MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.11.05. 23:43:34
Tavaly azért amikor begyújtottuk a rakétákat és keményen letámadtunk, labdavesztéskor azonnal visszatámadtunk akkor a legtöbb ellenfél köpni-nyelni sem tudott, olykor egy Bayern-RM szintű sem.
Nem tudom hogy fejben vannak-e gondok igazán vagy fizikálisan, de a fizikális része az tényleg érthetetlen hogy mit csináltak az alapozás alatt miközben a lehető legjobb helyzetben voltunk miután kimaradtunk a KlubVB-féle buliból.
Kicsit számomra olyannak tűnik a csapat, mint akik tényleg elhitték már magukról hogy az egyik ha nem a legjobb csapat a BL-ben, Yamal pedig instant aranylabdás és "világlegjobbja", aztán tipikus 2 pad közé esete mikor szembejön a valóság hogy tavaly mindenki magán felül teljesített, és Yamal is még mindig egy 18 éves ígéretes tehetség, nem pedig egy teljesen kész 25-28 év körüli játékos rengeteg rutinnal és folyamatos konstanst teljesítménnyel.
Tavaly pont azért mentünk akkorát mert volt egy alapvetően hiányosságokkal teli, de nagyon tehetséges csapat, egy top edzővel és megfelelő taktikával + fizikai felkészítéssel, és elhitték hogy ha elég melót tesznek bele akkor lehetnek eredmények, és pont ez adta a sikert és azt hogy mindenki hajtott, az olyanok mint Raphinha meg csak feltették az i-re a pontot.
A sok negatívum mellett ezt még hozzátenném.
Teljesen önzőek a játékosaink, egy jó passz helyett ellövöldözik 20-ról, Fermin és Yamal ebből a szempontból a legrosszabb.
Mellé rengeteg a rossz forma.
Balde, Kounde (szélső védelem egy nagy 0, a kh-ek "csak" gyengék)
Casado szintén gyenge.
Rengeteg helyzet kimarad, volt 3 kapufa, és mellé Ferran ziccere+ Yamal óriási helyzete, ahol belelőtte a kapusba.
Tek csatárnak képzeli magát, a 2. kapott gólnál sehol a Kp-a, a védők eszetlenül támadnak le az ellenfél 16-nál.
A taktika csak az egyik szempont, egyénileg és csapatként is nagy a visszaesés.
Mivel nagyjából így is jönnek az eredmények, lövik a gólokat, és rengeteg a helyzet, én elsősorban nem a taktikát venném elő fő hibának.
A csapat játéka javulni fog, ha nem lesz ennyi sérülés.
Hogy egyénileg mit lehet tenni a játékosokkal, azzal nem tudom mit lehet tenni. Kounde klasszis szintről nem tudom hogy esett vissza megye 2-es szintre.
Nagyon remélem, hogy ez idővel jobb lesz.
Kupákra már írtam, kicsi az esély, még ha a tavalyi szintet is hoznánk, a riválisaink jócskán erősödtek, ezzel a felfogással, jobb formábal legalább a látványos focira van esély, BL győzelemhez sok minden hiányzik, a Barca nagyon ingadozó teljesítményt nyújt, a riválisok játéka sokkal stabilabb, jórészt a bő keretüknek köszönhetően.
Nálunk Pedri és Raphinha hiányában ez kevés.