gránit írta: ↑2025.09.30. 11:32:01
Troym írta: ↑2025.09.29. 15:26:05
Biztos sokadszor kritizálom, de amíg egy GM szerencsétlenkedik a védelemben, addig kár nagy elvárásokat megfogalmazni egy komoly csapat ellen a BL-ben, a srác súlytalan volt még egy Oviedo, vagy Sociedad ellen is, akár előrefelé, akár védekezésben, értem, hogy nem lesz Doue, Dembele, akár Kvara, de szerintem egy Kang-In Lee is megeszi reggelire, Barcola még könnyebben.
Oda nagyon kellett volna egy igazolás. Valószínűleg Torrents-ben gondolkodtak, de úgy tűnik, nem nagyon győzte meg Flick-et.
Akikről írtam nyáron, hogy elérhető és megvalósítható, opciós megoldások lehetnének, Valle, Mingueza, biztosan többet tudnának adni. Ők sem világklasszisok, de előrébb lennénk velük. És ugye nem az Oviedo ellen fog ez kijönni, mert azokon a meccseken Martint is elbírja a csapat.
Szerintem már képtelenség volt bárkit beregisztrálni, még ilyen 8-9 milliós alacsony fizetésű játékosokat is. Még Roony 1 milliós bérével is szenvedés volt. A nélkülözhető játékosok nem mentek el, a fontosabbakat ha el is tudtuk volna adni, akkor gyengítjük, lefelé toljuk a csapatot és biztos nem korrekt áron szabadulunk meg tőlük. Plusz Flicknek valamiért Gerard Martin nagy berögződése, szinte biztos vagyok benne, hogy ha jön egy Mingueza, EG-t és GM-et akkor is favorizálta volna a széleken.
Grimaldo 15 milliója viszont nekem nagyon gyanús. A Real is vett egy zsákbamacska Carrerast 50 millióért, az Atma 17 millióért egy Ruggerit, pedig Grimaldoban a legmagasabb szinten 2-3 év azért benne van.
Mondjuk ha rá is megyünk, lehet hogy nem lett volna egyszerű dolog, nem a legszebb körülmények között vált el egymástól a klub és a játékos és ő se biztos, hogy legjobb esetben is 50-50 %-ot akar játszani. Ráadásul ha jól emlékszem amikor feljött a B-ből ott volt még egy Alba és akkor korrekt Digne, ezért kölcsön akarták adni a Levantenak, de ez nem tetszett neki, volt is egy kis balhé, aztán inkább távozott. De ha valaki pontosabban emlékszik az szóljon, szívesen meghallgatnám.
De, hogy az aktuális témára térjek én nem is feltétlenül Lee-től vagy attól félek, aki éppen ott fog játszani, jobban aggaszt Hakimi azon az oldalon. Nagyon veszélyesek a felfutásai, azt sem tartom kizártnak, hogy megpróbáják kihasználni a bal oldal gyengeségét és akár tiznhatoson belülre is érkezhet vagy az alapvonalig is rendre felfut, aztán lesz egy Dumfries 2.0 a dologból.
Viszont Baldé már a ma délelőtti edzésen is teljes értékű munkát végzett a csapattal, így egyáltalán nincs kizárva a játéka (mundo), bár Flicket ismerve legjobb esetben is kap majd a meccs végén egy húsz percet.
A PSG-nél viszont Joao Neves műbalhé volt, felépült és akár kezdőként is szerepet kaphat, így 4 hiányzója lesz a franciáknak, bár Lucho helyében akkor sem enném a kefét, ha egy Zaïre-Emeryt be kell meccs közben cserélni vagy akár kezdetni a portugál helyett.
Én arra leszek igazán kíváncsi, hogy melyik csapat fogja inkább feladni az alapjátékát, a feltolt védelem, intenzív letámadással nem biztos, hogy célravezető, lehet, hogy Flick nem kockáztatja meg, de LE sem biztos, hogy belemegy egy adok-kapokba. Vízválasztó lehet melyik csapat tudja jobban rákényszeríteni az akaratát, taktikáját a másikra.
Azt pedig nagyon remélem, hogy a támadóink gyilkosak lesznek, mert ha 2-3 helyzet kell majd egy gólhoz biztosan pórul járunk. Márpedig sok lehetőséget nem fognak engedni a franciák.