2025.10.05. 19:39:47
Én nem a taktikában látom a hibát, vagy legalábbis átalánosságban nem abban. Olyan értelemben igen, hogy ez a csapat szerintem nem volt olyan állapotban most, hogy ezt véghez tudja vinni, . A letámadás Lewyvel és Olmóval kb nem létező, Fermínnel és Raphával teljesen más lenne. Szerintem a két középpályásunk nem volt jó állapotban, nem tudtak 100%-os intenzitással focizni, Pedri is gyenge volt. Én nem velük kezdtem volna, hanem olyannal, aki ki tudja hajtani a belét is, ha kell (még ha nem is számítottam ilyen meccsképre).
Flick talán abból se készült fel (vagy nem vette elég komolyan?), hogy elég speckó emberfogás volt a középpályán. Szerintem ez volt az egyik kulcs, és erre nem válaszolt időben.
Ha meg már ennyire megfogtak ott minket, legalábbis 30-35 percig, akkor már tényleg fura volt a magas vonal, mert ez így nem risk-reward volt, hanem risk-risk kb. Úgy volt magasan a védelmi vonalunk, hogy amúgy nem léptük át a félpályát túl sűrűn. Ott toporgott 20 ember kb a középső sávban. Ebben az esetben mindenképpp visszább kellett volna állnunk, konkrétan nem volt most kivételesen semmi értelme ennek a feltolt vonalnak úgy, hogy alig nyertünk párharcot középen, alig volt nálunk a labda.
Olmo gyakorlatilag értelmetlen fent ilyenkor, 0 fizikalitással rendelkezik. Koundé olyan szinten volt szörnyű megint, mintha kb ittas állapotban lenne, tényleg nem volt kb jó megmozdulása, elképzelésem nincs, hogy eleve mit keresett a kezdőben, meg hogy aztán miért nem lett lecserélve EG-re. Az meg kulcsposzt, mert ha már felmegy letámadni, és üres mögötte a terület, akkor nem szabad konstansan labdát veszteni ártatlan helyzetekben. Szeritem az volt az igazi gond. Koundéval iszonyat nagy gond van jelenleg, szerintem meccsek óta nem Barca szint.
Meg hát a két sztár szélsőnk hiányát már nem bírtuk el, akikkel még rosszabb passzban is lett volna esélyünk. Meg Lewy mit keresett a pályán végig, azt se nagyon értettem megint. Nem csak mert kihagyta a tizit, azt ő kb sosem teszi, pech, nagy számok törvénye alapján most összejött, de tényleg kb csak akadályozott minket a játékban. Nem mondomm hogy Ferrán jó volt, de neki legalább voltak néha momentumai.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy