bence0330 írta: ↑2025.10.30. 22:09:39
Úgy legyen, én azt gondolom, hogy ezt a sort egy nálunk bőven mélyebb kerettel rendelkező csapat sem bírná el, nem nagyon rémlik, hogy valaki ennyire komoly hiányzó sorral nagyot menjen, ezt szerintem most túlélésre lehet csak játszani. Remélhetőleg a szezon második felére max 1-2 sérüléssel fordulunk rá, ott akkor már bármi lehet, de szerintem is annyira félrecsúszott valami a felkészülésnl, hogy nem látom, hogy bírnánk ki. De majd kiderül, arra van azért esély, hogy majd télen feltámadunk.
Egészen heroikus menet lenne, ha most a kövi 1-2 hónapot 1-1 rossz eredménnyel végigtolnánk, nyilván ez sem lehetetlen, csak nem látom rá a jeleket. Ráadásul nem csak a sérültekkel van a gond, hanem több egészséges játékossal is. Meg tudja a fene, hogy a hamarosan játékra kész Joan Garcia milyen formában tér vissza, mert abban még lehetne bízni, hogy valami földöntúli sorozattal kivédi mindenki szemét, (bár amúgy Tek is tök jól véd meccsek óta). De lehet, hogy neki is kell 1-2-3 hét, mire elkapja a fonalat.
Off már, de szerintem a Madrid jobban összeállt annál, hogy Mbappéfüggő legyen. Egy komolyabb sérüléshullám persze ott is beüthet, de 4-5 embernek ki kéne dőlnie hozzá.

Yamal kiesése már a vicc kategória, habár már korábban is írták, hogy elég makacs sérülés, sokáig okoz kellemetlenséget, viszont annyira nem korlátozza a játékot. A gond inkább az, rengeteg (kulcs)játékos kiesésével nem fogják annyit pihentetni. Ha mondjuk Raphinha és Lewy játékra kész lett volna/lenne, az abszolút más kávéház, de a Clacicóra ilyen foghíjasan nem tehette meg Flick, hogy kihagyja, az kb. egyet jelentett volna azzal, hogy nem a 3 pontért megyünk. 
Remélem de la Fuentenek nem lesz arca behívni így is a válogatottba. Talán pont jól is fog jönni, bár egyes játékosoknál, mint mondjuk Lewy nem a legszerencsésebb időpont. Akkorra már éppen felépül, a lengyelek pedig, amilyen helyzetben vannak kizárt hogy Barcelonában hagyják. 
A következő 3 meccset összeszorított foggal, akármilyen csúszó-mászó játékkal be kell húzni lehetőleg további sérülés nélkül, akkor még komolyan nyílt lehet minden. 
Annyi pozitívum azért van ebben (már ha annak számít), hogy így lehetőséget kaphatnak olyanok, akik elég kérdőjelesek és bennük van a potenciál, de játékperc kell nekik. Talán Roony is többet játszhat, aki nekem az egyik legkellemesebb meglepetés idén. Én kb. annyit láttam abban az üzletben, hogy hozunk valakit, aztán két év múlva 2-3 milliós haszonnal továbbadjuk, de engem kezd meggyőzni. 
Pedri kifdőlése is megnyithat utat valaki előtt, nyilván nem kezdőnek, de minőségi keretmélyítés kijöhet. Azért, ha csak a Baldé, Cubarsi, Gavi, Nico Gonzalez, Guiu, Fermin, Casadó stb. sort nézzük csak az utóbbi néhány évből elég hasonlóan érkeztek, nem úgy mint mondjuk Fati vagy Yamal és elég komoly boost volt mindegyik, Flick pedig sok fiatalt tesztelt már az előszezonokban meg hívott fel a nagycsapatba. Guille sajnos még most épül(t) fel, rengetegszer ott volt már a padon, de Pedro Roderiguezben. vagy Junyentben is komoly potenciál van.   Vagy éppen meglátjuk, hogy a Frenkie-Casadó-Bernal trió hogy működik. Tavaly amíg utóbbi egészséges volt elég jól nézett ki a kp (persze volt Pedri) plusz a holland elég komoly szintet lépett. 
A Real pedig nagyon nem állt össze vagy ha ez jelenti azt hogy egyben vannak annak speciel örülök. Most úgy néznek ki Mbappéval, mint mi anno Messivel. Az eddigi meccseik kb. 60%-án ő jelentette a különbséget és az ilyen egygólos győzelmek simán elmentek volna nélküle.