Marcus Rashford

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Peter
Director del Fútbol

2026.01.14. 20:24:50

Az idény féltávhoz érve kijelenthetem, hogy többet vártam tőle.
Na nem az előélete miatt, hanem inkább attól, hogy gördülékenyebben és hatékonyabban illeszkedik a Flick féle focihoz, amihez szerintem "papíron" megfelelnek, passzolnak a srác adottságai.

Képességek tekintetében, amit eddig megmutatott önmagából nálam jelenleg közel sincs egyensúly a vételárával és fizetésével. Ilyen ráfordításokkal nem hiszem, hogy ne lehetne hasznosabb, hatékonyabb, tehát mindenképpen jobb alternatívát találni.

Úgy gondolom, illene többet ebből kihozni, mint ami eddig kijött.
Mindenesetre tavaszra mindenkinek jót tenne, ha az eddigieknél élesebb Rashford késsel lehetne működni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.14. 19:53:43

Én Nico Williamst vártam, kételkedtem mennyire válik be Rashford. Én a decemberi szavazáson Rashfordot választottam a legjobb igazolásnak.
Amikor Yamal, majd Raphinha sérült volt hozott 6 gólt, 11 gólpasszt, és azon vitatkozunk mennyire érte meg a "magas" 14 milliós fizetésével, kölcsönével, 30-as opcióval (mikor pl. Wirtz volt 125)

Továbbra is tartom, hogy egy szélső volt a prioritás (nem Rashford lett volna az első, sőt második, harmadik jelöltem sem), nem tudom nélküle mennyivel lenne kevesebb pontunk a bajnokságban/BL-ben.
A héten az MD szerint tárgyaltak, hogyan lehetne csökkenteni a 30 milliós árát, esetleg egy évre újra kölcsönvennék.

Persze, ha a City szeretné eltékozolni Savinhot, aki a Gironában klasszis szezont hozott, és 21 éves, őt választanám hasonló áron. Ha Virgili lehoz 1-2 jó szezont, őt is visszavárnám. Vagy ha találunk egy szélső-csatár poszton játszani tudó játékost, hasonló áron, akkor az is jobb lehetőség.
Ha nincs jobb lehetőség, Rashford 30-ért nem rossz, a fizetését lehetne lejjebb alkudni.
davi10
Llegenda del Barça

2026.01.14. 19:42:22

Abde nagyon menni akart, nem szeretett volna padozni.

Rashford eddig elég felemás, volt egy jó periódusa, meg úgyahogy hozogatja a gólpontokat, de feltűnően sokszor hoz rossz döntést, és kicsit nekem még mindig "idegen test", mintha annyira még mindig nem értenék meg egymást a többiekkel. Nem tudom mennyit adna le a fizujából, én azért nézegetnék más opciót is.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.14. 19:12:51

Nekem az anno 2 millióért igazolt, gombokat kereső Abde is tökéletesen megfelelne csere balszélsőnek, akit szintén alacsonyabb osztályban találtunk és a Betisben is 11 meccsen 3g, 3a a mérlege.

Cserébe viszont a szélsőhátvéd és 9-es kérdést kéne nem filléres megoldásokkal intézni.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.14. 14:26:03

bence0330 írta:
2026.01.14. 12:28:24
Chino írta:
2026.01.14. 11:53:54
30 millióért pedig egy ilyen minőségű játékost szinte lehetetlen igazolni. A középszerek is 50 milliónál kezdődnek. Ha csak 25 gólpontot hozna már az is bőven siker, de valószínűleg több lesz annál is.
Az eddigiek alapján szerintem nem kérdés, hogy megérné elhozni nyáron, főleg egy 7-9 milliós szerződéssel (legtöbbet ennyiről hallani).
Na ezzel a résszel nem értek egyet. Rashford egy jó, evidens megoldás (szerintem nem tökéletesen odaillő profil, de kb rendben van ez is), meg is ér 30 milliót, ha valakinek vanennyije. Talán többet is. De nekünk, cserének?

Roony minimum egy jó középszer, 2 millió volt, vagy mennyi. Pedri, Araujo 5+ valamennyik. Nem mondom, hogy egyszerű, jól kell működnie a scoutrendszernek, de azért elég jó játékosokat is lehet hozni 5-10 millióért, ha okosak vagyunk. 30+magas fizu szerintem is kicsit kemény cserének, pedig talán tudod, hogy kifejezetten kedvelem Rashfordot, szóval szimpátia alapjám részemről maradhatna.
Szerintem egy kb. 2000 perces játékosért, aki egyből bevethető nem egy 18-20 éves, akinek minimum egy, de inkább több szezon kell, hogy érdemben részt vegyen a rotációban vagy sérülés esetén egy az egyben ne essen vele vissza szintekkel a csapat megér ennyit. Lehet Roonykat igazolni, rengeteg játékost veszünk is az utánpótlásba vagy úgy mint most a svédet vagy Torrét, de 100-ból egy Pedri van, Araujo is lehúzott egy évet az utánpótlásban, ráadásul neki olyan konkurenciája volt mikor feljött mint egy folyton sérült, lejtmenetben lévő Umtiti, Lenglet, 35 éves Piqué meg egy EG, akitől rettegtünk ha pályán volt. Persze be lehet húzni egy Fermint, vagy megtáltosodott EG-t vagy esetle3g egy Destet, de erre egyrészt építeni sem lehet, másrészt hatalmas a kockázat. Előbbiről is senki nem gondolta, hogy ilyen játékos lesz belőle, Garciából méginkább. Ráadásul az Atleticben sincs olyan arra a posztra, akire azt mondanám, akkora tehetség, hogy simán első csapatos lehet jövőre. Ráadásul, ha akad egy-két ilyen más csapat is tuti rárepül. Fiataloknál pláne. Ott volt Güler és Bergvall, akikkel már megvolt szóban az egyezség, aztán jött a Real és a Spurs, durván ráígért dupla fizetésért, aztán néztünk mint ponty a szatyorban.
Talán Etta-Eyong lehet, aki komolyan reménykeltő, de ő se szélsőnek, viszont simán járhatunk úgy, mint a fenti kettővel.
Rashford viszont egy olyan megoldás, aki biztosan megszerezhető, tudjuk az árát és minőségben magas szintet képvisel. 30 milliónál olcsóbban ilyen játékost komolyan kétlem, hogy találnánk, akit ráadásul le is tudnánk igazolni. Aki pedig üti a teljesítményét az minimum a duplája és kétséges, hogy tűrné-e a padot, mert az nem kérdés, hogy a brazillal indul a kezdő (a bérről nem is beszélve). Nem hiszem, hogy lehetne Doku, Barcola stb. szinten gondolkodni
Akkor már inkább egy Aubameyang-Cancelo-féle transzferre van nagyobb esély, de ez is vagy összejön vagy nem.

De ugyanez igaz például jelenleg a középhátvédekre. Már Schlotterbeckért is mennek a csapatok, Guehit most lopja a City a Pooltól pedig már megegyeztek, az ingyenesekkel próbálnak hosszabbítani vagy már meg is tették (pl. Upamecano).
Forca Barca!!!!
Khyzz
Barça B

2026.01.14. 13:15:39

Én is megtartanám ha elfogadja ezt a szerepkört. Nekem tetszett amit ősszel művelt, rengeteg gólpontot hozott ami szerintem támadónál igenis fontos, a szögleteket ő rúgja a legjobban (sok gól is jött belőle) és látszik, hogy küzd, hajt. Nyilván letámadásban nem egy Raphi de ebben javulhat még. 30milla meg bőven nagyon jó ár egy ilyen játékosért. Egyedül akkor engedném el ha Virgilt visszahoznánk és kapna érdemben lehetőséget, néha ránézek és jól tolja a srác.

A MU-ból meg lehet kiutálták, de mostanában mindenki menekül onnan és többen fel is szabadultak távozva onnan, az nagyon toxikus légkör lett.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.14. 12:28:24

Chino írta:
30 millióért pedig egy ilyen minőségű játékost szinte lehetetlen igazolni. A középszerek is 50 milliónál kezdődnek. Ha csak 25 gólpontot hozna már az is bőven siker, de valószínűleg több lesz annál is.
Az eddigiek alapján szerintem nem kérdés, hogy megérné elhozni nyáron, főleg egy 7-9 milliós szerződéssel (legtöbbet ennyiről hallani).
Na ezzel a résszel nem értek egyet. Rashford egy jó, evidens megoldás (szerintem nem tökéletesen odaillő profil, de kb rendben van ez is), meg is ér 30 milliót, ha valakinek vanennyije. Talán többet is. De nekünk, cserének?

Roony minimum egy jó középszer, 2 millió volt, vagy mennyi. Pedri, Araujo 5+ valamennyik. Nem mondom, hogy egyszerű, jól kell működnie a scoutrendszernek, de azért elég jó játékosokat is lehet hozni 5-10 millióért, ha okosak vagyunk. 30+magas fizu szerintem is kicsit kemény cserének, pedig talán tudod, hogy kifejezetten kedvelem Rashfordot, szóval szimpátia alapjám részemről maradhatna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Az Év Fórumozója 2025

sansz írta:
2026.01.14. 10:47:14
Cseri írta:
2026.01.14. 06:05:23

Szerintem is maradnia kellene, én mindkét mutatóban, gólban és asszisztban is kétszámjegyűt vártam tőle a szezonban. Ezt kb. teljesítette már most, úgy,hogy messze nem kezdő,de kapja a perceket. Kölcsönben van, megtehetné,hogy vakargatja itt,élvezi a várost meg a klímát. Nem tudom,hogy milyen kiegészítő támadó hozna ilyen számokat az első félévében Barcelonában.
Csak ugye ez ilyen elfogultság, már, hogy ilyet kiemelünk, hogy nem csak a fülét vakargatja...
Valójában pont ez az a játékos, aki nem tehette volna meg. A MU-ból kiutálták, kb a Barca volt neki az egyetlen esélye, hogy értelmes helyen bizonyítson. Most van esélye visszatérni Angliába akár máshova, de mindenképpen nagy csapatba.

A számok pedig önmagukban csak számok. Nem tudhatod, hogy egy Nico helyette mit tolt volna, lehet a középcsatárok lőttek volna kétszer ennyi gólt. Rashford nagyon statikus. És ha megnézed a bajnokságban pont akkor még a statot se hozza, amikor kiegészítő támadóként használjuk: az utóbbi 6 meccsén egy vérszegény gólpasszt adott, közben a játék meg romlott vele.
Ez szerintem nem kiemelés csak egy megjegyzés, hogy látszik rajta az akarás, eltökéltség, hogy tényleg mindent belead.
Más klubba is mehetett volna, voltak kérők, de akár maradhatott volna a MU-ban toronymagas fizetésért. Egy szélső mindenképp kell Raphinha mögé/mellé és ennyiért ilyen minőségű játékost, akinek ráadásul egy szava sincs, ha csere vagy éppen nem játszik nem hiszem, hogy találnánk. Nem tudom egy Nico ezt hogyan viselné, mert az biztos, hogy Raphinhával klasszisokkal előrébb vagyunk, mint Williamsszel lennénk, ahogy az is, hogy a bajnokságban, de még a BL-ben sem tartanánk itt, ha őt nem szereztük volna meg. A brazil kidőlésével nélküle nem egy-két pontot veszítettünk volna.
És nem lehet figyelmen kívül hagyni a számait. Egy támadónál, legyen az bármelyik poszton, elsődlegesen az minősíti. Többnyire csereként a szezon felénél egyedül Yamal rendelkezik több gólponttal, de ő is csak kettővel.
Olyan ez a Bilbao amilyen, de ez részben Niconak is köszönhető, aki nem sok pluszt ad a csapatnak egy Yamallal és Williamsszel a két szélen pedig nem lenne túl egészséges a védekezés őt a padra vágni pedig nem tudom hogyan lehetne.

A fizetését pedig ne keverjük már ide. A jelenlegi, MU-val kötött szerződése miatt ilyen magas ebben az évben, velünk teljesen új kontraktusa lenne, újratárgyalt fizetéssel, ami nagyságrendekkel alacsonyabb.
Csere balszélső nélkül nekimenni a szezonnak pedig öngyilkosság. Nem véletlenül kezelte Flick és Deco egyaránt prioritásként a posztot nyáron. Raphinha tavaly végig egészséges volt, de egyértelmű volt, hogy erre hosszútávon nem lehet építeni, be is bizonyosodott.
Forca Barca!!!!
Andris
Adminisztrátor

2026.01.14. 11:17:39

Cseri írta:
bence0330 írta:
2026.01.12. 22:45:49

Szerintem amúgy simán megérne ennyi pénzt, szóval ebben nem értünk egyet, de nekünk, jelen körülmények közt nem. Ha sok pénzünk lenne, marasztalnám, mert ő viszont már az a szint, aki jó akkor is, ha 1-2 hónapot helyettesítenie kell a kezdő emberünket, de így nem.
Szerintem is maradnia kellene, én mindkét mutatóban, gólban és asszisztban is kétszámjegyűt vártam tőle a szezonban. Ezt kb. teljesítette már most, úgy,hogy messze nem kezdő,de kapja a perceket. Kölcsönben van, megtehetné,hogy vakargatja itt,élvezi a várost meg a klímát. Nem tudom,hogy milyen kiegészítő támadó hozna ilyen számokat az első félévében Barcelonában.
A baj az, hogy nekem semmit nem adnak a számok. Nemtom, te lehet hogy szereted nézegetni őket, meg kétségtelenül fontos hogy valaki szerezzen gólokat, de nekem ez kevés. :P

Tőlem játszhat ott Eric Garcia is, és hozhat tizede ilyen számokat, ha cserébe nem csak minden harmadik lejátszott meccsén hasznos, és nem csak minden 10. döntése konvertálódik jó/csapat számára hasznos megoldássá. Mert ez utóbbiak sajnos egyértelműen jellemzőek Rashfordra.
Cserébe egyelőre, másfél évnyi Flick foci alapján, egyáltalán nem az lesz a kritikus pont, hogy 100 vagy 115 gólt rúgunk egy bajnoki szezonban.

Csereként és kölcsönjátékosként is azt mondom, hogy elfogadható a teljesítménye számomra, de újabb pénzeket nem fizetnék ugyanezért a teljesítményért. Szerintem lehet találni olcsóbb, kisebb fizetésű, és hasznosabb támadókat a piacon. Vagy akár más posztra, és támadókat meg meríteni az utánpótlásból.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
sansz
Entrenador del Barça

2026.01.14. 10:47:14

Cseri írta:

Csak ugye ez ilyen elfogultság, már, hogy ilyet kiemelünk, hogy nem csak a fülét vakargatja...
Valójában pont ez az a játékos, aki nem tehette volna meg. A MU-ból kiutálták, kb a Barca volt neki az egyetlen esélye, hogy értelmes helyen bizonyítson. Most van esélye visszatérni Angliába akár máshova, de mindenképpen nagy csapatba.

A számok pedig önmagukban csak számok. Nem tudhatod, hogy egy Nico helyette mit tolt volna, lehet a középcsatárok lőttek volna kétszer ennyi gólt. Rashford nagyon statikus. És ha megnézed a bajnokságban pont akkor még a statot se hozza, amikor kiegészítő támadóként használjuk: az utóbbi 6 meccsén egy vérszegény gólpasszt adott, közben a játék meg romlott vele.
Cseri
Entrenador del Barça

bence0330 írta:

Szerintem amúgy simán megérne ennyi pénzt, szóval ebben nem értünk egyet, de nekünk, jelen körülmények közt nem. Ha sok pénzünk lenne, marasztalnám, mert ő viszont már az a szint, aki jó akkor is, ha 1-2 hónapot helyettesítenie kell a kezdő emberünket, de így nem.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
sansz
Entrenador del Barça

2026.01.13. 23:33:34

bence0330 írta:

Szerintem amúgy simán megérne ennyi pénzt, szóval ebben nem értünk egyet, de nekünk, jelen körülmények közt nem.
Hát nem tudom, én nagyon nem vagyok kibékülve vele. Jól eladta magát a statisztikával és szimpatikusan hajtott, látszott, hogy akar bizonyítani.
De a játéka semmit nem romlott, csak a szerencséje fogyott el, vagy körülötte játszanak máshogy. Mindenesetre konstans rosszabb vele a játék, mint nélküle. Baldé egynesen haszontalan lesz mellette, amint nincs ott, Baldé megint jó. Cselezős játékosnak mondják, alig van igazi csele, bután megtolja a labdát, de rendes 1v1-ben, vagy amikor csak át kéne venni a labdát, akkor Lewy-szintű antitehetség.

A Real ellen is kabaré volt, a felazult Real védelem ellen, kaphatott akármilyen labdát, rendre elbénázta. Nincs a játékában se ész, se kreativitás, se magabiztosság. Becseréljük még egy csatárnak, ha nagyon kell, erre oké, de luxus erre itt tartani.

Viszont az is igaz, hogy felelőtlenül sem szabad elküldözgetni embereket.. Nálam Lewy toronymagasan menne, de Ferran és ő is inkább kifelé. De akkor ott tartunk, hogy kéne vagy 2-3 minőségi támadó.
bence0330

Sajnos most teljesen egyetértünk, legalábbis a mi szempontunkból. A világ egyik, és a mi csapatunk legjobb játékosa mögé, úgy, hogy közben 3-4 lyukat kell befoltozni, ez sok. Inkább költsük CB-re és centerre, ha Lewy nem marad cserének.

Sajnálom a két Maliból származó fiatal szélső tehetségünket, az egyik áprilisig sérült le, a másik, aki echte balszélső, és igazi tehetségnek mondják, meg egy évre keresztszalaggal, szóval ő a kövi szezon végéig kb szóba sem kerülhet.

Gondolom az egyetlen, akiben onnan reménykedni lehet, az a kis Kluivert, Shane, ő is balszélső. A nagytesója nagyon jó a Bournemouthban, hátha a kis tesó is jó lesz, eddig szépen alakul, ahogy nézem a számait, meg szépen járja végig a holland korosztályos válogatottakat is. Chino biztos tud többet, én csak számokat meg highlightsokat nézegetek, az meg azért messze nem elég infó. 18 már, nem is egy csecsemő, őt nyárig valahogy meg kéne talán nézni, mielőtt Rashford leigazolásán, vagy egy másik kisebb transzferen gondolkodunk.

Vagy kell keresni egy új Roonyt. Hozzáteszem, ha Cancelót megszereznénk végleg év végén, ő simán be tudna szállni pár meccsre elég magas szinten balszélsőként, ha mondjuk hoznánk egy új 2-3 milliós játékost, aki nem válna be annyira. Akkor a portugál sokoldalúságát kb teljesen kimaxolnánk, és akkor is sok perce lenne, ha sehol nem lenne kezdő.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

2026.01.12. 22:30:03

ocsike83 írta:
2026.01.12. 21:21:29
Megkerestem az Eurobarca-n megjelenő cikket, akkor, amikor kölcsönvettük.
"Az FC Barcelona szerdán hivatalos közleményben jelentette be, hogy kölcsönvette Marcus Rashfordot a 2025/26-os idényre. A szerződés 30 millió eurós vételi opciót tartalmaz. Rashford éves bére bruttó 14 millió euró (nettóban 7 millió) + pályára lépésekhez kötődő bónuszok, amelyet teljesen egészében a katalánok állnak. Az angol támadó 15%-os fizetéscsökkentésbe ment bele."

Ennyiért szerintem ajándék lenne.
Szerintem meg rablás. :D az emberünk szerintem sok 1-2 millios piaci erteku tamadonal is gyengebben jatszik, es megegyszer: nem csak nalunk, hanem mashol is evek ota.

De ez mellekes amugy, mert a fo szempont itt az, hogy mi fer bele. Szerintem egy 40-50 millios kiadas egyaltalan nem fer bele a kovetkezo evekben egy olyan jatekosert, aki tartosan a cserepadra van vasarolva.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.12. 21:21:29

Megkerestem az Eurobarca-n megjelenő cikket, akkor, amikor kölcsönvettük.
"Az FC Barcelona szerdán hivatalos közleményben jelentette be, hogy kölcsönvette Marcus Rashfordot a 2025/26-os idényre. A szerződés 30 millió eurós vételi opciót tartalmaz. Rashford éves bére bruttó 14 millió euró (nettóban 7 millió) + pályára lépésekhez kötődő bónuszok, amelyet teljesen egészében a katalánok állnak. Az angol támadó 15%-os fizetéscsökkentésbe ment bele."

Ennyiért szerintem ajándék lenne.
Més que un club :P
Andris
Adminisztrátor

2026.01.12. 20:55:57

ocsike83 írta:
2026.01.12. 15:02:48
Andris, lehet tévedek. De nem fix 30 milliós vételára van? Illetve onnan új igazolás, a feltételeket mi diktáljuk, tehát nem muszáj megadni neki azt a fizetést, amit most kap.
Nem tudom, meglepődnék ha létezne ilyen.
Mármint, lehet hogy a kölcsönszerződésben, amit a uniteddel kötöttünk, van egy 30 milliós vételár záradék. De ha ők el akarják adni, és mi is megvenni, akkor ez aligha lesz gát, ha mindkét fél figyelmen kívül akarja hagyni. Annyi, hogy akkor mások is beszállhatnak a versenybe, nyilván.

Egyébként én már régesrég úgy nézem a játékosokat költséghatékonyság szempontból, hogy azt nézem, amennyit rájuk kell költenünk. Számomra egy játékos annyiba került, ami a vételár + fizetés x szerződés éveinek száma.

Most egy évre hoztuk el, teljes fizuval, ami 14 millió körül mozog. Ha úgy tetszik, 14 milliónkba került Rashford erre az egy évre.
Újra biztos nem venném kölcsönbe, még a fele fizetésért sem. Kb annyit érne meg nekem, amennyit egy Casado vagy Roony kereshet, az ilyen 1,5-2 millió euró / év. Tőlem mehet bele egy rakás bónusz: pl ha lejátszik 2000 percet egy évben, vagy van neki 20+ gólpontja, akkor lehet hozzárakni még plusz félmilliós függőket (bónuszokat).. de amúgy egy többedig számú tartalékról beszélünk, aki közepes teljesítményt nyújt már sokadik éve, a mindenkori ccsapatában, beleértve minket is.

Ha ilyen alacsony lenne a fizuja, akkor elfogadnék egy 20milliós vételárat mondjuk, akár szintén bónuszokkal max 25ig, de ez már nagyon a széle a dolgoknak, biztos hogy jóval alacsonyabbról indítanám az alkudozást.

Tegyük fel, hogy 3 év, a mostaninak a fele fizuval, a rögzített 30 millióért - akkor a csávó belekerült 51 millió eurónkba... kell ez nekünk? Szerintem baromira nem, akkor játszon inkább Baldé meg vagy az új joker Eric Garcia balszélsőt.
25 milliós összköltség körül el tudnám fogadni, néhány extra milliónyi függővel. De ez meg nem tűnik reálisnak.
- József Attila
bence0330

2026.01.12. 15:40:03

Nekem nagyon tetszett, amit kezdőként művelt, amikor sok volt a sérült. Hogy egyáltalán még van esélyünk a BL top8-ra, az erősen az ő érdeme. Meg amúgy is, szerintem nagyon jó volt. Amióta Rapha visszatért, visszaesett, de a neve miatt meg folyamatosan be van cserélve, és rendre nem működik a dolog. Raphát kiszorítani nyilván nem fogja, ez persze nem kritika.

Őszintén szólva én kicsit meglepődnék, ha ő maga maradni akarna. Szerintem neki olyan helyen kéne fociznia, ahol kezdő lehet. Itt ez csak sérüléseknél lehetséges. Nem az a fajta, aki beáll, és hidegen brillírozni kezd.

Én kedvelem, de inkább keresnék egy Roony féle cserét, és nem venném meg. Főleg, ha szűk lesz a keret. Ha elkölthetünk 200 milliót és a fizuja is belefér, oké, de egy kezdő cb és egy kezdő, vagy bitang erős csere center mindenképp kell, és egy Pedri csere sem jönne rosszul, plusz ha Fort nem jön vissza, Cancelo vagy egy másik szélsőbekk. Ha ezek nincsenek meg, sokallnám én is kicsit, főleg, hogy centerként gyakorlatilag nem is próbálta még Flick.
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.12. 15:02:48

menczel írta:
2026.01.12. 14:49:25
Rashfordra visszatérve, ha konkértan haldoklom, akkor is tudok még annyit mozogni visszafelé, hogy a fentit megakadályozzam, ezt vártam volna tőle is.
Csak egyet kérdeznék. Mitől haldoklott? Attól az egy sprinttől?

Andris, lehet tévedek. De nem fix 30 milliós vételára van? Illetve onnan új igazolás, a feltételeket mi diktáljuk, tehát nem muszáj megadni neki azt a fizetést, amit most kap.
Més que un club :P
menczel
Entrenador del Barça

2026.01.12. 14:49:25

Nekem más nem tetszett. Kevés időre állt be és spintelt egy nagyot, de a végén az ő oldalán voltak a veszéyles margit támadások, mert annyira nem volt levegője, h rendesen visszazárjon.
Kounde ugye alapvonal felé védekezik, ha a szélső befelé indul, akkor DJ/Pedrinek kellene odaérnie. Ez néha lehetelen, mert túl gyorsan forgatták át erre az oldalra, vagy máshol volt dolguk.
Ennél még veszélyesebb, ha az ellenfél szélsőbekkje megcsinálja a lap-overt, tehát Koundénak muszáj alapvonalra mozognia, és ekkor, ha nem zárt vissza a mi szélőnk (Yamal is sajnos mosanátban rengeteget lazsál ebben), akkor abból befelé lövőhelyzet van.
Rashfordra visszatérve, ha konkértan haldoklom, akkor is tudok még annyit mozogni visszafelé, hogy a fentit megakadályozzam, ezt vártam volna tőle is.
Andris
Adminisztrátor

2026.01.12. 13:48:04

Tegnap nem értettem igazán, hogy miért ő állt be, nyilván magyarázható a taktikai helyzettel és az ő gyorsaságával, de ez csak papíron van így.
A gyakorlatban az ilyesmihez nem elég gyorsnak lenni, jó döntéseket is kell hozni pillanatok alatt, ami kifejezetten gyengepontja a srácnak.

Sajnos a rossz érzéseim meg is lettek erősítve, szerintem nagyon nem vált hasznunkra a beállítása tegnap.

Őszintén nem értem a (mostmár hivatalosan kommunikált) szándékot, hogy megvásároljuk/meghosszabbítsuk őt.
Persze kiegészítő embernek (2./3. számú támadó cserének) talán még kicsit túllövés is, mert összességében nem nagyon rossz játékos, csak közben meg ott van, hogy vagy 25-40 millió körül kéne fizetnünk érte, vagy újabb évre átvállalni a relatíve horror fizetését, ahogy most tettük.
Szerintem nem éri meg, még a felét se fizetni egy ilyen szintű játékosért/teljesítményért, legyen szó akár a 14 milliós (capology) fizetésről, akár a fent írt vételárról.

Nincs vele nagy gondom, elfér a keretben, és hiszek Flickéknek is, ha azt mondják hogy jól használható és megtartható. Sőt, még látom is a hasznát, saját magam is. De nem ennyi pénzekért, és nem látom, hogy ez hogy mehetne jelentősen lejebb.
- József Attila
bence0330

2025.11.24. 23:27:41

Szerintem egy dolgot eltanulhatna Raphinhától, és testhezálló is lenne, menne neki. Mikor a brazil beállt 10 percre, akkor jöttem rá, mennyire nem volt hajlandó senki a hiányában megcsinálni konstansan a sprinteket vonalak mögé, szerintem pár perc alatt 4-5 alkalommal próbálta meg (senkit nem érdekelt szokás szerint, de akkor is).

Rashford ugyanezt simán meg tudná tenni szerintem. Talán még gyorsabb, dinamikus játékos, nem hülye, van munkamorálja is, nem nagyon tudom, mi akadályozná meg benne, de mégsem emlékszem kb egy ilyenre sem tőle. Ezzel szerintem hihetetlen sokat javulna a hozzáadott értéke, nem mintha amúgy nagyon panaszkodnék rá, csak ez szerintem azért egy tanulható dolog, amivel hirtelen szintet léphetne akár.
bence0330

2025.11.05. 13:42:58

Először is legyen olyan, hogy az 5 top támadónk + Fermín egyszerre egészséges. :D Aztán meg szerintem menjen a rotáció ezerrel, és akkor max az a kérdés, kit tennénk be gálakezdőnek a legerősebb csapat ellen. Lehet, hogy tényleg az általad említett négyes lenne az, de bárkinek javulhat-inoghat a formája.

Lewynek eleve szigorúan cserének szabad csak lennie már, őt ki is hagynám a gálakezdőért folytatott versenyből (én őt még mindig top4 gólvágónak gondolom, ha 20-30 percekre áll be, ő szerintem úgy segíthet a csapaton a legjobban, 60-70 percek alatt túl sokat vesz el, plusz el is fárad, és olyankor még csak nem is gólerős).
Ferránt meg be lehet rotálni bárhová igazából, közte és Rashford között dönthet a forma, fáradtság, akármi. De ha mindenki egészséges lesz, akkor néha Raphinha helyére is lehet rotálni, sőt, a brazil maga is sanszos, hogy fog párszor Yamal helyén játszani, olyankor kezdhet Ferrán is egyértelműen középen, és Rashinak úgyis van helye. Szerintem nem lesz gond.

De szerintem ritka lesz, hogy mindenki talpon van, nem lesz túl sok ilyen "sznob" jellegű dilemmánk.

De amúgy értem, előttem sem krisztálytiszta, mi lenne ideális esetben a gálakezdő.
menczel
Entrenador del Barça

2025.11.05. 13:33:41

Parádés formában van, azon gondolkoztam mi lesz, ha jön vissza Rafi.

-9-esben közel sem olyan jó mint szélről, annyit a másik kettő is tud mint ő (Lewa, Ferran)
-nekik mind játszaniuk kell: Rafi, Rashford, Fermín, Yamal

-ebből az következik, hogy Rashfrod megy be középre és Lewa meg Ferran mindketten ülnek?
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2025.10.02. 17:18:07

A tegnapi napról én az ő játékát ki tudnám emelni pozitív irányba, de inkább úgy en bloc, amit az utóbbi meccseken hoz. Szerintem nagyon jól megtaláltuk a csere szerepet a szélsők tekintetében. Ami hiányérzet lehet, hogy a ligában még nem kezdte el termelni a gólokat, de szerencsére erre megvannak az emberek.
Azt mondjuk pont nem gondoltam, hogy ennyi assistot fog termelni, de baromi kellemes meglepetés.
Azért az utóbbi 6 meccsén, amióta komolyabb szerepet kapott, zsinórban 7 kanadai pontot hozott. Csak összehasonlításképp a szezon eddigi részében Yamalnak 4, Raphinhának 5, Torresnek 6, Lewandowskinak 4 van. Persze előbbi kettőnek valamivel kevesebb játékperce van, de azért elég komoly szám. És ebből 3 a BL-ben a Newcastle és PSG ellen.

Elég komoly gondban lennénk, ha nem kezeltükk volna priorításként a szélső posztot, mert Rapha és Yamal közül egy, de sokszor mindkettő egyszerre hiányzott.
Ráadásul játékban sem egy bója, labdatemető, hanem minden meccsén komoly támadópotenciál és megjátszható játékos, aki a melóból is kiveszi a részét.
Még úgy is, hogy nem egy Baldé van mögötte, aki tudná támogatni, hanem Gerard Martin aki a félpályát sem sűrűn lépi át.

Szerintem méltánytalanul kevés szó esik róla, ráadásul végre van egy olyan játékos, aki miatt Raphinhának vagy akár Yamalnak nem kell kipukkannia tavaszra. A tegnapi meccsen a végeredménytől függetlenül hibának tartottam, hogy lekapta Flick, egy FT-Lewy csere jobban érett.
Viszont, ha visszatér a brazil én nagyon szívesen megnézném középen, Torres eredményeit szerintem le tudná hozni, játékban pedig előrébb lehetnénk vele.
Forca Barca!!!!
dudastibor
Barça C

2025.09.23. 17:52:54

Forcabarca73 írta:
2025.09.17. 20:36:33
Kovbal88 írta:
2025.09.05. 13:59:25
Korai kritizálni, csak míg a Realnal belefér, hogy besül Mbappé, addig nálunk az ilyen most nagyon nem. Bár beválna és maradna. Jövőre, remélhetőleg nagyobb mozgásterünk lesz, és akkor lehet erősíteni. Csak azt már most el kell kezdeni. És Decotól, még okos igazolást nem láttunk.
Korai? Soha nem volt jó...Szerencsére nem te vagy a Barcelona szakfelelőse és az Angol válogattoté sem....pontosan nem emlékszem de kb. 60 körül válogatták be oda, öröm ,hogy a kiteljeséde nálunk fog megtörténni,mint más játékosoknál Flick keze alatt...a folyamat megkérdőjelezhetetlenül látszik és boldoggá tesz ,hogy egy ennyire önbizalmát vesztett ,de tudjuk milyen alapokkal rendelkező játékost újra felemelünk,oda ahová képességei megilletik....és mindez Barca színekben a "Család" érdekében és ezzel örök tartozással szívből a klub felé.
Válasz küldése