torotam írta: ↑2025.10.27. 11:06:49
Miért ne ment volna?
Miért lett volna ördögtől való dolog változtatni, váratlant húzni azok után, hogy az elmúlt 4-5 meccsen folyamatosan döcög a taktikánk?
A személyeskedéseden átlépek, mely szerint óriási tévedésekben vagyok, de cserébe azt 
kérem, hogy ne forgasd ki a szavaim.
Senki sem írta, hogy tegyük be a buszt. Nem is vár itt ilyet senki. A zártabb védekezés nem ekvivalens a buszozással. A kontrázó taktika is lehet támadó foci, hány BL-t nyert így a madrid és még sem buszozó csapatként vannak emlegetve.
És Flick kapcsán nem utólag okoskodunk itt, kb mindenki előre borítékolta, hogy nem fog váratlant húzni és a madrid pontosan tudja mire kell készülnie. Épp Bence írta korábban, hogy az elején tuti nyelünk 1-2 gólt a taktika miatt, de remèljük többet lövünk majd. Ha ezt mi látjuk innen a fotelből, gyanítom a profi stáb is látja.
A madridi védekezés pedig: 
nézd vissza a második félidőt, kb 70%-ban a madrid nagyon zártan, közel a 16-osához védekezik, még Bappe is kb 40 méterre a saját kapujától, majd labdaszerzések után nem tilitoli passzok, hanem kiugratások. Csak magukra vessenek, hogy nem lett több közte, főleg mikor a végèn egy Dejong meg Casado a két utolsó emberünk.
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy buszozzunk, nem várom Flicktől, hogy adja fel a támadó focit.
Taktikai hangolásról beszéltem és arról, hogy ne legyen ennyire előre kiszámítható a játékunk, mert már nem csak egy Madrid, PSG vagy Sevilla játszik ki bennünket, hanem már egy Rayo vagy Girona is.
Én erről beszèltem.
Ami még sajnos tény: a madrid kerete jobb, erősebb, szerintem minden csapatrészben minőségibb a keretük a miénknél. Ők igazolhatnak folyamatosan és menni is akarnak hozzájuk a jó játékosok.
Nem szégyen kikapni tőlük.
A frusztrációt inkàbb az okozza, hogy előre látható volt hogyan játszàk majd ki a taktikánkat.

torotam írta: ↑2025.10.26. 23:23:44
Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: 
zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre  megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger 
támadót a leshatárra küldte, 
mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.
Én Flick nyakába varrom most ezt a vereséget.
Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy 
váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a 
világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.
A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.
Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...

A kiemelt részek mindegyike valótlanság, ezért mondtam hogy tévedésben vagy. Bocsánat ha megbántott, nem megsérteni akartalak, hanem a kommented tartalmára reagáltam, azon belül arra ami hamis volt.
Ezek:
Camavinga
Camavinga nem volt se izmos se középpályás se semmi ami megakadályozta volna a mi járatásunkat a beállt Madridi védelem előtt.
Camavinga jobbszélsőt játszott, és Baldé volt az embere aki ellen védekezett.
Valverde pedig Rashfordot fogta. Bellingham fogta gyakran Pedrit. Csuamenit Frenkin láttam sokszor. A teknős és Güler támadta le a két védőnket és a kapust. Vini pedig Koundé és FDJ között mozgott sokat. Mintha azt suggalnád hogy feltették a bika fekete vkp-kat és ezzel megfogták volna a focinkat. Ez konkrétan nem így történt.
Madridi meccsterv, Alonso munkássága
Nem védekeztek zártan, nem kontráztak. Letámadtak minket, a meccs döntő részében egész pályán, egy az egyben védekezve a kapusunkat is letámadva. Ez minden csak nem zárt és nem kontra játék. Nem igaz amit írsz. Csak akkor léptek vissza ha kijöttünk egy időre a szorításból, és elkezdtünk feljebb lépni, de akkor is kiszorítottak minket a szélső védőinkre akik nem tudtak előrelépni. Nem igaz az általános megállapításod a madrid meccstervéről. Tény, hogy nem igaz.
Ezen túl pedig kifejezzen kellemetlen hogy nem tudunk tisztességgel kikapni és gratulálni az ellenfélnek. Most vertek minket rommá és még mindig ott tartunk hogy "ááh ez a madrid gyenge, Alonso nem csinált semmit, feltették a gyorsakat aztán kész". Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, és észre kell venni hogy teljesen máshogy játszanak mint tavaly.
Támadóik a leshatáron
A támadóink a leshatáron voltak? Ok, de kinek nincsenek? Mi lett volna az alternatíva, sétáljanak hátra?
A mieink is ott voltak a leshatáron, csak nem tudtak se lefutni se csellel megverni senkit, így nem értek semmit a leshatáron (se).
Magas védelmi vonalunk
Magasan húztuk a védelmi vonalat, de aztán mégis az összefoglaló nagy részében az 5-ösünkről se tudunk kijönni, és ott kapjuk a gólokat, tiziket, helyzeteket hogy a fél csapatunk a saját 16-osán belül van. Vajon miért?
A többi helyzet meg abból adódik hogy eladjuk a labdát építkezés közben, amit egyből mögénk lőnek, mert nem tudtuk kihozni. Minél mélyebben vagyunk, annál nehezebb kihozni egyébként, és ők azt akarták hogy jó mélyen legyünk, távol a kapujuktól. Sikerült is ezt elérniük, ebből jöttek a helyzetek és a gólok is.
1. gól egy bedobásból születik. Az ő baloldalukon jön egy dobás, átjátszák a túl oldalra, Camavinga megfuttatja Baldét (mert jobbszélső, nem középpályás!), de Bellingham nem adja neki kényszerítőbe, hanem megveri Pedrit és indítja Mbappét. Elcsúszik a lescsapda, de hasonlóan kaptunk gólt a görögek ellen is, ugyanígy bedobásból. És hol volt a vonal? A saját férfelünk felénél. Lehetne hátrébb persze, de ez azért nem egy extra magas letámadás. Ez még csak nem is olyan mint a PSG ellen amikor a kirúgásukat védekeztük le úgy hogy Nuno Mendes végig futott rajtunk, mert ott tényleg magas volt a vonalunk és rossz a kondink. Ez egy tök átlag szitu bármelyik meccsen. Bellingham volt ügyes.
2. góljuk előtt majd nem gólt lőttünk de kontra lett, Pedri visszahúzta Vinit egy lapért, mi a saját 16-osunkra húztunk falat a szabad ellen, ők kitették szélre Vininek, aki beadta és gól.
Miért beszélünk leshatáron lévő támadókról, magas védelmi vonalról és stb ezek után?
Mindkettő intenzitásbeli probléma. Lassúak vagyunk, és tök mindegy hogy mélyen vagy magasan vagyunk lassúak.
Fontos megérteni, hogy ha izomban és koncentrációban nem bírjuk, akkor tök mindegy mit kér az edző, mert így se úgy se fog menni.
Buszozás
Azt írtad a zárt védekezés nem egyenlő a buszozással. Igen, ez így van, de te azt írtad hogy zártan és mélyen védekezzünk, kontrára játszva. Ezt írtad. Nem forgatom ki a szavaid. Ez a buszozás definiciója. 2. kommentben már mást írsz, de ne haragudj ha én arra reagálok amit írsz, konkrétan. Mély, zárt, kontrára várva = busz. 
Kb a 70-ik percig folyamatosan letámadtak minket, utána cseréltek többet mert kicsit elfogyott a szufla, akkor zártak vissza a saját térfelük feléig, és csak akkor kerültek mélyebbre ha sikerült beszorítanunk őket, de ez se volt gyakori.
Videóanalízis
Ha nem hiszel nekem, hidd el ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=U1GeHIWTfK0&list=LL
Vagy tényleg nézd vissza a meccset.
Gyorsak vagy sem?
Azt írod annyira nem is gyorsak, de aztán kritizálod Flicket hogy fittyet hányta a világ leggyorsabb támadóira.
Most akkor melyik?