Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.30. 17:28:32

Nem magas, de iszonyat izmos csávó, kb mint egy mini tank, engem ilyen egy fejjel kisebb Lukakura emlékeztet amit csinál, hasonló erővel, gólérzékenységgel, labdaügyességgel. Amit néztem, hogy annak ellenére, hogy 181 centi (center szinten elég alacsony), nagyon jól fejel, nem csak mert jól emelkedik, hanem iszonyat agresszíven támadja a fél méteres zugokat is, és mellé nagyon érzi, hova jönnek a beívelések. Nekem legalábbis a videókból ez jön le.

Viszont tök jó, hogy ebben gondolkodunk, nyáron tényleg itt lesz az ideje, tavasz végére kiderülhet, mennyire jó a kameruni, de remélem télen megpróbálunk belépni a piacra a középpálya mélyítése miatt. Mivel Bernal lehet, hogy jövőre kulcsjátékos lesz, venni lehet nem vennék senkit most, de nagyon kéne kukázni egy jobbacska középpályást, akinél úgy jó helyen van a laszti, és épp összeveszett valahol edzőbával, hogy könnyen megszerezhető legyen. Én azt hittem, Bernal ilyenkorra már bevethető lesz legalább egy 30 perces csereként, akár rotációban kezdőként is, de így, hogy nem, van jelenleg 2 bevethető középpályásunk, meg valamelyik védőnk feltolva esetleg.

A támadóink szerintem helyrejönnek, 3-4 nem nagyon lesz egyszerre sérült azért a tavaszi szezonra, ez elég nagy pech volt, de a középpálya Gavi kiesésével kiürült sajna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.30. 09:06:43

FcBarcelona1 írta:
2025.10.30. 07:13:22
Alcantara írta:
2025.10.30. 06:28:42
A Mundo szerint őt néztük ki Lewa utódjának.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... uturo.html
Nagyon jónak tűnik. Augusztus vége óta írogatja a Sport/MD.
A videók alapján jó ballal, jobbal, fejjel. A góljai alapján robbanékony és "lesipuskás" csatár, whoscored szerint védekezésben is odateszi magát.
Mai és régebbi cikkek alapján kedveli a Barcát, és szívesen játszana ott.
Olyan Eto'o 2.0-nak tűnik, ő is Kameruni :)
Elvileg már nyáron le akartuk igazolni 5+ millióért és kölcsönadni, de nem fért bele az FFP-be (Roony-t is alig akarták regisztrálni a B-be, újak a szabályok ott is, szigorúbbak)

A kivásárlása egy korábbi cikk szerint bonyolultabb, a Villarreal-nak is jár valami, 15-30+-ig írtak neki kivásárlásit.
Valószínűleg ár/érték arányban még így is megérné, és a fizetése sem lenne annyira elszállva.
Letámadásban lehet odatenné magát, és összjátékban is jónak tűnik a gólpasszai alapján.
Szerintem nekünk nyáron sem fog beleférni 80+-os igazolás (pl. Julian Alvarez), és ha bele is férne, több poszt hiányos, és ha Rashford-ot meg akarjuk tartani, akkor ő is 30+ jövőre
Így Rashford megtartasának még több értelme lenne, mert csatárárként is bevethető, és Etta Eyong-al együtt "csak" 60+ millió a két játékos.

Szerk: nyáron ennek+ KH/szélső védő igazolásnak lehet is realitása. Lassan visszaköltözünk a Camp Nouba, üzemelnek majd jövőre a VIP páholyok, ezzel már vissza kell kerülni 1/1. (Reméljük)
Lewynek és Christensennek lejár a szerződése, 30+ millió a bérben, + Stegen, Fati, Pena kérdéses.
Jó lenne már télen behúzni egy szélső védőt.
Valóban nagyon sokszor említették, veszíteni sem lehetett volna rajta, baromira örültem volna nek, már akkor látszott, hogy hatalmas potenciál van a srácban. Brutális számokat hoz már első évében. Egy Levanteban 7 meccsen 5 gól, 1 assist, (Villarrealban 3 meccsen 1 gól, 2 assist), kíváncsi vagyok egy top klubban mennyinél tartana.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.30. 07:13:22

Alcantara írta:
Nagyon jónak tűnik. Augusztus vége óta írogatja a Sport/MD.
A videók alapján jó ballal, jobbal, fejjel. A góljai alapján robbanékony és "lesipuskás" csatár, whoscored szerint védekezésben is odateszi magát.
Mai és régebbi cikkek alapján kedveli a Barcát, és szívesen játszana ott.
Olyan Eto'o 2.0-nak tűnik, ő is Kameruni :)
Elvileg már nyáron le akartuk igazolni 5+ millióért és kölcsönadni, de nem fért bele az FFP-be (Roony-t is alig akarták regisztrálni a B-be, újak a szabályok ott is, szigorúbbak)

A kivásárlása egy korábbi cikk szerint bonyolultabb, a Villarreal-nak is jár valami, 15-30+-ig írtak neki kivásárlásit.
Valószínűleg ár/érték arányban még így is megérné, és a fizetése sem lenne annyira elszállva.
Letámadásban lehet odatenné magát, és összjátékban is jónak tűnik a gólpasszai alapján.
Szerintem nekünk nyáron sem fog beleférni 80+-os igazolás (pl. Julian Alvarez), és ha bele is férne, több poszt hiányos, és ha Rashford-ot meg akarjuk tartani, akkor ő is 30+ jövőre
Így Rashford megtartasának még több értelme lenne, mert csatárárként is bevethető, és Etta Eyong-al együtt "csak" 60+ millió a két játékos.

Szerk: nyáron ennek+ KH/szélső védő igazolásnak lehet is realitása. Lassan visszaköltözünk a Camp Nouba, üzemelnek majd jövőre a VIP páholyok, ezzel már vissza kell kerülni 1/1. (Reméljük)
Lewynek és Christensennek lejár a szerződése, 30+ millió a bérben, + Stegen, Fati, Pena kérdéses.
Jó lenne már télen behúzni egy szélső védőt.
Alcantara
Director del Fútbol

PR42
Jugador d'estrella

2025.10.26. 13:00:44

Troym írta:
2025.10.26. 12:38:58

1. Alba szerződése nem járt le abban az évben, amikor távozott, csak simán elengedtük kb ugyanígy, ahogy Inigot. Amit írsz, az Busira valid.

2. Henderson csak azért jó, mint példa, mert egy idősebb játékos, akit pénzért adtak el, ahogy Wijnaldumot is, se többet, se kevesebbet nem állítok, ezek meg kb mindenhol le is vannak írva.

3. Hogy milyen fizuért dolgozik egy játékos máshol, az nem a mi dolgunk, de Inigo is fizetésemelést kapott.

4. Az Inigot elkunyeráló Al-Nassr simán elkért 10 milliót Laporte távozása miatt a Bilbaótól.

5 Amikor érvényes szerződéssel rendelkező akár 30 feletti játékost akartunk, mi is kifizettük
- 20m a 30 éves Matthieure
- 60m-t Pjanicra
- 50m-t Lewára
(nem érdekes most az a része, hogy ki melyik igazolást milyennek tartja utólag, de érvényes szerződésük volt, nem akarták eladni és fizettünk, ahogy illik)
Ingyen akkor jött játékos, ha kiutálták a munkahelyéről, mint Aubát.

6. A magas fizetésű ingyen érkezett 34 éves Auba is 12 millióért távozott anno...volt rá kereslet és kaptunk érte pénzt, pedig semmivel nem voltunk jobb helyzetben
Olvasd el végig a kommentem mert sok dolgot írsz, amire már korábban reagáltam...

1. Na akkor tessék Alba esetét reklamálni, ne Inigot, mert az akkor a helyesen reklamált rossz üzlet, nem az Inigo ügy.

2. Nem jó, már leírtam miért.

Nem érdekelnek olyan példák akik nem ingyen igazolt játékosként érkeznek valahova, mivel így nem relevánsak. Céltalan összegyűjtened őket, mert teljesen már megegyezés köttetik egy szabadúszó és egy kivásárlás között.

Nyílván adtak már pénzt idős játékosért, nem is mondtam hogy nem :D

Azt mondtam olyan van ritkán hogy valaki ingyen megy valahova, aztán onnan tovább pénzért, főleg ha tovább szűkítjük a feltételeket fizu és aláírási bónuszok függvényében.
Ez eddig nem lett cáfolva.

3. Nem kapott, küldtem capology linket. Igenis számít, mert egy szerződésben a fizu, a bónuszok, az aláírási bónusz és ha van akkor az átigazolási díj mind ugyanannyira fontos tényezők. Nem redukálhatod az egész beszélgetést csak egy tényezőre, ha egyszer komplex a téma.
Kb mintha azt reklamálná valaki hogy Ibrahimovic nem volt jó csatár, mert sosem nyert VB-t de közben nem venné figyelembe hogy svéd akik nem sűrűn járnak világversenyen :D

4. köszi a példát, szóval igenis számít hogy valakinek aktív hosszú szerződése-e van-e, vagy sem, és hogy ingyen jött-e, vagy sem. Mivel hogy Laporte-t 27.5m-ért vették (akkor 2 év volt hátra neki a City-s szerződésből) és aztán 2 év után eladták 10m-ért, amikor még volt neki 1 év hátra (alapból, nem +1 év opció mint Inigo esetén), és aztán összevesztek.
https://www.transfermarkt.com/aymeric-l ... ler/176553
Közben a fizuja úgy alakult hogy Cityben 7m, aztán 25m az araboknál, és most 10m bilbaoban.

5. köszi a példát, nem ingyen igazolt, korábbi klubjuknál régóta játszó aktív hosszabb távú szerződésben lévő játékosok pénzbe kerülnek. Ingyen igazoltak pedig általában nem, így van.

6. Magas fizetésű Auba? XD Az egész sztoriját szétszedem az alábbi kommentemben, nálunk alig keresett valamit, és utána is volt hogy ingyen távozott.

Szóval vannak példák igen, csak közben meg 100x annyi példa van az ellenkezőjére. Azpilicuetát, Godint meg társait kellene nézegetni és összevetni Inigoval, nem Hendersont.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.26. 12:38:58

PR42 írta:
2025.10.26. 12:16:35
1. Alba szerződése nem járt le abban az évben, amikor távozott, csak simán elengedtük kb ugyanígy, ahogy Inigot. Amit írsz, az Busira valid.

2. Henderson csak azért jó, mint példa, mert egy idősebb játékos, akit pénzért adtak el, ahogy Wijnaldumot is, se többet, se kevesebbet nem állítok, ezek meg kb mindenhol le is vannak írva. Nem az érdekel, hogyan tért vissza Európába Hendo, azt írtam, amikor elment.

3. Hogy milyen fizuért dolgozik egy játékos máshol, az nem a mi dolgunk, de Inigo is fizetésemelést kapott.

4. Az Inigot elkunyeráló Al-Nassr simán elkért 10 milliót Laporte távozása miatt a Bilbaótól.

5 Amikor érvényes szerződéssel rendelkező akár 30 feletti játékost akartunk, mi is kifizettük
- 20m a 30 éves Matthieure
- 60m-t Pjanicra
- 50m-t Lewára
(nem érdekes most az a része, hogy ki melyik igazolást milyennek tartja utólag, de érvényes szerződésük volt, nem akarták eladni és fizettünk, ahogy illik)
Ingyen akkor jött játékos, ha kiutálták a munkahelyéről, mint Aubát.

6. A magas fizetésű ingyen érkezett 34 éves Auba is 12 millióért távozott anno...volt rá kereslet és kaptunk érte pénzt, pedig semmivel nem voltunk jobb helyzetben, de még a kiutált Depay is pénzért távozott. Volt érdeklődő, mondtunk árat és fizettek.

Ahogy írtam, szerintem Inigo eladásakor már kényszerhelyzetbe kerültünk a stadion újabb féléves csúszása miatt, de akkor meg verjük le a török építőn az összes ilyen jellegű veszteségünket, szerintem egész pontosan számszerűsíthető még ez is, a nyers jegybevétel elmaradások mellé, szerintem az átigazolási piacon olyan 30-50m veszteség ért minket áron aluli eladások miatt.

Nagy okosságok fogalmazása :D közben láttam, hogy szabadon igazolható Renan Lodi és Tomiyasu, velük most mi van? Vége a karrierjüknek? Mindkettő használható lenne a védelemben, nem túl stabil hátul az idei mutatványunk és Gavi kiesése miatt egyikre talán futná...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.10.26. 13:01:25-kor.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.26. 12:16:35

Troym írta:
2025.10.26. 10:20:32
PR42 írta:
2025.10.26. 08:01:23
Én értelek Troym, jól jött volna a pénz, biztos volt is pénzük amit el tudtak volna költeni, de ha volt egy megegyezés, akkor volt egy megegyzés.
Egyébként mi az alternatíva?
Ha nem hisszük el hogy volt egy megegyezés, akkor azt feltételezzük hogy a klub tényleg ennyire idióta hogy pénzt kaphatna valakiért de inkább köszi nem kér?
Vagy azt gondoljuk hogy egyből zsebre dolgoztak?
Mi van ha pénzt nem kértek, de mást igen, befektetést vagy valami más ígéretet ami később jól jön?

Nem tudom mi volt, engem is zavar hogy nem kaptunk pénzt, de sajnos van ilyen.
Példák kellettek, hogy a szaudiak hajlandóak pénzt fizetni 30 feletti játékosért. Akkor is felszabadul Inigo bére, ha pénzért távozik és azt elhiszem, hogy volt gentlemen agreement, hogy mehet, ha jön a hívás a sivatagból, de kizártnak tartom, hogy kiköthette volna, hogy ingyen mehet.
Henderson és Wijnaldum Inigohoz hasonló korú játékosként igazolt Szaud Arábiába pénzért, 14 illetve 8 millióért, úgyhogy élek a gyanuperrel, hogy mi is kérhettünk volna pénzt Inigoért.

Nem gondolom, hogy zsebre dolgoztak, azt sem, hogy idióták, csak simán a könnyebb utat választották, mint jogilag nekimenni a török stadionépítőknek, akik miatt végleg elszállt az FFP a nyáron és ismét a hátsónk kilóg a gatyából pénzügyileg, mert nálam ez így logikai egész.

Tévedés jogát fenntartom, de szerintem ez történt:

Igazoltunk játékosokat, mert azt gondoltuk belefér -> még sincs stadion közel még 1 évig -> tervezett számoknak és FFP-nek annyi -> stadionépítőkhöz nem nyúl(hat)unk -> tűzoltás (alapember ingyen elengedés, Kongó szponzoráció)
Na ne már, tudom hogy hosszú volt a kommentem, ezért számítottam rá hogy alig olvassa el bárki, de hogy simán beírd újra a rossz példád miután már egyszer megcáfoltam...

Hendo nem téged igazol, hanem engem!

Henderson 2011-től volt Liverpool játékos, és 2025-ig volt szerződése amikor kivásárolták belőle 2023-ban.
Ezután ingyen ment onnan az Ajaxba és onnan is ingyen tovább Brentfordba!

Ha Hendersonnal akarsz példát hozni, segítek, lehetséges. Azt kellene reklamálni hogy Busquets és Alba miért ingyen ment el Miamiba és nem pénzért. Miért? Mert lejárt a szerződés. Vagy el kellett volna adni 1-2 évvel korábban őket, vagy még korábban hosszabbítani velük, hogy azon a nyáron pénzért lehessen eladni őket.
Az ő esetük összeegyeztethető Hendoéval. Hogyan kell egy öregedő játékost kivezetni a klubból, tisztelettel, de jól járva. Nekünk nem sikerült.

Inigo esetét nem lehet összehasonlítani Hendoval, mert Inigo nem hosszú távú Barcelonai szerződésből került kivásárlásra. Kész, pont.

Ha példát akarsz hozni, hogy az Inigo ügy az piaci szinten átlag alatti volt, vagy kiemelten rossz, akkor olyat kell keresni hogy
1. valakinek lejár a szerződése (lehetőleg 30 felett)
2. elmegy egy klubba, de nem kap jelentős fizu emelést, és nem kap jelentős aláírási bónuszt se, rövid távra aláírva
3. innen úgy megy tovább, hogy nem járt le a szerződése, de jól játszott és kell a csapatnak, viszont a vevőnek is nagyon kell, ezért végül pénzért eladják (mindegy hogy hova, hogy könnyebb legyen keresni.)

Ha ilyet találsz, az helyes példa, ami megmutatja hogy Inigot lehetett volna jobban is intézni, mint lásd: példa.
Ilyen példa kell. Egyelőre nincs.

Wijnaldum a 2-es és 3-as ponton is bukik, Henderson pedig az összesen.

Ellen példát meg írtam eleget.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.26. 11:34:43

Szerintem azon múlik, hogyan nézzük, és mennyire vagyunk megértőek. Elfogadom az ellenvéleményeket is, ha figyelembe veszik a dolgokat (nem írok tényeket, mert azt sem fogadja el mindenki, amit a sajtó ír, vagy egy vezető tag nyilatkozik)
Szerintem a hátország topicban írt, linkelt gazdasági vezető nyilatkozata sokmindent megmagyaráz.

Eredendő helyzet, épül a stadion, nagy a bevételkiesés, szigorú a La Liga FFP-je.
Ott áll, hogy a Limakot a Goldmann Sachs választotta, gondolom a szerződés tételeibe is belszólt (nem részletezném)

Most kiesik 100+ millió, majd befolyik 350-400 millió a vártak szerint, ott van miért most építik.

Viszont jelenleg a szabályok miatt meg kell húzni a nadrágszíjat. Egy védőtől és gondolom Stegentől meg akartak válni, prioritás volt egy kapus és egy szélső (nem mennék bele miért)

Ahogy írtam már, várhattak volna az utolsó napig, hátha távozik valaki, és a lecsorgóból válogatnak, de ehelyett leigazolták Rashfordot és Joan Garciát
Ahhoz, hogy játszhassanak, el kellett engedni, el kellett adni játékosokat (nem egyedi, sok La Liga csapat nyilatkozott erről)
Másik esetben maradt volna mindenki, Joan Garcia megy kölcsönbe, Rashford ment volna vissza a MU-ba.

Persze fájó Inigo ingyen távozása, keménykedhettek volna, max marad az utóbbi felállás, és nem biztos, hogy jót tett volna az így is rossz alkupozíciónak, Flick pedig nem kapott volna idén senkit.
Vagy eladunk valakit 40-50 millióért, akinek a szabályok szerint az ára 20%, fizetése 60%-a mehetett volna az FFP-be.
Valószínűleg nem véletlen jött szóba Christensen, Stegen távozása (és nem Casado, Fermin minden áron)de végül Inigo felszabaduló fizetése és a sok apróbb eladás, és részesedés (Trincao) elég lett 2 regisztrációra.

Szerintem már a (hitelesebb források szerint) Ferminért megajánlott 40 millió is elég magyarázat lehet
Peter
Director del Fútbol

2025.10.26. 10:50:50

Troym írta:
2025.10.25. 20:47:00
valóban nem akarom érteni, mert igenis 8 millió több, mint 0 és a fizetése ugyanúgy "felszabadul"
Szemlélet kérdése.
Tulajdonosként és tekintettel az aktuális pénzügyi helyzetre, ami jelenleg nem a legfényesebb, bizony még a 10 millió is több, mint a 8.

Jótékonykodás vagy eredményt nem produkáló, ennek ellenére folyamatosan nem elhanyagolható költséggel járó "dologtól megszabadulás" esetén a kevesebb lehet racionálisan több.

Inigo elengedése - tulajdonosi szemléletből tekintve - közelebb áll a jótékonykodás fogalmához, de ezen szemléletből kiindulva és nem büntetőjogi értelemben a hanyag gazdálkodás sem kizárt.
Ami tény, Barcelona számára jelen időt tekintve hasznos érték távozott ellenszolgáltatás nélkül.
Adójogi szempontból adott esetben az adóhatóság akár a bevétel elmaradását is felróhatja ilyen üzleti cselekmény esetén.... :mrgreen:
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.26. 10:20:32

PR42 írta:
Én értelek Troym, jól jött volna a pénz, biztos volt is pénzük amit el tudtak volna költeni, de ha volt egy megegyezés, akkor volt egy megegyzés.
Ha nem hisszük el hogy volt egy megegyezés, akkor azt feltételezzük hogy a klub tényleg ennyire idióta hogy pénzt kaphatna valakiért de inkább köszi nem kér?
Mi van ha pénzt nem kértek, de mást igen, befektetést vagy valami más ígéretet ami később jól jön?

Példák kellettek, hogy a szaudiak hajlandóak pénzt fizetni 30 feletti játékosért. Akkor is felszabadul Inigo bére, ha pénzért távozik és azt elhiszem, hogy volt gentlemen agreement, hogy mehet, ha jön a hívás a sivatagból, de kizártnak tartom, hogy kiköthette volna, hogy ingyen mehet.
Henderson és Wijnaldum Inigohoz hasonló korú játékosként igazolt Szaud Arábiába pénzért, 14 illetve 8 millióért, úgyhogy élek a gyanuperrel, hogy mi is kérhettünk volna pénzt Inigoért.

Nem gondolom, hogy zsebre dolgoztak, azt sem, hogy idióták, csak simán a könnyebb utat választották, mint jogilag nekimenni a török stadionépítőknek, akik miatt végleg elszállt az FFP a nyáron és ismét a hátsónk kilóg a gatyából pénzügyileg, mert nálam ez így logikai egész.

Tévedés jogát fenntartom, de szerintem ez történt:

Igazoltunk játékosokat, mert azt gondoltuk belefér -> még sincs stadion közel még 1 évig -> tervezett számoknak és FFP-nek annyi -> stadionépítőkhöz nem nyúl(hat)unk -> tűzoltás (alapember ingyen elengedés, Kongó szponzoráció)
PR42
Jugador d'estrella

Troym írta:
2025.10.25. 21:06:43
bence0330 írta:
2025.10.25. 20:58:06
Mennyit kaphattunk volna egy lejáró szerződésű 33 éves játékosért? 2-3-at?
Kerestem két nem nagy nevet, akik 30+ évesen mentek oda és nem sztárok, mint Neymar, CR, Lewa, az most nem mérvadó, de:
Jordan Henderson, 33 évesen ment a szaudiakhoz 14 millióért
Wijnaldum 8 millióért

Hoztál két példát, de egyrészt rossz!!! másrészt én viszont korábban hoztam egy tucatot az ellenkezőjére.
Miért rossz?

Mert Hendo a Liverpoolból ment a szaudiakhoz, és onnan hollandiába:
https://www.transfermarkt.com/jordan-he ... eler/61651
Tehát egyenesen egy top klubból igazolt el, ahol előtte évekig játszott, úgy hogy akkor még volt 2 év a szerződéséből!
Aztán hamar megunta az arab világot és onnan ment az Ajaxba, ingyen, pedig még volt hátra bőven az arab szerződéséből, de még is ingyen távozott!
Aztán az Ajaxból is ingyen távozott a Brentfordba!!
Ha Henderson mint példa igazol valamit, az pont az hogy az öreg játékosok már csak főleg ingyen váltanak klubbot.
Akkor lett volna jó példa ha pl Liverpool - Ajax ingyen, aztán Ajax - arabok pénzért, akkor stimmelt volna mint kritika. De nem így volt.

Wijnaldum jó példa, de ott megint a fizu van elfelejtve.
https://www.capology.com/player/georgin ... dum-33188/

A Poolból ingyen ment a PSG-be, de jelentősen nőtt a fizuja, kb 5m-ról 10m fölé, aztán a PSG annyira nem jött be hogy ment Rómába, aztán a PSG megszabadult tőle az Arabokhoz, de ekkor megint csak nőtt a fizuja immár 15m-re.
Ez egyáltalán nem mellékes mert ilyen 10m körüli és alatti értékekről beszélünk átigazoláskor, szóval ha valakinek 4m-ról 10-re nő a fizuja de utána kapni érte 8m-t az nem akkora win...

Inigo a Bilbaoból jött ingyen, 2 évre, ami le is járt, de a játék idő miatt aktiválódott +1 év, de már nem akart tovább maradni. Ennyi a sztori, elengedtük gentleman módon.
Amióta a Sociedadtól Bilbaoba igazolt, azóta ugyanannyit keresett, tőlünk sem kapott emelést:
https://www.capology.com/player/inigo-martinez-33375/
Vajon azért nem kapott emelést, mert volt egy ígéret hogy elmehet ha nagy ajánlatot kap?
Ingyen jött, ingyen ment:
https://www.transfermarkt.com/inigo-mar ... ler/158863

+ a korábbi példák:
PR42 írta:
2025.10.10. 20:52:17

Pár érdekesség, mivel sokan azt gondolják hogy rossz üzleteket kötünk.

A transfermarkt szerint az 50 legjobb free transfer valaha.
https://www.transfermarkt.com/aaron-ram ... eler/50057

Elkezdtem lapozgatni, lenyitni a játékos profilokat.
Hát, alig volt olyan aki ingyen ment valahova, majd onnan pénzért valahova.
10-ből egy, vagy kevesebb az arány.
Olyanok vannak hogy ingyen jön, ingyen megy kölcsönbe megy, lejár a szerződése és ingyen megy, loan-fee-ért megy, stb.

Ez a piaci standard. Lásd:
https://www.transfermarkt.com/cesar-azp ... eler/57500
https://www.transfermarkt.com/gianluigi ... ieler/5023
https://www.transfermarkt.com/emre-can/ ... ler/119296
https://www.transfermarkt.com/franck-ri ... eler/22068
https://www.transfermarkt.com/kolo-tour ... ieler/3202
https://www.transfermarkt.com/william-g ... ieler/3156
https://www.transfermarkt.com/aaron-ram ... eler/50057
https://www.transfermarkt.com/diego-god ... eler/54928

És mennyi olyan van hogy egy csapat nem tud megszabadulni valakitől:
https://www.transfermarkt.com/manuel-ak ... ler/284730
https://www.transfermarkt.com/alvaro-mo ... ler/128223
https://www.transfermarkt.com/luka-jovi ... ler/257462
https://www.transfermarkt.com/ismael-be ... ler/351816

Az egész foci világában bevett szokás.
Vajon mindenki hülye, vagy ilyenek a szabályok és a piac?
Miért lehet koppra ugyanaz a helyzete Azpilicuetának és Inigonak? Egyik ugyan ligán belül váltott riválishoz, másik meg arabokhoz, de ingyen jött, ingyen ment, mindkettő öreg védő, aki már nem tud felfelé lépni a piacon.

Miért nem tudta a Fiorentina pénzért eladni Ribery-t miután ingyen megszerezte?

Van igazából bármi érdemi különbség Gündogan, Ribery, Buffon, Godin vagy bármelyik másik öreg átigazolás történetében?
Nincs.

És a poén az hogy ennél sokkal de sokkal több példát is fel lehetne sorolni.
Ezzel szembe állítani pedig mennyit lehet? 2-3 igazolást? Keresendő: idős játékos aki lejárt szerződés után ingyen távozik, majd onnan 1-2 éven belül pénzért tovább megy.

További érdekesség:
https://www.transfermarkt.com/joao-feli ... ler/462250

Pl nálunk elő van véve a vezetőség hogy miért adott akkora fizut Félixnek, holott a csávóért 100m-t költött az Atléticó, kölcsönadta, visszatért, majd eladta 50m-ért a Chelsea-nek, aki szintén kölcsönadta, majd eladta 30m-ért.

De biztos a mi vezetőségünk a hülye mert egy évig eljött nekünk tarcsi balszélsőt játszani :D

Ha nálunk nem jó a vezetőség akkor szavakat nem találok arra hogy mi megy máshol.

8)

Szerk:
Most nézem mindenki kedvence Aubameyang 4 gólt lőtt a Gambiának, aztán elment zuhanyozni amíg volt melegvíz.
https://www.eredmenyek.com/merkozes/foc ... d=fmZL4BGu

https://www.transfermarkt.com/pierre-em ... eler/58864
A poén folytatásaként, ingyen jött amikor 15m volt az értéke, majd eladtuk 12m-ért a Chelseanek amikor még szintén 15m volt az értéke, akik ingyen adták tovább a Marseillenek - eddig illik a fenti példákba -, akik viszont eladták 9m-ért szaudiba, ahonnan visszajött INGYEN a Marseille-be.

Na ez a 100-ból 1 eset amikor valaki igazán jól jár, lásd Marseille, bravó nekik. Mi rajta is kerestünk 12m-t. A Marseille meg keresett 9m-t, és még "meg is tartotta" :D Ha még egyszer eladják, drágábban mint 3m akkor emelem kalapom :D

Vajon mennyit keresett?
https://www.capology.com/player/pierre- ... ang-32677/
Nálunk 2.5m-t, a Chelseaban közel 10m-t, a Marseille-ben közel 8m-t :lol: :lol: :lol:

Szóval mi kerestünk rajta fizut kivonva is ~10m-t. Nem rossz igazából.
A Marseille pedig keresett rajta 1m-t, és most megint náluk van, szóval most kifizetnek neki még 4m-t, aztán meglátjuk el tudják-e adni újra. Ha igen akkor megelőznek minket abban hogy ki járt a legjobban hosszú nevű barátunkkal.

Na nézegessük ezt a remekül igazoló dél franciai csapatot.

https://www.transfermarkt.com/adrien-ra ... ler/182913
Ezt is remekül csinálták, klub nélküli Rabiot leigazolva ingyen, majd eladva 7m-ért (25m piaci érték mellett!) a Milannak.
Gondolom nálunk az lenne a baj hogy miért piaci érték alatt megy el, de én dícsérem őket hogy egyáltalán pénzt csináltak belőle.
Vajon mennyit keres? Biztos keveset ha már egyszer klub nélkül volt.
https://www.capology.com/player/adrien-rabiot-34792/
9m-t keres.
Mint Christensen.

Így már értem miért volt sürgős eladni piaci érték alatt...

Tessék, megtettem azt a szívességet hogy saját magam ellen is mutattam példát, bár ez is vastagon érvel mellettünk is, nem csak ellenünk.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.25. 21:06:43

bence0330 írta:
Kerestem két nem nagy nevet, akik 30+ évesen mentek oda és nem sztárok, mint Neymar, CR, Lewa, az most nem mérvadó, de:
Jordan Henderson, 33 évesen ment a szaudiakhoz 14 millióért
Wijnaldum 8 millióért
bence0330

Azt ne felejtsd el, hogy márciusban hosszabbított. Könnyen lehet, hogy akkor ő már úgy érezte, hogy nem fogja bírni ezt az iramot, és ha jön egy pénzes ajánlat, menne. Még az is lehet, hogy ezt sejtelmesen le is kommunikálta, csak ilyen távoli "ha, esetleg" módon. Könnyen lehet, hogy már a hosszabbításának is eleve ez volt a feltétele (hirtelen most nem tudom, ekkor került-e bele az egyezség, de gyanús, hogy igen). Ha pl. így volt - amire volt már példa játékosoknál -, akkor esélyünk se volt pénzt csinálni belőle, és kb ugyanaz, mintha szerződéshosszabbítás nélkül távozott volna.

Sokmindent nem tudok megint. 2-3 milliót lehet, ki lehetett volna sajtolni, de lehet, hogy nem. Még az is lehet, hogy volt más kiszemeltjük ingyen/olcsón, és úgy voltak vele, ha Inigo jön ingyen, akkor jöhet ő. Sok az ismeretlen. De persze az is lehet, hogy többet ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal biztosan nem, de egy kicsivel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.25. 20:47:00

Deluigi írta:
2025.10.25. 20:34:08
A felszabadulo fizetese pont megfelelo volt.
Maradhatott volna is akar, de akkor 1-2 jatekossal kevesebbet regisztralunk.
Amugy nem akarok belemenni, mert DIREKT nem erted a helyzetet es masokat figurazol ki...
Nem kifigurázlak, de valóban nem akarom érteni, mert igenis 8 millió több, mint 0 és a fizetése ugyanúgy "felszabadul", szóval ez az érv nem valid.
Egy szaudi klub röhögve fizetett volna a játékjogáért, nem sétáltak volna akkor sem el, mert ahogy írtam is, ők is kanyar nélkül kértek pénzt Laporte-rt.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.25. 20:34:08

Troym írta:
2025.10.25. 20:26:47
Mondjuk könnyű Decoék, nem az ő pénzük és a "tulajdonos" sem kéri számon...lásd itt a fórumon is, ahol egy szerződéssel és piaci értékkel rendelkező játékos ingyen elengedése "rendben van".
Vagy úgyse jó semmire a pénz, 8-10 milliónak már nincs helye? Nem kell leszerződni Kongóval legalább...
A felszabadulo fizetese pont megfelelo volt.
Maradhatott volna is akar, de akkor 1-2 jatekossal kevesebbet regisztralunk.
Amugy nem akarok belemenni, mert DIREKT nem erted a helyzetet es masokat figurazol ki...
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.25. 20:26:47

Deluigi írta:
2025.10.25. 20:01:18
Venni 100 millaert is lehetett volna, a gond a regisztralassal volt...
Akkor fizessenek a befolyó pénzből villanyszámlát, utánpótlásedzőket, még 2 fizioterapeutát, bármit, vagy komoly arccal azt állítjátok ez a pénzügyileg helyes és felelős gondolkodásmód, engedjünk el valakit ingyen? Mondjuk könnyű Decoék, nem az ő pénzük és a "tulajdonos" sem kéri számon...lásd itt a fórumon is, ahol egy szerződéssel és piaci értékkel rendelkező játékos ingyen elengedése "rendben van".
Vagy úgyse jó semmire a pénz, 8-10 milliónak már nincs helye? Nem kell leszerződni Kongóval legalább...
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.25. 20:01:18

Venni 100 millaert is lehetett volna, a gond a regisztralassal volt...
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.25. 18:02:54

Nincs ilyen, hogy mehetsz ingyen mert ügyes vagy, meg szóban ilyesmit ígért valaki!
Sehol!

Van, aki azt gondolja Messit anno ingyen el kellett volna engedni a szerződése vége előtt 1 évvel? Hasonlóval jött Messi (bürofax), aki a világ legjobbja és csk volt, hogy a fax-szal jelezné, hogy akkor megy ingyen, mert volt záradéka, hogy ha szól, akkor mehet, csak "elfelejtette" a jogászcsapata és nem mehetett.

Amúgy is, szélsőséges esetben mi van, ha kirúgják azt, akivel ebben maradtak szóban? Deco helyett, ha mondjuk jön XY sportigazgató, akkor mi lenne?

Érdekes az is, de az AL-Nassr azért a 31-32 éves Laportéért simán elkért 10 milliót a Bilbaotól, akinek a helyére ment Inigo, még pénzük is lett volna megvenni a játékosunkat. Az égvilágon semelyik fél nem sértődött volna meg, ha azt mondjuk, "persze mehet Inigo, az ára 9 millió Euró"

Az meg, hogy mire elég 9 millió? Évekig írogatták többen, hogy lemaradtunk pl Solerről, na ő idén 6 millióba került a Sociedadnak, de Skriniar is kb ennyiért váltott idén és több 30 körüli kiegészítő embernek alkalmas játékos. (Két példát kiragadtam, nem feltétlen Soler, vagy Skriniar a lényeg, hanem, hogy lehetett volna venni valakit igenis)
bence0330

2025.10.25. 17:08:35

Zoldbela írta:
2025.10.25. 16:27:37
gránit írta:
2025.10.23. 12:14:48
... Ha például Martinezt nem ingyen engedtük volna el, csont nélkül megoldódhatott volna ez a probléma, és jövő nyáron már többet engedhettek volna nekünk. De megint előjött, amit néhányan hangsúlyozni szoktunk (játékosok ingyen elengedése). Az meg egy elég nagy kamu a részedről, hogy ez a rossz alkupozíció miatt lenne. Martineznek szerződése volt velünk, az arab klub semmiféle alkupozícióban nem volt. De ingyen elengedtük őt is, és csodálkozunk, hogy veszteségesek vagyunk és nehezen vagy egyáltalán nem igazolunk Haaland-féléket.

Úgyhogy klasszikusokat csak pontosan :D
Martinez elengedését nem róhatjuk fel, ha egyszer úgy igazoltuk, hogy ha menni akar akkor ingyen elengedjük!

Egy szóbeli egyezség betartása hosszú távon többet hoz a klubnak, mint a megszegésével szerzett pénz!
Teljesen egyetértek, vannak dolgokat, amik egyszerűen "szentek". A játékos nem egy árucikk, ha máshol akar játszani (mindegy, mik az okok), nem lehet visszatartani, jogilag meg lehet tenni, aztán lesz egy duzzogó játékosunk. Amúgy se volt fiatal, sosem derül ki, lett volna-e még egy ilyen kiváló, ráadásul sérülésektől mentes éve, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Ingyen jött, itt volt 1 évet felemás teljesítménnyel, meg 1 évet kimagaslóval, aztán távozott.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.10.25. 16:27:37

gránit írta:
2025.10.23. 12:14:48
... Ha például Martinezt nem ingyen engedtük volna el, csont nélkül megoldódhatott volna ez a probléma, és jövő nyáron már többet engedhettek volna nekünk. De megint előjött, amit néhányan hangsúlyozni szoktunk (játékosok ingyen elengedése). Az meg egy elég nagy kamu a részedről, hogy ez a rossz alkupozíció miatt lenne. Martineznek szerződése volt velünk, az arab klub semmiféle alkupozícióban nem volt. De ingyen elengedtük őt is, és csodálkozunk, hogy veszteségesek vagyunk és nehezen vagy egyáltalán nem igazolunk Haaland-féléket.

Úgyhogy klasszikusokat csak pontosan :D
Martinez elengedését nem róhatjuk fel, ha egyszer úgy igazoltuk, hogy ha menni akar akkor ingyen elengedjük!

Egy szóbeli egyezség betartása hosszú távon többet hoz a klubnak, mint a megszegésével szerzett pénz!

Nem mindegy, hogy a játékospiac részéről milyen a Barca megítélése.

A játékosokat figyelik a klubok, a klubokat pedig a játékosok.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.24. 07:29:00

Nem akarok nagyon belefolyni a vitába, most akkor nem akarunk egyáltalán igazolni, vagy Tebas ment meg minket a drága, fölösleges igazolásoktól? :)

Tegnapi hír (Sport), hogy a Stegen lehet januárban kölcsönbe/végleg távozik a VB miatt.
Ha ez megtörténik, majd elválik, hogy igazolunk e.

Szerintem nem is nagy baj, hogy fölöslegesen nem igazolnak, mint Bartóék amíg van lehetőség az akadémián.
Amikor nincs, akkor kellene piacra lépni, de hát ezzel pedig a liga nem törődik.

Amúgy a nyilatkozatából nem emített rész:
“I don’t see that we have to go to the winter market, at the moment. The season will tell you a lot of things. No player asked you to leave and that has not conditioned the market. We will go at the right time we need it. If something gets out of control or if we need or want a player, I won’t tell you names, we’ll be attentive". Deco (MD)
Peter
Director del Fútbol

2025.10.23. 21:59:37

PR42 írta:
2025.10.23. 21:22:32
Mi volt ennek a kommentednek a célja?
Egyértelműen idéztem az írásodat, erre reagáltam majd kifejtettem, levezettem, hogy én miért veszem (tekintem) szándéknak és készpénznek Deco nyilatkozatát.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.23. 21:22:32

Peter írta:
2025.10.23. 20:06:31
PR42 írta:
2025.10.23. 09:53:56
ez a nyilatkozat készpénznek van véve és le van vezetve belőle hogy igazából Deco és Laporta nem is akar erősíteni :D
Az én számomra határozottan készpénznek értendő, igen!

Ezek a konkrét nyilatkozatok és több más, de e témát is érintő egyéb alkalmi nyilatkozatok, kiegészülve a klub jelenlegi játékospolitikájával (szerződések, fizetések, hosszabbítások) minden egyirányba mutatnak.

Amikor a nyilatkozatok, cselekedetek, magatartás kéz a kézben járnak és mind-mind azonos irányba mutatnak, erősen feltételezhető, hogy az eredendő szándék is ezeknek megfelelő.
Ők, mint jelenlegi vezetők ebben hisznek, különben nem így cselekednének és nem így menedzselnék a csapatot.

A fentiek tekintetében semmi és senki nem gátolja a jelenlegi vezetést a saját útvonaluk irányának megválasztásában.

Ebből teljesen logikusan következik, hogy nincs szándék változtatni, belenyúlni a keretbe.
A cselekedetek azt mutatják hogy nincs szándék belenyúlni a keretbe?

Szerinted nem igazoltunk a nyáron?
Szerinted nem távozott senki a nyáron?

Szerinted ha megnézem a igazolások összesítőt, akkor nem fog mutatni semmit?
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... verein/131

Mi volt ennek a kommentednek a célja?
Peter
Director del Fútbol

2025.10.23. 20:06:31

PR42 írta:
2025.10.23. 09:53:56
ez a nyilatkozat készpénznek van véve és le van vezetve belőle hogy igazából Deco és Laporta nem is akar erősíteni :D
Az én számomra határozottan készpénznek értendő, igen!

Ezek a konkrét nyilatkozatok és több más, de e témát is érintő egyéb alkalmi nyilatkozatok, kiegészülve a klub jelenlegi játékospolitikájával (szerződések, fizetések, hosszabbítások) minden egyirányba mutatnak.

Amikor a nyilatkozatok, cselekedetek, magatartás kéz a kézben járnak és mind-mind azonos irányba mutatnak, erősen feltételezhető, hogy az eredendő szándék is ezeknek megfelelő.
Ők, mint jelenlegi vezetők ebben hisznek, különben nem így cselekednének és nem így menedzselnék a csapatot.

A fentiek tekintetében semmi és senki nem gátolja a jelenlegi vezetést a saját útvonaluk irányának megválasztásában.

Ebből teljesen logikusan következik, hogy nincs szándék változtatni, belenyúlni a keretbe.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.23. 14:32:57

gondolom rajtam kívül 6-7 ember követi eredmények szintjén (országosan, nem itt a fórumon :D ), de érdekességképp egy cca 2000 fős falu csapata nyerte a svéd első osztályt, az egyik legjobbjuk Abdoulie Manneh nevű gambiai 20 éves bal oldali támadó, szerintem őt meg kéne szerezni, piaci értéke is 1-2m Euró, veszíteni nem lehetne vele, ha nem jönne be 5-10 millióért bármikor továbbadható. Megnéztem róla 1-2 videót (teljes meccseken én sem láttam), azok alapján nem lenne rossz.
A játékosfigyelők szerintem többet kéne foglalkozzanak a skandináv ligákkal, mondjuk már vannak szökőévente jelöltek onnan is, Bergvall nem jött ugyan, de Roony nem rossz, több lehetőséget látok ezekben a bajnokságokban, mint mondjuk a brazil ligában, ahol több a megfigyelő, mint a néző lassan.

A norvég ligát semennyire nem követem, de 2 perc alatt lehet ott is találni tehetséges srácokat, pl Edvin Austbø a Vikingből, aki számai és mozgása alapján szerintem 1 éven belül PL csapatban lesz, ezekben az országokban még szerény pénzügyi mozgástérrel is lehetne nézelődni.
Válasz küldése