Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2025.10.09. 21:16:14

Ismét veszteséges pénzügyi évet zártunk. 17 millió eurós a veszteség.

Gondoltam, hogy rossz eredményeink lesznek, mert más csapatok már nyilvánosságra hozták az eredményeiket, nyilvánvaló volt, hogy nálunk sumákolni próbálják a témát, de hát a végtelenégig nem lehet titkolni.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... aight-year

Ez van, veszteséges volt ez a pénzügyi év is. Ismét.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.09. 18:55:05

Troym írta:
2025.10.09. 17:00:35
Kicsit nekem is lejjebb hagyott a szabadságharcos lelkesedésem az utóbbi évek eseményei után.
Megnyertük a bírósági pereket, mégsem tudunk erősíteni, hiába a meghirdetett enyhítések.
Tovább folyik a nyílt nyomásgyakorlás a Real részéről, közben zsebben a ligánál az ütőkártya a vélt Barcás nyomásgyakorlásról.

Az új Nike szerződésben ha jól emlékszem a Barcanak szabaddá vált világszinten a BLM kereskedése (csak a mezek maradtak a Nike-nál), újra rekord bevételt hozott, és folyamatosan növekszik.
Ezzel összefügg a (szinte semmit nem érő)Barca Studios felértékelése, eladása és most elértéktelenedése, ami egy részéből dícsérted Alemany által hozott Ferran, Lewy, Raphinha, Kounde, Kessie, Alonso, Christensen, Bellerin regisztrálását.
Valamit valamiért.
Szerintem pénzből lehet pénzt csinálni, amit a La Liga és a szurkolók úgy néz ki nem akarnak elfogadni

160 millióval tartozunk, mert így működik a piac (amortizáció), nekünk is tartoznak 65 millióval (emlékezetből, Sport-on fent van).
Csak a Barcánál ki kell emelni a tartozást, mert mi egy "csöves" klub vagyunk. Még merem kockáztatni, hogy ebben még Bartó féle igazolások is benne vannak, aki ellen a hírek szerint folyik az eljárás a Barcelonai bíróságon (Malcom pl. 10 millió), Laporta feljelentésének köszönhetően
https://barcauniversal.com/more-details ... residency/

Az FFP helyzethez annyit, a Sport-on Ferran Correas cikkében külön ki van emelve, hogy a La Liga kritériumai szerint 470 millió a tartozás, ami idén 90 millióval csökkent ennyire+ az átütemezett bérek (Messi is) ki lettek fizetve, gondolom ez jó hír, nem minden pénzt csak "elpazarolnak", ha már ilyen magas a kiadás oldal.
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -122405033
"A LaLiga kritériumai szerint az adósság 469 millió euró, nem számítva az Espai Barçát, amelynek megvan a saját élete"
A bértömeg a bevétel 52%-a.

A vége pedig a szubjektív véleményed, ha értelmezed a bevételt/kiadást és mit miért léptek meg, hogy működik a piac, amortizáció és La Liga regisztráció.

Nem neked, de nem tudják értelmezni sokan, miért szűk a keret, miért távoztak sokan áron alul, mintha a meglévő játékosokat vagy azok új szerződését a La Liga varázsütésre engedélyezte volna.
De! Biztosra veszem, hogy a jó viszony miatt rugalmasabb a munkáltatók hozzáállása és az ellenállás sajnos nem vezetett semmire, ha a meglévő helyzet mindenki másnak megfelel, vagy nem tesznek ellene.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.09. 17:00:35

FcBarcelona1 írta:
2025.10.09. 15:38:42
Laporta:
“UEFA and La Liga have approved it, and we will do what is required of us. If they say Miami, we will go to Miami"
https://barcauniversal.com/laporta-addr ... -required/
Persze ott van, hogy új piac, BLM szárnyal, ott a gazdasági jelentés. Az új Nike üzlettel nőnek a kereskedelmi bevételek.
Villarreal elnöke nyilatkozott, hogy új piacra léphetnek.

Real részéről is inkább gazdasági szempontból rossz, ezért vannak annyira ellene.

Most húzunk vissza az UEFA felé, és a La Ligának is próbákunk 1-2 éve megfelelni.

Én személy szerint a Szuperliga mellett, USA meccsek ellen voltam, de az utóbbi évek politikai, gazdasági helyzetét figyelembe véve teljesen megértem a vezetőség döntését.

Mivel az UEFA és a La Liga a "munkáltató", szerintem jobb jóban lenni velük.
1. Fejre állhat a liga, ha nemet mondunk, akkor nem kéne mennünk, ezt bíróságon bármikor megnyertük volna és az UEFA engedélyhez is mi kellettünk.

2. Fontosabb Tebas zsebe, mint a saját szurkolóink, szponzoraink, játékosaink, edzőink és ezt megérted? Lelked rajta, na én pont ebben álltam volna ki magunkért. Úgy látom akkor megszelídült a szabadságharcos Laporta.
Amúgy a spanyol állammal sem ártana jóban lenni, akik ellenzik a dolgot.

3. Nem érdekel a meccs bevétel része, kb naponta írja még itt is valaki a fórumon, hogy 1 milliárd így meg úgy a bevétel, ahhoz 5 millió 0,5%-ot tesz hozzá, tehát szinte irreleváns.

4. Ha az USÁban akar bármelyik csapat terjeszkedni, indítson fiókcsapatot, menjen nyári turnéra.

offtopic:
- A Nike üzletnek, vagy BLM-nek mi köze egy meccshez Miamiban?
- Az adósságokkal foglalkozzon már végre valaki, az mindig feledésbe merül.

két érdekes az elmúlt napokból:

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -122425378
160 millióval tartozunk még mindig más csapatoknak pl Kounde, Lewy, Raphinha, Ferran átigazolási díjainak részeivel, Raphinha 57 milliós vételárából 41-et ki sem fizettünk.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -122412864
Az eredetileg 400 millióra értékelt Vision már 178 millióra van leértékelve és ez hatalmas lyukat ütött a számainkon, 2023/4 90 millió veszteség, és megértésem szerint 2024/5 évadra további 90 millió Eurós veszteség.

És csodálkozunk, ha nem engednek igazolni? Fűnek-fának tartozunk, 90 milliós csontvázak dőlnek ki a szekrényből.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.09. 15:38:42

Troym írta:
2025.10.09. 13:17:50
bence0330 írta:
2025.10.09. 12:41:34
Nem mondom, hogy örülök neki, de a liga szemétkedik az ffp-vel, és elég rosszul menedzseli az egész brandet, nincs annyi lóvé organikusan, tv-s jogdíjakból, mint amennyi lehetőség lenne benne. Így rá vagyunk kényszerítve kicsit a hasonló húzásokra. Főleg az első érv miatt, gondolom.
Az lenne a logiknk, hogy ha szemétkedik a liga, akkor feküdjünk le a ligának szemben a játékosok, edzők, szurkolókkal, uefával és az állammal?
Full marhaság ez a hozzáállás.
Tebassal szóba se kéne állni, rosszabb úgysem lehet, mit csinál, körbe rajzolja és összefirkálja a klubbot? Hagyjuk azt a bohócot magának nyekeregni.

Amúgy az a 10 millió igazából 5.
Laporta:
“UEFA and La Liga have approved it, and we will do what is required of us. If they say Miami, we will go to Miami"
https://barcauniversal.com/laporta-addr ... -required/
Persze ott van, hogy új piac, BLM szárnyal, ott a gazdasági jelentés. Az új Nike üzlettel nőnek a kereskedelmi bevételek.
Villarreal elnöke nyilatkozott, hogy új piacra léphetnek.

Real részéről is inkább gazdasági szempontból rossz, ezért vannak annyira ellene.

Most húzunk vissza az UEFA felé, és a La Ligának is próbákunk 1-2 éve megfelelni.

Én személy szerint a Szuperliga mellett, USA meccsek ellen voltam, de az utóbbi évek politikai, gazdasági helyzetét figyelembe véve teljesen megértem a vezetőség döntését.

Mivel az UEFA és a La Liga a "munkáltató", szerintem jobb jóban lenni velük.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.09. 13:17:50

bence0330 írta:
Nem mondom, hogy örülök neki, de a liga szemétkedik az ffp-vel, és elég rosszul menedzseli az egész brandet, nincs annyi lóvé organikusan, tv-s jogdíjakból, mint amennyi lehetőség lenne benne. Így rá vagyunk kényszerítve kicsit a hasonló húzásokra. Főleg az első érv miatt, gondolom.
Az lenne a logiknk, hogy ha szemétkedik a liga, akkor feküdjünk le a ligának szemben a játékosok, edzők, szurkolókkal, uefával és az állammal?
Full marhaság ez a hozzáállás.
Tebassal szóba se kéne állni, rosszabb úgysem lehet, mit csinál, körbe rajzolja és összefirkálja a klubbot? Hagyjuk azt a bohócot magának nyekeregni.

Amúgy az a 10 millió igazából 5.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Megint csak milánói oldalról hozom egy mai cikkből, mert ugye ők csinálják még ugyamakkor ugyanezt, csak más kontinensen, közel 10 millió kötüli nyereséget várnak belőle. Gondolom ennyi nálunk is lenne. A Villarrealnak is sok pénz ez, több, mint egy hazai meccs bevétele Nekünk nem hinném, hogy a kasszából hiányzik az a 10 millió, hanem a nyomorult ffp miatt még ez is számíthat, és akkor máris nem csak rövidtávú érdek.

Abban viszont biztos vagyok, hogy egy játékosunknak ilyet nem kéne/lenne szabad nyilatkoznia, szerintem mindenkinek le kéne vágnia, hogy szükségből tesszük, fogunk emiatt savat kapni, nem kellene még ebben segítenünk.

Amúgy meg ha a Villarrealnak jó, miről beszélünk? Ha nekik nem lett volna jó, teljesen érhető, de ők belementek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.10.09. 12:22:46

Troym írta:
2025.10.09. 11:33:16
Kb mindenki ellenzi, játékosok, edzők, a többi laliga csapat, uefa, fifa, a spanyol állam, mi mégis belemegyünk egy újabb kétes ügybe, ezúttal Tebassal kézenfogva.
És a szurkolók is biztosan ellenzik. Képtelen vagyok megérteni, hogy a remélt bevétel, az azonnali előny hogyan írhatja felül a közép- és hosszú távú céljainkat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára brazilfan 2025.10.09. 12:51:41-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.09. 11:33:16

Frenkie de Jong: "I don’t like that we go to play in Miami against Villarreal and I don’t agree with this, it’s not fair to the competition.
"Now we play a game away from home on neutral ground. I don’t like it and I don’t think it’s good for the players."

TS után újabb kapitányunk nyilatkozik a Miami meccs ellen. Kb mindenki ellenzi, játékosok, edzők, a többi laliga csapat, uefa, fifa, a spanyol állam, mi mégis belemegyünk egy újabb kétes ügybe, ezúttal Tebassal kézenfogva.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.08. 20:52:39

brazilfan írta:
2025.10.08. 19:48:38
A másik, hogy minek engedtük el a La Masiá-sokat, amikor mindenki tudta, hogy nem tudunk igazolni, és öngyilkosság így nekivágni a szezonnak. Erre Flick azt mondta, hogy minden posztra két közel azonos képességű játékosunk van, de kiderült, hogy dehogyis van.
Na igen. Ráadásul két ember sem sok egy posztra. Az csak 22 ember, még a szigorú Liga is enged 25 regisztrált játékost. Nyugodtan lehet tartalékjátékosokkal együtt akár 3 emberben is gondolkodni egy poszton. Mindig vannak és lesznek sérülések, vagy egyszerűen formán kívüli játékosok. És kell a rotáció. Fort, Valle kihajigálása is luxus volt.

De minden évben ez van. Ha van két játékosunk egy posztra, jön a jelszó, hogy "megvagyunk". Aztán lesérül az egyik, és csodálkozunk, hogy a másiknak kell 30 meccset zsinórban lejátszania alternatíva nélkül. Aztán mutogatunk a sok meccsre, a FIFA-ra, a Ligára, a szövetségi kapitányokra, mindenkire. De azért "megvagyunk". Hát nem.
drobika írta:
2025.10.08. 07:15:29
Továbbra is azt mondom, ha nem sikerül a védekezést a középpályán megerősíteni ( márpedig emberünket jelenleg nem látom erre), akkor továbbra is nagyon nagy a kockázat hátul a saját kapunktól 50 méteres félpályás üres területen.
Már csak azért is, mert a PSG-sek is lazán átrohantak a középpályánkon, Olmóstul, de Jongostul. Tátott szájjal nézte végig mindenki, ahogy átsasszéznak a középpályánkon. A presszinget meg nem az egy szem csatártól kell várni, akit lazán kipasszol négy ember. Régen is sokan úgy csináltak, mintha Messi miatt nyeltük volna a gólokat, és nem azért, mert Lenglet meg Pique totálisan súlytalanok voltak hátul, és nem volt középpályás védekezésünk. De biztos Messin múlt az egész, hogy ő nem presszingelt. Aztán a válogatott meg simán bebizonyította, hogy nagyon nem. Voltak ott védekezni tudó középpályások, Messi "testőrei", akiket ő maga is ajánlott annak idején a vezetőségnek. Ők megoldották. Emellett az sem jó, ha a támadók a védekezésre pazarolják az erejüket. Nem Yamalnak kellene kaparnia védekezésben, nem neki kéne ütköznie, szerelnie, kontaktokba belemennie. Rá vigyázni kellene. Az ágyéksérülést nem a szél fújta oda. A védekezést ott egy Dumfries-féle játékosnak kellene megoldania, nem egy csenevész támadót lehenteltetni a védekezéssel.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.10.08. 19:48:38

Másik topikból áthozva
Chino írta:
2025.10.08. 19:35:22
brazilfan írta:
2025.10.08. 19:18:11

szerintem a PSG elleni kifulladás és a sevillai katasztrófa kijózanítóbb volt, mint a tavaly késő őszi vereségek, a bajnoki rajt óta szemmel láthatóan alacsonyabb a fordulatszám, nincs meg az a frissesség, lendület, mint ami tavaly ilyenkor volt.
Azért ne felejtsd el, hogy tavaly Raphinha, Yamal, Balde, ter Stegen, Lewandowski, Pedrin kívül talán a csapat legfontosabb játékosai a bajnokság ezen szakaszáig végig rendelkezésre álltak és nem csak 200-300 percig. És komoly hiányzó még Fermin is.
A fél kezdő nélkül tavaly se így nézett volna ki a játék vagy az eredmény. Azért egy Tek, Roony, Gerard Martin, Dro Fernandez, Rashford pótlás a kezdőben nem ugyanaz vagy éppen egy gyengébb lecserélhetetlen Olmo.
Mindig azt lehetett olvasni, hogy Flick stábja vérprofi, a felkészülés és az edzésmunka is sokkal komolyabb, mint amilyen előtte volt, most majd nem lesz sérüléshullám. Közben meg van.
A másik, hogy minek engedtük el a La Masiá-sokat, amikor mindenki tudta, hogy nem tudunk igazolni, és öngyilkosság így nekivágni a szezonnak. Erre Flick azt mondta, hogy minden posztra két közel azonos képességű játékosunk van, de kiderült, hogy dehogyis van.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.07. 21:49:32

Troym írta:
2025.10.07. 20:26:24
Amellett, hogy Alemany az egyik kedvenc sportvezetőm, és sajnálom, hogy az Atleticoba ment, szerintem érdemes figyelembe venni, hogy jóval nagyobb volt a mozgástere Deconál. Másik topicban írtam, Etta Eyong nem fért bele a B-be 5+ millióért, Roony-t alig tudtuk regisztrálni, mindezt 990 milliós bevétel mellett
Ingyen igazolások sem férnek nagyon bele manapság.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.07. 20:26:24

Alemany azért hozott egy csapatnyi játékost ingyen az emlegetett drágább vételek mellett (Kounde, Raphinha, Lewa, FT)

- az említett Depay
- Aguerot (nem tudhatta, hogy szívbeteg) aki 100* argentín válogatott volt
- EG, aki ma a legjobb formában lévő védőnk
- Auba, aki szállította a gólokat és kerestünk rajta 10+ milliót
- Kessié, aki akkor a SeriaA legjobbja volt
- Christensen
- Gündogan, 4. aranylabda szavazáson
- Inigo, akiért a fél fórum sóhajtozik jelenleg

Deco listája némileg rövidebb az ingyen megszerzett használható játékosokról:
- nincs ilyen, de nagyvonalúan legyen Tek

Alemany párszor mellényúlt a perememberek kapcsán (Bellerin, Alonso, Romeu, Pena), de a főbb húzásai jók voltak, én nagyon hiányolom innen.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.07. 20:09:54

Ha egy játékos szerződést kap a nagycsapatban az egyik tartalékcsapatunkból, az is egy igazolás, őt is ugyanúgy regisztrálni kell.

Depay nekem Podolski-feeling, a válotatottban jól ment neki, klubszinten csalódás. Az Atletitől is egy év után elzavarták, 30 évesen már Dél-Amerikában keccsölt. Nagyon erőtlennek éreztem, nem volt meg benne a átütő erő. A Lyonban volt pár jó szezonja, de nem tudott szintet lépni. Nyáron aztán korrigáltak és húztak egy nagyot centerposzton is, én nagyon kedveltem Alemany-t, csak ő sem volt teljesen tökéletes.
bence0330

2025.10.07. 18:38:40

gránit írta:
2025.10.07. 17:49:47
Pena leigazolásakor nem tudom, mennyi szava volt még neki, de az is el lett rontva...
...De voltak rosszuk elsült igazolásai is, mint Depay vagy a százéves Agüero. Bőven pozitívan értékelem a barcelonai korszakát, de néhány esetben jogos a kritika.
Ezt több embertől is olvastam már, Penát nem igazolta le senki, hanem az utánpótlásból került fel, nyilván azért, mert nem volt másra pénz. :) Senki nem igazolta volna le. Szerintem onnan jön ez a félreértés, hogy kölcsönadtuk a Galatának egyszer, és onnan tért vissza.

Depay szerintem az időszak legnagyobb igazolása volt/lehetett volna, csak nézzük meg, hová érkezett. Egy szakmaitlan közegbe, ahol mindenki lesérült, aki odakerült, sokáig volt minden meccsen 90 perces egyedüli támadóként kb a keretben, kiszolgálás nélkül, a legsötétebb korszakunkban, mikor több meccsen nem jutottunk el az ellenfél kapujáig, annyira rossz volt a csapat, és még így is mennyi gólt lőtt. Se előtte, se utána nem volt sérülékeny. Átvette a vezetést az all time holland góllövőlistán, ahol azért vannak nevek, akikért sokan odavannak, de részemről pl. egy RVN nem is összehasonlítható Depay-jal, aki nem csak gólerősebb, de sokkal ügyesebb is, RVN meg a nosztalgiafaktorral egy legenda. Simán ment 20 gól fölé a bajnokságokban, nálunk is megtette volna, fél év alatt eljutott a feléig. Brutális igazolás lehetett volna, csak hát rettenetesen kezeltük.

Ingyen elhozni a 20+ glos holland csúcstartót sportigazgatói szemmel szerintem lehetetlen még közepes húzásnak is hívni, nemhogy rossznak. A jövőt nyilván senki nem látja, lesérülhetett volna bárki a nagyobb igazolások közül is. Konkrétan az idehozatala kiváló munka volt, aztán nem jött úgy be, és mivel mindenhol máshol bejött sok éve már (relatív későnérő volt mondjuk), nem benne látom a hibát, és nem Alemanyban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.10.07. 17:49:47

Ferran nem rossz, de Julian Alvarezt kellett volna akkor elhozni.

Alemany-nak voltak nagy húzásai, de ő sem volt tökéletes. Pena leigazolásakor nem tudom, mennyi szava volt még neki, de az is el lett rontva. Raphinha, Lewandowski, Christensen, Koundé, Kessié jó igazolások voltak, az átmeneti tűzoltásai is, mint Aubameyang, Dani Alves, Luuk de Jong. De voltak rosszuk elsült igazolásai is, mint Depay vagy a százéves Agüero. Bőven pozitívan értékelem a barcelonai korszakát, de néhány esetben jogos a kritika.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.07. 16:49:50

bence0330 írta:
2025.10.07. 15:24:08
sansz írta:
2025.10.07. 14:33:30
Én akkor is azt mondtam, Ferran helyett inkább az afrikai és brazil dzsungeleket túrják át tehetségekért.
Kicsit drágábban, de kb egy nagyságrendű összegért Ferránt, mint Roquét. Ferrán meghökkentő szinten lövi a gólokat már jó ideje, nagyon fontos tagja a csapatnak (a Sevilla ellen Haaland se rúgott volna szerintem kiszolgálás nélkül), Roque meg kölcsönbe sem kellett gyengébb csapatnak. Óriási a különbség, és nagyon komoly a rizikófaktor onnan, sokkal nagyobb, mint egy európai játékosnál, szerintem. Ezt a rizikót mi pont nem engedhetjük meg magunknak.

És azt se felejtsd el, hogy vége van már azoknak az időknek, amikor sunyiban el lehetett onnan hozni valakit relatíve olcsón, régen ez kb csak az igazi korszakos zseniknél nem volt így, mint pl. Neymar. Ha feltűnik egy név, sok esetben már a 18. életéve előtt megtörténik, és mivel még nem jöhetnek át, szépen elkezdi mindenki követni, és megy érte licitháború, vagy csak szimplán sokat kér érte a klubja. Nem olcsóbbak már, nagyon jól, nagyon szerencsésen kell választani ott is, és nem lehet előre tudni, be fog-e jönni. És ha mi kinézünk valakit, tuti, hogy a Madridnak több pénze lesz rá, lásd Endrick, akinek az esetét nem is értem amúgy, nincs kilencesük, és tavaly majdnem mindig ijesztően jó volt, kitűnő gól/perc mutatóval. Aztán Carlo is a padon hagyta Gülerrel egyetemben legtöbbször, és idén még perce sincs. De jól példázza az eset, miért nem járható(bb) út ez, mint az európai, igazából sosem volt esélyünk megszerezni.
Ferrant én alapvetően nem tartom elhibázott igazolásnak, még az ára tekintetében sem. Muszáj volt egy csatárt hoznunk, akkoriban ilyen Jutgla, Braithwaite, De Jong, Adama stb. támadókkal operálhattunk. Télen pedig iszonyatosan nehéz igazolni, a pénztárca pedig kongott az ürességtől. Volt egy igen tehetséges, sokszoros spanyol válogatott FT, aki több poszton bevethető és nem kellett érte fizetni, szezononként 15-20 milliót kellett visszaadni 3 nyár alatt a Citynek. Ráadásul az is hozzátartozik a történethez, hogy a téli igazolások sokkal drágábbak, mint a nyári transzferek.
Az már más kérdés, hogy az első 1,5-2 éve nem volt valami erőteljes, de az utóbbi két szezonban már bőven jól teljesít. Jelenleg a piaci ára simán 50-60 millió alsó hangon.

Afrikai játékosokat pedig folyamatosan figyeljük, ahogy a dél-amerikai piacot is. Mindkettőre felállítottunk egy külön scout csoportot is. Előbbiből nagyon sokat igazolunk. Aziz, Oduro, Diarra például, csak az utóbbi egy évben. A brazilokkal az a gond, hogy rengeteg csapat rászállt. Ha feltűnik valaki, aki tényleg tehetségesnek néz ki, egyből rárepülnek a nagycsapatok és már iszonyatos összegek repkednek.
Ott van még a közép -kelet európai rész, amit rendszeresen felügyelet alatt tartunk, csak ott is az anyagi résszel van a gond. Lásd Güler, aki már fél lábbal itt volt, aztán a Real ráígért vagy Bergvall akivel már szintén küszöbön állt a megegyezés míg a PL közbe nem szólt. A horvátoknál is rendszeresen nézegetünk, Fayé vagy idén már Cardoso Varela is nagyon képben volt, elhoztuk fillérekért Darvicht, akiből sajnos nem tudtuk kihozni ami benne van, de jelenleg is itt van Roony, aki szintén szotyiért jött és elég ígéretesnek tűnik. Bukni legalábbis nem hiszem, hogy fogunk rajta, már behívót is kapott a válogatottba.

Ezen a fronton nem hiszem, hogy bármi lemaradásunk lenne a többi csapathoz képest, sőt. Plusz nekünk itt van a La Masia is, tele tehetséggel, mint forrás
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.07. 16:06:50

sansz írta:
davi10 írta:
2025.10.07. 13:36:24
Talán még ide illik a leginkább: Alemany-t leigazolta az Atletico.

Nagyon nagy érvágás volt az Ő távozása, így még rosszabb, hogy riválishoz ment.
Angliában sem tett csodát azért, szerintem itt is kicsit túlbecsültétek.
Koncepció nélkül kukáztuk a játékosokat, egyik-msáikat nagyon drágán, a többit kölcsönözve növelve a bizonytaléanságot és a nyári feszkót, hogy akkor most ki is kell pótolni, kit nem.

Én akkor is azt mondtam, Ferran helyett inkább az afrikai és brazil dzsungeleket túrják át tehetségekért.
El kéne dönteni ha nap, mint nap a fórum többsége Raphinhát, Koundét, Christ, Ferrant dicsérgeti különböző szempontok alapján, hogy valóban jöttek volna-e, ha Deco intézi az ügyeket (szerintem nem)
Hibázott?
Nyilván, mert dolgozott, mindenhol mennek félre néha igazolások, nincs 100% sikerráta sehol, de ez a csapat szerintem 90%-ban a LaMasia szakemberek és az ő munkája.
Én nagyon örülök, hogy amikor utoljára volt 150 millió csapatépítésre, akkor Alemany és segítőjeként Jordi volt a kormánynál és nem Deco.
Szerintem az egyik legprofibb szakembert cseréltük le egy okj sportigazgatóra.

Kíváncsi leszek ezzel Simeone elküldését készíti-e elő, szerintem szabad kezet fog kapni Alemany és meg meri lépni az edzőcserét.
bence0330

2025.10.07. 15:24:08

sansz írta:
Kicsit drágábban, de kb egy nagyságrendű összegért Ferránt, mint Roquét. Ferrán meghökkentő szinten lövi a gólokat már jó ideje, nagyon fontos tagja a csapatnak (a Sevilla ellen Haaland se rúgott volna szerintem kiszolgálás nélkül), Roque meg kölcsönbe sem kellett gyengébb csapatnak. Óriási a különbség, és nagyon komoly a rizikófaktor onnan, sokkal nagyobb, mint egy európai játékosnál, szerintem. Ezt a rizikót mi pont nem engedhetjük meg magunknak.

És azt se felejtsd el, hogy vége van már azoknak az időknek, amikor sunyiban el lehetett onnan hozni valakit relatíve olcsón, régen ez kb csak az igazi korszakos zseniknél nem volt így, mint pl. Neymar. Ha feltűnik egy név, sok esetben már a 18. életéve előtt megtörténik, és mivel még nem jöhetnek át, szépen elkezdi mindenki követni, és megy érte licitháború, vagy csak szimplán sokat kér érte a klubja. Nem olcsóbbak már, nagyon jól, nagyon szerencsésen kell választani ott is, és nem lehet előre tudni, be fog-e jönni. És ha mi kinézünk valakit, tuti, hogy a Madridnak több pénze lesz rá, lásd Endrick, akinek az esetét nem is értem amúgy, nincs kilencesük, és tavaly majdnem mindig ijesztően jó volt, kitűnő gól/perc mutatóval. Aztán Carlo is a padon hagyta Gülerrel egyetemben legtöbbször, és idén még perce sincs. De jól példázza az eset, miért nem járható(bb) út ez, mint az európai, igazából sosem volt esélyünk megszerezni.
sansz
Entrenador del Barça

davi10 írta:

Angliában sem tett csodát azért, szerintem itt is kicsit túlbecsültétek.
Koncepció nélkül kukáztuk a játékosokat, egyik-msáikat nagyon drágán, a többit kölcsönözve növelve a bizonytaléanságot és a nyári feszkót, hogy akkor most ki is kell pótolni, kit nem.

superman
Jugador d'estrella

2025.10.07. 13:46:56

Troym írta:
2025.10.07. 09:35:25
UEFA have approved to play Villarreal vs Barcelona in Miami, USA.

Nekem ez szomorú hír és ha egyszer elindul nehéz lesz abbahagyni, lásd Vikings, akiknek már egymás után 2 NFL meccsük is Európában volt, tippre 5-10 év múlva itt is előfordulhat ilyesmi, hogy akár 3-4-5 bajnoki is máshol lesz megrendezve.

Akkor már inkább szuperligát nyomatnák, ahonnan meg elpályázunk miután mindenki berágott ránk.
Egy nehéz idegenbeli rangadóval kevesebb. Totál fair. Ja, nem. :roll:
davi10
Llegenda del Barça

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2025.10.07. 10:56:40

Troym írta:

Nekem ez szomorú hír és ha egyszer elindul nehéz lesz abbahagyni, lásd Vikings, akiknek már egymás után 2 NFL meccsük is Európában volt, tippre 5-10 év múlva itt is előfordulhat ilyesmi, hogy akár 3-4-5 bajnoki is máshol lesz megrendezve.

Akkor már inkább szuperligát nyomatnák, ahonnan meg elpályázunk miután mindenki berágott ránk.
Érdekességképp ugyanekkor jóváhagyták a Milan-Como meccset Ausztráliában. A hazai olasz portálon megjelent a hivatalos közelmény, és aztán Ceferin indoklása aa két jóváhagyott meccsre:

„Az UEFA ismételten megerősítette, hogy határozottan ellenzi a hazai bajnoki mérkőzések külföldi megrendezését. A múlt hónapban Tiranában tartott végrehajtó bizottsági ülést követően az UEFA további egyeztetéseket folytatott az érintettekkel, hogy felmérje a kérdés teljes körű hatását, miután a Spanyol Szövetség és az Olasz Szövetség is kérelmet nyújtott be ilyen meccsek engedélyezésére. Az egyeztetések megerősítették a szurkolók, a ligák, a klubok, a játékosok és az európai intézmények részéről már korábban kifejezett széles körű ellenállást a bajnoki mérkőzések külföldre helyezésének koncepciójával szemben.”

Mivel a FIFA erre vonatkozó szabályozási kerete – amely jelenleg felülvizsgálat alatt áll – nem elég egyértelmű és részletes, ezért az UEFA végrehajtó bizottsága vonakodva, de kivételes alapon jóváhagyta a hozzá benyújtott két kérelmet. Az UEFA aktívan részt vesz a FIFA által vezetett intézkedésekben annak érdekében, hogy a jövőbeli szabályok megőrizzék a hazai bajnokságok integritását, valamint a klubok, a szurkolóik és a helyi közösségeik közötti szoros kapcsolatot. Ezzel párhuzamosan minden UEFA-tagszövetség megerősítette elkötelezettségét, hogy a jövőben minden hasonló kérelmet előzetesen egyeztet az UEFA-val, ezzel közösen kifejezték álláspontjukat az európai labdarúgás szélesebb érdekeinek védelme mellett.”

Ceferin:

„A bajnoki mérkőzéseket hazai pályán kell lejátszani, minden más eset ártana azoknak a hűséges szurkolóknak, akik évtizedek óta megtöltik a stadionokat és torzító hatást gyakorolna a versenyekre. Az egyeztetések megerősítették ezeket az aggályokat. Köszönetet szeretnék mondani mind az 55 nemzeti szövetségnek az építő és felelősségteljes hozzáállásukért egy ilyen érzékeny kérdésben.”

Sajnálatos, hogy engedélyeznünk kell ennek a két mérkőzésnek a lejátszását, de ez a döntés kivételes és nem szolgálhat precedensként. Elkötelezettségünk egyértelmű annak irányába, hogy megvédjük a hazai bajnokságok integritását és biztosítsuk, hogy a labdarúgás továbbra is a hazai közegben maradjon.”

Látványosan nem akarják, és nincs is erre precíz szabályozás, én úgy érzem, hogy ezt a kaput be fogják zárni jogilag.
Troym
Llegenda del Barça

Peter
Director del Fútbol

2025.09.30. 17:09:31

Az a bibi, hogy jelenleg nem tudom eldönteni, vajon a mi hozzáállásunk kezd a megfelelő mederbe térni, avagy Deco csak könnyedén társalog akkor, amikor éppen semmi tétje nincs.... :D

Lejárt lemez ez a Nico Williams téma, de valamiért azért csak fel-felbukkan.

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... rtivo.html
menczel
Entrenador del Barça

2025.09.26. 16:43:49

Andris írta:
2025.09.26. 13:26:41
menczel írta:
2025.09.26. 12:12:03

Haszna nincs a hitegetésnek. Valakinek van rá tippje?
A másik tippem az, hogy a küldöttgyűlési beszámolókhoz, és a liga ffp mozgástérhez minnél nagyobb bevételi forrásokat kell lejegyezni, növelve az elégedettséget / mozgásteret. Más kérdés, hogy ezt a küldöttgyűlésen lehet benyalják a sociok, de a liga meg minden jel szerint nem. Megtervezik az egész éves bevételi oldalt nyitott, 60ezres Camp Nouval, aztán meg látjuk mi van.
Utolsó szertinem se, elsőben sok igazság van, de én is a másodikra tipelek, mert az FFP -t hasraütésszerű tippelés alapján számolják, pl be kell írni h BL elődöntőig elmegy a csapat és ahhoz megfelelő bevétel is lesz. És ehhez hasonlóan felpumpálták a számokat a stadionnal is.
Válasz küldése