FCBsteve írta: ↑2025.09.20. 10:30:01
VIP páholy
A Ligának, FFP szabályoknak a hiányzó 100m-hoz semmi köze. Ez a Barca és auditorának a belső "vitája". A klub elszámolt volna valamit IDEI bevételnek, amire a könyvvizsgáló nemet mondott, tekintettel a könyvelési szabályokra.
Az, hogy egy mérleg nem auditált, nem opció - szóval a könyvvizsgálói iránymutatás egy elég erős felhívás.
Azaz, a 2024-25-ös bevételek 100m-val (vagy talán pár m-val kevesebbel, első évre eső hányad) csökkentek, Barca valószínűleg veszteséges lesz, hiába a rekord bevétel
Kérdés, mire folyik el az a rengeteg pénz??? Ezt kéne kicsit megpiszkálni, csak biztos rengeteg éhes szájat etet a klub, egyrészt "jótékonysági intézményként", másrészt biztos sok a szavazó, aki valahogy érintett.
Stadion bevétel
Itt sem vont le a Liga semmit, egész egyszerűen kb ennyivel kevesebb bevétel jött/jön be a jegyekből.
Én a logika keresését régen elengedtem.
Azért ez nem olyan egyszerű. Értem, nincs stadion, nem fogadta el az auditor (azaz 56 milliót igen, ezt lehozta MD, Sport)
A hivatalos számok érdekelnek, nem a mellébeszélés, nem csak Laporta részéről, de a La Liga részéről is, de ezt senki nem akarja elfogadni.
Pontosan ott vannak a számok. 426-ról nőtt 456-ra, ez volt 1/1, amikor 500+ milliós a bértömeg a gazdasági jelentésben. 56 milliót kifizettek a VIP eladásokért, tegnap nyilatkozták, hogy levonták 100 milliót, ez hivatalos, az MD, Sport ezt régóta pedzegette
Írtam, az FFP-nek egyik lényeges szempontja, hogy a megtakarítást a stadionra/törlesztésre kell fordítani, amikor ezt teszik, tovább csökkentik a limitet, ami minden szempontból kontraproduktív
950 milliós várt (októberben kiderül) bevételre 351 bérsapka, amiből 75 minden szakág, és stábtag.
Az sem érdekel igazán, hogy nyereséges, veszteséges, mikor költözünk, így nem lehet fenntartani egy klubot, nem lehet erősíteni, megtartani a játékosokat (max kiskapukkal, tulajdonrész eladásokkal), és nem látom a kiutat, mert tegyük fel lesz stadionnal
1+ milliárd bevétel, 500+ milliós bértömeg, 400+ megállapított bérsapka, sehol 1/1, és továbbra is el kellene adni, csak nem tudom mit és kit, és milyen előnytelen szerződésekkel
gránit írta: ↑2025.09.20. 11:09:29
Az önkormányzatra vicces lenne mutogatni. Az önkormányzatnak köszönhetjük egyáltalán, hogy van hol játszanunk. Nem rájuk kell mutogatni, ha a stadion egyszerűen nincs átadható állapotban.
Hogy a francba nem lehetne mutogatni, máshol rosszabb álapotokban nyitottak, vagy játszanak. A fele csapatnak még a mostani félkész stadion/pálya/infrastruktúra sem rendelkeznek.
Közben a Barca fizeti a Lluis Companys felújításának, modernizálásának egy részét, a bérleti díjat stb.
Közben linkeltem az hogy néz ki jelenleg.
Nemrég láthattuk a Vallecasi krumpliföldet
https://stadiumdb.com/news/2025/09/spai ... nce_league
Jelenlegi
https://amp.marca.com/en/football/spani ... b4649.html
2018-as balesetek, lezárás. Eltelt 7 év