andras953 írta: ↑2025.10.29. 22:19:33
Bence:   szerintem nincs baj a szövegértésemmel, remélem a tiéddel sincs, szerintem arról írtam, hogy nem lehetett baj Ferran csapat általi kiszolgálásával, ha kétszer is gólhelyzetbe passzolták a társak (tehát nem egyéni játékával került gólhelyzetbe), csak épp kihagyta. Aki Cápának hívja saját magát, annak a 11-es ponton üresen állva illene berúgnia a labdát valamelyik sarokba. Egyébként talán fellesleges is Ferran minőségéről sok szót ejteni, van aki jó játékosnak tartja, van aki nem. Nem kalendárium a fejem, vállalom, hogy tévedhetek, de nem emlékszem, hogy 2005-2020 közötti időszakbsn jatszott-e tartósan az első csapatban nála rosszabb csatár?

Márpedig most sem arra reagáltál, úgyhogy esélyes, hogy én nem fogalmaztam jól, megesik, nem is ritkán. 

Mondtam, hogy persze, gyenge volt, sérülés utáni első meccsén, nem erre írtam, hogy nincs kiszolgálás, a sérülése előtti utolsó 2-3-4 meccsre. Yamal is gyenge volt sérülés után. Akkor ő is béna játékos? Semmi köze ehhez a szintjüknek, mindenki gyenge kb sérülésből visszatérve, ritka a kivétel. (Amúgy Kane, Haaland és Mbappé is kihagy helyzeteket 11-2 méterről, nem tudom, ez 1-2 ilyen meccsen jelent-e bármit is, szerintem nem)
És nem, nem sok kiszolgálást kapott a sérülése előtt már az utolsó meccseken. Nem véletlen, a tavalyi szezon két legtöbb gólhelyzetet kialakító játékosa is kidőlt mögüle. Haalandos példám szerintem remek volt, ő sem azért süllyedt le egy La Liga alsó osztály szintjére számokban hónapokig, mert hirtelen elfelejtett focizni. Hanem elfogyott möggüle a gépezet, megzuhant a csapata. Előtte-utána meg szórta a gólokat, mint ahogy Ferrán is f.ssa őket már elég régóta. De ha nincs egy center mögött jól működő csapat, kevés gólt fog lőni (sőt, a helyzeteit is kisebb százalékban lövik be ilyenkor sokszor, mert ritka a helyzet, nagyobb a nyomás, stb).
Ha visszatér Rapha/igazi Yamal, megint minden meccsen gólt lő/készít elő megint, mint már kb 1 éve.
Én még mindig nem értem, hogy lehet GYENGE játékosnak tartani a tavalyi év leggólerősebb európai játékosát, aki röhögve vert köröket Haalandokra. Azt még megértem, ha valaki szerintem nem a legfelső polc (nem a gólerőssége miatt, az tuti, mert az megvan már jó ideje, nagyon clutch is ráadásul, hanem mert mondjuk nem annyira tud 1-2 piszkosabb centermunkát elvégezni, nincs fizikai jelenléte a védők gyűrűjében stb). De hogy gyenge? Na ilyen véleménnyel nemigen találkoztam még, másfél éve már biztos nem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy