Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.30. 20:17:40

Chino írta:
2025.10.30. 14:37:54

De a legtöbb helyzetük sem abból adódott, hogy nem működött a feltolt védelem és mögénk kerültek volna. Az első gólon kívül nem is hiszem, hogy volt ilyen. A nem működő lescsapdáról is csak annyit, hogy 3 góljukat vették el les miatt.
Tök igazad van a lescsapdáról.
Sokak nem értik hogy mi kényszerítjük ezeket a helyzeteket, és a tervünk része, szándékosan.
Ehelyett úgy fogják fel hogy jaj megint 1 cm-n múlt, hát mekkora mákos a Barca + Negeira liga hogy a bíró lest ítél tehát Barca = rossz.

A valóság viszont az hogy begyakorolt, sok időt és energiát igénylő finomhangolt gépezet a lescsapdánk, nem (csak) szerencsén múlik.
Mostanában tényleg inkább döcög, lőtte a gólokat a Levanta meg a Rayo is, de szerintem megint elkezdett javulni, csak még nem annyira jó mint tavaly.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.30. 18:52:59

https://barcauniversal.com/real-madrid- ... nderstand/
Kroos véleménye a clasicorol.
Teljesen normális, és kultúrált nyilatkozat, lehet így is hozzáállni a dolgokhoz.
Üde színfolt a sok Negreiras hír között.

Ma olvasom, hogy a Real és a szuperliga szervezője 4,5 milliárdra perelné az UEFA-t.

Nem értem miért jó mindenkibe beleállni, egyszer visszaüthet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.30. 14:37:54

safranek írta:
2025.10.28. 17:45:02
Ehhez tartozik Meszaros Abel uj elemzese:

El Clasico III. rész - a Real Madrid labdás játéka
Ezekkel annyi a gond, hogy ha a végén mondjuk Koundé a helyzetét nem bénázza olyan szinten el és a vége 2:2, akkor ez az elemzés sem teljesen így néz ki, pedig az csak egy nüanszot jelentett.

De a legtöbb helyzetük sem abból adódott, hogy nem működött a feltolt védelem és mögénk kerültek volna. Az első gólon kívül nem is hiszem, hogy volt ilyen. A nem működő lescsapdáról is csak annyit, hogy 3 góljukat vették el les miatt.
Forca Barca!!!!
safranek
Barça B

2025.10.28. 17:45:02

Ehhez tartozik Meszaros Abel uj elemzese:

El Clasico III. rész - a Real Madrid labdás játéka

“A Twelve vagy az Opta adataiból, de nyilván az eddig lejátszott Real meccsek nagy részéből is kiderül, hogy Xabi Alonso jóval kontrolláltabb (labdával lassabb, labda nélkül intenzívebb) és korszerűbb futballt valósít egyelőre meg elődjeinél.

A Barca ellen azonban nem véletlenül játszott teljesen más stílusban Xabi Alonso csapata és produkálta a szezon legkevesebb sikeres és rövid passzát (251 ill 99) és számos egyéb mutatóban a Real Sociedad és Atletico elleni nehéz meccsek szintjét hozták.
⭐
Ami ennél egy kicsit kevésbé evidensebb az, hogy ez mennyire tudatosan nézett ki és milyen jól működött: 9 súlypontáthelyezzéssel (szezoncsúcs) és 5 kiugratással (csak a Kairat és a Villarreal ellen jött össze több 7 ill. 6) és nem mellesleg 3.6 várható gólnál csak a Levante (3.9, az OM ellen 3.6) ellen tudtak nagyobb helyzetminőséget kidolgozni. Nyilván ennek a remek teljesítménynek az egyik alapja - az előző posztban részletesen bemutatott labda nélküli szervezettség (5 sikeres szerelés a támadóharmadban és összesen 24 az idény legjobb teljesítményei közé tartozik). Ami egyébként úgy valósult meg, hogy sikerült a Barcát 1.1 xG-n tartani - hiába engedte az idény legtöbb passzát (599) és a második legtöbb támadóharmadbeli átadást (35) a Real védelme, a tizenhatost és a kapuját brutális módon megvédte: 12 blokkolt passz idénycsúcs 12 cselező elleni szerelésnél csak egyszer teljesítettek jobban (Oviedo) és ellentétben a Real Sociedad elleni meccsel (ahol Huijsent a 32.-ben leküldték) nyoma sem volt hősies vagy kétségbeesett védekezésnek - ott 37 tisztázás, a Barca ellen pedig csak 16...

Nézzük meg néhány pontban, hogyan sikerült Alonsóéknak 32% labdabirtoklással leuralni a Clasicót, milyen labdás terveik voltak, kik és hogyan valósították meg ezeket három pontban.

1. Huijsen és Carreras ellen a Barca nem tudott sikeresen presszingelni

Most nem mennék bele hosszabban a Flick féle idei Barca labda elleni gondjaiba - bár van úgy 100 dia és másfél elkészített videóm a témában - inkább néhány képpel mutatom, hogy mit csinált Dean Huijsen ellene. Nyilván nem nagyon kell őt az elitfutballt egy kicsit is követőknek őt bemutatni - előrevédekezése, játékintelligenciája, kétoldali bevethetősége miatt Mats Hummelsre emlékeztet - és főleg a bátor belépései, megindulásai és elképesztő vonal-áttörő passzai miatt. Noha a Barca próbálta Militao és Valverde oldalára terelni a játékot, nem igazán sikerült úgy vezérelni a letámadást, hogy ne Huijsen legyen a játékba hozható ember. A holland születésű és korábbi UP válogatott, aki 5 éves kora óta Spanyolországban élt, és két korai megingást kivéve szinte hiba nélkül hozott jó döntéseket - megindulás, felpassz, keresztlabda, átlóspassz Carrerasnak - nyomás alatt. A Real Madridnál korábban 3 évet eltöltő balhátvédnak pedig pont ezek a nyomás alatti megindulások és a kombinatív mélységet kereső passzjáték az erőssége, amire Xabi Alonso épített.

2. A mélység prioritása

Lassan 7-8 hónapja nem igazán újdonság - ezt pl. májusban elég részletesen kifejtettem az Inter elleni BL elődöntős párharcot felvezető hírlevelemben - hogy az ellenfelek mennyire direkt módon játszanak a Barcelona ellen. A Statsperform adatai szerint a Barca elleni közvetlen támadások száma 1,24-ről 1,63-ra nőtt mérkőzésenként, míg az ellenük történő építkezések 0,45-ről 0,38-ra csökken mérkőzésenként. A liga stílusátalakulást jól mutató adalék, hogy egyetlen csapat sem éri el az 1-et, de a következő 5 legjobb csapat – Sevilla, Athletic Club, Alaves +Elche - mind a 2025/26-os szezonban található, magyarán az egész bajnokság jóval direktebben játszik, pl. a tavalyihoz képest.

Ebben a kontextusban jobban érthető, hogy Alonso miért ilyen meccstervet választott, ahol a ritkább labdabirtoklás elsődleges célja a Barca magas védővonala mögötti területek lehető leggyorsabb megjátszása volt. Itt fontos kiemelni Vinicius önzetlenségét ahogy nemcsak a labda ellen dolgozott tőle szokatlan intenzitással, de remekül húzta ki Koundét és nyitotta meg így az átlós passzt Mbappénak. Talán kicsit ez is segített a Real-nak, hogy az egész meccsen a Barca híres lestaktikájának csak ötször sikerült lesreállítani (4x Mbappé 1x Brahim) - miközben az egy évvel ezelőtti Clasicón csak Mbappé nyolcnál járt az első félidőben. Apropó Vini jr: talán mi sem mutatja jobban Alonso meccstervét, mint az, hogy ő 72 perc alatt 10 jó passzt és 6 sikeres cselt tett hozzá. Ebből külön kiemelkedik az első félidő utolsó tíz perce, ahol szinte egymaga őrjítette meg a Barca védelmét, sokszor 2-3 védővel szemben is (lásd pl. Bellingham gólja előtt).

3. A forgatások és a boxba indulások.

Említettem, hogy a Real idénycsúcsot állított be a súlypontáthelyezések (9) tekintetében, ami ugye már egy ideje - a tavalyi Atleticónál figyeltem meg leginkább - komoly fegyver a Barca kompakt és szűk (de idén relatíve passzívabb) védekezése ellen. Ezt idén számos ellenfél - a Rayo, a Real Sociedad, a PSG - szépen kihasználta, a Sevilla pedig legkésőbb mindenki számára közkinccsé tette. Alonsónál ezt a forgatást többnyire Vinicius irányába szándékozták - teljes joggal, lásd 2. pont- és a jobbról befelé forduló ballábas Camavinga remekelt ezekben, míg a Real mindig ügyelt arra, hogy ez a gyenge oldali háromszög kialakuljon.
A támadóharmadba lépve azonban gyakorlatilag mindenkinek lehetősége volt ezt gyakorolni - lásd a képeket. Sőt, igazából ennek a variációját láthattuk a vezetőgólnál is - csak a befelé forduló Bellingham nagyszerűen vette észre a még jövedelmezőbb opciót - a kilépő Mbappét.”
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.28. 17:33:27

torotam írta:
2025.10.28. 17:01:41

Ennyi PR, én erre gondoltam, ne adj olyan szavakat (buszozás) a soraim közé, amik nincsenek.ott.

A belinkelt videóanalíziseket pedig köszönöm.
Részemről ezzel a téma lezárva.
Reméljük sikerül hangolni a taktikán és a sérültjeink visszatérésével és Yamal formajavulásával helyrebillennek majd a jelenlegi problémák.
Utolsó soroddal egyetértek, és örülök ha megnézted a videót, neki sok hasonló analízise van, jó content.

Nem adtam szavakat a szádba, ez rágalom a részedről ezen a ponton. Te írtad hogy mély, zárt, kontrára várva. Ez tényszerűen buszozást jelent, hiába tagadod és variálod.
Szerintem továbbra is rossz megállapításokat teszel, a bizonyítékot és érvelést viszont már nem ismétlem még egyszer.

Az hogy másként látod a dolgokat és a meccset az ok, nem bánom én egyáltalán, nem akarom feltétlenül megváltoztatni amit gondolsz, nem is vagyok rá képes, de, és itt a de, ha közzé teszed, akkor reagálok rá, megerősítem ahol igaz, megcáfolom ahol nem az (szerintem).
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.28. 17:01:41

PR42 írta: A kiemelt részek mindegyike valótlanság, ezért mondtam hogy tévedésben vagy.
Szerinted valótlanság, szerintem nem, teljesen mindegy hányszor vágod még a fejemhez.
Igen, a madrid letámadott a mérkőzés elejèn, de ugyanakkor zártan is védekeztek és kerestèk a kontràk lehetőségét, ahogy írtam is.
PR42 írta: Madridi meccsterv, Alonso munkássága
Nem védekeztek zártan, nem kontráztak.
De, szerintem a meccs több szakaszában okosan, zártan védekeztek és labdaszerzéseik uzán keresték a kontrák lehetőségeit.
PR42 írta: Ezen túl pedig kifejezzen kellemetlen hogy nem tudunk tisztességgel kikapni és gratulálni az ellenfélnek. Most vertek minket rommá és még mindig ott tartunk hogy "ááh ez a madrid gyenge, Alonso nem csinált semmit, feltették a gyorsakat aztán kész". Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, és észre kell venni hogy teljesen máshogy játszanak mint tavaly.
Itt sajnos megint előveszed a fegyvered és kiforgatod a szavaim PR.
Én egy szóval sem írtam, hogy gyenge a madrid. Sőt, azt írtam, hogy jobbak voltak nálunk és tőlük ki lehet kapni. Megérdemelten nyertek, ezt is írtam.
Mi ebben a kellemetlen? Semmi. Már megint olyan dolgokat látsz a soraim közé, amik nincsenek ott.
PR42 írta: Támadóik a leshatáron
A támadóink a leshatáron voltak? Ok, de kinek nincsenek? Mi lett volna az alternatíva, sétáljanak hátra?
A mieink is ott voltak a leshatáron, csak nem tudtak se lefutni se csellel megverni senkit, így nem értek semmit a leshatáron (se).
Azért az nagyon nem mindegy, hogy leshatárról kiugorva 30 métert rohanhatsz egyedül a kapusra és ezt mint taktikai elem próbálod kihasználni.
Alonso tudta, hogy ismét magasan lesz a védővonalunk és ezt ki is használta. Ennyi.
PR42 írta: Fontos megérteni, hogy ha izomban és koncentrációban nem bírjuk, akkor tök mindegy mit kér az edző, mert így se úgy se fog menni.
Nem tudom PR, én azért ezt másképp látom a profi labdarúgásban.
Ha a kondi nincs rendben és a koncentráció is kevés, akkor nem biztos, hogy azzal a taktikával kellene kimenni, ami a legnagyobb kondit és legtöbb koncentrációt kívánja meg a játékosoktól.
Nagyon jó lett volna egy konzervatívabbra hangolt taktikát megnézni, de ez a hajó már elment.
PR42 írta: Buszozás
Azt írtad a zárt védekezés nem egyenlő a buszozással. Igen, ez így van, de te azt írtad hogy zártan és mélyen védekezzünk, kontrára játszva. Ezt írtad. Nem forgatom ki a szavaid. Ez a buszozás definiciója. 2. kommentben már mást írsz, de ne haragudj ha én arra reagálok amit írsz, konkrétan. Mély, zárt, kontrára várva = busz.
Nem a buszozásra gondoltam.
2003. óta vagyok Barca drukker. Ha a buszozós taktikát preferálnám, nem a Barcaért rajonganék.
Nagyon kinyílunk és brutális területek vannak a védőink és a kapunk között. Ezt lett volna jobb zárni és mélyülni.
A kontrázás meg sokáig nem volt jelen a játékunkban a tiki-taka időszak alatt, de újabban úgy látom jók vagyunk benne.
Ennyi PR, én erre gondoltam, ne adj olyan szavakat (buszozás) a soraim közé, amik nincsenek.ott.

A belinkelt videóanalíziseket pedig köszönöm.
Részemről ezzel a téma lezárva.
Reméljük sikerül hangolni a taktikán és a sérültjeink visszatérésével és Yamal formajavulásával helyrebillennek majd a jelenlegi problémák.
Visca el BARCA!
safranek
Barça B

2025.10.27. 17:12:03

Javaslom Meszaros Abel oldalat kovetni az fb-n. Tobb posztot fog kirakni a meccsrol:

https://www.facebook.com/share/p/17Fv12 ... tid=wwXIfr

“Több olyan meccs utáni reakciót és gyorselemzést láttam, miszerint az #ElClasico-t lehetetlenül nehéz elemezni, egy érzelmileg végletekig túlfűtött kosármeccset (ping-pong, vízilabda - kinek mi a pejoratív sportága) láttunk. Megpróbálom néhány rövidebb posztban bemutatni a folyamatokat, ill. a csapatok terveit és megvalósításait.

Elsőként kezdjük a #realmadrid (főleg labda nélküli) szándékaival 4 pontban:

1. A kezdeményezés szelektív átadása: egy sok gonddal küszködő (Lewandowski, Raphinha, Gavi, Joan Garcia, Dani Olmo, Yamal nem 100%-os állapota, az intenzitás és a presszing csökkenése, vereségek a bajnokságban és a BL-ben, Flick eltiltva) és a tavalyi legjobbjától elmaradó #barcelona két pontos hátrányból várta a klasszikust. Ugyanakkor pont ezek miatt is, de eleve Flick és stábja (Marcus Sorg!!!) nem köt senki ellen kompromisszumot és minden ellenfelet le akar tolni a pályáról. Xabi Alonso azért Leverkusenben - lásd pl. a korai korszakát - sokszor megmutatta, hogy adaptívabban képes játszani, így a meccsterve egyáltalán nem a (legtöbb ellenfél ellen működő) kontrollra volt felépítve. Sokkal inkább szólt arról, hogy egy szilárd közepes blokkból második szándékból kontrázva, helyenként szelektíven agresszíven letámadó, a Barca nyilvánvaló gyenge pontjait (presszing csökkenése,magas lestaktika kijátszása beindulásokkal, gyenge oldali forgatásokkal) és saját erősségeit (az átmenek megnyerése Vini-Mbappé megtámogatva Bellingham, Güler, Camavinga valamint a jobbhátvédből robbanó Valverdével) kihasználva hektikusabbá, ha tetszik kaotikusabbá tegye azt. Ennek egyik módja a:

2. Helyzetfüggő magas emberezős presszing (amikor hátul nincs plusz egy), kikényszerítve a hosszú labdákat - lepattanó felszedése.

Xabi Alonso alatt jóval egyértelműbb és ezáltal szervezettebb lett a Real Madrid labda elleni munkája. Egyértelmű helyzetekben - pl. kirúgásnál - az egy egy elleni magas védekezésből indul ki, ami belekényszeríti az ellenfelet - nagyjából nincs olyan edző, aki nem vállalja be, hogy elit támadói 2v2, 3v3, 4v4 játsszanak félpályányi területen, hiszen ezekből az egyik legegyszerűbb dolog gólt rúgni - egy más dinamikájú meccsbe. Meglehetősen tudatos volt, hogy a magas felíveléseket többnyire Militao (lásd párharcmutatói) megnyeri Ferran ellen, míg a Real középpályás négyese (ami ugye egy rombuszból és 4 magát tkp. középen jól érző játékosból állt) remekül dolgozott visszafelé és szedte fel a második labdákat.
A Rashfordnak felpasszolt labdáknál Valverde érkezett szokásos rusztikus dinamikájával, Alvaro főleg az első félidőben jól kontrollálta Yamalt (ill. a Barca meglehetősen ritkán találta meg őt - 7 cselkísérletéből 6 jött a második 45 percben) míg Huijsen inkább a kiugrásaival (Ferminre) vétette magát észre. Hogy ez mennyire kockázatos, az csak akkor derült ki, amikor ez a kiváltás-kiugrás nem sikerült, mint pl. a 35. másodpercben ahogy Huijsen elvétette a labdát és a Barca indulhatott is belőle.

Linkelek azért pár klipet:

A magas presszing eredményként egy centikkel elvett Mbappé lesgólt tudtak felmutatni, de persze talán ugyanennyire fontos volt, hogy az első húsz percben a Barca csak két lövésig jutott (Rashford 1.p Huijsen építkezési fázisban való labdaeladása után, valamint Yamal tekerése egy visszarendezedő mély blokk ellen a 9.p). A Barca pedig gyakran tanácstalanul adogatta körbe a labdát, igazi veszély nélkül...

A magas emberezős presszing azonban láthatóan kondíciókkal érkezett, hiszen amennyiben nem sikerült a hosszú ívelést elérni, vagy bezárni a Barcát egy oldalra (6. perc vége), akkor jött a közepes blokkos visszarendeződés.

3. A közepes blokk jobboldali kontrollja és a magas presszingbe váltás

A Barca azért persze át-átjutott a presszingen, és a Real pedig szívesebben állt vissza egy olyan közepes blokkba, mely hol 4-1-3-2-nek, hol 5-3-2-nek nézett ki, Tchouaméni tagozódásától függően. Itt szembetűnő volt az Ancelotti korszak roppant passzív és enervált labda elleni munkájához képest, hogy mind Mbappé mind Vini milyen sokszor és érdemben járultak hozzá a védekezéshez. Mbappé többnyire a Barca erősebbik építkező oldala ellen védekezett - Yamal a gyenge oldali 1v1-re vár, míg de Jong és Pedri is balra szeret kiváltani Baldéval és a szélsővel kombinálni plusz most Eric Garciával ebbe be is segítettek - nagyon is szisztematikusan. Itt vele és a Bellingham-Camavinga-Valverde trióval nagyon szépen levédekezték a Barca négyesét, miközben Arda és Tchouaméni tudott figyelni a keresztfelpasszokra és megszervezni a magas presszingbe való átmenetet. Kifejezetten jól kivehető, ahogy ők ketten ezeket lekommunikálták.

4. Középpályás rombusz és Vini presszingjének szögei a magas presszingnél

Érdekes volt még, ahogy a Real milyen jól váltott ezekbe a magas letámadásos szituációkba - anélkül hogy teljesen mindenki 1v1 védekezzen, vagyis maradni tudtak plusz egyben bizonyos területeken - és ennek a kulcsa meglepő módon Vinicius jr. volt. A nem éppen a védőmunkájáról híres brazil - akiről persze a legtöbben nem emiatt beszélnek a meccs kapcsán - remekül futotta meg a letámadásbeli szögeket. Az íves futása (kívülről befelé) fedezőárnyékba vagyis megjátszhatatlanná tette Koundét, miközben nagy lendülettel tudott a védőkre ráfutni. A Barca eleinte pedig alig-alig tudott hátulról (Szczesny) ezekből kipasszolni.

Ám azért semmi sem ennyire egyszerű, hogy a pályán meccs közben a játékosok ne tudjanak rá megoldásokat találni, és ebből elég sokat láthattunk az első harminc perc után:

A következő részben foglalkozom még a Barca megoldásaival és a Real Madrid labdás játékával és persze a második félidő érdekességeivel is. Tartsatok velem!”
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.10.27. 17:04:27

bence0330 írta:
2025.10.26. 19:53:48
Csak annyiban nem értek egyet, hogy a Reálnak szerintem nagyon jó napja volt. Szerintem láttam idén az összes meccsüket, ilyen gyorsan, ennyire sok akarattal nem tudom, mikor játszottak, talán egyszer. Sok helyzetet alakítottak ki3, a középpályán sem voltak igazán gyengébbek, pedig ott azért magunkra tettem volna. Amikor néha mi szorítottuk be őket, kb hibátlanul védekeztek. Egységesek voltak, nem szakadtak szét a csapatrészek, mint tavaly.
Csapatként jók voltak, egyénileg sok volt a hiba. Mbappé bőven lőhetett volna még, ráadásul büntetőt is rontott. Güler fatális hibát vétett a gólunknál, és másoknak is voltak hátul komolyabb megingásaik. Most belefért, de jobb napjainkon ezeket megbüntettük volna.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.27. 13:46:52

Pluszban a lescsapda is mukodott, 3 goljukat anulaltak les miatt es voltak olyanok is, amibol nem lett gol...
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.27. 11:55:43

torotam írta:
2025.10.27. 11:06:49

Miért ne ment volna?
Miért lett volna ördögtől való dolog változtatni, váratlant húzni azok után, hogy az elmúlt 4-5 meccsen folyamatosan döcög a taktikánk?

A személyeskedéseden átlépek, mely szerint óriási tévedésekben vagyok, de cserébe azt kérem, hogy ne forgasd ki a szavaim.
Senki sem írta, hogy tegyük be a buszt. Nem is vár itt ilyet senki. A zártabb védekezés nem ekvivalens a buszozással. A kontrázó taktika is lehet támadó foci, hány BL-t nyert így a madrid és még sem buszozó csapatként vannak emlegetve.
És Flick kapcsán nem utólag okoskodunk itt, kb mindenki előre borítékolta, hogy nem fog váratlant húzni és a madrid pontosan tudja mire kell készülnie. Épp Bence írta korábban, hogy az elején tuti nyelünk 1-2 gólt a taktika miatt, de remèljük többet lövünk majd. Ha ezt mi látjuk innen a fotelből, gyanítom a profi stáb is látja.

A madridi védekezés pedig: nézd vissza a második félidőt, kb 70%-ban a madrid nagyon zártan, közel a 16-osához védekezik, még Bappe is kb 40 méterre a saját kapujától, majd labdaszerzések után nem tilitoli passzok, hanem kiugratások. Csak magukra vessenek, hogy nem lett több közte, főleg mikor a végèn egy Dejong meg Casado a két utolsó emberünk.

Én nem mondtam egy szóval sem, hogy buszozzunk, nem várom Flicktől, hogy adja fel a támadó focit.
Taktikai hangolásról beszéltem és arról, hogy ne legyen ennyire előre kiszámítható a játékunk, mert már nem csak egy Madrid, PSG vagy Sevilla játszik ki bennünket, hanem már egy Rayo vagy Girona is.
Én erről beszèltem.

Ami még sajnos tény: a madrid kerete jobb, erősebb, szerintem minden csapatrészben minőségibb a keretük a miénknél. Ők igazolhatnak folyamatosan és menni is akarnak hozzájuk a jó játékosok.
Nem szégyen kikapni tőlük.
A frusztrációt inkàbb az okozza, hogy előre látható volt hogyan játszàk majd ki a taktikánkat.
torotam írta:
2025.10.26. 23:23:44

Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger támadót a leshatárra küldte, mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.

Én Flick nyakába varrom most ezt a vereséget.
Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.

A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.

Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...
A kiemelt részek mindegyike valótlanság, ezért mondtam hogy tévedésben vagy. Bocsánat ha megbántott, nem megsérteni akartalak, hanem a kommented tartalmára reagáltam, azon belül arra ami hamis volt.

Ezek:

Camavinga
Camavinga nem volt se izmos se középpályás se semmi ami megakadályozta volna a mi járatásunkat a beállt Madridi védelem előtt.
Camavinga jobbszélsőt játszott, és Baldé volt az embere aki ellen védekezett.

Valverde pedig Rashfordot fogta. Bellingham fogta gyakran Pedrit. Csuamenit Frenkin láttam sokszor. A teknős és Güler támadta le a két védőnket és a kapust. Vini pedig Koundé és FDJ között mozgott sokat. Mintha azt suggalnád hogy feltették a bika fekete vkp-kat és ezzel megfogták volna a focinkat. Ez konkrétan nem így történt.

Madridi meccsterv, Alonso munkássága
Nem védekeztek zártan, nem kontráztak. Letámadtak minket, a meccs döntő részében egész pályán, egy az egyben védekezve a kapusunkat is letámadva. Ez minden csak nem zárt és nem kontra játék. Nem igaz amit írsz. Csak akkor léptek vissza ha kijöttünk egy időre a szorításból, és elkezdtünk feljebb lépni, de akkor is kiszorítottak minket a szélső védőinkre akik nem tudtak előrelépni. Nem igaz az általános megállapításod a madrid meccstervéről. Tény, hogy nem igaz.
Ezen túl pedig kifejezzen kellemetlen hogy nem tudunk tisztességgel kikapni és gratulálni az ellenfélnek. Most vertek minket rommá és még mindig ott tartunk hogy "ááh ez a madrid gyenge, Alonso nem csinált semmit, feltették a gyorsakat aztán kész". Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, és észre kell venni hogy teljesen máshogy játszanak mint tavaly.

Támadóik a leshatáron
A támadóink a leshatáron voltak? Ok, de kinek nincsenek? Mi lett volna az alternatíva, sétáljanak hátra?
A mieink is ott voltak a leshatáron, csak nem tudtak se lefutni se csellel megverni senkit, így nem értek semmit a leshatáron (se).

Magas védelmi vonalunk
Magasan húztuk a védelmi vonalat, de aztán mégis az összefoglaló nagy részében az 5-ösünkről se tudunk kijönni, és ott kapjuk a gólokat, tiziket, helyzeteket hogy a fél csapatunk a saját 16-osán belül van. Vajon miért?
A többi helyzet meg abból adódik hogy eladjuk a labdát építkezés közben, amit egyből mögénk lőnek, mert nem tudtuk kihozni. Minél mélyebben vagyunk, annál nehezebb kihozni egyébként, és ők azt akarták hogy jó mélyen legyünk, távol a kapujuktól. Sikerült is ezt elérniük, ebből jöttek a helyzetek és a gólok is.

1. gól egy bedobásból születik. Az ő baloldalukon jön egy dobás, átjátszák a túl oldalra, Camavinga megfuttatja Baldét (mert jobbszélső, nem középpályás!), de Bellingham nem adja neki kényszerítőbe, hanem megveri Pedrit és indítja Mbappét. Elcsúszik a lescsapda, de hasonlóan kaptunk gólt a görögek ellen is, ugyanígy bedobásból. És hol volt a vonal? A saját férfelünk felénél. Lehetne hátrébb persze, de ez azért nem egy extra magas letámadás. Ez még csak nem is olyan mint a PSG ellen amikor a kirúgásukat védekeztük le úgy hogy Nuno Mendes végig futott rajtunk, mert ott tényleg magas volt a vonalunk és rossz a kondink. Ez egy tök átlag szitu bármelyik meccsen. Bellingham volt ügyes.
2. góljuk előtt majd nem gólt lőttünk de kontra lett, Pedri visszahúzta Vinit egy lapért, mi a saját 16-osunkra húztunk falat a szabad ellen, ők kitették szélre Vininek, aki beadta és gól.
Miért beszélünk leshatáron lévő támadókról, magas védelmi vonalról és stb ezek után?
Mindkettő intenzitásbeli probléma. Lassúak vagyunk, és tök mindegy hogy mélyen vagy magasan vagyunk lassúak.
Fontos megérteni, hogy ha izomban és koncentrációban nem bírjuk, akkor tök mindegy mit kér az edző, mert így se úgy se fog menni.

Buszozás
Azt írtad a zárt védekezés nem egyenlő a buszozással. Igen, ez így van, de te azt írtad hogy zártan és mélyen védekezzünk, kontrára játszva. Ezt írtad. Nem forgatom ki a szavaid. Ez a buszozás definiciója. 2. kommentben már mást írsz, de ne haragudj ha én arra reagálok amit írsz, konkrétan. Mély, zárt, kontrára várva = busz.

Kb a 70-ik percig folyamatosan letámadtak minket, utána cseréltek többet mert kicsit elfogyott a szufla, akkor zártak vissza a saját térfelük feléig, és csak akkor kerültek mélyebbre ha sikerült beszorítanunk őket, de ez se volt gyakori.

Videóanalízis
Ha nem hiszel nekem, hidd el ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=U1GeHIWTfK0&list=LL
Vagy tényleg nézd vissza a meccset.

Gyorsak vagy sem?
Azt írod annyira nem is gyorsak, de aztán kritizálod Flicket hogy fittyet hányta a világ leggyorsabb támadóira.
Most akkor melyik?
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.27. 11:06:49

PR42 írta:
Ez így nem megy, ez a baj. A taktikát lehet igazítani, de ezeknek a fiúknak tegnap ugyanúgy nem ment volna másik taktika se.
Miért ne ment volna?
Miért lett volna ördögtől való dolog változtatni, váratlant húzni azok után, hogy az elmúlt 4-5 meccsen folyamatosan döcög a taktikánk?

A személyeskedéseden átlépek, mely szerint óriási tévedésekben vagyok, de cserébe azt kérem, hogy ne forgasd ki a szavaim.
Senki sem írta, hogy tegyük be a buszt. Nem is vár itt ilyet senki. A zártabb védekezés nem ekvivalens a buszozással. A kontrázó taktika is lehet támadó foci, hány BL-t nyert így a madrid és még sem buszozó csapatként vannak emlegetve.
És Flick kapcsán nem utólag okoskodunk itt, kb mindenki előre borítékolta, hogy nem fog váratlant húzni és a madrid pontosan tudja mire kell készülnie. Épp Bence írta korábban, hogy az elején tuti nyelünk 1-2 gólt a taktika miatt, de remèljük többet lövünk majd. Ha ezt mi látjuk innen a fotelből, gyanítom a profi stáb is látja.

A madridi védekezés pedig: nézd vissza a második félidőt, kb 70%-ban a madrid nagyon zártan, közel a 16-osához védekezik, még Bappe is kb 40 méterre a saját kapujától, majd labdaszerzések után nem tilitoli passzok, hanem kiugratások. Csak magukra vessenek, hogy nem lett több közte, főleg mikor a végèn egy Dejong meg Casado a két utolsó emberünk.

Én nem mondtam egy szóval sem, hogy buszozzunk, nem várom Flicktől, hogy adja fel a támadó focit.
Taktikai hangolásról beszéltem és arról, hogy ne legyen ennyire előre kiszámítható a játékunk, mert már nem csak egy Madrid, PSG vagy Sevilla játszik ki bennünket, hanem már egy Rayo vagy Girona is.
Én erről beszèltem.

Ami még sajnos tény: a madrid kerete jobb, erősebb, szerintem minden csapatrészben minőségibb a keretük a miénknél. Ők igazolhatnak folyamatosan és menni is akarnak hozzájuk a jó játékosok.
Nem szégyen kikapni tőlük.
A frusztrációt inkàbb az okozza, hogy előre látható volt hogyan játszàk majd ki a taktikánkat.
Visca el BARCA!
Peter
Director del Fútbol

2025.10.27. 11:00:02

PR42 írta:
2025.10.27. 08:07:49
Letámadtak minket, egyáltalán nem álltak be védekezni.
Nem tudtuk kihozni a labdát,
Totális kontrolban voltak, végig.
Nem tudja Flick, nem is akarja, a keret sincs meg hozzá, se a gyakorlat, se az eszme.

előbb rúgják ki Flicket minthogy betoljuk a buszt. Minek is buszt betolni ilyen csapattal, Pedri és Frenkie szívesen fut a labdaután?
Ez a játékunk, kicsiket lehet rajta változtatni de teljes filozófia váltás nem lesz. Nem is elvárható.

lehet hogy idén márciusban is még a tripláért fogunk menni. Egyáltalán nem lehetetlen, még akkor se ha most rosszul megy.
Ugyanazt a meccset láttuk tegnap, így "összehúztam" a - szerintem - leginkább lényeges részeket.

Annyit és úgy játszottunk, amennyit engedtek nekünk. Úgy tűnt olykor-olykor, hogy akár egyenlítési lehetőség is adódott, de gyorsan válaszoltak volna, bennük volt tegnap minden ami a győzelemhez szükséges.
Szurkolás közben ezt árnyaltabbnak éreztem, de a meccs másnapján megkérdőjelezhetetlenül azt gondolom, semmi esélyünk nem volt többet kihozni a meccsből, mint a szoros vereség.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.27. 08:22:34

Subinho írta:
2025.10.27. 08:15:55
Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal. Én szeretem, ha megyünk előre, támadunk, de van amikor igenis vissza kell zárni. Anno Lucho tökéletesen csinálta ezt, ha kellett visszalépett a csapat, ha nem is védekezni, de, hogy elől legyen egy kis hely, kihúzták az ellenfelet a saját 16-osuk elől. Flicknek nagyon bejött tavaly ez a taktika, de tényleg, mindenki látja, mi az elsődleges opció és, hogy nincs más, ergo, erre állnak rá és kijátszák.
Arról ne is beszéljünk, hogy tavalyi szezonban volt egy egészségel Lewa, egy élete formájában játszó és egészséges Raphinha és egy feltörekvő ügyes gyerek, Yamal, hátum meg Inigo, aki bármennyi idős is volt, nagyon ült neki ez a taktika. Raphinha nagyon hiányzik, igazi vezér volt, végig robotolt előre, hátra, szélen, középen, hatalmas szerepe volt a játékra. Yamal körül a túl nagy felhajtás meg nem tett jót, elhiszi, hogy ő a világ legjobbja 17 évesen. Ha meg nem megy neki, mert nem hagyják játszani a nagyok, akkor meg konkrétan semmi haszna, sétálgat, mint a sértődött gyerek, akinek elvették a labdáját. Ha így folytatja, nem lesz belőle többszörös aranylabdás, ahogy ő látja magát, csak egy Neymar féle ígéret, aki majd 25 évesen elmegy az arabokhoz....
Annyiszor írom le, ahányszor kell.

Letámadtak minket, mi voltunk beszorítva.
https://www.youtube.com/watch?v=k2hXVxvZP7E

A másik fórumozónak pedig javaslom figyelni Camavingát, aki jobbszélsőt játszott, nem védekező középpályást.

Azzal kezdődik az összefoglaló hogy a Madrid teljesen ránk jön, a védelmük a felezővonalnál van, és mi szerencsétlenkedünk a labdakihozatallal.

Ennél jobban hogyan húzzuk magunkra őket? :D :D

Mindekit tisztelettel kérek, hogy nézzen meg egy hosszú összefoglalót, vagy akár a teljes meccset pörgesse végig a megfelelő oldalak egyikén, és realizálja, hogy a Madrid nem bunkerezett.
Lefociztak minket egy magas letámadással, ahogy az összes többi csapat is az utóbbi pár fordulóban.

Mi a különbség itt az első meg nem adott gól, és a Sevilla ellen kapott 2. gól között, amikor Koundé adta el?
Semmi.

Egy gólt kaptunk a saját térfelünk felénél felhúzott vonallal, illetve még párat amin sikeres volt a lesreállítás. Illetve volt egy csomó helyzet amikor teljesen az alapvonalig be voltunk szorítva.
Nem a 2 kapott gól a sok, hanem idén nem volt elől Raphinha és Lewy hogy válaszoljon 3-4-5 góllal.

Nem tudjuk kihozni a labdát.
Subinho
Director del Fútbol

2025.10.27. 08:15:55

Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal. Én szeretem, ha megyünk előre, támadunk, de van amikor igenis vissza kell zárni. Anno Lucho tökéletesen csinálta ezt, ha kellett visszalépett a csapat, ha nem is védekezni, de, hogy elől legyen egy kis hely, kihúzták az ellenfelet a saját 16-osuk elől. Flicknek nagyon bejött tavaly ez a taktika, de tényleg, mindenki látja, mi az elsődleges opció és, hogy nincs más, ergo, erre állnak rá és kijátszák.
Arról ne is beszéljünk, hogy tavalyi szezonban volt egy egészségel Lewa, egy élete formájában játszó és egészséges Raphinha és egy feltörekvő ügyes gyerek, Yamal, hátum meg Inigo, aki bármennyi idős is volt, nagyon ült neki ez a taktika. Raphinha nagyon hiányzik, igazi vezér volt, végig robotolt előre, hátra, szélen, középen, hatalmas szerepe volt a játékra. Yamal körül a túl nagy felhajtás meg nem tett jót, elhiszi, hogy ő a világ legjobbja 17 évesen. Ha meg nem megy neki, mert nem hagyják játszani a nagyok, akkor meg konkrétan semmi haszna, sétálgat, mint a sértődött gyerek, akinek elvették a labdáját. Ha így folytatja, nem lesz belőle többszörös aranylabdás, ahogy ő látja magát, csak egy Neymar féle ígéret, aki majd 25 évesen elmegy az arabokhoz....
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.27. 08:07:49

torotam írta:
PR42 írta:
2025.10.26. 19:59:45
Kár volt lesajnálni a madridot, eddig idén az egy félresiklott madridi derbin túl megnyerték az összes meccsüket, alig hagyva helyzetet az ellenfeleknek.
Alonso első szezon, feltüzeltek, szervezettek, gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger támadót a leshatárra küldte, mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.

Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.

A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.

Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...
Óriási tévedésben vagy. Mármint, hogy SZERINTED óriási tévedésben van. Mert ugye az ő személyes és szubjektív véleménye és meglátásai pont annyira jó eséllyel validak, mint a tieid... kérlek ennek megfelelően fogalmazd meg a hozzászólásaidat!

Letámadtak minket, egyáltalán nem álltak be védekezni. Ugyanazt csinálták mint a görögök, a Sevilla meg a PSG.
Nem tudtuk kihozni a labdát, ha egyszer-kétszer sikerült, abból sprintelhettünk a kapura, de nem lett belőle semmi, mert hiányzott az erő és intenzitás elől.
Sokat volt nálunk a labda, de végig ők irányították hogy milyen zónákban van nálunk a labda, ezért nem voltak helyzeteink.
Totális kontrolban voltak, végig.

Ugyanazt tudom mondani mint a taktikák topikban az utóbbi időben.
Az ilyen megoldások hiányoztak:
https://www.youtube.com/watch?v=DsmqPgpLkVo
Az ilyen extra kell elől, hogy ki tudjunk jönni az ellenfél szórításából.
Yamal képtelen volt megverni Carrerast. Rashford szintén, egyszer vagy kétszer futott el, abból se lett semmi.
Fermin 3 gólt lőhett volna, vagy készíthetett volna elő.
Ferran nem volt egészséges, és amúgy sem egy világverő csatár.
Ez így nem megy, ez a baj. A taktikát lehet igazítani, de ezeknek a fiúknak tegnap ugyanúgy nem ment volna másik taktika se, ahogy ez sem ment.

A középpályával is tévedsz, mert középen leginkább pont Güler és Bellingham helyezkedett, Camavinga pedig igazából jobbszélső volt.

Fogadd el hogy nem lesz hátra húzott védelmi vonalunk, szerintem mindenki jobban jár ha elfogadja és nem írja ide ki minden döntetlen/vereség után. Nem tudja Flick, nem is akarja, a keret sincs meg hozzá, se a gyakorlat, se az eszme.
Kb mintha Mourinhotól kérnéd hogy ugyan küldjön már fel egy 3-4-3-t totális fociban :D Minek?
Tök felesleges körök ezek, sosem lesz ilyen, előbb rúgják ki Flicket minthogy betoljuk a buszt. Minek is buszt betolni ilyen csapattal, majd szerinted Pedri és Frenkie szívesen fut a labdaután?
Ez a játékunk, kicsiket lehet rajta változtatni de teljes filozófia váltás nem lesz. Nem is elvárható.
Egyetlen edzőt se tudok mondani aki képes két ellentétes megközelítést is kimagasló szinten játszatni. Pláne szezon közben igazolások nélkül váltva :D

A frusztrációt megértem, nem megy jól, mindenki mérges és csalódott, keressük a megoldásokat, és ahol érezzük hogy lehet változtatni, ott reklamálunk. Teljesen elfogadott dolog.
Sajnos a valóság az, hogy minden évben egy csapat tud csak nyerni, pedig mindenki megpróbálja. Sajnos nem jön mindig össze jól a dolog.
Jövőre simán lehet hogy ugyanezzel a taktikával megint tripláért mennénk... és lehet hogy idén márciusban is még a tripláért fogunk menni. Egyáltalán nem lehetetlen, még akkor se ha most rosszul megy. Ami viszont biztos, hogy ha egy támadó edzőt rákényszerítenél arra hogy dobja ki az életművét és cserélje le a taktikáját, egy ráadásul totál nem arra való kerettel, akkor tuti hogy nem mennénk egy trófeáért sem. Valszeg Flick is köszönné szépen és felállna.
De meg lehetne próbálni átcsábítani Allegrit a Milantól, ő szívesen betolja a buszt.
safranek
Barça B

2025.10.27. 07:07:26

Andris írta:
2025.10.26. 20:28:44
Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel...
Nem tudod mi a sztori? Akkor nezz utana! Yamalnak tok felesleges megnyilatkozasa volt a meccs elott. Ha van ma egy Puyol a csapatban, akkor valoszinuleg masnap jott volna a mea culpa, ma annyira telik: “de hat meg gyerek, nem szabad bantani!”

Persze, hogy szamonkerik a meccs utan a feherek. (Oruljunk, hogy ma mar nincs Ramos, akkor abbol hordagy lett volna.) Vini egy paraszt, ideggyenge, de evek ota provokaljak mindenhol, Laminenak
Is ez lesz a sorsa, ha az a valasza, hogy “gyere ki verekedni!”

Nagyon remelem, hogy a klubnal nem ilyen hozzaallassal tamogatjak a gyereket!
torotam
Jugador d'estrella

PR42 írta:
Kár volt lesajnálni a madridot, eddig idén az egy félresiklott madridi derbin túl megnyerték az összes meccsüket, alig hagyva helyzetet az ellenfeleknek.

Visca el BARCA!
Subinho
Director del Fútbol

2025.10.26. 20:38:25

Azért az a mai meccsen nagyon látszott, kinek van nagyobb hatása a csapat játékára. Yamal nem ügyetlen, de nagyon hiányzott ma egy Raphinha a csapatból. Yamal ügyes gyerek, de sanszos, hogy egy Neymar felé bohóc lesz belőle. Védekezni nem szeret, sokszor sétálgat. Túl nagy a felhajtás körülötte, így 24-25 éves korára teljesen ki fog égni
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.26. 20:34:31

Andris írta:

Vinicius, Militao, Carvjal, Rüdiger.. amíg ilyen arcok is vannak náluk, addig sajnos marad az, hogy képtelenek méltóságteljesen nyerni, vagy éppen veszíteni. Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel... az egy egész más polc. Szomorú ez, mert tőlem egyáltalán nem áll távol így bölcsebb korban már, hogy elismerjem amelyik meccsen, hónapban vagy akár szezonban a madrid a jobb, de amíg folyton van egy ilyen elmeháborodott dramaqueen a 7es mezükben, vagy ilyen Pepe meg Rüdiger féle félállat a hátsó sorban, addig iszonyú nehéz jó szájízzel nekiállni bármilyen clasicoról bárkivel, bárhol beszélgetni.
Na ez tűpontos. +1.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Andris
Adminisztrátor

Megérdemelten nyertek tényleg, de pontosan annyit érdemeltek, amennyi a végén kijött eredményben + a játék képében is.
Valamivel jobbak voltak, de nem annyival, hogy ne alakulhatott volna akár döntetlenre, vagy sovány Barca győzelemre is, sokszor sok minden hajszálakon múlt.

Mindezt úgy, hogy mi egy lélektani, fizikai, és sérülés jellegű gödörben is vagyunk egyszerre, ők meg éppen egy hullám tetején/felfelé ívelve kicsit. Ez nekünk simán bíztató lehet, nekik meg amúgy semmi gond szintén ezzel a ténnyel, mert ott meg egy útkereső új edző és kvázi új felállások vannak.
5 pont az szó szerint semmi itt a 10. forduló környékén, akármi és az ellenkezője is lehet ebből a szezonból még.

Vinicius, Militao, Carvjal, Rüdiger.. amíg ilyen arcok is vannak náluk, addig sajnos marad az, hogy képtelenek méltóságteljesen nyerni, vagy éppen veszíteni. Yamal is egy hülyegyerek, amiért előre arcoskodik a közösségi médiában (bár nem pontosan tudom, mi a sztori), de szerintem győztes meccs után az idegenben lefele kullogó tinit még külön megalázni ahelyett, hogy mennék ünnepelni a közönséggel... az egy egész más polc. Szomorú ez, mert tőlem egyáltalán nem áll távol így bölcsebb korban már, hogy elismerjem amelyik meccsen, hónapban vagy akár szezonban a madrid a jobb, de amíg folyton van egy ilyen elmeháborodott dramaqueen a 7es mezükben, vagy ilyen Pepe meg Rüdiger féle félállat a hátsó sorban, addig iszonyú nehéz jó szájízzel nekiállni bármilyen clasicoról bárkivel, bárhol beszélgetni.

TLDR: ma ők voltak a jobbak, de mindent egybevetve nem sokkal, és így még mindig bőven magunkat gondolom bajnoki esélyesnek. Carvajal, Vinicius, Yamal ejnye-bejnye.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.26. 20:04:54

Tovabbra sem ajulok el toluk,ki vagyunk facsarva,tele serult,forman kivuli jatekosokkal.Ok meg vert ittak es talan pont Yamal beszolasa(jobban jart volna,ha tavaly szol be nekik:D) tuzelte fel oket ennyire(meg az elozo 4 alazas) ezzel a fel serult kezdovel sem tudtak alazni,sot Koundenal ott volt a 2-2…Majd a hazain megint megkapjak.Psg,Arsenal ugyanugy szetszedte volna oket(igaz minket is)
PR42
Jugador d'estrella

Megérdemelten nyertek.

Mi fásultak voltunk, ugyanolyanok mint az előző pár meccsen. Ma sem tudtuk kihozni a labdát amikor letámadtak, és sokszor letámadtak. Nem tudjuk kinek felpasszolni a labdát, senki se tud elől párbajt nyerni, továbbra sem.

Nem sok az 5 pont, volt tavaly ennél nagyobb előnyük is, de az aggasztó hogy szerintem ha csak nem lesz valami komoly sérülés hullám náluk, akkor igazából egyáltalán nem fognak pontokat veszteni. Túl sok a klasszis elől akik gyenge mezőnyben is eldöntik egyedül a meccseket.

Idén nekik áll a zászló, de sok van még hátra.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.26. 19:53:48

Csak annyiban nem értek egyet, hogy a Reálnak szerintem nagyon jó napja volt. Szerintem láttam idén az összes meccsüket, ilyen gyorsan, ennyire sok akarattal nem tudom, mikor játszottak, talán egyszer. Sok helyzetet alakítottak ki3, a középpályán sem voltak igazán gyengébbek, pedig ott azért magunkra tettem volna. Amikor néha mi szorítottuk be őket, kb hibátlanul védekeztek. Egységesek voltak, nem szakadtak szét a csapatrészek, mint tavaly.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.10.26. 19:32:27

Mascherano14 írta:
2025.10.26. 18:30:08
Hát, ezt megúsztuk, Tek jo napja nélkül csúnyalett volna. Elől lehet, hogy jobb lenne Rashford közepen, hátul nehéz ezt jól összerakni.
+ Mbappé rossz napja. Simán lőhetett volna hármat. Az a szomorú, hogy a Real sem volt jó, de alulmúltuk őket.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.10.26. 18:30:08

Hát, ezt megúsztuk, Tek jo napja nélkül csúnyalett volna. Elől lehet, hogy jobb lenne Rashford közepen, hátul nehéz ezt jól összerakni.
Válasz küldése