Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.19. 17:37:44

Nekem összességében tetszett a meccs. Voltak hiányosságok, de az ellenfél egy jó csapat, és teljesen más stílust képvisel.
Nagyon szűkösek voltak a lehetőségeink az átigazolások terén, de úgy tűnik, hogy jól választottak.
Joan Garcia nagyot védett ziccerben, valahogy sokkal nyugodtabb vagyok, amióta ő véd. Passzjátékban jóval kevesebbet vártam tőle, de úgy tűnik abban is kimagasló. Nagyon jók a reflexei, magas, és jól érkezik a labdákért is.
Rashford megmutatta a kritikusainak, hogy lehet rá számítani. Egyébként ő lett a forduló játékosa. Tavaly Yamal/Raphinha kiesésével nem volt elég minőség elől. Nyáron is írtam, én Nico Williamset vártam, de nagyon nagy szükség volt egy minőségi szélsőre, remélem Rashford fejben újra fel tudja építeni magát, mert a képességei megvannak. Külön lehet építeni Lewy mellett a fejjátékára. Egy szélső védő még jól jött volna (2 szélen játszani tudó, mint Cancelo), de én úgy érzem, kicsit túlzóak a kritikák Martinnal szemben, ennyi pénzért nem olyan rossz, ilyen szűkös lehetőségek mellett.
A tegnapi játékunk nem volt a legjobb, de nagyon fontos 3 pontot szereztünk.
Fermin játéka sajnos nagyon hullámzó, Olmoval szerintem folyamatosan fogják váltani egymást, ami jót tesz a versenyhelyzetnek.
De Jong is túl sok kritikát kap érzésem szerint. Nem baj az sem, hogy De Jong, Casado és Bernal is másban jó. Úgy néz ki Flicknek is jaték stabilizálasa a legfontosabb, tegnap jól látszott, amikor lassították a játékot.
Lehet, hogy nem a legerősebb a keretünk, de jól kiegészítik egymást a játékosok képességei.
Idén sem várok címeket, az ellenfelek sokat erősödtek, és jóval több pénzt költhettek a piacon. A játékunknak van hová fejlődnie, de eleve alacsonyabbra tettem az elvarásaimat egy jó ideje.
davi10
Llegenda del Barça

2025.09.19. 13:19:48

Baromi élvezetes meccs volt, talán ha 0-0 maradt volna, azt se bántam volna.
Joan Garcia-t én csak sejtettem, hogy jó lesz, de eddig nagyon kemény, amit hoz.
Kounde parádé volt, elöl, hátul. Nem tudom hány %-ban nyerte a párharcait, de nagyon stabil volt tegnap.
Araujo is felnőtt szerintem a feladathoz. Mondjuk olt egy sprintje Elanga után, ahol megint az látszott, hogy mintha megkopott volna a sebessége a sérülések miatt.
Pedri - Frenkie parádé amit műveltek, reméltem, hogy ezek után legalább 1 napig nem azt kell majd olvasni, hogy a holland mennyire haszontalan, hát tévedtem :D
A támadók feltűnően pontatlanok voltak, annak örülök, hogy Rashford segítette ki a csapatot. Mindenki tudja, hogy milyen játékos, kiszedni belőle amit tud, az a nehezebb feladat.

Flick-et is dicsérném, feltűnően visszazártunk az első 15 percben, de 1 max 2 lehetőségnél többet nem tudott összehozni a Newcastle. Kockázatos húzás ez is, volt már ilyen, hogy a meccs elejét "átadjuk" és 1-2 kontrával próbálkozunk, ismerve azt, hogy Flick szeret kockáztatni, én megint hajlok arra, hogy ez az első 15 perc is tudatos döntés volt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.19. 10:04:32

ocsike83 írta:
2025.09.19. 09:09:15
Troym írta:
2025.09.18. 23:16:23
Az, hogy a támadójátékunk ma ennyire esetlen és pontatlan volt, azért sok kérdést felvet.
A támadójáték szerintem most a védekezés rovására ment egy kicsit.

Mellesleg egy nagyon csak összetákolt támadóalakzat volt ez így:
1) Raphinha Yamal helyén mindig is egy fogatlan oroszlán volt csak. Tegnap sem volt jó.
2) Lewy-t feltette Flick harcolni a hatalmas védőkkel szemben. De én nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi értelmes megmozdulása. Remélem tényleg az utolsó éve itt és meghagyjuk LDJ féle csodacserének.
3) Rashfordnak az első félidőben nem volt értelmes megmozdulása. Azt hittem Flick le is fogja kapni a félidőben. Hála az Égnek nem így lett. Én simán megpróbálnám középcsatárként játszatni. Az ő skilljeivel nem lenne ő ott rossz.
Nekem rengeteg a kérdőjel.
A Valencia szerintem nagyon gyengén játszott, de a Newcastle védelem sem volt beton, így fura kontraszt a támadójátékban.

Valahogy a számok és a mutatott játék képe összezavaró meccsek óta, mert pl Raphinhának vannak góljai, gólpasszai mégis olyan, mintha keresné a formáját a szezonban, Ferrannak szintén vannak góljai, gólpassza, mégis tegnap is teljesen eltűnt és gyengének tűnt.
Fermin meg nagyon hullámzik, nálam hétvégén Raphinha kezdene a posztján.
Lewára nem mondok semmit, nem tudom mi az igaz nála, hogy ez a sérülés és a kora miatt lejár(t) az ideje, vagy csak formába kell lendülnie.

A támadójáték is valamiért gyengének érződött, de valahogy volt 19 kapura lövésünk tegnap is, mégis egy nagy védelmi hiba kellett a vezető gólhoz, Rash felugrás nélkül tudott 10 méterről fejelni. Gondolom amúgy is nyertünk volna, de ki tudja...19 lövés tényleg nem kevés.

Lehet a dinamika / kreativitás nem megfelelő, azért tűnik pontatlannak, gyengébbnek, amit előrefelé csináltak, kicsit gépies és nincs benne az a plusz, amitől igazán minőséginek tűnne.
Ugyan csak 20 jó perce volt a Valencia ellen, én mégis bedobnám Roonyt a hétvégén, mert benne érződött valami váratlan, amire Yamal hiányában szükség lenne.

Jön a Getafe, talán a legkeményebb csapat fizikálisan a Ligában, jó formában is vannak, hátha ott kiderül mi a valós helyzet.
Én elöl Rash-Raphinha-Roony-Lewy kezdőt dobnék fel, gondolom nem ez lesz.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.09.19. 09:09:15

Troym írta:
Az, hogy a támadójátékunk ma ennyire esetlen és pontatlan volt, azért sok kérdést felvet.
A támadójáték szerintem most a védekezés rovására ment egy kicsit.

Mellesleg egy nagyon csak összetákolt támadóalakzat volt ez így:
1) Raphinha Yamal helyén mindig is egy fogatlan oroszlán volt csak. Tegnap sem volt jó.
2) Lewy-t feltette Flick harcolni a hatalmas védőkkel szemben. De én nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi értelmes megmozdulása. Remélem tényleg az utolsó éve itt és meghagyjuk LDJ féle csodacserének.
3) Rashfordnak az első félidőben nem volt értelmes megmozdulása. Azt hittem Flick le is fogja kapni a félidőben. Hála az Égnek nem így lett. Én simán megpróbálnám középcsatárként játszatni. Az ő skilljeivel nem lenne ő ott rossz.
Més que un club :P
Peter
Director del Fútbol

2025.09.19. 02:50:45

Természetesen a 3 pont a legfontosabb, ami teljesült, így nyugodtabban lehet a következő fordulóra fókuszálni.

A meccsen az angoloktól maradéktalanul azt kaptam, amit vártam. A mi játékunktól ugyanakkor azt vártam, hogy elegánsan, kreatívan, ügyesen, markánsan és tónusosan érvényesül majd a "többet ésszel, mint erővel" játék, de ebben azért maradt hiányérzet bennem, viszont bízom abban, hogy ami késik, az nem múlik és mielőbb megtaláljuk, majd megfogjuk és kézben is tarjuk azt a bizonyos fonalat, amire azért a folytatásban mindenképpen szükségünk lesz.

Rashford tekintetében mindenképpen örömteli, hogy ő jelentette a különbséget, de azért a támadójátékunkon lehet még bőven mit csiszolni.
Asensi
Jugador del Barça

2025.09.18. 23:51:45

Ahogy vártam , bitang nehéz meccs volt.
Itt főleg az elején a fizikum döntött. Nagyon nyomtak, de szerencsére ezt egész meccsen senki se bírja...
Lehet, hogy Rashford volt az MVP, de nálam két játékos vot a nyerő: J. Garcia és Pedri. Mesélhet mindenki az aranylabdáról mindenfélét, nálam Pedri a király!
Örülök, mert egy angol csapat otthonában nyerni, kövér 3 pontot jelent. =D>
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.18. 23:38:47

MessiNeymarSuarez írta:
2025.09.18. 23:25:41
A meccs első félidei óvatosabb állóháború nem tudom hogy tudatos volt vagy ennyit tudtunk, de ha Flick tudatosan küldte ki óvatosabban a srácokat akkor az dícsérendő, az ilyen ellenfelek ellen így lehet nyerni, bízom benne hogy tanult az Inter-elleni fisakóból.

Garcia nem volt megszeppenve szerencsére, végre olyan kapus aki magabiztosságot sugallt 0 hibával, és azért a meccs első félidejében az a védés 1v1-ben elég komoly volt. =D> Utoljára ilyet a prime TS-nél éreztem, de sajnos nála valahogy mindig benne volt a kijöveteleknél hogy 60-40% hogy nem baromságot csinál vele és szívjuk meg, persze 1-2 meccsen még nem lehet ezt eldönteni
Garciánál ez kevésbé lepett meg, ezeket a félhosszú labdáit figyeltem árgus szemekkel, amiket még a nagyon komoly passzjátékkal rendelkező TS is rendre rontott, és lett belőle veszélyes helyzet. Itt meg minden ment emberhez. Én azt gondoltam, hogy a prime TS-hez képes lábbal biztos gyengébb lesz, de most már nem vagyok benne biztos. Mármint TS ügyesebb skillekben, de Garcia olyan, mintha mindig a tökéletes megoldást választaná lábbal, nem vállalja túl magát, de azért inkább az extra irányányába tendál, amit csinál ezen a téren. Szóval szerintem még lábbal is hasznosabb lehet akár. De persze, kevés meccs volt ez még, de nagyon-nagyon ígéretes.

Volt a végén egy beadás hosszúra, amit Gordon asszem végül elrontott az alapvonalnál, ha nagyon kötözködni akarok, ott talán visszafordult a kijövetelnél, amúgy szerintem elérhette volna, de lehet, hogy még abban is jól döntött, csak én láttam rosszul. Kb ennyi, minden más egyszerűen makulátlan volt.

Az első 15 perc biztos nem volt a meccstervben, de utána kb átvettük az irányítást, fél óra alatt mondjuk már mindenképp, de akkor is elég kiegyensúlyozott volt a csapat vertikálisan, nem, vagy iszonyú ritkán toltuk fel a védelmi vonalat akkor is, amikor amúgy épp olyan szakaszban volt a meccs, hogy megtehettük volna. Szerintem amúgy ez elvett a támadópotenciálból, Raphának és Lewynek nem tett olyan jót,(Rashfordnak meg igen, mert területre indulhatott gőzmozdonyként párszor), de Flick úgy érezte, inkább lőjünk kevesebb gólt, mint ilyen Benfica féle 8-10 gólos meccsbe menjünk bele még egyszer, és ennek alapvetően örülök, jó tudni, hogy ez bennünk van, kár, hogy az Inter ellen vezetés után nem ezt toltuk. Tavaly talán az egyik Benfica és az egyik Atleti meccsről rémlik ez, amikor szándékos volt, meg 1-2 ilyen Madrid-BM féle meccs, mikor inkább beszorítottak minket talán.
Akárhogy is, Flick nagyot húzott, hogy kiszállt ebből az adok-kapokból, és meglepte vele Howe-t.

És amúgy tudom, hogy nem szép dolog, de az is tetszett, amit csúszni-mászni-időhúzni tudtunk a végén, ez nagyon nem volt benne a DNS-ünkben sokáig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.09.18. 23:25:41

bence0330 írta:
2025.09.18. 23:08:18
Le a kalappal, kemény meccs volt, néha le voltunk focizva, de azért kicsit többet ők voltak lefocizva, kb reális az eredmény. Az elején elmehettek volna jobban, de nem használták ki a fölényüket. És azért nagy mákunk volt, hogy center nélkül léptek pályára, az hiányzott ott nekik az elején.

Rashford, Garcia, Koundé, DJ, Pedri nyújtottak klasszist szerintem. A két(három) kh és a második félidőben Raphinha jók voltak, de nem kiemelkedőek, azért a brazil már kialakított jópár helyzetet, meg a gól előtt (mint ma többször máskor is) szépen tartotta meg a rálőtt labdát pár csellel a védők között, mire felértek a többiek, kicsit centerszerű dolgokban volt hasznos. De másban nem nagyon, a kémia Koundéval meg kereken 0 volt, mondjuk erre lehetett számítani kicsit.

Rashford megvillantotta azt, amit tud, tipikus centergól mellett igazi egyéni gól is, sokoldalú, kíváncsi vagyok, ez áttörést hoz-e a magabiztosságában, mert akkor jöhet a 30 gólos szezon is akár. Meglátjuk, mennyire lesz kiegyenlített a formája. Ha ezt megtartja, Rapha akár ki is szorulhat a kezdőből, ha nem kezd el stabilabban, jobban játszani.

DJ-ot külön kiemelem, nálam az egyik legjobb meccsét játszotta az elmúlt évekből, nehezebb ellenfelek ellen pláne.

Joan Garciának igazi extrája nem volt, de mindenhol ott volt, minden skillje hibátlan volt, az előreküldött labdái szerintem kb mind embert talált, hátul jól passzolt, amit kellett, fogott, sugárzott belőle a magabiztosság.
Kb 10 éve nem volt szerintem olyan kapusunk, aki egy nehéz BL meccsen magabiztosan uralt hátul mindent. Remélem, folytatja így, mert akkor óriási igazolás lehet belőle.

Flick óriásit meccselt, engem nagyon meglepett a stratégiánk, és szerintem az angolokat is.
+1
De Jong szerencsére a focizós cipőjét vette elő, nem totojázott a kelleténél jóval többet, sokat mozgott, sok helyen felbukkant, az ilyen csapatok ellen talán ideálisabb is mint Casado, míg pl a Bayern-PSG típusúak ellen talán az utóbbi, jó hogy van taktikailag variálási lehetőségünk, és ehhez még jöhet Bernal is majd idővel.

Koundé nagyon nagyot ment, a gólpassz mellett sokat blokkolt, alig lehetett az oldaláról beívelni, látszik rajta hogy milyen amikor friss, szerintem tavaly szezon végefele már a sérülés előtt is sokszor fásult és enervált volt, reméljük hogy Flick továbbra is megfelelően fogja rotálni EG-vel és akkor sokat adhat a csapatnak a legfontosabb meccseken.

Szerintem Araujo is egész jó meccset játszott, elején párszor lepkézett mikor kereste a levegőben lévő labdát hogy hol van, de utána végre összeszedettebbnek tűnt, bár mintha a Newcastle góljánál pont ő tartotta volna bent Gordont de ebben nem vagyok biztos, összességében masszívabban játszott, kevés bénázással mint megszokhattuk

A meccs első félidei óvatosabb állóháború nem tudom hogy tudatos volt vagy ennyit tudtunk, de ha Flick tudatosan küldte ki óvatosabban a srácokat akkor az dícsérendő, az ilyen ellenfelek ellen így lehet nyerni, bízom benne hogy tanult az Inter-elleni fisakóból.

Garcia nem volt megszeppenve szerencsére, végre olyan kapus aki magabiztosságot sugallt 0 hibával, és azért a meccs első félidejében az a védés 1v1-ben elég komoly volt. =D> Utoljára ilyet a prime TS-nél éreztem, de sajnos nála valahogy mindig benne volt a kijöveteleknél hogy 60-40% hogy nem baromságot csinál vele és szívjuk meg, persze 1-2 meccsen még nem lehet ezt eldönteni.

Örülök hogy hoztuk végül a 3 pontot ,így úgy mehetünk ki a PSG ellen hogy egy vereség is akár belefér, legfontosabb az erőfelmérő és hogy a legjobban játszva kiderüljön hogy jelenleg hol tartunk, mikre vagyunk esélyesek.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.09.18. 23:18:32

Szerintem ez egyáltalán nem volt könnyű meccs, a Newcastle hazai pályán kifejezetten kemény ellenfél, nagy fegyvertény itt nyerni. Aki nem nagyon néz angol focit, annak persze papírforma kötelező győzelem. :) Nyilván az nem kérdés, hogy összességében azért bőven nem állnak a mi szintünkön, de ezt nem is mondta senki a meccs előtt sem, aki aggódott, az a stílusütközés miatt, mondván mennyire tudjuk majd jól menedzselni hogy magasak, erősek gyorsak.
Kifejezetten jól sikerült, nem nagyon lehet panasz senkire, Ferminnek mondjuk gyenge meccse volt, de ma belefért.

Sok jó teljesítmény volt ma, bár kidolgozott helyzetünk nem nagyon volt, sikerült kontrollálni a meccset. Még szokni kell, hogy úgy néz ki újra van kapusunk. De Jongot is ki kell emelni, dominálta a középpályát Tonalival meg Guimaressel szemben.
Nagyon örülök hogy sikerült itt nyerni és sikerült győzelemmel indítani a BL szezont, ez még fontos lehet.

Rashford előtt le a kalappal, játékban azért még nem annyira érzi a társakat, de az látszik hogy a kapu előtt egy vadállat, szerintem még sok örömet fog szerezni, kár előre leírni azért mert nem Barca DNS.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Llegenda del Barça

Mondanám, hogy bejött a papírforma győzelem, csak többen rögtön felháborodnak rajta, holott tényleg ennyivel jobbak vagyunk a Newcastlenál, az mondjuk kétségtelen nem könnyítette meg ma a dolgunkat, hogy nem játszottunk jól, de egyébként ők se, plusz látszott a túloldalon a tapasztalatlanság, mert széthajtották magukat a félidők elején, utána meg nem tudták mi legyen és 2-3 komolyabb helyzetük volt 90 perc alatt.

Cseri
Entrenador del Barça

2025.09.18. 23:15:26

Jó hangulatú stadion,intenzív meccs és fontos győzelem. Láttuk,hogy az "idejemúlt" középpályánk ellen mire ment az ellenfél a fizikális középpályájával. De Jong nagyot játszott így hidegen, Pedri meg világklasszis,Fermin sajnos jól eltűnt erre a meccsre,ezt is elbírta a csapat.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2025.09.18. 23:08:18

Le a kalappal, kemény meccs volt, néha le voltunk focizva, de azért kicsit többet ők voltak lefocizva, kb reális az eredmény. Az elején elmehettek volna jobban, de nem használták ki a fölényüket. És azért nagy mákunk volt, hogy center nélkül léptek pályára, az hiányzott ott nekik az elején.

Rashford, Garcia, Koundé, DJ, Pedri nyújtottak klasszist szerintem. A két(három) kh és a második félidőben Raphinha jók voltak, de nem kiemelkedőek, azért a brazil már kialakított jópár helyzetet, meg a gól előtt (mint ma többször máskor is) szépen tartotta meg a rálőtt labdát pár csellel a védők között, mire felértek a többiek, kicsit centerszerű dolgokban volt hasznos. De másban nem nagyon, a kémia Koundéval meg kereken 0 volt, mondjuk erre lehetett számítani kicsit.

Rashford megvillantotta azt, amit tud, tipikus centergól mellett igazi egyéni gól is, sokoldalú, kíváncsi vagyok, ez áttörést hoz-e a magabiztosságában, mert akkor jöhet a 30 gólos szezon is akár. Meglátjuk, mennyire lesz kiegyenlített a formája. Ha ezt megtartja, Rapha akár ki is szorulhat a kezdőből, ha nem kezd el stabilabban, jobban játszani.

DJ-ot külön kiemelem, nálam az egyik legjobb meccsét játszotta az elmúlt évekből, nehezebb ellenfelek ellen pláne.

Joan Garciának igazi extrája nem volt, de mindenhol ott volt, minden skillje hibátlan volt, az előreküldött labdái szerintem kb mind embert talált, hátul jól passzolt, amit kellett, fogott, sugárzott belőle a magabiztosság.
Kb 10 éve nem volt szerintem olyan kapusunk, aki egy nehéz BL meccsen magabiztosan uralt hátul mindent. Remélem, folytatja így, mert akkor óriási igazolás lehet belőle.

Flick óriásit meccselt, engem nagyon meglepett a stratégiánk, és szerintem az angolokat is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.09.18. 23:06:15

Nagyon jó kis győzelem volt. Én valahogy nem láttam az ellenfélnél az állítólagos világ legjobb középpályás kettősèt. A félelmetes szélsőt sem, akitől rettegni kellett. Illetve mégis, csak azt Rashfordnak hívják.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.09.18. 23:02:27

Szép volt, ennyivel minimum jobbak voltunk, de inkább a 2-0 volt reális.

Végére belealudtunk, de most nem lett belőle baj, erre figyelni kell nagyon, pláne ilyen csapatok ellen, mert szépítésnél ha van még valamennyi idő megfeszülnek.
Volt lehetőség lezárni 2-0nál de 2-1nél is, rossz döntések születtek.

Lehet menni tovább kb két nehéz meccs lesz, psg-chelsea, meg talán a brugges, de nem kellene, hogy az gondot okozzon.
PSG, Chelsea kettős ellen se fogunk 0 pontot szerezni, úgyhogy simán a 8 között kell lennie.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2025.09.18. 21:00:31

Minden soron következő ellenfelet tisztelni kell és a foci iránti alázattal muszáj pályára lépni, de amennyiben valóban vérmesebb álmokat szövegetnek a srácok a BL-ben, akkor nincs helye ma este semmilyen kételynek sem helyt adni.

Atmoszféra? Nekem nincs arról tudomásom, hogy az atmoszféra bármikor bármilyen trófeát is nyert volna valaha.
kmb
Jugador d'estrella

2025.09.18. 20:45:14

"a Dortmund szerintem 10 szezonból 8szor indul a BL-ben, a Newcaste meg egyszer, max kétszer"
Hidd el a Dortmund sem indulna többször ha a premier ligában lenne.
bence0330

2025.09.18. 20:23:34

Troym írta:
2025.09.18. 19:51:11
A Frankfurt EL-t nyert és 5-8 év alatt mászott fel Németország top3-4 szintjére, tudatosan épült fel és évek óta nemzetközi kupákban indul.

A Chelsea azért nyert az elmúlt 5 évben BL-t, elköltötték a világ minden pénzét, majd szereztek jó edzőt, elkezdték összerakni a csapatot, nyertek Konferencia Ligát és Klub VB-t.

Azért a Newcastle nem ez a szint és a legjobb játékosuk lelépett. Nekem ez a csapat nem ijesztő, ettől függetlenül focimeccs, szóval ha bénázunk kikaphatunk, de ha nem verjük meg magunkat, ők se minket.
A Dortmund szintjére végképp nem tenném őket, a Dortmund szerintem 10 szezonból 8szor indul a BL-ben, a Newcaste meg egyszer, max kétszer és vehetnek 30 milliós csatárt 80 millióért, de attól nem válik belőle világklasszis, semmiképp nem 3 hét alatt.
Nyilván csak az elmúlt 3 évet és a jelent veheted bele, hisz azóta "top" klub, sok pénzzel, ráadásul egész okosan építkezve. Így semmi értelme 8-10 éveket hozni. Amióta beléptek hozzájuk az arabok, 3 évből 2-szer indultak a BL-ben, a világ legerősebb bajnokságából, azért az már eleve valami. A liverpool eddig döcög kicsit, de azért elég jók, még ember emberhátrányban is lesöpörték őket a pályáról a legvégéig, Szoboszlai sorra mentette meg őket a góltól, és akkor még Isakot sem pótolták, azóta jött egy szerintem hasonló kaliberű center, aki már gólt is szerzett, nyertek is. Aki azt a Pool meccset látta, tudja, miért félek, ha azt hozzák, nagy baj lehet. Erre persze semmi garancia, de bennük van.

A CFC kicsit talán előrébb tart, ha az a kérdés, hogy a kettő közül melyik fog kupát nyerni, rájuk tennék picit több pénzt, de semmiképp sem veszélyesebbek szerintem ránk nézve.

De tényleg, remélem igazad lesz, bár én sem vereséget vízionálok, csak iszonyú veszélyes meccset. Én a 2-5-től 5-1 körüli eredmények közül bármit el tudok képzelni, ez már az adott napi forma, egyéni teljesítményeken fog múlni. Top5 PL csapat játszik a top 2 spanyol csapattal, az angol otthonában, sérültek a spanyolnál vannak. Sok múlik azon, hogy a középpályánk labdabiztossága, vagy az ő középpályájuk nyers ereje kerekedik felül.

Illetve ahogy lejjebb írta MNS, van egy kapusunk is sok év után, aki akár még extrát is hozzátehet. Illetve hiába látom nagyon különleges profilú centernek Woltemadét sok potenciállal, lehet, hogy nem frissen megérkezve a Barca ellen fogja a legjobbját hozni. Most nézem, nem is kezdő, akkor csereként. Igazi center nélkül állnak fel.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.09.18. 20:04:47

Na többek között Araujonak meg lesz adva a lehetőség hogy végre bizonyítson hogy nem csak a szája járt a szokásos " idén hibáztunk, de jövőre aztán jól megmutatom hogy milyen jó vagyok"-féle nyilatkozatokkal. Nagyot nyernénk vele ha visszatalálna a topformájához.

Gm-et meglátjuk mennyire fogják szétfutni, végre Joan Garcia is debütálhat a BL-ben. Eléggé fekete ló a Newcastle, tartok is tőlük otthon, de az is benne van hogy elkapjuk őket és ilyen 2-3 lesz a vége.
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.18. 19:51:11

A Frankfurt EL-t nyert és 5-8 év alatt mászott fel Németország top3-4 szintjére, tudatosan épült fel és évek óta nemzetközi kupákban indul.

A Chelsea azért nyert az elmúlt 5 évben BL-t, elköltötték a világ minden pénzét, majd szereztek jó edzőt, elkezdték összerakni a csapatot, nyertek Konferencia Ligát és Klub VB-t.

Azért a Newcastle nem ez a szint és a legjobb játékosuk lelépett. Nekem ez a csapat nem ijesztő, ettől függetlenül focimeccs, szóval ha bénázunk kikaphatunk, de ha nem verjük meg magunkat, ők se minket.
A Dortmund szintjére végképp nem tenném őket, a Dortmund szerintem 10 szezonból 8szor indul a BL-ben, a Newcaste meg egyszer, max kétszer és vehetnek 30 milliós csatárt 80 millióért, de attól nem válik belőle világklasszis, semmiképp nem 3 hét alatt.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.09.18. 19:46:48

Joan García - Koundé, Araujo, Cubarsí, Gerard Martín - De Jong, Pedri, Fermín - Raphinha, Rashford, Lewandowski
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2025.09.18. 19:23:08

Kicsit túl van már tolva ez a Gerard Martin félelem. Bence szinte minden hozzászólásodban degradálod, vizionálod, hogy miatta bukhatunk. Hetek óta be van nálad akadva ez. Követőid is vannak ebben a fórumon. Nem értem miért kell saját játékost így kipècèzni. Alig várjátok, hogy hibázzon. A BL elődöntő bukást is már van aki az ő nyakába varrta tegnap. Araujo persze szent tehén volt akkor.
bence0330

2025.09.18. 17:45:27

Troym írta:
2025.09.18. 16:06:14
Ez egy angol középcsapat, nem több, 0 nemzetközi tapasztalattal, nem is kell többet belelátni.

A formájuk is kb olyasmi, a 7-11 hely reális nekik Isak nélkül, nem véletlen verte őket az Atma is a felkészülés alatt, de még az Espanyollal sem bírtak.

Egyetlen játékosunk berakása esetén sem gondolom, hogy rettegnünk kellene (azért GM némiképp kivétel, vele nekem rengeteg gondom van, lehet már irracionális mértékben)
Nyilván hülyeséget bármikor csinálhatunk (Lásd tavaly EG a Monaco ellen), de sem Yamal, Gavi, Balde hiánya mellett sem kellene tőlük félni, csak simán focizni, én csak kicsit agilisebbnek gondolom a Casado, mint Frenkie által mozgatott középpályát és Chrisnek eddig nincsenek játékpercei, de tőlem ő is kezdhet, Araujo is, Kounde is, vagy Cubarsi is középen, EG-t inkább hanyagolnám.

Szerintem a Frankfurt keményebb náluk (meg nyilván a Chelsea és PSG is)
Az a baj, hogy szerintem három módon lehet felmérni egy ellenfél erejét.

1: egy éves periódus alatt, stabilan tudják-e tartani a lépést a nagyokkal
2: ütőképes-e a csapat.
3: stílus mennyire fekszik

Az első kettő nagyon nem ugyanaz. Mint a Madrid a BL-ben, mikozben agyonvertük őket rendre a bajnokságban. Vagy a pár évvel ezelőtti Sevilla, stb.

Ezen túl még a forma, de az annyira hétről hétre változik, főleg a szezon elején, hogy azt most kihagynám.

1: A Newcastle a világ legerősebb bajnokságában elérte a BL indulást. 3 ponttal kevesebbet gyűjtve, mint a Chelsea, aki keményebb náluk. De szerintem összességében ők nem annyira stabilak, mint a 3 legnagyobb angol klub. De még bajnoki távlatban is kb 5. legjobb PL csapat.
2: Szerintem eléggé az. Van bennük elég erő ahhoz, hogy megverjenek bárkit, otthon is. Le is tudnak kontrázni, de akár le is tudnak focizni néha nagy csapatokat, még ha ez ritkább is.
3: A Frankfurt hasonlattal egyetértek, csak máshogy, hasonló a játékuk, csak kétszer olyan jó játékosokkal, szerintem a stílusütközés egy rémálom nekünk, de remélem az ellenkezője derül majd ki. Szerencsére mi is vagyunk talán annyival jobbak az akkori Barcához képest, mint amennyivel a szarkák jobbak a Frankfurtnál.

Szerintem minimum olyan ijesztő csapat, mint a CFC, én a kettőtől kb pont ugyanannyira tartok. Picit gyengébb állománnyal, cserében jobban összerakva, hasonlóan is szerepeltek az években, tavaly is. Csak stílusra szerintem nekünk talán még rosszabbak. Mindez ugye idegenben, olyan sérülttel, aki pótolhatósági szempontból messze a legfontosabb játékos a csapatban, mert Martin a cseréje, plusz elöl a csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa is hiányzik.

Én eléggé örülök, ha mindent figyelembe véve 50-50-re kihozom a meccset így idegenben. Aztán cáfoljanak rám a fiúk, és örülni fogok. Engem legalább annyira érdekel, hogy megússzuk sérülések nélkül, mert iram is lesz, meg csontdarálók is lesznek.

Eleve még egy random Brugge-t sem lehet úgy venni, hogy kötelező győzelem, ilyen csapatok ellen is lehet ikszelni egy olyan napon, ahol nem top formában megyünk ki, nemhogy egy top-közel top PL csapattól. Én kb a Dortmund szintjére teszem őket, a veszélyes, de nem igazán felső polcos csapatok közé, akik épp oda is érhetnek a végére, de nem fő esélyesek.
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.18. 16:06:14

Ez egy angol középcsapat, nem több, 0 nemzetközi tapasztalattal, nem is kell többet belelátni.

A formájuk is kb olyasmi, a 7-11 hely reális nekik Isak nélkül, nem véletlen verte őket az Atma is a felkészülés alatt, de még az Espanyollal sem bírtak.

Egyetlen játékosunk berakása esetén sem gondolom, hogy rettegnünk kellene (azért GM némiképp kivétel, vele nekem rengeteg gondom van, lehet már irracionális mértékben)
Nyilván hülyeséget bármikor csinálhatunk (Lásd tavaly EG a Monaco ellen), de sem Yamal, Gavi, Balde hiánya mellett sem kellene tőlük félni, csak simán focizni, én csak kicsit agilisebbnek gondolom a Casado, mint Frenkie által mozgatott középpályát és Chrisnek eddig nincsenek játékpercei, de tőlem ő is kezdhet, Araujo is, Kounde is, vagy Cubarsi is középen, EG-t inkább hanyagolnám.

Szerintem a Frankfurt keményebb náluk (meg nyilván a Chelsea és PSG is)
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.18. 15:17:11

Troym írta:
2025.09.18. 13:20:47
Joan Garcia; Koundé, Cubarsí, Christensen, Gerard Martín; De Jong, Pedri; Raphinha, Fermín, Rashford; Lewandowski.
mundodeportivo

A Mundo szerinti kezdő, gondolom egyrészt még változhat, de szerintem GM, DJ és Christensen nem jó választás, meglátjuk, reméljük bejönnek Flick döntései, nálam Torrents, Casado és Araujo kezdene.
Szerintem ezen a meccsen De Jong jobb választás. Előrejátékban, mentális és fizkai gyorsaságban elmarad Casadótól, viszont fizikálisan erősebb, ami az angolok, főleg a középpályájuk ellen nagyon kellhet. Bármennyire is ment a játék a Valencia ellen, Yamal a villanásaival borzasztóan hiányozni fog, csak a jelenléte is megbontotta volna a védelmet. Bár lehet, hogy úgy készültek volna rá, hogy minél korábban filézzék ki, aztán hordágyon viszik le.
Chris nálam is alapkezdő lenne, de megkockáztatom egy EG jobbhátvéd - Koundé center felállás sem lenne elvetendő.
Otthon ez kötelező győzelem lenne, de idegenben szoros lehet.
Azt mondjuk nem mondanám, hogy annyira jól igazolt volna a Newcastle. Ha 100-120 milliójuk lett volna, akkor még azt mondom OK, aránylag jól megoldották, de közel 300 millióból ilyen 75-80 milliós Woltemade, akinek eddig volt egy Bundesliga 12 gólos kiemelkedő szezonja (azelőtt 2 gólokkal hozta le a bajnokságot), kb. ugyanarra aa posztra 60 milliós 29 éves Wissa, aki eddig csak a Lorientben és Brentfordban vitézkedett, a 45 milliós Ramsey-ről és 35 milliós Thiaw-ról nem is beszélve.
Ennyiből simán össze lehetett volna hozni akár egy 3-4. helyért stabilan küzdő csapatot, még Isak nélkül is.

A Chelsea-től tegnap nem voltam igazán elájulva. A védelmük hullagyenge, letámadással iszonyatosan könnyen zavarba lehet hozni őket. Igaz az Allianzban játszottak és az első félidőben úgy-ahogy tartották magukat, de a másodikra teljesen kifújtak. Nem rajtuk múlt, hogy nem 5-6 lett a vége, ha a Bayern csak a legnagyobb helyzeteit értékesíti.
Bár tegyük hozzá, hogy ehhez kellett egy nagyon erős Bayern, akiknek a játéka viszont sok aspektusban hajaz a miénkre, magas letámadás, sokpasszos játék stb., szóval ezek elég jól ülnek az angolok ellen. Ugyanakkor a Stamford Bridge kicsit más lesz és bőven átlag feletti játék kell majd. Én talán ettől a meccstől tartok legjobban az alapszakaszban.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.09.18. 14:25:46

Araujot egy nyugger középső védő megette az inter ellen kulcs/élethalál szituban, szóval jah, majd ő megoldja.

Mondjuk én kevésbé tartok a meccstől, próbálok informálódni mik a Newcastle erősségei, de lényegében 4-5 cikk is azt hozza ki, hogy a szurkolótáboruk nagyon hangos.
Ok.
Jah meg, hogy gyorsan szaladgálnak a pályán.
Egyik sem megugorhatatlan erősség.

Ha mi észnél vagyunk és nem tojunk be, akkor nagy baj nem lehet szerintem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése