Chino írta: ↑2025.09.21. 23:32:21
Az Atletico most is villantott. Jövő hétvégén jön nekik a Real, ha a Rayot nem verik meg közben már necces lehet az a harmadik hely legalábbis, nagyon nagy formajavulásra és győzelemsorozatokra lesz szükség.
És akkor ott a BL, ahol jön a Frankfurt aztán meg az Arsenal idegenben. Ha 7 forduló után is 6-7 ponttal büszkélkednek és nemzetközi szinten is jönnek a bukták egy 180 milliós nyár után Simeonét is csak a neve tarthatja a helyén. Elég kérdéses, hogy megéri-e az Atmának ennyi pénzért a padon tartani.
Tartom, amit évek óta gondolok, Simeone egy jó, harcos edző, de nem top. És szerintem ez akkor derül ki leginkább, mikor egyre jobb keretet. Egy top edző top csapatot hoz össze belőlük, egy pusztán csak jó edző meg egyre jobban fél, mert itt már nem lehet underdogként farvizen evezgetve bravúr győzelmeket hozni, meg amúgy is eljutni egy relatív magas szintig. Lampard is milyen jó edző volt, Xavi, lehetne sorolni, akik tényleg jók, de azért ott az a plafon, és főleg addig voltak jók, amíg "ahhoz képest, hogy miből főzök, milyen jót főztem" téma, aztán jön utánuk egy Tuchel és Flick, és látszik azért a különbség, még akkor is, ha ők is jók voltak. Csak utóbbi kettő még fiatal, és javulhat, Simeone meg ennyi idősen alighanem nem fog már szintet lépni. Az meg hogy a világ legjobban kereső edzője, ráadásul más, tényleg top edzők fizujának többszöröséért, az teljesen nonszensz.
Persze itt azért hozzá kell tenni, hogy lecserélték a fél keretet. Azért az eddigi évek szintje szerintem bőven összejöhet még, itt érthető, ha van átmeneti időszak, szerintem ilyen gondjuk nem lesz, aztán ki tudja, de szerintem jó darabig ilyen gyengének kellene lenniük, hogy elküldjék, mondjuk még télen is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy