2025.09.23. 09:57:24
Teljesen nyilvánvaló kéne legyen mindenki számára, aki legalább pár éve követi az európai labdarúgást, hogy az aranylabda szavazás részben sport és nemzetpolitikailag motivált, illetve kapcsolati hálók milliói torzítják a szavazást.
DE, aligha lehetne azt állítani, hogy bárki aki megnyerte az elmúlt 20-30 évben, az ne érdemelte volna meg maximálisan. Szubjektív vélemény kérdése, hogy valaki valamikor jobban megérdemelte-e mint aki megnyerte végül, de mégegyszer: bárki nyerte, az soha nem érdemtelenül vagy igazságtalanul, hanem toronymagasan kiugró és stabil jó egyéni teljesítménnyel.
Ez maximálisan áll Dembelére is, teljesen megérdemelt a győzelem.
Az, hogy Raphi, vagy Pedri helyezése esetleg alulmúlja a várakozásait egy Barca szurkolónak, természetes, de nem gondolnám feltétlen megalapozottnak. De mégegyszer: aki követi, tudja, hogy ez nem színtiszta szakmai szempontrendszerek alapján megy, és aligha van bármi jelentőssége, aligha lehet bármiféle koherens érvrendszert keresni a további helyezettek, és a relatív helyezések kapcsán.
Ettől függetlenül én is puffogtam amikor láttam Pedri helyét, de már elmúlt, teljesen reális. Ez nem jelenti azt, hogy amúgy ő volt a 11. legjobb, szerintem ő volt A legjobb játékos egész európában.
PS: amúgy az én szubjektív véleményem szerint Raphi legjobb esetben is csak 5. helyre lett volna jó. Csak azok alapján a teljesítmények alapján, amiket tavaly végig követtem, a konzisztencia, a körülmények szerinti súlyozás, és az egyéni képességek csillogtatása is simán jobb helyre emeli nála Pedrit, Yamalt, Dembelét és Salaht is.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila