Gyengélkedő

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.30. 20:48:24

Én Milan drukkerként őket tudom hozni, pedig most alapvetően top edző van ott is, és nem volt nyáron semmi dolguk, sőt, még európai kupasorozatban sincsenek, aztán hetek óta a fél csapat hiányzik. Biztos van még ilyen, csak nem követjük őket. Létezik egyszerű pechsorozat is (vagy hát csak félig sorozat, mert ugye ha elkezd 2-3-4 ember kidőlni, ott már sokszor az lesz maga az ok a következő sérüléseknél a túljátszatáso miatt). Ha jól néznénk ki amúgy a pályán, akkor foghatnám erre, de nem nézünk ott sem jól ki, úgyhogy nem tudom.

Nyilván a szűk, nem feltétlenül ideáls korú keret ezen nem segít, de hát tavaly sem volt ez jobb, sőt, támadó részlegen pl. kifejezetten jót mélyítettünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.30. 19:50:32

Troym írta:
2025.10.30. 12:03:06
Nem lehet összefüggés a tavasszal elhunyt dr Minarro hiánya és az azóta folyamatosan jelenlevő nagyszámú izomsérülés között?

9 izomsérülés történt 2 hónap alatt, ebből Pedrié a 3. combhajlító izom szakadás...
ennyi izomsérülés esetén igenis fel kéne merüljön, hogy
- nem sikerült a szezonfelkészítés
- orvosi, rehabilitációs dolgok nem jól működnek

Homokba dughatjuk a fejünket, hogy "túlterheltség, vékony keret" és lezárjuk, de 13!! meccs ment le az 55-60 meccses szezonból és kb kidőlt egy csapatnyi ember, szinte egyikük esetén sem az ellenfél durva szabálytalansága okozta a sérülést.
Szerintem ez jó okfejtés, igazad lehet.
És jó hogy kiemelted mint "másodlagos" tényező, hogy egyébként vékony a keret, és hogy emiatt túlterheltség van. Továbbá nagy intenzitást követel meg a taktika is, és igen, sok a meccs, és nagy baj hogy a válogatottak eltérő stílusban edzenek/játszanak és néha hoznak rossz döntéseket, de ezek a tényezők egyike sem az elsődleges probléma.

Flick valami hibát vétett. Vagy ő maga direkt módon elrontott valamit a nyári tervezésben, vagy rosszul állította össze a stábját, akik elkövettek valami hibát. Nem tudom, de ez nem normális.
Nem bántanám nagyon érte, még akkor sem ha idén emiatt nem nyerünk semmit, akkor is megtartanám őt, de ezt elszúrta azt ki kell mondani.

Egy sanda gyanúm az, hogy nagyon kemény volt a felkészülés. Arra szánták hogy majd az megalapoz egy jó tavaszt, de túltolták, és emiatt most ősszel már kifújt a csapat. Ettől még lehetséges egy jó formaidőzítésünk tavaszra, de félek hogy addigra túl nagy lesz a hátrány a bajnokságban. A BL még összejöhet viszont így is.

Viszont azt is olvastam hogy máshol nincs ennyi sérült, ami félig meddig igaz csak. Sajnos vannak csapatok ahol szintén folyamatosan le vannak robbanva a kulcsemberek, pl Arsenal ahol szerintem Ödegaard és Saka együtt egészséges még idén nem is volt, plusz folyamat hiányzik Jesus és Havertz is.
PSG is idén tele van sérültekkel.
Máshol is tud ez probléma lenni, viszont az is igaz, hogy nálunk szinte évről évre az, máshol meg egy-egy balszerencsés év/időszak van inkább.
bence0330

2025.10.30. 18:00:43

Kemény sor. Christensennel amúgy mi van? Nem mintha számítana, mert alig játszott egészségesen is, de nemrég még csak beteg volt.

Én amúgy ebben most Troym-el értek egyet, úgy tűnik, valami gond van a stábnál. Nyilván lehetne egy borzasztó pechsorozat is, csak látszik, a pályán is, hogy a játékosaink nem duzzadnak úgy az erőtől, mint tavaly, nem tudom, hogy ez az elhunyt dokival függ össze, vagy szimplán csak elmértünk valamit esetleg a távol-kereti túra közben, hogy ez most hosszútávú gond, vagy egyszeri mellékvágány, de szerintem is elsőszámú cél jelenleg most ezt kivizsgálni. Meg tartom, hogy át kéne állni szemléletben egy komolyabb rotációra, legalábbi idén, ha már ennyire félrement valami, és nem bírjuk az iramot, mert ezt az iramot nem fogják bírni a játékosaink. És az erőltetett visszatéréseket is el kéne felejteni, teljesen függetlenül attól, kik a helyettesek, ha 11 fórumtagnak kéne kiállnia, akkor se játsszon nem 100-os állapotban senki.

Személyi változás amúgy nem volt a nyáron Flick stábjában? Sosem követem az ilyesmit.

Én módosítottam az idei célkitűzéseket, BL-ben nem dőlök a kardomba egy rájátszástól sem, a bajnokságban meg legyen meg a 2. hely.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.30. 17:22:11

legfrissebb állapot:

Dani Olmo — Back in training
Lewandowski — Back in training
Joan García — out for 1 week
Christensen — out for 2 weeks
Raphinha — out for 3 weeks
Pedri — out for 6 weeks
Ter Stegen — out for 7 weeks
Gavi — out for 4 months
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.10.30. 16:31:42

Ettől féltem, hogy az utolsó fogaskerék meg ne sérüljön. Így is rohadt nehéz, de én innentől elengednék ezt az őszt, majd az idő eldönti tavasszal hogy fog festeni a helyzet, de amennyire egyben a madrid, nálunk meg kb. lassan a szertáros is tapaszos lesz, elengedném az ideit.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.30. 15:07:51

FcBarcelona1 írta:
2025.10.30. 14:41:05
Valószínűleg összeegyeztethető azzal, hogy tele fiatal, idős vagy máshonnan ingyen távozó játékossal a keret, akik még csapágyasra is vannak járatva, mert még így is hiányos a keret. Máshol pedig tudnak igazolni jó korban lévő játékosokat, és nincsenek arra sem rákényszerítve, hogy a fiatal, fejlődésben lévő játékosok játsszassanak folyamatosan.
Mondjuk azért ez is érdekes, mert 4-5 játékos a válogatottnál sérült le, illetve többen edzésen (Joan Garcia, Chris, Gavi). Ugyanakkor vannak olyanok, amik folyamatosan benne vannak, akár 2 meccset játszik valaki, akár 10-et. Pedrinél például ez a combhajlító is bármikor előjöhet, egy hirtelen sprint és kész. Szóval izomsérülés és izomsérülés között is van különbség.
Ilyen szempontból annyira nem szoktam követni más csapatokat, de elég megnézni az idei PSG-t például, náluk is folyamatosan dőlnek ki a játékosok, ami meg is látszik az eredményeiken. Bár nekik olyan mély a keretük, hogy nem érzik meg annyira, mint mi.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.30. 14:41:05

Valószínűleg összeegyeztethető azzal, hogy tele fiatal, idős vagy máshonnan ingyen távozó játékossal a keret, akik még csapágyasra is vannak járatva, mert még így is hiányos a keret. Máshol pedig tudnak igazolni jó korban lévő játékosokat, és nincsenek arra sem rákényszerítve, hogy a fiatal, fejlődésben lévő játékosok játsszassanak folyamatosan.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.30. 14:11:11

Megmagyarázhatatlan ez a sérüléshullám. Évek óta tart. Azt nem gondolom, hogy egy élvonalbeli ( világ ) csapatnál ne volna top edző stáb. Ide értve a sportszakmai és sportegészségügyi szakembereket. A szezon gyakorlatilag elején vagyunk. Labdarúgó VB lesz jövőre, tehát hosszú szezon lesz. Mi lehet itt a sérüléshullám mögött, mert hogy ez nem ,,természetes,, az biztos.
A terhelés, túlterhelésre minden esetben nem lehet hivatkozni. Ellenfél pedig nem rúgott le senkit. Alapos kivizsgálás ( független ) kellene, ha felvállalják.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.30. 13:21:17

Chino írta:
2025.10.30. 12:57:31
Troym írta:

9 izomsérülés történt 2 hónap alatt, ebből Pedrié a 3. combhajlító izom szakadás...
Az előző szezonban is hasonlóan álltunk sérülések (főleg izomproblémák) terén ebben az időszakban,
Akkor meg azt mondod, hogy a probléma konstans létezik évek óta, mert nálunk évről évre több a sérült, mint máshol...Flicknek ez a 2. éve, de Xavi hasonlóra panaszkodott, ugyanúgy sok sérültünk volt.
Nemzetközi összevetésben sem látok 8-10 sérültet minden évben egy Bayern, Dorutmund, Juventus, Arsenal, PSG, AtMadrid egyikénél sem és ahol van is ennyi sérült időnként, ott sincs minden évben, magyarán valami nem kerek, ha minden őszünk így néz ki már 8-10-12 meccs után.
Az valamennyire biztos véletlenszerű, hogy épp csere, vagy alapemberek nem elérhetőek, de a mennyiség 3-4 éves szinten többnek tűnik, már Koeman is azért használt ifiket, mert a fél csapat sérült volt.
Akkor mit csinálunk rosszabbul? Mert tippre szerintem ha összeadnánk az összes sérülés hosszát egy szezonra és a teljes csapatra számolva, akkor a Barcánál lenne legmagasabb ennek a mutatónak az értéke.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.30. 12:57:31

Troym írta:
Nem lehet összefüggés a tavasszal elhunyt dr Minarro hiánya és az azóta folyamatosan jelenlevő nagyszámú izomsérülés között?

Homokba dughatjuk a fejünket, hogy "túlterheltség, vékony keret" és lezárjuk, de 13!! meccs ment le az 55-60 meccses szezonból és kb kidőlt egy csapatnyi ember, szinte egyikük esetén sem az ellenfél durva szabálytalansága okozta a sérülést.
Az előző szezonban is hasonlóan álltunk sérülések (főleg izomproblémák) terén ebben az időszakban, a nagy különbség az volt, hogy nem kulcsemberek dőltek ki és többségük nem olyan huzamosabb ideig, mint most vagy nem ugyanabban az időszakban. Frenkie, Olmo, EG, Fati, Chris, Ferran, Bernal, Fermin, stb. mind olyan játékos volt, akiket aktuálisan tudtunk helyettesíteni. Casadó, Lewy, Inigo/Cubarsi, Fermin/Olmo mind rendelkezésre álltak amikor a többiek nem, gyakorlatilag a legjobb kezdő 11 mindig megvolt. Az első Clasicón például egyedül kapusposzton voltunk hiányosak, olyan embereket tudtunk behozni padról, mint De Jong, Olmo, Gavi. Most az első csapatból Araujo, Bernal, Casadó, Roony és GM volt a variációs lehetőség. Ha egy olyan csapatot lehetett volna felküldeni, amit most tudtunk nagyon kétlem, hogy egy 0:4-el lehozzuk, ahogy azzal a rendelkezésre álló kerettel szerintem mi léptünk volna pályára esélyesebben a hétvégén.
Én pont ezért nem vonnék párhuzamot a tavalyi szezonnal, mert az aktuális keret minősége nem hasonlítható össze a tavalyi első 2 hónapjával.

Mondjuk abban bízhatunk, hogy az előző szezonban is jórészt novemberig lehoztuk a sérüléses időszakot, utána már nagyjából rendben voltunk, bízzunk benne, hogy ez így is marad.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.10.30. 12:37:54

Könnyen lehet, hogy nélküle az erőnléti stáb kimúlt, igen, akkor ezt sürgősen meg kell oldani.
Troym
Llegenda del Barça

dingdong
Capitá del Barça

2025.10.29. 23:30:33

Még Pedrivel sem tartogatott sok jót ez a szezon de így a bajnokság garantáltan off. Meglátjuk tavasszal mi lesz.

Hátha idén is dupla hatost dobunk és valamelyik kisgyerek az akadémiáról berobban. Legalább annyira, hogy életben maradjunk tavaszig minden fronton.
bence0330

2025.10.29. 21:48:22

Hát, lehet, hogy ennek a szezonnak csengettek. Persze ha a BL-ből valahogy továbbszenvedjük magunkat, akkor tavasszal már más világ lehet, meg ott a két kupa, de jelenleg nem látom, hogy tudnánk tartani a lépést a ligában a Reállal. Aztán remélem rámcáfolnak a srácok, de jelenleg ez nem néz ki túl jól. Télen mindenképp kéne hozni Gavi helyett egy ötletesebb középpályást, ha legalább egy ember regisztrációját meg tudnánk oldani valahogy.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.29. 21:11:12

Meg is jöttünk akkor erre a szenzonra, úgy gondolom. Vele is akadozott a gépezet, nélküle meg aztán egyetlen kreatív játékosunk sem maradt.

6-7 hét az rengeteg, ráadásul mire onnan formába lendül...
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.29. 19:56:55

The news is not good for Pedri. His recovery time will be 6 to 7 weeks. He will miss at least eight matches, including Chelsea and Atléti. @diarioas
Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2025.10.29. 19:55:50

Ezen szerintem kár polemizálni,az élsport része a sérülés,sajnos. Mindennek ára/rizikója van,a (kontakt)sporté ez.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.29. 17:54:47

bence0330 írta:
2025.10.29. 17:08:50
Chino írta:
2025.10.29. 16:54:48

Ezzel az a gond, hogy már annyi kulcsjátékosunk sérült, hogy többet nem nagyon lehet pihentetni. Ha még őt is padoztatjuk az már kb. B csapat lett volna.
Ez mind igaz, és ilyen sérüléshullám miatt én aztán nem reklamálok, ha kicsit gyengébbek lesznek az eredmények. Viszont a sérüléshullám egy része elkerülhető lett volna. Volt, aki nem pihent eleget, és ez látványosan látszott, volt, akit hamar küldtek vissza a pályára (Yamal) és rásérült, volt, akit túl hamar küldtek a csapattal edzeni, és rásérült (Raphinha, a stáb már vállalta is azóta a felelősséget ezért). Ez egy ilyen két végén gyertyát égetős, rövidtávú gondolkodás, mikor sürgeted a visszatérőt, és nem pihenteted a félhullát. És mondom, ha minden tökéletesen sikerült volna nyáron, talán félig-meddig elbírtuk volna, de jelenleg a Koeman-Xavi érába estünk vissza fizikálisan, fogalmam sincs, miért. Ne sürgessünk visszatérni se játékosokat, mert többet lesznek sérültek, és többet kell nélkülük tölteni. Kontraproduktív ez is, mint Pedri konstans játszatása ilyen állapotában. Azt a gondot fogja kétszer nagyobban előhozni a hiányzásával, amit el akartak a játszatásával kerülni.

Ez részben igaz, de Raphinha például bőven volt rotálva mégis kiesett, Yamalt a válogatottban intézték el Ferrannal, Olmoval együtt, voltak akik edzésen estek ki, ha jól emlékszem Lewy is a válogatott szünetet követően dőlt ki, ráadásul amikor a szezon elején sérülésből jött vissza óvatosan építették be, talán egyedül Pedri volt aki komolyabban meg volt hajtva. Ráadásul az előző két meccsen le lett cserélve (a Gironánál a 60. percben 1:1-nél), még ha a görögök ellen hamarabb is jöhetett volna.
Flickre jellemző, hogy nagyon óvatosan szokta visszaengedni a sérülteket, sokszor talán a kelleténél finomabban is, de könnyebb úgy pihentetni például egy Yamalt, ha van egy Raphinhád vagy Pedrit, ha mondjuk készen áll Fermin, Gavi, Olmo stb.
Nem azt mondom, hogy Pedrit egészséges volt így, de nem volt olyan sok félidőben megnyert meccsünk sem az utóbbi időben és rengetetegszer Pedri jelentette a különbséget.
Ráadásul az egész csapatban igazából ő az, akit a legkevésbé tudunk pótolni. De oda esélytelen volt olyan játékost szerezni, aki mondjuk jobb egy Gavinál, Casadónál és nagyon komolyan tűri a padot. De most nem elsősorban Pedriről van szó, ő már csak hab a tortán, hanem még vagy 6 másik emberről is, akik huzamosabban egyszerre hiányoznak. Viszont öröm az ürömben, hogy talán így kevesebben mennek a válogatott szünetre. Bár simán el tudom képzelni, hogy a frissen visszatért játékosokat egyből viszik és kapják a 80-90 perceket feleslegesn.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.10.29. 17:08:50

Chino írta:
bence0330 írta:
2025.10.29. 16:01:56
Én ezért utálom nagyon ezt a "mindig küldjük a legjobb 11-ünket (de legalábbis a 4-5 legjobbunkat) a pályára" hozzáállást. Meg lehet úszni, de necces. Pedrinél látványosan megjósolható volt ez, 2-3 meccse már ott táncolt a határon, néhol bicegett, néhol lelassult kicsit, egy rúgástól le kellett hozni, lehetett érezni, hogy egy rossz lépésre van kb a kidőléstől. 1-2 meccsen le kellett volna ültetni, 30 perceket játszatni. Így meg jópár meccset kell teljesen lejátszani helyette, ráadásul már igazából 1-2 mecce elvesztettük, maga alatt focizik már egy ideje, sokkal mással se lettünk volna hátrébb ebben a fáradt formájában.
Ezzel az a gond, hogy már annyi kulcsjátékosunk sérült, hogy többet nem nagyon lehet pihentetni. Ha még őt is padoztatjuk az már kb. B csapat lett volna.
Ez mind igaz, és ilyen sérüléshullám miatt én aztán nem reklamálok, ha kicsit gyengébbek lesznek az eredmények. Viszont a sérüléshullám egy része elkerülhető lett volna. Volt, aki nem pihent eleget, és ez látványosan látszott, volt, akit hamar küldtek vissza a pályára (Yamal) és rásérült, volt, akit túl hamar küldtek a csapattal edzeni, és rásérült (Raphinha, a stáb már vállalta is azóta a felelősséget ezért). Ez egy ilyen két végén gyertyát égetős, rövidtávú gondolkodás, mikor sürgeted a visszatérőt, és nem pihenteted a félhullát. És mondom, ha minden tökéletesen sikerült volna nyáron, talán félig-meddig elbírtuk volna, de jelenleg a Koeman-Xavi érába estünk vissza fizikálisan, fogalmam sincs, miért. Ne sürgessünk visszatérni se játékosokat, mert többet lesznek sérültek, és többet kell nélkülük tölteni. Kontraproduktív ez is, mint Pedri konstans játszatása ilyen állapotában. Azt a gondot fogja kétszer nagyobban előhozni a hiányzásával, amit el akartak a játszatásával kerülni.

Azzal, hogy kiállítod csakazért is a hulla játékost, mert a cserék gyengék (amivel megint nem vitatkozok), csak azt éri el valaki, hogy még az is lesérül. És akkor mivel jártuk jobban? Nem lett volna jobb bárkit 60 percet pihentetni néha, cserébe jóval kisebb eséllyel kell nélkülözni akár hetekre, hónapokra? Nyilván ez nem egyenesen arányos, le lehet sérülni tökéletes rotációval, meg végigjátszhatsz makkegészségesen egy szezont minden percet a pályán töltve, de a százalékos esélyek drasztikusan jobbak rotációval.

Ezért van az, hogy engem nem hat meg az az érv, hogy nincs csere. Tényleg, nem érdekel, felőlem bármelyik B-s játszhat xy helyett egy-egy meccsen (nyilván nem gyakran, pármeccsenként egy rotáció), vagy a sok középső védő közül egyet feltolni a kp-ra, ha épp a támadók lennének egészségesek, akkor akár egy Raphinhát hátratolni, vagy akármi, nekem bármi jó, az az egy nem, hogy egy hulla, sérülés határán bukdácsoló játékost csak azért is a pályára küld valaki. És ezekben az a durva, hogy sokszor még rövidtávon sem jön be (lásd Sevilla meccs, meg úgy en bloc elmúlt meccsek, ahol Pedri gyengébb volt), hosszútávon meg nagyon komolyan beüthet, mert többet kell így a pályán kívül töltenie, mint rotációval.

Ha kell, menjen fel párhetente egyszer a B csapat. Kikaphatunk mi a gálakezdővel is, főleg ha fáradtak, egy B csapattal menjünk neki néha mélyponton egy-egy meccsnek úgy, hogy oké, benne van a vereség, de azért így sem vagyunk rosszak, és a sok éhes cserejátékossal akár nyerhetünk is. De ha vesztünk, azzal is igazából nyerünk. A tavaly őszi csillogást egy Osasuna fullos rotáció előzte meg. Ott volt egy mini-mélypont, amit Flick okosan megfogott, ha akkor is nyomta volna tovább a gálakezdőt, lehet hetekig szenvedünk utána. A mostani mélypontba nem mert így belenyúln. Szerintem hiba volt, és nem csak utólagosan.

Az erőnléti stáb hibát hibára halmoz idén, még a félrecsúszott felkészítést követően is, sokat beismertek ők maguk közülük. Flick is vétett pár hibát így. Tényleg értem, hogy nem elég mély a keretünk, én nem is várok újabb triplázást, de azért annál mélyebb a Masiával együtt, hogy egy félhulla játékost bedobjunk a szakadékba. Konrétan felugrottam, úgy örültem a pirosának, végre valami örömteli a meccsen, csak hát késő volt, 1-2 meccsel hamarabb kellett volna kierőszakolnia magának a pihit.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.29. 17:04:18

Chino írta:
Én ezért mondom, hogy nem lehet az idei szezont összehasonlítani a tavalyival vagy egyelőre azt várni. Ennyi hiányzóval akkor sem jöttek volna azok az eredmények vagy az a játék. Ezt így nem lehet elvárni. A fél kezdő gyakorlatilag konstans sérült.
Ezért nem is értettem ezeket a taktikai elemzéseket.
Mit lehet elemezni egy sérülttel téli, túlhajtott csapaton?

Ezerszer belementünk már ebbe az FFP témába is. 2-3 igazolástól nem menne csődbe a klub, lett volna távozó is, így az amortizációval, extra bérrel számolva a gazdasági évre, az eladást hozzávéve, kb. ugyanott lennénk.
Cserébe nem lenne kizsigerelve a fél csapat, és nem kockáztatnánk a játékosok egészségét, jövőjét.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Én ezért utálom nagyon ezt a "mindig küldjük a legjobb 11-ünket (de legalábbis a 4-5 legjobbunkat) a pályára" hozzáállást. Meg lehet úszni, de necces. Pedrinél látványosan megjósolható volt ez, 2-3 meccse már ott táncolt a határon, néhol bicegett, néhol lelassult kicsit, egy rúgástól le kellett hozni, lehetett érezni, hogy egy rossz lépésre van kb a kidőléstől. 1-2 meccsen le kellett volna ültetni, 30 perceket játszatni. Így meg jópár meccset kell teljesen lejátszani helyette, ráadásul már igazából 1-2 mecce elvesztettük, maga alatt focizik már egy ideje, sokkal mással se lettünk volna hátrébb ebben a fáradt formájában.
Ezzel az a gond, hogy már annyi kulcsjátékosunk sérült, hogy többet nem nagyon lehet pihentetni. Ha még őt is padoztatjuk az már kb. B csapat lett volna. Igazából csak az Olimpiakosz ellen lehetett volna komolyabban pihentetni, bár így is lekapta Flick, csak szerintem kicsit későn. Ez a Joan Garcia-Balde-Yamal-Lewy-Raphi-Fermin-Olmo-Gavi huzamosabb sérüléshullám nem bírható el, megkockáztatom nincs olyan csapat aki ezt nem érezné meg iszonyatosan és ne esne vissza radikálisan a teljesítmény. (plusz Torres, Chris) Az, hogy még Pedri is csatlakozott egy újabb szög a koporsóban. És még akkor nem is beszéltünk arról, hogy Yamal sem 100%-os, még mindig érez kellemetlenséget, nagyon makacs sérülés, a hétvégén is látszott rajta, illetve több médium is lehozta. A szezonban eddig 2-3 meccs volt, amikor úgy-ahogy fel tudtuk dobni a gálakezdőt.

Én ezért mondom, hogy nem lehet az idei szezont összehasonlítani a tavalyival vagy egyelőre azt várni. Ennyi hiányzóval akkor sem jöttek volna azok az eredmények vagy az a játék. Ezt így nem lehet elvárni. A fél kezdő gyakorlatilag konstans sérült.
A top kezdővel szerintem bármelyik csapattal partiban lennénk, sőt a Clasicó is hozható lett voln, még idegenben is és sajnos ez már nem egyszerű kifogás, hanem nagyon komoly és valós probléma.
Ha a Realnak Mbappé, Vinicius, Bellingham, Courtois nélkül kellett volna pályára lépnie azért megnéztem volna mit alkotnak, ha nálunk mindössze egy Araujo-Chris hiányzik.

Remélem a Chelsea ellen már visszatérnek a hiányzók, mert az sorsdöntő lehet, főleg ha pontot vesztünk a Brugge ellen. A következő három meccset, ha szenvedve is de be kell húzni, még ha egy gólos előnnyel be is kell állni buszozni.
Forca Barca!!!!
bence0330

Én ezért utálom nagyon ezt a "mindig küldjük a legjobb 11-ünket (de legalábbis a 4-5 legjobbunkat) a pályára" hozzáállást. Meg lehet úszni, de necces. Pedrinél látványosan megjósolható volt ez, 2-3 meccse már ott táncolt a határon, néhol bicegett, néhol lelassult kicsit, egy rúgástól le kellett hozni, lehetett érezni, hogy egy rossz lépésre van kb a kidőléstől. 1-2 meccsen le kellett volna ültetni, 30 perceket játszatni. Így meg jópár meccset kell teljesen lejátszani helyette, ráadásul már igazából 1-2 mecce elvesztettük, maga alatt focizik már egy ideje, sokkal mással se lettünk volna hátrébb ebben a fáradt formájában. Ez a szünet nélkül játszatós, aztán lesérülős verzió nem tudom, mitől jobb, de ez van. Gondolom tökéletes felkészítéssel még néha ez is működik, de ez a nyár most látványosan félrement, jó lenne tudni, mitől, ha ugyanazok voltak az érintett szakemberek. (1-2 év még a híres Pintus-féle stábnak is mellémegy, pléldául a tavalyi, mikor senki nem bírt futni kb egész évben ott, nem tudom, ez mitől függhet, de úgy látszik, megesik).

Szóval ahogy ez a felkészítés most most sikerült, úgy nem bír egy Pedri konstansan játszani, remélem tanulunk az esetből, 2-3 kezdő után üljön a padon 60 percet.

Ha csak 2 meccsre vesztettük el, még lehet jól is járunk hosszútávon. Yamal is megújult tavaly a sérülése után rendesen, ráfért a kényszerpihi, Pedrire is ráfér. Remélem ez a 3 hetes prognózis a korrekt, mert ha hosszabb, az már komoly baj.

Casadó remélem felhozza így magát, vannak játékosok, akik csereként nem képesek jól focizni, lehet ő is ilyen, hogy kell neki a konstans játék. Bernal fizikális állapota meg remélem lassan majd megüti az elfogadható csereszintet legalább.

Most már sokkal több sérülést nem viselünk el, egy középhátvéd talán belefér, de a Baldé-DJ-Rashford trióból nem dőhet már ki senki pár hétig legalább.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.29. 14:36:56

Van ahol 4-5 hetet írnak.
Ha csak 3 hét, akkor 2 meccs kihagyás, mert eleve eltiltott és akkor a Bruges és Celta meccseket kell túlélni nélküle.
Az nagyobb baj, hogy lassan a keret összes tagja volt sérült idén, 90%ban izomhúzódások, szakadások.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.29. 13:59:58

Pedri is kiesett legalább 3 hétre, remek.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.25. 07:14:59

𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Raphinha is OUT OF EL CLÁSICO. Nothing to do after suffering new setback.
Kép
Válasz küldése