Chino írta: ↑2025.10.29. 16:54:48
bence0330 írta: ↑2025.10.29. 16:01:56
Én ezért utálom nagyon ezt a "mindig küldjük a legjobb 11-ünket (de legalábbis a 4-5 legjobbunkat) a pályára" hozzáállást. Meg lehet úszni, de necces. Pedrinél látványosan megjósolható volt ez, 2-3 meccse már ott táncolt a határon, néhol bicegett, néhol lelassult kicsit, egy rúgástól le kellett hozni, lehetett érezni, hogy egy rossz lépésre van kb a kidőléstől. 1-2 meccsen le kellett volna ültetni, 30 perceket játszatni. Így meg jópár meccset kell teljesen lejátszani helyette, ráadásul már igazából 1-2 mecce elvesztettük, maga alatt focizik már egy ideje, sokkal mással se lettünk volna hátrébb ebben a fáradt formájában.
Ezzel az a gond, hogy már annyi kulcsjátékosunk sérült, hogy többet nem nagyon lehet pihentetni. Ha még őt is padoztatjuk az már kb. B csapat lett volna.
Ez mind igaz, és ilyen sérüléshullám miatt én aztán nem reklamálok, ha kicsit gyengébbek lesznek az eredmények. Viszont a sérüléshullám egy része elkerülhető lett volna. Volt, aki nem pihent eleget, és ez látványosan látszott, volt, akit hamar küldtek vissza a pályára (Yamal) és rásérült, volt, akit túl hamar küldtek a csapattal edzeni, és rásérült (Raphinha, a stáb már vállalta is azóta a felelősséget ezért). Ez egy ilyen két végén gyertyát égetős, rövidtávú gondolkodás, mikor sürgeted a visszatérőt, és nem pihenteted a félhullát. És mondom, ha minden tökéletesen sikerült volna nyáron, talán félig-meddig elbírtuk volna, de jelenleg a Koeman-Xavi érába estünk vissza fizikálisan, fogalmam sincs, miért. Ne sürgessünk visszatérni se játékosokat, mert többet lesznek sérültek, és többet kell nélkülük tölteni. Kontraproduktív ez is, mint Pedri konstans játszatása ilyen állapotában. Azt a gondot fogja kétszer nagyobban előhozni a hiányzásával, amit el akartak a játszatásával kerülni.
Azzal, hogy kiállítod csakazért is a hulla játékost, mert a cserék gyengék (amivel megint nem vitatkozok), csak azt éri el valaki, hogy még az is lesérül. És akkor mivel jártuk jobban? Nem lett volna jobb bárkit 60 percet pihentetni néha, cserébe jóval kisebb eséllyel kell nélkülözni akár hetekre, hónapokra? Nyilván ez nem egyenesen arányos, le lehet sérülni tökéletes rotációval, meg végigjátszhatsz makkegészségesen egy szezont minden percet a pályán töltve, de a százalékos esélyek drasztikusan jobbak rotációval.
Ezért van az, hogy engem nem hat meg az az érv, hogy nincs csere. Tényleg, nem érdekel, felőlem bármelyik B-s játszhat xy helyett egy-egy meccsen (nyilván nem gyakran, pármeccsenként egy rotáció), vagy a sok középső védő közül egyet feltolni a kp-ra, ha épp a támadók lennének egészségesek, akkor akár egy Raphinhát hátratolni, vagy akármi, nekem bármi jó, az az egy nem, hogy egy hulla, sérülés határán bukdácsoló játékost csak azért is a pályára küld valaki. És ezekben az a durva, hogy sokszor még rövidtávon sem jön be (lásd Sevilla meccs, meg úgy en bloc elmúlt meccsek, ahol Pedri gyengébb volt), hosszútávon meg nagyon komolyan beüthet, mert többet kell így a pályán kívül töltenie, mint rotációval.
Ha kell, menjen fel párhetente egyszer a B csapat. Kikaphatunk mi a gálakezdővel is, főleg ha fáradtak, egy B csapattal menjünk neki néha mélyponton egy-egy meccsnek úgy, hogy oké, benne van a vereség, de azért így sem vagyunk rosszak, és a sok éhes cserejátékossal akár nyerhetünk is. De ha vesztünk, azzal is igazából nyerünk. A tavaly őszi csillogást egy Osasuna fullos rotáció előzte meg. Ott volt egy mini-mélypont, amit Flick okosan megfogott, ha akkor is nyomta volna tovább a gálakezdőt, lehet hetekig szenvedünk utána. A mostani mélypontba nem mert így belenyúln. Szerintem hiba volt, és nem csak utólagosan.
Az erőnléti stáb hibát hibára halmoz idén, még a félrecsúszott felkészítést követően is, sokat beismertek ők maguk közülük. Flick is vétett pár hibát így. Tényleg értem, hogy nem elég mély a keretünk, én nem is várok újabb triplázást, de azért annál mélyebb a Masiával együtt, hogy egy félhulla játékost bedobjunk a szakadékba. Konrétan felugrottam, úgy örültem a pirosának, végre valami örömteli a meccsen, csak hát késő volt, 1-2 meccsel hamarabb kellett volna kierőszakolnia magának a pihit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy