Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ma reggel adott ki közleményt a klub, miszerint a Frankfurt elleni meccset már a Camp Nou-ban játsszuk.bence0330 írta: ↑2025.11.18. 21:23:51A két érintett klub hivatalos oldala is kiadta a közleményt, miszerint a Barca nem tud az érkező csapattól egyelőre szurkolót fogadni, így kizárólag hazai nézők lesznek jelen biztonsági okokból:
Ez az egyik megnevezett ok: "insufficient physical sectorisation". (Gondolom ez annyit jelent, hogy nem tudják elszeparálni a két csoportot.)
A másik pedig hogy jelenleg nem tudnak külön ki és beléptető pontokat biztosítania két csapat szurkolói számára.
Gondolom most ezen fog mindenki csámcsogni (a Bilbao szerintem amúgy nem, amúgy náluk asszem ez egy teljes szezonban így volt 10 éve), új stadion nyitás után ez egy gyakran előforduló jelenség.
Elvileg az 1C engedélynél tudunk majd megint vendég szurkolókat fogadni.
A közlemény nem tért ki erre, de én attól félek, hogy ez csökkenti a BL meccsre az esélyeinket, majd kiderül.
Fair Enough igazábólTroym írta: ↑2025.10.01. 12:23:08
Annyit mondtam, hogy szerintem nem egy alpolgármester, politikus (wikis cikkből: Ocupació advocat, polític) ad ki katasztrófavédelmi engedélyt, mert a katasztrófavédelem jellemzően nem önkormányzat alá tartozik, de lehet Spanyolországban igen.
Én a nevére sem emlékszem a fickónak, nem hiszem, hogy jobban felkaptam volna a fejem a mondataira, mint másokéra, Laportát meg nem vasvillával kell elüldözni, hanem szavazáson leváltani, ha nem tetszik a többségnek, de kár azon aggódni, a 30-40e szavazásra jogosult Socio szerintem a helyén tartja és 1-2 tucat magyar elégedetlen fórumozó véleménye full irreleváns.
Igazad van, teljesen, de a sok rossz hír után én örültem egy pozitív és nem Laporta szájából érkező impulzusnak, ezt osztottam meg itt mindenkivel.Andris írta: ↑2025.10.01. 12:02:21
TLDR: Szerintem tök felesleges bárkinek a nyilatkozataira vagy cikkeire vagy posztjaira támaszkodni. Tök értelmetlen szerintem találgatni, hogy mi van még függőben, mert lehet, hogy a tizedét se tudjuk. Tudtok és láttok, láttatok eleget már ahhoz nagy általánosságban, hogy be tudjátok lőni, reális-e a visszaköltözés adott pillanatban, nagy vonalakban. Legrosszabb esetben kellemesen csalódunk, nem igaz?
Szerintem anyagilag nem járnánk rosszabbul. A korábbiakból kiindulva olyan 44-45 ezer szurkolóra lehet számítani a Montjuicon, egyedül a Real ellen szokott teltház lenne, amiből nagyon komoly sápot húznak le a bérlés miatt, míg a Camp Nouban 100 %-ot tarthatna meg a klub. Plusz az új stadionban a jegyárak is magasabbak lennének, illetve ajándékbólt is üzemelne. Szerintem ez minimum annyi, ha nem több bevételt hozna.Messa írta: ↑2025.10.01. 09:20:37Chino írta: ↑2025.09.30. 15:39:08Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kellFRISS – Fernando Polo
Barcelona fontolgatja, hogy novemberig Montju ïcban marad – még akkor is, ha zöld utat kapnak, hogy visszatérjenek Camp Nou-ba!
Mi az oka? Camp Nou kapacitása a felújítás első szakaszában mindössze 27 000 férőhelyre korlátozódik, míg Montju ïc akár 50 000 rajongót is elfér.
A klub azon gondolkodik, hogy visszatér a Camp Nou-ba a november 18-i Athletic Bilbao elleni mérkőzésre, amelyre a stadion kapacitása 45 000-re nőne.
Én alapból nem értettem, 27 ezer emberrel miért akarjuk ennyire megnyitni a stadiont, nehezen gondolom hogy megérné anyagilag. Most van egy új dátum 45 ezer főre, november 18...
Az eddigiekből kiindulva ebből lehet hogy karácsonyi ajándék lesz.
Kb nekem is ez az időpont a realitás, ahogy nyáron is kb ezt tippeltük többen is. Ha ügyesek a szuperkupa után ott folytatjuk...A kapacitás számokkal feleslegesnek érzem a dobálózást, hogy hány szektor és szék lesz megnyitva, gondolom kb a fele, de ez sem a műanyag székektől függ, hanem a "többi folyosó, WC, vészkijárat" stb meglététől.
Annyit mondtam, hogy szerintem nem egy alpolgármester, politikus (wikis cikkből: Ocupació advocat, polític) ad ki katasztrófavédelmi engedélyt, mert a katasztrófavédelem jellemzően nem önkormányzat alá tartozik, de lehet Spanyolországban igen.PR42 írta: ↑2025.09.30. 18:52:49Amiben nincs igazad az a félkövér rész. Nem igaz az állításod.
Csak viszonyításképp, ugyanez a tag nyilatkozott augusztusban is, akkor negatívan.
Érdekes módon akkor mindenki komolyan vette amit mond és tapsikolt hogy akkor most hivatalosan is lehet temetni a Camp Nou-t, lehet vasvillával üldözni Laportát stb.
Chino írta: ↑2025.09.30. 15:39:08Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kell
Már a Sport és az MD is egyre több összeesküvés elméletet gyárt az engedélyezésről a híreiben.
Értem, jogosnak tartom, elfogadom és tisztelem a felháborodottságodat.Troym írta: ↑2025.09.30. 18:32:08Kérdésem az volt, hogy van engedély?
Nincs.
Jó ha mindenki bizakodó, csak ez megint a medve bőre...szerezzék meg végre azt a nyomorult engedélyt és ennyire semmitmondó cikkeket sem kell írni.
Nekem érzésre olyanok ezek a cikkek, mint amikor kezdenek elszabadulni az indulatok és hűteni kell a kedélyeket, ezért megszólaltatnak a témához valahonnan akár csak távolról kapcsolódó embereket, hogy ne lázadozzanak az emberek.
Szerintem nem XY polgármester helyettes ad engedélyt.
A Limak meg álljon végre annak a bizonyos szőnyegnek a szélére!
Egyenesen a cikkből:Troym írta: ↑2025.09.30. 16:41:49Eddig sem az UEFA, vagy a Liga nem engedélyezte a meccseket a Camp Nouban, hanem a hatóságok, szóval szerintem semmi nem változott.
Van engedély?
Szerintem nincs, különben a Girona meccs is oda lenne beírva, de arra meg az van írva a hivatalos honlapon, hogy TBC, ahogy az Olimpiakos meccsre is.
Nem tudhatják előre mikor fognak engedélyt kapni, szóval amíg a katasztrófavédelem nem szól, hogy minden rendben, addig nem nyit ki a Camp Nou.
Ebben én nagyon kételkedem, mert még ha minden rendben is lenne, az UEFA-nak különengedélyt kellene adnia hogy az alapszakaszt két külön stadionban játszhassák, ami elég necces, ráadásul, ha jól tudom nem elég ha a déli kaput megnyitják 27 ezres nézőszámmal, a második fázisnak is el kellene készülnie 45 ezer főre, hogy a BL-ben használható legyen. Ezt valahogy nem tudom elképzelni. Bár lehet, hogy csak a megnyitással van ilyen sok gond, a következő lépésre már kevesebb engedély és hasonló kellPR42 írta: ↑2025.09.30. 14:35:10Jó hír!![]()
Az UEFA oldalán a Camp Nou van kiírva a görögök elleni 3. BL játéknapi meccsre.
Talán véget ér egyszer ez a szenvedés is. Már csak "párat" kell aludni.
https://www.marca.com/futbol/barcelona/ ... p-nou.html
Még kell egy különleges nyilatkozat az UEFA-tól hogy engedélyezik, de hátha.