Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.29. 18:29:21

bence0330 írta:
2025.10.26. 19:47:53
Jelenleg Roony szerintem kicsit jobb nála. Szomorú, de ez van, Yamal neve viszont már túl nagy ahhoz, hogy ne kerüljön be a kezdőbe, ha egészséges.

Nyilván hamarosan újra top formában láthatjuk, de ez most gyenge, nem szabadna kezdetni ilyen formában úgy, hogy van egy egyre komolyabb játékot mutató helyettese.

A magánéletét hagynám, de azt a részét, ami a klubot is érinti, nem engedném, mert ez nem az ő magánélete, ennek hatása lehet ránk, lehet, hogy volt hatása a meccsre is, nem tudom.
Abszolút egyet értek.
Flick a Classico előtt azt nyilatkozta, hogy Yamal 100%-os állapotban lesz és remek teljesítményt nyújt majd. Hogy valóban 100%-os volt-e Yamal vagy csak a médiának szóltak Flick mondatai mi nem tudjuk meg. A teljesítményét viszont láttuk, a kulcspassz Koundenak a végén klasszis volt, de ezen kívül neki is gyenge meccse volt.

A konkurencia kapcsán igazad van, hogy ő már túl nagy név ahhoz, hogy Roony a padra szorítsa, de Raphinha visszatérésével mégis csak kialakulhat egy motiváltabb versenyszellem Yamalban, mert bizony Rashford is korrekt teljesítményt hoz szerintem a bal szèlen és nem feltétlenül őt kellene egyből padra tenni, ha Raphinha visszatér majd.
Reméljük jót tesz majd Yamalnak a nagyobb verseny.

Ami pedig a Classico előtti szavait illeti, vagy pontosabban azt, amit a szavaiból a madridi média gyártott, szerintem biztosan pozitívan hatott a madrid játékosaira, extra boost-ot kaptak tőle, még inkább vért ittak.
Yamalnak ebből tanulnia kell, nagyon-nagyon óvatosan kell kommunikálnia, még havernak egy podcastban is. Nagyítóval figyelik minden szavát.

Arc vissza, koronázós gólöröm vissza, gatya fel, duma nulla, szerénység, alázat, edzés és fókusz. 8)
Még így is megpróbàlnának fogást találni rajta Madridból, de legyen csak minél nehezebb dolguk!
Visca el BARCA!
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.29. 17:26:24

bence0330 írta:
2025.10.28. 12:56:44
Ez a bulizós festett kép szerintem is röhejes, főleg egy absztinens embernél. Meg úgy általában a magánéletéről. Egyetértek azzal, hogy undorító lejárató kampány folyik ellene, csak itt most szerintem kivételesen (talán először?) adott rá okot is. Ebből az (előre) arcoskodós témából én nem akarok nagyon többet látni, mert csúnyán vissza tud ütni, a kedvenc csapatom számára negatív hatása lehet, és ezért érdekel, a többi része a magánéletének nem érdekel, meg ránézésre nincs is vele baj, arról ő nem tehet, hogy nyolcvanmillió helyen posztolják, hogy barátnője van, vagy ha egyszer csap egy (maga számára alkoholmentes) bulit, akkor az szintén nyolcvanmillió helyen megjelenik, és olyan érzést kelt, mintha végigbulizná az életét. Ez a része teljesen röhejes, és undorító.

Amíg Barca-drukkerek vagyunk, mindig kettős mérce lesz madridékkal szemben. Ez is undorító, de ez van.

Az biztos, hogy rettegnek tőle, ha formába lendül (és azért mellette a csapat is valamennyire), akkor lesz is rá okuk. Azért ehhez a madridi győzelemhez rengeteg rossz csillagállás is kellett, lehet, hogy jelen állapotunkban a tavalyi szétesett Madridtól is kikaptunk vonlna. Az egyik rossz csillagállás meg pont a zsenink rossz állapota. Viccelődhetnek a mémekkel, ahogy Carreras elővette a zsebéből pár másik tárgy után, de ez egy 30-40%-os Yamal (sem) volt.
Amúgy az valahogy sehol sincs említve, hogy nemrég Vinicius a 25. születésnapjára egy 3 napos többszáz fős bulit tartott, ahová többször ki is kellett hívni a rendőrséget, sőt jelenleg bírósági per is folyik a rendezvény. Mindössze néhány cikkben van róla szó.
Sajnos a közösségi média és a bulvársajtó manapság már olyan szinten van, hogy WC-re sem lehet kimenni anélkül, hogy az címlapra ne kerülne.
Állítom, ha Messi most lenne 18-19 éves róla is folyamatosan jönnének a hasonló hírek, tele lenne minden kétséges mozdulatával, mondatával a közösségi média.

Én inkább egy kisebbségi komplexust érzek madridi oldalról. Végre megszabadultak 15 év után Messitől, most pedig jön Yamal és hasonlóan boldogíthatja őket. Illetve egy egészségtelen irigység is árad felőlük. Ha tőlük került volna ki, homlokegyenest más lenne részükről a megítélése.

Carvajal megnyilvánulását sem igazán értettem. Ahelyett, hogy ment volna ünnepelni, inkább beleállt Yamalba amikor ő indult az öltözőbe, ezzel megint balhét robbantott ki és partnerei voltak a csapattársai. (arról nem beszélve, hogy inkább meg kellene köszönnie, hogy egy EB címhez segítette) Kicsit szánalmasnak tartom, hogy sem veszíteni sem nyerni nem tudnak.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.28. 14:31:54

Nem lehet kettős mérce senkivel szemben sem. Aki kettős mércét alkalmaz, pláne tudatosan, az mindenkivel és mindennel szemben is azt teszi akinek más a véleménye ,kettős mércét alkalmaz. Különösen nem jó a sportban ez. Mehetnénk politikai aktualitásokba, hogy háború viselése miatt kiket tiltottak el a versenyzéstől és kiket nem, ezt nem szabad elfogadni. Off tudom, de nem tudtam magamban tartani. Yamal kiváló és tehetséges játékos. Undorító, ahogy kikezdték buli, barátnő, pia ha üdítő is stb. Mindenkinek először a saját háza tája előtt kellene söpörnie! Pont ezért kell neki az, hogy ellenpéldát mutasson valaki, hogy erre a szintre ne menjen le, mint amint azt a mondanivalója sugall. Hangsúlyozom ha igaz is! Remélhetőleg többet nem tesz ilyesmit.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.28. 12:56:44

Ez a bulizós festett kép szerintem is röhejes, főleg egy absztinens embernél. Meg úgy általában a magánéletéről. Egyetértek azzal, hogy undorító lejárató kampány folyik ellene, csak itt most szerintem kivételesen (talán először?) adott rá okot is. Ebből az (előre) arcoskodós témából én nem akarok nagyon többet látni, mert csúnyán vissza tud ütni, a kedvenc csapatom számára negatív hatása lehet, és ezért érdekel, a többi része a magánéletének nem érdekel, meg ránézésre nincs is vele baj, arról ő nem tehet, hogy nyolcvanmillió helyen posztolják, hogy barátnője van, vagy ha egyszer csap egy (maga számára alkoholmentes) bulit, akkor az szintén nyolcvanmillió helyen megjelenik, és olyan érzést kelt, mintha végigbulizná az életét. Ez a része teljesen röhejes, és undorító.

Amíg Barca-drukkerek vagyunk, mindig kettős mérce lesz madridékkal szemben. Ez is undorító, de ez van.

Az biztos, hogy rettegnek tőle, ha formába lendül (és azért mellette a csapat is valamennyire), akkor lesz is rá okuk. Azért ehhez a madridi győzelemhez rengeteg rossz csillagállás is kellett, lehet, hogy jelen állapotunkban a tavalyi szétesett Madridtól is kikaptunk vonlna. Az egyik rossz csillagállás meg pont a zsenink rossz állapota. Viccelődhetnek a mémekkel, ahogy Carreras elővette a zsebéből pár másik tárgy után, de ez egy 30-40%-os Yamal (sem) volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.28. 12:21:16

People within Barcelona think that Madrid media have orchestrated a campaign against Lamine Yamal because they are scared that he will torment them, like Messi did for more than a decade.
sport

Szerintem meg egy ócska madridi média lejárató kampány folyik ellene és még a Barca szurkolókra is hat sajnos.

Ócsárolt bárkit nyilvánosan sajtótájékoztatón? Nem.
Lehet véleménye? Igen.
Fotózták le hullarészegen? Nem, nem is fogyaszt alkoholt vallási okokból.
Csajozik? Én nagyon remélem

Amúgy meg kétségtelen, hogy gyengébb formában van sérülések után 18 évesen, amikor arról szólnak a cikkek napok óta, hogy nem 100%os és fájdalmakkal játszik, na bumm, talán hagyni kéne felépülni rendesen.

Simán az lesz a vége, hogy 22 évesen pakol és lelép Párizsba, vagy a PL-be, ha nem védik meg jobban a klubnál.

Carvajal, Courtois, Bellingham és habzószájú Vinicius, vagy a véleményük meg annyira sem érdekel, mint légy szárnyán a repedés. Ilyenkor kár, hogy nem volt ott Gavi :mrgreen:
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.10.28. 11:14:26

Zoldbela írta:
2025.10.27. 12:49:59
Andris írta:
2025.10.26. 19:57:07
Én fenntartom, hogy korai arra a következtetésre jutni, hogy a magánélete (celebkedés, barátnő, jachtozás, akármi) nyomja rá a bélyegét a formájára. Ezek csak ködszurkálások, igazán messze túl rövid időablak alapján ráadásul, és szerintem inkább csak a személyes unszimpátiából fakadnak. Én se szeretem a mindenféle sztáralűröket, se az ostoba tini szokásokat, de attól még nem biztos, sőt nem valószínű, hogy bármire is igazán komoly kihatással vannak (mármint abból, ami edzésen meg a pályán történik).

Szerintem egyszerűen vagy nem teljesen százas még, vagy nem jött vissza még a fizikai forma a kiesett időszak után.
Ez 1-2 meccsen, 1-2 héten belül teljesen fel tud számolódni, ha tényleg ez van és az edzők odafigyelnek rá.

Azt nem értem, hogy miért kell a focival és különösen esetleg a madriddal foglalkozni a privát közösségi média felületein, bár nem tudom pontosan mi volt ennek a tartalma, mert nagyon igyekszem minden ilyenről tudomást sem venni. Igazán rohadtul nem érdekel a focistáknak egy perce sem, amit nem a pályán töltenek. De annyi beszűrődik hozzám is, hogy most is volt valami, és korábban is voltak ilyenek (pl psg, vagy franciák?)... erről szerintem sürgősen le kell szokni.

Azt se gondolom, hogy a svéd gyerekre kéne cserélni csak mert most van 1-2 rossz hete.. sokkal nagyobb kárt lehet ezzel okozni. Minden marad úgy ahogy van, és nincs ezzel semmi gond. Az meg nem új, hogy a tini sztárokra fokozottan oda kell figyelni, ez már csak és kizárólag Flick és a klub felelőssége: 110%ot kell elvárni edzésen, visszafogottságot a foci világával kapcsolatos pályán kívüli létezésben, és minimum heti egy alkalmat egy profi pszichológusnál. És ez mindenkire igaz kb, de a fiataljainkra különösen.
Nyilvánvaló, hogy még nem 24 éves fejjel gondolkodik!
Ha a pályán nem tud mit kezdeni vele az ellenfél, akkor csak rá kell küldeni egy vérmes csajt, és egy héten belül még lépni sem tud a pályán! A tomboló hormonokkal a legnehezebb megküzdeni.
Nagyon sok fiatal titán karrierje csúszott félre a buli, pia (ez Yamalnál kihúzható), nők trión.
Igenis, vannak tehetségek, akiknél saját érdekükben bele kell szólni a magánéletükbe!
Nincs arra mentség, ha valaki 18 évesen gyengébben teljesít mint 15-16 évesen.
Ronaldinho karrierje sem attól lett rövid, hogy későn teljesedett ki, vagy elfelejtett volna focizni! :)
A magas fizetést nem a múltban nyújtott, hanem a jövőben elvárt teljesítményért adják, amit a múltbéli eredmények alapján feltételeznek.
Semmi baj nincs azzal ha valakinek barátnője/felesége/élettársa van, ezt nem is azzal a felhanggal írtam, hogy Yamalt hibáztassam, továbbá a bulizás/kikapcsolódás szerintem is fontos része az egészséges életmódnak.
Egy 16 milliós fizetésű játékos már nem magának szedi a csalánt (már ha szedi), hanem a munkáltatóját is károsítja, tehát fiatal játékosokra leselkedő veszélyeket ezért nem szabad annyival elintézni, hogy a privát szférához tartozónak tekintjük azokat.
Ronaldinho még csodákat művelt a pályán, amikor útilaput kötött a talpára a Barca (mint utólag bebizonyosodott: teljesen jogosan).
Neymar esetében túl sokáig tartott a félrenézés, de szerencsére már nem a Barcában!
Akárhonnan nézzük, Yamalra legalább annyira vigyázni kell mint Messire!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.28. 10:40:29

drobika írta:
2025.10.28. 08:58:15
Szerény véleményem szerint az semmiképp nem ment minket, ha hasonlóan viselkedünk, mint azok, akik ilyen aljasságokat mondanak.
Ezzel a mi viselkedésünket legalizálni nem lehet.
Legitimálni nem lehet, ugyanakkor ne szenteskedjünk már, mindenki úton útfélen belénk törli a lábát, de mi meg maradjunk kussban, mert az olyan úriemberes. Negreira-fél cirkuszra mik a bizonyítékok? Mégis két naponta felmerül. Tavaly akkor mi is mehettünk volna meccs után hőbörögni. Nem emlékszem, melyik játékos ment oda az ösztönlény kurtoához a győzelem után arcoskodni, hogy nyáron járt a pofád, hogy csak tét nélküli meccsen tudunk benneteket legyőzni, mégis 4/4 volt tavaly, két kupával a zsebben.

Mindegy, nincs rá szükség, ezzel egyetértek, csak már kifordul a gyomrom azon elvárásoktól, hogy mi legyünk szentek, mi sose pattanjunk el, se a pályán, se azon kívül, de tűrjük el, hogy bellingham féle taknyok alázgassanak meccs közben.

A legnagyobb gond itt a pályán nyújtott teljesítménnyel volt. Csapatszinten és egyénileg is.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.28. 08:58:15

Szerény véleményem szerint az semmiképp nem ment minket, ha hasonlóan viselkedünk, mint azok, akik ilyen aljasságokat mondanak.
Ezzel a mi viselkedésünket legalizálni nem lehet.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.28. 08:28:40

drobika írta:
2025.10.28. 07:22:15
Azért mondjuk már ki, hogy mit lehet nyilatkozni a másikról, és mit nem!

Nekünk se tetszene, és mélyen felháborítani egy velünk szembeni ilyen kijelentés!
Ennyit hagyok benne.
Múlt héten csupán Carvajal és Courtois nyilatkozott Negreira féle "csalásokról" meccs közben Bellingham szólogatott be ezzel Pedrinek.
A meccs után a Real TV kritizálta a bírókat, nekik milyen nehéz ilyen ellenszélben.

3-4 éve nyomatják a TV-jükön, hivatalos levelekben a klub részéről.
Senkit nem zavart ez sem a válogatottnál, sem a ligában, max megjegyezte, hogy nem kellene ilyet (pl. Tebas)
Most Yamal "beszólása" után kitértek rá, milyen hatással lesz ez a válogatott teljesítményére (azt hiszem 2 Real játékos van beválogatva)

Arra, hogy ez milyen hatással van a játékosainkra, senkit nem érdekel, de egy 18 éves "gyerek" podcastja miatt "felrobbant" a madridi sajtó, érdemes megnézni Tomas Roncerot az AS főszerkesztőjét.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.28. 07:57:43

Deluigi írta:
2025.10.28. 07:34:20
Nem volt nyilatkozat, egy streamben cseszegettek egymast egy masik emberrel, csak hat a media persze, hogy felfujja.

Egy masik csapatrol volt szo, csak parhuzamba allitottak a Reallal, Yamal egy szoval sem emlitette a Realt.
Így van, Frenkie is ezt nyilatkozta a meccs után amikor kérdezték. Elküldte a fenébe a médiát hogy megint hazudnak.

Úgy utálom hogy hagyjuk és megengedjük hogy a szurkolói hangulatot a spanyol blikk és társai irányítsák.
Már itt is ugyanazok a pontok jönnek különböző emberektől újra és újra, és mind hamis.

Kezdünk teljesen Flick és Yamal ellen fordulni csak mert döcög a szekér.
Egyáltalán nem jó ez így, mindig kiutálunk innen mindenkit idő előtt.

Andris írta le szépen:
Andris írta:
2025.10.27. 16:20:41
A tavalyi egy bravúros szezon volt, azt gondolom hogy törvényszerűen nem jut ilyen minden évben, de még csak minden másodikban se. Jobb ha ezt eszünkbe véssük.
Minden rossz meccs, sőt minden rossz hónap után se kell feltétlen azonnal konzekvenciákat, személyi vagy csapatrész felelősöket keresni (és találni).
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.28. 07:34:20

Nem volt nyilatkozat, egy streamben cseszegettek egymast egy masik emberrel, csak hat a media persze, hogy felfujja.

Egy masik csapatrol volt szo, csak parhuzamba allitottak a Reallal, Yamal egy szoval sem emlitette a Realt.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.28. 07:22:15

Azért mondjuk már ki, hogy mit lehet nyilatkozni a másikról, és mit nem! Nem csak közvetlenül a velük játszott meccs előtt, hanem általánosságban. Bizonyíték nélkül pláne.
Nekünk se tetszene, és mélyen felháborítani egy velünk szembeni ilyen kijelentés! A pályán kívüli viselkedés legalább annyira fontos, mint a pályán levő, mert az befolyásolja az ott nyújtott teljesítményt. Legjobb példa erre maga a meccs...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.27. 16:58:58

Nem tudom, hogy volt e már
Deco találkozott a héten Yamal ügynökével Mendessel.
A téma a hír szerint
"The intention was to remind the teenager of the importance of discipline and consistency, both of which are essential under Hansi Flick’s demanding coaching regime"
https://barcauniversal.com/report-reaso ... uperagent/
-Sport, Cataluna Radio

Annak örülök, hogy a vezetőségnek is feltűnt valami, nem csak itt a fórumon.
Andris
Adminisztrátor

2025.10.27. 16:02:48

csababarca írta:
2025.10.27. 14:32:16
Andris, én azért kritizálom, mert közben óriási az arc.
Ilyenkor kell beletenni pluszba a munkát, csúszni-mászni, leszegett fejjel robotolni mint a gép.
Óriási öngól volt ez a nyilatkozat a meccs előtt, szépen a visszájára sült el.

Ha egy sima formahanyatlásról lenne szó, semmi gond, majd kijön belőle, nyilván ennél lesz jobb.
De ne dumáljon már be tojáshéjjal a fenekén olyanokat az éterbe, mint meccs előtt.
Aztán majd ő is csodálkozik, mint Vinicius, hogy miért gyűlölik majd meg minden pályán.
Ezzel alapvetően nem tudok vitatkozni, nem mintha mindenáron akarnék. :)

Annyi, hogy én nem követem pályán kívül a játékosainkat, ezért most se igazán tudom, mit történt, és őszintén nem is érdekel. Csak fél szavakból lejött, hogy nagy az arc előre, és ennyi elég is amúgy, hogy lássam: ez problémás.
Nyilván nem oké, és persze hogy nagy öngól volt így utólag.

De közben meg az van, hogy szó szerint egy pár gyenge meccse volt csak, és az is vélhetően teljesen természetes - érthető okokból, vis maior történések miatt.
Lehet őt ezzel megtalálni, én igazán nem ellenzem ezt.. sőt, bárcsak megtennék ezt a klubnál, és az öltözőben.
De jobb az ilyet előre letudni, nem csak akkor megtalálni ha nem hozta a várakozásoknak megfelelő szintet, mert ennek ilyenkor már rossz az optikája. Sőt, megkozkáztatom, hogy ilyenkor jobb békénhagyni, hogy vonja le saját maga a konzekvenciákat az égő helyzetből, amibe hozta magát.

A mostani meccstől elvonatkoztatva pedig továbbra is azt gondolom, hogy korai bármiről bármit mondani, és összekötni teljesítményt magánélettel, személyes szimpátiáktól és értékrendektől függetlenül.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.27. 15:39:08

csababarca írta:
Andris írta:
2025.10.27. 14:24:47

Nem mondom, hogy nem kell odafigyelni rá, minden játékosunkra oda kell figyelni, a sztárokra végképp, a tinikre detto. De olyan szinten megalapozatlannak és elhamarkodottnak érzem a vele kapcsolatos megnyilvánulásokat, hogy szavakkal igazán le se tudom írni.
Ilyenkor kell beletenni pluszba a munkát, csúszni-mászni, leszegett fejjel robotolni mint a gép.

Ha egy sima formahanyatlásról lenne szó, semmi gond, majd kijön belőle, nyilván ennél lesz jobb.
De ne dumáljon már be tojáshéjjal a fenekén olyanokat az éterbe, mint meccs előtt.
Aztán majd ő is csodálkozik, mint Vinicius, hogy miért gyűlölik majd meg minden pályán.
Ezt adom. Annyiban árnyalnám, hogy egy podcastben, a haverjának válaszolt, nem hivatalos interjúban jelentett ki bármit. Meg még igaza is volt. :D

De egyébként igen, engem is az zavar a legjobban, hogy az arc mellé nem volt teljesítmény. Ha látom, hogy tegnap megpusztul a pályán, de nem sikerül semmi, akkor ez van, ennyi volt benne. De közel sem ezt éreztem. Ha a sérülés miatt volt, akkor az már edzői felelősség, hogy egyáltalán miért játszik, ha pedig közel 100%-os állapotban tudott ennyit nyújtani, az viszont baj.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Andris írta:

Nem mondom, hogy nem kell odafigyelni rá, minden játékosunkra oda kell figyelni, a sztárokra végképp, a tinikre detto. De olyan szinten megalapozatlannak és elhamarkodottnak érzem a vele kapcsolatos megnyilvánulásokat, hogy szavakkal igazán le se tudom írni.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Andris
Adminisztrátor

Zoldbela írta:
Ha a pályán nem tud mit kezdeni vele az ellenfél, akkor csak rá kell küldeni egy vérmes csajt, és egy héten belül még lépni sem tud a pályán! A tomboló hormonokkal a legnehezebb megküzdeni.
Nagyon sok fiatal titán karrierje csúszott félre a buli, pia (ez Yamalnál kihúzható), nők trión.
Igenis, vannak tehetségek, akiknél saját érdekükben bele kell szólni a magánéletükbe!
Ronaldinho karrierje sem attól lett rövid, hogy későn teljesedett ki, vagy elfelejtett volna focizni! :)
Szeretném külön felhívni pár részre a figyelmed abból, amit korábban leírtam:

1. Semmi bizonyíték rá, hogy a formahanyatlásának bármi köze a magánéletéhez
2. Semmi bizonyíték rá, hogy a formahanyatlása bármi másnak tudható be, mint annak, hogy hosszú hetekig, ráadásul egyszeri visszaeséssel volt sérült, ami minden egyes játékosnál ezzel jár kortól és hozzáállástól függetlenül
3. Még formahanyatlásnak is igen nehéz hívni azt, hogy a sérülése előtt tökéletesen játszott, azóta meg kb játszott összesen 100-200 percet (?), amin nem teljesített aranylabdás szinten

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Zoldbela
Jugador d'estrella

Andris írta:
Én fenntartom, hogy korai arra a következtetésre jutni, hogy a magánélete (celebkedés, barátnő, jachtozás, akármi) nyomja rá a bélyegét a formájára. Ezek csak ködszurkálások, igazán messze túl rövid időablak alapján ráadásul, és szerintem inkább csak a személyes unszimpátiából fakadnak. Én se szeretem a mindenféle sztáralűröket, se az ostoba tini szokásokat, de attól még nem biztos, sőt nem valószínű, hogy bármire is igazán komoly kihatással vannak (mármint abból, ami edzésen meg a pályán történik).

Szerintem egyszerűen vagy nem teljesen százas még, vagy nem jött vissza még a fizikai forma a kiesett időszak után.
Ez 1-2 meccsen, 1-2 héten belül teljesen fel tud számolódni, ha tényleg ez van és az edzők odafigyelnek rá.

Azt nem értem, hogy miért kell a focival és különösen esetleg a madriddal foglalkozni a privát közösségi média felületein, bár nem tudom pontosan mi volt ennek a tartalma, mert nagyon igyekszem minden ilyenről tudomást sem venni. Igazán rohadtul nem érdekel a focistáknak egy perce sem, amit nem a pályán töltenek. De annyi beszűrődik hozzám is, hogy most is volt valami, és korábban is voltak ilyenek (pl psg, vagy franciák?)... erről szerintem sürgősen le kell szokni.

Azt se gondolom, hogy a svéd gyerekre kéne cserélni csak mert most van 1-2 rossz hete.. sokkal nagyobb kárt lehet ezzel okozni. Minden marad úgy ahogy van, és nincs ezzel semmi gond. Az meg nem új, hogy a tini sztárokra fokozottan oda kell figyelni, ez már csak és kizárólag Flick és a klub felelőssége: 110%ot kell elvárni edzésen, visszafogottságot a foci világával kapcsolatos pályán kívüli létezésben, és minimum heti egy alkalmat egy profi pszichológusnál. És ez mindenkire igaz kb, de a fiataljainkra különösen.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.26. 20:32:07

Ha és amennyiben 100%-os állapotban nyújtotta ma azt, amit, arra nincs kifogás. Ennek fényében, pedig a neten való üzengetés is csúnya öngól volt.

Ha sérülten tolta, az magyarázhatja azt, ami a pályán láttunk, de felesleges pályán kívül beszólogatni, teszem hozzá, még akkor is, ha tökéletesen igaza volt.

Amit pedig meccs után kapott az várható volt, mégis nettó szánalom, amivel csak saját magát járatta le pl. carvajal, aki elég sokat köszönhet Yamalnak válogatott szinten, a belga egysejtűről meg a paplanszájú agysérültről kár is beszélni, főleg, hogy utóbbi, már a padunkat is provokálta.
Andris
Adminisztrátor

- József Attila
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.26. 19:54:17

Az van hogy ő egy gyerek, aki a szemünk előtt fog felnőni.

Eddig nagyjából bármit csinált, azonnal arany lett belőle. Most rövid időn belül jött sok bukás is (BL, nemzetek ligája, aranylabda, most ez a klasszikó).
Az ilyen vereségek acélozzák meg igazán a személyt, ezekből lehet tanulni és ezektől lehet nőni.

Remélem képes lesz rá, de ha nem, akkor lesz még elég vereség amikből tanulhat.

Lényeg a lényeg, ez a kölyök előttünk fog kisfiúból férfivá válni, és csak szurkolhatunk hogy ez mielőbb megtörténjen.

szerk: helyesírás
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PR42 2025.10.26. 20:02:45-kor.
bence0330

2025.10.26. 19:47:53

Jelenleg Roony szerintem kicsit jobb nála. Szomorú, de ez van, Yamal neve viszont már túl nagy ahhoz, hogy ne kerüljön be a kezdőbe, ha egészséges.

Nyilván hamarosan újra top formában láthatjuk, de ez most gyenge, nem szabadna kezdetni ilyen formában úgy, hogy van egy egyre komolyabb játékot mutató helyettese.

A magánéletét hagynám, de azt a részét, ami a klubot is érinti, nem engedném, mert ez nem az ő magánélete, ennek hatása lehet ránk, lehet, hogy volt hatása a meccsre is, nem tudom. Plusz nyomást rak ránk, és feltüzeli az ellenfelet, akiknek amúgy kb ez a gyengéjük, mert amúgy általában nehéz feltüzelni. Szóval ez egy rossz PR és rossz taktikai húzás is volt, potenciálisan (lehet amúgy semmi köze nincs ennek az igazsághoz a meccset tekintve, de inkább tud így elsülni negatív irányban, mint fordítva). Ezt a részét megtiltanám neki a klub helyében.

Amúgy nem lesz vele szerintem gond, hamar húzóember lesz, de ezeket a tinikre jellemző felelőtlenségeit tényleg ki kell belőle nevelni valahogy. Ebben tanuljon szépen Pedriéktől. Egy szintig jó a vagányság, támogatom, de egy szint felett ez már simán átmehet negatívba, ahol soka utálják meg, és az a focijára is rossz hatással lehet.

Amúgy meg lehet, hogy ez az egész aranylabda mizéria is betett neki kicsit, lehet simán elhitte, hogy ő a világ második legjobb focistája, sőt, igazából az első, akit "kiraboltak" az újságírók, és hogy ez olyan magától értetődő és már örökre így lesz. Tinédzserként extra nehéz ezt kezelni. Vagyis gondolom, mert sosem volt ilyen problémám. :D
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.10.26. 19:39:30

Itt lenne az ideje elbeszélgetni vele, hogy több futball, kevesebb celebkedés kellene. Nem jó az irány, amerre kezd elmenni, időben vissa kéne fordítani.

Ma ez igen gyenge volt, és remélem csak azért nem lett lecsérlve, mert volt még néhány hasonlóan rossz teljesítmény. :roll:
bence0330

2025.10.19. 22:24:08

Vele nincs gond? Jó lenne a következő meccseken egy már formába lendült Yamal, de az Araujo gól után elég csúnyán sántikálva kocogott oda a többiekhez.
bence0330

2025.10.17. 14:03:27

Yamal megnyert egy "King Juan Carlos Award" nevű díjat, amit az ország legjobb feltörekvő sportolójának adnak. Azért lehet ez érdekes Yamalnak, mert a spanyol király és királyné adja majd át. :) Fogalmam sincs, hogy ez az elavult intézmény mennyire rangos Spanyolországban egy átlag ember számára (van annyira, mint az angol rendszerben?), de gondolom azért mindenképp nagy élmény lehet.

Gratula ezért is! :)
Válasz küldése