Chino írta: ↑2025.08.29. 19:20:42
Az hatalmas pech volt, hogy Baldé arra a 3 hétre esett ki mikor BL elődöntő, illetve kupadöntő van. Arról ne is beszéljünk, hogy Koundé évekig nem hagy ki meccset sérülés miatt, aztán pont a legrosszabbkor üt be.
GM esetében túl sok választás nem volt, igazából csak Fort volt vagy Inigo opció, de utóbbi kellett belülre.
Én még nagyon szorosan idevenném Tek teljesítményét is. Még bravúrokat sem kellett volna bemutatni, csak a kötelezőt nem beengedni vagy éppen potyázni.
Persze, öt éve nincs már kezdő kapusunk 1-et kivéve, bár nemzetközi meccseken ott is nagyon gyenge volt. Szerintem Tek nem hibázott, csak az extrát nem tudta hozzátenni, rendre közelről kapott éles lövéseket, elég jól helyezve, de ezt cserekapustól nehéz is elvárni. De már tényleg elfelejtettük a 20-as években, milyen, ha van kapusunk, aki hozzátesz valamit. Reméljük idén Garcia majd emlékeztet rá.

Majd kiderül. De ezt azért nem említettem, mert egész szezonban így volt, ehhez képest nem változott, Tek sem védett extrát 1-2 meccsen kívül, csak olyan jó megbítható szintet, 1-1 marhaságán kívül a kijöveteleknél. Úgy hozott egy jó erős cserekapus szintet, de többet nem. Az Inter ellen sem.
Tök mindegy, ki sérült, és ki nem, az Inter ellen nem lehet betenni egy olyan játékost, aki a harmadosztályú csapatból is lefelé lógott ki inkább (még te is írtad, én csak pár meccset láttam, de akkor is úgy tűnt). Eleve nem szabadott volna soha felhozni, és akkoriban már Flicknek is elkezdett feltűnni, hogy ez egy rózsaszín köd volt, mert rendre hamar lekapta kétségbeesésében, annyira iszonytatóan gyenge volt. Hamarabb raktam volna oda bármilyen random embert, mondjuk Raphinhát vagy Fermínt balbekkbe (Fortot meg pláne nyilván). Legrosszabb esetben a B-ből valakit, aki legalább onnan nem lefelé lóg ki, már azzal is előrébb lehettünk volna. Egy Inter ellen, akiknek talán pont a két szárnyvédője az igazi ereje, nem fér bele egy olyan játékos, aki nem tud alapszintű dolgokat megcsinálni a labdával, és a legkisebb nyomástól összetörik, mellé még lassú is, ütemérzéke sincs.
Amúgy ja, nagyon peches volt az időzítés. Szerintem a BL-re végül idén is esélytelenek leszünk, akármennyire esélyesek vagyunk a látvány alapján, jó a keretünk, de nem BL győztes a mélysége miatt (ilyen francia ligából egyeduralkodóként lenne rá sansz, ahol nem kell minden hétvégét 100%-on pörgetni a Madridok miatt). Ha tavasszal teljesen hiánytalan kerettel toljuk végig (max 1 kp-s, aki nem Pedri, meg esetleg egy támadó sérülttel a Rashford-Lewy-Torres trióból), akkor talán, de ennek minimális az esélye sajnos. Igazából szerintem továbbra is bravúr kategória a top4, én nem is várom el. 1-2 csapatrész mélyült tavaly óta (kp, támadósor), de hacsak Torrents nem robban be, a balbekk posztunk megint kuka mélységben. Jobboldalon Garcia még megoldogatja egész jól, Inter ellen sem Koundé hiányzott igazán, szerintem.
Alapvetően nagyon sajnálom, hogy Flick ínséges időkben jött. A BL lutri, sok a jó csapat, idén tán még több lesz, szóval azt nem mondom, hogy csúcs kerettel tuti nyernénk, de szerintem 4-5 év alatt 1-2 leesne ezzel a focival, ha a Liga nem tiltaná a keretépítést.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy