biztos vagyok benne, ha ez a két játékos nem esik ki, akkor nincs ez a lejtmenet... (mármint Gavi és Raphi)
Yamalból kinézem, hogy 25 éves korára lehet belőle igazi "alfa", de arra nem lehet építeni és várni... Igenis kell a csapatba egy pitbull, egy vezérbika, aki rohadtul leb. bárkit, aki képes feltüzelni őket! Inigo értéke most látszik igazán...
Remélem Gavit összerakják végre rendesen és az lesz, aminek lennie kell...
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.11.06. 09:02:30

Zozzy 5 írta:
2025.11.06. 08:48:06

nekem meg ez nem tetszik, mert önmagában egy lózung, és csökkenti a saját felelősségét, miközben sokadjára küldi ki letolt gatyával a csapatot. értem, hogy szerelmese az intezitásnak, csak azon is el kéne gondolkodni, hogy a két végén égetjük a gertyát meg tövig nyomjuk a gázt hozzáállásnak vannak fizikális és mentális limitációi, és ha a huszad akkora értékű kiscsapatoknak is 3-4 ziccere van tendenciózusan, illetve novemberre látványos fizikális problémák és sérülések vannak egy szabad nyár után, akkor felmerül, hogy elértük ezeket a limiteket. arról nem beszélve, hogy elég látványosan kitanulmányozta már mindenki, hogyan lehet mögénk kerülni (csatár lesen hagyása, egyik oldalról átforgatás a másik szélre a védőnk mögé, beadás amikor a csatár már nincs lesen és ajtó ablak például, amit meccsenként többször is benyalunk), vagy kipasszolni a presszinget, és erre a megváltozott taktikai helyzetre nem lehet mindig annyi a válasz, hogy de majd intenzitással kompenzáljuk, hogy nyitott könyv a játékunk mindenki számára és nulla meglepetéssel szembesítjük őket.

azért nem szimpi nekem most, amit Flick csinál, mert kívülről olyan érzést kelt, mint aki a saját elképzelését akkor is rá akarja erőltetni egy közösségre, amikor az látványosan szenved tőle és nem tud eleget tenni az elvárásoknak. szerintem egy edzőnek az is a feladata, hogy mankókat adjon a játékosai kezébe és a gyengeségeit segítsen elfedni, ehhez képest most Flick nagy részt vállal abban, hogy ki vannak szolgáltatva a játékosok és fullon jönnek ki a gyengeségek. az, hogy rendszeresen kell 50 méteren rohanni a ziccerben lévő csatár után, vagy hogy a kapusunk 3-4 ziccerrel találkozik meccsenként, elég kiégető lehet, és szerintem muszáj lenne arra is tekintettel lenni az edzőnek, hogy milyen mentális hatásai vannak az adott rendszerben játszásnak egy játékos számára. ja, biztos tavaly is kigégető volt, csak akkor kompenzálta mindenki lelkét, hogy sokat is rúgtunk, csak hát az se volt fenntartható. én nem tudom, hogy milyen beszélgetések zajlanak erről, csak annyit látok, hogy enervált, tutyi mutyi és lelketlen vagy éppen frusztrált, stresszes és a bíróval vergődő mindenki egy ideje.

ettől független én is azt gondolom, hogy ez most egy mélypont, és ennél leszünk jobbak, mert a kulcs játékosok nélkül mindenkinek nehéz. viszont azt nem hiszem, hogy a tavalyi csúcsteljesítés elérhető, egyrészt mert a keretünk gyenge hozzá (nincs klasszis belső védő a csapatban, se center - ja, sztem a 37 éves, néha elérhető Lewa nem az), másrészt mert biztos vagyok benne, hogy jönnek még további sérülések (Baldé pl. jó eséllyel ki fog még esni a tapasztalatok alapján, aztán majd jöhet az új Oleguer a balon). bajnokságban jelenleg a második hely reális, BL-ben nehezen tudom elképzelni, hogy elődöntőig mennénk. aztán megáltjuk, mit hoz a nyár. sztem ez a szezon most egy kódolt kipuppaknás kvázi, és a kövi szezonban lehetne meg az esélye egy feltuningolt kerettel ennek a Flick focinak BL közelébe érni.
Tűpontos.

Annyi, hogy nem lesz pénzünk továbbra sem lyukakat tömködni, szóval, nem látom, ennek hol a vége. :|
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2025.11.06. 08:50:29

ocsike83 írta:
2025.11.06. 08:34:45
Illetve továbbra sem érzem, hogy lenne egy vezér CSK a csapatban, aki kicsit űzné, tüzelné őket. Raphinha és Inigo volt ilyen.
Igen, ezt óriási gondnak látom én is, szerintem ez a "fejetlen csirke" effektus ennek is köszönhető. No meg Raphinha utolsó perces találataival kb minden ilyen még magunkhoz képest is vad meccset megnyertünk tavaly, jelenleg ennyire clutch játékos sincs a csapatban, ő kb olyan itt, mint Bellingham a Madridban. De a vezérszerepük talán még ennél is fontosabb. Inigóval már nem tudunk mit kezdeni, Raphinha azért remélhetőleg majd november végén visszatér, akkor 1-2 ponton javulhat a csapat.

Joan Garcia is javítani fog a helyzeten, elvileg hétvégén óvatosságból még nem kerül a csapatba, szóval a szünet utáni első meccsen debütál. Nem mintha ma sok esélye lett volna, Tek kapott 3 foghatatlan gólt, a korábbi meccsein meg kifejezetten jól védett, de azért valami javulás biztos lesz. Ha már csk téma volt, ő alighanem jobban irányít hátul, ad majd némi magabiztosságot.

Tényleg kéne igazolni valami olyan játékost, aki posztra jön azért, de mellette egy vezérbika. Fogalmam sincs, kik lehetnek ilyenek.

Meg Koundét el kéne végre felejteni 1-2 meccsre a kezdőből. Persze a hétvégén meg ma nehéz lett volna helyettesíteni, mert Chris sérült, Cuba meg nem 100%-os, szóval Ericet nem lehetett kidobni a szélre amúgy sem, de amúgy őt kéne odatenni, vagy Araujót, Koundé egészen rémisztően rossz lett. Kb mintha alvajárna. Az, hogy egyszer beragadt, hagyján, ez lenne a legkisebb gond, ha néhány meccsenként megtörténik, benne van, de tegnap is volt olyan, hogy nem tudott levenni egy labdát a támadók mellett, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem gyalogoltak vele kapuban. És ezt minden egyes meccsen megcsinálja. Azt, hogy ennyire rossz, nem magyaráz szerintem semmilyen felkészítés, olyan, mintha fejben nem lenne a pályán egyszerűen. Jelenleg annyira gyenge, hogy lehet, hogy még a B-ből is meg lehetne próbálni valakit, sokat nem veszíthetünk vele.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.11.06. 08:48:06

PR42 írta:
2025.11.06. 08:08:58
Tetszett Flick nyilatkozata. Azt mondta amit már én is írtam itt. Mindegy mi a taktika, ha az intenzitás nélkül van végrehajtva.
nekem meg ez nem tetszik, mert önmagában egy lózung, és csökkenti a saját felelősségét, miközben sokadjára küldi ki letolt gatyával a csapatot. értem, hogy szerelmese az intezitásnak, csak azon is el kéne gondolkodni, hogy a két végén égetjük a gertyát meg tövig nyomjuk a gázt hozzáállásnak vannak fizikális és mentális limitációi, és ha a huszad akkora értékű kiscsapatoknak is 3-4 ziccere van tendenciózusan, illetve novemberre látványos fizikális problémák és sérülések vannak egy szabad nyár után, akkor felmerül, hogy elértük ezeket a limiteket. arról nem beszélve, hogy elég látványosan kitanulmányozta már mindenki, hogyan lehet mögénk kerülni (csatár lesen hagyása, egyik oldalról átforgatás a másik szélre a védőnk mögé, beadás amikor a csatár már nincs lesen és ajtó ablak például, amit meccsenként többször is benyalunk), vagy kipasszolni a presszinget, és erre a megváltozott taktikai helyzetre nem lehet mindig annyi a válasz, hogy de majd intenzitással kompenzáljuk, hogy nyitott könyv a játékunk mindenki számára és nulla meglepetéssel szembesítjük őket.

azért nem szimpi nekem most, amit Flick csinál, mert kívülről olyan érzést kelt, mint aki a saját elképzelését akkor is rá akarja erőltetni egy közösségre, amikor az látványosan szenved tőle és nem tud eleget tenni az elvárásoknak. szerintem egy edzőnek az is a feladata, hogy mankókat adjon a játékosai kezébe és a gyengeségeit segítsen elfedni, ehhez képest most Flick nagy részt vállal abban, hogy ki vannak szolgáltatva a játékosok és fullon jönnek ki a gyengeségek. az, hogy rendszeresen kell 50 méteren rohanni a ziccerben lévő csatár után, vagy hogy a kapusunk 3-4 ziccerrel találkozik meccsenként, elég kiégető lehet, és szerintem muszáj lenne arra is tekintettel lenni az edzőnek, hogy milyen mentális hatásai vannak az adott rendszerben játszásnak egy játékos számára. ja, biztos tavaly is kigégető volt, csak akkor kompenzálta mindenki lelkét, hogy sokat is rúgtunk, csak hát az se volt fenntartható. én nem tudom, hogy milyen beszélgetések zajlanak erről, csak annyit látok, hogy enervált, tutyi mutyi és lelketlen vagy éppen frusztrált, stresszes és a bíróval vergődő mindenki egy ideje.

ettől független én is azt gondolom, hogy ez most egy mélypont, és ennél leszünk jobbak, mert a kulcs játékosok nélkül mindenkinek nehéz. viszont azt nem hiszem, hogy a tavalyi csúcsteljesítés elérhető, egyrészt mert a keretünk gyenge hozzá (nincs klasszis belső védő a csapatban, se center - ja, sztem a 37 éves, néha elérhető Lewa nem az), másrészt mert biztos vagyok benne, hogy jönnek még további sérülések (Baldé pl. jó eséllyel ki fog még esni a tapasztalatok alapján, aztán majd jöhet az új Oleguer a balon). bajnokságban jelenleg a második hely reális, BL-ben nehezen tudom elképzelni, hogy elődöntőig mennénk. aztán megáltjuk, mit hoz a nyár. sztem ez a szezon most egy kódolt kipuppaknás kvázi, és a kövi szezonban lehetne meg az esélye egy feltuningolt kerettel ennek a Flick focinak BL közelébe érni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2025.11.06. 08:51:56-kor.
Válasz küldése