Troym írta: ↑2025.09.18. 16:06:14
Ez egy angol középcsapat, nem több, 0 nemzetközi tapasztalattal, nem is kell többet belelátni.
A formájuk is kb olyasmi, a 7-11 hely reális nekik Isak nélkül, nem véletlen verte őket az Atma is a felkészülés alatt, de még az Espanyollal sem bírtak.
Egyetlen játékosunk berakása esetén sem gondolom, hogy rettegnünk kellene (azért GM némiképp kivétel, vele nekem rengeteg gondom van, lehet már irracionális mértékben)
Nyilván hülyeséget bármikor csinálhatunk (Lásd tavaly EG a Monaco ellen), de sem Yamal, Gavi, Balde hiánya mellett sem kellene tőlük félni, csak simán focizni, én csak kicsit agilisebbnek gondolom a Casado, mint Frenkie által mozgatott középpályát és Chrisnek eddig nincsenek játékpercei, de tőlem ő is kezdhet, Araujo is, Kounde is, vagy Cubarsi is középen, EG-t inkább hanyagolnám.
Szerintem a Frankfurt keményebb náluk (meg nyilván a Chelsea és PSG is)
Az a baj, hogy szerintem három módon lehet felmérni egy ellenfél erejét.
1: egy éves periódus alatt, stabilan tudják-e tartani a lépést a nagyokkal
2: ütőképes-e a csapat.
3: stílus mennyire fekszik
Az első kettő nagyon nem ugyanaz. Mint a Madrid a BL-ben, mikozben agyonvertük őket rendre a bajnokságban. Vagy a pár évvel ezelőtti Sevilla, stb.
Ezen túl még a forma, de az annyira hétről hétre változik, főleg a szezon elején, hogy azt most kihagynám.
1: A Newcastle a világ legerősebb bajnokságában elérte a BL indulást. 3 ponttal kevesebbet gyűjtve, mint a Chelsea, aki keményebb náluk. De szerintem összességében ők nem annyira stabilak, mint a 3 legnagyobb angol klub. De még bajnoki távlatban is kb 5. legjobb PL csapat.
2: Szerintem eléggé az. Van bennük elég erő ahhoz, hogy megverjenek bárkit, otthon is. Le is tudnak kontrázni, de akár le is tudnak focizni néha nagy csapatokat, még ha ez ritkább is.
3: A Frankfurt hasonlattal egyetértek, csak máshogy, hasonló a játékuk, csak kétszer olyan jó játékosokkal, szerintem a stílusütközés egy rémálom nekünk, de remélem az ellenkezője derül majd ki. Szerencsére mi is vagyunk talán annyival jobbak az akkori Barcához képest, mint amennyivel a szarkák jobbak a Frankfurtnál.
Szerintem minimum olyan ijesztő csapat, mint a CFC, én a kettőtől kb pont ugyanannyira tartok. Picit gyengébb állománnyal, cserében jobban összerakva, hasonlóan is szerepeltek az években, tavaly is. Csak stílusra szerintem nekünk talán még rosszabbak. Mindez ugye idegenben, olyan sérülttel, aki pótolhatósági szempontból messze a legfontosabb játékos a csapatban, mert Martin a cseréje, plusz elöl a csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa is hiányzik.
Én eléggé örülök, ha mindent figyelembe véve 50-50-re kihozom a meccset így idegenben. Aztán cáfoljanak rám a fiúk, és örülni fogok. Engem legalább annyira érdekel, hogy megússzuk sérülések nélkül, mert iram is lesz, meg csontdarálók is lesznek.
Eleve még egy random Brugge-t sem lehet úgy venni, hogy kötelező győzelem, ilyen csapatok ellen is lehet ikszelni egy olyan napon, ahol nem top formában megyünk ki, nemhogy egy top-közel top PL csapattól. Én kb a Dortmund szintjére teszem őket, a veszélyes, de nem igazán felső polcos csapatok közé, akik épp oda is érhetnek a végére, de nem fő esélyesek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy