Peter írta: ↑2025.10.01. 11:21:59
LG írta: ↑2025.09.30. 23:04:57
A Liverpoolnak a jó kezdés után azért most 2 vereség becsúszott zsinórban. Az Atletico pedig talán beindul a gyenge kezdés után,
Ez így néz ki, igen.
Ugyanakkor minden meccs más és ettől lesz teljesen kiszámíthatatlan az egész.
A pool elveri az atletit, de kikap a galatától, amelyik ötöst kapott attól a frankfurttól aki az atletitől kapott egy ötöst.....
Nyilván hosszabb távon minden csapat a megfelelő helyére kerül, de azért ezekből látszik, hogy nincs teljesen minden előre lefutva és minden résztvevőnek minden meccset komolyan kell venni.
Ezért BL a BL.
Mondjuk ezekkel a csapatokkal talán jobb lenne csak az EL-ben való indulást engedélyezni. Az ilyen Pafos, Kairat, Qarabağ stb. borzasztóan felhígítja a mezőnyt. A BL csapatok kétharmadának ez annyit jelent, hogy egy meccsel kevesebbet játszanak, javítsák a gólarányukat, gólkirályokat csináljanak. Benne lehet, hogy egyszer bravúrral egy középcsapatnak megnehezítik a dolgát, de a sorsolás még nagyobb szakadékot teremt a csapatok között. Nézzük már miket műveltek a Real ellen, szinte csak be nem rúgták a gólokat a madridiak helyett.
Ezek a klubok még az EL mezőnyből is kilógnak, és megértem, hogy pénz, élmény nekik, igazságosság, de mégis csak egy BL-rről beszélünk. Nyilván át kellene szervezni, de azt is meg lehetne csinálni, hogy a top bajnokságok csapatait kivenni a Konferencia Ligából. Szerintem az a legigazságtalanabb. Elég megnézni a Chelseat tavaly. Egy B/C csapattal bevonulnak kb. az elődöntőig, ott esetleg van top liga alsó-középcsapat, aztán megnyerik. Azoknak a kluboknak pedig akiknek kitalálták max. a negyeddöntőig van esélyük eljutni.
Idén én a Bayern-t érzem legerősebbnek. Ha a Pool rendesen összeáll biztosan bivaly lesz, de a németek szerintem kilógnak felfelé, megkockáztatom egy teljesen egészséges PSG ellen is nekik van a nagyobb sanszuk. Főleg otthon. A tegnapi meccs nem mérvadó, de a 60-70 perc körül már kétjegyű lehetett volna a különbség, ha az igazán komoly ziccereket elteszik vagy ha nem segíti ki a belső kapufa annyiszor a ciprusiakat.
A Chelsea ellen is nagyon meggyőzőek voltak, Kane egy állat. A bajnokságban eddig 5 meccs 10 gól, összesen 14 meccs 20 gól idén, pedig nem is 90 perces játékos.. Olisehről ne is beszéljünk, aki hatalmasat lépett előre. Még így is tankok, hogy hiányzik Musiala, a védelemből pedig Davies és Stanisic, .
A védelmüket néha zavarba lehet hozni, de azt sem mondanám gyenge pontnak. Amit a bajnokságban művelnek szintén magáért beszél. Nem csodálkoznék, ha 21-22 ponttal zárnák az alapszakaszt, hiába mennek Párizsba és Londonba.
Az Atletico azért meglepően sima meccset zárt, kellemes meglepetés volt, főleg Griezmann teljesítménye. Azért látszik, hogy nagyon sokat hozzá tud még rakni a játékhoz, meg ha nem alap vagy 90 perces játékosként is.