gránit írta: ↑2025.10.05. 22:18:22
A feltolt védekezés még akkor is kockázatos, ha mi irányítjuk a meccset. Ha nem mi irányítjuk, hanem az ellenfél, akkor meg teljesen értelmetlen. Ez edzői hiba volt.
Igen, egyetértek, korábban asszem írtam is. A magas védővonallal egy átlag meccsen veszítünk a stablitásból, cserébe általában sok gólt lövünk, kalkulált rizikó. Nyilván néha olyankor is kijöhet rosszul a lépés, de a risk/reward bőven a reward felé tolódik el. Amikor viszont nem tudunk irányítani, nincs potenciális reward, csak risk. Értem, hogy nem erre készültünk, de a Sevilla 30-35 percen át törölte fel velünk a padlót és főleg fojtotta meg a szoros emberfogásukkal a játékunkat, ennyi idő alatt be kellett volna látni, hogy ezt ma kár erőltetni, nincsenek meg hozzá az embereink, gyakorlatilag Lewy Olmo és Koundé olyan volt, mintha ott se lett volna, ez így nem működik. Vissza kellett volna állni, egyszerűen teljesen okafogyottá vált, amit csináltunk. Azért voltam emiatt szomorú, mert azért Flick hiába rugalmatlan az átlagnál, sok meccsen volt már hajlandó ezt meglépni, ma nem tette. Szerintem bízott abban, hogy ezt a tempót nem tudják tartani, általában felőröljük így a csapatokat, és amúgy a 35. perc környékétől voltak is erre utaló jelek, kb átvettük az irányítást. Aztán nem tudom, mi történt, talán kipihenték magukat a szünetben.
Szóval alapvetően szerintem abban is joggal bízott, hogy a szokásos forgatókönyv lesz, egy ponton túl elkezdjük szétdarálni őket, de ma nem jött el ez a pont.
Kellenek vissza a támadóink és Fermín, meg Bernalnak fizikailag lassan legalább 30-40 perces játékossá kell válnia, mert ilyen intenzitással focizva nem kezdhet minden egyes meccsen a Pedri-DJ páros, lesznek meccsek, mikor kiütközik ez rajtuk, és ha egy olyan vért ivott csapatot kapunk olyankor a nyakunkba, mint ma, akkor az szépen meg fogja bosszulni magát.
De amúgy a Sevilla előtt le a kalappal, ezt megemlíteném, tökéletes meccset futottak, mindenki mindenét odatette a pályár,a a 36 éves veteránok is amit műveltek... Alexis talán Rashfordot szerelte egyszer egy nagy sprint után a 16-os környékén? Veterán támadóként. Nem láttam rengeteg meccsüket, de a statok, pontok, összefoglalók alapján alighanem a legjobb meccsüket játszották elég régóta. Megkockáztatom, hogy amúgy az ellenfél szintjéhez mérten ők voltak a legfelkészültebb csapat (belőlünk), két olyan dolgot toltak végig tökéletesen, ami nekünk nagyon nem ízlik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy