Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Okoska
Capitá del Barça

2025.10.01. 20:44:16

Reménykedek a győzelemben. Ez a védelem baromira meglepő, nem is érfem.
Ha kikapunk az sem nagy baj (attól függ persze hogyan). Tanulni kell belőle, itt még lehwt hibázni, nem a kieséses szakasz még. Jó, hogy így az elején letudjuk ezt a nehéz meccset.
Tartok a cigistől
davi10
Llegenda del Barça

2025.10.01. 20:27:26

Jaj, ettől a Cubarsi - EG belsővédő párostól tartok. Nálam simán Araujo és Chris kezdene, legalább egyikük kellene szerintem.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.01. 20:21:20

A PSG elvileg a Barcola, Mayulu, Mbaye hármassal fog támadni, illene még ennek a védelmi 4-esnek is megállítania őket, mert akármennyire tehetségesek, azért nem Kvara, Doue, Dembele fog kevergetni elöl, Barcolára ott lesz Kounde, a többiek meg igenis védekezzék le Mayulut és Mbayet.
Én még mindig hiszek a 2-1es győzelmünkben.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.01. 20:16:02

Hm. A belső védő páros több, mint meglepő, Araujo egy vadállat meccsek óta, majdnem biztos voltam az Ara-Chris vagy Ara-Cuba duóban. De remélem rám cáfolnak a fiúk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.10.01. 20:00:52

Huh, merész lett volna a Araujoval kezdeni, hatalmas nyomás lett volna rajta. Viszont így most nem lesz gyors védő fent. Lewa nem tud pressingelni annyira, jobb hogy nem ő kezd.
ktm
Capitá del Barça

2025.10.01. 19:53:55

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen meccsen ki meri hagyni Lewat a kezdobol.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.01. 19:48:40

Szczesny; Koundé; Eric García, Pau Cubarsí, Gerard Martin; De Jong, Pedri; Lamine Yamal, Olmo, Rashford; Ferran Torres

Hát remélem jól rakta össze a védelmet a mester.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2025.10.01. 16:33:51

Cseri írta:
2025.10.01. 12:29:13
Ne haragudjatok, de hányszor kell még leírni, hogy GM milyen? A csapat játékosa, Flick kedveli, lépjetek már tovább. Lassan ott tartunk, hogy ki se álljunk, ha játszik. A foci továbbra is csapatjáték sosem egy játékos nyer vagy veszít, hanem a csapat.
Ezt úgy nagyjából én is írhattam volna, teljesen megegyezik a véleményem a fent leírtakkal. Annyit módosítok rajta, mint moderátor, ha nem fejezitek be a mindennapi ekézését, folyamat törölni fogom ezeket a hozzászólásokat.Lehet véleményt alkotni minden játékosról meccsek után, ( én is megtettem róla mikor hétvégén a gólnál hibázott ő is ) de ezt az egyoldalú, minden egyes nap belerúgó stílust mindannyian befejezhetitek! Akinek nem tetszik, ne fórumozzon, menjen mocskolni a facebookra. Ott vannak barcás portálok, ahol egymást is lehet szidni büntetlenül, nem csak a játékosunkat.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.01. 16:10:08

Most kezdődött a kicsik meccse a PSG ellen az ifjúsági BL-ben. Nomokóra illetve Pedro Rodriguezre érdemes lesz figyelni, tovább ha beáll Tunkararára és Kouroumára,utóbbi már Flick alatt edzett a nagycsapattal.

https://www.uefa.tv/live/290057

Kezdő:

Max Bonfill

Guillem Victor

Alex Campos

Gariba

Bernabeu

Dani Ávila

Sama Nomoko

Pedro Rodriguez

Guerrero
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.01. 14:45:39

ktm írta:
2025.10.01. 13:44:38
Kvara kiesesevel felallt vedelem ellen szerintem a PSG nem igazan fog labdaba rugni, akkor lehet problema, ha nem lesz normalis pressing a labdas jatekosokon, akik igy pontosan kiugrathatjak a felpalyanal varakozo gyorsleptu tamadokat. Szoval minel kevesebb versenyfutas kene, hogy veletlenul se legyen a meccsbol egy Inter elleni deja vu.
Azért egy Lee, Hakimivel megtámogatva Gerard Martinnal szemben több mint probléma lehet. Utóbbinak annyit nem is kell védekezni, mivel GM támadásokhoz minimálisat sem képes hozzátenni, gyakorlatilag csak Rashfordot kell levédekezni, Barcola pedig egy az egyben bárkit képes megverni, főleg, ha Koundé a hétvégi formáját hozza.
Yamalnak is komolyan hozzá kell tenni a magáét a védekezéshez, nem lesz elég félpályáig visszazárni, én az ő párharcát várom leginkább Nuno Mendessel.
Forca Barca!!!!
ktm
Capitá del Barça

2025.10.01. 13:44:38

Kvara kiesesevel felallt vedelem ellen szerintem a PSG nem igazan fog labdaba rugni, akkor lehet problema, ha nem lesz normalis pressing a labdas jatekosokon, akik igy pontosan kiugrathatjak a felpalyanal varakozo gyorsleptu tamadokat. Szoval minel kevesebb versenyfutas kene, hogy veletlenul se legyen a meccsbol egy Inter elleni deja vu.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.01. 13:27:45

MessiNeymarSuarez írta:
2025.10.01. 12:21:47
bence0330 írta:
2025.10.01. 11:27:49
Így, hogy a középpályásak mégis játszani tudnak, mondjuk egy 40-45% körüli esélyt adnék magunknak.

Viszont ha Flick sajtótájékoztatóját jól értelmezem, akkor Yamal kezdeni fog, mert a Ferrán/Lewy kérdésnél azt válaszolta, hogy majd ma eldönti, melyik kezd. Mivel gondolom Roony nem kezd egy ilyen kaliberű meccsen, Yamal távollétében maradna a Ferrán-Lewy-Rashford hármas, és mivel dönteni fog, marad az, hogy Yamal kezdeni tud, ez azért jó hír, már ha így van. :)
Igen, Yamal szerintem is kezdeni fog, ami muszáj is ha már tényleg formában van, plusz akkor nem lesz elég ráállniuk Rashfordra hogy elhárítsák a támadópotenciálunk kb 70%-át a kapu előtt.
A hírek szerint FT simán lehet hogy meglepetésként kezd, és Flick inkább a meglepetésszerű, vele komolyabb presszinggel akarja megkínálni a PSG-t az első félidőben.
A rossz hír hogy inkább több hír van GM kezdetése mint EG meglepetésszerepléséről BHV-ként.

Ami érdekesség hogy jelenleg 1.7 vs 4.1 az odds a győzelemre ami erősen meglepő, valamiért furcsa mód ennyire minket favorizálnak, miközben nagyon botrányos a hazai mérlegünk a PSG ellen mivel utoljára.... ..figyelem........: A 6-1-es legendás meccsen sikerült ellenük nyernünk hazai pályán, az utána lévő utolsó 2 eredmény pedig mindkét esetben 1:4 a PSG lavára. :shock:

GM-el még egy Porto ellen sem adnék magunknak 1.7-et :lol: :lol:
Az ilyen statisztikát én nem igazán venném alapul. Legutóbb is idegenben vertük őket, otthon ids jobban játszottunk, sőt vezettünk is 11-11 ellen. Ráadásul az utolsó gólt is úgy kaptuk, hogy minden mindegy alapon kitámadtunk, még MAtS is félpálya körül mászkált, mert vesztenivalónk nem volt. Ezt a meccset is simán keresztülhúzhatjapl. egy kiállítás bármely oldalon.
Ez a stat kb. olyan, hogy a Real emberemlékezet óta nem nyert az Atletico otthonában, de hogy mindig esélyesebbként lépnek pályára az szerintem nem kérdés. Vagy, nekünk milyen gyenge a statisztikánk kb. öt évre visszamenőleg a Rayo ellen, most is pontot veszítettünk, de mindig kötelező győzelemnek számít. Az Inter ellen is mi szoktunk inkább a favoritok lenni, aztán valahogy mindig szívunk ellenük. De nagyon sok ilyen példát lehetne felhozni számos klubnál.
Ráadásul mindkét csapat teljesen átalakult, sokkal erősebb is, mint a legutóbbi meccseken, hatalmas kérdés az is, hogy a hiányzókat ki érzi meg jobban. Lehet, hogy Barcolát egy az egyben lekapja Koundé, akkor pedig elég necces lesz elől. De a helyzetkihasználáson is rengeteg múlik majd.

A középpálya is érdekes lesz. A jelenlegi De Jong-Pedri duó szerintem kérdés nélkül felveszi minőségben a versenyt egy Vitinha-Joao Nevessel (aki az se biztos hogy 100%-os), inkább a Ruiz-Olmo "párharc" az érdekeseebb. Nem tudjuk milyen Dani lesz majd a pályán. Nagyon hullámzó a teljesítménye. Ha jó meccset fog ki, klasszis teljesítményre képes, simán eldöntheti a meccset, ha gyengébbet teljesen beleszürkül a mezőnybe és vagy láthatatlan vagy rengeteg hibával játszik. Emiatt lenne létszükséglet Fermin, aki tudná váltani és javíthatna a játék képén. Sajnos a Dr/Toni Fernandes duó sem fizikailag sem mentálisan nincs még felkészülve egy ilyen meccsre, ráadásul Raphinha is kiesett, aki még tudná helyettesíteni. Úgyhogy reménykedjünk a jó formájában és hogy ne sérüljön le.

Baldéban remélem lesz egy félidő-30 perc, Koeman vagy Xavi esetében nem kételkednék, hogy kezdőként számol vele, Flicknél viszont, ha 1% esély van arra, hogy rásérül, akkor jegelni fogja, még egy ilyen meccsen is. Tekkel már akkor is elégedett lennék, ha nem kapunk róla gólt és magabiztos lesz a tisztázásoknál,szögleteknél.
Ha sikerülni valahogy nyelri, akár szenvedve egy góllal, tizenegyesekkel nagyon jó helyzetben lennénk. Gyakorlatilag a stamford bridgei látogatás lenne az egyetlen igazán komoly megmérettetés, a tavalyi pontmennyiséget bőven lehetne hozni, ami a többi csapat sorsolását tekintve egy top3-ra könnyen elég lehet.

Én úgy vagyok vele, hogy a döntő faktor az lesz, hogy kinek jön ki jobban a lépés, melyik csapatnak fog jobban ülni a taktikája. Nem hiszem, hogy egy adok-kapok lenne ebből, mindkét edző óvatosabb lesz. Azért ez a Flick-Lucho összecsapás is elég pikáns lesz.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.01. 12:52:45

Én 2-1 győzelmet tippelek, szerintem ez ma Yamal és Pedri napja lesz, én ezt a csapatot küldeném fel:
Tek - Kounde, Araujo, Cubarsi, EG - Pedri, DJ - Rashford, Olmo, Yamal, Lewy
bence0330

2025.10.01. 12:39:13

MessiNeymarSuarez írta:
2025.10.01. 12:21:47
bence0330 írta:
Így, hogy a középpályásak mégis játszani tudnak, mondjuk egy 40-45% körüli esélyt adnék magunknak.

Viszont ha Flick sajtótájékoztatóját jól értelmezem, akkor Yamal kezdeni fog, mert a Ferrán/Lewy kérdésnél azt válaszolta, hogy majd ma eldönti, melyik kezd. Mivel gondolom Roony nem kezd egy ilyen kaliberű meccsen, Yamal távollétében maradna a Ferrán-Lewy-Rashford hármas, és mivel dönteni fog, marad az, hogy Yamal kezdeni tud, ez azért jó hír, már ha így van. :)
Igen, Yamal szerintem is kezdeni fog, ami muszáj is ha már tényleg formában van, plusz akkor nem lesz elég ráállniuk Rashfordra hogy elhárítsák a támadópotenciálunk kb 70%-át a kapu előtt.
A hírek szerint FT simán lehet hogy meglepetésként kezd, és Flick inkább a meglepetésszerű, vele komolyabb presszinggel akarja megkínálni a PSG-t az első félidőben.
Igen, remélem tényleg 100%-os, bár Flicktől tényleg nem rémlik olyan, hogy rizikózik ilyen téren, szerencsére nem szokása. :)

Mindenképp Ferránnal kezdenék. Sok okból kifolyólag. Ez egy olyan meccs, ahol nem tudni igazából előre, ki fog dominálni, a mindkét csapat próbálkozik majd, de senki sem minden áron, megtippelni sem merném a meccs dinamikáját. Az is lehet, hogy a PSG fog, kontráknál több hasznát vesszük Ferránnak. Ezen túl ha meg dominálni tudunk, akkor abban nagy szerepe lesz a presszingnek, amiben nyilván ő sokkal jobb. Plusz Lewy csereként, frissen látványosan gólerős, akár félidőben is lehetne hozni, ha valamiért a spanyol nem működne ott, és simán lehet, hogy verne két gólt két helyzetből. Nálam alapból ez lenne a felállás az esetek 60-70%-ában, de egy ilyen meccsen mindenképpen, ebben érezném, hogy maximálizáltuk a két kiváló centerünk eltérő erőséggeit és gyengeségeit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2025.10.01. 12:29:13

Ne haragudjatok, de hányszor kell még leírni, hogy GM milyen? A csapat játékosa, Flick kedveli, lépjetek már tovább. Lassan ott tartunk, hogy ki se álljunk, ha játszik. A foci továbbra is csapatjáték sosem egy játékos nyer vagy veszít, hanem a csapat.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2025.09.30. 14:22:00

MessiNeymarSuarez írta:
2025.09.30. 13:40:32
Gondoltam hogy Vitinha csak műbalhé volt, azért az a Vitinha-Ruiz középpálya nem lesz gyenge.

Tény hogy náluk hiányzik Dembele-Doué-Kwara, de szerintem mi halmozottan hátrányosak vagyunk hozzájuk képest, egy ilyen ütközetben ahol feltételezhetően sok támadás, kapura tartó lövés lesz mindkét oldalon, hihetetlenül nagy hátrány Garcia kidőlése, illetve az hogy a beépített ügynök, GM fog játszani szinte garantáltan, akire már megye2-ben is bolondok lennének nem rájátszani gőzerővel.
Ha Balde nem 100%-os 90 percre akkor inkább raknám be GM helyett EG-t úgy is hogy nem az ő oldala, de akár Araujot is, múltkori meccsen az alatt a kb 3 perc alatt több értelmezhető felfutása volt támadásban mint GM-nek szerintem eddig összesen pályafutása során, már előre tartok hogy egy jó játékos Dumfries élete meccsét hozza az oldalán akkor egy TOP3-mas Hakimi mit fog ott produkálni, szerintem utána Hakimi ügynöke minimum hogy meghívja GM-et egy vacsorára hálául :lol:

Őszíntén szólva nem is tudom melyikkel járnánk jobban, ha egész meccsen butítják GM-et és Flick kiábrándul belőle, vagy ha életük legrosszabb meccsét hozva elhitetik Flickkel hogy ezen a szinten is kaliber lehet a srác.
Jelenlegi formában Fermin és Raphinha hiánya is nagy érvágás, tekintve Olmo jelenlegi formáját, ami reménysugarat ad az nem más mint hogy Rashford kezd előlépni és jobbosra ott van Yamal, plusz véégre Araujo is úgy néz ki hogy megtalálja a formáját, én ilyen 30-70%-ot adnék a jelenlegi állással, ha JG-Raphinha-Balde bevethető lenne akkor 60-40% lett volna, ilyen szempontból kifejezetten nagy előny hogy sikerült behúzni a Newcastle ellenit, így akkor sincs baj ha kikapunk.
Az a 30 % szerintem túlzás, de én is inkább őket érzem esélyesnek. Lehet, hogy számra kb. ugyanannyi a hiányzó, de nekünk sokkal kevésbé pótolhatóak, érzékenyebb veszteségek.
Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Lucho megint bepróbálkozik azzal az 5-3-2--vel, habár a Marseille ellen teljesen csődöt mondott. Talán pont a hiányzók miatt váltott arra és készült ellenünk, de ahogy hallottam annyira besült az a taktika, hogy végeredmény nem is tükrözte a játékbeli különbséget.
Mondjuk szerintem sokkal működőképesebb lehet. A védelem stabil, a két szélső védő, de főle Hakimi előtt ott a folyosó, Yamal oldalára pedig könnyebben ki tudnak segíteni.
Ez a Nuno Mendes-Yamal párharc mondjuk nagyon pikáns lesz. A posztjukon szerintem a jelenlegi két legjobb játékos fog összecsapni, elég 50-50 %, hogy melyik jön ki belőle győztesen.

Kicsit off, de azért ezen nagyon csodálkoztam. A Reallal az utóbbi 20 BL-meccsén csak két alkalommal fordult elő, hogy nem kaptak gólt. Ez azért elég meredek, engem nagyon meglepett
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.09.30. 13:40:32

Gondoltam hogy Vitinha csak műbalhé volt, azért az a Vitinha-Ruiz középpálya nem lesz gyenge.

Tény hogy náluk hiányzik Dembele-Doué-Kwara, de szerintem mi halmozottan hátrányosak vagyunk hozzájuk képest, egy ilyen ütközetben ahol feltételezhetően sok támadás, kapura tartó lövés lesz mindkét oldalon, hihetetlenül nagy hátrány Garcia kidőlése, illetve az hogy a beépített ügynök, GM fog játszani szinte garantáltan, akire már megye2-ben is bolondok lennének nem rájátszani gőzerővel.
Ha Balde nem 100%-os 90 percre akkor inkább raknám be GM helyett EG-t úgy is hogy nem az ő oldala, de akár Araujot is, múltkori meccsen az alatt a kb 3 perc alatt több értelmezhető felfutása volt támadásban mint GM-nek szerintem eddig összesen pályafutása során, már előre tartok hogy egy jó játékos Dumfries élete meccsét hozza az oldalán akkor egy TOP3-mas Hakimi mit fog ott produkálni, szerintem utána Hakimi ügynöke minimum hogy meghívja GM-et egy vacsorára hálául :lol:

Őszíntén szólva nem is tudom melyikkel járnánk jobban, ha egész meccsen butítják GM-et és Flick kiábrándul belőle, vagy ha életük legrosszabb meccsét hozva elhitetik Flickkel hogy ezen a szinten is kaliber lehet a srác.
Jelenlegi formában Fermin és Raphinha hiánya is nagy érvágás, tekintve Olmo jelenlegi formáját, ami reménysugarat ad az nem más mint hogy Rashford kezd előlépni és jobbosra ott van Yamal, plusz véégre Araujo is úgy néz ki hogy megtalálja a formáját, én ilyen 30-70%-ot adnék a jelenlegi állással, ha JG-Raphinha-Balde bevethető lenne akkor 60-40% lett volna, ilyen szempontból kifejezetten nagy előny hogy sikerült behúzni a Newcastle ellenit, így akkor sincs baj ha kikapunk.
Rohamcsiga
Jugador del Barça

2025.09.30. 13:20:01

One kábel tv legmagasabb csomagjához ingyen adják most az rtl+ prémiumot.
PR42
Jugador d'estrella

2025.09.30. 13:08:23

soadroli írta:
2025.09.30. 09:27:16
holnapi meccsünket nyilván nem adja semmi csak azt rtl+ :-&
Az kiváló, bravó RTL /s.
Köszi hogy szóltál.

A pénztárcámmal szavazok. Csak azért sem fizetek elő, nem érdemlik meg.
És bár nem BL de ugyanez a téma, ugyanilyen okból nem nézek barátságos meccset és tétnélküli bohóc meccseket.

Ha nem nézi senki, akkor kikényszeríthetjük a változást amit látni akarunk. Persze pl. indiában és amerikában a nézőszám folyamatosan nő, ami ellen nehéz mit tenni európaiként, de szerintem ez az egyetlen lehetőségünk.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.30. 12:59:33

gránit írta:
2025.09.30. 11:32:01
Troym írta:
2025.09.29. 15:26:05
Biztos sokadszor kritizálom, de amíg egy GM szerencsétlenkedik a védelemben, addig kár nagy elvárásokat megfogalmazni egy komoly csapat ellen a BL-ben, a srác súlytalan volt még egy Oviedo, vagy Sociedad ellen is, akár előrefelé, akár védekezésben, értem, hogy nem lesz Doue, Dembele, akár Kvara, de szerintem egy Kang-In Lee is megeszi reggelire, Barcola még könnyebben.
Oda nagyon kellett volna egy igazolás. Valószínűleg Torrents-ben gondolkodtak, de úgy tűnik, nem nagyon győzte meg Flick-et.

Akikről írtam nyáron, hogy elérhető és megvalósítható, opciós megoldások lehetnének, Valle, Mingueza, biztosan többet tudnának adni. Ők sem világklasszisok, de előrébb lennénk velük. És ugye nem az Oviedo ellen fog ez kijönni, mert azokon a meccseken Martint is elbírja a csapat.
Szerintem már képtelenség volt bárkit beregisztrálni, még ilyen 8-9 milliós alacsony fizetésű játékosokat is. Még Roony 1 milliós bérével is szenvedés volt. A nélkülözhető játékosok nem mentek el, a fontosabbakat ha el is tudtuk volna adni, akkor gyengítjük, lefelé toljuk a csapatot és biztos nem korrekt áron szabadulunk meg tőlük. Plusz Flicknek valamiért Gerard Martin nagy berögződése, szinte biztos vagyok benne, hogy ha jön egy Mingueza, EG-t és GM-et akkor is favorizálta volna a széleken.
Grimaldo 15 milliója viszont nekem nagyon gyanús. A Real is vett egy zsákbamacska Carrerast 50 millióért, az Atma 17 millióért egy Ruggerit, pedig Grimaldoban a legmagasabb szinten 2-3 év azért benne van.
Mondjuk ha rá is megyünk, lehet hogy nem lett volna egyszerű dolog, nem a legszebb körülmények között vált el egymástól a klub és a játékos és ő se biztos, hogy legjobb esetben is 50-50 %-ot akar játszani. Ráadásul ha jól emlékszem amikor feljött a B-ből ott volt még egy Alba és akkor korrekt Digne, ezért kölcsön akarták adni a Levantenak, de ez nem tetszett neki, volt is egy kis balhé, aztán inkább távozott. De ha valaki pontosabban emlékszik az szóljon, szívesen meghallgatnám.

De, hogy az aktuális témára térjek én nem is feltétlenül Lee-től vagy attól félek, aki éppen ott fog játszani, jobban aggaszt Hakimi azon az oldalon. Nagyon veszélyesek a felfutásai, azt sem tartom kizártnak, hogy megpróbáják kihasználni a bal oldal gyengeségét és akár tiznhatoson belülre is érkezhet vagy az alapvonalig is rendre felfut, aztán lesz egy Dumfries 2.0 a dologból.
Viszont Baldé már a ma délelőtti edzésen is teljes értékű munkát végzett a csapattal, így egyáltalán nincs kizárva a játéka (mundo), bár Flicket ismerve legjobb esetben is kap majd a meccs végén egy húsz percet.
A PSG-nél viszont Joao Neves műbalhé volt, felépült és akár kezdőként is szerepet kaphat, így 4 hiányzója lesz a franciáknak, bár Lucho helyében akkor sem enném a kefét, ha egy Zaïre-Emeryt be kell meccs közben cserélni vagy akár kezdetni a portugál helyett.

Én arra leszek igazán kíváncsi, hogy melyik csapat fogja inkább feladni az alapjátékát, a feltolt védelem, intenzív letámadással nem biztos, hogy célravezető, lehet, hogy Flick nem kockáztatja meg, de LE sem biztos, hogy belemegy egy adok-kapokba. Vízválasztó lehet melyik csapat tudja jobban rákényszeríteni az akaratát, taktikáját a másikra.
Azt pedig nagyon remélem, hogy a támadóink gyilkosak lesznek, mert ha 2-3 helyzet kell majd egy gólhoz biztosan pórul járunk. Márpedig sok lehetőséget nem fognak engedni a franciák.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.09.30. 12:01:00

soadroli írta:
Épp akartam amúgy írni, hogy ritka gyenge mindkét meccsnap, nem is tudom, mikor láttam utoljára ilyet, kb minden jó csapat egy gyengébbel játszik, ma kivétel félig-meddig a CFC-Benfica, holnap meg van ugye az egy szem csúcsrangadó, azon túl tényleg semmi, ami érdekes lehetne, és akkor tényleg ez megy az rtl+-on? :D Mindenki ezt fogja kb nézni itthon, aki nem komoly drukkere valamelyik másik csapatnak. Vagy ezt nézné. Engem szerencsére nem érdekel, mert a hideg ráz a legtöbb magyar kommentátortól, de elég durván hangzik ez így a tavaly (és potenciálisan akár idei) két legjobb csapat meccsénél.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.30. 11:32:01

Troym írta:
2025.09.29. 15:26:05
Biztos sokadszor kritizálom, de amíg egy GM szerencsétlenkedik a védelemben, addig kár nagy elvárásokat megfogalmazni egy komoly csapat ellen a BL-ben, a srác súlytalan volt még egy Oviedo, vagy Sociedad ellen is, akár előrefelé, akár védekezésben, értem, hogy nem lesz Doue, Dembele, akár Kvara, de szerintem egy Kang-In Lee is megeszi reggelire, Barcola még könnyebben.
Oda nagyon kellett volna egy igazolás. Valószínűleg Torrents-ben gondolkodtak, de úgy tűnik, nem nagyon győzte meg Flick-et.

Akikről írtam nyáron, hogy elérhető és megvalósítható, opciós megoldások lehetnének, Valle, Mingueza, biztosan többet tudnának adni. Ők sem világklasszisok, de előrébb lennénk velük. És ugye nem az Oviedo ellen fog ez kijönni, mert azokon a meccseken Martint is elbírja a csapat.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.09.29. 16:16:25

bence0330 írta:
2025.09.29. 13:28:13
Durva roncsderbi lehet ebből a PSG ellen találkozóból, persze a két leglátványosabban, és talán legjobban játszó csapat mivoltuk miatt talán még így is jó meccs lehet. Nálunk is többen kiszálltak a buliból (mondjuk az örömteli, hogy úgy tűnik, Yamalnak nem kell visszarázódnia, rögtön jó formában tért vissza), de ott még durvább a helyzet. Eleve sérült volt Dembi, Doué, Marquinhos, Neves, és most kiesett Vitinha, és jó eséllyel Kvara is. Több sérültet fogjuk rá kiegyensúlyozza a mélyebb keret, kb egál lehet az "állás".

A középpálya így még akár a miénk is lehet, a támadósor talán felénk billen kicsit, ha Yamal kezdeni tud, akkor mindenképp, ahol óriási veszélyt szimatolok, az gondolom nem meglepő módon a két szélsőbekkek, két világklasszis jár majd gondolom előre sokat a jelenleg védekezésben homály Koundéra és GM-re, szerintem erre fognak építeni majd, ott sokkal erősebbek. Persze így mögöttük lyukak is lehetnek, ami Rashfordnak is egy álom lehet, Yamalnak is, szóval részemről ez lehet a meccs kulcsa. Meg persze a kapusposzton jobbak még.
Bánom hogy így alakult és nem 2 fullos csapat mérkőzik meg, abból sokmindent le lehetett volna szűrni.

Így meg kb ahogy te írtad, inkább roncsderbi, aminek (kivéve ha nem valami szélsőséges nagy arányú győzelem lesz valamelyik csapat javára) akkor sok konzekvenciája nem lesz, mert bármi benne van, bőven benne lehetnek egyéni hibák, hiányosságok is. Fermin hiánya és Olmo mostani formája is szintén problémás számunkra, Joan Garciát meg aztán meg sem kell említeni.

Ahogy írtam jó erőfelmérő lehetett volna, így viszont nem sokat vonhatunk le az eredményből, mert ha elmegy a meccs azzal hogy GM-et berakják a hintába vagy Tek alkot egy Benfica elleni mecs 2.0-t így sajnos leghamarabb maximum tavasszal tudhatjuk meg hogy mire megy a fullos csapat egy PSG ellen.
Balde szinte biztos hogy epizódszereplő lesz max, mint ahogy odaát is sokan hiányoznak(bár a véglegest csak a kerethirdetés után hihetjük el, láttunk már rekordgyors felépüléseket ellenünk..), ennél már tényleg csak akkor kaphatnánk falsabb összképet ha Pedri se lehetne bevethető.
Válasz küldése