Troym írta: ↑2025.10.14. 19:49:59
Az viszont gáz, ha Pedri kezdő.
Bíztam benne, hogy az egyik edző legalább pihenteti egy félidőt minimum, úgy tűnt talán nagyobb a hajlandóság Fuentében, ennek ellenére remélem szünet környékén cserélik és/vagy akkor jön Flick és megoldja, hogy nem lesz kezdő akkor hétvégén.
A pótlása hatalmas kérdőjel mondjuk, szerintem sem Chris, sem EG nem jön szóba és Casado elég halovány idén.
Sajnos Pedri és talán Baldé az, akit a legkevésbé tudunk pótolni, ráadásul kulcsposztok. Megkockáztatom a keretből Gavi a legjobb opció oda, Flick is őt használta amikor nem volt Pedri a pályán, de még ő sincs. Ráadásul Raphinha is kidőlt, a legújabb hírek szerint az Olimpiakos kizárt, talán a Clasicóra összedrótozzák. Plusz Yamal is ki tudja milyen formában tér vissza, bár nagy pénzt tennék rá, hogy csak 25-30 percet kap, max. abban az esetben többet, ha nagyon muszáj lesz az eredmény/sérülés miatt. Legalábbis nem hiszem hogy kezdő lenne, inkább csak amiatt áll be, hogy legyenek percei, kerüljön formába.
Annyi mindenesetre pozitívum, hogy a spanyoloknál egyedül Pedri játszott, habár Olmo, Fermin, Yamal, Torres mind hiányoztak sérülés miatt, egyedül Cubarsi volt ott a keretben mellette. Mondjuk így is csak a negyedik csere volt a 70. perc körül. Amit egyszerűen képtelen vagyok felfogni de la Fuentevel kapcsolatban, hogy Samut miért jegeli ennyire. Villa óta nincs egy épkézláb centere a válogatottnak, kb. Morata volt a plafon, most ott van egy fiatal, iszonyatosan gólérzékeny játékos, akire lehetne építeni a jövőt, mégis a padot koptatja, még egy Borja Iglesias is több lehetőséget kap. Tegnap is félidőben lekapta, pedig kifejezetten jól játszott és mikor ha nem ilyen "edzőmeccseken" épülhessen be a csapatba, ahol kb. 10 perc után látszik, hogy csak a különbség lesz kérdéses. A tavalyi szezonban 20 évesen a bajnokságban 30 meccsen 19 gólt tett el, az EL-ben 9/6 volt a mérlege. Idén eddig 7 mérkőzésen 5 gól. Ne legyen igazam, de szerintem ezen elcsúszhatnak a spanyolok. A VB-re pont be lehetne már építeni kezdőnek/rotációba a srácot, de inkább a 33 éves Borja, meg a szintén nem 20 éves Oyarzabal a favorit.
A franciáknál szerintem Deschampsal van a gond. Minden posztra van két hasonló minőségű játékosa, akik a szűk elitet képviselik és rotálja is őket simán be kellene húznia a meccseket még a B-csapattal is (bár eddig mindet sikerült). Az, hogy most Dembélé és Doué helyett Barcola és Olise játszik igazából totál mindegy vagy éppen, ha most hiányzik Mbappé. Mondjuk így is tükörsima az első hely, a következő két meccsen még egy vereség is belefér Ukrajna vagy Azerbajdzsán ellen.ahogy a portugáloknak, hollandoknak és angoloknak is. A nagycsapatoknak kb. eldőlt az első hely, egyedül az olaszok vannak bajban, bár ehhez kellett, hogy a norvégok ilyen sorozatot hozzanak. Nagyon durva amit Haalandék csinálnak, iszonyat mennyiségű gólt termelnek, habár a 29 gólból 11-et egy meccsen a moldávoknak lőttek.
Viszont a spanyoloknál sem semmi, bár tegnap is lehetett volna kétszámjegyű különbség jobb helyzetkihasználással, de a grúzoknak is hízelgő lett volna 4-5 kapott gól. De ami még durva a 0 kapott gól mellett, hogy szinte helyzetet sem engednek az ellenfélnek. A magas letámadással teljesen megfojtják az ellenfelet, még a belső védőknek is inkább a támadásépítésre kell fókuszálni.
Senki nem tudott mit kezdeni azzal sem, hogy folyamatosan eljátszották, hogy Pedri beemelte a védők mögé a labdát és onnan centereztek. Amúgy baromi jó hallani, hogy rendre skandálják Pedri nevét. Amikor kapufát lőtt szinte a kommentátor hangját sem lehetett hallani, ahogy az egész stadion rázendített. A grúzok elleni büntetőnél is őt követelte a közönség. A spanyoloknál már olyan kedvenc, mint Messi volt a Barcánál. Szerintem mind a klubban, de főleg a válogatottban legenda lehet néhány év múlva. Ha valakiről, akkor róla el tudom képzelni, hogy talán tapsot kap egyszer a Bernabeuban.