Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.08. 18:06:59

drobika írta:
2025.10.08. 07:15:29
PR42 kolléga nagyon szép képet linkelt.
Mindenkinek tetszik nagyon biztosan!
Csak a kép abból a szempontból csalóka, hogy a hétvégén nem voltak pályán ezek a játékosok, így sanszunk sem volt arra, hogy meglőjük a 3-mas meccsenkénti átlagot, és most még az is kevés lett volna. És azt is be kell ismerni, ha nem ilyen balfékek a Sevilla emberei, akkor ennek nem 4 kapott gól a vége. Tudom, nem minden ziccer gól, de azért ezt érdemes nem elfelejteni. Továbbra is azt mondom, ha nem sikerül a védekezést a középpályán megerősíteni ( márpedig emberünket jelenleg nem látom erre), akkor továbbra is nagyon nagy a kockázat hátul a saját kapunktól 50 méteres félpályás üres területen. Persze nem biztos, hogy egy adott spanyol ,, kis ,, csapat ebből profitál, de még ez sincs kizárva, de a BL...ott azért vannak akikkel szemben ezt felvállalni...
Na egy jó észrevételed volt, miszerint nem játszottak a kezdő szélsőink.
A következő hogy vond le a következtetést, hogy az ellenfél miért volt képes letámadni minket és miért nem lettek kitömve mint az összes többi csapat aki tavaly letámadott minket.

Nem a védelemmel van baj, hanem azzal hogy az ellenfél nem áll nyomás alatt és nincs lekontrázva általunk.

Raphinha és Yamal jelenlétével de ugyanezzel a "védelemmel" ezt a Sevillát elverjük 1-5-re vagy valami 2-3-ra.

Mit tudunk tenni ha nem állnak rendelkezésre? Találjon ki egy teljesen másik alternatív taktikát a mester és edzesse le a csapatnak úgy hogy 3 naponta játszunk és 21 nap alatt volt 7 meccsünk, tehát edzeni eleve nincs idő, legjobb esetben regenerációs munkát tudtak végezni a fiúk az utóbbi pár hétben és ennyi. Ezt kéred te.

Jön pár rossz eredmény és már azt kell olvasni hogy váltsunk stílust, dobjuk ki ami eddig működött stb.. ez nagyon fárasztó és lehangoló.

Nincs mit tenni szerintem, ez a focink, többször működik mint nem, ha sok a sérült és fáradt a csapat akkor nem megy jól, kész, ennyi.
Aki néz egy ideje focit az tudja milyen ez.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.10.08. 09:55:57

Nem jó, hogy nem tisztázott a belső védőink rangsora. Az előző szezonban ez még meg volt Cubarsi és Inigo szmélyében. Most valamiféle rotáció zajlik, ami nem tesz jót összeszokottság és hatékonyság szempontjából. Nem is tudnám megnevezni az első számú védőinket.
Az sem jó, hogy szélső hátvédeink formán kívül vannak, élükön Koundéval. Baldé visszatért ugyan, de láthattuk hogyan teljesítette védekező feladatait a Sevilla elleni beállása után. Gólt löttek mellőle, tizenhatoson belűl kezezett stb.
Ha ennyi belső védőnk van, és ilyen gyenge a szélső hátvéd felhozatal, Flick talán megpróbálhatná a három középső védős felállást. Vagy stabilizálja valami módon a védő négyest.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.08. 07:15:29

PR42 kolléga nagyon szép képet linkelt.
Mindenkinek tetszik nagyon biztosan!
Csak a kép abból a szempontból csalóka, hogy a hétvégén nem voltak pályán ezek a játékosok, így sanszunk sem volt arra, hogy meglőjük a 3-mas meccsenkénti átlagot, és most még az is kevés lett volna. És azt is be kell ismerni, ha nem ilyen balfékek a Sevilla emberei, akkor ennek nem 4 kapott gól a vége. Tudom, nem minden ziccer gól, de azért ezt érdemes nem elfelejteni. Továbbra is azt mondom, ha nem sikerül a védekezést a középpályán megerősíteni ( márpedig emberünket jelenleg nem látom erre), akkor továbbra is nagyon nagy a kockázat hátul a saját kapunktól 50 méteres félpályás üres területen. Persze nem biztos, hogy egy adott spanyol ,, kis ,, csapat ebből profitál, de még ez sincs kizárva, de a BL...ott azért vannak akikkel szemben ezt felvállalni...
Sonoma
Capitá del Barça

2025.10.07. 18:06:00

Deluigi írta:
2025.10.07. 12:48:36
drobika írta:
2025.10.07. 12:44:10
Csak valahogy lehetne azt a védelmet egy 10-15 méterrel hátrébb vinni, és olyan védekező, labdaszerző középpályást szerválni, aki néha meg tudja fogni labdavesztés esetén a dolgokat. Ettől még lehetne támadószellemű Barcelonához méltó focit nyomni.
Pont ez a lenyege a feltolt vedekezesnek, hogy ezaltal tamado focit tolhatunk a presszing miatt.

Ha hatrahozzuk, oda lesz a fo fegyverunk, nem lesz tamado a focink...
Oké, hogy a támadó focit preferáljuk és ehhez kell a feltolt védekezés, de ha a presszing nem működik, akkor magunk ellen fordul ez a taktika, mert ha sikerül az ellenfélnek kihozni hátulról a labdát, 1-2 átadásból átpasszolják középpályát és a védőknek 1-1 elleni párharcokat kell vívni az ellenfél támadóival, úgy hogy mögöttük 40-50 méteres üres tér van. A másik gond ebből adódik (üres tér), a hátvédeink nem egy futóbajnokok, így állandóan kötéltáncot járnak egy gyors labdakihozatal (az ellenfél által) után.
És a feltolt védekezésnek is van egy hátránya, hogy az ellenfél játékosait a saját 16-a elé tömöríti, ami miatt simán tudják duplázni a szélsőink elleni védekezést, megnehezítve onnan a kapura lövéseket, beadásokat.
Ezzel nem azt mondom, a feltolt védekezésünk rossz taktika, de tudni kellene más taktikával is felállni/váltani, ha a körülmények miatt a feltolt védekezéses támadás hatástalan.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.07. 15:57:10

bence0330 írta:
2025.10.07. 14:06:52
vidra írta:
2025.10.07. 13:26:08
https://www.youtube.com/watch?v=2Uc8qIrY6DY

Rövid, lényegre törő elemzés a problémáról, angolul. Javaslom megnézni.
Szerintem elég megnézni az első percet, mert onnantól kezdve kb minden más lényegtelen. Az elemzés szerint is ugyanaz volt a nagy hiba, ami szerintem is, Flick felrakta ugyanazt a kezdőt, amelyik pár nappal ezelőtt vért izzadva küzdött meg a világ legjobb csapatával (és akik között volt 2 amúgy is rémisztően rossz formában lévő játékos), és még ki is kapott a legvégén, hogy mentálisan is kicsit hazavágja őket, hiszen nem voltunk messze a döntetlentől. Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.
Én az egyik legkomolyabb gondot ott láttam, hogy Ferrant és Lewyt egyszerre rakta fel a kezdőbe, meccs közben változtatásképp működőképes. Már az elején is szívtam egy kicsit a fogam, főleg, hogy mögöttük még ott volt Olmo. Ez védekezésben és támadásban is hatalmas mínusz volt. Gyakorlatilag Koundénak kellett tartania a jobb oldalt elől is, amit nem bírt el, és mindkét szélen megvertek minket. Ferran is csak ténfergett, játékból nem is nagyon tudta kivenni a részét, a nyakán pedig ott volt Lewy. Roony beállása hozott egy kis életet előre, de szinte az egész meccsen Rashford volt egyszemélyben a támadóalakulat. Ilyenkor van szükség egy Yamalra, aki tud folyamatosan villanni, elég egyszer-egyszer elmennie szélen. A Sevillának a bal oldallal nem kellett foglalkoznia, onnan elég volt csak a támadásaikra koncentrálni. De összességében amióta Flick itt van minden sorozatot figyelembe véve, az előszezonnal együtt ez volt a legborzalmasabb félidő amit láttam. Azzal a támadótrióval plusz Olmoval nem lehet hatékonyan pressingelni, egy közepesebb csapat is át tudja játszani, cserébe a támadádsok sem működnek úgy, nem tudnak úgy üresbe mozogni és várni a kulcspasszokat.
Habár, ha az a tizenegyes bemegy, nekem meggyőződésem, hogy minimum X-re ki tudjuk hozni, de mogkockáztatom még a fordítás is benne lett volna. Az, hogy kihagytuk a büntetőt, tökéletesen jellemezte az egész meccset.
A végeredmény persze így csalóka, amikor kaptuk a gólokat szinte minden mindegy alapon mentünk előre, nem véletlen, hogy a hosszabbításban nyeltünk be kettőt. A védekezést amúgy nem húznám le ennyire, a meccs előtt mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban és a Bl-ben sem eszeveszett vészes 3 gól egy Neewcastle és PSG ellen. Főleg, hogy jó ideje a 2./3. számú kapusunkkal játszunk.

Baromira sajnálom, hogy így alakult, nagyon jó lett volna úgy "pihenőre" menni, hogy az első helyen vagyunk, de ez van. Viszont jó lenne már egyszer a gálakezdőt is a pályán látni vagy max. 1-2 hiányzóval. Azért tavaly is nagyon kellett az eredményekhez, játékhoz, hogy az alapcsapatot folyamatosan ki tudjuk állítani. Ha mondjuk hosszabb távon lett volna egy Rapha-Yamal kiesés, hozzá pedig olyan hiányzók, mint Baldé vagy Fermin (félig egészséges Lewy) nem hiszem, hogy azt láttuk volna, főleg eredmények szintén.

A pozitívum számomra újra Rashord volt, lehet rá komolyan számítani, számokban és játékban egyaránt. Csak az érdekesség kedvéért az utóbbi 7 meccsen zsinórban 8 gólpontja van (525 perc). És legalább már a Ligában is beköszönt, nem is akárhogyan. Én simán kipróbálnék Flick helyében egy Raphinha-Yamal szél Rashford-középen triót.
Forca Barca!!!!
sansz
Entrenador del Barça

2025.10.07. 15:45:38

bence0330 írta:

Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.
Azért nem végig volt olyan katasztrófa a helyzet, a második félidőben a friss, vért ivott ellenfélnél szaporodtak a gondok, még a kommentátor is éppen megjegyezte, hogy érik a Barcelona második gólja.

Többen vitatják a fáradtságot(pont te nem), pedig kár ezen hitetlenkedni. A PSG elleni meccs szellemileg és fizikailag is kb két meccset ért és már előtte is látszott Pedrin pl, hogy mennyire elfogyott. FDJ is említette, hogy 7 meccsük volt 21 nap alatt, kivannak...
Engem nem érdekel, hogy más sportnál mi van, ahol nem fáradnak el a játékosok. Lehet, hogy mégsem olyan kemény sportok, vagy a focisták gyengék, tök mindegy. Ez a helyzet. És nem csak mi működünk így. A Real legendás ex erőnléti edzője mondta azt, hogy egy szezonban nem az a kérdés, hogy lesz-e egy-két nagy kifáradás, hanem az, hogy mikor. És az a kihívás, hogy ennek az idejét ők tudják időzíteni olyan pillanatban, amikor a legkevésbé fáj. Mert amikor ez az állapot van, akkor minden borulhat, mert erőnlétre épül minden. Jönnek a miliszekundummal később hozott-így elkésett döntések, lemaradt becsúszás, éppen nem mi érjük el a labdát stb.
Szerintem most mi is ebben vagyunk és ezen most Flicknek Yamal és Raphinha nélkül nehéz megoldania a helyzetet.
Ismered a véleményemet, Lewa emberhátrány, ha nem működik mögötte jól a gépezet, önmaga semmit se csinál, sőt, az még a jobbik eset. Mondtad, hogy de azért jó helyre kerül.. Erre egy mókus is képes, nem olyan nehéz, ha Yamal szétzilálta a védelmet és egyszerűen már az ötösön se jut ember Lewára, mert 9 másik emberrel is támadunk. (itt jegyezném meg a tökig feltolt védelmet, hogy azért nehéz számszerűsíteni, hogy mennyi gólt adott nekünk, hogy a belső védők is gyakran támadó középpályás pziban vannak. Nyilván kapunk is emiatt...)

Szóval ilyen állapotban, jó napot kifogott ellenfél ellen is a nüansznyinál is kevesebben múlt nemhogy a döntetlen, de még a győzelem is erősen benne volt a játékban. Én a 11-es után, ha bemegy már meg is nyugodtam volna, mert tényleg ezt mutatta a játék.
Kivételesen nem ezért veszem elő Lewát, bár rettentő amatőr volt, de a legjobbak is hagytak már ki büntetőt. Mégis ez egy sorsfordító dolog volt. Mellé Roony (saját maga által kialakított) 99%-os ziccere.
A 4:1 nagyon csúnya eredmény, de a 90-ik percig azért ez 2:1 volt és ahogy mondtam, mi hoztuk a lehetőségeket. Persze megint Araujo a bűnbak, de az első gólnál én kevéssé ítélem el, bár adható volt. A második gólnál Cubarsi a pálya közepén kb együtt van a támadóval, a gól pillanatában meg 3 méterrel volt lemaradva. 50 méterről látszódott honnan fog esni a gól, nem értem, hogy ez hogyan történt...
A hab az urnán meg a kapus volt, bár nem rajta múlt igazán, de a harmadik igazán potya volt, szerintem ott még mindig benne volt, hogy döntetlenre mentünk. Azzal elment a hajó. A negyedik már tökmindegy.

Yamal, Raphinha, Pedri, a szűk elitben benne vannak. Ebből Pedrin látszik, hogy kivan, a másik kettő nem elérhető.. A világon nincs még csapat, akik ezt ne éreznék meg. Pont ilyenkor szerintem sokkal több esélyünk lenne, ha Roony és Ferran lenne két szélen, Rashford középen. De még inkább, ha lenne egy játékban aktívabb centerünk. Yamal nélkül iszonyú nehéz, nem lehet ma elvárni, hogy őt pótoljuk, de azért mozgékony, cselekre képes csatárt lehetne halászni.

Szóval sok hiba és nehézség volt, de ígyis, dacára a gyalázatos eredménynek, valójában a győzelem sem volt olyan távol.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.07. 15:05:07

drobika írta:
2025.10.07. 14:31:01
,, Ha hatrahozzuk, oda lesz a fo fegyverunk, nem lesz tamado a focink...,,

Szerintem nem lesz oda. Stabilabb, nehezebben lekontrázható lesz a védelem. Előre játékban ez nem jelentene semmi hátrányt. Elég lenne 35-40 m-en védekezni , és nem 50-60 on.
Védekezni, labdát szerezni nem tudó középpálya, feltolva közvetlenül a védelem.
Egyből minkét csapatrész átjátszva. Csak az a kérdés, mennyit rúgnak be a kontrákból, illetve mi mennyit tudunk rúgni elöl kompenzálva az eredményt. Mondom, ne legyen igazam, de majd visszatérünk a 3.4. ilyen után...
https://x.com/topskillsportuk/status/19 ... 1063815220

Ezt a képet javaslom alaposan áttekinteni, ízlelgetni, átérezni.

Ez a focink, amíg Flick itt lesz ez lesz, amikor nem lesz itt, akkor pedig a legtöbbünk nagyon szomorú lesz hogy már nincs itt.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.07. 14:31:01

,, Ha hatrahozzuk, oda lesz a fo fegyverunk, nem lesz tamado a focink...,,

Szerintem nem lesz oda. Stabilabb, nehezebben lekontrázható lesz a védelem. Előre játékban ez nem jelentene semmi hátrányt. Elég lenne 35-40 m-en védekezni , és nem 50-60 on.
Védekezni, labdát szerezni nem tudó középpálya, feltolva közvetlenül a védelem.
Egyből minkét csapatrész átjátszva. Csak az a kérdés, mennyit rúgnak be a kontrákból, illetve mi mennyit tudunk rúgni elöl kompenzálva az eredményt. Mondom, ne legyen igazam, de majd visszatérünk a 3.4. ilyen után...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

vidra írta:

Szerintem elég megnézni az első percet, mert onnantól kezdve kb minden más lényegtelen. Az elemzés szerint is ugyanaz volt a nagy hiba, ami szerintem is, Flick felrakta ugyanazt a kezdőt, amelyik pár nappal ezelőtt vért izzadva küzdött meg a világ legjobb csapatával (és akik között volt 2 amúgy is rémisztően rossz formában lévő játékos), és még ki is kapott a legvégén, hogy mentálisan is kicsit hazavágja őket, hiszen nem voltunk messze a döntetlentől. Az elemzés is úgy kezdi, hogy ahogy a pályára léptek, látszott rajtuk, hogy tök élettelenek voltak. Ez szerintem bőven túlnő bármin, ami utána következik, így egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit akartunk. Lassúak, pontatlanok, enerváltak voltunk végig. Szerintem majdnem mindegy, mit csináltunk volna, pont ilyen helyzetben és ilyen Flick hibával szembetaláltuk magunkat egy vért ivott csapattal, nem jött be a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vidra
Entrenador del Barça

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.07. 12:48:36

drobika írta:
Csak valahogy lehetne azt a védelmet egy 10-15 méterrel hátrébb vinni, és olyan védekező, labdaszerző középpályást szerválni, aki néha meg tudja fogni labdavesztés esetén a dolgokat. Ettől még lehetne támadószellemű Barcelonához méltó focit nyomni.
Pont ez a lenyege a feltolt vedekezesnek, hogy ezaltal tamado focit tolhatunk a presszing miatt.

Ha hatrahozzuk, oda lesz a fo fegyverunk, nem lesz tamado a focink...
drobika
Entrenador del Barça

Hát, nem tudom :) Persze, az ember szívesebben néz ,egy hajtós, gólgazdag meccset. Amin a csapata nyer, vagy alkalomadtán veszít is. Barcelonában nem is lehetne eladni egy olasz catenaccio játékot. Ugyanakkor az eredményesség sem mellékes, hiszen az hozza a zsét, tetszik nem tetszik. Csak valahogy lehetne azt a védelmet egy 10-15 méterrel hátrébb vinni, és olyan védekező, labdaszerző középpályást szerválni, aki néha meg tudja fogni labdavesztés esetén a dolgokat. Ettől még lehetne támadószellemű Barcelonához méltó focit nyomni.
bence0330

2025.10.07. 12:18:30

drobika írta:
2025.10.07. 12:11:41
Sokszor volt 0:1, 0:2 a szemszögünkből nézve, amiből sikerült felállni az elmúlt időszakokban a Flick érában. Megvoltak a csatárok elöl ehhez ( más kérdés, hogy eleve nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülni )
A hétvégi meccsen hátrányt visszahozni képes embereink hiányoztak, fáradtak is voltunk, ha 15-20 méterrel hátrébb védekezünk, sokkal jobban járunk. Tudni kell alkalmazkodni az adott szituációhoz, és nem mindenáron ahhoz, amit megszoktunk.
Ne legyen igazam, de egy 3.4. ilyen zakó után is majd ugyanezt fogjuk mondani, hogy jó ez a taktika?!
Főleg a kiemelttel teljesen egyetértek, meg szerintem kb mindenki. Ezen a meccsen ez az egész sok okból kifolyólag sem működött, váltani kellett volna hamar, Flick makacs volt és hibázott.

De ettől még maga a taktika általánosságban jó. Amúgy könnyen lehet, hogy mással se nyertünk volna. Én tavaly sem értettem azt az érvelést, amit mindenki mantrázott fél éven át minden stúdióban (miközben egyszer sem kaptunk ki), hogy egyszer majd visszafelé sül el ez a fegyver, és kikapunk. Ja, mert bármi más csapat bármi más stílusánál ez nincs így? :D Hogy egyszer majd kikapnak? Egy Atletico sosem kap ki, aki pragmatikus játékot játszik, vagy egy City-BM-Arsenal-Pool, akik támadót, de talán nem ennyire? A PSG-re volt igaz, akik kb 0 sérülttel tolták végig a szezont, annak második felében barátságos bulimeccseket játszva a L1-ben, így is extra teljesítmény, a BL egyenes kiesésben nyilván egy csapatra mindig igaz lesz, hogy nem veszít párharcot, de ennyi.

Néha ki fogunk kapni, és néha akkor is kikapnánk, ha valami teljesen mást játszanánk. Lesz köztük edzői hiba, meg néha olyan is, hogy csak úgy jött ki a lépés. Nyilvám túl sok vereség ne legyen, de ha konstansan 3-5 kulcsjátékosunk nem lesz elérhető, akkor sajna alighanem kicsit több lesz, mint amúgy lenne. Azért kell most szerintem nagyon szurkolni, hogy ez a Joan Garcia-Baldé-Yamal-Rapha-Fermín vonal rendben legyen hosszútávon. Meg persze Rashford, Pedri, DJ, akik most egészségesek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.07. 12:11:41

Sokszor volt 0:1, 0:2 a szemszögünkből nézve, amiből sikerült felállni az elmúlt időszakokban a Flick érában. Megvoltak a csatárok elöl ehhez ( más kérdés, hogy eleve nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülni )
A hétvégi meccsen hátrányt visszahozni képes embereink hiányoztak, fáradtak is voltunk, ha 15-20 méterrel hátrébb védekezünk, sokkal jobban járunk. Tudni kell alkalmazkodni az adott szituációhoz, és nem mindenáron ahhoz, amit megszoktunk.
Ne legyen igazam, de egy 3.4. ilyen zakó után is majd ugyanezt fogjuk mondani, hogy jó ez a taktika?!
bence0330

2025.10.07. 11:55:00

drobika írta:
2025.10.07. 11:42:59
Szerintem téves azt gondolni, hogy minden vereségre rá lehet fogni, hogy az a fáradtság, x idő alatt y meccs miatt volt. Meg elölről mennyien hiányoztak.
Lehet én látom rosszul, de itt pusztán kijött a védekezési taktikából adódó problémánk, ami már sokadszorra jött ki, csak itt ki is használták. Önbecsapás azt gondolni, hogy a védekezés javítása nélkül, eredményesek lehetünk azon a szinten, amin mi szeretnénk.
Szerintem a vereségnek szinte semmi köze nem volt szinte a high line-hoz. A legvégén egy hangyányi, de szerintem az sem állja meg a helyét, mert 1-2-es állásnál egy Mourinho csapat is kitámadna, olyankor már nagyon benne van a kontragól lehetősége mindig.

Azon buktuk el, hogy a középpályán minden párharcot buktunk, ez olyankor fordult 1-2-szer elő, amikor nem voltunk élesek (reletíve, a tegnapi vért ivott, és taktikailag is remekül felkészült Sevillához képest). És ennek az egyik oka az volt, hogy mindkét támadónk hiányzott, aki ebben segíteni tudott volna az intenzitásával. Nem tudom eldönteni, hogy mínusz 2 vagy 3 emberrel játszottunk egy ilyen szintű intenzitást és koncentrációt igénylő meccsen. Lewy, Olmo, de Koundé is olyan volt, hogy lehet 8 emberrel se lettünk volna hátrébb.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.07. 11:42:59

Szerintem téves azt gondolni, hogy minden vereségre rá lehet fogni, hogy az a fáradtság, x idő alatt y meccs miatt volt. Meg elölről mennyien hiányoztak.
Lehet én látom rosszul, de itt pusztán kijött a védekezési taktikából adódó problémánk, ami már sokadszorra jött ki, csak itt ki is használták. Önbecsapás azt gondolni, hogy a védekezés javítása nélkül, eredményesek lehetünk azon a szinten, amin mi szeretnénk.
bence0330

2025.10.06. 22:05:43

ikajli írta:
2025.10.06. 21:39:09
Sosem értettem, hogy miért tudǰák a játékosok a meccs után olyan jól elmondani, hogy hiányzott az intenzitás, meg a ritmus, a tempó. Vagyis nyilván azt nem értem, hogy ott a meccsen miért nem változtatnak?
Hibázni lehet, az benne van. De küzdeni, hajtani, futni akkor is kéne. 90 perc egy meccs, azalatt lehet változtatni.
Szerintem nem ugyanaz a kettő. Nem hiszem, hogy bárki nem akart, meg kapart. Csak nekünk volt 21 nap alatt hét meccsünk asszem, elég szűk kerettel, sok sérülttel (kulcsjátékosokkal), és emiatt néha bejöhet az, amikor mi épp egy holtpont környékén vagyunk, hogy szembejön egy (fizikailag és taktikailag is) jól felkészített csapat, mint a Sevilla (vagy mint a Rayo szokott), akik ezt ki tudják használni, mert fizikailag többet bele tud adni a meccsbe, kicsit jobb állapotban vannak.
ikajli
Capitá del Barça

2025.10.06. 21:39:09

Sosem értettem, hogy miért tudǰák a játékosok a meccs után olyan jól elmondani, hogy hiányzott az intenzitás, meg a ritmus, a tempó. Vagyis nyilván azt nem értem, hogy ott a meccsen miért nem változtatnak?
Hibázni lehet, az benne van. De küzdeni, hajtani, futni akkor is kéne. 90 perc egy meccs, azalatt lehet változtatni.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.10.06. 16:18:01

bence0330 írta:
2025.10.06. 11:46:51
Én mondjuk Yamalra semmiképp sem fognám rá, amíg ő volt a fő hiányzó, minden meccset megnyertünk, és akkor volt a legjobb a játékunk (nem mondom, hogy ez összefüggés, csak hogy azt megoldottuk). Ennyit még elbírunk, egy top támadó hiányát, főleg, hogy Yamal a letámadásból nem hiányzik. Ellentétben a másik két hiányzóval.

Rapha, Fermín, Yamal együtt már durva, főleg hogy Fermín milyen bombaformában volt, és hogy a helyettese ilyen szinten gyenge. Rapha a legtöbb helyzetet kreáló játékos, Yamal szorosan lemaradva követi, kettejük hiányát nem bírjuk el semmiyen szinten, a letámadáso és gólokon kívül a helyzetkialakításban is óriási a visszaesés velük.
Egyetértek, gyakorlatilag Raphinha vezényli a letámadásunkat. Azt a presszinget, amit ő képes tolni, senki más nem tudja a csapatból (egyébként a világon sem sokan), talán csak épp Fermín. És a taktikánknak totálisan ez a kulcsa, ugyanis ha nincs meg elől ez a brutális presszing, akkor az ellenfél sokkal könnyebben ki tudja hozni a labdát. Ha nem érünk oda időben az ő védőikhez, szélsőikhez, akkor több idejük van felnézni, ritmusban indítani, megtalálni egy üres embert, kijátszani a lescsapdát. Tegnap ezt láttuk tökéletesen kirajzolódni elég sokszor. Lagymatag letámadás, sajnos Lewyvel, Olmoval nem lehet presszingelni, nincs kikényszerített hiba, nincs labdaszerzés, 2 passzal átnyomják a középpályánkat, és onnantól már a tökig feltolt védősorunk rohanhat vissza 40 métert sprintben.

Tavaly az egész csapat kizsírozott gépezetként funkcionált, idén egyelőre nem sikerül összeállni.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2025.10.06. 15:56:03

vg99 írta:
2025.10.06. 15:41:58
Sejtettem, hogy Inigo hiányozni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire.
És azt sem, hogy Eric Garcia lesz a legjobb helyettes.
Araujot viszont sajnálom, de úgy tűnik mégsem vezér, és az adottságai nagyon nem passzolnak a Flick féle védekezéshez.
A Klub VB után azért a Realnak kellene fáradtabbnak lenni. Bár olyan jól ők sem játszanak..
Kétszer is mentett óriásit sprintelve, mikor az ellenfél 1v1 ben vezette a kapusra. Egyiknél sem értettem, hogy ért oda. Hibázott is, de ezt senki más nem tudja. Szerintem vett is el, adott is.

Viszont továbbra is azt gondolom, hogy a legjobb védőnk konstansan a padon ücsörög. Az, aki gyors, fizikális, okos, és még a labdával is egész jó, és aki szerintem még mindig nem hibázott kb egyszer se. Cubarsi viszont sűrűn ott van, aki lassú, nem igazán fizikális és tapasztalt, és elég sokat hibázik, rossz döntéseket hoz rendre neccesebb szitukban. Cserében jól tartja a vonalat, és jó a labdával.
vg99
Capitá del Barça

2025.10.06. 15:41:58

Sejtettem, hogy Inigo hiányozni fog, de nem gondoltam, hogy ennyire.
És azt sem, hogy Eric Garcia lesz a legjobb helyettes.
Araujot viszont sajnálom, de úgy tűnik mégsem vezér, és az adottságai nagyon nem passzolnak a Flick féle védekezéshez.
A Klub VB után azért a Realnak kellene fáradtabbnak lenni. Bár olyan jól ők sem játszanak..
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.06. 12:58:15

Lehet hogy a játékosaink azért fáradtak mert intenzív volt a nyári alapozás.
Nem feltétlen most lesz gyümölcse egy jó alapozásnak, hanem március-április-május környékén.

Szerintem nem számít milyen ellenfelekkel játszottunk nyáron, a kondi és a sérülésekkel szembeni ellenállóság az edzéseken múlik, nem a meccseken.

Az ősi ellenfél Real Madrid jusson eszébe mindenkinek.
Ősszel szinte mindig alig alig jutottak tovább a BL-ben a csoportkörből, vagy nyolcaddöntőből, bajnokságban rendre le voltak maradva, kupából vagy egyből estek ki vagy bukdácsolva jutottak tovább... aztán tavasszal mindig valahogy odakerültek a végelszámoláshoz.

Szerintem nem kell ezt túlságosan felfújni. A fiúk szétnyerték magukat és azt hitték kicsit idén könnyebb lesz.
Ezért is nehezebb címet védeni, mint hódítani.

Az előző szezon veszteseinek mindig több motivációja van, mint a győzteseknek.

Ki fogunk ebből jönni, fogunk jól játszani és lesznek eredményeink.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.06. 12:26:06

Esetleg elojott Flick 2.eve,ami latvanyos zuhanasba kezdett.(remelem nem)Azt a tempot amit tavaly toltunk nem lehet evekig fenntartani ez szinte biztos…kis csapatok kiismertek,vedelmunk nulla,sok jatekos nem szint.Valoszinuleg tavaly egy masik edzovel ugyanez lett volna mint most,csak Flick rendszere ugy felporgette a csapatot,hogy lenduletbol hoztunk mindent,plussz Raphi extra szezonja,Inigo vezer szerepe ,tavaly minden befele pattant,serulesek elkerulese.
Remeljuk csak egy hullamvolgy a mostani es sikerul Flicknek kitalalni valamit
bence0330

2025.10.06. 11:46:51

Én mondjuk Yamalra semmiképp sem fognám rá, amíg ő volt a fő hiányzó, minden meccset megnyertünk, és akkor volt a legjobb a játékunk (nem mondom, hogy ez összefüggés, csak hogy azt megoldottuk). Ennyit még elbírunk, egy top támadó hiányát, főleg, hogy Yamal a letámadásból nem hiányzik. Ellentétben a másik két hiányzóval.

Rapha, Fermín, Yamal együtt már durva, főleg hogy Fermín milyen bombaformában volt, és hogy a helyettese ilyen szinten gyenge. Rapha a legtöbb helyzetet kreáló játékos, Yamal szorosan lemaradva követi, kettejük hiányát nem bírjuk el semmiyen szinten, a letámadáso és gólokon kívül a helyzetkialakításban is óriási a visszaesés velük.
Peter
Director del Fútbol

2025.10.06. 11:44:30

Troym írta:
2025.10.06. 10:27:28
leeresztettek, de nem tudták visszaépíteni magukat.
Kicsit szebb volt az előző szezon, mint amit attól "várni" lehetett, így erre a szezonra magasabbra került automatikusan az a bizonyos léc.

Az irodában is elhitték, holott minden olyan hiányosság amit ma látunk, az tavaly is jelen volt, velünk volt, csak a körülmények eltakarták.

Joan Garcia remek igazolás volt, de az élet is nagy forgatókönyv író, miközben az irodában meggyőződés tárgya az, hogy amit el akarnak hinni, az a valóságban valóban úgy van.
Hát nincs úgy.
Ettől még lehet(ne) úgy, de előbb vagy utóbb az élet mindíg benyújtja azt a bizonyos számlát.

Számomra az lenne meglepetés, ha valamilyen úton módon hasonló szezont sikerül(ne) majd zárni, mint tavaly.
Válasz küldése